Džaba brate što je naš, kad on lupa gluposti ko da piše u nekom dječijem listu, a ne novinama koje čita ozbiljan narod.barbarez je napisao/la:Ma kakav god da je Liga je nas.Ne znam koliko ljudi znaju Ligata je bio jako dobar igrac,prosao sve Zeljine mladje kategorije,takodjer i buraz isto tako.VanBasten je napisao/la:Mojne mi na komšiju baBolanBolan je napisao/la:
A, standardno, Ligata! Ništa novo od njeg.Oslobođenje
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
DRUG NEBI TI PUNCA
Pa onda poklonit ?SarajlijaTM je napisao/la:ovo se ne prodaje druze...Buu je napisao/la:Hocel ga neko prodat ?

NO PYRO NO PARTY
- SarajlijaTM
Buu je napisao/la:Pa onda poklonit ?SarajlijaTM je napisao/la:ovo se ne prodaje druze...Buu je napisao/la:Hocel ga neko prodat ?Dugo trazim takav jedan

eto ideje za fan shop i pravljenje replika
- SarajlijaTM
eee sta je on puta ostao bez megafona hahahaha....VanBasten je napisao/la:Napoli osto bez megafona i tako
al mu je vracen uvjek,sjecam se toga sa antrozisa...
Da, vraćen mu je.SarajlijaTM je napisao/la:eee sta je on puta ostao bez megafona hahahaha....VanBasten je napisao/la:Napoli osto bez megafona i tako
al mu je vracen uvjek,sjecam se toga sa antrozisa...
Sjećaš se? Ja samo u fragmentima
Malo naguravanja sa specijalacima, jednog nokauta...i tako
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
- SarajlijaTM
sjecam se i to dobro,i toga sto je dao i sto je popio nokaut,al da ne idemo u off previse...

- Bianconeri1988
- Kontakt:
Zna li neko šta je sa Kerlom?
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Ja mislim da nije žrtvovan, nego je rasterećen. Samo to ne funkcioniše najbolje jer je Bekrić daleko od stare forme, ali vratit će se, siguran sam. Zeba i Bekrić ne mogu zajedno, a Zeba i Jamak mogu? Nema smisla.aleksandar_veliki je napisao/la:Hajmo se malo na teren vratiti. Četiri utakmice u jesenjem dijelu sezone, nije lose. Da se ne lazemo, igra nije na nekom visokom nivou ali pobjede se pamte. E sad, objektivna misljenja me interesuju. Zeba i Bekric. Sve mi se vise cini da ipak ne mogu zajedno. Zasto? Zeba je zrtvovan, previse je uz aut liniju, igrao je on to i u prvom dijelu sezone, ali je vise dolazio u sredinu, vise je imao dodira s loptom. Danas, to nije sluicaj. Zeba je zrtvovan, svjesno ili ne, to je tako, bar po mom misljenju. Sef tu mora nesto odraditi, bez obzira na one njegove price da nisu isti tip igraca i da mogu zajedno. Mogu, ali Zeba je zrtvovan u toj soluciji
Sad ide taj famozni broj 13, kažu taj ako prođemo, samo nebo je granica. Eventualno još 26 može biti problematičan.

Sad ozbiljno, raspored je gust i bit će vrlo teško. Zrinjski igra nedjeljom, Kup je u srijedu. Ne bih se iznenadio kad bi Amar u Mostaru ostavio par prvotimaca na klupi.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
u mostaru moze biti xgollum je napisao/la:Ja mislim da nije žrtvovan, nego je rasterećen. Samo to ne funkcioniše najbolje jer je Bekrić daleko od stare forme, ali vratit će se, siguran sam. Zeba i Bekrić ne mogu zajedno, a Zeba i Jamak mogu? Nema smisla.aleksandar_veliki je napisao/la:Hajmo se malo na teren vratiti. Četiri utakmice u jesenjem dijelu sezone, nije lose. Da se ne lazemo, igra nije na nekom visokom nivou ali pobjede se pamte. E sad, objektivna misljenja me interesuju. Zeba i Bekric. Sve mi se vise cini da ipak ne mogu zajedno. Zasto? Zeba je zrtvovan, previse je uz aut liniju, igrao je on to i u prvom dijelu sezone, ali je vise dolazio u sredinu, vise je imao dodira s loptom. Danas, to nije sluicaj. Zeba je zrtvovan, svjesno ili ne, to je tako, bar po mom misljenju. Sef tu mora nesto odraditi, bez obzira na one njegove price da nisu isti tip igraca i da mogu zajedno. Mogu, ali Zeba je zrtvovan u toj soluciji
Sad ide taj famozni broj 13, kažu taj ako prođemo, samo nebo je granica. Eventualno još 26 može biti problematičan.![]()
Sad ozbiljno, raspored je gust i bit će vrlo teško. Zrinjski igra nedjeljom, Kup je u srijedu. Ne bih se iznenadio kad bi Amar u Mostaru ostavio par prvotimaca na klupi.
treba se cuvati za nedaj boze u banja luci... mozemo sebi to priustiti

http://desmond.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=d4911.jpg&res=medium
@Aco, ja se ne bih složio sa tobom ni što se tiče igre u prethodne četiri tekme, a ni što se tiče tandema Zeba-Bekrić.aleksandar_veliki je napisao/la:Hajmo se malo na teren vratiti. Četiri utakmice u jesenjem dijelu sezone, nije lose. Da se ne lazemo, igra nije na nekom visokom nivou ali pobjede se pamte. E sad, objektivna misljenja me interesuju. Zeba i Bekric. Sve mi se vise cini da ipak ne mogu zajedno. Zasto? Zeba je zrtvovan, previse je uz aut liniju, igrao je on to i u prvom dijelu sezone, ali je vise dolazio u sredinu, vise je imao dodira s loptom. Danas, to nije sluicaj. Zeba je zrtvovan, svjesno ili ne, to je tako, bar po mom misljenju. Sef tu mora nesto odraditi, bez obzira na one njegove price da nisu isti tip igraca i da mogu zajedno. Mogu, ali Zeba je zrtvovan u toj soluciji
Sam si rekao da nije loše, ali da igra nije bila na visokom nivou. To su tvoje riječi.
Ja sam ove četiri utakmice vidio malo drugačije. Krenimo redom. Protiv Širokog na onako teškom terenu smo odigrali sasvim solidno i stvorili dosta šansi. Široki je imao jednu 100% priliku i ništa više. Utakmica je bila preteška sa psihološkog stanovišta jer je prva i od nje nam je mnogo toga zavisilo. Iskreno. Da smo kojim slučajem zijanili, ko zna šta bi dalje bilo.
Protiv Borca, također jako bitna tekma. Polufinale. Ne smiješ primiti gol. Težak teren. Borac sve bacio na ofbranu, a imao sam osjećaj da bi im i Šipovac i trener rado uletjeli u teren da pojačaju "katanaćo". Bez obzira na sve i na sijaset prilika smo pobjedili.
Rudar ne bih komentarisao, jer nisam gledao, ali rezultat sve govori. Petarda u gostima.
Travnik. Šta reći? Ljudi su došli da igraju i to je po meni iznenađenje. Nisu se zatvorili kao Borac iako smo to svi očekivali. Euforija među navijačima i svi igrači izašli kao da su se ljudi već predali, a nisu. Utakmica teška. mali Zola pokazao da je, po meni, već odličan igrač. Odigrao perfektno, kao zadnji vezni, a potom i kao stoper. Imam osjećaj da je dobio priliku i da igra centralnog veznog ili polušpica da bi i to perfektno obavio. Pored njega dobar Svraka i Kvesić. Kada je ušao Jamak i on je odigrao izuzetno dobro. Stao na loptu. Smirio igru i pokušavao da proigra ostale igrače. Za Jamaka veliki plus. Ostali u srednja žalost, osim Bekrića i Vasilića koji su odigrali ispod prosjeka.
Vasilić imao nekih grešaka, koje mu se ne bi smjele dešavati kao zadnjem igraču odbrane. Sličnu grešku je napravio i protiv Širokog na početku utakmice.
Bekrić je samo u ovoj utakmici odigrao lošiji od onoga šta se očekuje od njega. Kao da je bio prepadnut atmosferom. Vukao je više loptu, nego što treba, a kada ne uspije traži faul, stojeći i mašući rukom. Nije bio požrtvovan. Tek kada je ušao Jamak vidjelo se kako je trebao igrati Bekrić. Nažalost u ovoj tekmi je podbacio.
Zeba je imao manje lopti, upravo zbog slabe igre Bekrića, a ne zato što ne mogu zajedno igrati. Kad je Bekrija 100% rastrčan, onda će to da sjeva na sve strane.
Malo sam više elaborirao, pa izvinite na dužem postu. Valjda će ga neko i pročitati.
Sve u svemu, mislim da se radi o "alo efektu". Sve će to u narednim kolima biti mnogo bolje.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Tvoj post je izuzetno sadrzajan i od pomoci.
Mene samo zanima sta je to "alo efekat"? Moze i na PP.
Pozdrav.
Pozdrav.
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.
- alan ford 26
- Kontakt:
Samo da s Kerlom bude sve ok, jer je evidentno da je decko dominantan u zadnjoj liniji i da ce nam trebat, ima jos puno do kraja tako da je bezze ovo da se vec slavi titula, da je makar proslo 7-8 kola pa hajd al ovako, 12 kola do kraja.... Sacekajmo naredna tri kola i revans s borcem pa cemo polako aBd privoditi prvrnstvo kraju.
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"
Sljedeca utakmica lige protiv Zrinjskog igra se 1. aprila, a vec za tri dana revans Kup-a protiv Borca. Malo je ovo nezgodno radi umora igraca, vazno je da budu sto spremniji za Borac. 

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Alo ili halo efekt ili efekat. Većina ljudi zna da je Samir Bekrić dao 15 golova i imao 16 asistencija, te da je proglašen najboljim igračem lige u šampionskoj generaciji Želje iz 2009/10. godine i sada ti ljudi očekuju isti učinak iako su okolnosti sasvim drugačije. Unaprijed formirano mišljenje, protkano željama navijača, čini da ti isti navijači misle da je Bekrić lošiji igrač od očekivanog.hamo_pipa je napisao/la:Tvoj post je izuzetno sadrzajan i od pomoci.
Pozdrav.
U suštini Bekrić, kada je u formi, je odličan igrač, ali će ga većina navijača gledati kroz tu, po meni neponovljivu sezonu.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Extra, extra ! Psihicki vrlo teska utakmica za igrace. Poznato je da ove male ekipe daju maximum svojih mogucnosti kad igraju protiv nas. Igracima je bilo tesko igrati sa vec upisanim bodovima ali od strane navijaca. Vrlo tesko igrati kad zavlada euforija i svi ocekuju visoku pobjedu. Sto se tice igre necu da je komentarisem, bili su u grču. Spomenuo bih samo Kvesica, ja stvarno ne znam cime se onaj momak hrani. Bukvalno, masina ! Vec je fenomenalan igrac, i jos godina-dvije i moze komotno igrati u ligama petice. Takodjer i mali Zolotic, ma sta mali VELIKI. Imajuci u vidu njegove godine, za svoju poziciju je izmislio fudbal za vecinu igraca ove nase lige. A sta ce biti kad bude imao vise utakmica u nogama, drito Bayern za koju godinu 
Posjeta vrlo vrlo dobra, a sto se tice navijanja pokazali smo ko je broj 1 u BiH !
PS: Mozel' mi neko reci kako se zove ona fina pjesmica sto su je pustali na poluvremenu ?
edit: Zna li iko jel ima ponovo snimak na Vogosci, nisam sinoc stigao

Posjeta vrlo vrlo dobra, a sto se tice navijanja pokazali smo ko je broj 1 u BiH !
PS: Mozel' mi neko reci kako se zove ona fina pjesmica sto su je pustali na poluvremenu ?

edit: Zna li iko jel ima ponovo snimak na Vogosci, nisam sinoc stigao

http: //fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub !
Volimo tebe..
Volimo tebe..
Svaka čast na postu, dobra analiza.avlami97 je napisao/la: @Aco, ja se ne bih složio sa tobom ni što se tiče igre u prethodne četiri tekme, a ni što se tiče tandema Zeba-Bekrić.
Sam si rekao da nije loše, ali da igra nije bila na visokom nivou. To su tvoje riječi.
Ja sam ove četiri utakmice vidio malo drugačije. Krenimo redom. Protiv Širokog na onako teškom terenu smo odigrali sasvim solidno i stvorili dosta šansi. Široki je imao jednu 100% priliku i ništa više. Utakmica je bila preteška sa psihološkog stanovišta jer je prva i od nje nam je mnogo toga zavisilo. Iskreno. Da smo kojim slučajem zijanili, ko zna šta bi dalje bilo.
Protiv Borca, također jako bitna tekma. Polufinale. Ne smiješ primiti gol. Težak teren. Borac sve bacio na ofbranu, a imao sam osjećaj da bi im i Šipovac i trener rado uletjeli u teren da pojačaju "katanaćo". Bez obzira na sve i na sijaset prilika smo pobjedili.
Rudar ne bih komentarisao, jer nisam gledao, ali rezultat sve govori. Petarda u gostima.
Travnik. Šta reći? Ljudi su došli da igraju i to je po meni iznenađenje. Nisu se zatvorili kao Borac iako smo to svi očekivali. Euforija među navijačima i svi igrači izašli kao da su se ljudi već predali, a nisu. Utakmica teška. mali Zola pokazao da je, po meni, već odličan igrač. Odigrao perfektno, kao zadnji vezni, a potom i kao stoper. Imam osjećaj da je dobio priliku i da igra centralnog veznog ili polušpica da bi i to perfektno obavio. Pored njega dobar Svraka i Kvesić. Kada je ušao Jamak i on je odigrao izuzetno dobro. Stao na loptu. Smirio igru i pokušavao da proigra ostale igrače. Za Jamaka veliki plus. Ostali u srednja žalost, osim Bekrića i Vasilića koji su odigrali ispod prosjeka.
Vasilić imao nekih grešaka, koje mu se ne bi smjele dešavati kao zadnjem igraču odbrane. Sličnu grešku je napravio i protiv Širokog na početku utakmice.
Bekrić je samo u ovoj utakmici odigrao lošiji od onoga šta se očekuje od njega. Kao da je bio prepadnut atmosferom. Vukao je više loptu, nego što treba, a kada ne uspije traži faul, stojeći i mašući rukom. Nije bio požrtvovan. Tek kada je ušao Jamak vidjelo se kako je trebao igrati Bekrić. Nažalost u ovoj tekmi je podbacio.
Zeba je imao manje lopti, upravo zbog slabe igre Bekrića, a ne zato što ne mogu zajedno igrati. Kad je Bekrija 100% rastrčan, onda će to da sjeva na sve strane.
Malo sam više elaborirao, pa izvinite na dužem postu. Valjda će ga neko i pročitati.
Sve u svemu, mislim da se radi o "alo efektu". Sve će to u narednim kolima biti mnogo bolje.
Ne bi ja previše drame pravio oko ove utakmice sa Travnikom. Ovo je dobra i bezbolna opomena. Šta je uzrok?
Ja bi kao uzrok naveo da smo imali dvije teške (i psihički i rezultatski i po protivnicima) utakmice u svega par dana odma na početku. Tu smo dobrano nalomili, a protiv Rudara i prelomili čitavu sezonu. Potrošili smo se psihički u prve dvije utakmice, a treću smo dobili lakše nego se očekivalo. Sada se vidi šta znači ono što je Osim isticao da nismo baš u Prijedoru tako dobro igrali kako rezultat pokazuje. Često se dešava da ekipa padne nakon što lagano dobije prethodnu utakmicu. Igrači jednostavno skontaju da se ne moraju previše truditi. Travnik i Osim će ih vjerovatno otrijezniti.
Utakmicu protiv Travnika smo zbog navedenih faktora dobili već prije početka, a Travnik je bio poprilično oštar i konkretan, pa je sve to doprinijelo da se provučemo kroz iglene uši. Da smo možda primili gol u prvom poluvremenu, možda bi se trznuli još više pa bi u drugom zabili 2-3.
Sve u svemu trebalo je bolje, ali srećom ispalo je da smo i sa lošom igrom još dosta bliži tituli. Istakao bi pozitivnu stranu da će standardni (vjerovatno) skontati da nisu nezamjenjivi i da se moraju više angažirati. Zola je pokazao Nyemi da ima kvalitetnu zamjenu, Bekrić će isto vidjeti da nije spasioc s neba (mada ja njega ne bi isticao kao toliko negativan primjer. Istina, više očekujemo od njega, ali doće to na svoje).
Moj zaključak je da nam je falilio koncentracije i da nam se ne smije dešavati da unaprijed upišemo bodove.
ima li gdje klip gola?
http://desmond.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=d4911.jpg&res=medium
Juče je ponovo došao do izražaja taj naš tipični balkanski mentalitet, tzv. ''lako ćemo''. Zato je Amar i popizdio toliko, jer to je totalno suprotno od njegovog načina razmišljanja, koji više liči na Švapski. Al' eto, sreća nas je poslužila, idemo dalje, ovo je dobra lekcija da se ne uljuljkamo. Dugo je prvenstvo, ima tu još 12 utakmica. Treba biti ozbiljan, i nimalo ne sumnjam da će im Amar ovo dobro utuvit u glavu.
navijaci ce uvjek dizati euforiju i u ovakvim slucajevima unaprijed upisivati bodove, mi smo jednostavno takvi kakvi smo, samo sto Amar to nece dozvoliti, ovo se desilo sad i sigurno nece do kraja jer bice kazne za ovo, mada igraci se nisu setkali ali nije bilo ni zelje kao u prve dvije tekme na Grbavici
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.