Houston Rockets

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Zeljovac_1921
Kontakt:

Re: Houston Rockets

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 21 mar 2012, 05:38

dema je napisao/la: ljudina,igracina za mene najbolji centar kog sam gledao i meni najbolji igrac poslije Jordana kojeg sam gledao.Nije dao kip da se pravi ,vjernik je i to mu je i zabranjeno ali inace smatra da je samo covjek a nekakvo bozanstvo,kako neki u NBA sebi umisljaju
Ma ljudina, da nije dao kip iz razloga sto je to protiv Islama, on je inace veoma religijozan. Napravio je i jednu dzamiju u Houstonu. Uvjek je smiren, nikad se nije kurcio ikao je bio jedna od najvecih zvijezda NBA u to doba zajedno sa Jordanom. Negdje sam cito da su ga ostali igraci pokusavali isprovocirati, posebno Shaq kad smo igrali finale protiv Orlanda, gdje mu je spominjo mater i tako to, ali kaze vazda se samo nasmijo i govorio ok Shaq, its ok Shaq. :)

I meni je najbolji centar svih vremena, mada statisicki nije ipak su Abdul Jabbar i Wilt Chamberlain bili isto extra dobri, ali ne vjerujem da se i jedan centar mogao kretati kao sto se on kreto, njegov "dream shake", slobodna bacanja i sut iz igre je malo koji centar mogao, cak je i tricu pogodio cini mi se. Jednostavno jedan od najkompletnijih igraca, jer mnogim centrama je vazda nesto falilo, njemu nije nista. Zavrsio je karijeru sa najvise blockova u historiji NBA oko 4 hiljade. Najbolji igrac Rocketsa svih vremena sigurno. Ostavio je dubok oziljak na Rocketse, jer od njega uvjek traze centra slicnog njemu, ali jedan je Hakeem, tesko ce se opet on ponoviti.

Treniro je Kobija, Dwight Howarda i Jamesa (cini mi se). ;)

[youtube][/youtube]
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 21 mar 2012, 09:51

prvo da odgovorim zašto slabo pišem.
to je jednostavan razlog. Houston već godinama nije fascinantna ekipa o kojoj se ima šta posebno pisati. ustvari postali su ekipa za koju ne znaš šta bih rekao, a da se to pokaže tačnim. sjeti se kad se očekivalo da odu daleko, povrede "iskasape" ekipu i ne bude ih nigdje. a opet kad ih otpišeš oni iznenade. kao kad su otišli do finala Zapada iako sa "pola" ekipe. dalje, kad imaš trideset i kusur godina, teško je zadržati fascinaciju NBA ligom kao nekad. ok neki mogu, al' većina ipak ne. lako se time "baviti" kad si srednjoškolac i fakultetlija, al' kad dođe posao i sve druge životne obaveze, prioriteti se vremenom promjene. da živim kao i tI u Houstonu onda bi i meni i dalje bilo normalno da bolje pratim i živim to. jer ja i dalje idem na utakmice Čelika u nogometu, košarci, rukometu. tako da i tebi zavidim, jer možeš otići pogledati posebno Rocketse, Dynamo, ali i franšize iz MLB, NFL i AHL lige, kao i NCAA lige. naravno ne kažem da sve to pratiš, nego na mogućnosti da to ako želiš i pratiš.
e sad Hakeem. da li je najbolji centar u NBA svih vremena? pa naravno da nije. to je ubjedljivo Chamberlain. ja Chamberlaina smatram vjerovatno najboljim pojedinačno igračem NBA lige. samo što je košarka timski sport, a ono šta je Chamberlain radio u prvoj polovini svoje karijere nije ličilo na timski sport. zato se boljim ukupno igračima prije njega mogu proglasiti prije svih Jordan, ali i Magic, Russell, Hakeem...ono što je fascinanto kod Hakeema je vrijeme početka ozbiljnim bavljenjem košarkom, a opet dokle je dogurao. i naravno lakoća igre koju je svaku noć pokazivao. onda to "Hakeem je duboko religiozna i mirna osoba". to je sada tačno, ali nije bilo tako u 80-tima. navodno je tada konzumirao kokain. nikad nije dokazano, ali su optužbe postojale. onda iz tog perioda ima vanbračnu kćerku sa "nevjernicom". to mu je u tom periodu bilo normalno, jer se udaljio od vjere. "mirnoću" je pokazao tako što je krajem 80-tih na treningu nokautirao suigrača Roberta Reeda. onda, tražio je trade iz ekipe. kad pročita neko sve ovo može se zapitati:"čekaj, jesi li ti fan ili protivnik Hakeema?". ali upravo ovi detalji iz njegovog života čine da čovjek bude još više fasciniran njegovim dostigunćima pogotovo u 90-tim...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 22 mar 2012, 02:32

@Pasha
Bitno je pratiti, lokacija je ne bitna, nista ja veci navijac nisam od bilo koga, jedinu prednost sto imam je sto mogu otic na tekmu, i sto znam sta se po gradu prica, ali ko hoce moze biti upucen u minutu u sve sto se desava, nek samo ide na forume klubova, forum Rocketsa je otvoren i moze citati ko hoce. Razumijem da je teze zbog vremenske zone, obaveza itd. Ti si veci navijac od mene, jer vidim po pisanju da navijas za Rocketse 20+ godina. Sad da Rocketsi nisu fasinantni nekoliko godina, pa istina, ali je samo pitanje vremena kad ce superstar opet zaigrati u Rocketsima, problem je i u predsjedniku/managmentu koji nece da ide kroz draft, nego hoce da svake godine probamo izboriti playoff, sto znaci da pick koji dobijemo je minimalno 14-i, oslanja se na trade, ili da superstar potpise kao free agent. Zato i uzima ovoliko vremena. Zvijezda mora vec u klubu biti (ili neko dobro iznad prosjeka) da bi privukla drugu zvijezdu, recimo T-Mac kad je isao iz Orlanda, gledo je da ode u PHX radi Nasha, Dallas radi Nowitzkog i Houston radi Yao Minga. Ali, ne sikiram se, znam da je samo pitanje vremena, i da treba strpljenja nista vise.

Sto se Hakeema tice, pa naravno kao i svaka mlada osoba zeljna provoda, jos posebno popularna i bogata, sta ima veze sto je karo, i povuko koju crtu koke, sve je to u skladu nocnog zivota. Meni nikad nije ni igralo neku ulogu jeli vjernik ili nije, to je njegova privatna stvar, cijenim ga kao covjeka, i za mene je ljudina. Bio je stalozen, nije bio argogantan kao mnoge super zvijezde njegovog kalibra. On je se posvetio religiji pocetkom 90-ih cini mi se, i od tad nije imao nekih problema, mada tu losu njegovu stranu niko i ne spominje, jer je legenda kluba, i uvjek ces cuti samo pozivitno o njemu. To da je trazio trade pa dobro, zbog ugovora, a i htio je da mu dovedu jos jednu zvijezdu i bolje igrace, jer je htjeo da uzme prsten, slicna je situacija danas sa Howardom.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 22 mar 2012, 17:27

Večeras ne bi trebali imati problema protiv Warriorsa, ipak ste i nepotpuni mnogo jači od njih. Mislim da im neće igrati Curry, a Ellisa nema odavno :)
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 22 mar 2012, 19:46

Carlo je napisao/la:Večeras ne bi trebali imati problema protiv Warriorsa, ipak ste i nepotpuni mnogo jači od njih. Mislim da im neće igrati Curry, a Ellisa nema odavno :)
Trebali bi ih uzeti, posebno sto je veceras specijalna noc, "remember the 90's" godisnjica ali vidjet cemo.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 23 mar 2012, 02:19

Parsons opet ubija, za poluvrijeme 14 poena, najvise u Rocketsima. Stvarno je lik iz tekme u tekmu sve bolji i bolji. Po espn listi je 4-i rookie ove godine.

vodimo 56-47

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 mar 2012, 02:55

Zeljovac_1921 je napisao/la:Parsons opet ubija, za poluvrijeme 14 poena, najvise u Rocketsima. Stvarno je lik iz tekme u tekmu sve bolji i bolji. Po espn listi je 4-i rookie ove godine.

vodimo 56-47
Parsons vec double-double, a i Dragic je blizu :D cak i Dalambert ima double-double :mrgreen: vjerovatno jer kod GSW-a ne igraju ni Biedrins ni Bogut, pa on i Scola dominiraju u reketu ;) :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 23 mar 2012, 03:31

rio_Ferdy88 je napisao/la: Parsons vec double-double, a i Dragic je blizu :D cak i Dalambert ima double-double :mrgreen: vjerovatno jer kod GSW-a ne igraju ni Biedrins ni Bogut, pa on i Scola dominiraju u reketu ;) :D
Lagana pobjeda 109-83, nije za GSW igro Bogut.
Parsons je zavrsio sa 20 poena, 11 skokova i 4 asistencije, sa 50% FG, dobar pravo.
Dragic 17 poena 9 asistencija, isto pravo dobar ucinak, samo ga ubise, Westbrook, Chris Paul pa veceras Robinson, valjda ih nervira dobrom igrom. Boga mi je sazreo za PG. Iskoristio je na najbolji moguci nacin odsustvo Lowrija i posto mu je prava konkurencija.I Dalembert je bio dobar double double, kao sto ovaj rece samo smo superstar away da budemo contenderi.

Hakeem je bio na tekmi, dobio je ovaciju na poluvremenu, kasnije je bio interview, kaze da mu se svidza ekipa, da ga podsjeca na godine kad je bio rookie, i da vidi dobru buducnost u sadasnjim Rocketsima 8-)

GO ROCKETS

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 mar 2012, 17:07

Kevin Martin's (shoulder) MRI revealed a tear in the labral of his shoulder. :(
Although tests showed the tear to be a preexisting injury, he aggravated it February 2 and has continued to play through it. He's now missed six straight games with the injury and has not played or practiced since March 11. Martin said he'll get some rehab and treatment but didn't sound overly optimistic about his injury. "We've got some work to do," he said. The Rockets continue to list him as day-to-day, but it's clear that his shoulder is an issue.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 24 mar 2012, 02:46

Sinocna ceremonija:
[youtube][/youtube]

@rio
Mislim da je on sa Rocketsima zavrsio, i daj Boze da sam upravu, ali vidjet cemo na ljeto. Raja ga vise ne gotivi, i mnogi hoce da bude tradeovan dok jos nesto vrijedi.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 24 mar 2012, 23:25

Veceras protiv Dallasa

D. Williams je izjavio ako Netsi ne dovedu Howarda da se vraca u Texas, sad u Dallas ili Houston vidjet cemo (mada vjerovatno u Dallas ali eto, Morey ce ga pokusati dovest). :)

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 25 mar 2012, 01:37

Dragić vam komotno može postati prvi play. Čovječe, za 11 minuta 10 poena, 3 skoka, 4 asistencije. Svaka mu čast :)

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 25 mar 2012, 01:42

Carlo je napisao/la:Dragić vam komotno može postati prvi play. Čovječe, za 11 minuta 10 poena, 3 skoka, 4 asistencije. Svaka mu čast :)
Ma Gogi kralj :) i Lee igra odlicno kako se Martin povrijedio.;)
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 25 mar 2012, 01:59

Giallorossi je napisao/la:
Carlo je napisao/la:Dragić vam komotno može postati prvi play. Čovječe, za 11 minuta 10 poena, 3 skoka, 4 asistencije. Svaka mu čast :)
Ma Gogi kralj :) i Lee igra odlicno kako se Martin povrijedio.;)
Rocketsi su pravo borben tim, mogu doći i do 4-5 mjesta, mala je razlika samo da ih povrede zaobiđu :)

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 25 mar 2012, 03:14

Kako ne moze, Dragic kralj, dolazi u Pitu (nas restoran) stalno, samo cevape dere :lol:

Pa dobro ako Williams dodje, onda Lowrija tradeovati Dragica zadrzati, a ako ne, onda obojicu zadrzati, vidjet cemo. Za sad Dragic nek samo ovako nastavi svaku tekmu dere.

@Rossi
Ma normalno, bolji je od Martina, sto se i odbrane tice, tako da Martin ce vjerovatno biti tradeovan. Parsons isto dere.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 25 mar 2012, 03:41

hahaha opet nas sudije deru, ali nea veze, David Stern nas ne voli nikako godinama.

68-68

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 25 mar 2012, 04:23

Parsons hahahahaha 3-ca 91-91
3 sec do kraja Dallas ima loptu, promasi Terry hahahaha

Overtime

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 25 mar 2012, 04:40

E ovo stvarno nije humano, Nowitzki faulira Dragica, oni zovu faul u napadu. VIse je dosadilo, godinama nas ubise sudije.

Lee nije dotako Nowitzkog zove faul. Ma **** vam mater, ili zovite posteno ili ne sudite nikako, David Stern najebem ti se familije hladno.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 27 mar 2012, 00:37

odo lagano na tekmu, aBd trebali bi uzeti

GO ROCKETS

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 27 mar 2012, 01:29

Zeljovac_1921 je napisao/la:odo lagano na tekmu, aBd trebali bi uzeti

GO ROCKETS
Sretno, baci nam kakvih slika kad se vratiš da malo svršavamo :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.