FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

wwwkenanba
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la wwwkenanba » 23 mar 2012, 23:26

Raja,vase legende su Hase,braca Musemic,Paja itd prijeratne generacije..manite se ovih danasnjih..rijetko koji igra za raju i za vas HZ..njima je lova bitna..kasni plata,odmah pomagnjavija ;)

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 23 mar 2012, 23:31

Na dobrom putu da postane legenda je Sedin Torlak, moje misljenje ;) Taj covjek jednostavno nikad nije srao po klubu,navijacima itd. I uvijek gine maksimalno !
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 24 mar 2012, 07:43

VanBasten je napisao/la:BORDO FAN Br 7

Kako su nas krali (1)

Genijalni kriminalci i(li) idioti?

Pojedine uprave FK Sarajevo su osmislile nove metode krađe. Metode kakve još nismo vidjeli na ovim prostorima. Što nas nikako ne može ostaviti hladnokrvnima ako znamo da je Bosna i Hercegovina među najkorumpiranijim državama na svijetu i koliko je žestoka konkurencija
u ovdašnjem kriminalnom miljeu

Nije novost ako kažemo da su pojeidnci u raznim upravama Fudbalskog kluba Sarajevo, od rata naovamo, krale klub, igrače, državu... Ali način kako su to radili prevazilazi svačiju moć imaginacije. Njihove kriminalne metode dovode čovjeka u dilemu: da li se radilo o genijalcima kriminalnog uma ili o idiotima. U oba slučaja čovjek ne može ostati hladnokrvan - ko nam je radio o glavi!?!
Vjerovatno iste dileme ovih dana ima i PRAVNI tim angažiran da ispita okolnosti kako je FK Sarajevo dospio u višemilionsku dubiozu. Nakon uvodnih razgovora sa bivšim i sadašnjim uposlenicima i letimičnim pregledom dokumentacije uvidjelo se da su uprave FK Sarajevo, zajedno sa lažnim dušebrižnicima okupljenim oko njih, svjesno radile na urušavanju kluba. Dovoljno je bilo da začeprka po površini i da vidimo kako se kralo bez imalo stida. Kralo se sve, od novca do sportske opreme i ulaznica za utakmice. Da ima neke koristi, vjerovatno bi PRAVNICIMA bilo mnogo lakše da istraže slučajeve gdje se pošteno radilo. Toga je bilo neuporedivo manje.
Način kako su krali vjerovatno će u budućnosti izučavati krim analitičari.
Tako je, naprimjer, klub dobijao sportsku opremu koja nikada i nigdje nije evidentirana. Oprema vrijednosti nekoliko stotina hiljada maraka djelila se kako je kome padalo napamet. Čak postoje dokazi kako su pojedinci prodavali tu opremu.
Knjigovodstvo je zatrpano fiktivnim računima za usluge i opremu bez ikakvog pokrića. U knjigama postoje računi i obaveze kluba a da niko ne zna o čemu se radi. To i ne bi bio toliki problem da se ne radi o iznosima od po nekoliko desetina hiljada konvertibilnih maraka. Ovo, doduše, i nije neki kuriozitet. Mnoge firme u BiH opustošene su na isti način. Fiktivna potraživanja koriste se kako bi se izvukao novac. No, pojedinci u upravama FK Sarajevo su izmislili još monstruozniji plan. Potraživanja bez ikakvih papira u knjigovodstvu!
Pokušati ćemo objasniti ovaj monstruozni plan za one koji se baš i ne razumiju u knjigovodstva i finansije. Naprimjer, ako uzmete hljeb u granapu, dobiti ćete račun i to ćete platiti. Ako, naprimjer, ne uzmete hljeb a dobijete račun, i to platite, to se zove fiktivno plaćanje. E, sada dolazimo do izuma pojedinaca iz ranijih uprava FK Sarajevo: kod njih nema ni hljeba, ni računa a klub plaća! Vjerovatno se sada pitate kako to. Ovdje dolazimo do onog dijela o genijalnom kriminalnom umu i idiotima. Postojala je odluka po kojoj se niko u klubu nije javljao na sudske pozive i rokove. Tako su sva potraživanja automatski postajala izvršna. Šta to opet praktično znači. Jednostavno, mogao je bilo ko i bez ikakvog papira da tuži FK Sarajevo i nakon nekoliko ročišta gdje se niko nije pojavljivao sudska presuda ide na izvršenje. U Klubu nema papira, nema potraživanja ali nakon sudske presude ostaje obaveza prema tužitelju. Genijalnosti, koliko god kriminalna bila, mora se odati priznanje. Ipak, ostaje dio o idiotizmu pojedinih menadžera koji su pristajali da rade po tim upustvima jer su mislili kako se nikada neće otkriti njihov kriminalni plan.
Stotine hiljada maraka sudskih izvršenja sada čeka da isprazni kasu FK Sarajevo. Vjerovatno će ovi slučajevi opterećivati Klub i u narednim godinama. Navodno, niko ne zna kako su nastala ta potraživanja, ni koliko još takvih presuda ima. Jedino što se zna da oni koji su upetljani u sve ovo i koji su krivi za donošenje ovakvih odluka mogu očekivati krivične prijave.
Prvo će krivično odgovarati oni koji su svojim potpisima i funkcijama omogućili pljačku, a onda na red dolaze oni koji su ih na to nagovorili.
Klupko jeste zamršeno ali se ono počelo odmotavati. Vidjećemo ko je sve bio zakačen na ovoj niti, a Bordofan će vas informisati o tome u narednim brojevima.
[youtube][/youtube]
Mi nikada odustati necemo...

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 24 mar 2012, 09:40

UPS je napisao/la:A reci ti meni, je li ti smatras da je nesto neispravno, pogresno u tom clanku? Da je nesto mozda slagano? ili ti se ne svidja to sto se 'dojucerasnji miljenici' koliko toliko razotkrivaju? Fakat ne kontam

mislim, dok smo mi sr**** po raznoraznim forumima i balili o skori, ljudi iz uprave su se sa njim dogovorili jos proslog ljeta o svemu a samo nekoliko dana nakon dogovora skoro ih obavjestava da ima i vaga ponudu iz Kine?! Pa halo?? jel ti mislis da je to laz? mislim sta su trebali napisati? nudili mu ODLICAN ugovor, posao u klubu i pomoc u usavrsavanju a on, ocito gladan para kao i uvijek, zbrise u 3. austrijsku ligu! Zasto? Jel mu trebalo mozda poemu pisati??

mozda je hadzija zasluzio i vise od 2.500 KM mjesecno za neigranje?!

i onda se pitamo sto imamo milionske dugove
Vi mu nudili ODLIČNE uslove, usavršavanje i posao u klubu koji voli, u kojem će biti idol i koji ima realne šanse da igra u Evropi, a on otišao u Austrijskog trećeligaša, koji mu siguran sam ne može dati ODLIČNE uslove, sumnjam da mu je dao usavršavanje i posao, a Evropu sigurno neće vidjeti.......Jel' samo meni ovdje nešto nema logike?

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 24 mar 2012, 11:19

slika slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 24 mar 2012, 11:37

ublehas je napisao/la:
UPS je napisao/la:A reci ti meni, je li ti smatras da je nesto neispravno, pogresno u tom clanku? Da je nesto mozda slagano? ili ti se ne svidja to sto se 'dojucerasnji miljenici' koliko toliko razotkrivaju? Fakat ne kontam

mislim, dok smo mi sr**** po raznoraznim forumima i balili o skori, ljudi iz uprave su se sa njim dogovorili jos proslog ljeta o svemu a samo nekoliko dana nakon dogovora skoro ih obavjestava da ima i vaga ponudu iz Kine?! Pa halo?? jel ti mislis da je to laz? mislim sta su trebali napisati? nudili mu ODLICAN ugovor, posao u klubu i pomoc u usavrsavanju a on, ocito gladan para kao i uvijek, zbrise u 3. austrijsku ligu! Zasto? Jel mu trebalo mozda poemu pisati??

mozda je hadzija zasluzio i vise od 2.500 KM mjesecno za neigranje?!

i onda se pitamo sto imamo milionske dugove
Vi mu nudili ODLIČNE uslove, usavršavanje i posao u klubu koji voli, u kojem će biti idol i koji ima realne šanse da igra u Evropi, a on otišao u Austrijskog trećeligaša, koji mu siguran sam ne može dati ODLIČNE uslove, sumnjam da mu je dao usavršavanje i posao, a Evropu sigurno neće vidjeti.......Jel' samo meni ovdje nešto nema logike?
Ne..sve je savrseno jasno i logicno.Skoro nas izradio i to samo tako.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 24 mar 2012, 11:52

Bez ikakve zle namjere,ali ko je u ovom članku razotkriven?

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 24 mar 2012, 12:45

slika
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 9947_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

8-) 8-)

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 24 mar 2012, 13:46

DANDY je napisao/la:Bez ikakve zle namjere,ali ko je u ovom članku razotkriven?
NiTko. Ovo je uvod. Ne može se baš odmah s imenima dok pravni tim priprema krivične. Kontaš. Dakle, u vakat.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 24 mar 2012, 13:49

VanBasten je napisao/la:
DANDY je napisao/la:Bez ikakve zle namjere,ali ko je u ovom članku razotkriven?
NiTko. Ovo je uvod. Ne može se baš odmah s imenima dok pravni tim priprema krivične. Kontaš. Dakle, u vakat.
jok treba ih obavjestiti ,pa da se pripremaju..ovako aBd iz neba pa u rebra... :D
pola ovih sto potrazuju ce trceci potpisivati reporgramiranje dugova prema njima.. ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Aldinn1
Kontakt:

Post Postao/la Aldinn1 » 24 mar 2012, 15:04

Ovaj tekst je napisao neki srednjoškolac. Stvarno ja veće gluposti od ovoga nisam pročitao. Kako vam je došla ova neka nova uprava, koja je kao dobra, oni šta rade otjerali su pola igrača da bi samo dobili licencu i pod cijenu loših rezultata. Sad kad su vidjeli da nisu uspjeli ni s tim, več da moraju dati pare i platiti dugove, sada kao nešto prepadaju nekoga, a znaju da neće s tim dječijim pričama ništa uspjeti.
Nigdje na svijetu ima da uprava duguje igračima po pet plata i da im odbija neku hiljadu, a ovi nisu vidjeli marke mjesecima.
Kažnjavati možes samo kad igrači imaju redovne plate, a to nema niko osim Želje realno.
Meni je žao vas fkt, kad čitam šta vam rade i kakve vam igrače dovode tipa Matko, Husejinović i sl.
Nadat se da će te shvatiti neke stvari koje svi vidi, a vi ne vidite.
Potpis!

Iskren
Kontakt:

Post Postao/la Iskren » 24 mar 2012, 15:07

Aldinn1 je napisao/la:Ovaj tekst je napisao neki srednjoškolac. Stvarno ja veće gluposti od ovoga nisam pročitao. Kako vam je došla ova neka nova uprava, koja je kao dobra, oni šta rade otjerali su pola igrača da bi samo dobili licencu i pod cijenu loših rezultata. Sad kad su vidjeli da nisu uspjeli ni s tim, več da moraju dati pare i platiti dugove, sada kao nešto prepadaju nekoga, a znaju da neće s tim dječijim pričama ništa uspjeti.
Nigdje na svijetu ima da uprava duguje igračima po pet plata i da im odbija neku hiljadu, a ovi nisu vidjeli marke mjesecima.
Kažnjavati možes samo kad igrači imaju redovne plate, a to nema niko osim Želje realno.
Meni je žao vas fkt, kad čitam šta vam rade i kakve vam igrače dovode tipa Matko, Husejinović i sl.
Potpis - Svaka cast !!!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 24 mar 2012, 16:19

Aldinn1 je napisao/la:Ovaj tekst je napisao neki srednjoškolac. Stvarno ja veće gluposti od ovoga nisam pročitao. Kako vam je došla ova neka nova uprava, koja je kao dobra, oni šta rade otjerali su pola igrača da bi samo dobili licencu i pod cijenu loših rezultata. Sad kad su vidjeli da nisu uspjeli ni s tim, več da moraju dati pare i platiti dugove, sada kao nešto prepadaju nekoga, a znaju da neće s tim dječijim pričama ništa uspjeti.
Ni ja odavno nisam pročitao nesvrsishodnog posta. Pa šta?
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

videoton1
Kontakt:

Post Postao/la videoton1 » 24 mar 2012, 17:03

To Matko i Said ne valjaju je li ? :lol:

veteran II
Kontakt:

Post Postao/la veteran II » 24 mar 2012, 17:09

Ma osnovac, marš u **** materinu.Kontaš li ti uopšte koliko si glup i naporan?
Namjerno nisam ulazio u polemiku oko gola jer ugao iz kojeg je snimano nemoze nista potvrditi sta ako je lopta u letu od precke do linije na travi presla cijelim obimom

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 24 mar 2012, 18:46

Meni se čini da je ovaj post napisao neki osnovac .

Dakle, uskoro i drugi fan shop . Postavljamo standarde 8-)
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

maksi
Kontakt:

Post Postao/la maksi » 24 mar 2012, 18:53

dzenan01 je napisao/la:
Meni se čini da je ovaj post napisao neki osnovac .

Dakle, uskoro i drugi fan shop . Postavljamo standarde 8-)
**** vas fan shop ganjajte izlazak u Evropu tu je zarada što priliči jednom klubu ko što je FK SARAJEVO treba igrat i pobjeđivat biće fan shopova...sretno sutra.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 24 mar 2012, 19:26

Bas oca mi.Ovaj Aldin ako ima vise od 13 godina ja obije ruke u vatru stavljam :lol: :lol: :lol:

Bolan vi u svom timu imate 4 igraca kako treba a to su Zeba,Kerla,Bucan i Osim.
Sad fol ni Husejinovic ni Matko ne valjaju...mi Mesija da dovedemo on odjednom nebi valjo..stace kompleksas mali.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 24 mar 2012, 19:36

samosarajvo je napisao/la:Bas oca mi.Ovaj Aldin ako ima vise od 13 godina ja obije ruke u vatru stavljam :lol: :lol: :lol:

Bolan vi u svom timu imate 4 igraca kako treba a to su Zeba,Kerla,Bucan i Osim.
Sad fol ni Husejinovic ni Matko ne valjaju...mi Mesija da dovedemo on odjednom nebi valjo..stace kompleksas mali.
Samo preciziraj koji Osim!!! :)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 24 mar 2012, 21:20

Imali ste vi Messija koji je volio da igra malo lijevo, malo desno... :mrgreen: :lol:

Morao sam. :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, enzo1, hase73, napoleon72, NazorUso, Pitaristok i 82 gosta.