Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Trigger » 22 mar 2012, 20:53

edinjo-bih je napisao/la:rodjeni travnicanin (1984. godiste) i ako se nevaram desni bek, nadam se da nije pozvan umjesto djone, nego da ce aBd i on.
Ni Džono ni Biljaka nisu ništa posebno.
To što Džono (rođen u Metkoviću-Hrvatska) igra u Sloveniji ne mora biti posebna referenca 'visokog kvaliteta' (zadnje 3 sezone igrao za Sisak!!!), kao ni to što Biljaka (desni bek - ljevak), eto, iga u Goraždu. Igrao je Biljaka i u "evropskom" Lovćenu (zajedno sa Mustafićem).
Ne smatram da je Džono plaho bolji od Biljake, sve je to u 5 dkg - "srednji" prosjek, kad je u pitanju evropski rukomet.
Nažalost, nemamo baš kvalitetnih desnih bekova, a ostaje nam nada u mladog Panića i još mlađeg Malinovića, za sad.
Ne znam šta je sa Darkom Martinovićem, ali on je kvalitetniji od obojice, barem bio - nemam pravih informacija u kakvoj je sada formi!?

Biće po starom - neko od hrpe lijevih bekova će se trpati na poziciju desnog beka...ništa novo - Deja Vu :(

Nažalost - male su nam šanse za "prolaz"....Kamo sreće da griješim :oops:
Bosno moja poharana....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 mar 2012, 21:00

Trigger je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:rodjeni travnicanin (1984. godiste) i ako se nevaram desni bek, nadam se da nije pozvan umjesto djone, nego da ce aBd i on.
Ni Džono ni Biljaka nisu ništa posebno.
To što Džono (rođen u Metkoviću-Hrvatska) igra u Sloveniji ne mora biti posebna referenca 'visokog kvaliteta' (zadnje 3 sezone igrao za Sisak!!!), kao ni to što Biljaka (desni bek - ljevak), eto, iga u Goraždu. Igrao je Biljaka i u "evropskom" Lovćenu (zajedno sa Mustafićem).
Ne smatram da je Džono plaho bolji od Biljake, sve je to u 5 dkg - "srednji" prosjek, kad je u pitanju evropski rukomet.
Nažalost, nemamo baš kvalitetnih desnih bekova, a ostaje nam nada u mladog Panića i još mlađeg Malinovića, za sad.

Biće po starom - neko od hrpe lijevih bekova će se trpati na poziciju desnog beka...ništa novo - Deja Vu :(

Nažalost - male su nam šanse za "prolaz"....Kamo sreće da griješim :oops:
Pa ja se našali eto kakva nam je tenutno liga, Biljaka je najbolji igrač ove što se trenutno igra :P
Ništa loše za Biljaku on je za naše uslove Pero Metličić ali za dalje on nema kvalitet i ne znam šta bi on mogo ponuditi protiv Njemaca .

Imamo malog Panića i Malinovića ovaj drugi mene više impresionira i ono što sam ga gledao uvijek se dobro pokazao, mišljenja sam da ćemo najbolje biti popunjeni u budućnosti na poziciji desnog beka ;)
Panić je sad u Chamberyu i Malinović bi trebao negdje ići i samo da ostanu da igraju za nas i u budućnosti(luda pravila u rukometu :x ) od njih će nešta biti ;)

I mislim da neće biti po starom, Darko Martinović trenutno mislim da ništa nije bolji od ove dvojice momaka, šta je sa tim čovjekom :roll:

Protiv Njemaca mislim da nemamo šansi, ali u budućnosti uz pravilan rad sa ovom generacijom možda se i može nešto napraviti :?
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 mar 2012, 21:09

aleksandar_veliki je napisao/la:
Malinovic je vec otisao i to u jako dobar klub :lol:
Ma znam, al neću da ga kompromitujem :mrgreen: , al mali će biti vrstan bek u budućnosti ;)
Još ako klub bude onaj o kome se priča :D :D to bi odma podkrijepilo moje tvrdnje da je veći potencijal od Panića :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 mar 2012, 21:16

legenda reala je napisao/la:
Malinovic je vec otisao i to u jako dobar klub :lol:
Ma znam, al neću da ga kompromitujem :mrgreen: , al mali će biti vrstan bek u budućnosti ;)
Još ako klub bude onaj o kome se priča :D :D to bi odma podkrijepilo moje tvrdnje da je veći potencijal od Panića :P
Kad sam te ja slagao :lol:
Mene nisi nikad, al te ovi na PDF Premier Liga BIH ne vole :lol: :lol:
Što ti znaš zakuhati, kad hoćeš tema Spahić neku veče :lol: :lol:

Hoćemooooooo baraž u Goražduuuuuuuuuu !!!
Smajo je reko da će igrači odlučiti, nadam se da će Prce biti za Goražde ;) :P
+Biljaka eto nam dva glasa :lol: :lol:

Neće nam dati baraž, pozvali Gorana da malo izreklamiraju klub, da se ne bi ljutili ma ja :x :x

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 22 mar 2012, 21:17

legenda reala je napisao/la:.......Pa ja se našali eto kakva nam je tenutno liga, Biljaka je najbolji igrač ove što se trenutno igra :P
Ništa loše za Biljaku on je za naše uslove Pero Metličić ali za dalje on nema kvalitet i ne znam šta bi on mogo ponuditi protiv Njemaca .

Imamo malog Panića i Malinovića ovaj drugi mene više impresionira i ono što sam ga gledao uvijek se dobro pokazao, mišljenja sam da ćemo najbolje biti popunjeni u budućnosti na poziciji desnog beka ;)
Panić je sad u Chamberyu i Malinović bi trebao negdje ići i samo da ostanu da igraju za nas i u budućnosti(luda pravila u rukometu :x ) od njih će nešta biti ;)

I mislim da neće biti po starom, Darko Martinović trenutno mislim da ništa nije bolji od ove dvojice momaka, šta je sa tim čovjekom :roll:

Protiv Njemaca mislim da nemamo šansi, ali u budućnosti uz pravilan rad sa ovom generacijom možda se i može nešto napraviti :?
Samo da se 'razumijemo'.
Darka Martinovića sam (uslovno, ovisno o formi!?) spomenu kao boljeg od Džone i Biljake a ne Panića i Malinovića. koje bi ja uvijek favorizovao zbog budućnosti, ali ako smo 'spali' samo na njih dvojicu... :roll:

Uzdati se samo u dva reprezentativa desna beka (Panić i Malinović) kao našu budućnost je očajno s aspekta reoprezentacije, jer ako u reprezentaciji na bilo koja pozicija nema minimum 4 podjednako kvalitetna (ako izuzmem one vrhunske, kojih baš i nemamo) igrača u konkurenciji onda zaboravimo na 'svijetlu' budućnost bh.rukometa i reprezentacije. Baraž će ostati maksimum. :cry:
Bosno moja poharana....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 mar 2012, 21:28

Trigger je napisao/la:
Samo da se 'razumijemo'.
Darka Martinovića sam (uslovno, ovisno o formi!?) spomenu kao boljeg od Džone i Biljake a ne Panića i Malinovića. koje bi ja uvijek favorizovao zbog budućnosti, ali ako smo 'spali' samo na njih dvojicu... :roll:

Uzdati se samo u dva reprezentativa desna beka (Panić i Malinović) kao našu budućnost je očajno s aspekta reoprezentacije, jer ako u reprezentaciji na bilo koja pozicija nema minimum 4 podjednako kvalitetna (ako izuzmem one vrhunske, kojih baš i nemamo) igrača u konkurenciji onda zaboravimo na 'svijetlu' budućnost bh.rukometa i reprezentacije. Baraž će ostati maksimum. :cry:
Nema priče za to oko Darka, čovjek je godinama igrao po Evropi kao i u najajčim ekipama Izviđača i Bosne ;)

Ali tako nam je kako je i moramo se zadovoljiti time, daj bože da se za koju godinu pojavi još kvalitetnih igrača ;)
Ali imamo mali fond igrač i odmah je i kvalitet slabiji to je poznato.
Nek oni nastave napredovati ja bih bio zadovoljan i sa njima dvojicom.Jes da treba širina za neki uspjeh, ali eto ako budemo i na ostalim pozicijama popunjeni sa dva dobra igrača, možemo se valjda nekako progurati do nekog prvenstva u budućnosti.

Evo u juniorskoj reprezentaciji ima nekoliko momaka iz vana, možda šta od njih bude ima i nekoliko iz naše lige, pa valjda dođemo do konačnog cilja da stvorimo kvalitenu seniorsku reprezentaciju za duge staze .
Već imamo mladu ekipu, sa dodatkom još nekoliko koji dođu u budućnosti, mislim da se možemo domoći nekog prvenstva Evrope uz povoljan žrijeb naravno.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 22 mar 2012, 21:41

legenda reala je napisao/la:
Trigger je napisao/la:
Samo da se 'razumijemo'.

Nema priče za to oko Darka, čovjek je godinama igrao po Evropi kao i u najajčim ekipama Izviđača i Bosne ;)

Ali tako nam je kako je i moramo se zadovoljiti time, daj bože da se za koju godinu pojavi još kvalitetnih igrača ;)
Ali imamo mali fond igrač i odmah je i kvalitet slabiji to je poznato.
Nek oni nastave napredovati ja bih bio zadovoljan i sa njima dvojicom.Jes da treba širina za neki uspjeh, ali eto ako budemo i na ostalim pozicijama popunjeni sa dva dobra igrača, možemo se valjda nekako progurati do nekog prvenstva u budućnosti.

Evo u juniorskoj reprezentaciji ima nekoliko momaka iz vana, možda šta od njih bude ima i nekoliko iz naše lige, pa valjda dođemo do konačnog cilja da stvorimo kvalitenu seniorsku reprezentaciju za duge staze .
Već imamo mladu ekipu, sa dodatkom još nekoliko koji dođu u budućnosti, mislim da se možemo domoći nekog prvenstva Evrope uz povoljan žrijeb naravno.
Kamo sreće, kamo puste sreće da doguramo do kakvog prvenstva s ovakvim rukometom i strategijom u BiH, ali - iz tvoji "usta u Božje uši" !
Širina se mora imati - stvoriti (a tu smo najtanji - struka i rad sa mladima), jer povrede su vrlo prisutan 'faktor' u rukometu - zato sam napisao da je malo, premalo imati samo Panića i Malinovića... U mladoj repki nisam baš vidio neke igrače za 'svijetlu' budućnost - ima potencijala, ali kako će se razvijati?
I, među tim 'klincima' niko ne odskače kao poseban - vrhunski talenat (Malinovića ne računam) i to mene brine...
Bosno moja poharana....

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 mar 2012, 21:46

I šta bi na kraju sa Šarićem? Možda ej i spomenuto prije, no iskreno mrsko mi listat pa ako bi neko bio voljan. Čitao sam neke njegove prošlosedmične izjave, i ono, na mjestu su. Bar u članku koji sam aj pročitao. Naravno, osim optužbe da ga neko ne želi, to je samo njegoav verzija tako da...ono, neutralan sa po tom pitanju ( istina/laž)
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 mar 2012, 21:49

To bi ti aco trebo znati, samo ako te intersuje šta on priča :mrgreen:
Dobro bi nam Šarić došo za baraž, ali ja mislim da je on tu bio samo dok je i Vojo, čim je otišo Vojo otišo i on ;)

Triger

Daj bože, ja vjerujem u ovu generaciju i nadam se, ma uvjeren sam da će otići na neko veliko takmičenje :P

Aco
Ma ja se opet nadam, samo da nam ne kompenziraju pa daju final four KUPA :x

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 22 mar 2012, 21:55

VanBasten je napisao/la:I šta bi na kraju sa Šarićem? Možda ej i spomenuto prije, no iskreno mrsko mi listat pa ako bi neko bio voljan. Čitao sam neke njegove prošlosedmične izjave, i ono, na mjestu su. Bar u članku koji sam aj pročitao. Naravno, osim optužbe da ga neko ne želi, to je samo njegoav verzija tako da...ono, neutralan sa po tom pitanju ( istina/laž)
Dragan Marković: Dosta mi je cjenkanja, Šarić nam ne treba!

''...Iskren da budem više su mi dosadila stalna cjenkanja i pregovori oko Šarića. Prava istina je da u konkurenciji za ovo mjesto imam golmane koji nisu nimalo lošiji od Šarića.

To je početak i kraj cijele priče. Tahirović i Grahovac su veliki golmani, u mom, a i u mandatima prethodnih selektora vrlo rado su se odazivali pozivima, te nas dovodili i do velikih pobjeda. Njima će sada konkurirati Mario Blažević koji u utakmicama SEHA lige brani odlično, kaže selektor bh. tima.''
(Avaz - 13.03.2012)

Eto, ako opet ovi Fahrini ne izmišljaju...!?
Bosno moja poharana....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 mar 2012, 21:56

Aco priča li se išta o onom SP za juniore što se kao igra kod nas.
Kako to napreduje, imamo li mi kapacitet za to, dvorane, hotele :x :x

Ima li šanse da bar dobijemo tu jednu grupu, da vidim na djelu te Svijetske talente :P

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 mar 2012, 22:01

aha, aha. Hvala na infu.
Slažem se, da nam ta poziciaj ne škripi i da nije od neke aman zaman vitalne važnosti. Nego me zaintrirgrirlao malo o čemu se tu radi ustvari. Jer je on, kao glavni rzalog naveo neprofesioalnost, neorganozavnost itsl...s čim sam se ono bezupitno složio.
Helem, možda se čudo desi :mrgreen:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 mar 2012, 22:06

legenda reala je napisao/la:Aco priča li se išta o onom SP za juniore što se kao igra kod nas.
Kako to napreduje, imamo li mi kapacitet za to, dvorane, hotele :x :x

Ima li šanse da bar dobijemo tu jednu grupu, da vidim na djelu te Svijetske talente :P
Ma igra se sto posto, kad se u Grckoj moglo igrati, kod nas ce biti organizacija za deset. U narednom mjesecu ce biti formirani organizacioni odbori, u najgorem slucaju igrat ce se u Sarajevu, BL, Zenici.
Super nek stave još jedno mjesto odigravanaj i ja zadovoljan :P

Idemo onda na finale Kupa :P ja znam da ćeš ti biti u publici :lol:

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 mar 2012, 22:18

VanBasten je napisao/la:aha, aha. Hvala na infu.
Slažem se, da nam ta poziciaj ne škripi i da nije od neke aman zaman vitalne važnosti. Nego me zaintrirgrirlao malo o čemu se tu radi ustvari. Jer je on, kao glavni rzalog naveo neprofesioalnost, neorganozavnost itsl...s čim sam se ono bezupitno složio.
Helem, možda se čudo desi :mrgreen:
Ja bih te upitao, mada me mrzis :lol: s cime se slazes. Koja neprofesionalnost, koja neorganizovanost?

hehe, ne mrzim te ba. Mirno spavaj :mrgreen:

sad ozbiljno...
ma ono, po defaultu sam mu nekom povjerovao u te riječi na tu temu. Zna se šta se izdešavalo prije neko vrijeme. I na kraju, koji naš savez funckionira kako treba..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 mar 2012, 22:18

aleksandar_veliki je napisao/la:Jos sam nesto zaboravio, mada nije tema. Postoji velika mogucnost da svake sedmice bude prenos derbija kola u Ligi 6. Pregovori traju, velika je mogucnost, ali kod nas se nikad ne zna.
Super bi to bilo ;)
Mislim da je jedne sezone to već bilo, prenosili su najzanimljivije susrete ;)

Ne igraju znači Klain i Hass za Švabe, pa fine vijesti Klain je zajeban u odbrani 5:1 oštar u izlascima, a i ne pogrješiv je u kontrama i s krila, jes da je Genshaimer tu u napadu, al on nije toliko dobar u odbrani u napadu su podjednako dobri ;)
Hass isto fino je što neće igrati, Kraus nije u formi muči muku sa povredama, tako da bi Strobl mogo biti prvi izbor na srednjem, eto biće nam ko malo lakše.

Iako bi najviše volio da Hens odigra još ove dvije utakmice sa punom minutažom, odma nam šanse za prolaz rastu :P

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 22 mar 2012, 23:57

O cemu vi pricate za koji klub Malinovic treba potpisati ja ne znam nista za to??????

2312960
Kontakt:

Post Postao/la 2312960 » 23 mar 2012, 08:03

Čuće se.
Nekima iz Malinovićeve Banja Luke i Borca će uši otpasti!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 23 mar 2012, 09:50

Ma sto se tice rukometne repke nas savez funkcionira idealno. Igraci imaju idealne uslove, sve im se placa, nikad im nista nije kasnilo. E sad, sto je Vojo po necijoj direktivi malo sve to unazadio, o tome mozemo raspravljati. Od svih saveza ovaj rukometni je daleko najbolji. Znam jednu pricu koja bas onako ide u prilog mojoj tvrdnji. Ovaj premijer federacije Niksic je zaljubljenik u rukomet, ali slabo ima love za taj sport ili ti ga savez. I onda kako bi ipak pomogao kaze da ce se otpisati ti poreski dugovi. Znas kad je aktuelna ta prica bila i za sve sportske kolektive. Lijep gest, nema sta, ali problem je taj sto rukometni savez nema ni marke duga. Eto, to ti dovoljno govori o nekim stvarima.
Da, da, sjećam se i tog vakta. Čovječe, rukomet je jedno 2 godine bio sport No1 kad su u pitanju reprezentativni sportovi. Stvoren je kult reprezentacije. Ne znam, ja nikad neću prežalit prošli ciklus i halalit Voji i onima koji ga tu postaviše. **** im imaterina

Hajde, jbg. Možda, možda, ožda nam se svi oni pehovi vrate i napravimo iznenađeje. Jbg, ja je neću ni gledat (utakmicu) ako bar 1% ne vjerujem u to.

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 23 mar 2012, 14:22

2312960 je napisao/la:Čuće se.
Nekima iz Malinovićeve Banja Luke i Borca će uši otpasti!
Sad me kopka koji je to klub sigurno je neki veliki?? :)

2312960
Kontakt:

Post Postao/la 2312960 » 23 mar 2012, 14:27

Za naše pojmove dovoljno veliki!

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.