Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

PatrickBateman
Kontakt:

Re: Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Post Postao/la PatrickBateman » 22 mar 2012, 19:48

Arogantni je napisao/la: Valjda se nagrada zove: Uefina nagrada za najboljeg igraca sezone, a ne nagrada za najboljeg igraca globalno...
Jer Messi mozda to jeste al' to nije pokazao u toj sezoni kada je dobio nagradu, jer je te sezone Sneijder bio tata za ostale i trebao je dobiti tu nagradu...
Valjda FIFA-ina...

Inter je pokupio sve UEFA-ine individualne nagrade za ligu prvaka....

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 22 mar 2012, 19:49

Arogantni je napisao/la: Valjda se nagrada zove: Uefina nagrada za najboljeg igraca sezone, a ne nagrada za najboljeg igraca globalno...
Jer Messi mozda to jeste al' to nije pokazao u toj sezoni kada je dobio nagradu, jer je te sezone Sneijder bio tata za ostale i trebao je dobiti tu nagradu...
Da je trebao dobio bi je. Odlucivali su ljudi koji su kompetentniji od nas.
Don't hate what you don't understand.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 23 mar 2012, 01:39

Jes Messi je bio smjesan te godina dao covjek samo 46 golova i imao 28 asistencija.Sneijder tolki ucinak nema u citavoj karijeri. :lol:

Jedno je Messijev renome i ocekivanje ljudi prema njemu.Jer ljudi od njega ocekuju da svaku tekmu zabije 3 gola , slomi 4 kicme driblinzima i uz to ima 2 asistencije.Ako nije tako onda je on podbacio i on je iskljucivi krivac za Barcelonin neuspjeh a kada Sneijder vodi glavnu rijec u 2 mjeseca svojim klubom onda je on yebena zvjer.Opet ponavljam svoje znanje je pokazao u Realu , lahko je sefovati Motti, Stankovicu i ostalim trkacima.Biti gazda virtuozima moze samo Monstrum poput Messija.Pa mislim ako se ta nagrada vec treba dodjeliti igracu koji je uzeo LP i koji je bio glavna karika svog tima onda bi trebalo rpomjeniti naziv te ceremonije.Jer onda bi prosto nemoguce bilo dati nagradu recimo Messiju u slucaju bubam da uzme jedan Marsej LP.Vjerovatno bi trebala nagrada ici Brandau jer je 6 utakmica LP bio glavna karika svog tima.Ovo samo preudiciram jer je to ta teza kojom se vodis.U globalu Messi je bio daleko najbolji igrac te godine tacnije tih 12 mjesci.Da nije tako , ne bi bio ni izabran.Nije to mali šlager da se stimaju glasovi ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 23 mar 2012, 07:25

Johny je napisao/la:Jes Messi je bio smjesan te godina dao covjek samo 46 golova i imao 28 asistencija.Sneijder tolki ucinak nema u citavoj karijeri. :lol:

Jedno je Messijev renome i ocekivanje ljudi prema njemu.Jer ljudi od njega ocekuju da svaku tekmu zabije 3 gola , slomi 4 kicme driblinzima i uz to ima 2 asistencije.Ako nije tako onda je on podbacio i on je iskljucivi krivac za Barcelonin neuspjeh a kada Sneijder vodi glavnu rijec u 2 mjeseca svojim klubom onda je on yebena zvjer.Opet ponavljam svoje znanje je pokazao u Realu , lahko je sefovati Motti, Stankovicu i ostalim trkacima.Biti gazda virtuozima moze samo Monstrum poput Messija.Pa mislim ako se ta nagrada vec treba dodjeliti igracu koji je uzeo LP i koji je bio glavna karika svog tima onda bi trebalo rpomjeniti naziv te ceremonije.Jer onda bi prosto nemoguce bilo dati nagradu recimo Messiju u slucaju bubam da uzme jedan Marsej LP.Vjerovatno bi trebala nagrada ici Brandau jer je 6 utakmica LP bio glavna karika svog tima.Ovo samo preudiciram jer je to ta teza kojom se vodis.U globalu Messi je bio daleko najbolji igrac te godine tacnije tih 12 mjesci.Da nije tako , ne bi bio ni izabran.Nije to mali šlager da se stimaju glasovi ;)
Imao je i Ronaldo jedne sezone vise golova od Messia(ne znam za asistencije) pa nije nista dobio jer je Barcelona sve osvojila... Tako da ti ta prica ne pije vode....
Inace Sneijder i Messi igraju istu poziciju... Pa da dadnu isto golova... Uostalom vidio bi koliko bi Messi dao golova u Ligi gdje se igra odbrana za razliku od Spanije, jer kada Barca i Real ozbiljno napadaju znaju dati i po 5 golova na utakmici jer protivnik niti zna igrati niti se zna braniti...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 23 mar 2012, 09:23

Arogantni je napisao/la: Imao je i Ronaldo jedne sezone vise golova od Messia(ne znam za asistencije) pa nije nista dobio jer je Barcelona sve osvojila... Tako da ti ta prica ne pije vode....
Ako se gledaju golovi u svim takmicenjima,onda nije nikada to uspio. (bar u eri otkako Messi dobija Ballon d'Or )
Prosle sezone su imali isti broj golova (53),s tim da je Messi imao mnogo vise asistencija.

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 23 mar 2012, 09:30

nije bitno samo koliko golova das i sta osvojis, bitan je nacin na koji to uradis jos vise.Poredit 4 gola Messia Arsenalu sa recimo 7-8 golova datih Getafeu plus jos koji iz penala jasno je da ljudi ostaju vise impresionirani sa 4 gola Arsenalu, barem ja to tako dozivim.Golove iz penala i Getafeu i slicnim ekipama mogu dati mnogo losiji igraci od Messia al 4 Valenciji, Arsenalu ili tri Real M. ne moze svako.Mani te se pukog brojanja trofeja i golova ima tu jos dosta toga sto odluci da neki trener ili novinar glasa za Messia kad je u pitanju titula najboljeg u nekoj sezoni.

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 23 mar 2012, 13:22

Najveca razlika izmedju Barcelone i Reala u slucajevima kad su osteceni od sudija a ostvare negativan rezultat,ako je Real ikako i bio ostecen ove godine,jest ta sta Pep kaze lose smo igrali,nismo zasluzili pobjedu,kao u slucajevima protiv Getafea kad im nisu svirana 2 penala,onda utakmica kad onaj igrac brani prazan gol rukom itd,ima ih, da ne nabrajam. Pep ne spomene sudjenje uopste,nego preuzme krivicu na sebe i ekipu,nisu dobro igrali,cestita protivniku itd.

A Mourinho i Real prozivaju svakog zivog,svi im krivi,osim naravno samo njih. Bojkotuju press konferencije itd... cigani obicni. A pitanje je samo jesu li i osteceni u ove zadnje dvije utakmice. Protiv Malage ok sve,protiv Villareala,sudija im jos pomogao u prvom dijelu.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 23 mar 2012, 13:59

FKKrajina je napisao/la:Najveca razlika izmedju Barcelone i Reala u slucajevima kad su osteceni od sudija a ostvare negativan rezultat,ako je Real ikako i bio ostecen ove godine,jest ta sta Pep kaze lose smo igrali,nismo zasluzili pobjedu,kao u slucajevima protiv Getafea kad im nisu svirana 2 penala,onda utakmica kad onaj igrac brani prazan gol rukom itd,ima ih, da ne nabrajam. Pep ne spomene sudjenje uopste,nego preuzme krivicu na sebe i ekipu,nisu dobro igrali,cestita protivniku itd.

A Mourinho i Real prozivaju svakog zivog,svi im krivi,osim naravno samo njih. Bojkotuju press konferencije itd... cigani obicni. A pitanje je samo jesu li i osteceni u ove zadnje dvije utakmice. Protiv Malage ok sve,protiv Villareala,sudija im jos pomogao u prvom dijelu.
ma standard navikli smo na to vec :D,,jos sad nemaju sta izmislit ,neg sad iz indirekta im dao senna gol,to mi najsmjesnije,a sudija lijepo pokazuje da se faul izvede a marca navrla pokazivo indirekt svasta ccc ,isto ko da je svijet glup i ko da su neznalice (a ima i takvih) pa ne zna razliku od znaka za indirekt i znaka da se moze izvest slobodni :lol:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 23 mar 2012, 16:06

barca_87 je napisao/la:
FKKrajina je napisao/la:Najveca razlika izmedju Barcelone i Reala u slucajevima kad su osteceni od sudija a ostvare negativan rezultat,ako je Real ikako i bio ostecen ove godine,jest ta sta Pep kaze lose smo igrali,nismo zasluzili pobjedu,kao u slucajevima protiv Getafea kad im nisu svirana 2 penala,onda utakmica kad onaj igrac brani prazan gol rukom itd,ima ih, da ne nabrajam. Pep ne spomene sudjenje uopste,nego preuzme krivicu na sebe i ekipu,nisu dobro igrali,cestita protivniku itd.

ma standard navikli smo na to vec :D,,jos sad nemaju sta izmislit ,neg sad iz indirekta im dao senna gol,to mi najsmjesnije,a sudija lijepo pokazuje da se faul izvede a marca navrla pokazivo indirekt svasta ccc ,isto ko da je svijet glup i ko da su neznalice (a ima i takvih) pa ne zna razliku od znaka za indirekt i znaka da se moze izvest slobodni :lol:
S Morinhom i ovom ekipom su sve,samo nisu kraljevski klub :D Mene bi stid bilo kako sramote svojim ponasanjem Real Madrid. Ne znam ima li neko ko je iznad njih u tom klubu da zaustavi takvo ponasanje igraca i trenera. Neko mora biti.... Katastrofa. I da sam simpatizer Reala ,bilo bi me stid svega mi.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 23 mar 2012, 17:28

Arogantni je napisao/la:
Johny je napisao/la:Jes Messi je bio smjesan te godina dao covjek samo 46 golova i imao 28 asistencija.Sneijder tolki ucinak nema u citavoj karijeri. :lol:

Imao je i Ronaldo jedne sezone vise golova od Messia(ne znam za asistencije) pa nije nista dobio jer je Barcelona sve osvojila... Tako da ti ta prica ne pije vode....
Inace Sneijder i Messi igraju istu poziciju... Pa da dadnu isto golova... Uostalom vidio bi koliko bi Messi dao golova u Ligi gdje se igra odbrana za razliku od Spanije, jer kada Barca i Real ozbiljno napadaju znaju dati i po 5 golova na utakmici jer protivnik niti zna igrati niti se zna braniti...
Pa ja u Italiji se igra odbana i nigdje vise :lol:
De mi objasni kako onda Napoli primi 4 komada od smjesnog Chelsea ? Pa bolan ti si nasao porediti Primeru i Seriju A :lol:

Liga u kojoj je Juventus ekipa bez poraza ne moze biti dovoljno ozbiljna da bi se stavila u istu recenicu sa Primerom.
Sto se tice Messija i Sneijdera.Mislim to je prakticno nemoguce.Al covjek koji ostavlja bez daha u pojedinim trenucima jednostavno mora biti najbolji.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 23 mar 2012, 18:30

Johny je napisao/la:
Arogantni je napisao/la:

Pa ja u Italiji se igra odbana i nigdje vise :lol:
De mi objasni kako onda Napoli primi 4 komada od smjesnog Chelsea ? Pa bolan ti si nasao porediti Primeru i Seriju A :lol:

Liga u kojoj je Juventus ekipa bez poraza ne moze biti dovoljno ozbiljna da bi se stavila u istu recenicu sa Primerom.
Sto se tice Messija i Sneijdera.Mislim to je prakticno nemoguce.Al covjek koji ostavlja bez daha u pojedinim trenucima jednostavno mora biti najbolji.
Ta LIGA je jedina imala 3 predstavnika medju 16 najboljih valjda ti to dovoljno govori....
EDIt Nemoj se vezati za LE jer jedino to smijesno takmicenje za ozbiljno shvataju Svabe, Spanci i Istocnjaci...

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 23 mar 2012, 18:51

Arogantni je napisao/la: Ta LIGA je jedina imala 3 predstavnika medju 16 najboljih valjda ti to dovoljno govori....
EDIt Nemoj se vezati za LE jer jedino to smijesno takmicenje za ozbiljno shvataju Svabe, Spanci i Istocnjaci...
I koliko ih je ostalo medju najboljih 8 ? :mrgreen:

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 23 mar 2012, 18:57

PatrickBateman je napisao/la:
Arogantni je napisao/la: Ta LIGA je jedina imala 3 predstavnika medju 16 najboljih valjda ti to dovoljno govori....
Koliko je ostalo Spanaca medju 16 najboljih a da nisu Real i Barca... Nijedan...Znaci dualisticka Liga... Ovi ostali su tu za nabijanje gol razlike... i oni ne predstavljaju nikakav kvalitet... Nebitno koliko ih je ostalo medju 8 najboljih kada ih je medju 16 bilo najvise i pokazalo se da ta Liga ima neku buducnost za razliku od monopolisticke(Njemacke) i dualisticke(Spanske) Lige i pokazalo da ima najsiri spektar kvalitetnih ekipa a ne samo 2 jake...

Feco
Kontakt:

Post Postao/la Feco » 23 mar 2012, 18:58

Fazon i jeste u tome sto nijedna iz tog tvog spektra ekipa nemoze priprdit Spanskim gigantima.. Bolno al istinito jbga :!:

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 23 mar 2012, 19:06

Arogantni je napisao/la:
PatrickBateman je napisao/la:
Koliko je ostalo Spanaca medju 16 najboljih a da nisu Real i Barca... Nijedan...Znaci dualisticka Liga... Ovi ostali su tu za nabijanje gol razlike... i oni ne predstavljaju nikakav kvalitet... Nebitno koliko ih je ostalo medju 8 najboljih kada ih je medju 16 bilo najvise i pokazalo se da ta Liga ima neku buducnost za razliku od monopolisticke(Njemacke) i dualisticke(Spanske) Lige i pokazalo da ima najsiri spektar kvalitetnih ekipa a ne samo 2 jake...
Posebno je los Athletic Bilbao,koji razbije Uniteda.
A ako vec pricamo o ostalim nekonkurentnim klubovima za osvajanje Primere, pogledajmo Evropa ligu,gdje u najboljih 8 ima koliko tih Talijana,a koliko Spanaca ?

razlog dominacije Reala i Barce nije u losoj kvaliteti Spanskih klubova,nego u enormnoj kvaliteti ta dva kluba.

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 23 mar 2012, 19:09

Feco je napisao/la:Fazon i jeste u tome sto nijedna iz tog tvog spektra ekipa nemoze priprdit Spanskim gigantima.. Bolno al istinito jbga :!:
Ja nisam ni rekao da moze, al' da 2 super jaka kluba ,koji su doduse najjaci, ne cine neku Ligu jakom nego je slabe...
Kod Engleza to nije tako, a kod Italijana pogotovo jer je vise ozbiljnih klubova koji doduse ne mogu ugroziti Spance(dva najjaca-ovi ostali su buranija) al' ako nista mogu biti barem konkurenti jer recimo Milan ce totalno namuciti Barcu al' ce ispasti... Da ne pisem dalje valjda shvatite poentu da Spanska Liga uopce nije toliko jaka koliko neki misle iako ima 2 najjaca svjetska kluba...
EDIT Ja napisa da LE nije mjerodavno takmicenje jer da jedan City ispadne od Sportinga(sta ima) ili United, uostalom gdje je taj Bilbao u LP, gdje su ostali spanski klubovi u LP... Ispali u grupama... Samo Spanci, Svabe i Istocnjaci za ozbiljno shvataju to takmicenje(LE) cak je i Francuzima nezanimljivo...

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 23 mar 2012, 20:07

Arogantni ,liga Sagres opasno puse za vratom slika
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 23 mar 2012, 20:08

ma real bolja ekipa i gotovo
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 23 mar 2012, 21:07

Ramosu ponisten crveni,odnosno prvi zuti,Ozilu smanjena kazna( zar nije direktni crveni 2 utakmice suspenzije ),mourinhu takodjer... sta je s ovim spanskim nogometom ???

Ne znam samo hoce li i Villareal dobiti zasluzeni penal,pa da naknadno puca :P
Zadnja izmjena: FKKrajina, dana/u 23 mar 2012, 21:08, ukupno mijenjano 1 put.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 23 mar 2012, 21:08

Arogantni je napisao/la:
Feco je napisao/la:Fazon i jeste u tome sto nijedna iz tog tvog spektra ekipa nemoze priprdit Spanskim gigantima.. Bolno al istinito jbga :!:
Ja nisam ni rekao da moze, al' da 2 super jaka kluba ,koji su doduse najjaci, ne cine neku Ligu jakom nego je slabe...
Kod Engleza to nije tako, a kod Italijana pogotovo jer je vise ozbiljnih klubova koji doduse ne mogu ugroziti Spance(dva najjaca-ovi ostali su buranija) al' ako nista mogu biti barem konkurenti jer recimo Milan ce totalno namuciti Barcu al' ce ispasti... Da ne pisem dalje valjda shvatite poentu da Spanska Liga uopce nije toliko jaka koliko neki misle iako ima 2 najjaca svjetska kluba...
EDIT Ja napisa da LE nije mjerodavno takmicenje jer da jedan City ispadne od Sportinga(sta ima) ili United, uostalom gdje je taj Bilbao u LP, gdje su ostali spanski klubovi u LP... Ispali u grupama... Samo Spanci, Svabe i Istocnjaci za ozbiljno shvataju to takmicenje(LE) cak je i Francuzima nezanimljivo...

ova prica je vec ofucana, to da u spaniji igraju dva kluba, ostalo sve buranija, pa majstore jesmo li se skoro uvjerili da 5 ili 6 klub iz spanije odrzi dvije nogometne lekcije i dva puta odere prvaka engleske united

pa heboga je vam ljudi treba i crtati vise da su i ostali spanski klubovi jako dobri, sto pokazuju, pa zar mislis da je juventus nesto posebno bolji od jednog bilbao-a, mislis da bi milan mogo derat valenciju, sta vam je ljudi, dodjite sebi, to sto u ligi barca i real bjeze dosta, to je zbog toga sto su oni prejaki, a ne sto su ostali losi, s ovakvim igrama barca i real bi i u italiji milanu, juventusu i takvima bjezali po 15-20 bodova na kraju

majke ti objasni nam ili reci dal se slazes dal bi spanska liga bila bolja kad bi real i barca bili slabiji, kad bi prosipali vise bodova, kad bi trecem i cetvrtom bjezali do kraja onako samo po koji bod. vi bi onda tvrdili da je liga jaca, a to je paradox, sto su neki klubovi slabiji, liga jaca, to je smijurija

uporno mijenjate pojmove kvalitet i zanimljivost. ako cemo tako evo i ja ti kazem da je francuska liga kvvalitetnija od italijanske jer je neizvjesnija, holandska liga takodje triput bolja od italijanske i engleske jer se 4-5 timova ravnopravno bori za titulu. jel tako majstore, jel to ta tvoja logika, bil smi ulozit velike pare da bi jedan juventus koji se bori za titulu mogao lako otresti klubove u spaniji koji se bore za 4 poziciju a la bilbao, atletico madrid i sl
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.