Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

Adi_Zepce
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la Adi_Zepce » 18 mar 2012, 17:34

AllGunsBlazing je napisao/la:Pokusavaju ismijavanjem dokazati jacinu lige, bravo bas vam dobro ide. A Arteta nije otisao kao mladic??? Sa 18 otisao u PSG, a Cesc sa 16, ja neke razlike, obojica su znali da nece dobiti priliku bar do 23 i zbog toga su otisli. Ako je Arteta otpad onda je to i Cesc, bar po vasoj logici.
@Juznjak ne bas tri puta, ali svaki igrac je bio bolji od Arsenalovog, kad smo o tome raspravljali prije godinu dana.
Pa ismijavamo zato sto malo vise pretjerujete s engleskim klubovima i igracima.Npr Carrol ili Svansalona :mrgreen:
Razlika između Cesca i Artete je ta da je Barca Mikela poslala na "kaljenje" ili ti posudbu u PSG jer je on vec imao nekoliko nastupa za "B" momcad Barce.U PSG nije bas se pokazao,te ga Barca prodaje Gl.Rangersu,dalje je vec poznato kako i gdje je igrao.
Sto se tice Cesca on za razliku Artete nije igrao za "B" momcad vec je iz Juvenila "A" ili ti juniora otisao u Arsenal.Između njih dvojice je velika razilka,ma koliko god ti pokusavao prikazati da je nema ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

StevieM
Kontakt:

Post Postao/la StevieM » 18 mar 2012, 18:19

AllGunsBlazing je napisao/la:Nije preuzela, fino vam je covjek objasnio da su tu nekim cudom racunali i 2012/13 koja se nije ni odigrala.. Epl i dalje ima 4 boda prednosti..
@Juznjak i vidi se tvoje znanje, covjek je prvo igrao u Rangersima pa tek onda u Evertonu, ali sta ti znas, tebi je A.M jaci klub od Arsenala, i svi igraci u istom su bar tri puta bolji..
Da ne bude bez dokaza:
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2012.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ironicno da se hvalite listom za ovu sezonu nakon sto su engleski predstavnici poispadali iz evropskih takmicenja. Ili impliciras da nekim cudom Chelsea pored 5 spanskih ekipa moze ostvarit veci broj bodova do kraja sezone? Podsjecam, svaki rezultat (pobjeda ili remi) se boduje tako sto se podijeli sa ukupnim brojem predstavnika za tu sezonu, tako da je svaki bod koji Chelsea ostvari, skaliran tek na jednu osminu. Prema tome, za to su minimalne sanse, da ne pisem u procentima - a nova lista vazi vec sa zavrsetkom finalne utakmice LP. S obzirom na zdrijeb vrlo je moguce da gledamo oba svespanska finala, a ako se uzme u obzir posebno rangiranje progresije ekipa kroz odredjene faze takmicenja onda nije iskljucena mogucnost i da se prije samog zavrsetka sezone, Primera nadje iznad Premiershipa i za ovu sezonu.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 18 mar 2012, 18:29

Najbolja liga je premiership, al koji lagano tone, dokaz je pokazivanje klubova na evropskoj sceni, nemoze ni United vjecno dominirati, City parama pobjedjivati ;)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 mar 2012, 18:37

@Adi Ja bih volio da je ovaj otpad Arteta dosao ranije u Arsenal, kako bi dobro igrao u tandemu sa Cescom to je nevjerovatno. Je li i Forlan sve one godine u Vilarealu i A.M. bio otpad samo zato sto nije uspio u Engleskoj??? Uostalom SIlva i MAta, nisu otpad a presli u Englesku i ima jos takvih primjera.
@Stevie
Ovo je koeficijent do sad, znaci sa ovim klubovima sto su prosli. Chelsea ne mora nista uraditi opet Spanska liga nece stici Englesku. I sa +2 boda iz ove sezone(vise nego EPL) imaju skoro 4 zaostatka, znaci da bi morali imati 20 bodova i jos da Chelsea nista ne uradi kako bi stigli Engleze. Ova lista valjda vazi do kraja sezone, i tako da ce Engleska po ovoj listi bar jos ovih nekoliko mjeseci biti u vrhu. A inace ne hvalim se ovom listom, vec mi smijesno, svi spominju Evropske (ne)uspjehe Engleskih ekipa u proteklih nekoliko godina, a Englezi prvi na ovoj listi.
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 19 mar 2012, 00:54

@AllGunsBlazing Ne kazem da Arteta nije solidan igrac,ali realno da je toliko dobar (a svi ga EPL ljubitelji hvale) zaigrao bi barem 1nu tekmu pa makar i prijateljsku za Spanjolsku reprezentaciju,ne bi sad kada je napunio 30ku izjavljivao da bi zaigrao za Englesku.
Torres,Silva i Mata su jedini koji nisu otpad,a da su otisli u EPL.Realno navijac sam Valencije i sve,ali mislim da je i Mata preplacen sa onih 28 miliona,a ocito je da Englezi vole da prenaplacuju igrace primer Carrol :mrgreen:
Inace,EPL je u vrhu zato sto je drze arapi,rusi,amerikanci,kinzi,indijci itd.Bgm kad gledam tu ligu pa cujem pojedina imena stadiona imam osjecaj kao da gledam neku azijsku ligu ili sl.Tesko da se ta liga moze nazvati engleskom,ali ajde.
Realnost je da ce kroz 2-3 godine Primera uveliko dominirati jer ce biti izjednacena i TV prava,te ce veliki broj klubova zaigrati i na boljim,modernijim stadionima.
Dovoljno je reci da ce vec naredne godine Valencia imati najbolji stadion u Europi,suvremeniji cak od Alianz Arene.Slicne gradnje planiraju Sevilla,Atletico,Bilbao itd.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 mar 2012, 02:02

Vidi Valencija ce imati stadion kao i Arsenal, otprilike isto kostao, a Arsenal je to sve prosao bez nekakvih vecih problema, dok je Valencija morala prodavati najbolje igrace iz godine u godinu. Fazon je sto u Spaniji dva kluba dobijaju najvise novaca od TV prava a ostali sta dobiju dobro je. Zbog toga liga ne moze biti kvalitetna, jer sta god dobro se pojavi u Spaniji ili Real ili Barca ce uzeti, ili eventualno Engleski klubovi, dok Spanskim(osim R.B) ostaje da nadju drugog manje kvalitetnog igraca. Nije Evropa mjerilo lige, onda bi i Kiparska bila isto kao i Engleska jer imaju isto predstavnika u LP. Uostalom da nisu sudije usrale 2 gola protiv Milana vjerovatno bi i Arsenal isao dalje, ali nije tako da. To sto je Mata tako placen je zbog Arsenala, znas da se Arsenal dogovorio na nekih 23-24 i onda je Chelsea uletio i morao dati vise da ovaj pristane. I da dzaba ti stadion ako ce biti prazan, a vecina klubova ima prazne i velike stadione.
Celik!3,2,2.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 mar 2012, 02:04

AllGunsBlazing je napisao/la:Vidi Valencija ce imati stadion kao i Arsenal, otprilike isto kostao, a Arsenal je to sve prosao bez nekakvih vecih problema, dok je Valencija morala prodavati najbolje igrace iz godine u godinu. Fazon je sto u Spaniji dva kluba dobijaju najvise novaca od TV prava a ostali sta dobiju dobro je. Zbog toga liga ne moze biti kvalitetna, jer sta god dobro se pojavi u Spaniji ili Real ili Barca ce uzeti, ili eventualno Engleski klubovi, dok Spanskim(osim R.B) ostaje da nadju drugog manje kvalitetnog igraca. Nije Evropa mjerilo lige, onda bi i Kiparska bila isto kao i Engleska jer imaju isto predstavnika u LP. Uostalom da nisu sudije usrale 2 gola protiv Milana vjerovatno bi i Arsenal isao dalje, ali nije tako da. To sto je Mata tako placen je zbog Arsenala, znas da se Arsenal dogovorio na nekih 23-24 i onda je Chelsea uletio i morao dati vise da ovaj pristane. I da dzaba ti stadion ako ce biti prazan, a vecina klubova ima prazne i velike stadione.
Želiš reći da Arsenal nije ništa naplatio novi stadion.Oćul počet od godina bez trofeja il od prodaje ključnih igrača,ti biraj ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 19 mar 2012, 11:13

AllGunsBlazing je napisao/la:Vidi Valencija ce imati stadion kao i Arsenal, otprilike isto kostao, a Arsenal je to sve prosao bez nekakvih vecih problema, dok je Valencija morala prodavati najbolje igrace iz godine u godinu. Fazon je sto u Spaniji dva kluba dobijaju najvise novaca od TV prava a ostali sta dobiju dobro je. Zbog toga liga ne moze biti kvalitetna, jer sta god dobro se pojavi u Spaniji ili Real ili Barca ce uzeti, ili eventualno Engleski klubovi, dok Spanskim(osim R.B) ostaje da nadju drugog manje kvalitetnog igraca. Nije Evropa mjerilo lige, onda bi i Kiparska bila isto kao i Engleska jer imaju isto predstavnika u LP. Uostalom da nisu sudije usrale 2 gola protiv Milana vjerovatno bi i Arsenal isao dalje, ali nije tako da. To sto je Mata tako placen je zbog Arsenala, znas da se Arsenal dogovorio na nekih 23-24 i onda je Chelsea uletio i morao dati vise da ovaj pristane. I da dzaba ti stadion ako ce biti prazan, a vecina klubova ima prazne i velike stadione.
Nije Valencia samo zbog stadiona pala u dugove ima jos mnogo toga zbog cega je dug bio presao 500 miliona.Kazem podjela TV prava ce biti u roku 2-3 godine sigurno,ako ne i ranije.Englezi to imaju uređeno,ali vecina (izuzev cini mi se Arsenala) timova je prvitizovana od raznih Arapa,Rusa,Indijaca,Amera itd tako da i bez TV prava mogu ulagati na stotine miliona u pojacanja.Meni je licno smijesno cuti da se Man.City ili Chelsea nazivaju veliki klubovi,to mi je niđe veze.Zbog tih prodaja klubova Englezi su davno izgubili svoju ligu,to je vise multinacinalna liga nego njihova :D Bojim se da bi se takvo sto moglo desiti i u Primeri :cry:
Eh sad dolazimo zbog cega nisu stadioni puni u Spaniji,dovoljno je samo reci da je najjeftinija ulaznica u Primeri ravna najskupljoj u EPL.

www.valencia-balkan.net

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 mar 2012, 11:39

Pa sad nije mozda Engleska, iako ni to nije tacno, ali je jaka liga. Jednostavno takav fudbal zahtjeva to, moras ulagati da budes jak. I Arsenal je pod Americkim vlasnistvom, ali i dalje radi samoodrzavanjem. I da kako bi ti nazvao to sto drzava i pokrajina pomazu dva kluba?? to je skoro isto sto radi Seik u Cityu ili Abramovic u Chelseau. Real proda stadion drzavi i poslije ga opet dobije dzaba, sad samo sto je razlika u imenu vlasnika, a princip je isti. Sve se to mora promjeniti da liga napreduje.
I da cijene kod Arsenala su jedne od najvecih u Evropi, a skoro uvijek pun stadion. I to jos ne idu ljudi kojima je preskupo vec samo bogatasi, kad se smanje cijene stadion ce se morati povecavati.
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 19 mar 2012, 12:46

AllGunsBlazing je napisao/la:Pa sad nije mozda Engleska, iako ni to nije tacno, ali je jaka liga. Jednostavno takav fudbal zahtjeva to, moras ulagati da budes jak. I Arsenal je pod Americkim vlasnistvom, ali i dalje radi samoodrzavanjem. I da kako bi ti nazvao to sto drzava i pokrajina pomazu dva kluba?? to je skoro isto sto radi Seik u Cityu ili Abramovic u Chelseau. Real proda stadion drzavi i poslije ga opet dobije dzaba, sad samo sto je razlika u imenu vlasnika, a princip je isti. Sve se to mora promjeniti da liga napreduje.
I da cijene kod Arsenala su jedne od najvecih u Evropi, a skoro uvijek pun stadion. I to jos ne idu ljudi kojima je preskupo vec samo bogatasi, kad se smanje cijene stadion ce se morati povecavati.
Spanija je podijeljena na vise pokrajina i regija i svaka od njih stoji iza nekog od svojih klubova.Evo recimo Valencijanska Zajednica stoji iza Valencije,Baskija iz Athletica itd.tako da sto npr Katalonija stoji iza Barce nista nije cudno.Sto se Real tice oni su svoje zemljiste prodali drzavi,a ne stadion.Tesko je to porediti s onim sto se desava u Chelseu,odnosno Cityu.
Ok,jesu cijene u Arsenala ulaznica skupe,ali pogledaj recimo cijenu ulaznica Getafea i Arsenala pa ces vidjeti kod koga su skuplje.Treba reci da Engleska kao drzava financijski mnogo bolje stoji nego Španija zato i mogu puniti stadione i pored "skupih" ulaznica.

www.valencia-balkan.net

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 mar 2012, 21:39

ALi sve sto ti spominjes nije greska Engleza, i Spanija bi trebala raditi u skladu sa svojim finansijskim mogucnostima. Spanska liga jeste jaka, ali zbog zelje da dva glavna kluba uspiju dobro, ostali polahko propadaju, moraju se izjednaciti prava jer ovako nema smisla. Engleska liga je kvalitetnija upravo radi takve raspodjele novca, takvih igraca, takvih navijaca i stadiona. I zbog toga ostali Spanski klubovi ispastaju, jer budimo realni Liga Evrope ili Evropska liga nije nista posebno, ako cemo racunati nesto kao relevantno to je Liga prvaka. Tu Spanija ima Reala i Barcu, ostali su manje vise lose prosli, kao i Englezi, mada da je sudjenje bilo kako treba Englezi bi imali Arsenal i Chelsea, ali svejedno ovako imaju jednu ekipu. To i nije neka razlika 2v1, sigurno da je EPL opala, ali ni Spanija nije toliko napredovala, jesu mozda Real i Barca, ali ostali??? A Evropsku ligu ne uzimam kao neku relevatnu tacku poredjenje zbog toga sto jedan Tottenham izvodi petu ekipu, sto se Stoke City uspije plasirati( i vjerujem da bi bili bolji da mogu koristiti svoje dimenzije stadiona) i slicne ekipe. Jednostavno novac koji se dobije nije vrijedan umora ili povreda koje se mogu desiti. Dok u LP je novac sasvim dobar i svi se bore do kraja kako bi to ostvarili. Istina da su City i United podbacili, ali to ne mora biti znak da je liga oslabila, sjetite se prije par godina United je ispao od Celtica u grupnoj fazi, da bi slijedece opet dobro odigrali. Ukoliko se i slijedece godine ovo ponovi, e to se vec moze racunati padom u kvaliteti neke lige.
Sto se tice Reala i CIty, meni je to iskreno isto. Jedni dobiju 400 miliona od drzave, drugi od vlasnika. Ukoliko uzmemo u obzir da je drzava vlasnik Reala, onda je to isto. Da u Engleskoj drzava stoji toliko uz klubove vjerovatno oni ne bi imali potrebe za vlasnicima kao sto to nema potrebe u Spaniji.
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 19 mar 2012, 22:33

AllGunsBlazing je napisao/la:ALi sve sto ti spominjes nije greska Engleza, i Spanija bi trebala raditi u skladu sa svojim finansijskim mogucnostima. Spanska liga jeste jaka, ali zbog zelje da dva glavna kluba uspiju dobro, ostali polahko propadaju, moraju se izjednaciti prava jer ovako nema smisla. Engleska liga je kvalitetnija upravo radi takve raspodjele novca, takvih igraca, takvih navijaca i stadiona. I zbog toga ostali Spanski klubovi ispastaju, jer budimo realni Liga Evrope ili Evropska liga nije nista posebno, ako cemo racunati nesto kao relevantno to je Liga prvaka. Tu Spanija ima Reala i Barcu, ostali su manje vise lose prosli, kao i Englezi, mada da je sudjenje bilo kako treba Englezi bi imali Arsenal i Chelsea, ali svejedno ovako imaju jednu ekipu. To i nije neka razlika 2v1, sigurno da je EPL opala, ali ni Spanija nije toliko napredovala, jesu mozda Real i Barca, ali ostali??? A Evropsku ligu ne uzimam kao neku relevatnu tacku poredjenje zbog toga sto jedan Tottenham izvodi petu ekipu, sto se Stoke City uspije plasirati( i vjerujem da bi bili bolji da mogu koristiti svoje dimenzije stadiona) i slicne ekipe. Jednostavno novac koji se dobije nije vrijedan umora ili povreda koje se mogu desiti. Dok u LP je novac sasvim dobar i svi se bore do kraja kako bi to ostvarili. Istina da su City i United podbacili, ali to ne mora biti znak da je liga oslabila, sjetite se prije par godina United je ispao od Celtica u grupnoj fazi, da bi slijedece opet dobro odigrali. Ukoliko se i slijedece godine ovo ponovi, e to se vec moze racunati padom u kvaliteti neke lige.
Sto se tice Reala i CIty, meni je to iskreno isto. Jedni dobiju 400 miliona od drzave, drugi od vlasnika. Ukoliko uzmemo u obzir da je drzava vlasnik Reala, onda je to isto. Da u Engleskoj drzava stoji toliko uz klubove vjerovatno oni ne bi imali potrebe za vlasnicima kao sto to nema potrebe u Spaniji.
Upravu si nije greska samo Engleske to je greska visih organa,UEFA-e i FIFA-e.Nadam se da ce uskoro oni doci svijesti i zabraniti divljanje raznih seika.Meni je smijesno da ti poredis ulaganje Reala i Citya,osim sto navodis drzavu (a to nije skroz tacno) Realu pomazu i sponzori.Oni zarade vise od sponzora nego sto City dobije od po meni ljudi koji unistavaju nogomet.
Spanska liga jeste malkice pala u zadnjih par godina,ali ako malo bolje pogledas ona se polako,ali sigurno vraca.U vrh europskog nogometa polako se vraca Valencia,Athletic.B,Atl.Madrid itd.
Ova tvoja konstatacija da EL nije toliko zanimljiva za Engleze djeluje mi presmijesno izuzev Totenhama jesu li svi,mislim na Fulham,United,City,Stoke igrali u ovom takmicenju s najjacim timovima?.
Sto se tice kvaliteta u Engleskoj ligi,priznajem ima dobrih nogometasa,ali brate ima ih i tona bezz.Za mene je presmijesno cuti da se neki Skoti,Irci,Jamajcani nazivaju vrhunskim nogometasima,a njih nigdje nema.Gledam ih ne znaju dva kvalitetna pasa da sastave.
Moras priznati da je Primera zbog velikog broja Portugalaca,Argentinaca,Urugvajaca,Brazilaca dosta atraktivnija liga,a sami Španjolci su mađioničari za krakane s Otoka.Da u EPL igraju vecinom Englezi ta bi liga bila totalno bezz.

www.valencia-balkan.net

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 mar 2012, 22:47

Da bi Real ostvario takve ugovore mora da potrosi pare na igrace, koje dobije od drzave. Ako se ne varam 400 miliona su dobili za zemljiste, sto nije mala svota novca. Uz to da ne zaboravim kako dobiju novac od banke koji moraju vratiti u istoj vrijednosti, znaci bez kamata, i onda se nekad taj dug i oprosti. Uefa i Fifa trebaju zabraniti Seike kad zabrane mjesanje drzave u klub. U Engleskoj ne mogu dobiti zajam bez kamata, nece im drzava uzeti zemljiste pa ga pokloniti, i onda naravno moraju da prodaju klubove kako bi ovi bili konkuretni. I da Real je mnogo gori, jer su Seici poceli tamo nekad 2004-05 dok Real to radi zadnjih 10 do 15 godina, daje velike sume za igrace. Ovo sto Englezi rade, odnosno Seici je isto sto rade Real i Barca, daju ogromne svote za igrace. U engleskoj postoje dva kupa, i kroz oba kupa ekipe idu u EL, samim tim u EL udje Stoke koji je 13. u EPL i sta ocekivati od iste ekipe??? Isto tako i Fulham??? Englezima je na prvom mjestu domace prvenstvo pa onda sve ostalo. Vidio si rezultate ostvarene u EPL zar to nije atraktivnije od Spanske lige??? Koliko je ljudi reklo da ne moze gledati utakmice manjih timova u Spaniji dok u Engleskoj vecinom mozes???? I da i City dobija od sponzora mnogo, sad sto su vlasnici sponzora braca od vlasnika to je druga stvar :mrgreen: :mrgreen:
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 19 mar 2012, 22:58

AllGunsBlazing je napisao/la:Da bi Real ostvario takve ugovore mora da potrosi pare na igrace, koje dobije od drzave. Ako se ne varam 400 miliona su dobili za zemljiste, sto nije mala svota novca. Uz to da ne zaboravim kako dobiju novac od banke koji moraju vratiti u istoj vrijednosti, znaci bez kamata, i onda se nekad taj dug i oprosti. Uefa i Fifa trebaju zabraniti Seike kad zabrane mjesanje drzave u klub. U Engleskoj ne mogu dobiti zajam bez kamata, nece im drzava uzeti zemljiste pa ga pokloniti, i onda naravno moraju da prodaju klubove kako bi ovi bili konkuretni. I da Real je mnogo gori, jer su Seici poceli tamo nekad 2004-05 dok Real to radi zadnjih 10 do 15 godina, daje velike sume za igrace. Ovo sto Englezi rade, odnosno Seici je isto sto rade Real i Barca, daju ogromne svote za igrace. U engleskoj postoje dva kupa, i kroz oba kupa ekipe idu u EL, samim tim u EL udje Stoke koji je 13. u EPL i sta ocekivati od iste ekipe??? Isto tako i Fulham??? Englezima je na prvom mjestu domace prvenstvo pa onda sve ostalo. Vidio si rezultate ostvarene u EPL zar to nije atraktivnije od Spanske lige??? Koliko je ljudi reklo da ne moze gledati utakmice manjih timova u Spaniji dok u Engleskoj vecinom mozes???? I da i City dobija od sponzora mnogo, sad sto su vlasnici sponzora braca od vlasnika to je druga stvar :mrgreen: :mrgreen:
Ej dovoljno sam stvarno cuo od tebe.Koliko se neinformisan nisi ni svjestan,u Spaniji imaju pokrajine i svaka ima svoju banku,evo recimo Bankia (banka) Valenciji je dala krediti na koji nema kamate na narednih 10 godina.Na kraju kada je potpisan sporazum o prodaju zemljista taj kredit je otpisan.Nije to slucaj samo s Realom kako navodis.
Za razliku od Citya i Chelsea,Real je i prije 60-70 godina bio klub kada novac nije igrao ulogu,a ta dva "velika" kluba iz EPL su vjerovatno igrala neku amatersku ligu.
A cekaj zar vi ne tvrdite da bi se Stoke,Fulham i ostali timovi iz krkanske lige borili svugdje za prvaka??? :roll:
Kako onda se pitas sta se moze od takvih giganata ocekivati u nebitnom takmicenju kakav je EL?
Ako je Englezima prvenstvo na prvom mjestu zasto pitam te igraju onda EL i LP?Zasto cijelu godinu ne igraju kraknsko prvenstvu u kojem cemo se diviti svim tim "majstorima" nogometa ili ti fudbala
Ovo za gledanje malih timova u EPL itd,to su govorili samo ljubitelji te lige.Bolje je izgleda gledati gdje Stoke lomi noge ostalim igracima neko magiju npr.Espanyolovih igraca.

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 19 mar 2012, 23:04

O Dios mio 8-) kakve nebuloze - Totenham je igrao neke tekme s igracima koji nisu u prvom planu, istina ,ali zar Valencija igra s prvom ekipom? Emery rotira svih 25 igraca cijelo vrijeme,Atletico je bio u takvoj grupi (Grupa jaca od pola iz LP) da je morao igrati u gotovo najjacem sastavu .Takodje,Bielsa je dosta rotirao sastav,oni zaredali tri uzastopne pobjede u grupi i mogli su si priustiti taj luksuz igranja sa gotovo b ekipom u nastavku Evropa lige .
Hocu da kazem da sve jace ekipe rotiraju sastav u grupnoj fazi . Kada dodje knockout runda igra se u najjacim sastavima !!
Kada se pogleda kakve su ekipe osvajale tu Evropa ligu odnosno Cupu Uefa,(Juve,Inter.Liverpool,Madridi,Porto Atl M 8-) ) valjda je svima jasno o kako se bezveznom takmicenju radi jel :oops: . Istina,to takmicenje nije interesantno pusacima marketinga . Svi smo vidjeli prosle sezone kako se City radovao kada je izbacio Arisa :lol: k'o da su osvojili LP .
Sada protiv Sportinga,zapeli k'o da im zivot zavisi od te utakmice . United nije nista mogao protiv sedmoplasirane ekipe Spanske lige ,opet se neko nadje i kaze kako englezima nije interestantno to takmicenje :shock: pa cek malo, ti Manchesteri su na kraju krajeva igrali i LP iz koje su ispali , znaci ni LP nije im interesantna ? Bas volim sto su ispali ,ono,dosta mi je tih ispraznih fraza kako tim klubovima nije interesantno to takmicenje ,sada mozemo uzivati u pravim timovima i pravim utakmicama 8-) .
Kao sto sam napisao milion puta , Premiership je i dalje uz Primeru najjaca liga, bez obzira na ove rezultate.
Athletic ima strasnu generaciju,generaciju kakvu nije imao u zadnjih 15 godina sigurno ,Valencia je financijski stala na noge,imaju nekoliko klasnih igraca ,uskoro ce imati najbolji stadion u Evropi i samim tim postati mnogo glamurozniji i privlacniji klub za sve nogometase . sta reci za Malagu ? Sada imaju odlicnu ekipu ,ekipu koja bi uz 3-4 vrhunska igraca ,u narednom periodu trebala postati prava sila od ekipe .Za Atletico necu nista napisati jer su najveca nepoznanica godinama :mrgreen: . I, poslije ovaj gore kaze da Primera nije napredovala osim Reala i Barce :roll: .Pored svega toga ,u Primeri se igra daleko najljepsi nogomet, tehnicki je superiorniji u odnosu na sve druge lige .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 mar 2012, 18:59

Mrsko mi vam je obojici replicirati, i da ovaj nisam ni procitao, glupo se raspravljati kad znam(o) da se ni moje a ni vase misljenje nece promjeniti.
I da novac je uvijek igrao neku ulogu, tako da. Samo poredi pa ces vidjeti. Nekad je 2000 funti bio ogroman novac. Uvijek je novac pomagao ekipama da ostvare neke uspjehe, samo sto se sad bas previse iskoristava.
@Adi Sad si se totalno ukopao. Znaci u Spaniji svi mogu dobiti kredit bez kamata, ENGLEZI NE MOGU! Englezi nemaju podrsku drzave, bar ne u obliku koji je u Spaniji, i zbog toga su potrebni vlasnici.
Celik!3,2,2.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 26 mar 2012, 17:28

@Adi_Zepce
Nazivat Engleski Premierschip krkanskom ligom,a Primeru ligom gdje mozes gledati majstorije je krajnje smjesno...Na otoku se igra cvrst fudbal pun tempa,i nije sigurno vodecoj ekipi da ce lako dobiti npr.jedan Wigan,dok u spaniji,je senzacija ako Granada odigra nerjeseno sa Realom il Barcom,a kamol pobjedi..Nije to sada neka razlika u kvaliteti ev pomenutih timova zacelja EPl i Primere,neg cinjenica da jedni ginu na terenu,dok drugi vecinom se zatvore,i ne povezu dva pasa da valja...Gledo sam nedavno Betis-Real,odlicna tekma,ali se to desava s vremena na vrijeme,da slabije ekipe igraju otvorenije protiv velikana,a ionako gube...Druga stvar,to kako Real il City dobijaju pare,i to,ne trebamo komentarisat,jer smo ti koji najmanje o tome znamo...Situacija da jednu utakmicu izmedju Evertona i Stokea gleda pun stadion,a u Spaniji mora bit el clasico,il neki apsolutni derbi,da bi tribine bile ispunjene do kraja...O Italiji da ne govorim,i posjecenosti u zadnje vrijeme...
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 27 mar 2012, 00:36

@AllGunsBlazing jesam li ja negdje napisao svi klubovi Primer da mogu imati povlasten status u bankama?Mislim da nisam.Zna se da klubovi iz kojih stoji pokrajina/zajednica to mogu,ostali se snalaze :D
@trxel a sta je ako nije krkanska?.Samo par klubova ima prave kreativce,a i ti se klubovi oslanjaju iskljucivo na snagu.Tebi je smijesno da u Primeri ima vise majstora nego u Engleskoj?Pa jedan evo recimo Verdu iz Espanyola je madjionicar za polovicu veznjaka iz EPL-a.
Ma gle nije razlika u kvaliteti timova sa zacelja,ali vala jeste u vrhu.Mislis li ti da bi se neki engleski tim,evo recimo Stoke jednako dobro suprostavio Barci/Real kao sto se suprostavi Unitedu ili Cityu?.
Za pune stadione sam vec objasnio u ranijim postovima tako da nemam namjeru i volju ponovno to ciniti :)

www.valencia-balkan.net

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 27 mar 2012, 00:50

trxel je napisao/la:@Adi_Zepce
Nazivat Engleski Premierschip krkanskom ligom,a Primeru ligom gdje mozes gledati majstorije je krajnje smjesno...Na otoku se igra cvrst fudbal pun tempa,i nije sigurno vodecoj ekipi da ce lako dobiti npr.jedan Wigan,dok u spaniji,je senzacija ako Granada odigra nerjeseno sa Realom il Barcom,a kamol pobjedi..Nije to sada neka razlika u kvaliteti ev pomenutih timova zacelja EPl i Primere,neg cinjenica da jedni ginu na terenu,dok drugi vecinom se zatvore,i ne povezu dva pasa da valja...Gledo sam nedavno Betis-Real,odlicna tekma,ali se to desava s vremena na vrijeme,da slabije ekipe igraju otvorenije protiv velikana,a ionako gube...Druga stvar,to kako Real il City dobijaju pare,i to,ne trebamo komentarisat,jer smo ti koji najmanje o tome znamo...Situacija da jednu utakmicu izmedju Evertona i Stokea gleda pun stadion,a u Spaniji mora bit el clasico,il neki apsolutni derbi,da bi tribine bile ispunjene do kraja...O Italiji da ne govorim,i posjecenosti u zadnje vrijeme...
Eto sam si srozao Englesku ligu.Reci mi jednu ekipu koja je dosla na Camp Nou ili Bernabe i nadigravala se ? Sjeticu se samo Engleza.Arsenal nije osutao prema golu Barcelone.Tottenham nista bolji na Bernabeu.Chelsea bunker na Camp Nou napravio 11 ih bilo u 16 metara.

Potom finala LP u Rimu i Londonu.United ne izlazi iz svog šesnesterca po 90 minuta utakmice.
Sjetimo se da je ne tako davno United imao u 180 minuta protiv Bilbao-a isti scenario gdje je na kasiku prelazio centar ;)

btw : Engleska jeste krkanska liga i liga poznata po igri izbij - nabij - ubij.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 27 mar 2012, 11:24

Johny je napisao/la:
trxel je napisao/la:@Adi_Zepce
Eto sam si srozao Englesku ligu.Reci mi jednu ekipu koja je dosla na Camp Nou ili Bernabe i nadigravala se ? Sjeticu se samo Engleza.Arsenal nije osutao prema golu Barcelone.Tottenham nista bolji na Bernabeu.Chelsea bunker na Camp Nou napravio 11 ih bilo u 16 metara.

Potom finala LP u Rimu i Londonu.United ne izlazi iz svog šesnesterca po 90 minuta utakmice.
Sjetimo se da je ne tako davno United imao u 180 minuta protiv Bilbao-a isti scenario gdje je na kasiku prelazio centar ;)

btw : Engleska jeste krkanska liga i liga poznata po igri izbij - nabij - ubij.
De zabiljezi u mom postu,dje sam sam srozo EPL :?Kad spominjes United,cini mi se da su samo oni i Inter , Barcu izbacili iz LP u zadnjih 5 godina...A ti ako uzimas relevantu utakmicu Uniteda protiv Bilbao,necemo dalje...
Zadnja izmjena: trxel, dana/u 27 mar 2012, 11:41, ukupno mijenjano 1 put.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.