FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 21 mar 2012, 23:15

TOOOOOOOOOO!!!!

Hvala Bayern, hvala Dante.

Zasluzeno idemo u finale.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 21 mar 2012, 23:15

FINALLLEEEEEEEEEEEEE OOOOOOOOOOOOOOOOO!!! FINALEEEEEEEEEEEE OOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!! :D
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 mar 2012, 23:16

Sasvim zasluženo idemo u finale bili smo bolji tokom čitave utakmice iako je i Gladbach imao par šansi.Večeras se Robben propisno ispromašivao :evil:

Hvala ti Manu :D idemo Domuz isprašiti :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 21 mar 2012, 23:16

Svaka cast Bayernu na zasluzenom finalu , Gladbach se specijalizirao za taj bunker kada igraju protiv Bayerna, usavrsili su ga svaka im cast.Medjutim bilo je tu ipak mnogo stopostotnih prilika za Bayern, fulali su . Posebno me dojmio promasaj P.eDersena, kada je neometan promasio cijelu loptu. Inace Kroos je bio slab u 2 poluvremenu gubio je dosta lopti , Gustavo pokazuje da ce biti igracina, kako samo momak smireno igra strasno.Znaci finale Bayern-Borussia.D bit ce to veliki spektakl, jos jedan u nizu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 21 mar 2012, 23:22

Omerbavarac je napisao/la:TOOOOOOOOOO!!!!

Hvala Bayern, hvala Dante.

Zasluzeno idemo u finale.
A sto je najveca ironija, Dante pred pucanje penala lozi svoje saigrace i na kraju lik promasi penal :mrgreen:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 mar 2012, 23:23

Bundesliga je napisao/la:
A sto je najveca ironija, Dante pred pucanje penala lozi svoje saigrace i na kraju lik promasi penal :mrgreen:
Zavaravanje, obmanjivanje javnosti, navijaca i suigraca. :D
On je od sutra vjerovatno vec novi stanovnik Minhena, pa mu ovaj promasaj nece bas tesko pasti. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 21 mar 2012, 23:24

Sto bi svabe rekle "Traumfinale",dvije najbolje ekipe drzave u finalu,jedva cekam!Inace Bayern veceras mnogo bolji od Gladbacha.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 mar 2012, 23:40

Ovih dodatnih pola sata nam nije uopste trebalo, ali eto vrijedilo je igrati jer smo na kraju uspjeli doci do vrijedne pobjede.
Inace, na terenu smo svih 120 minuta stojali dosta dobro, bez nekih vecih padova u igri, jos smo pred sam kraj stvorili jedan odlican pritisak ali nismo uspjeli poentirati.
Nevjerovatno je kakvog golmana imamo, Manu je veceras odradio fantastican posao, sa nekoliko odlicnih odbrana, narocito ona kod prilike Reusa 1 na 1.
Jos bih izdvojio Badstubera, koji iz utakmice u utakmicu izrasta u masinu (bravo Effe :D ). Odigrao je na jednom izuzetno visokom nivou, fakticki bez greske.

Nekad davno smo tri puta izgubili u sezoni tako da bi bilo nerealno da se to ponovilo, s obzirom kakav imamo tim i sa kakvim potencijalom raspolazemo, iako Gladbachu treba odati cast, momci su ginuli na terenu. Ogromna je buducnost pred njima, narocito pred Ter Stegenom, Hermannom, Reusom...

P.S. Kinhoferu ebem zenu! :twisted:

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 21 mar 2012, 23:47

Red bi bio da se to opet kaze:
Baci zute da se igramooo, igramoooo, igramooooo! :mrgreen:

Nego ljudi, pratite li vi ovog Neuera. Dobar momak, jel' de? 8-)

Robben se ispromasivao, sudija nas guzio cijelu utakmicu, al' na kraju sve dobro ispalo. Imamo mi svog covjeka u protivnickim redovima. :twisted:
Petersena na posudbu, ako se to vec nije planiralo. Ili posudba, ili prodaja, trece opcije nema.
Nije on jos spreman za ovaj nivo. ;)

Badstuber. slika Klasa, klasa, klasa.

slika slika slika
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 22 mar 2012, 00:07

extra cestitke momcima,et nek smo skinuli i to prokletstvo Gladbacha sa kuxxa. sad slijedi isti tempo isto sve u Buli i nadat se da im Podolski koji go zabije da rahat putujemo na Westfalen,pardon Signal Iduna park.
Domuzi jos uvijek igraju pod tim imenom...
Stern des Südens

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 mar 2012, 00:28

Čestitke na prolazu.
Vidjet ćemo se u Berlinu u finalu, mada prije toga ima još jedno finale :arrow: ono u Dortmundu 11.aprila(srijeda :? )

Imao je i M'gladbach svojih šansi, ali ipak Bayern je bio malkice opasniji, iako je izgledalo da kad bi igrali još 120 min. da ne bi dali gola. ;)
Saurman je napisao/la: idemo Domuz isprašiti :mrgreen:
Yebat' će vas Domuz. :mrgreen:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 mar 2012, 00:34

Berlin, Berlin, wir fahren nach BERLINNN.........Berlin, Berlin, wir fahren nach BERLINNNNN...... :lol: Finaleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Večeras nismo željeli puno rizikovat, večeras smo pozada se trudili da ne primimo i prije svega je ekipa činila sve da ne uleti u neku od Gladbachovi kontri, većinu tih kontri i brzih pokušaja smo uspjevali zaustavit, a kada su Gladbachovi igrači i prišli našem golu tu je bio taj čudesni momak Neuer, čovjek za velike utakmice, za one najvažnije i još čovjek poslije sretno i spretno odbrani penal....Za mene jasno da je igrač utakmice...MANUEL NEUER

Badstuber je odlično dirigovao odbranom, odlično se postavljao i opet ta njegova čudesna agresivnost, to je ono što mi se sviđa, ma ne bi Holgera izbacio sa stoperske pozicije, ma nema te šanse. Takvi igrači bi za mene uvijek igrali, ma uvijek. Ma petlje momak ima i još jednom ponavljam, lopta Holgeru može proći, ali igrač neće, to je ključ jednog odbrambenog igrača. A uvijek se na ovim prostorima divilo tim nekim elegantnim ušminkanim stoperima, ma pusti to, ne treba nama neki koji će tu driblat, nego odnesi igrača, odnesi loptu, izbij loptu, a još čovjek ima toliko dobru kvotu tačnih pasova da je to nevjerovatno...Ja mislim da je Holger imao jedan pogrešan pas večeras samo...

Ribery je od strane Jantschkea dobro uštopan, ali Ribery mu jednom prođe, doda Robbenu i ovaj fuli iz fantastične pozicije, tamo negdje oko 40. minute utakmice.....
Alaba fantastičan, još takva petlja da šuta prvi penal....Wahnsinnnnnnnn!!!!!!
Ova ekipa sad ima samopouzdanje da dobije i ove teže utakmice, oni su u glavi sad na drugom nivou skroz nego na primjer prošle sezone, jer sjetite se kako smo penale izvodili u pojedinim utakmicama prošle sezone, pa mi smo tu gubili živce gledajući to.....

Heynckes je prošao jednu važnu fazu, fazu kada se dosta stvari lomilo, jer u pravilu on ne bi trebao imat sada lošu sezonu. Neka od titula na kraju bi trebala biti naša, ako ne i više njih.... :) To ćemo vidjet....U trenucima kada se dosta toga lomilo, kada je voda bila do grla, kada se desio Leverkusen, kada se desio Basel, Heynckes je ostao smiren, totalno...Pa čovjek je tad na pitanje šta misli o špekulacijama u medijima odgovarao: "Ja radim svoj posao". Nije se opšte osvrtao, a mir ti u ekipi treba, staloženost jednog trenera ti je toliko bitna. Moraš imati hladnu glavu. A to Heynckes ima. Dosta ovog sada samopouzdanja i uvjerenosti u pobjedu je njegova zasluga...
Veliki zadatak je večeras riješen i sad slijedi BuLi, ne tako laka utakmica protiv Hannovera, onda Liga prvaka, visok tempo.....Ali za sad ovo djeluje jako dobro....Kad prevaziđeš kritičnu fazu u životu, pa tako i u fudbalu, onda si faktički nepobjediv....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 mar 2012, 01:06

slika
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 22 mar 2012, 02:06

Kad se samo sjetim kako ste likovali kad je Petersen dosao kao da je dosao Dzeko :lol:

Rekao sam odmah da je on igrac za Bohuma ili tako nesto nije on za Baye
Thomas Müller - Fußballgott

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 22 mar 2012, 09:05

Biće zeznuto finale... raj za fudbalske sladokusce ;)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 22 mar 2012, 09:51

nisam stigao sinoć ništa da napišem, bio sam pripit.... uglavnom, čestitke na prolazu u finale, kad se sve sagleda bili ste bolji tim sinoć....
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 mar 2012, 10:34

don_burza je napisao/la:Kad se samo sjetim kako ste likovali kad je Petersen dosao kao da je dosao Dzeko :lol:

Rekao sam odmah da je on igrac za Bohuma ili tako nesto nije on za Baye
Mislim da si prestrog prema njemu, jer nije fer mu samo sudit prema onoj jednoj prilici sinoć kad se okliznuo...
I sinoć tek kad je ušao vidjela mu se volja, malo je bio unio živosti, uspio je odigrat možda neke 2-3 akcije, sjećam se jednog dobrog pasa prema Riberyju na lijevu stranu....
A i treba uzet u obzir i sljedeće: 8 utakmica u BuLi (2 gola, od toga vodeći protiv Schalkea, to mu je jedina koju je startao), 2 utakmice u Kupu (2 gola, jednu utakmicu startao, sinoć ušao jako kasno), 3 utakmice u Ligi prvaka (0 golova, 1 startao).....E sad kad sve vidimo jako malo je igrao, a opet postizao golove i čak jedan bitan, ovaj protiv Schalkea, kada smo bili bez Gomeza.....A u njemu ima dosta potencijala...

Isto sam ja pisao i za Usamija.....Znači ni Usami ni Petersen nisu nažalost dobili pravu priliku, iz ovih ili onih razloga....Samo što Usami sigurno odlazi, a Petersena se Bayern neće odreći, ali moguće da ode na posudbu, sve zavisi....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 mar 2012, 11:35

slika

Zanimljiva klauzula....Ako Olić skupi 20 nastupa automatski mu se produžuje ugovor, tako stoji u klauzuli.
E sad on ih je skupio sa sinoćnjim 21, ali ulazak sa klupe se po istoj klauzuli računa pola nastupa. Tako da Olić za sad ima 11,5 nastupa :) ;)

http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern ... 48176.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 22 mar 2012, 13:11

Čestitke na prolasku u finale, te odlasku na megdan Dortmundu na Olimpijskom stadionu u Berlinu, bilo je to posve zasluženo. Bayern je sinoć pokazao da i dalje nastavlja sa dobrim igrama, a zaista je bio bolji rival od Gladbacha. Domaći igrači su jedva stojali na nogama, a Ribery i Robben su vršili prodore, a da pritom nisu dobivali katkad čiste faulove koje sudija "nije vidio". Jedino su me napadači (Muller i Gomez) pomalo razočarali, ali razumljivo je da i oni nekad budu ispod očekivanja. Neuer, kao i odbrana, su većinom bili na visini zadatka, kao i defanzivni veznjaci, mada bi se i o tome dalo razglabati. :D Sve u svemu, penal-test je apsolviran, 12. maja je na rasporedu težak doktorat na Bavarce. :mrgreen:

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 22 mar 2012, 13:24

Ko sada u Bayi uz Lama igra na bekovskoj poziciji u startnoj postavi? je li Alaba ili neko drugi?
Volim te Zeljo!!!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.