@Secer,
Ako sam vec u prvom postu (prije negoli si odgovorio na isti) naveo da je Spahic nas najbolji odbrambeni igrac, onda i sad stojim iza svojih rijeci. Jesam li negdje napisao nelogicnosti tipa "Jahic je bolji", "Pandza mu moze biti ucitelj" ili nesto trece? Dakle, on jeste lider nase odbrane i nas najbolji stoper.
Ja stvarno ne znam sta ti zelis da napisem u vezi Vidica?

Evo, gledam i dalje tu usporedbu Emir vs Nemanja (a ne radi se o prijeratnom i poslijeratnom Kusturici

) i ne mogu se zacuditi cinjenicom da si ti ubijedjen kako je Spahic bolji igrac. Oprosti, ali ne mogu.
Mozes li odgovoriti na ovo pitanje. Je li isto biti vodja Hannovera i Bayerna. Mah, nije dobar primjer, jer je Manchester United za Montpellier i Sevillu svijet i po'. Ali, uzecemo u usporedbu Hannover i Bayern. Zasto? Zbog Schlaudraffa. Kako Hannover izgleda bez njega, a kako Bayern bez Riberyja. Bayern ce Riberyjev izostanak nekako nadomjestiti (mozda ne protiv najboljih ekipa, ali nadomjestice ga), dok ce Hannoverov Slomka gledati odakle je vedro. Da li taj znacaj za ekipe ranga Hannovera i Manchestera mozemo isto vrednovati? Necemo, jelde. Nemanja Vidic je nosio odbrane Manchester Uniteda i kapiten tima koji ima najvise naslova prvaka Engleske. Pa ljudi dragi, da Emir Spahic ima karakteristike Nemanje Vidica, mislite li da bi on igrao u Montpellieru i Sevilli? Ili bismo ga gledali u Unitedu, Bayernu, Realu, Interu, Milanu? Hm...
secer je napisao/la:osim toga, primijetio sam da ne pravis razliku izmedju kvaliteta i trenutne forme
Kvalitet je vjecan, forma i godine su prolazne. Recimo da je Torres kvalitetniji od Dembe Ba, ali je ovaj potonji u mnogo boljoj formi, no to ga ne cini boljim igracem. Ako si ti odlucio preispitavati odredjena imena u mom postu, mogao si to slobodno navesti (smijem se kladiti da si mislio na Carvalha prilikom onog posta). Pa Ricardo je jedan od boljih (inteligentnijih) stopera u posljednjih x godina. Blasfemija je porediti Spahica s njim. Dakako, blasfemija je porediti Spahica i sa Nemanjom, al' izgleda da ovdje osim mene ima jos bezboznika.
secer je napisao/la:bolji je u otvaranju igre. dakle, bolji tehnicar, bolje cita igru, bolje se postavlja
Tehnicar mozda jeste bolji, ovo ostalo sve pada u vodu. Vidic je fizicki jaci, dominantniji u oba sesnaesterca, bolje se postavlja i cita igru, bolji u skoku, hrabriji, odlucniji, ide glavom gdje drugi ne idu kopackom. Moram li jos?
secer je napisao/la:mi redovno torpedujemo reprezentacije koje su se poigravale sa reprezentacijom srbije, zar ne?
Sta ima, Njemacka?

Je li to Secer zaboravio kako je jedna Njemacka pucala corke u mecu kontra Srbije? Ili...?

Njemacka koja je briljirala na tom takmicenju (Muller, Klose, Podolski, Ozil) nije mogla meda kontra Srbije. Te Srbije ciju odbranu drzi Vidic. I kako onda da ja sad diskutujem? Sta ako ja spomenem Madjarsku i Grcku? Onda to ne pije vode, jer smo tada na domacem terenu torpedovani. Sta cemo ako spomenem Spaniju i Portugal?
I, ono sto mi nikako ne ide u glavu je poredjenje Spahica i Vidica iskljucivo kroz reprezentativne utakmice. Klupske ostavljamo po strani, jer one haman nista ne predstavljaju.
Btw, dio o Neymaru je suvisan. Da li to znaci da je Papac najbolji lijevi bek svih vremena, jer ono sto je on uradio na Ibroxu kontra Messija predstavlja savrsenstvo defanzivne igre.
secer je napisao/la:dakle, moras se vratiti i opovrgnuti tvrdnje koje iznesoh.
Nisam se htio ponavljati (napisah ti da procitas moj prvi post), vracao sam se na one stvari u kojima nam se misljenja drasticno razilaze.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”