Emir Spahić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Soni
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la Soni » 21 mar 2012, 11:29

Ne znam kako se moze pricati da nas je "glupost" kapitena kostala direktnog plasmana na EP, kad da nije njega bilo ne bi ni dosli u tu priliku. Ovo mi nesto bas zapade za oko :mrgreen:
Inace sva ova prica oko Spahica mi se cini kao zivotna kad si nekom uvijek dobar, onda jednom nesto ne uradis po njegovom i ovo prije sve pada u vodu. Valjda je to u ljudskoj prirodi.
Nisam ljubitelj Emira, ali mislim da sam realan bar sto se ovog tice. U reprezentaciji je uvijek davao svoj maksimum, a to je ono sto je bitno. Boljeg nemamo.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 21 mar 2012, 12:17

aleksandar_veliki je napisao/la:
secer je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Ako cemo gledati po nekim standardima, sigurno da Spahic nije vrhunski igrac.
standardi?
je li to neko postavio visoke standarde i mjerila na osnovu koji cemo izmjeriti vrijednost nekog igraca?
eto, bas me zanima koji su to standardi pomocu kojih si saznao da je spahic prosjecan igrac?

nego, da tebi drug loma pomogne da shvatis o kakvom se igracu radi.
nikada nisam pratio rusku ligu, tako da necu govoriti o tom periodu njegove karijere.
ali, pratim ga u reprezentaciji, pratio sam ga u francuskoj i rijetko u spaniji.
Monolog je napisao/la:nemamo boljeg stopera
slazem se i to u potpunosti. dakle, spahic je taj koji nosi nasu kompletnu odbranu, zar ne?
je li taj spahic bio najbolje pojacanje francuskog drugoligasa koji je usao u prvu ligu i igrac koji je pocesto bio medju najbolje ocijenjenim igracima(mislim da je u par navrata bio igrac kola) u jednoj od 5 najjacih evropskih liga?
hocu li pogrijesiti ako kazem da je stabilna odbrana na celu sa spahom taj isti monpelje odvela u evropu?
je li kapiten zaustavio pa cak i potpuno neutralisao najvecu brazilsku nadu koja ce od 2014. godine preci u barcelonu za nevjerovatnih 58 miliona eura?
jesmo li do samog finisa utakmice bili u egalu sa ekipom koja je jedan od 3 ili 4 favorita za osvajanje narednog sp-a?
jesmo li u kvalifikacijama za sp imali devetu najbolju odbranu(9 od 51)?
par minimalnih ili knap poraza od najjacih svjetskih reprezentacija, zar ne?

dakle, i sam si rekao da nemamo boljeg branica, pa kome onda zahvaliti za sve sto je ostvarila jedna mala bosna za koju nije cuo veliki broj igraca protiv kojih smo igrali?
mozda tebi i ovom drugom moderatoru, safetu i nasoj navali koja je ´igrala na remi´ u albaniji?

sad, ako pocnete govoriti o porazu protiv portugala, drug seco ce iskoristiti priliku i napomenuti vas na one ósmice, sestice i petice koje primaju engleski i spanski velikani.

dakle, spahic je vrhunski stoper koji igra u odlicnoj ekipi, a samo je ogromno obestecenje razlog sto nije zaigrao u jednoj od najboljih ekipa.
kad smo vec kod tih obestecenja, bas me zanima za koliko su love vidic, ivanovic i subotic presli u klubove u kojima igraju, kao i to da li bi ih ti klubovi kupili da su kostali nekih 20 miliona?

eto, ipak sam misljenja da je ovo
Monolog je napisao/la:Nisam ljubitelj lika i djela Emira Spahica
jedini razlog zbog kojeg se podcjenjuje ovaj vrhunski stoper.

da, vjerujem da bismo bili ucesnici sve i jednog velikog takmicenja da u odbrani imamo jos 2-3 spahica 8-)
Da tebi drug Aca malo pomogne, posto vidim da ima i malo prozivki. Odnosno necu ti pomagati jer ljubiteljima veligog patriote i kapitena lavljeg srca nema pomoci. Kupljeni ste laznim patriotizmom, a to kad jednom kupis tesko prodajes.
1. Da li je Spahic otjeran iz Lokomotiva?
2. Da li je Spahic otjeran iz Montpelliera i da li je kapiten u Francuskoj ostao upamcen po igrama ili po necemu drugom?
3. Da li taj Montpellier igrom slucaja, kod nas je vazda igra slucaja, nakon Spahinog odlaska igra mnogo bolje?
4. Da li je Sevilla, po tebi ta odlicna ekipa, blize dnu nego vrhu Primere (opet igra slucaja)
5. Spominjes obestecenja, pa cu te pitati kolika su ta velika obestecena bila prilikom odlaska iz Lokomotiva i Montpelliera?
6. Da li nas je glupost kapitena lavljeg srca kostala EP?
7. Da li si zaboravio stadion svjetlosti?

I da, za kraj, dok je nama Spaha najbolji defanzivac, a jeste, velika takmicenja cemo gledati putem malih ekrana, i to je igra slucaja. Nego bitno je da Spaha pukne samarcinu Marinu, pa uleti krvnicki Neymaru jer je taj navodno bio bezobrazan. Vrhunski stoper u karijeri barem nesto uradi vrijedno pomena, na nasu zalost, kapiten lavljeg srca nije nista uradio. Odnosno, kad objesi kopacke o klin pamtit cemo ga po onom prekrsaju van 16 metara, po pomenutoj samarcini Marinu i po onim laktovima i suspenzijama u Montpellieru. Neki ce ponekad spomenuti i aferu kladjena iz Lokomotiva.
Sve tacno, samo da dodam jos da je skrivio 7 penala u nacionalnom dresu? Mislim da je to Evropski rekord za jednog igraca...

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 21 mar 2012, 12:43

Edo_77 je napisao/la:
Sve tacno, samo da dodam jos da je skrivio 7 penala u nacionalnom dresu? Mislim da je to Evropski rekord za jednog igraca...
bar dva su bila smijesna,onaj protiv Mađarske i onaj protiv Francuske...to je ipak bilo do sudija,ako cemo realno

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 21 mar 2012, 12:49

secer je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Ako cemo gledati po nekim standardima, sigurno da Spahic nije vrhunski igrac.
standardi?
je li to neko postavio visoke standarde i mjerila na osnovu koji cemo izmjeriti vrijednost nekog igraca?
eto, bas me zanima koji su to standardi pomocu kojih si saznao da je spahic prosjecan igrac?

nego, da tebi drug loma pomogne da shvatis o kakvom se igracu radi.
nikada nisam pratio rusku ligu, tako da necu govoriti o tom periodu njegove karijere.
ali, pratim ga u reprezentaciji, pratio sam ga u francuskoj i rijetko u spaniji.
Monolog je napisao/la:nemamo boljeg stopera
slazem se i to u potpunosti. dakle, spahic je taj koji nosi nasu kompletnu odbranu, zar ne?
je li taj spahic bio najbolje pojacanje francuskog drugoligasa koji je usao u prvu ligu i igrac koji je pocesto bio medju najbolje ocijenjenim igracima(mislim da je u par navrata bio igrac kola) u jednoj od 5 najjacih evropskih liga?
hocu li pogrijesiti ako kazem da je stabilna odbrana na celu sa spahom taj isti monpelje odvela u evropu?
je li kapiten zaustavio pa cak i potpuno neutralisao najvecu brazilsku nadu koja ce od 2014. godine preci u barcelonu za nevjerovatnih 58 miliona eura?
jesmo li do samog finisa utakmice bili u egalu sa ekipom koja je jedan od 3 ili 4 favorita za osvajanje narednog sp-a?
jesmo li u kvalifikacijama za sp imali devetu najbolju odbranu(9 od 51)?
par minimalnih ili knap poraza od najjacih svjetskih reprezentacija, zar ne?

dakle, i sam si rekao da nemamo boljeg branica, pa kome onda zahvaliti za sve sto je ostvarila jedna mala bosna za koju nije cuo veliki broj igraca protiv kojih smo igrali?
mozda tebi i ovom drugom moderatoru, safetu i nasoj navali koja je ´igrala na remi´ u albaniji?

sad, ako pocnete govoriti o porazu protiv portugala, drug seco ce iskoristiti priliku i napomenuti vas na one ósmice, sestice i petice koje primaju engleski i spanski velikani.

dakle, spahic je vrhunski stoper koji igra u odlicnoj ekipi, a samo je ogromno obestecenje razlog sto nije zaigrao u jednoj od najboljih ekipa.
kad smo vec kod tih obestecenja, bas me zanima za koliko su love vidic, ivanovic i subotic presli u klubove u kojima igraju, kao i to da li bi ih ti klubovi kupili da su kostali nekih 20 miliona?

eto, ipak sam misljenja da je ovo
Monolog je napisao/la:Nisam ljubitelj lika i djela Emira Spahica
jedini razlog zbog kojeg se podcjenjuje ovaj vrhunski stoper.

da, vjerujem da bismo bili ucesnici sve i jednog velikog takmicenja da u odbrani imamo jos 2-3 spahica 8-)
koliko ja znam Subotić je koštao 4,5 miliona eura kad je dolazio u Borussiu,Vidić i Ivanović svaki po 10 miliona funti kada su dolazili u United i Chelsea,a Spahić je u Sevillu prešao za manje od 2 miliona funti

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 mar 2012, 13:29

@Secer,

Cijena, konstantnost, trofeji, individualne nagrade, uticaj na tim, kako tim izgleda sa i bez odredjenog igraca...Dakle, kada sve ovo obuhvatimo u jednu cjelinu, dobijemo te "standarde" po kojima Spahic ne spada u samu kremu kada su stoperi u pitanju. Da, ti si pisao da je on bolji od Vidica, sto bi svakom objektivnom posmatracu nabacilo samo osmijeh na lice. Kako je Spahic bolji od Vidica? Mozda po laktanju i po vanterenskim aktivnostima. :mrgreen: U fudbalskim okvirima je Nemanja mnogo, mnogo bolji igrac od Spahica.

Gore navedoh listu onih koji su sigurno bolji od Spahica (u stvari, 2 su liste u pitanju, ali necemo traziti dlaku u jajetu). Nema smisla pretjerivati. Ja sam i napisao da je Spahic nas najbolji stoper, ali da je u evropskim i svjetskim okvirima prosjek. Sad, druga je stvar sto ga odredjeni ljudi dizu u nebesa zbog farbanja kose u boje najdraze nam zastave. Na tribini moze dobiti bonus poene, ali to ne mijenja nista kada je kvalitet u pitanju. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 21 mar 2012, 13:49

ajd bobro znamo se nekad preseravati, mi kao narod, al stavljati Spahića i Vidića u istu rečenicu je mnogo smiješno
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 21 mar 2012, 15:20

@ ajvardedo

tu je to negdje... subotic oko 4,7 mio €, vidic oko 8,5 mio €,a ivanovic 13 mio €... s tim da je 'chealsky' nudio 21 mio € za subotica, ali ovi iz sjevernog predgradja luedenscheid-a odbili... ;)

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 21 mar 2012, 15:29

muXmania je napisao/la:ajd bobro znamo se nekad preseravati, mi kao narod, al stavljati Spahića i Vidića u istu rečenicu je mnogo smiješno
Vidić zadnju godinu dana je povrijeđen stalno tako da je spaha mnogo bolji :mrgreen:

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 21 mar 2012, 17:58

mona, ti si veliki, pismen djecak koji je ubijedjen da je dovoljno ako sastavi velik i citak post. nije dovoljno, druze mona. ustvari, dovoljno je kad treba impresionirati djecu i ove mladje momke, ali nedovoljno da bi se impresionirao ciko koji je davno naucio razliku izmedju shupka i labrnja(pos-rane, suplje price i one koja je potkrijepljena dokazima).

osim toga, primijetio sam da ne pravis razliku izmedju kvaliteta i trenutne forme, tako da ti nije problem porediti manje vrijednog igraca u vrhunskoj formi sa provjerenim i kvalitetnim igracem koji je u tom momentu van forme.
Monolog je napisao/la:Cijena, konstantnost, trofeji, individualne nagrade, uticaj na tim, kako tim izgleda sa i bez odredjenog igraca..
ako je ovo dokaz necemu onda slobodno mozemo reci da su van bujten i demihelis svjetlosnim godinama udaljeni od naseg kapitena :roll:
za spahu mozemo reci da konstantno pruza odlicne partije, da ima veliki uticaj na tim, da svaka ekipa u kojoj igra izgleda slabije bez nj. itd. eto, ispravi me ako grijesim.
Monolog je napisao/la:Kako je Spahic bolji od Vidica?
bolji je u otvaranju igre. dakle, bolji tehnicar, bolje cita igru, bolje se postavlja itd. opet cu ponoviti kako se slazem s vama kad kazete da je jedini dobar stoper, stub odbrane i komadant. kakav genijalan strateg trebas biti da bezveznu i gotovo nikako uigranu odbranu vodis protiv najjace reprezentacije svijeta i prodjes sa jednim golom u mrezi?! mi redovno torpedujemo reprezentacije koje su se poigravale sa reprezentacijom srbije, zar ne?
Monolog je napisao/la:U fudbalskim okvirima je Nemanja mnogo, mnogo bolji igrac od Spahica.
eto, dokazah da nije. tvoj dokaz je to sto je mona rek´o.
kvalifikacije za sp i protivnici koje nasa repka demolira, grupna faza lige prvaka i anonimusi iz gruoe, evropska liga itd.

eto, tu cemo stati. jesam li vec rekao da si pismen i kulturan djecak :? ako je tako, onda ocekujem da se vratis na moj prethodni post i neodgovorena pitanja. dakle, moras se vratiti i opovrgnuti tvrdnje koje iznesoh.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 mar 2012, 18:37

muXmania je napisao/la:ajd bobro znamo se nekad preseravati, mi kao narod, al stavljati Spahića i Vidića u istu rečenicu je mnogo smiješno
Tako je @muHmania,''djes''poredit.Vidic cafir a Spaha mutevelija.Nikako ne ide.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 mar 2012, 18:48

amho je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Ja to nisam nikad ni sporio. Spaha je nas najbolji defanzivac, ali nas upravo zbog te cinjenice nigdje nema. Tako je kako je, nas najbolji defanzivac je prosjecan stoper i tu bi mogli pricu zavrsiti. To je ono sto stalno potenciram, mozemo li se sloziti?
Ne slazem se ni sa tim. Ako je on prosjecan onda je vecina drugih reprezentativaca ispodprosjecna. Jer on je jedan od nasih najboljih i najvaznijih igraca zajedno sa Dzekom, Misimovicem i jos nekoliko drugih igraca. A da nam je vecina igraca u reprezentaciji ispodprosjecna onda bi se sa Albanijom borili za 4-5 mjesto a ne sa Francuskom za prvo.
Ma on je po mom misljenju grijesio u karijeri pri izboru klubova, inace bi bio mnogo poznatiji u evropskim krugovima.

cinjenica da su nam svi stoperi osim emira spahica ispod evropskog prosjeka (o prosjeku liga 5 da i ne govorim) ne znaci da je on iznadprosjecan, vrhunski stoper... o njegovoj poziciji u okvirima liga 5 govori njegova trzisna vrijednost i potraznja...

nas najveci problem lezi u konstantnom precjenjivanju svojih i podcjenjivanju ostalih igraca... mi imamo 3 igraca koji mogu postat' vrhunski na svojim pozicijama (dzeko, pjanic, begovic)... 4,5 prosjecnih igraca liga 5 (ibisevic, salihovic, mujdza, spahic, lulic)... ostalo su ispodprosjcni igraci (ne naivou liga 5, nego na nivou svih liga), koji igraju u klubovima za koje prosjecan navijac nije nikad ni cuo... o pojedincima koji u zadnjih par godina najvise minuta sakupe u reprezentaciji ne bih ni govorio...

cuj grijesio u karijeri u izboru klubova... on je odabrao najbolju ponudu u datom trenutku... nije on odbio barcu, real i valenciju, a odabrao sevillu, koja istini za volju u finansijskoj krizi vec par godina... spahic ne bi mogao ni blizu prvog sastava seville da je sevilla na nivou od prije koju godinu kad su redovno igrali LP...

Vidim da se ti uglavnom orijentises prema trzisnoj vrijednosti, a to je pogresno. Transferi su veze, poznanstva, politika, pa tek onda stvarni kvalitet igraca. Kakvi su sve klocevi potpisivali ugovore sa jakim klubovima, mnogima ne bih dao da ociste kopacke Spahicu, a igrali su za vece klubove od njega. Savic igra za City i mozda osvoji EPL ove sezone, pa i Pandza je za njega Pique, a ne Spahic, barem po do sada pokazanom.
Da, grijesio u izboru klubova. Imao je sansu da ode iz Moskve u Lyon, koliko je meni poznato odbio je. A to nije bila ova danasnja sprdacina od Lyona koja gubi od APOEL-a nego Lyon sa Benzemom, Essienom, Maloudom, Juninhom, Abidalom itd.

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 21 mar 2012, 19:09

secer je napisao/la:mona, ti si veliki, pismen djecak koji je ubijedjen da je dovoljno ako sastavi velik i citak post. nije dovoljno, druze mona. ustvari, dovoljno je kad treba impresionirati djecu i ove mladje momke, ali nedovoljno da bi se impresionirao ciko koji je davno naucio razliku izmedju shupka i labrnja(pos-rane, suplje price i one koja je potkrijepljena dokazima).

osim toga, primijetio sam da ne pravis razliku izmedju kvaliteta i trenutne forme, tako da ti nije problem porediti manje vrijednog igraca u vrhunskoj formi sa provjerenim i kvalitetnim igracem koji je u tom momentu van forme.
Monolog je napisao/la:Cijena, konstantnost, trofeji, individualne nagrade, uticaj na tim, kako tim izgleda sa i bez odredjenog igraca..
ako je ovo dokaz necemu onda slobodno mozemo reci da su van bujten i demihelis svjetlosnim godinama udaljeni od naseg kapitena :roll:
za spahu mozemo reci da konstantno pruza odlicne partije, da ima veliki uticaj na tim, da svaka ekipa u kojoj igra izgleda slabije bez nj. itd. eto, ispravi me ako grijesim.
Monolog je napisao/la:Kako je Spahic bolji od Vidica?
bolji je u otvaranju igre. dakle, bolji tehnicar, bolje cita igru, bolje se postavlja itd. opet cu ponoviti kako se slazem s vama kad kazete da je jedini dobar stoper, stub odbrane i komadant. kakav genijalan strateg trebas biti da bezveznu i gotovo nikako uigranu odbranu vodis protiv najjace reprezentacije svijeta i prodjes sa jednim golom u mrezi?! mi redovno torpedujemo reprezentacije koje su se poigravale sa reprezentacijom srbije, zar ne?
Monolog je napisao/la:U fudbalskim okvirima je Nemanja mnogo, mnogo bolji igrac od Spahica.
eto, dokazah da nije. tvoj dokaz je to sto je mona rek´o.
kvalifikacije za sp i protivnici koje nasa repka demolira, grupna faza lige prvaka i anonimusi iz gruoe, evropska liga itd.

eto, tu cemo stati. jesam li vec rekao da si pismen i kulturan djecak :? ako je tako, onda ocekujem da se vratis na moj prethodni post i neodgovorena pitanja. dakle, moras se vratiti i opovrgnuti tvrdnje koje iznesoh.
Vidić je odigrao ove sezone samo 109 minuta u Ligi prvaka zbog povrede i najmanje je kriv za ispadanje,u Europa ligi uopste nije igrao,a u Premierligi je odigrao samo 6 utakmica(covjek je povrijedjen citavu sezonu)...sto se reprezentacije tice,BiH dere Estoniju,ali zato i Srbija dere Rumuniju 5-0 od koje BiH izgubi 3-0...a ni jedna se reprezentacija nije plasirala na EP,tako da ti to i nije nekakav dokaz.pa onda pogledajte golove koje je Srbija primila u ovim kvalifikacijama,ni jedan nije Vidiceva krivica.jbg,ne moze Vidic biti kriv sto Lukovic zabije autogol ili sto golman Stojkovic prima golove sa 40 ili 50 metara protiv Estonije i Slovenije,a najmanje je kriv što srpski navijaci naprave sranje i pokusaju ubiti svog golmana,pa izgube sluzbenim rezultatom 3-0...kriv je samo što je jedini imao muda da puca penal protiv Slovenije i promasio,ali penale su promasivali i Maradona,Van Basten,Ibrahimovic,C.Ronaldo,itd...
Vidić je mlađi od Spahića i imali su donekle sličnu karijeru,obojica su igrali u Rusiji,a tamo se očito Vidić bolje pokazao i zato ga je kupio United za 10 miliona funti,a Spahića Francuzi za 2,5 miliona(da je Spahic bolji,bilo bi obrnuto)
ovo bi trebao biti dokaz da je Vidic bolji igrac od Spahica,barem objektivnim ljudima:

Manchester United

Premier League (4): 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11
Football League Cup (3): 2005–06, 2008–09, 2009–10
FA Community Shield (4): 2007, 2008, 2010, 2011
UEFA Champions League (1): 2007–08
FIFA Club World Cup (1): 2008

Individual

PFA Premier League Team of the Year (4): 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11
Premier League Player of the Month (1): January 2009
Barclays Player of the Year (2): 2008–09, 2010–11
Sir Matt Busby Player of the Year (1): 2008–09
Players' Player of the Year Award (1): 2008–09
ESM Team of the Year (3): 2006–07, 2008–09, 2010–11
FIFA FIFPro World XI (2): 2008–09, 2010–11
UEFA Best Player in Europe Award: 2010-11 nominee (7th overall)

ovakve nagrade i ove trofeje osvajaju samo strašni igrači.ovo sve uopste ne znaci da je Spahic los igrac(daleko od toga),Spahic je odlican stoper(nekad pogrijesi,ali grijese i ostali),ali jednostavno nije na razini Vidica

P.S.čitava ova rasprava oko Spahića i Vidića je samo zbog toga što je Messi predriblao Spahića :lol: ...Messi dribla koga stigne,svaki igrac moze biti ponosan sto ga je predriblao najbolji igrac svih vremena

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 mar 2012, 19:23

@Secer,

Ako sam vec u prvom postu (prije negoli si odgovorio na isti) naveo da je Spahic nas najbolji odbrambeni igrac, onda i sad stojim iza svojih rijeci. Jesam li negdje napisao nelogicnosti tipa "Jahic je bolji", "Pandza mu moze biti ucitelj" ili nesto trece? Dakle, on jeste lider nase odbrane i nas najbolji stoper.

Ja stvarno ne znam sta ti zelis da napisem u vezi Vidica? :lol: Evo, gledam i dalje tu usporedbu Emir vs Nemanja (a ne radi se o prijeratnom i poslijeratnom Kusturici :mrgreen: ) i ne mogu se zacuditi cinjenicom da si ti ubijedjen kako je Spahic bolji igrac. Oprosti, ali ne mogu.

Mozes li odgovoriti na ovo pitanje. Je li isto biti vodja Hannovera i Bayerna. Mah, nije dobar primjer, jer je Manchester United za Montpellier i Sevillu svijet i po'. Ali, uzecemo u usporedbu Hannover i Bayern. Zasto? Zbog Schlaudraffa. Kako Hannover izgleda bez njega, a kako Bayern bez Riberyja. Bayern ce Riberyjev izostanak nekako nadomjestiti (mozda ne protiv najboljih ekipa, ali nadomjestice ga), dok ce Hannoverov Slomka gledati odakle je vedro. Da li taj znacaj za ekipe ranga Hannovera i Manchestera mozemo isto vrednovati? Necemo, jelde. Nemanja Vidic je nosio odbrane Manchester Uniteda i kapiten tima koji ima najvise naslova prvaka Engleske. Pa ljudi dragi, da Emir Spahic ima karakteristike Nemanje Vidica, mislite li da bi on igrao u Montpellieru i Sevilli? Ili bismo ga gledali u Unitedu, Bayernu, Realu, Interu, Milanu? Hm...

secer je napisao/la:osim toga, primijetio sam da ne pravis razliku izmedju kvaliteta i trenutne forme
Kvalitet je vjecan, forma i godine su prolazne. Recimo da je Torres kvalitetniji od Dembe Ba, ali je ovaj potonji u mnogo boljoj formi, no to ga ne cini boljim igracem. Ako si ti odlucio preispitavati odredjena imena u mom postu, mogao si to slobodno navesti (smijem se kladiti da si mislio na Carvalha prilikom onog posta). Pa Ricardo je jedan od boljih (inteligentnijih) stopera u posljednjih x godina. Blasfemija je porediti Spahica s njim. Dakako, blasfemija je porediti Spahica i sa Nemanjom, al' izgleda da ovdje osim mene ima jos bezboznika. :lol:
secer je napisao/la:bolji je u otvaranju igre. dakle, bolji tehnicar, bolje cita igru, bolje se postavlja
Tehnicar mozda jeste bolji, ovo ostalo sve pada u vodu. Vidic je fizicki jaci, dominantniji u oba sesnaesterca, bolje se postavlja i cita igru, bolji u skoku, hrabriji, odlucniji, ide glavom gdje drugi ne idu kopackom. Moram li jos?

secer je napisao/la:mi redovno torpedujemo reprezentacije koje su se poigravale sa reprezentacijom srbije, zar ne?
Sta ima, Njemacka? :lol: Je li to Secer zaboravio kako je jedna Njemacka pucala corke u mecu kontra Srbije? Ili...? :mrgreen: Njemacka koja je briljirala na tom takmicenju (Muller, Klose, Podolski, Ozil) nije mogla meda kontra Srbije. Te Srbije ciju odbranu drzi Vidic. I kako onda da ja sad diskutujem? Sta ako ja spomenem Madjarsku i Grcku? Onda to ne pije vode, jer smo tada na domacem terenu torpedovani. Sta cemo ako spomenem Spaniju i Portugal?

I, ono sto mi nikako ne ide u glavu je poredjenje Spahica i Vidica iskljucivo kroz reprezentativne utakmice. Klupske ostavljamo po strani, jer one haman nista ne predstavljaju.

Btw, dio o Neymaru je suvisan. Da li to znaci da je Papac najbolji lijevi bek svih vremena, jer ono sto je on uradio na Ibroxu kontra Messija predstavlja savrsenstvo defanzivne igre.
secer je napisao/la:dakle, moras se vratiti i opovrgnuti tvrdnje koje iznesoh.
Nisam se htio ponavljati (napisah ti da procitas moj prvi post), vracao sam se na one stvari u kojima nam se misljenja drasticno razilaze.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

unavita
Kontakt:

Post Postao/la unavita » 21 mar 2012, 19:24

pa ljudi stvarno sta je sa vama,spaha je lider u nasoj repki,kapiten,i najbolji stoper kojeg imamo.Nema se tu sta puno pricati,jer je tako jednostavno.I bas me zanima koje su alternative nama ponudjene,na koje pljuvaci ciljaju?
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 mar 2012, 19:36

unavita je napisao/la:pa ljudi stvarno sta je sa vama,spaha je lider u nasoj repki,kapiten,i najbolji stoper kojeg imamo.Nema se tu sta puno pricati,jer je tako jednostavno.I bas me zanima koje su alternative nama ponudjene,na koje pljuvaci ciljaju?
Nista oni ne ciljaju,samo gadzaju onako neselektivno sa...brda.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 22 mar 2012, 21:57

aleksandar_veliki je napisao/la:Jel igrao Spaha veceras, kazu ekipa koja pobjedjuje nikad se ne mijenja, naravno, izuzmemo li Mancinija ;)
Spaha zbog povrede nije igrao...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 mar 2012, 00:06

*p!p!t@* je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Jel igrao Spaha veceras, kazu ekipa koja pobjedjuje nikad se ne mijenja, naravno, izuzmemo li Mancinija ;)
Spaha zbog povrede nije igrao...
Vidim po rezultatu, krenu Sevillu kao i Montpellier po njegovom odlasku :lol: Malo sale nije na odmet.
Šala ili ne, tako je. Montpellier će lagano do titule.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

budjavi
Kontakt:

Post Postao/la budjavi » 23 mar 2012, 01:43

harishp je napisao/la:
Samo sto ti ili slicni ovakvih basca mozes samo na tv vidjeti a kamoli da jos i igrate.U tome je razlika.
Zato se najbolje poklopiti i sprdati na svoj racun.Manja bruka.

nisam ni rekao da sam bolji od spahe nego sam rekao da izgleda glupo...jer fakat izgleda :lol:
sve je moguce samo zavisi koliko uporno guras

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 23 mar 2012, 10:20

Virtu4l je napisao/la:
Vidim po rezultatu, krenu Sevillu kao i Montpellier po njegovom odlasku :lol: Malo sale nije na odmet.
Šala ili ne, tako je. Montpellier će lagano do titule.
la(h)ko je sad pozet', kad je spaha posij'o... ;)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 mar 2012, 22:50

Spaha u zadnje vrijeme postaje nekako nestabilan, tj. sto se tice povreda, vec dvije povrede zaredom, ovo nije dobro. :roll:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.