FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

BolanBolan
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BolanBolan » 21 mar 2012, 11:38

slika _|_ slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 21 mar 2012, 11:47

Na Grbavici ne vlada euforija. Tri utakmice, tri pobjede, gol razlika 7:0, konkurenti posustaju, Željo je na plus šest u odnosu na Široki Brijeg i ima dobrih 1:0 u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH protiv Borca. Ipak, Amar Osim ne slaže se konstatacijom mnogih stručnjaka da je sve gotovo, jer ima još dosta da se igra. Plavi su uvezali 11 vezanih pobjeda, a čak 20 utakmica su bez poraza.

Osim što neće u subotu moći računati na trojicu igrača: Smajić (izgubljen do kraja sezone), Nyemu (kartoni) i Benjamina Čolića (kartoni), Osima najviše brinu navijači i to je tako od početka proljetnog dijela sezone. Ne ide mu u glavu da posjeta na Grbavici nije bila veća, bez obzira što je južna tribina bila zatvorena u predhodna dva susreta. Isti slučaj je i sa igračima, koji iz utakmice u utakmicu pozivaju navijače da ih podrže.

Željin menadžer uoči posljednjih utakmica je izjavljivao:“ Vjerovatno će i večeras biti hladno“, „U subotu je koncert Bregovića pa će vjerovatno uticati na posjetu, a karte su „samo“ od 25 do 50 KM“ ili kladionice su pune sve do Sokoca“. Kaže da neće nikoga moliti da dođe na utakmice, jer ako ih rezultati ne dovedu ne zna ko će...

U subotu na Grbavici gostuje Travnik, a „jug“ će biti spreman za popularne Manijake, koji kako saznajemo najavljuju veliki pohod na Grbavicu. Hoće li ovaj put uspjeti impresionirati Osima nakon dužeg vremena ostaje da se vidi.
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 21 mar 2012, 12:00

sajo10 je napisao/la:Sta mislite imali sanse da Adilovic dobije poziv za repku? Mislim da je decko zasluzijo posle ove sezone. Takodjer moze se vidjet da je napredovao dosta otkad je doso u Zelju, nije smotan ko prije hehe.. Pozive davat Zecu koji nije dao gol od vremena u Sibeniku i Zlatanu koji odigro lopte nije 6 mjeseci mislim da je ko udarac na sveto mjesto Eldinu.
Ne budi smijesan cuj adilovic u repku :lol:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 21 mar 2012, 12:06

Sarajlijc@ je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Sta mislite imali sanse da Adilovic dobije poziv za repku? Mislim da je decko zasluzijo posle ove sezone. Takodjer moze se vidjet da je napredovao dosta otkad je doso u Zelju, nije smotan ko prije hehe.. Pozive davat Zecu koji nije dao gol od vremena u Sibeniku i Zlatanu koji odigro lopte nije 6 mjeseci mislim da je ko udarac na sveto mjesto Eldinu.
pa dobro, treba dati sansu obuci
Za zivot cijeli!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 21 mar 2012, 12:16

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
Obuca je premlad, izgorio bi u prevelikoj želji. :lol:

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 21 mar 2012, 12:18

voltron30 je napisao/la:
ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
Obuca je premlad, izgorio bi u prevelikoj želji. :lol:
nemoj zayebavati, lik je najbolji strijelac sarajeva i kao takav zasluzuje da se nadje na safetovom spisku
Za zivot cijeli!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 21 mar 2012, 12:47

aleksandar_veliki je napisao/la:
Smajic je podlegao pritisku, jednostavno nije se znao nositi sa istim. Na samom pocetku sezone je odigrao sasvim solidno nekoliko tekmi, potom mu je loza otisla da bi pred kraj jeseni opet odigrao nesto. Medjutim to nije dovoljno, svjestan je i on toga i zelio je sto prije pokazati da nije zaboravio igrati fudbal. I nije, to se ne zaboravlja ali pokazalo se da je dres Zelje prevelik teret, odnosno da je jedno igrati u Zrinjskom, Denderu i Lokerenu, a sasvim nesto drugo u Zelji. Slicnu povredu, ako ne i goru imao je Bogi. Uspio se vratiti i to na koji nacin. Isto to moze i Smajic, ali sada je sve do njega. Dakle, operacija i onda zasukati i stisnuti zube, paziti na prehranu da ne bi dobio koju kilu, teretana, terapije i spreman je za pripreme naredne. Mozda ce ova pauza i dobro mu doci, da ocisti glavu, da shvati da su navijaci uz njega, da fa sef cijeni i da podje pruzati ono sto se od njega ocekuje. On to moze, sve je do njega, a po konstituciji, trebao bi se vratiti prije nego Bogi. U svakom slucaju steta, kako za njega tako i za klub. Istina, Zeljo je pokriven na toj poziciji, ali sezona je tek pocela, Selim je rovit kao i Smajke od samog dolaska i bilo bi problema kada bi se i on povrijedio.

Slazem se sa tobom,no ja imam jedan problem koji vezem uz Smajica.Previse pauze je imao.Ovo vise nije godina dana,ako uzmemo u obzir da je uz takvu pauzu u igranju dosao kod nas,sada ovo ide na jos nekih 8 mjeseci.To je skoro dvije godine bez aktivne igre na terenu.Jako puno,jos uz natezanje i trpljenje usputnih povreda iako je bio na terenu.Postao je staklen,ako razumijes sta ti hocu reci.On nije igrac u godinama,ali je jako sklon povredama kroz karijeru.Cudi me najvise to zbog toga sto je on lagan,takvi igraci su obicno zilavi i nemaju kroz karijere vecih problema.Mirsad Beslija je bio pogodjen teskom povredom i bio je dugo odsutan,Bogicevic isto tako,no razlika je ogromna izmedju njih i Smajica utoliko sto su kroz karijeru bili puno stabilniji,malo povreda su imali,nisu bili skloni tome,desila im se teska povreda od koje su se oporavili i guraju dalje.Smajic konstantno ima neki problem,cak i ako je sitnica u pitanju,to dovodi do otezanog kretanja i ne davanja cijelog ucinka kroz treninge i utakmice.To se na Smajicu vidjelo od pocetka.Pitanje spreme odnosno nespremnosti je kod njega cijelo vrijeme vidljivo.Zasto ovo pisem,pa zato jer je evidentno da potpuno spreman igrac dolazi manje u situaciju da ima istegnuce zadnje loze,koje jos uz forsiran rad pogorsava.Iskrenuce skocnog zgloba,zadnja loza i vjeciti problemi oko te problematike,evo sada koljeno.Ako se na pripremama desi bilo koja sitnica,igrac bude izdvojen iz trenaznog procesa sto je ubistvo u odnosu na druge igrace.Nedostizno.
Ti mislis da je odigrao solidno ovo sto je odigrao,ja mislim da je odigrao ispod svakog nivoa,a pogotovo nivoa igraca koji je veliko pojacanje.Razumijem sta je razlog toga,ali moje misljenje je da je bilo tako.Mozemo o tome koliko hoces kod dosta konkretnih situacija,ali bi se prica rasirila,no otvoren sam za diskusiju tog tipa,pa je nekada mozemo razviti.
U svakom slucaju jako mi je zao sto se ovo desilo,ja mislim da ovo nije njegov kraj i mislim da ce imati dovoljno vremena kao sto si napisao da malo ohladi glavu,da se dobro oporavi i da proba da takav udje u trenazni proces pa da lagano napreduje.Uz ovako velike pauze,svaki igrac ima dodatne male povrede sa jakim naporima.Zelim mu sto brzi oporavak i da u sljedece pripreme udje ciste glave i pozitivno a talenat koji ima je neosporan,no morace izgraditi u Zelji onaj status pojacanja zbog kojeg je i dosao.Zbog sebe.On je dobar momak i siguran sam dobro i pravo pojacanje za nas,no pogotovo sada morace svojim sportskim inatom da istjera to do kraja sa nasim klubom i sa sobom samim.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

MrAmani96
Kontakt:

Post Postao/la MrAmani96 » 21 mar 2012, 12:48

[youtube][/youtube]

Nastavi niz!

diplomatija
Kontakt:

Post Postao/la diplomatija » 21 mar 2012, 13:03

moze li neko postaviti ovo iz avazovog sporta sto Zuja i Amar pricaju, neko nam hoce predsjednika da dira ili je htio.

shkembe990
Kontakt:

Post Postao/la shkembe990 » 21 mar 2012, 13:24

znal ko kakav nam je teren!?

bosnaaaaa
Kontakt:

Post Postao/la bosnaaaaa » 21 mar 2012, 13:28

cuj adilovica u repku majko moja svasta ce covjek ovdje procitati pa muslimovic bez jedne noge ce bolje odigrat od adilovica :D

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 21 mar 2012, 13:32

bosnaaaaa je napisao/la:
cuj adilovica u repku majko moja svasta ce covjek ovdje procitati pa muslimovic bez jedne noge ce bolje odigrat od adilovica :D
Možda na igrici...
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!

Aldinn1
Kontakt:

Post Postao/la Aldinn1 » 21 mar 2012, 13:37

Po meni mislim da su više zaslužili Bekrić i Zeba da budu pozvani, pa tek onda Adilović.
Potpis!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 21 mar 2012, 13:43

Aldinn1 je napisao/la:
Po meni mislim da su više zaslužili Bekrić i Zeba da budu pozvani, pa tek onda Adilović.
Glupo je uopste rapravljati o ovome, ni jedan igrac PL nece dobiti poziv. Jos kad vidis koliko ima ovih "potencijalnih" u Europi ne bi nikada dosli na red.

Okrenimo se mi ligi, kup, ima ko ce da se bavi reprezentacijom.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

nanek

Post Postao/la nanek » 21 mar 2012, 13:51

Pa bolji je Bogicevic od pandje ako cemo vec raspravljati al necemo :)

Kako citam raja su se nalozila sad za ovu tekmu protiv Travnika i ne bi rekao da grijesim u prognozi kad kazem da ce biti preko 7 hiljada ljudi na grbavici abd :)

NASTAVI NIZ!

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 21 mar 2012, 14:34

Dok je ovaj papak selektor repke sigurno neće biti pozvan ni jedan igrac Želje pa makar ni na prijateljsku protiv Zimbabvea, iz čistog razloga jer je kitar kako bi mogao pozvati igraca Želje a ne pozvati nekoga iz Sarajeva !? tako da ne vrijedi pričati oko toga, kada do sad nije pozvao Zebu onda sigurno neće niti Adilovića niti Bogičevića ;)
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 21 mar 2012, 14:36

Varupin gol protiv nas, i gestikulacija.

[youtube][/youtube]
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 21 mar 2012, 14:36

[youtube][/youtube]
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 21 mar 2012, 14:39

bosnaaaaa je napisao/la:
Ma nema,repka nam je ko brazil,a mentalitet ko u pitara,vazda letimo visoko,a jos nize padamo,ako kontas sta hocu reci.
A glavu dajem da bi kombinovana repka od igraca iz PL borbenoscu nadigrala one balerine sto ih pola ne igra ionako.

Ista ta repka je u prijateljskoj umalo popu.sila na grbavici da amar iz solidarnosti nije ubacio komplet rezervni sastav da igra,cak je karic samo 2 gola primio :mrgreen: .
rahimicu poslje zebe davali tablete za povracanje koliko ga je vrtio.
sto ne mogu suplje dijasporske o nedodirljivosti repke
da je iole normalan selektor koji sam razmislja,pozvao bi ne samo adilovica nego min 5 igraca iz pl,pa makar da sjede na klupi.
I igrac koji je u bilo kojoj ligi dao 15 :mrgreen: golova dok je drugi na listi dao 6 ne moze biti bezze nikako i zasluzio je makar da sjedi na klupi
NAPUNIMO GRBAVICU!!!
[youtube][/youtube]

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 21 mar 2012, 14:48

Fkt vas ne kontam,prvi ste na tabeli,niste nikada bili jaci poslije rata...
a vi azvezali kako su vam pitari krivi sto nema vasih igraca u repki...sto vam je pitarski mentalitet...
pa j ebemu misa,samo vam pitari u glavi...de ba koju o Zelju..jesul svi ok,imal zutiih kartona..
ko bi mogao poceti,kakvo je stanje u Travniku...itd itd..ovdje se samo razvese prica kad neki pitar dodze da provocira ..e tada vas se stvori 10 i svi gledaju ko ce ga bolje fol provaliti,a kada treba koju o Zelji reci dvojica pisu.. :roll: :roll:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Cwirek, Hrasno15, Levin, Pact1921, Sarun, tiagofaria25 i 45 gostiju.