Emir Spahić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la harishp » 20 mar 2012, 22:50

Evo Barcelona primi tri gola od Granade...ali zato dadose pet.
Sto znaci upalis motorku,a ne da se drlja onako na prazno. :lol: :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 mar 2012, 22:50

aleksandar_veliki je napisao/la:
Znamo mi na sta nasa odbrana lici i sa Spahicem, bar sam ja saznao na stadionu svjetlosti, ili je on preskocio tu utakmicu. Ono oko Francuske necu ni spominjati, hvala mu sto nas je ostavio zedne pored izvora, ali oprastamo mu, to je nas veliki kapiten. I da, ova gore poredjenja ti fenomenalna, gdje su ekipe gdje igraju navedenih u zadnjoj deceniji, a gdje su ove za koje igra najbolji evropski defanzivac. Meni okice vazda na onu tabelu polete, ne znam zasto :lol:, a sjetim se i Montpelliera prosle i ove godine.
Pa dobro niko nije rekao da je bezgresan. Kao i svaki igrac i on pravi greske, kao sto ih pravi i Messi, kao sto ih prave i Zeba ili Kerla ili Amar Osim (znam, ovo je tesko povjerovati :mrgreen: ). Ali kako bi se tek proveli bez njega, i dali bi uopste bili u situaciji da se borimo za odlazak na prvenstvo u Parizu, o tome mozemo samo spekulisati.
Mozemo li se bar sloziti da nemamo boljeg stopera od njega, evo razmisljam i stvarno ne vidim nikoga.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 20 mar 2012, 22:51

VanBasten je napisao/la:U biti napad ej njihova rak rana - vezni red uključen.
Da nemaju odbranu kakvu imaju, borili bi se za opstanak.
A, da li igrom slucaja taj napad i taj vezni red ucestvuju u odbrambenim zadacima. Dajte ljudi, poceli ste fudbal raslanjivati na odbranu, vezu i napad. Kada jedno funkcionise, odmah funkcionise i drugo i trece, kada nefunkcionise jedno, ne mogu funkcionisati ni drugo ni trece. Ja cu na tu vasu pricu reci da im je vezni red fenomenalan i da nemaju takav vezni red, koji krpi Spahu i ostale defanzivce, bili bi zadnji. To je vasa prica.
Fenomenalan?
Učestvovao je i prošle godine, pa su bili među ekipama ( ne jsećam se 3-5) s najviše primljenih golova. Ali koliko su ih dali zato i gdje su završili?
De ba...fenomenalnim veznim redom, u poređenju s ovim, bi bio onaj s prije 2 ili onaj pi prošle (po formi i imenima) godine. Rakitić, Reyes :lol:
Napad: Manu-Kanoute i onaj kako se zove - ne mogu da se sejtim jbj ga. ja Negredo. Ništa bolji, ovaj mali nije još zreo u glavi a forsiraju ga, ima potencijal... Kanouté, više nije onaj stari dok Negredo se zasad pokazao kao nedostojna zamjena za prvog. Neefikasni su strašno i bezidejni.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 20 mar 2012, 22:53, ukupno mijenjano 2 puta.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 mar 2012, 22:53

harishp je napisao/la:Evo Barcelona primi tri gola od Granade...ali zato dadose pet.
Super, igrao sam preko 5 golova na kladionici. ;)
Donijela mi je suplja Barcina odbrana nesto malo crkavice.
Hvala ti Pique.... sto si tako supalj :D

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 20 mar 2012, 22:54

harishp je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ja bih prije rekao jadna repka sa takvim navijacima.Kojima su igraci i treneri vise cijenjeniji u drugim drzavama nego kod nas.Zato nas nigdje nema,niti ce nas biti.
Kakve veze imaju navijaci sa kvalitetom repke. Sta trebamo govoriti da je Pape najbolji svjetski trener, kad je realno trenerska analfabeta, trebamo govoriti da je Spaha bolji od Terryja, pa da bi nas ti i slicni gotivili. Realnosti nam malo vise treba, pogotovo sto se tice kapitena lavljeg srca koji je glavni krivac sto nismo na EP.
Jok treba navoditi Amara kao nasljednika selektora kao ti sto si savjetovao,koji jel sjedne u avion na put u Izrael vec zijani tekmu i prije puta primi par golova to jest njegovi ahbabi.Ili mozda Teryja dizati a repka i defanziva mu i sa Crnogorcima,Slovencima muku muci.
O glavnom krivcu za neodlazak na EP i tom penalu u Parizu,nije lose kao prvo otici kod ocnog.
@Van Basten potvrdio i objasnio @calciovu logicnu pretpostavku.
Spahic je kriv, nema tu rasprave. Spahic je znao da je sudija na strani Francuza i da ce Francuzi probat sve i svasta da dodju do remija. Niko drugi nije kriv sto Spahic nije izbio onu loptu, i niko drugi nije kriv sto Spahic je peglao loptu i onda napravio prekrsaj nad Nasrijem. Nema tu potrebe ici kod ocnog. To su sve cinjenice.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 mar 2012, 23:00

calcio je napisao/la:
harishp je napisao/la:Evo Barcelona primi tri gola od Granade...ali zato dadose pet.
Super, igrao sam preko 5 golova na kladionici. ;)
Donijela mi je suplja Barcina odbrana nesto malo crkavice.
Hvala ti Pique.... sto si tako supalj :D
To je ono sto ti govorim cijelu noc, Barcelona igra za gol vise, a Sevilla se brani sa 14 igraca. Kontas me sad o cemu pricam, njihova igra se svodi na to da ga ne prime u ovoj sezoni i ovih 27 je mnogo, ma ne mnogo, zbog tih 27 su blize dnu nego vrhu.
O cemu govoris??mozda da je Spahic kriv sto se ovi brane sa njim i jos 13 igraca. :roll: ???????
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 mar 2012, 23:04

Ja to nisam nikad ni sporio. Spaha je nas najbolji defanzivac, ali nas upravo zbog te cinjenice nigdje nema. Tako je kako je, nas najbolji defanzivac je prosjecan stoper i tu bi mogli pricu zavrsiti. To je ono sto stalno potenciram, mozemo li se sloziti? Ovo necu komentarisati, sa ovim smjeskom, ali reci cu ti, njegova ekipa i Braga, nastavi niz :lol:

Prije par godina je Velez zajedno sa Chelseom bio na slicnoj listi, imali masu pobjeda u nizu, dvije najdominantije ekipe u Evropi. Samo sto su Rodjeni tada igrali u prvoj ligi FBiH a Chelsea u Premier league. To je mala razlika ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 mar 2012, 23:07

@calcio razlika je skoro pa ''neprimjetna'' :mrgreen: ,jedino sto se primjeti kad to sve padne u vodu cim se uhvate Evrope i imalo normalnijeg protivnika.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 mar 2012, 23:16

calcio je napisao/la:
Prije par godina je Velez zajedno sa Chelseom bio na slicnoj listi, imali masu pobjeda u nizu, dvije najdominantije ekipe u Evropi. Samo sto su Rodjeni tada igrali u prvoj ligi FBiH a Chelsea u Premier league. To je mala razlika ;)
Uzmimo to ovako, ovdje losi igraci, tamo pravi, ovdje uzasni tereni, tamo tepisi, ovdje slaviti u gostima ravno svjetskom cudu, tamo normala, ovdje plate koja hiljada, tamo koji milion. Gdje je teze napraviti niz :lol: No necemo o tome, tema je Spahic, nisi mi odgovorio da li se slazes sa mnom. Vrati se malo, nemoj me izbjegavati, ja tebe nisam.
Dali se slazem sa cim, da je nas najbolji defanzivac? Slazem se. Ne slazem se sa onim sto si napisao da Sevilla igra defanzivno, gledao sam ih dosta puta ove sezone i igraju tipicno spanski, nadigravaju se. Sto im se obilo o glavu protiv Reala (0:6 ili nesto slicno su izgubili). Uopste ne igraju tako kao sto ti govoris.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 20 mar 2012, 23:19

Nisi dobro vidio, igraju catanacio.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 mar 2012, 23:25

Sta vrijedi recimo Srbiji sto imaju cetiri vrhunska defanzivca,kad ih jedna Estonija,Slovenija itd buse.
Pored Spahica fakticki mi defanzivca nekog jaceg i nemamo i opet se napravio onaj niz recimo (kad vec pricate o nizu)bez primnjenih golova repke.To jest rekord.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 mar 2012, 23:31

Ja to nisam nikad ni sporio. Spaha je nas najbolji defanzivac, ali nas upravo zbog te cinjenice nigdje nema. Tako je kako je, nas najbolji defanzivac je prosjecan stoper i tu bi mogli pricu zavrsiti. To je ono sto stalno potenciram, mozemo li se sloziti?
Ne slazem se ni sa tim. Ako je on prosjecan onda je vecina drugih reprezentativaca ispodprosjecna. Jer on je jedan od nasih najboljih i najvaznijih igraca zajedno sa Dzekom, Misimovicem i jos nekoliko drugih igraca. A da nam je vecina igraca u reprezentaciji ispodprosjecna onda bi se sa Albanijom borili za 4-5 mjesto a ne sa Francuskom za prvo.
Ma on je po mom misljenju grijesio u karijeri pri izboru klubova, inace bi bio mnogo poznatiji u evropskim krugovima.

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 20 mar 2012, 23:42

Nista onda, zavrsili smo raspravu, ti smatras Spahu vrhunskim defanzivcem, ja ne. Meni u prilog idu cinjenice, tebi patriotizam. Nikad nije osvojio niti sa jednim klubom nista, nikad nije napravio nista vrijedno spomena niti sa jednim klubom u evropskim takmicenjima, nikad sa reprezentacijom nije napravio nista. Jbg, ako grijesim ispravi me. I da, nikad nije igrao u iole ozbiljnijem klubu. Mozda nije do njega, mozda je do saigraca u vezi i napadu, ko ce ga znati, ali ovo su fakti.
Tebi je prosjecan igrac,koji igra u jednoj od najboljih ekipa Spanije? Ma bravo!
Cuj Spaha nije osvojio nista,halo bolan,o cemu ti,pa je li Spahic sam igra?To je stvar kluba,a ne jednog pojedinca. Prije bih rekao da ti imas neki problem sa Spahicem,imas bolan hiljadu tema,ne moras po cjeli dan visiti na ovoj.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 mar 2012, 23:47

aleksandar_veliki je napisao/la: Nista onda, zavrsili smo raspravu, ti smatras Spahu vrhunskim defanzivcem, ja ne. Meni u prilog idu cinjenice, tebi patriotizam. Nikad nije osvojio niti sa jednim klubom nista, nikad nije napravio nista vrijedno spomena niti sa jednim klubom u evropskim takmicenjima, nikad sa reprezentacijom nije napravio nista. Jbg, ako grijesim ispravi me. I da, nikad nije igrao u iole ozbiljnijem klubu. Mozda nije do njega, mozda je do saigraca u vezi i napadu, ko ce ga znati, ali ovo su fakti.
Dok je igrao u Rusiji odbijao je ponude dobrih klubova iz zapadne Evrope. Nije htio ici iz Moskve, sigurno mu je dobro bilo, cuveni moskovski nocni zivot.... :) Ali ko zna kako bi se stvari odvijale da je ganjao karijeru. Kada moze onaj Savic igrati u Man Citiju, ne vidim zasto nebi Spahic mogao igrati u nekom velikom klubu i osvajati titule. Ali kao sto rekoh, nije mu to bio prioritet kada je bio u tim godinama kada se postaje ime u svijetu fudbala.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 mar 2012, 23:53

Nisam ljubitelj lika i djela Emira Spahica. Ne mogu laznog patriotizma, kojekakvih radnji koji se vec dugo vezu za njega i inih stvari koje javnost ne zna ili ne zeli da zna.

No, neke stvari moraju biti jasne. Mi, na moju veliku zalost, nemamo boljeg stopera. Ne zelim ovim nipodastavati Jahica, Pandzu pa i Papca (znamo da moze igrati i kao lijevi bek i kao lijevi stoper), ali Spahic je bolji igrac od njih. Ako cemo gledati po nekim standardima, sigurno da Spahic nije vrhunski igrac. Daleko od toga. (Samo) je solidan u evropskim okvirima. Ne mozemo ga staviti u isti kos sa kremom stopera: Rio, Nemanja, Terry, Puyol, Carvalho, Ramos, Pepe, Chiellini, Pique, Silva, Kompany, pa ni sa onim druge kategorije poput Hummelsa (mada ce on ubrzo biti jedan od boljih, u to sam siguran), Howedesa, Kinga, Aggera, Skrtela... Budimo realni i recimo da je slabiji od njih. Doduse, to i nije sramota. Sve su ovo veoma kvalitetni igraci; igraci koji vec dugo igraju na visokom nivou (dobro, neki ce se jos malo pa oprostiti od fudbala) i nose odbranu timova i reprezentacija za koje nastupaju.

Za losu realizaciju Seville nije kriv Spahic. Krivi su treneri, nesinhronizovanost napadaca i vezne linije, pa i losa sreca (dakako, najmanjim dijelom). Zar je logicno da jednog stopera krivimo sto je ekipa postigla samo 27 golova? Tom logikom bismo mogli kriviti i golmana. :mrgreen:

Mi se mozemo pohvaliti podatkom da imamo samo jednog fenomenalnog igraca (Dzeko), nekoliko dokazanih (dobrih) igraca od kojih mozemo ocekivati bolje partije, a od boldovanog mozda da jednom preuzme Dzekinu ulogu (Lulic, Pjanic, Begovic, Salihovic i Ibisevic), one koji su svoje najbolje dane vec imali (Misimovic, Rahimic, Papac), te solidnog (ali za nase uslove dobrog) stopera u vidu Spahica.

Spahic nas je kostao prolaska na EP. Mozemo mi sad govoriti da ono nije bio penal, ali cinjenica je da do one situacije ne bi ni doslo da se malo vise koristio mozak. Davno sam se kladio sa jednim poznanikom da mi necemo vidjeti veliko takmicenje dokle god nam odbranu nosi Spahic. Mozda ce neki pomisliti da likujem (vjerujte mi da nije tako, jer je opklada simbolicna), ali cinjenica je da zakaze "kad ne treba".

Naravno, i dalje sam za to da mu se oduzme kapitenska traka. Kap koja je prelila casu je slucaj sa Marinom.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 21 mar 2012, 07:42

calcio je napisao/la:
Ja to nisam nikad ni sporio. Spaha je nas najbolji defanzivac, ali nas upravo zbog te cinjenice nigdje nema. Tako je kako je, nas najbolji defanzivac je prosjecan stoper i tu bi mogli pricu zavrsiti. To je ono sto stalno potenciram, mozemo li se sloziti?
Ne slazem se ni sa tim. Ako je on prosjecan onda je vecina drugih reprezentativaca ispodprosjecna. Jer on je jedan od nasih najboljih i najvaznijih igraca zajedno sa Dzekom, Misimovicem i jos nekoliko drugih igraca. A da nam je vecina igraca u reprezentaciji ispodprosjecna onda bi se sa Albanijom borili za 4-5 mjesto a ne sa Francuskom za prvo.
Ma on je po mom misljenju grijesio u karijeri pri izboru klubova, inace bi bio mnogo poznatiji u evropskim krugovima.

cinjenica da su nam svi stoperi osim emira spahica ispod evropskog prosjeka (o prosjeku liga 5 da i ne govorim) ne znaci da je on iznadprosjecan, vrhunski stoper... o njegovoj poziciji u okvirima liga 5 govori njegova trzisna vrijednost i potraznja...

nas najveci problem lezi u konstantnom precjenjivanju svojih i podcjenjivanju ostalih igraca... mi imamo 3 igraca koji mogu postat' vrhunski na svojim pozicijama (dzeko, pjanic, begovic)... 4,5 prosjecnih igraca liga 5 (ibisevic, salihovic, mujdza, spahic, lulic)... ostalo su ispodprosjcni igraci (ne naivou liga 5, nego na nivou svih liga), koji igraju u klubovima za koje prosjecan navijac nije nikad ni cuo... o pojedincima koji u zadnjih par godina najvise minuta sakupe u reprezentaciji ne bih ni govorio...

cuj grijesio u karijeri u izboru klubova... on je odabrao najbolju ponudu u datom trenutku... nije on odbio barcu, real i valenciju, a odabrao sevillu, koja istini za volju u finansijskoj krizi vec par godina... spahic ne bi mogao ni blizu prvog sastava seville da je sevilla na nivou od prije koju godinu kad su redovno igrali LP...

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 21 mar 2012, 10:28

Monolog je napisao/la:Ako cemo gledati po nekim standardima, sigurno da Spahic nije vrhunski igrac.
standardi?
je li to neko postavio visoke standarde i mjerila na osnovu koji cemo izmjeriti vrijednost nekog igraca?
eto, bas me zanima koji su to standardi pomocu kojih si saznao da je spahic prosjecan igrac?

nego, da tebi drug loma pomogne da shvatis o kakvom se igracu radi.
nikada nisam pratio rusku ligu, tako da necu govoriti o tom periodu njegove karijere.
ali, pratim ga u reprezentaciji, pratio sam ga u francuskoj i rijetko u spaniji.
Monolog je napisao/la:nemamo boljeg stopera
slazem se i to u potpunosti. dakle, spahic je taj koji nosi nasu kompletnu odbranu, zar ne?
je li taj spahic bio najbolje pojacanje francuskog drugoligasa koji je usao u prvu ligu i igrac koji je pocesto bio medju najbolje ocijenjenim igracima(mislim da je u par navrata bio igrac kola) u jednoj od 5 najjacih evropskih liga?
hocu li pogrijesiti ako kazem da je stabilna odbrana na celu sa spahom taj isti monpelje odvela u evropu?
je li kapiten zaustavio pa cak i potpuno neutralisao najvecu brazilsku nadu koja ce od 2014. godine preci u barcelonu za nevjerovatnih 58 miliona eura?
jesmo li do samog finisa utakmice bili u egalu sa ekipom koja je jedan od 3 ili 4 favorita za osvajanje narednog sp-a?
jesmo li u kvalifikacijama za sp imali devetu najbolju odbranu(9 od 51)?
par minimalnih ili knap poraza od najjacih svjetskih reprezentacija, zar ne?

dakle, i sam si rekao da nemamo boljeg branica, pa kome onda zahvaliti za sve sto je ostvarila jedna mala bosna za koju nije cuo veliki broj igraca protiv kojih smo igrali?
mozda tebi i ovom drugom moderatoru, safetu i nasoj navali koja je ´igrala na remi´ u albaniji?

sad, ako pocnete govoriti o porazu protiv portugala, drug seco ce iskoristiti priliku i napomenuti vas na one ósmice, sestice i petice koje primaju engleski i spanski velikani.

dakle, spahic je vrhunski stoper koji igra u odlicnoj ekipi, a samo je ogromno obestecenje razlog sto nije zaigrao u jednoj od najboljih ekipa.
kad smo vec kod tih obestecenja, bas me zanima za koliko su love vidic, ivanovic i subotic presli u klubove u kojima igraju, kao i to da li bi ih ti klubovi kupili da su kostali nekih 20 miliona?

eto, ipak sam misljenja da je ovo
Monolog je napisao/la:Nisam ljubitelj lika i djela Emira Spahica
jedini razlog zbog kojeg se podcjenjuje ovaj vrhunski stoper.

da, vjerujem da bismo bili ucesnici sve i jednog velikog takmicenja da u odbrani imamo jos 2-3 spahica 8-)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 21 mar 2012, 11:05

Da nam je još 2-3 igrača poput Spahića u reprezentaciji dosad bi bili na nekom velikom takmičenju.

Na revanš utakmici baraža protiv Portugala novembra 2009 njegove suze na ulazu u stadion su rekle sve...

naše dobacivanje i rukovanje te riječi ''Šta je kralju?'' odgovorio je ''Jbg momci... teško je gledati a ne moći pružiti pomoć saigračima''...
To i požrtvovanost pametnom dosta...

a hejteri sanjajte i izmišljajte teorije zavjere... kafica mi prisjedne kad vidim da ga neko pokušava prikazati kao mafiozu, ublehara, krkana i šta sve ne...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 mar 2012, 11:07

Ovako se kenjalo i Braci,pa ''ostadosmo'' bez njega kad je bio u najboljim godinama.I godinama poslije krpili i trazili normalne bekove ili krila.
Ja mogu shvatiti kad je covijek kivan na igraca poput Mudonje ili Begsona jer su se maksimalno preseravali oko i u repci dok nisu konacno obukli BIH dres.
Ali srati igracima zbog ''greski''na terenu ili glumljenja nekih kodeksa ponasanja a kako rekoh ti isti ce stati u odbranu onih gore navedeni.Onda je fakat sve otislo u ...Honduras.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 21 mar 2012, 11:11

Jedan je Spaha!!!

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Micron i 5 gostiju.