FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

arzaminjo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la arzaminjo » 20 mar 2012, 20:57

ma mora se i bez skole na taj dan sta znaci jedan cas hemije bez 4 fina ucenika :mrgreen: hehe
21. nastala je ljubav .. FCŽ !
LA VECCHIA SIGNORA 1897

Curva_SUD
Kontakt:

Post Postao/la Curva_SUD » 20 mar 2012, 21:31

Ma samo strpljivo..polako..i naravno opustenoo :D
...krvlju odbranjeni FK ŽELJEZNIČAR

ala_juve_tm87
Kontakt:

Post Postao/la ala_juve_tm87 » 20 mar 2012, 22:25

Evo za sve one koji nisu znali sutra ŽELJO igra prijateljsku s igmanom iz konjica oko 2 sata,pa eto ako ko moze nek naleti :D
Život je kratak da se dijeli,zato Željezničar za život cijeli!!!! TM87 4 ever

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 20 mar 2012, 22:28

ala_juve_tm87 je napisao/la:Evo za sve one koji nisu znali sutra ŽELJO igra prijateljsku s igmanom iz konjica oko 2 sata,pa eto ako ko moze nek naleti :D
Jos da znam gdje :mrgreen:

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 20 mar 2012, 22:30

arzaminjo je napisao/la:ma mora se i bez skole na taj dan sta znaci jedan cas hemije bez 4 fina ucenika :mrgreen: hehe
mogli ste vi usput i ponijet malo hemikalija pa da pravimo experimente xD
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 20 mar 2012, 22:30

Steta za Smajica.Nadao sam mu se u ovoj polusezoni.Nadao sam se da ce ova polusezona biti njegov veliki povratak.U prethodnoj su ga pratili pehovi i vukao je povredu i nije dao ni blizu onoga sto on moze na terenu.U njemu sam vidio veliko pojacanje prije pocetka ovih priprema zadnjih...prosto je morao biti puno bolji od onoga sto je pruzao u prvoj polusezoni.
Ovo je teska povreda koja ga je zadesila,nazalost prognoze za to koljeno su ispale jos gore kao dijagnoza,nadali smo se svi a sigurno i on,da je u pitanju neko nagnjecenje mozda ili nesto lakse.Pred njim je tezak period oporavka,nesto sto svaki igrac najvise mrzi u svojoj karijeri.Nadam se da ce naci motiv i da ce sportskom voljom i inatom ponovo pokusati da se vrati i da konacno bar kroz one sljedece pripreme uspije da nas obraduje svojim igrama.Ja mu zelim puno srece i brz oporavak,i najvise mu zelim da dobro ozdravi i da se vrati na teren jaci nego ikada.Uvjeren sam da on to moze.Sada ce imati dovoljno vremena da zalijeci sve to,nece imati pritiska na sebi,neka radi polako i neka njegov oporavak potraje onoliko dugo koliko mu zaista treba da bude onaj pravi.Cini mi se da je i sada na ovim pripremama malo pozurio da se dokaze i sebi i nama.Teska povreda,ali sam siguran da ce on to prevazici.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Minhi
Kontakt:

Post Postao/la Minhi » 20 mar 2012, 23:06

Smajke, zelim ti sto brzi oporavak i da nam se sto prije vratis jos jaci i bolji.
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 20 mar 2012, 23:22

slika

SHARE, SHARE, SHARE, SHARE

SVI NA GRBAVICU!

[youtube][/youtube]

http://www.manijaci.ba/index.php/novost ... nik_najava" onclick="window.open(this.href);return false;

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 21 mar 2012, 06:49

Stole iz Bora je napisao/la:
nick je napisao/la:imam godisnju i imam bruku raje koja navija z zelju ali jednostavno im se " NEDA" doci na tekmu ili su umorni ili jedva docekali vikend da ljencare uglavnom uvijek nadju razlog sto da ne idu...
Ovo je ono o cemu pricamo. Neda im se da dolaze, imaju obaveza, zene im ne daju ili se ljute ako idu, ne valja kad igramo lose, ne valja kad igramo dobro, vazda nesto ne valja. Od 4 vikenda, 2 igramo kuci. 4 vikenda je 8 dana a dvije utakmice su 4 sata + sat-dva prije i poslije utakmice sto im opet ostavlja dovoljno vremena za sve.
Ali ne, nece ljudi, bolje je gledati anamo one strane lige i uzivati u njihovom fudbalu. U tih 2 sata neke tamo utakmice valjda izadju iz ove bosanske realnosti. Postujem i to, ljudima dosadilo i tako je kako je ali onda trebaju priznati i reci da ne vole Željo nego ga samo simpatisu.. Sve su to, nekad, tranzistor navijaci a sada internet ili txt navijaci.
Cuj ne da im se... a dalo bi im se da su se desila dva kiksa na pocetku da pisu sra.nja ovdje po forumu i pametuju ko Platini... das ljudima sta su trazili... prvi na tabeli, odlijepio se 6 bodova, imas dobar raspored, igras u polufinalu kupa, al dzaba... i to je malo... jedni seru kako nemaju za kartu, a vecina ulozi petaka na kladionu... drugima mrsko, treci saluju plocu, cetvrti ne smiju pobjec sa zadnjeg za svog Zelju... pa ja ne znam vise sta da covjek (Amar) uradi pa da se dodje u broju od 10-15 milja... jedino da da dzabalaba ulaz, po tri artikla u fan-shopu i desetku u citav s kajmakom i pivom i sisatu plavku s maramicom da ti sjedi u krilu i brise oko usta kad se umrljas kajmakom... sve su ti CHKEPI na trecu... nek i ne dolaze...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 21 mar 2012, 06:52

bordobijeli je napisao/la:prvi ste na tabeli, dobra ekipa ,dobar trener ,dobra atmosfera oko kluba i polufinale kupa protiv borca ni 4 hiljade na tribinama.a na kosevu protiv goska 5 hiljada.zato manite se foruma idite na utakmice.
pogledaj malo ko ima najbolje posjecen stadion zadnjih godina pa dodji da NJASKE... sad vam je bilo 5 milja i Bog zna kad ce opet nakononakve sramote... nemojte nam vi o brojnosti na tekmama dijelit lekcije...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 21 mar 2012, 06:59

Meni je glupo da me neko zove na tekmu mog kluba,pa svaku utakmicu nas treba bit 10 hiljada da pomažemo svom klubu kupovinom karte i podrškom sa tribina,da im se zahvalimo za sve radosti svi se sjećamo u kakvoj smo tami bili jedno vrijeme,pa ja volim otić na utakmicu već u kafić na pivu u onaj dim da udišem i slušam glasnu muziku. :D

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 21 mar 2012, 08:18

nime_tm87 je napisao/la:
ala_juve_tm87 je napisao/la:Evo za sve one koji nisu znali sutra ŽELJO igra prijateljsku s igmanom iz konjica oko 2 sata,pa eto ako ko moze nek naleti :D
Jos da znam gdje :mrgreen:
Danas u Konjicu.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 21 mar 2012, 08:54

Sta mislite imali sanse da Adilovic dobije poziv za repku? Mislim da je decko zasluzijo posle ove sezone. Takodjer moze se vidjet da je napredovao dosta otkad je doso u Zelju, nije smotan ko prije hehe.. Pozive davat Zecu koji nije dao gol od vremena u Sibeniku i Zlatanu koji odigro lopte nije 6 mjeseci mislim da je ko udarac na sveto mjesto Eldinu.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 21 mar 2012, 08:55

e ovako, posto sam u sarajevu trenutno, bio sam jucer malo u fanshopu i nakupovo se stvari... bas fina ponuda... i mislim da svakop ko se zali na samu ponudu ili izgled simbola na produktima prica gluposti... ne samo da je ponuda super nego su i stvari ocigledno kvaliteno uradjene... jedino mi je zao sto nisam uspio da kupim onaj dres iz 1972... to cu sljedeci put da kupim...

pritom sam odgledao trening i teren na stadionu, koji je odlican kakav je bio na slikama prije sedmicu dvije... tako da cemo vjerovatno travnik nakantati na onom terenu...

trening ko trening... igraci se zajebavaju, dobra je atmosfera, ali cini mi se da amar nista ne prepusta slucaju... igraci su u ono vrijeme sto sam gledao (sat i pol) bukvalno nisu imali minute predaha... znaci stalno neka istrcavanja, sprinti, itd...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 21 mar 2012, 09:22

tm84 je napisao/la:e ovako, posto sam u sarajevu trenutno, bio sam jucer malo u fanshopu i nakupovo se stvari... bas fina ponuda... i mislim da svakop ko se zali na samu ponudu ili izgled simbola na produktima prica gluposti... ne samo da je ponuda super nego su i stvari ocigledno kvaliteno uradjene... jedino mi je zao sto nisam uspio da kupim onaj dres iz 1972... to cu sljedeci put da kupim...

pritom sam odgledao trening i teren na stadionu, koji je odlican kakav je bio na slikama prije sedmicu dvije... tako da cemo vjerovatno travnik nakantati na onom terenu...

trening ko trening... igraci se zajebavaju, dobra je atmosfera, ali cini mi se da amar nista ne prepusta slucaju... igraci su u ono vrijeme sto sam gledao (sat i pol) bukvalno nisu imali minute predaha... znaci stalno neka istrcavanja, sprinti, itd...

hoces li na utakmicu ? ;)
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 21 mar 2012, 09:25

sajo10 je napisao/la:Sta mislite imali sanse da Adilovic dobije poziv za repku? Mislim da je decko zasluzijo posle ove sezone. Takodjer moze se vidjet da je napredovao dosta otkad je doso u Zelju, nije smotan ko prije hehe.. Pozive davat Zecu koji nije dao gol od vremena u Sibeniku i Zlatanu koji odigro lopte nije 6 mjeseci mislim da je ko udarac na sveto mjesto Eldinu.
Ali zato zec igra u velikom bujukbjuragenšerbilrligiu, a ovaj u premier ligi. Sve reprezentacije svijeta imaju neke igrače iz svoje lige pa makar bili i nešto lošijeg kvaliteta. Samo mi zovemo igrače kada odu u strašnu hnl.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 mar 2012, 09:36

Smajić je bio proračunati rizik, znao je Amar az njegovu sklonost povredama i oscijalicije u formi. Jbg, ne može svako pojačanje biti pogodak. A bogme i nije vam jedini igrač na toj poziciji, pa ste se doveli u situaciju za nekom aman-zaman improvizacijom.

Žao mi je momka, kroz cjelu karijeru prate ga naki pehovi. Te srce, te svako malo povrede...a znao je lopte i nije bio glumac.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 21 mar 2012, 09:44

nanek je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:Bosanci i Hercegovci su jednostavno takav narod da kad je sve potaman oni nadju nesto ako nista izmisle neki problem. Jednostavno nismo navikli na uspjeh. Bez obzira na sav talenat i kvalitet za nas je uspjeh kompleks i kako stvari stoje necemo ga se dugo rijesiti.

Veoma je ruzno sta se pise o Amaru Osimu. Ljudi jednostavno ne zele da shvate da je rijec o treneru evropskoga kalibra. A takavih u BiH nema mnogoe/vise. Jedino se u tu recenicu moze staviti jos i Husref Musemic. Ova dva trenera prave pitu od g... Ali to se kod nas ne cijeni. Kod nas se nista ne cijeni. Kod nas se najbolje psuje mater, familija itd. U tome smo svijetski prvaci. A to nikad nije bilo nase. To smo pokupili od komsija sa istoka. Ipak nisu oni krivi sto smo mi od njih pokupili sve negativno a malo sta pozitivno a imaju oni dosta pozitivnoga.

Navijacima Sarajeva smeta Amar Osim. Ok ja razumijem rivalstvo i te stvari ali mrziti nekoga zbog uspjeha je idiotluk. Nazvati takvu osobu hajvanom je kompliment za takve. Amar Osim je prije svega strucnjak i covjek koji doprinosi razvoju nogometa u BiH a tek je onda trener Zelje. Ako Zeljo, Sarajevo, Celik, Siroki, Sloboda, Borac, Velez, itd. ne prave odredjene pomake ka naprijed onda cemo vijecno slaviti baraze, i vijecno cemo kriviti nesrecu zbog zdrijebova.

Citam da ljudi i na forumima krive uprave Zelje, Sarajeva, Celika, Slobode, Veleza itd. To je jos jedan vid idiotluka. Vi zaboravljate u kojoj zemlji zivite. Vi zaboravljate kako je tesko doci do novca u BiH a tek ostvariti godisnji budzet od 2 miliona koji je neminovan da bi klub funkcionisao. Svi su pametni na forumima i u novinama i brzi da donesu zakljucke. Kazu zabile prijasnje uprave klubove u dugove. Ok svugdje se krade u odredjenoj mijeri ali ne mogu se tu velike svote novca ukrasti. Problem je jednostavno drzava i zakoni. On bi radje nabijali kamate znajuci da klubovi to ne mogu odplatiti nego oprostili dug. Kako bi tek onda ta ista drzava ulozila koju marku u sport. Srbija je prosle godine ulozila 72 miliona eura u sport, sta mislite koliko je vlada BiH ulozila. Nije ni 500.000.

Malo spustite loptu i pocnite cijeniti odredjene ljude. Sarajevo napokon ima predsjednika koji nije tu radi licne promocije i covjeka koji se parama bavi godinama. Zeljeznicar ima kontraveznoga Zuju. Zasto kontraveznoga pa zato sto mu se nakacuju dugovi ali ne mogu mu se otkaciti uspjesi. Uvijek ce biti hahara u klubovima i ljudi koji nisu dorasli poslu poput Bukija, koji jeste legenda ali veoma lose obavlja svoj posao ili Redzepagica koji je stvarno parazit. Ali vazno je da se ide naprijed.

Ili neki ne bi voljeli da se napreduje. Nekome je i u blatu dobro. Ali ne moze se sasd traziti nemoguce. Citam navijace Zelje hoce stadion. Ok. Jeste li spremni platiti 10KM za kartu kad dobijete natkrivenu tribinu? Odgovor se zna jer sad je i 8KM puno. Ne kazem ja da se ne treba napredovati i graditi ali u ovome trenutku svaki mali pomak je uspijeh a gradnja stadiona je mega-projekat i nevidjen uspijeh.
Moram te citirati iz jednog razloga,a to je da ova djeca opet mogu procitati sta si napisao jer kako vidim oni opet svoje pa svoje! Djeco hajde sada svi u glas opet ovo procitajte! I zapamtite njegov nick ne pise puno ali i ovo malo kad napise vrijedi vise od vaseg i jednog posta!
Džaba ti je pisati. Kod nas ljudi vole da pametuju a da ne rade. Sve filozofi. Jedva čekaju da se nešto loše desi pa da mogu naprđivati.

Što je AO rekao za gol Svrake protiv Širokog - da ga je Messi ili Ibrahimović zabio svak bi ga pregledao 5000 puta. Imamo kompleks niže vrijednosti i uvijek mislimo da je naše manje vrijedno. Ne znamo prepoznati kvalitet ni kad nam je (bukvalno) pred očima.

Baš pričam sa jaranom kad smo gledali utakmicu protiv Rudara - sad je igračima teško izboriti i klupu u Želji. Igrači ko što su Jamak, Stanić, Kerla, Bukvić, Selimović, Zolotić bi igrali u prvih 11 bilo koje ekipe u BiH.

Al jbga, nama smeta što Amar spomene malu posjetu. Onaj koji dolazi se ne može osjećati prozvanim. Onaj koji ne dolazi nek se osjeća kako hoće, ali je Amar za takve "navijače" dao ispravnu ocjenu. Ja sam možda i najžešći kritičar kluba po ovom pitanju, ali ne znam šta su se digle ove uvrijeđene mlade. Ako vam je poniženje čuti realnu ocjenu da za dobar kvalitet trebate platiti 4 puta manje nego za kojekakve poludebilne koncerte i manifestacije, onda jbga, ne znam. Niko tu nikoga nije uvrijedio, samo javno bez ustručavanja dao realnu ocjenu.

Ko god kaže da je karta skupa, nek samo prođe petak/subota naveče pa nek pogleda koliko koktelčića (sa cijenom preko 10km) odleti u minuti. Koliko se cigara ispuši. Koliko se potroši na provod, a zaboga 5 KM za Želju je puno. Ako nekoga Željo i fudbal ne interesuju, onda nek ne naprđuje, nek piše o kafićima, muzici, šerifu konjeviću i sl.

dino94
Kontakt:

Post Postao/la dino94 » 21 mar 2012, 09:48

Samo iscoolirati ove provokatore sto im smetaju izjave Amaraa,sve akademski gradjani u pm,nego za one anamo gore i shvatam da traze zrno razdora al sta je sa ovim nasim,sta je njihov problem pa samo traze,kopaju,rove da nadju nesto negativno,a iza Amara lavina uspjeha,trofeja,statistika,vizija,projekat koji ce povuci sve klubove naprijed,ma bijeg iz sivila,iskorak u evropi,jok nasli se oni uvrijedjeni sto je spomenuo bregin koncert,nek je,cekali ste da se nesto desi,pa desilo se,imamo sve naj u drzavi a vama smetaju izjave(umrite),smeta vam sto nemozete tim sastavljati,jest i to pojedincima smeta,smeta vam sto se nizasta nepitate,nedobijate godisnje karte djaba(nemaaaa vise) i mnogo toga vama smeta.A da sve to imate ponovo,nebi bilo ovog sto sad imamo,daleko najboljeg Zelju poslije rata i skolovanog trenera sa svim svojim manama ali i vrlinam i planom i vizijom i konceptom da konacno nest napravimo i u toj evropi abd.Zato ga pustite da radi,posjeta ce doci,bit ce mala Grbavica vjerujte mi,ovo je Bosna ovdje se gradi godinama da bi se preko noci srusilo.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 21 mar 2012, 11:32

Travnik za nastavak niza

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/tr ... tavak-niza" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: benko21, Levin, rodjak i 41 gost.