FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
- Od 2008. bez poraza u Kupu.
- Više od pola godine znamo samo za pobjede u prvenstvu
- 20 utakmica bez poraza u nizu
- 11 prvenstvenih pobjeda u nizu, a ukupno 13
- Više uzastopnih pobjeda, nego i jedan klub u ligi uopšte pobjeda
- 39 postignutih golova
- Gol razlika +29
- Drugi po broju datih golova u ligi Zrinjski i Sarajevo 29 (kao naša gol-razlika)
- Najmanje poraza 2
- Najviše osvojenih bodova kući
- Najviše osvojenih bodova na strani
- Jedina ekipa koja je u svakoj prvenstvenoj utakmici postigla gol, dok je skoro cijela liga sa tom praksom prestala nakon par kola jesenjeg dijela
- Najbolji strijelac lige ( dao 15 komada, skoro kao polovina klubova PL ukupno)- Eldin Adilović
- Najbolji asistent lige 13 asistencija - Zajko Zeba
- Najbolji igrač lige - Zajko Zeba - mišljenje svih trenera lige
- Trener golmana nam primio jedan gol iz igre i jedan iz penala, a on nam je prvi golman - Adnan Gušo
- Najbolji trener - Amar Osim - mišljenje javnosti- argument trofeji
- Najposjećenije tribine ima stadion Grbavica
- Za Želju do sada svirana dva penala, od čega jedan nismo iskoristili, a protiv želje nam ga iz penala zabi naš bivši igrač Rovčanin (ovo je za one koji govore da preživljavamo zahvaljujući penalima, a najboljeg igrača lige prozvaše penal-efendija
- Da ne bi bili (zbog uroka) u svemu prvi, imamo drugu najbolju odbranu lige sa 10 primljenih golova
- Najbolji, najveći, najtrofejniji klub u državi - argument trofeji.
Bz obzira na sve, u goste nam dolazi ekipa koju respektujemo - Travnik. Respektujemo ih jer su nas pobjedili u prvom dijelu. Red je da se revanširamo, a bilo kakva pobjeda će me zadovoljiti.pobjeda
- Više od pola godine znamo samo za pobjede u prvenstvu
- 20 utakmica bez poraza u nizu
- 11 prvenstvenih pobjeda u nizu, a ukupno 13
- Više uzastopnih pobjeda, nego i jedan klub u ligi uopšte pobjeda
- 39 postignutih golova
- Gol razlika +29
- Drugi po broju datih golova u ligi Zrinjski i Sarajevo 29 (kao naša gol-razlika)
- Najmanje poraza 2
- Najviše osvojenih bodova kući
- Najviše osvojenih bodova na strani
- Jedina ekipa koja je u svakoj prvenstvenoj utakmici postigla gol, dok je skoro cijela liga sa tom praksom prestala nakon par kola jesenjeg dijela
- Najbolji strijelac lige ( dao 15 komada, skoro kao polovina klubova PL ukupno)- Eldin Adilović
- Najbolji asistent lige 13 asistencija - Zajko Zeba
- Najbolji igrač lige - Zajko Zeba - mišljenje svih trenera lige
- Trener golmana nam primio jedan gol iz igre i jedan iz penala, a on nam je prvi golman - Adnan Gušo
- Najbolji trener - Amar Osim - mišljenje javnosti- argument trofeji
- Najposjećenije tribine ima stadion Grbavica
- Za Želju do sada svirana dva penala, od čega jedan nismo iskoristili, a protiv želje nam ga iz penala zabi naš bivši igrač Rovčanin (ovo je za one koji govore da preživljavamo zahvaljujući penalima, a najboljeg igrača lige prozvaše penal-efendija
- Da ne bi bili (zbog uroka) u svemu prvi, imamo drugu najbolju odbranu lige sa 10 primljenih golova
- Najbolji, najveći, najtrofejniji klub u državi - argument trofeji.
Bz obzira na sve, u goste nam dolazi ekipa koju respektujemo - Travnik. Respektujemo ih jer su nas pobjedili u prvom dijelu. Red je da se revanširamo, a bilo kakva pobjeda će me zadovoljiti.pobjeda
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u 19 mar 2012, 17:34, ukupno mijenjano 1 put.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1762 ... slije-rata" onclick="window.open(this.href);return false;
Nikom te ne damo: Godišnjica reintegracije Grbavice
http://www.fkzeljeznicar.ba/vijesti/nik ... e-grbavice" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fkzeljeznicar.ba/vijesti/nik ... e-grbavice" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
- Bianconeri1988
- Kontakt:
"Amar Osim nas je isprepadao prije meča. Pripremio nas je tako da smo mislili da ćemo se pješke, i to bosi, vraćati iz Prijedora ako izgubimo."
AMAR AMAR OSIM OSIM

AMAR AMAR OSIM OSIM

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Dio mene,mog djetinstva,mog života i duše.. 19.03.1996-19.03.2012. GRBAVICA !
DRUG NEBI TI PUNCA
Kad igramo protiv Borca u kupu ? Hv
4.apriljuveboy je napisao/la:Kad igramo protiv Borca u kupu ? Hv

Željeznicar za život cijeli !
4 aprila
A Travnik ne treba samo pobijediti, nego im polomiti obje noge, posebno sorti Varupa.
A Travnik ne treba samo pobijediti, nego im polomiti obje noge, posebno sorti Varupa.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!
ovaj LIgata je baš debilBianconeri1988 je napisao/la:"Amar Osim nas je isprepadao prije meča. Pripremio nas je tako da smo mislili da ćemo se pješke, i to bosi, vraćati iz Prijedora ako izgubimo."![]()
![]()
![]()
AMAR AMAR OSIM OSIM

DRUG NEBI TI PUNCA
5:0 u gostima je i previse za nase uslove. Rudar mi je bio veoma simpatican bas kao i GOSK. Dva poslaba tima koja uopste ruzno nisu igrala ove sezone. Ali strpati nekome peticu u gostima nije mala stvar. Vidio sam golove par sretnih i spretnih ali rezultat se broji. Ali ovo me raduje samo iz jednoga razloga a to znaci da je liga postala normalnija, da Velez moze uzeti bodove na strani a nekad nije smio Jedinstvu i Buducnosti u drugoj ligi na domacem terenu uzeti bodove i recimo ove pobjede Zelje, bod Zvijezde na teskom gostovanju u Sirokom mada je najmanje pritiska na sudije ikada bilo u Sirokom Brijegu, sve to nekako daje neki optimizam da ce se stvari kad te normalizovati u BH nogometu.
Sto se tice pobjede ona moze biti sve i mac sa dvije ostrice a i dodatni vijetar u ledja. Jedno je isto zanimljivo a to je da ova pobjeda nije ostavila traga samo na igrace Zelje nego i na igrace Boraca i Sirokoga Brijega. Bio je to dodatan pritisak. Izgleda da Zeljeznicar napokon dobija repsekt koji je zasluzio. Recimo sjetim se utakmica gdje dosta slabije ekipe kazu idemo se nadigravati sa Zeljom i ruku na srce nisu imali straha i nekada su se i nadigravali. Danas jace ekipe dodju pa igraju bunker. Znaci pravi se brend. Zeljo ima priliku da postane cilj igraca koji igraju u PL BiH. A ne da to bude Dinamo ili neki drugi balkanski velikan. Ali put do toga je trnovit.
Imam jednu veliku zamjerku a to je posjeta na stadionu Grbavica. Bruka i sramota. Mene bi bilo stid da pisem po forumu a ovdje na ovome forumu ima oko 500 pisaca koji vole Zelju a ne idu na utakmice. Ko pocne da trazi opravdanje neuslovima nema pojma kakvi su uslovi bili u neko davno doba pa je stadion bio pun ne samo na Grbavici nego sirom bivse drzave. A Zelju sam uzeo za primjer jer se bori na dva fronta a na tribinama kao da si u nekom malo gradicu.
Sto se tice pobjede ona moze biti sve i mac sa dvije ostrice a i dodatni vijetar u ledja. Jedno je isto zanimljivo a to je da ova pobjeda nije ostavila traga samo na igrace Zelje nego i na igrace Boraca i Sirokoga Brijega. Bio je to dodatan pritisak. Izgleda da Zeljeznicar napokon dobija repsekt koji je zasluzio. Recimo sjetim se utakmica gdje dosta slabije ekipe kazu idemo se nadigravati sa Zeljom i ruku na srce nisu imali straha i nekada su se i nadigravali. Danas jace ekipe dodju pa igraju bunker. Znaci pravi se brend. Zeljo ima priliku da postane cilj igraca koji igraju u PL BiH. A ne da to bude Dinamo ili neki drugi balkanski velikan. Ali put do toga je trnovit.
Imam jednu veliku zamjerku a to je posjeta na stadionu Grbavica. Bruka i sramota. Mene bi bilo stid da pisem po forumu a ovdje na ovome forumu ima oko 500 pisaca koji vole Zelju a ne idu na utakmice. Ko pocne da trazi opravdanje neuslovima nema pojma kakvi su uslovi bili u neko davno doba pa je stadion bio pun ne samo na Grbavici nego sirom bivse drzave. A Zelju sam uzeo za primjer jer se bori na dva fronta a na tribinama kao da si u nekom malo gradicu.
- nookey
- Kontakt:
Ja se nadam jednom spektaklu sad protiv sirovina iz Travnika, u svakom pogledu.
Trebalo bi napraviti neku korografiju kao čestitke igračima na ova tri izuzetna rezultata u prve tri tekme proljetnog dijela.
Ima li ko info kakva je situacija na jugu, je li se snijeg istopio. Treba izvršiti pritisak na upravu da se očisti ako nije!
Trebalo bi napraviti neku korografiju kao čestitke igračima na ova tri izuzetna rezultata u prve tri tekme proljetnog dijela.
Ima li ko info kakva je situacija na jugu, je li se snijeg istopio. Treba izvršiti pritisak na upravu da se očisti ako nije!
Zadnja izmjena: nookey, dana/u 19 mar 2012, 15:21, ukupno mijenjano 1 put.
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!
-
- Kontakt:
zna li neko koliko koštaju one polo majice s bijelim rigama u fan shopu????
- kosewsko hill
- Kontakt:
Koštaju 55 KMmadridista je napisao/la:zna li neko koliko koštaju one polo majice s bijelim rigama u fan shopu????

Eh kad se sjetim ( a bolje se ne prisjećati toga) onog vremena "zone sumraka" otkad je Amar otišao pa do njegovog povratka.Jednom bodu sa gostovanja u npr. Modriči,Orašju i ostalim vukohebinama se radovao k'o da smo uzeli sva tri,svaku promjenu rezultata na tim utakmicama samo očekivao da kaže da gubimo a tako je i bilo najčešće.
Ovo sad je svemirski Željezničar u odnosu na te godine gdje je atmosfera u klubu, prije svega bila pogubna a ne igrački kadar gdje je bilo finih igrača.
Sada slušam preko radija, pa pogađam koliko komada ćemo im zabiti, neopisiv osjećaj i radost.Došli smo na svoje što bi se reklo,dosta smo propatili...
Povodom današnjeg datuma mogu samo poručiti prije svega dušmanima : NIKADA VIŠE U OVAJ GRAD NEĆETE UĆI !
Željo - My first love!!!
vec imaju planovi kako bi se privukla raja na sledecu tekmu , lijepit ce se plakati po gradu , na interneu ce biti najava i najava i jos mnogo toga , vise informacija u narednim danima , ja ne znam sta vise treba da bude jedno 8.000 ljudi na stadionu , rušimo sve pred sobom , sa bragom imamo najveci niz na svijetu , termin dobar ( nije belaj pobjec sa zadnjeg u skoli iako su rijetki oni koji ce imati 7 casova ali eto ko ima nek lufta
) znaci sve nam ide na ruku i sramota je da bude manje od 8.000 pa cak i vise !
travniku dobro naplatit onaj poraz uvalit im jedno 5 komada sto je po meni realno a nadam se da ce biti i vise

21. nastala je ljubav .. FCŽ !
LA VECCHIA SIGNORA 1897
LA VECCHIA SIGNORA 1897
Hoce li Jug biti otvoren u Subotu protiv Travnika ? Misljenja sam da ce lijepo vrijeme, povoljan termin i rezultati utjecati na posjetu koja ce biti 3.000 iznad prosjeka.
Stvarno je impozantna nasa statistika u kupu. U tri sezone od povratka Amara Osima smo odigrali 24 utakmice u kojima smo postigli 41 gol, a primili 8 golova. S tim sto treba napomenuti da je prethodne sezone samo Siroki uspio da nam postigne gol, a ove Olimpic.
Stvarno je impozantna nasa statistika u kupu. U tri sezone od povratka Amara Osima smo odigrali 24 utakmice u kojima smo postigli 41 gol, a primili 8 golova. S tim sto treba napomenuti da je prethodne sezone samo Siroki uspio da nam postigne gol, a ove Olimpic.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ne kontam ovo,kako se moglo odigrati samo 24 utakmice.De malo pojasni.amerosm je napisao/la: Stvarno je impozantna nasa statistika u kupu. U tri sezone od povratka Amara Osima smo odigrali 24 utakmice u kojima smo postigli 41 gol, a primili 8 golova.
Pa kup,neces valjda u kupu igrati 50 tekmi za 3 sezone..DANDY je napisao/la:Ne kontam ovo,kako se moglo odigrati samo 24 utakmice.De malo pojasni.amerosm je napisao/la: Stvarno je impozantna nasa statistika u kupu. U tri sezone od povratka Amara Osima smo odigrali 24 utakmice u kojima smo postigli 41 gol, a primili 8 golova.

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
to su one Macron polo majice, 55KM su al je samo M velicina u ponudi i kako mi rece onaj lik sto radi tamo nevjeruje da ce biti vecih brojevamadridista je napisao/la:zna li neko koliko koštaju one polo majice s bijelim rigama u fan shopu????
Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Proximic i 192 gosta.