Grbavica je jedno od većih naselja u glavnom gradu BiH. Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu (1992-1995.), četnička vojska je okupirala i zauzela Grbavicu. Grbavica je bila pod njihovom vlašću sve do 19. marta 1996. godine, kada je izvršena reintegracija Grbavice.
Ovaj datum je značajan za sve građane Sarajeva, jer im je Grbavica vraćena nakon četiri ratne godine.
19.03.1996. - 19.03.2012. 16.godina jbt ko da je jučer bilo, tada 15.godišnjak, prvo što je bilo je da sam uletio u svoju tada dječiju sobu da pogledam jeli mi išta ostalo čitavo kad na zidu slika šampionske generacije iz 1972. čitava ne oštećena doduše malo vlage pokupila za četiri godine ali ipak čitava ta slika danas visi u plavom salonu na stadionu sve u svemu datum koji mi je drag jednako kao rođenje djeteta ili vlastiti rođendan
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
SkyWallker je napisao/la:19.03.1996. - 19.03.2012. 16.godina jbt ko da je jučer bilo, tada 15.godišnjak, prvo što je bilo je da sam uletio u svoju tada dječiju sobu da pogledam jeli mi išta ostalo čitavo kad na zidu slika šampionske generacije iz 1972. čitava ne oštećena doduše malo vlage pokupila za četiri godine ali ipak čitava ta slika danas visi u plavom salonu na stadionu sve u svemu datum koji mi je drag jednako kao rođenje djeteta ili vlastiti rođendan
Kada covjek vidi ove slike tek tada shvati koliko ovaj nas FK zeljeznicar vrijedi,ovo ti je dokaz da su pokusali da za zatru sve sto je ovaj grad dizalo iznad prosjeka ali pascad nije uspjela i a na kraju ga je p...s..a i pokazala svoje pravo lice da su samo bijeda i nista vise.Crknite dusmani ali mi smo tu gdje i pripadamo na VRHU a vi uzivajte u vasoj bijednoj ideologiji.
Samo je jedan zivota vrijedan.
“Bosna, da prostiš, jedna zemlja imade i posna i bosa, da prostiš, i hladna i gladna, i k tomu još, da prostiš, prkosna od sna.” Mehmedalija Mak Dizdar
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.