Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

chily-rz
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la chily-rz » 18 mar 2012, 22:58

Naravno,slažem se da je stanje u državi takvo kakvo i jeste ,e sad ako je ne voliš moraš li je mrziti ? I nije istina da ne vole državu,vole oni Hercegovinu samo što mrze Bosnu,dakle mrze jedan dio države :mrgreen:

Ma da ja u suštini mislim da tu i nema tolike mržnje prema samoj državi,i da je to više postao način navijačkog prepucavanja,odnosno da skrenu pažnju na sebe,ali to je postalo monotomno,nešto što se ponavlja i kroz par godina takvo skandiranje,ako ga i bude neče nikog ni tangirati..

Kao što ti reče da ne idemo u off toliko,ma da je i ovo sastavni dio BiH PL,sličnog sam mišljenja,liga stagnira,nema nekog pomaka u igri a to se najbolje primječuje u nastupima naših timova u Europi,.Ligu treba smanjiti i na taj način kvalitetnije igrače ograničiti na manje klubova,da druga liga nebi izgubila na kvalitetu napraviti jednu zajedničku i to je to..

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 18 mar 2012, 23:02

chily-rz je napisao/la:Naravno,slažem se da je stanje u državi takvo kakvo i jeste ,e sad ako je ne voliš moraš li je mrziti ? I nije istina da ne vole državu,vole oni Hercegovinu samo što mrze Bosnu,dakle mrze jedan dio države :mrgreen:

Ma da ja u suštini mislim da tu i nema tolike mržnje prema samoj državi,i da je to više postao način navijačkog prepucavanja,odnosno da skrenu pažnju na sebe,ali to je postalo monotomno,nešto što se ponavlja i kroz par godina takvo skandiranje,ako ga i bude neče nikog ni tangirati..

Kao što ti reče da ne idemo u off toliko,ma da je i ovo sastavni dio BiH PL,sličnog sam mišljenja,liga stagnira,nema nekog pomaka u igri a to se najbolje primječuje u nastupima naših timova u Europi,.Ligu treba smanjiti i na taj način kvalitetnije igrače ograničiti na manje klubova,da druga liga nebi izgubila na kvalitetu napraviti jednu zajedničku i to je to..
drzava se treba sredit od vrha pa na dalje,pa ce onda valjda i nogomet,treba gurat mlade igrace i davat im priliku,nego dovodit polovnjake neke koji budu tu pola godine uzmu pare i cao,ligu smanjit na 10 klubova,tu bi bili klubovi koji imaju navijace i dovoljan broj gledatelja tj veliku potporu,odmah bi se kvaliteta povecala i gledanost i sve
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Robijas007
Kontakt:

Re: 17 kolo Premijer lige BIH

Post Postao/la Robijas007 » 18 mar 2012, 23:02

vm22 je napisao/la:
FCS je napisao/la:
benfica1923 je napisao/la:Ovo naredno kolo ce biti pravo domacinsko!!!!!!!!!u to sam uvjeren 100 %...........sve pobjede domacina!!!!!!
:D
:lol: a drame ove :D
@benfica nemoj se ti kladit slučajno,platu ćeš ostavit u kladionici :lol: :lol: :mrgreen:
NAJBOLJE SVOJE GODINE,DAO SAM ZA TEBE,I NIMALO JA NEĆU ŽALITI,LJUBAVI JEDINA,JER TI SE ZOVEŠ ČELIK ZENICA,ČELIK ZENICA!!

KANTU NAM DAJ!!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 18 mar 2012, 23:03

Ebes me vama nikad udovoljit.... pa koji vam je **** vise sta hocete? Ne valja vam kad je liga bila domacinska, ne valja vam sad kad gosti napokon mogu da izadju na teren, a da vec prethodno nisu domacinu upisana tri boda... :roll: Vama niko udovoljit ne moze... dok je domacinska liga bila... ma jok ba sta cu ja ovo pratit domacinska liga ebo ovo... znam unaprijed ko ce dobit... a sad kad se liga vidljivo popravila... lafo namjestaju se tekme... ma smijesni ste vise..i vi i vase ublehe i kladionice i kvote :evil:

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 18 mar 2012, 23:04

Robijas007 je napisao/la:
FCS je napisao/la:
benfica1923 je napisao/la:Ovo naredno kolo ce biti pravo domacinsko!!!!!!!!!u to sam uvjeren 100 %...........sve pobjede domacina!!!!!!

:lol: a drame ove :D
@benfica nemoj se ti kladit slučajno,platu ćeš ostavit u kladionici :lol: :lol: :mrgreen:
ostavio je on i vise od jedne brate u kladionici :lol: :lol: :lol:
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 18 mar 2012, 23:05

Ma ligu treba igrati sa 10 klubova i to tko samo ima uvijete,reflektore,stolice,natkrivene tribine i sl . i kao skoti u cetri kruga tj 36 kola. jer ovih 30 utakmica je premalo kao i zimaska pauza koja traje pola godine...ima tu mnogo razloga zasto nam je nogomet negledljiv!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 18 mar 2012, 23:15

To stoji,mora se više pažnje posvečivati mladim igračima odnosno školama nogometa,mi para nemamo i najjeftiniji način je da kroz omladinske škole stvarati kvalitetne igrače,naravno i za to treba ulaganja,obezbjediti infrastrukturu,dati neki stimulans tim momcima,jednostavno promjeniti svijest u tim mladjim generacijama,.

Isto tako vezati ih ugovorima,ništa klub ne dobija ako izbaci nekog kvalitetnog juniora a na kraju sezone ode bez obeštečenja ili za neki minimalac,.

Ipak sve to pada u vodu ako liga nije reguralna,ako sudije i dalje budu imale glavnu ulogu na utakmicama,ako se i dalje budu igrale 3 za 3 utakmice,ako kvalitet ne bude taj koji je presudan..

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 18 mar 2012, 23:19

bekicamir je napisao/la:Ma ligu treba igrati sa 10 klubova i to tko samo ima uvijete,reflektore,stolice,natkrivene tribine i sl . i kao skoti u cetri kruga tj 36 kola. jer ovih 30 utakmica je premalo kao i zimaska pauza koja traje pola godine...ima tu mnogo razloga zasto nam je nogomet negledljiv!
al ti je logika za 10 :D..... cuj klubovi koji imaju reflektore, natkrivenu tribinu itd.. pa sta ce oni klubovi kojima su uzeli stadion, sad ih treba jos vise dotuci ??
i tito je volio velež :D

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 19 mar 2012, 00:59

bekicamir je napisao/la:Ma ligu treba igrati sa 10 klubova i to tko samo ima uvijete,reflektore,stolice,natkrivene tribine i sl . i kao skoti u cetri kruga tj 36 kola. jer ovih 30 utakmica je premalo kao i zimaska pauza koja traje pola godine...ima tu mnogo razloga zasto nam je nogomet negledljiv!
a to su koji stadioni i klubovi :roll: ...puno ti djecko haman pratis tu skotsku ligu :D ....kake bolan stolice,refletori i natkrivene tribine :lol: :lol: ...to o cemu sanjas nemaju svega 2,3 kluba...pa nek igraju oni onda 10 kruzni sistem...mi nemamo posjete,para ni interesa za ovakvo nesto...i da se nekad pocne gradit....u ovoj sirotinjskoj drzavi ja aminam da se samo liga smanji i to bez obira na uslove
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 mar 2012, 01:55

Ne treba pucati klubove po dzepu, nego im lijepo oduzeti bodove pa sljedeci nek izvoli. Po meni je to jedini nacin da neke stvari dovedemo na normalan nivo. Misljenja sam da svaki klub vise boli neizlazak u Evropu ili ispadanje u nizi rang takmicenja, nego ta mizerna kazna do 5.000 KM.
Lijepo usvojiti zakon koji ce sadrzavati odredjena pravila i koji klub se istih nepridrzava treba kazniti.

NPR.

Ulijetanje grupe navijaca na teren i ugorzavanje sigurnosti igraca i navijaca - klubu X se oduzima 7 bodova
Pjevanje i isticanje nacionalistickih obiljeza - klubu X se oduzima 5 bodova

Poenta ovoga sto pisem lezi u tome da ce Zrinjski platiti tu kaznu a u konacnici se nista nece promjeniti. Ovim potezom Komitet bi natjerao klubove da vise vode brigu o svojim navijacima - cast izuzetcima.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 19 mar 2012, 10:31

http://sportsport.ba/bh_fudbal/uzalud-v ... raci/76894" onclick="window.open(this.href);return false; Svaka čast za tekst

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 19 mar 2012, 10:38

FCS je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/uzalud-v ... raci/76894 Svaka čast za tekst

extra !
Željeznicar za život cijeli !

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 19 mar 2012, 10:45

Skandirati protiv države,veličanje ratnih zločina,to je za drakonskih kazni,opleti ih tamo gdje najviše boli pa neće više.To je jednostavno.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 19 mar 2012, 11:43

Uzalud vam trud svirači

Kolo nakon kojeg je Željezničar prvom pratiocu Širokom Brijegu pobjegao na šest bodova, obilježili su sjajni rezultati gostujućih ekipa, te ubjedljiva pobjeda Željezničara u Prijedoru (5:0), kao i velika iznenađenja na Koševu gdje je GOŠK savladao Sarajevo (2:0) i na Pecari gdje je Zvijezda uzela bod Širokom 0:0.

Nakon 17. kola Premijer lige možemo reći da najelitnije takmičenje u našoj zemlji ide ka ozdravljenu. Ne, nismo preveliki optimisti, no dolaskom Ivice Osima na čelo Saveza stvari u Premijer ligi počele su se mijenjati i to na bolje.

Nema više sigurnih pobjeda domaćih ekipa, nema "navlačenja" od strane sudija za iste, mada će vječni teoretičari zavjera i iz 17. kola pokušati vodu navući na svoj mlin. Ali, uzalud vam trud svirači.

Premijer liga sve je neizvjesnija, svako svakog pobjeđuje, što daje dodatnu draž najelitnijem bh. fudbalskom klupskom takmičenju.

U 17. kolu najviše je profitirao Željezničar, koji je u Prijedoru sa visokih 5:0 uz četiri gola feneomenalnog Adilovića, pobijedio Rudar. S druge strane, ostale momčadi iz vrha tabele, Široki, Sarajevo, Borac, Olimpic i Zrinjski, nisu uspjeli u svoj džep staviti "tricu", tako da su Plavi nakon jučerašnjeg dana korak bliže tituli.

U borbi za opstanak velike pobjede ostvarili su Leotar, koji je na Policama sa 3:0 savladao Borac, zatim Travnik, koji je na Piroti sa 2:1 bio bolji od Olimpica, te GOŠK koji je na Koševu ponizio Sarajevo.

S druge strane Slavija je porazom od Veleža na domaćem terenu ponovo napravila korak unazad i sve je izglednije da će ljubitelji fudbala iz Lukavice u narednoj sezoni gledati prvoligaški fudbal.

Sloboda je došla do velikog boda u duelu sa Kozarom, dok je Zrinjski remijem sa Čelikom propustio priliku doći na 3. mjesto premijerligaške tabele.

Sve u svemu sjajan vikend za bh. klupski fudbal, a teoretičari zavjera neka i dalje žive u svojim zabludama.
_____________________________________________________________________________________

Tekst za Oskara :mrgreen: svaka čast
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 mar 2012, 11:54

Slazem se sa tekstom vecinom, odnosno uvijek sam slicno razmisljao, vise ''sam za sebe'' cesto doduse, jer nemam zivaca kad svatko ''sve zna'', i jos prosipa svoje znanje ovako po forumu, sto o vlastitom klubu, sto o tudjima, mahom iz sebi znanih razloga, a koji u konacnici nisu rezultirali time da se takvi obogate na kladionici makar zbog svog insajderstva, zanimljivo.
Pa eto sve da i ja ''sve znam'', opet cu otici na tribinu ocekivajuci neocekivano, ocekivajuci drugacije, zeljeci drugacije. Inace zaista ne bi imalo smisla uopce ici ili ista komentirati.

E, al nemojte me napadati sada, jer ovo nije nikakav napad il sta vec, mada ne sumnjam uopce da ce brojni to shvatiti na svoj nacin ili se osjetiti pozvanim da prokomentiraju, al jednostavno ne mogu a da ne primijetim kako se masovno sad na ovaj tekst, i slicne, kace ubjedljivo najvise fanovi Zelje, dok prije malo vise od par godina nista im nije valjalo, al nisu uopce polazili od vlastitog kluba za takvo sto, nego liga ne valja, te neregularnost, te nacionalni kljucevi, te na stetu velikana, te stotinu drugih stvari samo ne ono ustvari bitno - vlastiti klub i vlastito stanje u klubu i uvjeti, a danas kad se ustvari o svemu tome pobrinulo i nije vise gledalo na ''one druge'', kad sve ide ''kako treba'', onda je sve mirno i na celu s Osimom liga, prvenstvo i klubovi dobivaju samo pohvale.
Da se razumijemo opet, ne kritiziram, niti je uopce ikakav napad, ovo koristim iskljucivo kao primjer kako bi trebalo biti i kako bi trebalo razmisljati i od cega bi svaki klub u BiH i svaka osoba pojedinacno krenuti, jer se sjecam i drugacijeg malo vremena i misljenja ovdje, tako da smatram da vrijedi istaknuti, ali i ocekujem da ovo bude pouka svojevrsna za ubuduce, ali i ostale koji ce uvijek naci nesto da im smeta, al naravno da opet nece poci od sebe. ;)

Sit, relax, or stand up, shout, but just fuckin' watch the game.
...Život za Široki...

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 19 mar 2012, 12:02

neki će reći i ovo: kad je bio Dominiković Orašje je haralo, dok je bio Jelić Modriča je osvajala prvenstvo e sad kad je Osim Željo dominira, sve po starom ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 mar 2012, 12:04

Neki ce reci svasta, ja cu reci samo nek dominira tko hoce i tko je u trenutku bolji, al nek su regularni uvjeti svima i nek se klubovi vise bave svojim poslovima, svojim dugovanjima, svojim stadionima, isplatama, racunima, te nek je mom klubu osigurana mogucnost igre kakvu npr. imaju svi na Pecari.
...Život za Široki...

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 19 mar 2012, 12:21

ŠB_Fidelis je napisao/la:Slazem se sa tekstom vecinom, odnosno uvijek sam slicno razmisljao, vise ''sam za sebe'' cesto doduse, jer nemam zivaca kad svatko ''sve zna'', i jos prosipa svoje znanje ovako po forumu, sto o vlastitom klubu, sto o tudjima, mahom iz sebi znanih razloga, a koji u konacnici nisu rezultirali time da se takvi obogate na kladionici makar zbog svog insajderstva, zanimljivo.
Pa eto sve da i ja ''sve znam'', opet cu otici na tribinu ocekivajuci neocekivano, ocekivajuci drugacije, zeljeci drugacije. Inace zaista ne bi imalo smisla uopce ici ili ista komentirati.

E, al nemojte me napadati sada, jer ovo nije nikakav napad il sta vec, mada ne sumnjam uopce da ce brojni to shvatiti na svoj nacin ili se osjetiti pozvanim da prokomentiraju, al jednostavno ne mogu a da ne primijetim kako se masovno sad na ovaj tekst, i slicne, kace ubjedljivo najvise fanovi Zelje, dok prije malo vise od par godina nista im nije valjalo, al nisu uopce polazili od vlastitog kluba za takvo sto, nego liga ne valja, te neregularnost, te nacionalni kljucevi, te na stetu velikana, te stotinu drugih stvari samo ne ono ustvari bitno - vlastiti klub i vlastito stanje u klubu i uvjeti, a danas kad se ustvari o svemu tome pobrinulo i nije vise gledalo na ''one druge'', kad sve ide ''kako treba'', onda je sve mirno i na celu s Osimom liga, prvenstvo i klubovi dobivaju samo pohvale.
Da se razumijemo opet, ne kritiziram, niti je uopce ikakav napad, ovo koristim iskljucivo kao primjer kako bi trebalo biti i kako bi trebalo razmisljati i od cega bi svaki klub u BiH i svaka osoba pojedinacno krenuti, jer se sjecam i drugacijeg malo vremena i misljenja ovdje, tako da smatram da vrijedi istaknuti, ali i ocekujem da ovo bude pouka svojevrsna za ubuduce, ali i ostale koji ce uvijek naci nesto da im smeta, al naravno da opet nece poci od sebe. ;)

Sit, relax, or stand up, shout, but just fuckin' watch the game.
Slažem se u pojedinim stvarima, zasto se Manijaci "kače" na slične tekstove pa iz prostog razloga jer je na čelu komiteta Ivica Osim "naš čovjek" legenda kluba, države BIH i bise Yuge, njegovim dolaskom stvari su se drastično promijenilo, suđenje se drastično popravilo, svako svakog moze pobijediti, kvalitet lige se digao na visi nivo itd.
Svako traži alibi za svoje neuspjehe pa tako i mi u periodu 2005.-2009. ko nam je kriv sto smo četiri godine gledali kako nam tadasnji ljudi u klubu bukvalno unštavaju klub i što su za 4.godine svog "vladanja" pronevjerili ili ukrali skoro 4.000.000 KM niko, niko nam nije kriv sami smo sto mo gledali i dopuštli neke stvari, dolaskom Amara i drugih u klub za tri godine titula i osvojen KUP a ove sezone izgleda dupla :mrgreen: (s tim da vas prodjemo u KUPU :mrgreen: ), slažem se apsolutno u mnogim stvarima sa tobom da tako ramisljaju i drugi predsjednici i ljudi u klubovima poput Želje ili Širokog liga bi nam odavno bila u rangu susjednih zemalja :)
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

Robijas007
Kontakt:

Post Postao/la Robijas007 » 19 mar 2012, 12:30

Penaltik je napisao/la:ZRINJSKI ČELIK Derbi kola,pobjeda domacina 2-0
KOZARA SLOBODA Po kvalitetu su tu negdje obje ekipe,pobjeda domacina 1-0
SARAJEVO GOŠK Sigurna pobjeda 3-0
SLAVIJA VELEŽ Slaviji gori pod nogama,Velezu kup bitniji pobjeda domacih 2-0
TRAVNIK OLIMPIC Nerijeseno 1-1
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR Pobjeda Rudara 1-0
LEOTAR BORAC Nerijeseno 2-2
ŠIROKI B. ZVIJEZDA 3-1
imamo pobjednika,ma sve je pogodio :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
NAJBOLJE SVOJE GODINE,DAO SAM ZA TEBE,I NIMALO JA NEĆU ŽALITI,LJUBAVI JEDINA,JER TI SE ZOVEŠ ČELIK ZENICA,ČELIK ZENICA!!

KANTU NAM DAJ!!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 19 mar 2012, 12:33

seven je napisao/la:neki će reći i ovo: kad je bio Dominiković Orašje je haralo, dok je bio Jelić Modriča je osvajala prvenstvo e sad kad je Osim Željo dominira, sve po starom ;)
Ja bih "nekima" odgovorio ovako:
Željo je 2009/10 osvojio titulu i bio u finalu kupa- a na čelu Saveza nije bio Osim.
I prošle sezone smo se borili za titulu, te osvojili kup, ovo je samo logičan slijed događaja, uz činjenicu da Željo ima najbolje igrače.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.