Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

lupen
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la lupen » 18 mar 2012, 10:55

Jenson doktorski.Kakva klasa od vozača.Juče sam napisao da tipujem na njega ali nisam očekivao da će ovako maestralno voziti.Fenomenalan start i vožnja do kraja bez ijedne greške.Svaka čast majstore.Hamilton slabo vozio,loš start,mora pronaći kontinuitet.Glavu mora srediti i podići koncentraciju maksimalno,model mu treba biti upravo Jensonovo danjašnje izdanje.Vettel odradio vrlo dobar posao,pokupio dosta bodova i najavio odličnu sezonu.A Kimi? :) Izvukao maksimum maksimuma iz ove trke,nakon onih poražavajućih kvalifikacija.U vožnji me nije naročito oduševio ali ju je odradio dosta dobro.Iskoristio par odustajanja,"klao" se sa Kobayashijem,na kraju ostao iza Japanca.7. mjesto i 6 bodova,odlično.Šteta za Schumija,siguran sam da je danas bilo mjesta za njega na pobjedničkom postolju,u nastavku sezone definitivno će biti opasan.Što se tiče Ferrarija tu je Alonso donekle spasio stvar,ali sve je to trenutno dosta tanko.
RR#9

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 mar 2012, 11:34

Imali smo cast da odgledamo jedno od najboljih otvaranja sezone u posljednjih 5-6 godina (a moze biti i sire )!

Standardno za Melbourne Park, videli smo manji incident u prvoj krivini, iz kog je najgore izasao Hulkenberg, dok je Bruno Senna uspio da se vrati na stazu... Nesto kasnije, i Romain Grosejan je morao da izadje iz bolida prakiran van staze. Nakon slabog starta (nista cudno za povratnika koji se nasao u odlicnom bolidu i na tako visokoj poziciji), imao je zelju da agresivno odbrani poziciju od Maldonada i dao gas kad je trebalo da prpousti (u toj krivini) vidno brzeg Maldonada... Potom je Schumacher, pod blagim pritiskom Vettela, napravio gresku, takodje u prvoj krivini, koja ga je i kostala cijele trke. Jako me zanima sta se tacno dogodilo, tj. da li je greska uzrokovala kvar, ili je kvar uzrokovao gresku... Nesto kasnije, dva Caterhama su u 4 kruga odustala, propustio sam Heikkia, mada mi se cini da je kod obojice bio kvar... I pricu o neklasifikovanjima tokom trke zaokruzuje Massa sa svojom vec prepoznatljivom agresivnom odbranom... Maldonado je zvanicno zavrsio 13. iako je zaljepio FW34 za zid u zadnjem krugu, a Senna je 16. i pored odustajanja u boxu 6 krugova pre kraja.

McLaren je pokazao izvanrednu dominaciju iako razlika na kraju nije bila velika, ali Button je u apsolutno svakom trenutnku kontrolisao svoju poziciju... Iskoristio je nesto slabiji start Hamiltona i vec u prvoj krivini preuzeo vodecu poziciju, koju je suvereno drzao do kraja trke. Vettel me je prijatno iznenadio, ipak nije zaboravio da se trka, iskoristio je dobar pit-stop pretekavsi Hamiltona, a potom mu je u odbrani mozda SC pomogao, mada je vrlo brzo nakon restarta pobjegao Lewisu i sasvim zasluzeno pokupio 18 poena... Hamilton me je razocarao, ocekivao sam vise od njega, nakon onako brzog kruga juce, verovao sam da cemo gledati trku njega i Buttona, ali sve sto smo od toga videli, videli smo u prvih 10 sekudni trke... , sta da se radi. Webber je slabo poceo, ali se u svom maniru polako, gotovo neprimetno, vracao i zaokruzio pricu o najbolja dva tima, i to nece biti samo na ovoj trci...
Alonso je (kao i cijele prosle godine) spasio sta se spasiti moze u tom Ferrariu, morace tim dosta da poradi na tom bolidu, jer sa gubitkom tezine, gubili su i na relativnoj brzini, tj. vrijeme u odnosu na najbolje. Do SCa je bio tik iza Vettela, nije mogao da ga prestigne, ali bio je iza, bio je bolji od Rosberga, Webbera i ostalih. Dobrim dijelom je za to zasluzan i tim pit-stop mehanicara, koji su izvanredno odradili sva 4 zaustavljanja i bili 1.5s brzi od kolega u McLarenu, a cini mi se 1s od Red Bullovih momaka. Jedna od rijetko pozitivnih stvari za Scuderiu ovog vikenda.
Kobayashi, a i kolega mu Perez, su se propisno isetali u poretku, ali na kraju su zavrsili 6. i 8. nestvarno za proslu godinu. S tim sto bi Perez bio i ispred, ali imao je tu nesrecu da prvi naleti na ostatke Maldonadovog bolida i pretekli su ga i Kimi i Kamui. Sve u svemu, odlican dan za Sauber!
Kimi je napredovao 10 mjesta tokom trke, u tome dijeli prvo mjesto sa Perezom, vjerujem da je mogao i bolje, ali prva trka, bolid koji mu nije sasvim legao ovog vikenda, nakon jucerasnjeg peha, solidan rezultat. Ima bolid za bolje, znamo da ime umijece za bolje, bice napred i mozemo samo da gledamo bolje trke u narednom periodu...
Dani Ricciardo, je poput Sauberovaca, dosta setao sa pozicijama tokom trke, ali u zadnjim krivinama dospio ispred Di Reste i Vergnea, to je malo iskustvo, malo bolji bolid (od Paula), no ipak je bolji utisak ostavio Jean-Eric. Bice vrlo zanimljivo u STRu ove godine, tim ce se naci u slatkim mukama... Nico Rosberg je mnogo toga pogresno uradio u ovoj trci, jeste mu taj peh u zadnjem krugu (kontakt sa Vergneom cini mi se) najvise odmogao, ali da je bolje i malo hrabrije odvezao, ne bi se nasao u toj poziciji.
Zaokruzicu pricu sa Marussiom, licno najprijatnijim iznenadjenjem, em su jedini tim od novajlija koji su zavrsili i to sa oba bolida u trci, em nisu poslednji... Cinjenica ja de je takav splet okolnosti, ali ipak su ispred Caterhama, a poslednji su predstavili bolid... Mclaren zasluzeno dominira :D

Kratka analiza pozitvnih i negativnih stvari timova (poredanih po trenutnom stanju u konkurenciji konstruktora):

McLaren:
+: tempo, vozaci, nos, odsutnost ikakvih problema
-: sporiji stopovi (vjerovatno period navikavanja na rad sa novim sistemom semafora umjesto lilihip tehnicara)
Red Bull:
+: taktika, znacajno bolji tempo u trci nego u kvalifikacijama
-: tempo je ipak salbiji nego kod McLarena
Sauber:
+: mnogo bolji tempo nego prosle godine, taktika
-: to sto Perez ima klauzulu u ugovoru i ne moze da predje ove sezone u Scuderiu
Ferrari:
+: odlicni stopovi, bolid bolje reaguje kad je tezi, nema problem sa gumama u izlaznim krugovima
-: sve u svemu slab tempo, narocito kad su laksi, Massa
Lotus:
+: dobar tempo u kvalifikacijama
-: nesto slabije u trci
Toro Rosso:
+: dosta bolji tempo nego prosle godine, kao i pouzdanost
-: mislim da su na pocetku morali da Ricciarda dovedu na bolju poziciju
Force India:
+: primakli su se vodecima
-: ali manje nego ostali srednji timovi
Mercedes:
+: tempo u kvalifikacijama, rijesen problem sa degradacijom guma
-: trkacki tempo i taktika su kao i prosle godine - neprihvatljivi
Williams:
+: odlican bolid
-: nedostatak srece
Marussia:
+: pouzdanost, nos
-: fali im tempo u odnosu na Caterham
Caterham:
+: tempo (mada sam ocekivao i bolji posle testiranja)
-: pouzdanost
HRT:
+: (misaona imenica)
-: cijeli tim

Graficki predstavljeni rezultati Qantas Australian Grand Prix - Albert Park :D

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 18 mar 2012, 19:12

rio_Ferdy88 je napisao/la:Imali smo cast da odgledamo jedno od najboljih otvaranja sezone u posljednjih 5-6 godina (a moze biti i sire )!

Standardno za Melbourne Park, videli smo manji incident u prvoj krivini, iz kog je najgore izasao Hulkenberg, dok je Bruno Senna uspio da se vrati na stazu... Nesto kasnije, i Romain Grosejan je morao da izadje iz bolida prakiran van staze. Nakon slabog starta (nista cudno za povratnika koji se nasao u odlicnom bolidu i na tako visokoj poziciji), imao je zelju da agresivno odbrani poziciju od Maldonada i dao gas kad je trebalo da prpousti (u toj krivini) vidno brzeg Maldonada... Potom je Schumacher, pod blagim pritiskom Vettela, napravio gresku, takodje u prvoj krivini, koja ga je i kostala cijele trke. Jako me zanima sta se tacno dogodilo, tj. da li je greska uzrokovala kvar, ili je kvar uzrokovao gresku... Nesto kasnije, dva Caterhama su u 4 kruga odustala, propustio sam Heikkia, mada mi se cini da je kod obojice bio kvar... I pricu o neklasifikovanjima tokom trke zaokruzuje Massa sa svojom vec prepoznatljivom agresivnom odbranom... Maldonado je zvanicno zavrsio 13. iako je zaljepio FW34 za zid u zadnjem krugu, a Senna je 16. i pored odustajanja u boxu 6 krugova pre kraja.

McLaren je pokazao izvanrednu dominaciju iako razlika na kraju nije bila velika, ali Button je u apsolutno svakom trenutnku kontrolisao svoju poziciju... Iskoristio je nesto slabiji start Hamiltona i vec u prvoj krivini preuzeo vodecu poziciju, koju je suvereno drzao do kraja trke. Vettel me je prijatno iznenadio, ipak nije zaboravio da se trka, iskoristio je dobar pit-stop pretekavsi Hamiltona, a potom mu je u odbrani mozda SC pomogao, mada je vrlo brzo nakon restarta pobjegao Lewisu i sasvim zasluzeno pokupio 18 poena... Hamilton me je razocarao, ocekivao sam vise od njega, nakon onako brzog kruga juce, verovao sam da cemo gledati trku njega i Buttona, ali sve sto smo od toga videli, videli smo u prvih 10 sekudni trke... , sta da se radi. Webber je slabo poceo, ali se u svom maniru polako, gotovo neprimetno, vracao i zaokruzio pricu o najbolja dva tima, i to nece biti samo na ovoj trci...
Alonso je (kao i cijele prosle godine) spasio sta se spasiti moze u tom Ferrariu, morace tim dosta da poradi na tom bolidu, jer sa gubitkom tezine, gubili su i na relativnoj brzini, tj. vrijeme u odnosu na najbolje. Do SCa je bio tik iza Vettela, nije mogao da ga prestigne, ali bio je iza, bio je bolji od Rosberga, Webbera i ostalih. Dobrim dijelom je za to zasluzan i tim pit-stop mehanicara, koji su izvanredno odradili sva 4 zaustavljanja i bili 1.5s brzi od kolega u McLarenu, a cini mi se 1s od Red Bullovih momaka. Jedna od rijetko pozitivnih stvari za Scuderiu ovog vikenda.
Kobayashi, a i kolega mu Perez, su se propisno isetali u poretku, ali na kraju su zavrsili 6. i 8. nestvarno za proslu godinu. S tim sto bi Perez bio i ispred, ali imao je tu nesrecu da prvi naleti na ostatke Maldonadovog bolida i pretekli su ga i Kimi i Kamui. Sve u svemu, odlican dan za Sauber!
Kimi je napredovao 10 mjesta tokom trke, u tome dijeli prvo mjesto sa Perezom, vjerujem da je mogao i bolje, ali prva trka, bolid koji mu nije sasvim legao ovog vikenda, nakon jucerasnjeg peha, solidan rezultat. Ima bolid za bolje, znamo da ime umijece za bolje, bice napred i mozemo samo da gledamo bolje trke u narednom periodu...
Dani Ricciardo, je poput Sauberovaca, dosta setao sa pozicijama tokom trke, ali u zadnjim krivinama dospio ispred Di Reste i Vergnea, to je malo iskustvo, malo bolji bolid (od Paula), no ipak je bolji utisak ostavio Jean-Eric. Bice vrlo zanimljivo u STRu ove godine, tim ce se naci u slatkim mukama... Nico Rosberg je mnogo toga pogresno uradio u ovoj trci, jeste mu taj peh u zadnjem krugu (kontakt sa Vergneom cini mi se) najvise odmogao, ali da je bolje i malo hrabrije odvezao, ne bi se nasao u toj poziciji.
Zaokruzicu pricu sa Marussiom, licno najprijatnijim iznenadjenjem, em su jedini tim od novajlija koji su zavrsili i to sa oba bolida u trci, em nisu poslednji... Cinjenica ja de je takav splet okolnosti, ali ipak su ispred Caterhama, a poslednji su predstavili bolid... Mclaren zasluzeno dominira :D

Kratka analiza pozitvnih i negativnih stvari timova (poredanih po trenutnom stanju u konkurenciji konstruktora):

McLaren:
+: tempo, vozaci, nos, odsutnost ikakvih problema
-: sporiji stopovi (vjerovatno period navikavanja na rad sa novim sistemom semafora umjesto lilihip tehnicara)
Red Bull:
+: taktika, znacajno bolji tempo u trci nego u kvalifikacijama
-: tempo je ipak salbiji nego kod McLarena
Sauber:
+: mnogo bolji tempo nego prosle godine, taktika
-: to sto Perez ima klauzulu u ugovoru i ne moze da predje ove sezone u Scuderiu
Ferrari:
+: odlicni stopovi, bolid bolje reaguje kad je tezi, nema problem sa gumama u izlaznim krugovima
-: sve u svemu slab tempo, narocito kad su laksi, Massa
Lotus:
+: dobar tempo u kvalifikacijama
-: nesto slabije u trci
Toro Rosso:
+: dosta bolji tempo nego prosle godine, kao i pouzdanost
-: mislim da su na pocetku morali da Ricciarda dovedu na bolju poziciju
Force India:
+: primakli su se vodecima
-: ali manje nego ostali srednji timovi
Mercedes:
+: tempo u kvalifikacijama, rijesen problem sa degradacijom guma
-: trkacki tempo i taktika su kao i prosle godine - neprihvatljivi
Williams:
+: odlican bolid
-: nedostatak srece
Marussia:
+: pouzdanost, nos
-: fali im tempo u odnosu na Caterham
Caterham:
+: tempo (mada sam ocekivao i bolji posle testiranja)
-: pouzdanost
HRT:
+: (misaona imenica)
-: cijeli tim

Graficki predstavljeni rezultati Qantas Australian Grand Prix - Albert Park :D

slika
Koja hrpa gluposti.
Ne znam sta da prvo komentarisem, jer je skoro sve pogresno napisano. Ovi plusevi i minusi su smijesni :D
Vettel, kad je god imao cistu stazu ispred sebe, stizao je McLarenov dvojac. Tako da sigurno nisu imali slabiji tempo.
Mercedes rijesio problem sa degradacijom guma? Danas im je to bio najveci problem.
Sta reci kad je nekome pozitivno za neki tim to sto ima ravan nos, iako pojma nema jeli to dobro ili lose :lol:

Uglavnom boje ti je trazi drugi izvor informacija. Onaj ko je ovo napisao stvarno nema pojma o F1. Nije sve u kolicini teksta ;)

Da se dotaknem i ovih prethodnih postova...
Konstatacija da je Vettelu danas pomogao SC je skoro smijesna kao ona da mu je SC pomogao lani na VN Kanade :lol: a jos je smijesnije ovo sto sam procitao u ovom tekstu da mu je SC pomogao u odbrani pozicije :lol: :lol:
Vettel je prisao Hamiltonu na 1. sec. prije nego je Hamilton usao u boks, te bi sigurno ostao jos par krugova na mekim gumama, da nije izasao SC. Sto bi donijelo jos vecu prednost u odnosu na Hamiltona, koji je presao na tvrde gume. Dakle, SC mu je vise odmogao nego pomogao. A sto se tice toga da mu je SC pomogao odbraniti poziciju :lol: kako ce mu pomoci SC u odbrani pozicije, kada mu se pod SC-om konkurent prilijepi uz bolid.

Kaze: "Schumacher napravio gresku"? Valjalo bi se prvo malo informisati. Schumacher je imao problem sa mjenjacem i zbog toga je odustao.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 18 mar 2012, 19:49

Kimi izjavio da je nakon svega zadovoljan svojim nastupom i da će u idućoj utrci biti još bolje
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 mar 2012, 21:43

@Bilal, ne znam zasto ne vjerujes da ja nisam napisao ovaj post i ne znam zasto ne bih mogao napisati svoje vidjenje trke, ako sam se vec ustao jutros i gledao, nisam znao da je zabranjeno davati svoje utiske i misljenje na ovom forumu, sto to je ujedno i razlog zasto sam se regao, da razmijenimo misljenja :mrgreen:
Moje misljenje je to i ne znam zasto imas potrebu vrijedjati i koristiti pogrdne nazive, mozes reci da se ne slazes i da imas drugacije misljenje i to je to, uostalom zivimo u demokratiji i svako ima pravo na svoje misljenje ;)

Ja sam inace uvijek uz Mclaren, i bodrim ih otkad pratim ovaj sport, a to je tamo negdje od '98 ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Vlak
Kontakt:

Post Postao/la Vlak » 18 mar 2012, 21:59

Raduje forma McLarena. Čini se da su konačno našli rješenje za borbu s Red Bullom. Prerano je išta ocjenjivati poslije Australije, ali se čini da su tu negdje. Također, čini se da bi i Mercedes konačno mogao da se upusti u borbu za mjesta na podiju. Ferarri kao da je sam sebe otpisao za ovu utrku, a onda sami sebi dokazali da nisu loši. Od njih se sigurno može očekivati da se konačno uozbilje i što sezona bude više odmicala, postanu ozbiljan konkurent za vozački naslov. Forma timova iz "drugog šešira" je također na višem nivou, što bi moglo garantirati i mnogo interesantniju borbu za top 10. Ono što je mana ove sezone, jesu preduge reklame na RTL-u. :D Lightmotiv utrke je po meni Kimijeva zbunjenost plavim zastavicama i činjenica da je uspio doći sa 17. na 7. poziciju. Istina, više zbog grešaka onih ispred njega, ali opet za prvu utrku nakon pauze izuzetno fina vožnja i ponovno je pokazao da je grid s njim jedna potpuno druga priča.

Sve u svemu, obečavajući start. Sezona bi mogla nadmašiti nekoliko posljednjih u kojima uzbuđenja nije nedostajalo - barem ne u onoj mjeri koliko je to forsirao komentatorski par s TV1.

I da, još jedna bitna stvar se desila na ovom GP-u, a to je da sam shvatio da razumijem njemački. :)

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 18 mar 2012, 22:36

Ako ikog zanima,posto dosta nas u bih ima digitalne prijemnike,prijenos je bio kao sto sam i pretpostavio na sbtv.

Utrka predobra.Konacno ona neizvjesnost i borba na stazi do samog kraja utrke.
Sretno zmajevi!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 mar 2012, 01:41

Bilo je za ocekivati da ce jedan od McLarena uzeti pobjedu i mislim da ce oni biti glavni konkuretni RB-u. Vettel nakon greske u kvalifikacijama u utrci uradio odlican posao i izvukao maksimum i od njega ocekujem pobjedu u narednoj utrci.

Schumachera je problem sa mjenjacem kostao moguceg pobjednickog postolja, ali ovaj Mercedes ce u ovoj sezoni na par utrka sigurno imati svog predstavnika na pobjednickom postolju, i naredne sezone treba ih ocekivati u borbi za naslov.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 20 mar 2012, 10:48

Sljedeca trka u Maleziji u relativnom prihvatljivom vremenu(10 sati).
Staza je prilicno "dinamicnija",dosta ostrih zavoja.
Sretno zmajevi!!

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 20 mar 2012, 11:13

MARCELO je napisao/la:Sljedeca trka u Maleziji u relativnom prihvatljivom vremenu(10 sati).
Iako na officialnom site-u piše 10 sati, ja nisam siguran da je dobro izračunato: Kao prvo vremenska razlika je 7 sati, a na formula1.com mi računa kao 6 sati razlike, eh sad da li je tu uracunao 1 sat vremenske razlika koja se (gle čuda) mijenja baš taj isti dan, jer se vrijeme pomjera unaprijed, a da stvar jos bude zamrsenija Malezija ne koristi "DST" sto znaci u njih se vrijeme neće korigovati ....
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 mar 2012, 13:17

Genghis je napisao/la:
MARCELO je napisao/la:Sljedeca trka u Maleziji u relativnom prihvatljivom vremenu(10 sati).
Iako na officialnom site-u piše 10 sati, ja nisam siguran da je dobro izračunato: Kao prvo vremenska razlika je 7 sati, a na formula1.com mi računa kao 6 sati razlike, eh sad da li je tu uracunao 1 sat vremenske razlika koja se (gle čuda) mijenja baš taj isti dan, jer se vrijeme pomjera unaprijed, a da stvar jos bude zamrsenija Malezija ne koristi "DST" sto znaci u njih se vrijeme neće korigovati ....
Kako sam shvatio one na RTL-u utrka u Maleziji uvijek pocinje u 16 h po lokalnom vremenu, tako da bi trebalo biti 10 h po nasem vremenu, ali ova promjena vremena dosta utice na dogadjaje taj dan jer se ne zna ni ko pije ni ko placa. :lol: :lol:

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 20 mar 2012, 14:00

Sa oficijelne stranice, da ne bude zabune:

slika
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

lupen
Kontakt:

Post Postao/la lupen » 20 mar 2012, 15:52

Kimi smatra da može do podijuma u Maleziji.Realna mogućnost ako pogledamo na potencijal bolida.Ukoliko odveze trku na viskom nivou i greške svede na minimum,biće dosta bodova ovaj vikend.Kvalifikacije su ključne,mora ostati u 7-8.
RR#9

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 mar 2012, 16:29

lupen je napisao/la:Kimi smatra da može do podijuma u Maleziji.Realna mogućnost ako pogledamo na potencijal bolida.Ukoliko odveze trku na viskom nivou i greške svede na minimum,biće dosta bodova ovaj vikend.Kvalifikacije su ključne,mora ostati u 7-8.
Ukoliko McLaren i RB budu pravi tesko moze do pobjednickog postolja, ali Sepang kao Interlago su nepredvidive staze sa obzirom na klimu koja vlada u tim podrucijima i ukoliko bude naglih promjena vremena moze se svasta ocekivati.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 20 mar 2012, 17:09

Ja bih volio kišnu utrku jer je milina gledati Hamiltona i Raikkonena po kišnim uvjetima pogotovo kad Kimi ima koliko-toliko konkurentan bolid. :mrgreen:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

lupen
Kontakt:

Post Postao/la lupen » 20 mar 2012, 17:20

amerosm je napisao/la:
lupen je napisao/la:Kimi smatra da može do podijuma u Maleziji.Realna mogućnost ako pogledamo na potencijal bolida.Ukoliko odveze trku na viskom nivou i greške svede na minimum,biće dosta bodova ovaj vikend.Kvalifikacije su ključne,mora ostati u 7-8.
Ukoliko McLaren i RB budu pravi tesko moze do pobjednickog postolja, ali Sepang kao Interlago su nepredvidive staze sa obzirom na klimu koja vlada u tim podrucijima i ukoliko bude naglih promjena vremena moze se svasta ocekivati.
Slažem se,Sepang je luda staza u pm.Kad se samo sjetim unazad 12-13g kako pratim formulu šta se sve dešavalo na toj stazi,ne mogu biti pametan nikako.U toku trke se znalo dešavati da bar 10 puta počne kiša padati i prestajati,poredak na stazi je išao iz krajnosti u krajnost,neko sa 13.mjesta skoči na drugo i šta sve ne.Ma,ludnica totalna. :) Ne znam,ja mislim da Button i Vettel imaju postolje na ovoj trci ako sve bude išlo kako treba.Hamiltonu ne vjerujem ni sekunde. :D Dobra trka nas čeka,to je sigurno.
RR#9

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 mar 2012, 17:49

Da i meni je Sepang jedna od najdrazih trka u kalendaru, sto zbog nepredvidljivog vremena jer se nalazi se u dijelu Azije koji je sklon naglim i učestalim promjenama vremenskih prilika, sto zbog konfiguracije i mogucnosti za prestizanje :D Takodjer staza je jedna od onih koje je dizajnirao Tilke i predstavlja pionira u čitavom nizu modernih F1 staza, ima dosta dugackih pravaca, vozacki je vrlo zahtjevna te visoka temperatura, velike šanse za kišu i više slijepih krivina su najupečatljiviji faktori koji čine ovu stazu posebnom. Staza je iznadprosjecno siroka i ima dosta mjesta za preticanje i praktično svaka krivina ili pravac služe ili kao mjesto za preticanje ili za pripremu za preticanje. :mrgreen:

Ocekujem dosta zanimljivu trku, sa dosta preticanja :D , i kisa bi unijela dosta vecu zanimljivost i nepredvidljivost u samu trku, kao i uvijek dosada. Trebalo bi da gledamo opet borbu izmedju dva Mclarena :D , a vidjecemo i Kimija i jacinu njegovog Lotusa, ako ne pogrijese u kvalifikacijama, a i Vettel i RB su pokazali da i njih treba ocekivati u borbi za vrh. :D
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 22 mar 2012, 08:21

Bianconeri1988 je napisao/la:Ja bih volio kišnu utrku jer je milina gledati Hamiltona i Raikkonena po kišnim uvjetima pogotovo kad Kimi ima koliko-toliko konkurentan bolid. :mrgreen:
i onda se obojica sagnu,najvecem ;)
Bosna <3

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 mar 2012, 01:14

Massi polahko ali sigurno se sprema otkaz u Ferrari-ju i kao njegov moguci nasljednik se spominje Sutil koji je za mene licno odlican vozac - ali ga glupost van staze kostala da ostane bez cockpit-a ove sezone.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 mar 2012, 10:38

Hamilton dominira na prvim treninzima...dobro je ovo sto Mclaren na pocetku pokazuje koliko su napredovali,,,doduse Hamiltonov bolid u prosloj utrci kao da je izgledao spori od Buttonovog, ali i kroz box je izgubio nesto vremena kadnje izgubio to drugo mjesto...sasvim nebitno ko ce pobjediti Button ili Hamilton samo neka Mclaren dominira to je vazno :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.