ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Johny
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Johny » 18 mar 2012, 13:18

Druze argument ti je na fintu : Sta bi bilo kad bi bilo.
Mislim Federer je masina ali nista manja nije Nadal.Ja kada bi birao veceg od najvecih ne bi se mogao opredjeliti izmedju njih dvoice.Mnogo je argumenata i stavova koji govore da je jedan a isto toliko da je drugi.Polako ima jos vremena za oboicu posebno ovog mladjeg ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 18 mar 2012, 13:20

Valencia je napisao/la:
formance je napisao/la:Hebo sam sinoć i podlogu i tenis i Nadala, sve na kamaru. :mrgreen:
Savjetujem moderatorima da cenzurisu rijec 'podloga' :mrgreen: .

Nadal nikako da uhvati pravu formu. Ne znam u cemu je problem, ali ovo definitivno nije Nadal iz najboljih dana. Pokaze on ponekad zbog cega je mocan, ali nema prepoznatljive konstantnosti i sigurnosti tokom kompletnog duela.

Imam neki osjecaj da bi Federer mogao iznenaditi. Po prvim put igram dvicu na Feda :mrgreen: .

Nalbandian izgubio stomak :mrgreen: .

Kada su polufinala po nasem vremenu?

Kada 'trebe' igraju :mrgreen: ?
Why always me :mrgreen: !?

Vidjelo se protiv Nalbandiana da Nadal nije ni na 50% svojih maksimalnih mogucnosti. Stvarno ne znam u cemu je problem. Da li je moguce da mu je Djokovic ovoliko sjeb'o igru :idea: !? Ima li nesto drugo u pozadini :idea: !?

Federer nema sta traziti kada Nadal ima iole dobru igru i maksimalnu vjeru u sebe. Protiv Nalbandiana sam uocio lose znake u igri Nadala. Nikada nisam vidio vise slabosti u njegovoj igri. Zbog toga sam po prvi put na ovoj stranici prognozirao pobjedu Federera, te to pretocio na tiket na kojem me ebo Pariz za sva vremena :twisted: .

Nadal od povrede protiv u Melburnu vise nije isti igrac. Treba mu par vezanih pobjeda na velikim turnirima da bi se vratio na pravi kolosjek.

Federer uvijek isti.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 18 mar 2012, 15:07

haha cuj ovog :D ma samo pricajte :D pa poznato je da roger ima fobiju od nadala a igra mu je kompletnija 100puta ;) bilo kako bilo AJ ROGER <3 <3 <3
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

LomimGaUDzungli
Kontakt:

Post Postao/la LomimGaUDzungli » 18 mar 2012, 15:19

Roger Federer, budući broj 1!

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 18 mar 2012, 15:26

LomimGaUDzungli je napisao/la:Roger Federer, budući broj 1!
nisi se dobro izrazio :) Roger Federer, vjecni broj 1 ;)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 18 mar 2012, 18:04

Edin TM87 je napisao/la:samosarajvo, evo ti usporedba rivalstva izmedju Rogera i Nadala...

Grand Slam:
Federer 16 titula 7 finala
Nadal 10 titula 5 finala

ATP Masters 1500 (zavrsni masters):
Federer 6 titula 1 finale
Nadal 0 titula 1 finale

ATP Masters 1000:
Federer 18 titula 12 finala (prije ovog danasnjeg)
Nadal 19 titula 10 finala

ATP 500 series:
Federer 12 titula 4 finala
Nadal 11 titula 2 finala

ATP 250 series:
Federer 20 titula 6 finala
Nadal 5 titula 3 finala

Dakle, ako veceras pobjedi Nadal ni na jednoj seriji nece imat' vise titula od njeg, tj izjednacit ce se i na Mastersima iz serije 1000 s njim! Tako da je Nadal jos uvijek daleko od Rogera...
Ok.do mene je ;)

Dobro..jos uvjek daleko...ovaj poraz nece uticati na njega sekunde kao oni od Djokovica
Vidjecemo na kraju karijera :mrgreen: bice i 500 i 1000 na strani Nadala to je vrlo vjerovatno, jbg logika...Ako smanji omjer GS uz OI,DC i H2H... :mrgreen: bice to dvojica najboljih svih vremena definitivno.
Zadnja izmjena: samosarajvo, dana/u 18 mar 2012, 18:15, ukupno mijenjano 1 put.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 18 mar 2012, 18:08

Valencia je napisao/la:
Valencia je napisao/la:
formance je napisao/la:Hebo sam sinoć i podlogu i tenis i Nadala, sve na kamaru. :mrgreen:
Savjetujem moderatorima da cenzurisu rijec 'podloga' :mrgreen: .

Nadal nikako da uhvati pravu formu. Ne znam u cemu je problem, ali ovo definitivno nije Nadal iz najboljih dana. Pokaze on ponekad zbog cega je mocan, ali nema prepoznatljive konstantnosti i sigurnosti tokom kompletnog duela.

Imam neki osjecaj da bi Federer mogao iznenaditi. Po prvim put igram dvicu na Feda :mrgreen: .

Nalbandian izgubio stomak :mrgreen: .

Kada su polufinala po nasem vremenu?

Kada 'trebe' igraju :mrgreen: ?
Why always me :mrgreen: !?

Vidjelo se protiv Nalbandiana da Nadal nije ni na 50% svojih maksimalnih mogucnosti. Stvarno ne znam u cemu je problem. Da li je moguce da mu je Djokovic ovoliko sjeb'o igru :idea: !? Ima li nesto drugo u pozadini :idea: !?

Federer nema sta traziti kada Nadal ima iole dobru igru i maksimalnu vjeru u sebe. Protiv Nalbandiana sam uocio lose znake u igri Nadala. Nikada nisam vidio vise slabosti u njegovoj igri. Zbog toga sam po prvi put na ovoj stranici prognozirao pobjedu Federera, te to pretocio na tiket na kojem me ebo Pariz za sva vremena :twisted: .

Nadal od povrede protiv u Melburnu vise nije isti igrac. Treba mu par vezanih pobjeda na velikim turnirima da bi se vratio na pravi kolosjek.

Federer uvijek isti.
Slicno sto sam i ja rekao, kad je pravi Nadal on uzima Rogera...ali ovo...

LomimGaUDzungli
Kontakt:

Post Postao/la LomimGaUDzungli » 18 mar 2012, 18:14

Bio je ovo i više nego pravi Ndal cijeli turnir. Pogotovo u meču protiv Rogera, napravio je samo 13 UE. Ali pogriješio je jer je bio mnogo pasivan. tek kad je krajem drugog seta zaigrao agresivnije vidio se i rezultat. Velika je ovo pobjeda za Federera. Sad je 99% novi broj 1.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 mar 2012, 18:41

Opet ista čaPri, Nadal kada gubi, gubi isključivo zbog loše igre. Raja, samo malo objektivnije pogledajte sve parametre i biće vam jasne neke stvari.

Ja odgovorno tvrdim, a mogu i obrazložiti, da je ovaj Nadal kompletniji i bolji igrač od Nadala iz 2010 i 2011.
Servis je konstantniji, bekend bolji, voleji također, forhend je koliko-toliko raznovorsniji nego prije, čak je i slajs ubacio u igru, što prije nije bio slučaj.

Govorio sam u toku ovog turnira, nakon mečeva protiv Majera, Dolga i Granoljersa da je Rafa prvi favorit za osvajanje turnira. Što zbog odlične igre, što zbog hafifnih konkurenata (Roger bolestan, Novak u padu forme), ali kada je naletio na dostojnog protivnika, pokazale su se slabosti. Ne loša igra, ne loša forma, nego jednostavno kvalitetniji udarci protivnika. Nalbandian mu nikad nije odgovarao, odero ga je u Parizu i Madridu 2007 (kao i ostale konkurente) a u IW-u je imao 5 meč lopti. Na USO-u prošle godine ga je također namučio, naročito u prvom setu, iako daleko fizički inferiorniji nego sada.

Dalje, u sinoćnjem meču Rafa je radio ono što je uvijek radio protiv Rogera, ali kao što spomenuh prije, Roger nije dozvolio kompleksu da učini svoje, kao mnogo puta dosad. Miksao je igru i varijacijama uništavao Nadala. Bio smiren i koncentrisan tokom cijelog meča. Protiv takvog Rogera, Rafa nije imao šta tražiti.
- Dovoljno je pogledati omjer vinera i UE. Ljudovi, Nadal je imao samo 13 grešaka :!: :!: Kakva loša igra, kakvi bakrači. Ovako motivisanog i nabrijanog Federera je gotovo nemoguće pobjediti. ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 18 mar 2012, 19:02

formance je napisao/la:Opet ista čaPri, Nadal kada gubi, gubi isključivo zbog loše igre. Raja, samo malo objektivnije pogledajte sve parametre i biće vam jasne neke stvari.

Ja odgovorno tvrdim, a mogu i obrazložiti, da je ovaj Nadal kompletniji i bolji igrač od Nadala iz 2010 i 2011.
Servis je konstantniji, bekend bolji, voleji također, forhend je koliko-toliko raznovorsniji nego prije, čak je i slajs ubacio u igru, što prije nije bio slučaj.

Govorio sam u toku ovog turnira, nakon mečeva protiv Majera, Dolga i Granoljersa da je Rafa prvi favorit za osvajanje turnira. Što zbog odlične igre, što zbog hafifnih konkurenata (Roger bolestan, Novak u padu forme), ali kada je naletio na dostojnog protivnika, pokazale su se slabosti. Ne loša igra, ne loša forma, nego jednostavno kvalitetniji udarci protivnika. Nalbandian mu nikad nije odgovarao, odero ga je u Parizu i Madridu 2007 (kao i ostale konkurente) a u IW-u je imao 5 meč lopti. Na USO-u prošle godine ga je također namučio, naročito u prvom setu, iako daleko fizički inferiorniji nego sada.

Dalje, u sinoćnjem meču Rafa je radio ono što je uvijek radio protiv Rogera, ali kao što spomenuh prije, Roger nije dozvolio kompleksu da učini svoje, kao mnogo puta dosad. Miksao je igru i varijacijama uništavao Nadala. Bio smiren i koncentrisan tokom cijelog meča. Protiv takvog Rogera, Rafa nije imao šta tražiti.
- Dovoljno je pogledati omjer vinera i UE. Ljudovi, Nadal je imao samo 13 grešaka :!: :!: Kakva loša igra, kakvi bakrači. Ovako motivisanog i nabrijanog Federera je gotovo nemoguće pobjediti. ;)
Respect :D
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 18 mar 2012, 19:06

Da se i jedno finale smirom pogleda :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 mar 2012, 19:11

formance je napisao/la:Opet ista čaPri, Nadal kada gubi, gubi isključivo zbog loše igre. Raja, samo malo objektivnije pogledajte sve parametre i biće vam jasne neke stvari.

Da ne pišem sličan komentar ponovo, stavit ću potpis na sve što je napisao @formance (dakako da je istinito sve o čemu dotični zbori :mrgreen: ). Ovo je bio meč biti, ili ne biti za Rogera, kojeg je RF uspješno apsolvirao i napravio važan korak ka daljnjem toku sezone, te trasirao put za osvajanje IW-a (za početak), kao i ostalih turnira (pa i Grand Slamova, usudio bih se reći). Ove varijacije udaraca su svakako nevjerovatne, forma je u nevjerovatnom usponu, a vidjet ćemo do kada će ista služiti Švicarca.

@Arsenalisation, pobogu, pa ti govoriš da je @formance napisao da Rafa igra slabije, iako je čovjek u svom postu lijepo naglasio da je ovaj Nadal "kompletniji i bolji igrač od Nadala iz 2010 i 2011". :roll: Također ne vidim ni tekst o tome da Fedex igra bolje nego prije 2 godine...

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 18 mar 2012, 19:13

Da je Federer izgubio bilo bi na zalasku karijere,a posto je dobio,sad je opet glavni kandidat za buduceg no.1.Da,treba bit' objektivan Nadal je igrao solidno,al' ni blizu njegovom maksimumu,dok Fedex igra maksimalno za svoje trenutne mogucnosti... ;)
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

LomimGaUDzungli
Kontakt:

Post Postao/la LomimGaUDzungli » 18 mar 2012, 19:21

Arsenalisation je napisao/la:Da je Federer izgubio bilo bi na zalasku karijere,a posto je dobio,sad je opet glavni kandidat za buduceg no.1.Da,treba bit' objektivan Nadal je igrao solidno,al' ni blizu njegovom maksimumu,dok Fedex igra maksimalno za svoje trenutne mogucnosti... ;)
Da poznaješ osnove matematika shvatio bi da je Federer budući broj 1. Znači to nije upitno, nego će se dogoditi.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 18 mar 2012, 19:24

Slazem se formance sa tobom u dosta stvari ali reci da je ovo bio dobar Nadal i da je izgubio iskljucivo zbog protivnika je smjesno...ja cjeli turnir govorim kako ovo nije taj Nadal iako nam se zbog rezultata ucinilo da jeste...
Slazem se da je Nadal bolji i kompletniji igrac sad ali u glavi nikad nije bio slabiji, ali bas NIKAD.
Kad god njih dvojica igraju u 80% slucajeva je do Nadala i njegove igre a ne obratno.On tog istog Rogera godinama pobjedjuje, na GS pogotovo i sad nakon 5 godina Roger odjednom skontao recept za Nadala i vise nema tog kompleksa...sta li vec... :roll:
Dakle pored Rafine lose igre i puno gresaka Roger odigrao fantastican mec i to je to ali mislim da sad ovo ne mora biti mjerilo neko za buducnost.
Kao pobjedio ga Roger na sporom hardu, sad komotno moze uzeti 17 ti GS ha hu...

Sto neko napisa, Nadal odigrao solidno(ni blizu maximuma), Federer na MAXIMUMU...

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 mar 2012, 19:44

@samosarajvo

Do koga je ako nije do protivnika ?! Da je Nadal imao 20+ UE nastalih usljed agresivne igre, ja bih rekao "hebiga, previše griješio, nije trebalo tako" ali 13 :?: naspram 25 Rogerovih :!:
Logičkim razmišljanjem zaključujemo da je agresivnost jednog, odnosno pasivnost drugog tenisera odllučilo tok meča i napravilo razliku. Ako idemo vašom logikom, onda je i Roger loše odigrao, imao je 25 grešaka :mrgreen: Dakle, ofanzivna igra je napravila razliku, varijacije i arsenal udaraca su napravili razliku. Roger se, kao i uvijek pitao za poene. Bio agreisvniji i zasluženo odnio pobjedu.
samosarajvo je napisao/la:Slazem se da je Nadal bolji i kompletniji igrac sad ali u glavi nikad nije bio slabiji, ali bas NIKAD.
Baš suprotno. Kako se izvukao u meču protiv Nalbandiana, ako ne glavom i nevjerovatnom mentalnom snagom. ;)
samosarajvo je napisao/la:Kad god njih dvojica igraju u 80% slucajeva je do Nadala i njegove igre a ne obratno.
Jao jao :mrgreen:
samosarajvo je napisao/la:On tog istog Rogera godinama pobjedjuje, na GS pogotovo i sad nakon 5 godina Roger odjednom skontao recept za Nadala i vise nema tog kompleksa...sta li vec...
Ja sam svoj stav o tome davno rekao. Prije nekoliko godina Rafina igra je za Rogera bila nepoznanica. Nikada se nije susretao sa takvim spinovima i rotacijama loptice. Nije znao kako da se nosi sa tim.
Usljed nekoliko bolnih poraza, nastao je kompleks, koji je dovodio do toga da ne pruži ono najbolje od sebe u tim mečevima. Da izgubi fokus na terenu i dopusti da ga protivnik melje.
- Sada, unazad godinu i pol, Roger je kompletniji i tehnički potkovaniji teniser nego je bio nekada, naučio je kako da se nosi sa Rafom, ali ga je svo vrijeme kočila glava. Na AO-u ove godine je igrao perfektno, ali je potpuno zakazao u polufinalu. Sada je to prelomio i vjerovatno riješio taj problem mentalne prirode, zaključujem na osnovu sinoćnjeg meča, jer je bio smiren i koncentrisan tokom cijelog meča i u najbitnijim trenucima. Protiv takvog Rogera, Rafa nema šta da traži. Zašto ? - Jer nema kompleksa da obavlja posao umjesto njega, kompleksa koji je Rafin jedini oslonac u susretima sa Rogerom. ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 18 mar 2012, 20:12

formance u svakom postu sve objasni, svaka cast, sve je tacno sto si rek'o o Rogeru!

Nadam se da ces se i ti radovat u skorije vrijeme, te da ce se Nalbi vratit gdje mu je mjesto...

Jos sat vremena :D
samosarajvo je napisao/la:Kad god njih dvojica igraju u 80% slucajeva je do Nadala i njegove igre a ne obratno.
Nemoj jarane vise molim te. Jbg izletilo ti, znam da si malo uznemiren zbog poraza, al' malo smiri prste ;)

Posto se ovo desilo poslije GOSK-a sve ti je oprosteno :D :D :D
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 18 mar 2012, 20:15

Ako RF osvoji IW kakvo će biti stanje na vrhu, kolike će biti razlike između prva 3?
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 18 mar 2012, 20:20

LomimGaUDzungli je napisao/la:
Arsenalisation je napisao/la:Da je Federer izgubio bilo bi na zalasku karijere,a posto je dobio,sad je opet glavni kandidat za buduceg no.1.Da,treba bit' objektivan Nadal je igrao solidno,al' ni blizu njegovom maksimumu,dok Fedex igra maksimalno za svoje trenutne mogucnosti... ;)
Da poznaješ osnove matematika shvatio bi da je Federer budući broj 1. Znači to nije upitno, nego će se dogoditi.
Meni je neshvatljivo kako ce on pored Novaka,Murraya i Nadala zivih stic',prvog koji mu bjezi nesto manje od 5000bodova...Nisam neki poznavalac tog racunanja,i ako neko moze da objasni kako to ide(bez ironije)... ;)
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 18 mar 2012, 20:27

Ma ono sto je Rafa sinoc odigro nema veze s njegovom igrom. On vise nije u stanju kreirati poen fh, setati protivnika lijevo-desno, izgubio je kontrolu nad fh udarcem, to nije sporno. Viskovic, komentator na SK, izjavio je prosle sezone da je Rafin fh najbolji udarac u historiji tenis, a ono sinoc :lol: :lol:. U drugom setu, 5-4 30-30 stari Rafa bi bukvalno od 10 situacija u svih 10 takvim udarcem zavrsio poen, e jucer nije bio u stanju.

S druge strane Roger odlican, uzivanje gledati fh winnere kako sijevaju po svim dijelovima terena. S novom 1000 ima velike sanse da poslije US Opena dodje na 1. poziciju, naravno, ne smije zakazati na zemljanim mastersima.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.