Opet ista čaPri, Nadal kada gubi, gubi isključivo zbog loše igre. Raja, samo malo objektivnije pogledajte sve parametre i biće vam jasne neke stvari.
Ja odgovorno tvrdim, a mogu i obrazložiti, da je ovaj Nadal kompletniji i bolji igrač od Nadala iz 2010 i 2011.
Servis je konstantniji, bekend bolji, voleji također, forhend je koliko-toliko raznovorsniji nego prije, čak je i slajs ubacio u igru, što prije nije bio slučaj.
Govorio sam u toku ovog turnira, nakon mečeva protiv Majera, Dolga i Granoljersa da je Rafa prvi favorit za osvajanje turnira. Što zbog odlične igre, što zbog
hafifnih konkurenata (Roger bolestan, Novak u padu forme), ali kada je naletio na dostojnog protivnika, pokazale su se slabosti. Ne loša igra, ne loša forma, nego jednostavno kvalitetniji udarci protivnika. Nalbandian mu nikad nije odgovarao,
odero ga je u Parizu i Madridu 2007 (kao i ostale konkurente) a u IW-u je imao 5 meč lopti. Na USO-u prošle godine ga je također namučio, naročito u prvom setu, iako daleko fizički inferiorniji nego sada.
Dalje, u sinoćnjem meču Rafa je radio ono što je uvijek radio protiv Rogera, ali kao što spomenuh prije, Roger nije dozvolio kompleksu da učini svoje, kao mnogo puta dosad. Miksao je igru i varijacijama uništavao Nadala. Bio smiren i koncentrisan tokom cijelog meča. Protiv takvog Rogera, Rafa nije imao šta tražiti.
- Dovoljno je pogledati omjer vinera i UE. Ljudovi, Nadal je imao samo 13 grešaka

Kakva loša igra, kakvi bakrači. Ovako motivisanog i nabrijanog Federera je gotovo nemoguće pobjediti.

"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com