Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

SirAlexFerguson
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la SirAlexFerguson » 17 mar 2012, 12:48

lupen je napisao/la:Kimi izjavio da je bolid imao potencijal za visoku poziciju,ali da je razlog ispadanja već u Q1 isključivo njegova greška.Kaže da upravljanje nije bilo savršeno,ali nije ni uticalo na njegovu vožnju i da će pokušati da sve nadoknadi u vožnji jer u bolidu ima dosta brzine.Ako uspije da se ugura u 10,ja zadovoljan. :D
Slažem se jer sam i sam veliki Kimijev fan
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 mar 2012, 12:50

Kada vidim ovakav Ferrari jednostavno mi se ne gleda F1.Nevjerovatno sta rade ti ljudi.Od tima sa najboljim vozacem i najvecim brendom u F1 pretvore se u prosjek.Od tolikih para koe imaju nadam se da su nesta odvojili za angazman nekog analiticara ili aerodinamicara jer ovako sigurno ne ide.Odlaskom Toda i Brauna ovaj tim je poceo pucati po savovima.Nije vise bitno ni ko je vozac jer njegovo nije da pravi cuda za bolidom , sto je nemoguce.

Raduje me odlican Mclaren mada sam to i ocekivao.Kako stvari stoje uveli su par inovacija koje im daju dodatne opcije i stabilnost bolida."lose" kvalifikacije RBR mislim da nisu mjerilo citave sezone.Ipak oni i dalje vjerujem da imaju mocan bolid.Ako ne najjaci sigurno u rangu Mclarena.Ipak Adrian Njui nije harlovina i covjek koji ne zna sta radi.Ipak pricamo o covjeku koji je dr,pr za sve i jednog dinamicara u sferi F1.

Mercedes ocekivano na celu sa Ros Braunom se penje.Ne bi me zacudilo da do polovine sezone ili pocetka naredne uspiju stabilistati bolid koji ce biti najjaci u konkurenciji.Dva odlicna vozaca imaju , od kojih ocekujem mnogo ove sezone.
Sta reci za Loptus nego da su uradili vraski dobar posao.Nejverovatan napredak je evidentan.Vec sada njihov bolid spada u sami vrh.Rezultat Grosejana nije slucajnost i puka sreca vec rezultat rada.Nesto slicno je i Kimi rekao i stavio krivnju na lose kvalifikacije iskljucivo na sebe a pri tome dao do znanja da imaju mocan bolid ;)

nadam se sutra spektaklu iako mi mnogo fali Maranelo u vrhu jer bez njih to nije to :|
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 mar 2012, 14:08

Raduje me odlican rezultat Scchumachera i nadam se da ce do pocetka naredne sezone biti u mogucnosti da se bori za naslov s obzirom da konstantno napreduju u Mercedesu, a veoma su bilizu dogovora o produzenju ugovora do 2014.godine.
McLaren je danas bio odlican i ostaje da se vidi kako ce to u utrci izgledati i sa kojom taktikom ce ekipe uci u istu, a Vettel je napravio nazalost gresku koja ga je kostala tri pozicije i nadam se da ce sutra to uspjeti nadoknaditi u utrci.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 17 mar 2012, 15:22

SaltCityAttack je napisao/la:Mclaren dominira :)
Konacno 8-) .

Ponovo pocinujem pratiti F1 :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 17 mar 2012, 15:24

Nakon prvih sezonskih kvalifikacija u Formuli 1, stigle su i prve "nagrade". Naime, zbog promjene mjenjačke kutije kažnjen je Serio Perez, dok je momčad HRT-a diskvalificirana zbog neulaska u kvotu od 107 posto.

Vozač momčadi Sauber Sergio Perez zbog problema s mjenjačkom kutijom nije ostvario vrijeme kojem se nadao uoči samih kvalifikacija, a sve je kulminiralo nemogućnošću završetka kruga u drugom kvalifikacijskom ciklusu.

S obzirom da je izmjena mjenjača neminovnost, prema pravilniku FIE, kažnjen je s pet pozicija pa će umjesto ostvarene 17. u utrku krenuti s 22. pozicije.

Prilično očekivano iz Australije je stigla i vijest da momčad Hispania racing teama nije uspjela odvoziti vrijeme u kvoti 107 posto od najbržeg postavljenog vremena, stoga su diskvalificirani pa se mogu pripremati za narednu utrku koja će se za sedam dana održati u Maleziji.

Prema izjavi Naraina Karthikeyana koju je dao za Autosport, problem je bio u nemogućnosti korištenja DRS sustava: "Nisam imao DRS, a niti servo nije funkcionirao najbolje. Da nije bilo tih problema bili bismo lakoćom unutra."

"Sam DRS vrijedi oko devet desetinki, a bez serva je gotovo nemoguće normalno voziti. Mislim da je problem bio u hidraulici koja se pregrijavala i stoga je viskoznost ulja bila smanjena", pojasnio je Indijac.

Karthikeyan nije optimističan ni glede sljedeće utrke, ali se nada da će bolid u potpunosti biti spreman za utrku u Kini: "Bit će strašno teško u Maleziji. Tamo će biti još toplije, a znamo da imamo problema s hlađenjem. U početku sam bio previše optimističan u vezi s novim autom, nadao sam se da ćemo neke stvari uspjeti na vrijeme riješiti, međutim prevario sam se."

"Ne vidim ovo kao dugoročan problem, ali bit ću iznenađen ako do sljedeće utrke uspijemo sve riješiti. Neke stvari se ne mogu napraviti preko noći, ali zato sam optimističan glede utrke u Kini", dodao je za kraj vozač HRT-a
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 17 mar 2012, 16:52

amerosm je napisao/la: Raduje me odlican rezultat Scchumachera i nadam se da ce do pocetka naredne sezone biti u mogucnosti da se bori za naslov s obzirom da konstantno napreduju u Mercedesu, a veoma su bilizu dogovora o produzenju ugovora do 2014.godine.
McLaren je danas bio odlican i ostaje da se vidi kako ce to u utrci izgledati i sa kojom taktikom ce ekipe uci u istu, a Vettel je napravio nazalost gresku koja ga je kostala tri pozicije i nadam se da ce sutra to uspjeti nadoknaditi u utrci.
Mercedes sa tim svojim F-ducktom je stvarno napravio fenomenalan pomak dalje (svaka cast gospn Brawn). Slazem se u potpunosti da bi ova sezona trebala biti ta u kojoj ce MSCH namirisati krv pa zatim produziti ugovor i osvojiti naslov. Odlican pomak. Ko je pratio jutros kvalifikacije vidio je da je Rosberg napravio poprilicno kocenje na samom pocetku mjerenja vremena,a Schumi je imao blago proklazivanje u zadnjim krivinama. To je odprilike 0.150 zaostatka.
Pre pre preodlicno,sutra ga ocekujem po prvi put na postolju od 2006!
McLaren me iznenadio takodjer pozitivno bas kao i Lotus. Uglavnom bit ce odlicna sezona
Stern des Südens

SaltBoY
Kontakt:

Post Postao/la SaltBoY » 17 mar 2012, 19:10

Kad se vozi sutra ?? hoceli biti na vip boxu , ja sam gledao ima jedan link 00.00 a :? :? :? ... Mozeli jos neko nabacati linkova za svaki slucaj .... hvala
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

lupen
Kontakt:

Post Postao/la lupen » 17 mar 2012, 19:34

@Johny,slažem se donekle za Ferrari.Trenutno nisu na željenom nivou,nemaju brzinu i nisu konkurentni.E sad,ostaje im da hitno zbiju redove i maksimalno se posvete poslu.Ja ih očekujem od VN Monaca da počnu konkurisati za vrh.Massa ja bio vidno razočaran nakon kvalifikacija,dok je Alonso izjavio da je to negdje i očekivao ali i da Ferrari mora brzo reagovati.Negdje sam danas preletio očima da se Lotus planira žaliti na Mercedesov F-duct.Od toga vjerovatno neće biti ništa,jer je sistem dobio zeleno svjetlo.Što se tiče sutrašnje trke ja tipujem na Jensona.Prva je trka u sezoni,nisam siguran u kakvom je stanju Lewisova glava. :)
RR#9

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 17 mar 2012, 21:13

jel ovo vise niko ne prenosi F1 od nasih?

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 mar 2012, 08:46

Ništa spektakularno!

Zadovoljan sam rezultatim mojih favorita Mclarena, pobjeda i treće mjesto je sasvim pristojan rezultat, moglo se i do dvostruke pobjede da Petrov nije parkirao bolid na pogrešno mjesto. :mrgreen:

Hamilton vidno razočaran i treba da bude, s druge strane perfektno i rutinski odvežene utrka od strane Jensona Buttona.

Ostao sam razočaran sa posljednjih 8 krugova, Vettel, Hamilton i Webber su bili u 1,5 sekundi i niko nikog ne pokušava da napadne, uopšte nije bilo one agresivnosti koja krasi F1 i pokušaja preticanja između navedenih vozača.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 18 mar 2012, 08:54

Koji je Schumi zavrsio ?
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 18 mar 2012, 08:58

Titova-Juga je napisao/la:Koji je Schumi zavrsio ?
Ispao,vjerovatno na startu,ne znam tacno jer nisam gledao prvih 15-ak krugova... ;)

edit:Kimi sa 18.startne pozicije na 7 mjesto na kraju... 8-) Maldonado zasra na kraju,a odlicno je vozio... :x
Zadnja izmjena: Arsenalisation, dana/u 18 mar 2012, 09:00, ukupno mijenjano 1 put.
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 18 mar 2012, 08:58

Vettel sa 2. na 6. , uz odličan početak i malo sreće zbog SC, ali zadovoljan sam njegovim nastupom.

Što se tiče ostalih, Buttonu zaslužena pobjeda, vozio je perfektno, čak i kada ga je Vettel "ugrozio" zbog SC, on je odmah u prvom krugu napravio skoro sekundu prednosti, koja se povećavala do nekih stabilnih 4sec, kada je pobjeda bila osigurana. Najviše mi je žao Maldonada, vozio je zaista odlično, a raduje me vožnja Kimija, iako je mogao čak i bolje u nekim dionicama. Isto tako svaka čast Kobayashiju.

Biće ovo zanimljiva sezona.

@titova-juga - šumi je odustao, izletio sa staze.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 18 mar 2012, 09:01

Eh steta, bas sam se ponadao (sudeci po vremenima iz kvalifikacija) da bi mogao imati solidan nastup.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 mar 2012, 09:04

Schumi je bio 3. do 10. kruga onda je izletio sa staze i oštetio ovjes bolida kako sam ja razumio i nije mogao nastaviti utrku.

Najbitnija stvar po meni je izjednačenost bolida, u utrkama u Aziji sigurno neće biti oni pobjeda sa + 20 ili 30 sekundi. Do prelaska dolaska karavana u Europu sigurno će biti nekih modifikacija na bolidima pa se još uvijek ne može prognozirati kakvi će biti rezultati u tom dijelu sezone.
Ž '21!

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 18 mar 2012, 09:05

Bianconeri1988 je napisao/la:Najbitnija stvar po meni je izjednačenost bolida, u utrkama u Aziji sigurno neće biti oni pobjeda sa + 20 ili 30 sekundi. Do prelaska dolaska karavana u Europu sigurno će biti nekih modifikacija na bolidima pa se još uvijek ne može prognozirati kakvi će biti rezultati u tom dijelu sezone.
Slažem se, iako je rano govoriti o bilo čemu, siguran sam da neće biti dominacije nijedne ekipe, iako je danas Mclaren izgledao impresivno.

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 18 mar 2012, 09:06

Genghis je napisao/la:Vettel sa 2. na 6. , uz odličan početak i malo sreće zbog SC, ali zadovoljan sam njegovim nastupom.

Što se tiče ostalih, Buttonu zaslužena pobjeda, vozio je perfektno, čak i kada ga je Vettel "ugrozio" zbog SC, on je odmah u prvom krugu napravio skoro sekundu prednosti, koja se povećavala do nekih stabilnih 4sec, kada je pobjeda bila osigurana. Najviše mi je žao Maldonada, vozio je zaista odlično, a raduje me vožnja Kimija, iako je mogao čak i bolje u nekim dionicama. Isto tako svaka čast Kobayashiju.

Biće ovo zanimljiva sezona.

@titova-juga - šumi je odustao, izletio sa staze.
i ti ga preĆera :mrgreen: Vettel imao srece prije svega zbog SC-a,a onda sto se izmedju njega i Hamiltona ubacila Marusija ja msm,i kao sto neko rece zadnjih 5-6 krugova Hamilton,Webber i Vettel su bili unutar 1,5 sec,a niko nije ni pokusao da predje :roll: ,Hamilton nekoliko puta dosao na 0,4 i manje u jednom trenutku... :| A Alonso i Maldonado najjaci pa jedno 10 krugova su se ganjali na pola sekunde i manje rastojanja... :D

Kimi bi mogao pomrsit racune mnogima ove sezone,kao i Schumi,obojica su izmislili voznju za vecinu vozaca trenutno u F1,a i bolidi su im,malo je rec',mocni... 8-)
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 18 mar 2012, 09:11

@Arsenalisation - Heh, s obzirom da nije bilo "prelagano" ustati, jedna greška se smatra i uspjehom :D

Što se tiče Kimija i Šumija, i ja se nadam da će biti makar u top 7-8, a vrlo vjerovatno i bolji plasman, šumi da nije imao one jedne greške vjerovatno bi bio 6-7. Kimi me pozitivno iznenadio, nisam očekivao da će se ovkako brzo "vratiati na pravi put" :D

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 mar 2012, 09:12

Schumi je nedvojbeno pravi šampion, ali on ima preko 40 godina i ne može da drži koncentraciju kao 15 godina mlađi vozači, upravo zbog pada koncentracije napravio je početničku grešku zbog koje je ispao iz utrke.

Treba reći da i staza u Australiji pruža malo prostora za preticanje, samo startna ciljna ravnina i ona krivina slična Parabolici, to su dva mjesta, možda je i to razlog što je utrka bila poprilično nezanimljiva.
Ž '21!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 18 mar 2012, 10:04

Totalno sam razocaran.Pa onaj Ferrari nema bolid za prvih 5 u konstruktorima.Sve je donekle izgledalo OK dok se nije preslo na tvrdzu komponentu , onda je izbio totalni haos.Alonsu treba se klanjati sta radi u onom bolidu, nevjerovatan je covjek.Uz toliko problema i nakon prelaska na tvrdzu komponentu guma sacuvao je poziciju iako mu je Maldonado disao za vratom 10 krugova , pa ga na kraju uspio i natjerati na gresku koja ga je kostala utrke.
Dakle Ferrari je ocajan.Nit imaju brzinu , gume su im po meni najveci problem a Alonso je najbolji vozac kojeg sam gledao.Massa blijed kao inace , dobar je dok ima jak bolid ,kada ga nema on je smjesan vozac.

Mclaren je super jak.Drago mi je izuzetno.Ocekivao sam vise od Hamiltona nekako mi je bio pasivan za ono sto se od njega ocekuje.Button suvereno izdominirao utrku.Vetel je imao malo srece medjutim hrabro je vozio i zasluzio to drugo mjesto.Webber uz dosta srece kroz pit prestize Alonsa za vrijeme Safety cara , medjutim bio je odlican zaista pa cak na samom kraju bio i najbrzi vozac gdje je mogao cak i do postolja doci da je bio malo hrabriji.
Mercedes me odusevljava svojim napredkom.Steta za Schumija jer je mogao cak i do postolja ali sta je tu je , desava se i najboljima.
Lotus je mocan bolid to su dokazali.Steta za Grosejana sto je na samom pocetku neslavno izletio ali vidi se snaga u onom bolidu.Kimi nije bio toliko zapazen ali je vrijedno radio.Dosta zanimljiva sezona je pred nama.Dosta izjednacenija sto se tice konstruktora.Nema predominantnog bolida bar ne jos uvjek.Jedno 5 boldia je u 5 deka tako da je popunjena ona draz F1.

Mclaren i RBR su nedvojbeno najbolji bolidi. Ko je bolji ne bih znao reci jer to je tu negdje u nijansu razlike iako i dalje mislim da je aerodinamika u RBR Bogovska :D
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.