ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

spahija
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la spahija » 18 mar 2012, 03:05

nanek je napisao/la:
spahija je napisao/la:pa je li moguce ?? mec lopta i kisa poce da pada. Koja drama :o
imal kakav link ?
http://88.80.11.29/42791/watch-atp-mast ... r-vs-nadal" onclick="window.open(this.href);return false;
samo pozuri, vec servira za mec

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 mar 2012, 03:06

Bravo majstore. As-om zavrsava mec.

Ne mogu da vjerujem. Konacno smo i mi navijaci Federera docekali pobjedu protiv Nadala, iako je imao svojih psihickih padova u ovom mecu - sto je razumljivo jer mu se to uvijek desava kada je sa suprotne strane Nadal.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 18 mar 2012, 03:07

Nevjerovatno, na kraju je mogao i prokockat ovo... :roll:

Iako ga bas i nije slusao servis u ovome mecu, prvi pogotovo, Nadala je iznenadio agresivnom igrom na njegov servis, pogotovo na drugi i to je bilo kljucno, tu je napravio razliku...

Odmah ga je napadao na drugi servis i ispostavilo se kao dobitna kombinacija i sam sam iznenađen tom taktikom.... 8-)

Ne bas kvalitetan mec, ali ko da je vazno kad je pobijedio Roger. :mrgreen:

Velika pobjeda, ali bice tesko protiv Isnera u finalu....
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 18 mar 2012, 03:07

Uspiooooo jeeeeeeeeeee tooooooooooo toooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Rogeruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ,Rogeruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
:mrgreen:
You'll never walk alone.

spahija
Kontakt:

Post Postao/la spahija » 18 mar 2012, 03:08

hahaha, ono u stilu "Izvinite žurim" :D Come on Roger. Sad mogu na miru da spavam. Laku noc svima

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 mar 2012, 03:09

Bravo, Roger!

Gledam čitav meč, a ne vidim meč poen, odem da stavim mobitel na punjač, okrenem glavu u stranu, a Federer spuca as. :mrgreen: :lol:

Drago mi je samo što je pokazao da može još uvijek igrati protiv najboljih, prošli turnir Murray, večeras Nadal, samo naprijed.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 18 mar 2012, 03:14

Moj osjecaj od jucer se nazalost ostvario... :|
Da ja kazem nesto.
I dalje tvrdim da Roger sa dobrim Rafom ne moze igrat, pogotovo na GS.Brzi je, jaci je od njega, podloge mu vise odgovaraju ali veceras NULA.
Servis prilicno los, nijedan AS.Retern los.Na Rogerov drugi servis ih salje u aut...nekarakteristicno za njega :roll:
Njegovi udarci lose isto.Nezz jel imao 5 vinera iz forehanda.Sad smo i vidjeli gresku kod 30:30 u 2 setu pri rezultatu 5:4 za Rogera... :roll: Kretnja katastrofa danas...
Pored njegove lose igre Roger igrao odlicno, protiv toga se stvarno ne moze.Rece komentator Rogerov najbolji bekhend u svim susretima sa Rafom, sve vam je jasno.

Kod Rafe se moze primjetit da igra ofanzivnije i da vise grjesi, sto nam je formance objasnio i sto je logicno ali ja vec cjeli ovaj turnir govorim kako on cesto grjesi u situacijama gdje nama ofanziva ili defanziva vec mora ici viner.Znaci otvoren teren-protivnik na jednoj strani, njemu loptica na T polju lagana i to na FH a on je salje ili u sredinu ili blago ka drugoj strani sto protivnici stizu i to se desava vise puta i veoma cesto zadnje vrijeme, i protiv Federera i ostalih samo sto se to nije dalo primjetit.Cesto se desavalo takve i u aut da salje. Bolje je igrao na AO...
Hejj, Nadal da takav udarac posalje u aut.. :o Samopouzdanja nema, stvarno ne znam sta je.Ono sto ga je prije krasilo sad nema, hajd da ga je tjelo izdalo, al um ???

Da ne bude da je sve do njega, Roger je odigrao fantastican mec, sve ulazilo,kretnja na nivou i treba mu cestitat na finalu i 80% osvojenom novom titulom.

Krivo mi je sto je imao ODLICNU sansu da osvoji turnir nakon duzeg vremena, na tvrdoj podlozi nakon PRAVOOO duzeg vremena :mrgreen: Imao je protivnika protiv kojeg je bio favorit, vecina je prognozirala njegovu pobjedu ali je zakazao.
Nebi mi bilo ovoliko krivo da je Djokovic pobjedio ISnera ali ovako...kakva sansa da uzme i dubl i sing jednog turnira..steta.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 18 mar 2012, 03:37

amerosm je napisao/la:Bravo majstore. As-om zavrsava mec.

Ne mogu da vjerujem. Konacno smo i mi navijaci Federera docekali pobjedu protiv Nadala, iako je imao svojih psihickih padova u ovom mecu - sto je razumljivo jer mu se to uvijek desava kada je sa suprotne strane Nadal.
Pa navijas za sve klubove/igrace, kao i ja (hajd' za Lakerse, pa sad i Roger). :P

Btw, odlicno je Roger igrao. Siguran sam da je ovo moglo zavrsiti i ranije, da je ostao malo pribraniji, ali eto, zavrsilo je u 2 seta, sto je najbitnije. Da je ono prokockao, od njeg nista ne bi bilo u 3. setu (pao bi psihicki, a znamo kakva mu je psiha kad igra sa Spancem, to bi jos vise... :S)... hvala Bogu, pa ne dodje do tog. :D

Ja ne mogu da zamislim kakav ce to tenis biti kad se Roger povuce iz ovog sporta?! :? Hoce li to vise uopste biti onaj "stari" tenis?? Nemam se sta pitati, sigurno nece. Nikada se vise (vjerovatno) nece pojaviti igrac kao sto je on. Navijao neko za njega, ili ne, bio mu drag, ili ne, slozit ce se s ovim. Covjek u 40. sve redom rusi.
Kakav samo onaj forehand pri rezultatu 3-1, kad je stigao do onih 15 - 40 na Rafin servis. Nije to nista novo s njegove strane, ali, sigurno ce ostati zal za ovakvim potezima, koje samo on moze izvesti, niko drugi.

C'MON RF!
Izdržati, to je temelj vrline!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 mar 2012, 03:54

Veliki Roger Federer. Nemojte zamjerati što je meč trajao kratko, čovjek žurio. :mrgreen:

Šalu na stranu, idemo ozbiljno.
- Mislim da možemo biti zadovoljni mečom, iako smo od njih navikli da gledamo još bolje i mnogo neizvjesnije mečeve, ovaj ipak ne možemo nazvati lošim. Odakle da počnem ? - Od početka. :mrgreen:

Nadal je jako motivisano ušao u meč i imao je jasan cilj - zarotirati lopticu što više, dati joj visok luk/spin i podloga će uraditi svoje, i radila je, odskok je, kako smo i očekivali bio nenormalno visok, ali Roger Federer se nije primao na to kao u mnogim prethodnim mečevima između njih dvojice. Sada je ostao smiren, igrao je pametno i agresivno u zavisnosti od situacije. Nevjerovatno je kako je i koliko miksao sa udarcima. Na momente bi hvatao lopticu rano, zatim bi u nekim situacijama pustio lopticu da poslije dodira sa podlogom što više padne da bi mogao napasti bekendom, zatim je Inside out forhendima lomio Nadala, jednostavno, nadigrao ga u svim segmentima igre i pokazao da zna i može igrati sa njim, te da je njegova najbolja igra neuhvatljiva za svakog tenisera, samim tim i Rafu.
- Govorio sam od Rotterdama o ovom novom Rogeru, govorio sa koliko samopouzdanja igra i da je izuzetno motivisan i odlučan u tome da pokaže svjetskom tenisu da i dalje može parirati današnjim teniskim gladijatorima, pa čak i više od toga. Rekao sam da samo pobjeda protiv Nadala na nekom sporom hardu ili šljaci može značiti da u njemu ima kuveta za još koji GS, jer da bi isti osvojio, moraš pobjeđivati one najbolje, a znamo da je ispod Rogerove reputacije da konstantno igra polufinala GS-ova, te da može više od toga.

Rafa me naljutio. Ne gumo vjerovati da neko može biti toliko uporan i onoliko forsirati neki udarac. Pa pobogu čovječe, vidiš da ne ide. Roger ga razbija varijacijama, ako Rafa pošalje duboku na bekend, ovaj iskoristi snagu udarca i vrati mu pod noge, ako Rafa pošalje kratku lopicu, Roger se izvuče na forhend i završi posao. Ovaj put plan nije upalio, Roger se nije opustio, nije dozvolio da klone duhom i vrati Rafu u meč. Nije dozvolio da kompleks učini svoje, kao što je to radio u prethodnim mečevima. Sa takvim stanjem stvari, Rafa se nije imao čemu nadati.

Također i statistika govori sama za sebe. 29-10 u vinerima za Rogera i 25-13 u greškama, opet za Rogera, dovoljno govori ko je vodio glavnu riječ u poenima i ko je bio bolji na terenu. Rafa je čak imao bolji postotak prvog servisa (71%) ali lošiju realizaciju. Roger je sjajno riternirao. Imao samo 64% prvog servisa, ali istu takvu i realizaciju.
Total points von : 62 - 50 u korist Rogera.

- Rafi zamjeram što nije igrao agresivnije i ofanzivnije, i sa ovim pokušajem destrukcije Rogerove igre (koja nije uspjela) bolji rezultat nije ni zaslužio.

Svaka čast Roger. Sve osim njegove pobjede u sutrašnjem finalu je iznenađenje, mada ne treba potjenjivati Big Johna. Vidjećemo kako će ga servis služiti, jer to je ono što će mu davati nadu u sutrašnjem finalu.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 mar 2012, 08:52

formance je napisao/la: Rafa me naljutio. Ne gumo vjerovati da neko može biti toliko uporan i onoliko forsirati neki udarac. Pa pobogu čovječe, vidiš da ne ide.
Nema te zašto ljutiti, igrao je kao i uvijek kada je sa druge strane Federer. Do sada je uglavnom prolazilo, ali sinoć je Federer bio mnogo 'fokusiraniji', nije srljao - tj. znao je što ga čeka i dobro se pripremio.
formance je napisao/la: - Rafi zamjeram što nije igrao agresivnije i ofanzivnije, i sa ovim pokušajem destrukcije Rogerove igre (koja nije uspjela) bolji rezultat nije ni zaslužio.
Rafa je igrao po svom, kao što kažeš - destruktivno. Zašto mijenjati recept koji je do sada uglavnom prolazio?

Što se tiče finala, ne dajem previše šanse Isneru. Na stranu dobru formu i njegovu nedavnu pobjedu nad Federerom u Davis cupu. Zna Roger kako igrati sa 'monstrumima' koji serviraju preko 200 na sat.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 18 mar 2012, 10:26

Teski uslovi za mec, hladno i jaki vjetar, usovi u kojima se bolje snasao Federer, a inace Nadalu manje odgovara kada je "windy" zbog spinova.

Opet krenuo u mec kao i obicno, defanzivno i destruktivno, sto se i vidjelo nakon prvog seta kada je imoa samo 6 winnera.
Federer odlican, BH dobar, itekako motiviran i fokusiran nego inace.
Danas itekako velike sanse ima za titulu, zna kako sa udaracima i big serverima, vec je jednog i dobio na turniru, a i John se juce previse i fizicki i psihicki potrosio.
Ako osvoji titulu, imat ce jedan masters i dva 500 turnira i skoro pa vec sada istu sezonu kao proslu, nek uzme jedan GS i to je odlicna sezona za tridesetogodisnjaka.

Nadal je postao 21. igrac protiv kojeg RF ima dvostruki broj pobjeda, ovo ce biti njegovo 30. finale na mastersima i igra za svoju 19. titulu, sinocnja pobjeda je 14. uzastopna!

Ko bi rekao, kakva godina 21-2! 8-)

[youtube][/youtube]
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 18 mar 2012, 10:44

8-)

legendin "najveci koji je krocio" :lol: :lol: pometen od strane najboljeg svih vremena :mrgreen:

To ti je kad me ne slusas, rek'o sam ti Isnera prvi set i Rogera :mrgreen:

Bekend fenomenalan u drugom setu, na pocetku prvog je skripilo, al' u drugom minimum gresaka iz bekenda, pa jel' ovo neki novi Roger? Nadal je ostao bez svoje purice, al' i bez titule, na koju ceka vec 9 mjeseci :mrgreen:

I pored bolesti, i pored najtezeg zrijeba, i pored svojih godina, Roger je na pragu da uzme novu masters titulu i mislim da je preiskusan da ga dobije igrac tipa Isnera u finalu!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 18 mar 2012, 11:03

retro je napisao/la:Teski uslovi za mec, hladno i jaki vjetar, usovi u kojima se bolje snasao Federer, a inace Nadalu manje odgovara kada je "windy" zbog spinova.

Opet krenuo u mec kao i obicno, defanzivno i destruktivno, sto se i vidjelo nakon prvog seta kada je imoa samo 6 winnera.
Federer odlican, BH dobar, itekako motiviran i fokusiran nego inace.
Danas itekako velike sanse ima za titulu, zna kako sa udaracima i big serverima, vec je jednog i dobio na turniru, a i John se juce previse i fizicki i psihicki potrosio.
Ako osvoji titulu, imat ce jedan masters i dva 500 turnira i skoro pa vec sada istu sezonu kao proslu, nek uzme jedan GS i to je odlicna sezona za tridesetogodisnjaka.

Nadal je postao 21. igrac protiv kojeg RF ima dvostruki broj pobjeda, ovo ce biti njegovo 30. finale na mastersima i igra za svoju 19. titulu, sinocnja pobjeda je 14. uzastopna!

Ko bi rekao, kakva godina 21-2! 8-)

[youtube][/youtube]

GO ROGER - šta drugo reći !
Sjajna igra sinoć, gledao sam prvi set do 3-3 i nisam vise izdrzao ...
Po meni, najbitniji faktor je backhand.Na highlights koji sam gledao, nikad manje gresaka iz BH nije bilo, iako je Rafa u nekim trenucima forsirao na tu stranu ...

Nisam siguran da li se Davis cup broji u zvanicne rezultate, a ako se ne broji onda je Roger na 21-1!
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 18 mar 2012, 11:09

Broji se od kad se i za DC osvajaju bodovi, i ja sam mislio da ne ulazi u zvanicni skor, tako da je ipak 21-2. :D
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 18 mar 2012, 11:28

samosarajvo, evo ti usporedba rivalstva izmedju Rogera i Nadala...

Grand Slam:
Federer 16 titula 7 finala
Nadal 10 titula 5 finala

ATP Masters 1500 (zavrsni masters):
Federer 6 titula 1 finale
Nadal 0 titula 1 finale

ATP Masters 1000:
Federer 18 titula 12 finala (prije ovog danasnjeg)
Nadal 19 titula 10 finala

ATP 500 series:
Federer 12 titula 4 finala
Nadal 11 titula 2 finala

ATP 250 series:
Federer 20 titula 6 finala
Nadal 5 titula 3 finala

Dakle, ako veceras pobjedi Nadal ni na jednoj seriji nece imat' vise titula od njeg, tj izjednacit ce se i na Mastersima iz serije 1000 s njim! Tako da je Nadal jos uvijek daleko od Rogera...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 mar 2012, 12:00

Ne samo to, vec Nadal nije osvojio nista na hardu od Tokija 2010. Vec punih 15 meseci nema titule na hardu, a sve to vreme je bio ili #1 ili #2 na listi. Ne uzme li Miami, preko leta ce biti u situaciji da prebaci 2 godine od poslednje "betonske" pobede. Strasno.
Kalendar se u 2/3 sastoji samo od harda (sporijeg i brzeg), a 1/3 su sljaka i trava. Dakle, "najveci ikada" (za neke), ne moze u svojim prime godinama karijere, da uzme nista na glavnoj podlozi Toura, a drugo mesto jos uvek drzi samo zbog sljake. Uporedite to sa periodom 2004-07 i godinama u kojim je Federer bio u prime-u.
Federer je "ubijao" na svim podlogama i bio ubedljivo prvi na hardu, indooru i travi, te #2 na sljaci.
1 je RF, a ostali su samo teniseri.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 18 mar 2012, 12:03

MaGiCa je napisao/la:1 je RF, a ostali su samo teniseri.
HAHAHA ! ;)
-CaptainFantastic08-

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 mar 2012, 12:29

Virtu4l je napisao/la:Nema te zašto ljutiti, igrao je kao i uvijek kada je sa druge strane Federer. Do sada je uglavnom prolazilo, ali sinoć je Federer bio mnogo 'fokusiraniji', nije srljao - tj. znao je što ga čeka i dobro se pripremio.
Tačno. Moja poenta je da je previše čekao i kasno shvatio da destrukcijom igre neće ništa postići. Kad je ofanzivnije zaigrao na 5-2, odmah je i vratio brejk. Morao je promijeniti taktiku.
Virtu4l je napisao/la:Rafa je igrao po svom, kao što kažeš - destruktivno. Zašto mijenjati recept koji je do sada uglavnom prolazio?
Zato što je logično da kad ti nešto ne ide, pokušaš promijeniti pristup problemu. Mislim da se previše pouzdavao u greške protivnika, a premalo na kvalitet i arsenal vlastitih udaraca. ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 mar 2012, 12:59

Vidim javljaju se ovi mrzitelji najvećeg koji je kročio teniskim terenima Magica, Edo i co. :mrgreen:
Neka ba tek je sezona počela, plakaće Feđa ima vremena :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 18 mar 2012, 13:03

legenda reala je napisao/la:Vidim javljaju se ovi mrzitelji najvećeg koji je kročio teniskim terenima Magica, Edo i co. :mrgreen:
Neka ba tek je sezona počela, plakaće Feđa ima vremena :lol: :lol:
Al' ne moze Nadal nikad biti veći od Federera ... pogotovo Đoković !
Nadal ima problema sa povredama, konjena ga muče, ne zna se da li će u 30 godini uopće igrati tenis na razini na kojoj igra Federer ...
To je osnovni argument ...
-CaptainFantastic08-

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.