Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: FC Manchester United
Trasimaco, ja ne znam kako ti zamisljas vezni red sa Fltecherom i Hargreaves
. To bi bila veze bez kreativnosti i ideje. Slazem se da bi defanzivno bila jaka, ali bi u ofanzivi bila nula. Meni se svidja vise varijanta sa Owenom i Carrickom. Carrick je vrhunski igrac sa odlicnim pregledom igre, pasom, osjecajem za prostor i sto je najvaznije lik djeluje po cijelom terenu. Ja bih volio da Fergi konacno da sansu Andersonu na njegovom prirodnom mjestu, na poluspici, slobodnjaka, da se krece kuda hoce po svom instiktu. To je igr'o u Portu i radi igara na toj pozicije je dos'o u MU. Ono sto je Giggs igr'o protiv Arsenala to treba igrat i Anderson. Znaci, dva centralna vezna, dva krila, Anderson poluspic i Rooney u napadu. Ne znam sta vam nije jasno sa Berbatovim. Fergi i njemu daje zadatke koje ovaj ne moze da ispuni, tako da je logicno da momak gubi samopouzdanje i da ne moze pokazat ono sto zna. Berbatov je klasicni spic koji voli slobodu i koji ne trpi instrukcije i defanzivne zadatke. Dakle, ako Fergi zeli najbolje od njega, treba da ga pusti da igra po instiktu, kao sto je igr'o van Nistelrooy i tada bi on dao svoj puni doprinos. Otkako je dos'o u MU, Fergi mu nije namjenio da igra njegovu prirodnu poziciju nego ga je vozo po sredini, daleko od gola, gdje se on osjeca kao riba na suhom. Za svakog napadaca je kljucno samopouzdanje, Dimitar ga je izgubio, jer ne igra u spicu, jer ne daje golove i radi toga mu se desavaju onakvi promasaji kao onaj protiv Arsenala. Fergi igra klasicnu formaciju sa dva centralna vezna (bez zadnjeg veznog i poluspica), sa dva krila i sa dva spica koji imaju zadatak da se krecu po cijelom terenu, da mjenjaju mjesta i tako zbunjuju protivnicku odbranu i onemogucuju je da igra flastera na bilo kojem napadacu. Anderson i Berbatov se ne uklapaju u takav sistem igre i Fergi je o tome trebo mislit kada ih je dovodio.

Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Taj vezni red sa njima dvojicom je osvojio LP 2008. godine. Pogledaj samo procenat tacnih pasova koje Fletcher ima, pa mi onda reci da li nije kreativan. A i ovaj drugi uopste nema los procenat tacnih pasova, naprotiv! Iskreno, meni je vaznije da je defanziva na sredini jaca, nego ofanziva. Znas i sam da kada vezni igrac izgubi loptu da je to pola gola. A za kreativnost imas krilne igrace, koji u formaciji 4-4-2 i ne igraju bas izrazita krila, i oni mogu dijeliti lopte ako ovi iz sredine zakazu. Uz to mogu mijenjati strane i konstantno ulaziti u sredinu pa iz te pozicije traziti napadace. Ima milion opcija. A ta dva napadaca ionako nonstop mijenjaju mjesta i zbunjuju odbranu. Formacija 4-2-3-1 se vise nece igrati, i zato nema tog poluspica za kojeg si ti imenovao Andersona. Umjesto poluspica imas dva krila, koja obezbjeđuju asistencije. Evo pogledaj koliko dosad asistencija imaju Nani i Valencia, pa ces vidjeti o cemu govorim.

A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
Rooney vjeran Manchesteru
Nogometaš Manchester Uniteda Wayne Rooney izjavio je kako do kraja karijere želi ostati među crvenim vragovima.
Nakon odlaska Cristiana Ronalda u Real Madrid, Rooney je preuzeo ulogu vođe u klubu s Old Trafforda, postigavši četiri pogotka u isto toliko utakmica u Premier ligi ove sezone. Nova mu se uloga očito sviđa i nema namjeru slijediti Ronaldov primjer.
Uvijek sam govorio da volim ovaj klub i dokle god me ovdje žele, ostat ću u Manchesteru. Ne vidim nijedan razlog zašto bih želio prijeći u neki drugi klub. Sve što želim, imam ovdje - izjavio je 23-godišnji napadač za Daily Telegraph.
Moja obitelj živi samo pola sata odavde, ovdje sam dobro situiran i iskreno, ne mogu se zamisliti nigdje drugdje, osim ako mi menadžer ne kaže drugačije - zaključio je Rooney.
Nogometaš Manchester Uniteda Wayne Rooney izjavio je kako do kraja karijere želi ostati među crvenim vragovima.
Nakon odlaska Cristiana Ronalda u Real Madrid, Rooney je preuzeo ulogu vođe u klubu s Old Trafforda, postigavši četiri pogotka u isto toliko utakmica u Premier ligi ove sezone. Nova mu se uloga očito sviđa i nema namjeru slijediti Ronaldov primjer.
Uvijek sam govorio da volim ovaj klub i dokle god me ovdje žele, ostat ću u Manchesteru. Ne vidim nijedan razlog zašto bih želio prijeći u neki drugi klub. Sve što želim, imam ovdje - izjavio je 23-godišnji napadač za Daily Telegraph.
Moja obitelj živi samo pola sata odavde, ovdje sam dobro situiran i iskreno, ne mogu se zamisliti nigdje drugdje, osim ako mi menadžer ne kaže drugačije - zaključio je Rooney.
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
[youtube][/youtube]
Kako je jak ovaj video, o kako sam se samo ismijao ahhaha.
Kako je jak ovaj video, o kako sam se samo ismijao ahhaha.
- Stone Island
- Kontakt:
I kakve to veze ima s Manchesterom ?
Aaa Rz88 ?

Aaa Rz88 ?

Pa provaljuju drotove. A ima veze s Manchesterom zbog ove pjesme. Ima li slicnosti?Stone Island je napisao/la:I kakve to veze ima s Manchesterom ?
Aaa Rz88 ?
![]()
![]()

[youtube][/youtube]
- reds_forever
- Kontakt:
ovako je to bilo zadnjeg dana prelaznog roka
From Jay, outside OT on his iphone, via text on 81111: "Brilliant, that Valencia news someone texted in - well David Silva has just pulled up in a car at Old Trafford, him and his agent seen getting out of the car! Just seen it, brilliant news!"

From Jay, outside OT on his iphone, via text on 81111: "Brilliant, that Valencia news someone texted in - well David Silva has just pulled up in a car at Old Trafford, him and his agent seen getting out of the car! Just seen it, brilliant news!"

After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
reds_forever je napisao/la:ovako je to bilo zadnjeg dana prelaznog roka

Oj ludosti, jos samo fali da Manchester dovede Chuck Norrisa i bit ce ne pobijedivi!Trasimaco je napisao/la:reds_forever je napisao/la:ovako je to bilo zadnjeg dana prelaznog roka
Da, uvijek tako neki biseri izbace "spektakularnu vijest". Svi forumi su puni toga. Neki dan sam procitao kako je jedan preko rođaka, koji ima veze u Barci preko fizioterapeuta igraca, cuo da United dovodi Messia.
![]()
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best
Tuzla - Grad koji volim!
Tuzla - Grad koji volim!
- Stone Island
- Kontakt:
Radi pjesme.Trasimaco je napisao/la:Pa provaljuju drotove. A ima veze s Manchesterom zbog ove pjesme. Ima li slicnosti?Stone Island je napisao/la:I kakve to veze ima s Manchesterom ?
Aaa Rz88 ?
![]()
![]()
![]()
[youtube][/youtube]

Hahahaha... da! Ali i mozda zbog toga sto to jesu navijaci Uniteda.Stone Island je napisao/la:Radi pjesme.

- Stone Island
- Kontakt:
Mislim da se radi o navijačima dva različita kluba.Trasimaco je napisao/la:Hahahaha... da! Ali i mozda zbog toga sto to jesu navijaci Uniteda.Stone Island je napisao/la:Radi pjesme.Vjerovatno je zato Rz i postavio onaj clip.
Stone Island je napisao/la:Mislim da se radi o navijačima dva različita kluba.Trasimaco je napisao/la:Hahahaha... da! Ali i mozda zbog toga sto to jesu navijaci Uniteda.Stone Island je napisao/la:Radi pjesme.Vjerovatno je zato Rz i postavio onaj clip.
Na clipu ti lijepo pise da su to navijaci kluba FC United. Taj klub se takmici u nekoj 5. ili 6. ligi. Stvar je u tome sto su navijaci tog kluba zapravo navijaci Manchester Uniteda koji ne podrzavaju americke vlasnike i odbijaju da idu na gostujuce utakmice koje iga Manchester United. Ali bez obzira na to, redovni su na Old Traffordu, i to ih je vecina sa Stretford Enda. Znaci u prevodu, to jesu navijaci Man Uniteda!

- Stone Island
- Kontakt:
Mislim da ti oni već odavno ne idu na tekme Man.Utd. ! A ne otkako je taj Amerikanac počeo da kaki sa kupovinom...
Ali eto,valjda ti bolje znaš navijaš za njih.
Ali eto,valjda ti bolje znaš navijaš za njih.
Ne bih rek'o da si upravu... Hargreaves je u tom timu uglavnom igr'o desng veznog, a ne centralnog veznog. Dakle, Carrick je bio u veznom redu i njemu pripadaju velike zasluge za dobru igru veznog reda. Fletcher se popravio u zadnje dvi godine, ali opet ne moze imat mjesto prije Carricka kako god okrenes.Trasimaco je napisao/la:Taj vezni red sa njima dvojicom je osvojio LP 2008. godine. Pogledaj samo procenat tacnih pasova koje Fletcher ima, pa mi onda reci da li nije kreativan. A i ovaj drugi uopste nema los procenat tacnih pasova, naprotiv! Iskreno, meni je vaznije da je defanziva na sredini jaca, nego ofanziva. Znas i sam da kada vezni igrac izgubi loptu da je to pola gola. A za kreativnost imas krilne igrace, koji u formaciji 4-4-2 i ne igraju bas izrazita krila, i oni mogu dijeliti lopte ako ovi iz sredine zakazu. Uz to mogu mijenjati strane i konstantno ulaziti u sredinu pa iz te pozicije traziti napadace. Ima milion opcija. A ta dva napadaca ionako nonstop mijenjaju mjesta i zbunjuju odbranu. Formacija 4-2-3-1 se vise nece igrati, i zato nema tog poluspica za kojeg si ti imenovao Andersona. Umjesto poluspica imas dva krila, koja obezbjeđuju asistencije. Evo pogledaj koliko dosad asistencija imaju Nani i Valencia, pa ces vidjeti o cemu govorim.![]()
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- el-fighter
- Kontakt:
Dakle sad konačno znamo za koga Bolt navija, spominjali su se Real i Čelzi, a sada znamo da je to Mančester.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
Rooney: Jako poštujem velikog strijelca Owena
Za kvalifikacijsku utakmicu protiv Hrvatske engleski selektor Fabio Capello je pozvao ovih pet napadača (Emile Heskey, Wayne Rooney, Jermain Defoe, Peter Crouch i Carlton Cole).
Najbolji i najcijenjeniji od njih, igrač Manchester Uniteda Wayne Rooney, je komentirao svoje suigrače u vršku napadu, točnije jednog kojeg nema na popisu.
- Prvo da naglasim jednu stvar, a to je da sve odluke dakako donosi gospodin Capello i poštujem ih kakve god bile. No, htio sam reći da Engleska ima jako dobrih napadača, naravno i izvan kruga nas pet koji ćemo igrati protiv Hrvatske - započeo je Rooney, a potom bio precizniji:
- Treniram svakodnevno s Michaelom Owenom i moram reći kako je strašno motiviran i bolji iz dana u dan. On nikako nije zaboravio igrati nogomet, te i dalje mislim da je fantastičan strijelac i igrač vrijedan velike pažnje.
Za kvalifikacijsku utakmicu protiv Hrvatske engleski selektor Fabio Capello je pozvao ovih pet napadača (Emile Heskey, Wayne Rooney, Jermain Defoe, Peter Crouch i Carlton Cole).
Najbolji i najcijenjeniji od njih, igrač Manchester Uniteda Wayne Rooney, je komentirao svoje suigrače u vršku napadu, točnije jednog kojeg nema na popisu.
- Prvo da naglasim jednu stvar, a to je da sve odluke dakako donosi gospodin Capello i poštujem ih kakve god bile. No, htio sam reći da Engleska ima jako dobrih napadača, naravno i izvan kruga nas pet koji ćemo igrati protiv Hrvatske - započeo je Rooney, a potom bio precizniji:
- Treniram svakodnevno s Michaelom Owenom i moram reći kako je strašno motiviran i bolji iz dana u dan. On nikako nije zaboravio igrati nogomet, te i dalje mislim da je fantastičan strijelac i igrač vrijedan velike pažnje.
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
ko je samo rekao da navija za realel-fighter je napisao/la:Dakle sad konačno znamo za koga Bolt navija, spominjali su se Real i Čelzi, a sada znamo da je to Mančester.

I gdje se tu odjednom nadje chelsea

nego pustite vi bolta, kad ce zavrsiti kod vas ta kriza?

Jedna duša, jedno tilo..di god išli, šta god bilo..kada umrem sav u bilo...na Poljud metnite mi tilo...
Mirza_Hordas je napisao/la:Rooney: Jako poštujem velikog strijelca Owena
Ja navijam za Man.UTD i zivotna zelja mi je bila vidjeti Owena u dresu najdrazeg kluba(to se i desilo

Unitedu prijeti ista kazna baš kao i Chelsea-u. Naime, Le Havre optužuje United kako su na neregularan način doveli 16- godišnjeg Paula Pogba. Iz Uniteda javljaju da je sve to obična glupost, a sportski direktor Le Havre je siguran kako će dobiti na sudu i sam kaže "Siguran sam da ćemo dobiti ovaj slučaj. Ovo nije samo u vezi naših ličnih interesa, već i interesima fudbala".
Novine Times već pišu o tome kako je ovo anti-engleska koalicija da bi se pokušao unišiti Engleski fudbal.
Ja se lično pitam, kada je Arsenal na ovoj listi predvođeni Wengerom i njegovim football menedžerom.
Novine Times već pišu o tome kako je ovo anti-engleska koalicija da bi se pokušao unišiti Engleski fudbal.
Ja se lično pitam, kada je Arsenal na ovoj listi predvođeni Wengerom i njegovim football menedžerom.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.