@Bundesliga: Prežavakana je to tema, nemoj se borit s vjetrenjačama i sve je jasno....Vidiš da
Justinu Bieberu nije jasno dal je Bundesligaš ikad prošao grupnu fazu , a Schalke igrao polufinale Lige prvaka prošle sezone. Znači onaj ko prati fudbal zar može takvo polufinale fulit? Bieber htio u svrhu promocije albuma malo stvorit zbrku, a vi ga shvatili ozbiljno.....
A Arogantnom malo dosadno na temi Serie A , nema šta puno pisat o Interu i drugim stvarima pa malo navrno kod nas.....

Ja mislio doša čestitat na ovim dobrim igrama, reko malo pogledao ove utakmice sedmice, šestice uz Coca Colu , čips i pomfrit a on došao da nam ovde nervozu prosipa.....E majka mu stara.....@Bundesliga zato opušteno, vidi kako Bayo fino maršira, a što bude više marširao više će se padobranaca ovde spuštat, ista priča uvijek....
Nego nakon Biebera (joj Bieber sjetih se možda će se uskoro ovde i Backstreet Boysi pojavit, pa i oni bi nam nešto mogli o BuLi reči, al hajd ko god došo, dobro došo, čorbe za sviju ima

).....
A sad malo da se uozbiljimo, ili ti se uozbiljim, joj kad bi se ovde svi znali ko ja uozbiljit dobro bi bilo....
Znači danas dobra partija, dobar protok lopte, dobra predstava, samo nekako sam danas tu više ostavljenog prostora primijetio nego u ove 2 prethodne utakmice. Jeste da taj protok lopte ide sve bolje i ta kombinatorika je sve bolja, ali nekako nam je Hertha u startu baš ostavila praznog prostora. A donekle smo ga i mi sami stvorili, ali sam mislio da će to Rehhagel još više zacementirat pozadi..
Npr protiv Basela je prostor bio mnogo više zgusnut, znači oni su se bili odlično postavili, u startu nam sve suzili, ali smo ih mi brzo razvukli brzim golom.....Danas nam se prostor čak i malo više otvorio.....Znači u protekle 2 utakmice smo baš mi suzbili protivnika uza zid , da nije mogao naći odgovor, dok je Hertha malo danas u startu pomogla. Međutim, sad bilježimo sjajne rezultate jer pucamo od samopouzdanja, nekako smo sav teret skinuli protiv Hoffenheima, a onda to prenijeli na utakmicu s Baselom i prosto poboljšali apsolutno kretanje.
Sad opet puno više probijamo kroz sredinu, dosta zbog kretanja i Mullera i Riberyja i Robbena (ovaj prvi je opet znatno digao formu, a ova druga dvojica često uđu u sredinu sada), tako da je sad teško proračunati našu igru i prosto sve se akcije odvijaju brzo. Dobro je kretanje bez lopte, onda lopta ide brzo, brz je protok, šanse se koriste, jer sad je i samopouzdanje visoko, postoji ta uvjerenost u vlastite sposobnosti.
A danas eto ja spomenuh kvalitete Mullera, kad čovjek baš ostvari veliki doprinos pobijedi danas. 1 gol, asistencija i na njemu skrivljen penal. On i Ribery su dosta toga doprijenijeli.
Još jedan bitan činilac u svemu je Kroos, čovjek koji me u protekli par utakmica, mislim u onoj crnoj seriji prije Hoffe, posebno razočarao, jer kod njega nije bilo pravog kretanja, pravog usmjerenja prema golu, pravih pokušaja da uputi pas, da uradi nešto eksplozivno poput pravog šuta, a sad se probudio, sad djeluje svježe dobro, a i ima dobru kvotu pasova koji stižu do saigrača.
Timski duh se opet sve više diže, npr. Robben prepušta loptu kod drugog penala Gomezu, proslava golova na poseban način....Bayern je uvijek bio familijaran klub, klub visokog , izrazitog timskog duha i na momente je tu možda malo došlo do krize, malo su se igrači u doba te krize grizli, izjedali jedni druge, a sad se atmosfera opet vratila na visok nivo....
Možda mala zamjerka danas, što je nekako bilo pozada te opuštenosti, na primjer protiv Basela smo u potpunosti od starta bili kompaktni, pozada smo zatvorili, a naprijed igrali kontrolisano ofanzivno, dok onda nismo ispali pravu paljbu.....Danas je bilo tih par greški, koje nas u nekoj drugoj utakmici i to protiv top protivnika mogu skupo koštat. Na toj lijevoj strani se mora zakrpit. Alaba je odradio u protekle 2 utakmice dobar posao, ali on je preofanzivno orijentisa, pa se tamo to mora malo zakrpit. Vidjet ćemo dal će se tamo opet vraćat Lahm, a onda desno opet Rafinha. Ali vjerovatno će u nekim drugim utakmicama i Ribery radit prema nazad još više pa odmah tu ima još više stabilnosti, jer kad smo već vodili, onda je bilo tu malo i opuštanja i to je jasno...
Sada je u srijedu bitna , a i teška utakmica protiv Gladbacha, gdje nam treba pobjeda da uđemo u finale Kupa, na taj način bi onda imali u najmanju ruku solidnu sezonu, a sve ostlao bi dalje vidjeli koliko bi još mogli zasladit ovu sezonu. Finale Kupa treba izborit, primać se tom trofeju, onda idemo izborit polufinale Lige prvaka i tu ostat dalje u igri za trofej i u BuLi vršit do kraja pritisak na Bvb.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland