FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 17 mar 2012, 20:36

Savrseno, perfekcija i sta sve ne.
Ekipa puca od samopouzdanja a jedan od takvih primjera je onaj treci penal, pa ko bi se usudio onako pucati ako nije siguran da ce zabiti, niko!

Ponovo smo oni stari, barem kako to rezultati i igra pokazuju.
Steta je sto nismo ranije poceli sa boljim igrama, vjerujem da bi danas bili u egalu sa Milionerima.

Srijeda i Gladbach, odlican ispit.

slika
:lol: :lol: :lol:

P.S. Podrska za Muambu!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 17 mar 2012, 20:39

Bundesliga je napisao/la:
HZ_ilidzaa je napisao/la:Finansijski i organizacijski su najbolji , ali osim Bayerna ne vidim nijedan tim koji bi mogao napasti LP , cak ne sjecam se kad je neki njemacki tim osim Bayerna prosao grupnu fazu LP.
Prosao je Schalke prosle godine u polufinale, to ti je najnoviji primjer , ove godine Leverkusen je isto uradio mislim prosao je grupu, neka spanska liga nije taraba, gdje Real dere Osasune,Granade isl timove, kojih je spanska liga puna. Bundesliga je podcijenjena, isto sto je spanska liga precijenjena , a u odnosu na Engleze su miljama daleko. teze je sigurno igrati protiv Nurnberga npr nego li protiv Granade ili Villareala koji je nula od kluba.

Nego pustite sada to podrska Muambi :(
Pih , jah sto se obruka :oops: Zaboravih na Lev. i Salke , ali nikad me nije privlacila BL , jedino kad igra Bayern pogledam , kad gledam ove ostale ko da gledam PL BiH , spora, ne atraktivna igra dok u Spaniji bilo ko da igra mozes vidjeti brz ,lijep i efikasan fudbal.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 mar 2012, 20:44

HZ_ilidzaa je napisao/la:Pih , jah sto se obruka Zaboravih na Lev. i Salke , ali nikad me nije privlacila BL , jedino kad igra Bayern pogledam , kad gledam ove ostale ko da gledam PL BiH , spora, ne atraktivna igra dok u Spaniji bilo ko da igra mozes vidjeti brz ,lijep i efikasan fudbal.
Kontaj da sam stavio smajlic s rukom na licu :roll:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 17 mar 2012, 20:45

HZ_ilidzaa je napisao/la:Pih , jah sto se obruka Zaboravih na Lev. i Salke , ali nikad me nije privlacila BL , jedino kad igra Bayern pogledam , kad gledam ove ostale ko da gledam PL BiH , spora, ne atraktivna igra dok u Spaniji bilo ko da igra mozes vidjeti brz ,lijep i efikasan fudbal.
Kontaj da sam stavio smajlic s rukom na licu :roll:
Svako ima svoje misljenje ;)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 mar 2012, 20:49

HZ_ilidzaa je napisao/la:Svako ima svoje misljenje
Subjektivno misljenje nije dobro za tebe buraz ;) . Promisli malo i shvatit ces da si pisao niz gluposti , ali eto pisi i dalje ako mislis da je to ispravno.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 mar 2012, 20:53

@ Omerbavarac

Taj detalj iz 25 minute gdje Ribery i drustvo igraju igru koja ce odluciti ko ce izvesti slobodnjak je samo jos jedan dokaz kako lijepa i pozitivna atmosfera u uvom trenutku vlada u Bayernu. Za nadati se da ce nastaviti u ovom ritmu, takodjer me raduje taj srdacni pozdrav izmedju Henckesa i Riberya nakon sto je Ribery napustio igru. 8-)

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 17 mar 2012, 21:16

HZ_ilidzaa je napisao/la: Svako ima svoje misljenje ;)
Pa kad vec iznosis misljenje, navedi barem jedan argument pa cemo ti ukazati da je stanje suprotno od onoga sto tvrdis. Ovako ono sto iznosis prije bi s moglo svesti pod lupetanje nego misljenje.
#divovi

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 17 mar 2012, 21:41

moustapha je napisao/la:
HZ_ilidzaa je napisao/la: Svako ima svoje misljenje ;)
Pa kad vec iznosis misljenje, navedi barem jedan argument pa cemo ti ukazati da je stanje suprotno od onoga sto tvrdis. Ovako ono sto iznosis prije bi s moglo svesti pod lupetanje nego misljenje.
Pa upravu je covjek, jer ebo Ligu gdje se najbolji igraci(Ballack, Sahin, Ozil) prodaju za sicu....
Bundeska ima samo jednu dobru stranu a to je posjeta i nista vise...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 17 mar 2012, 21:45

Opet lupetanje. c c c :roll:
Zadnja izmjena: moustapha, dana/u 17 mar 2012, 21:45, ukupno mijenjano 1 put.
#divovi

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 mar 2012, 21:45

Arogantni je napisao/la:Pa upravu je covjek, jer ebo Ligu gdje se najbolji igraci(Ballack, Sahin, Ozil) prodaju za sicu....
Koji idol , da sigurno Bundesliga ne valja , hvala strucnjace sto si nas prosvijetlio, Bundesliga je proglasena kao 3 najbolja liga svijeta, i ta liga koju vi toliko podcjenjujete je ispred Serie - A i ostat ce ispred , tako da mozes ti pricati koliko oces bez valjanih argumenata , ali cinjenice su da je Bundesliga treca liga svijeta i da je trenutno za klasu ispred italijanske lige. 8-)

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 17 mar 2012, 22:05

Arogantni je napisao/la:Pa upravu je covjek, jer ebo Ligu gdje se najbolji igraci(Ballack, Sahin, Ozil) prodaju za sicu....
Koji idol , da sigurno Bundesliga ne valja , hvala strucnjace sto si nas prosvijetlio, Bundesliga je proglasena kao 3 najbolja liga svijeta, i ta liga koju vi toliko podcjenjujete je ispred Serie - A i ostat ce ispred , tako da mozes ti pricati koliko oces bez valjanih argumenata , ali cinjenice su da je Bundesliga treca liga svijeta i da je trenutno za klasu ispred italijanske lige. 8-)
Koliko je timova te ''svemirske'' Lige proslo grupu LP a koliko Italijana...
Nemoj tu racunati EL jer je jedino vama, Spancima i istocnjacima zanimljivo to takmicenje... Cak i jednom Partizanu to takmicenje nije bilo interesantno...
A ne odgovori kako se najbolji igraci te svemirske Lige prodaju za sicu a jedan prosjecni ital. tim proda igraca u vrij. od 44m eura... znaci vise nego li su placeni Khedira, Ballack, Ozil i Sahin zajedno...
Toliko o snazi iste...
Pomirite se sa tim da je Bundeska losa al' da je zahvaljujuci placipicama dobila to 4. mjesto u LP na osnovu igara u LE...
To svakom pametnom covjeku nije normalno i regularno, hajd da su dobili mjesto u LE, al' mjesto u LP na osnovu cega....???????????

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 mar 2012, 22:18

Arogantni je napisao/la:Koliko je timova te ''svemirske'' Lige proslo grupu LP a koliko Italijana...
Nemoj tu racunati EL jer je jedino vama, Spancima i istocnjacima zanimljivo to takmicenje... Cakk i jednom Partizanu to takmicenje nije bilo interesantno...
A ne odgovori kako se najbolji igraci te svemirske Lige prodaju za sicu a jedan prosjecni ital. tim proda igraca u vrij. od 44m eura... znaci vise nego li su placeni Khedira, Ballack, Ozil i Sahin zajedno...
Toliko o snazi iste...
Kada se gleda snaga odredjene lige ne gleda se samo koliko timova prodje grupu, a ako oces vec da znas tri italijanska predstavnika su prosla grupu Lp-a a 2 njemacka predstavnika . No medjutim kada se gleda snaga lige gleda se snaga kompletne lige i klubova koji igraju u istoj. Dakle npr Cagliari bi komotno mogao da igra u cvajti ili cak mozda u trecoj ligi Njemacke , jer nemaju potrebnu snagu i kvalitet da igraju u Bundesligi. Te price da Italijanima nije zanimljivo takmicenje Evropa Lige se moze okaciti macku o rep , drugo je kada ti nesto nije zanimljivo a drugo kada nemas potrebnu snagu da prodjes dalje. To sto se neki igraci pordaju za sicu, ne znaci da je liga slaba , vec znaci da odredjeni timovi koji igraju u toj ligi nisu dovoljno pametni da produze ugovor igracu na vrijeme, te da ga onda prodaju za vecu lovu.
No medjutim i ta situacija se mijenja jer kako vidimo npr Borussia.D je krenula s vrlo kvalitetnim poslovanjem, te cak dovodi ekstra kvalitetne igrace koji bi mogli da igraju u i objektivno mnogo vecim klubovima.(Primjer Reusa).Vecina njihovih bitnih igraca su vec produzili ugovore. Drugo je sto npr Stuttgart nije imao snage ili zelje da zadrzi Gomeza , ali su ipak uzeli masnu lovu za njega. Klubovi Bundeslige imaju za cilj sto veci profit a ne da se zaduzuju kako bi dovodili "navikane" igrace , cilj je proizvodnja sto veceg broja kvalitetnih igraca, a ne da se klub odvede u dugovanja i mozda cak u bankrot. Dakle Njemacka Bundesliga je treca liga svijeta, zvanicno proglasena od strucnjaka koji se bave fudbalom godinama i ne posmatraju ga povrsno kao neki ovdje .

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 17 mar 2012, 22:33

Prije svega opet smo pobijedili i odigrali odlicnu utakmnicu i ako sam misljenja da momci na terenu nisu dali ni 70% snage, a tako lahko smo ih otresli, ruku na srce Hertha i nije neka ekipa, ali ono sto me posebno raduje to je forma koja je dosla u pravi trenutak, i iz utakmnice u utakmnicu smo sve bolji i ako smo Herthi zabili "samo" sest golova, dobro su prosli.

Nisam tri dana nista pisao na forumu, i onda dodzem i imam sta vidjeti 10+ stranica je ispisano, raduje me da se pise, ali kada sam vidio o cemu se pise onda mi se zgadio i fudbal i realovci i moderator (zna se na koga se odnosi) pa cak i pojedini bavarci, jednostavno nisam to mogao vise citati.

Nisam komentarisao zdrijeb, dobili smo solidnog protivnika, mnogi ce reci da smo veliki favoriti i da smo prosli odlicno u zdrijebu sto u jednu ruku jeste tacno, ali opet ne treba podcijeniti francuze nikako, igraju tvrd fudbal, danas su cak izgubili i to kod kuce, ali ne treba ih nikako podcijeniti, ali i mi i Real smo veliki favoriti, ma da se nikad ne zna, ali ukoliko favoriti pokazu svoju pravu snagu onda smo sve blize toj utakmnici Bayern-Real o kojoj se dosta govori, bice to sjajna utakmnica u to sam siguran.

Ehh sad, nemogu a da ne prokomentarisem, mnogi kazu da je Real favorit, pocemu? Po invidualcima, pa mozemo reci da su u blagoj prednosti ako gledamo pocetnih 11, ali ukoliko gledamo i klupu onda su igracki dosta bolji, ali ipak na terenu igra 11 igraca, klupa je manje bitna, po cijeni igraca, pa i po tome su favoriti skuplji im je igracki kadar od naseg, ali ovo me sve podsjeca na City, kada su mnogi pa i taj moderator(koji iz dna duse mrzi Bayern) pravili poredzenja igraca koji je skuplji, pa poredili Neuera sa Hartom, pa Dzeku sa Gomezom itd, i skoro sve je bilo na strani Citya a onda je dosla ta utakmnica i Bayern im je ocitao bukvicu i pokazao ko je gazda a ovi misevi su se sakrili u rupu...Ako cemo gledati medzusobne susrete onda je Bayern veliki ali "VELIKI" favorit, ako cemo gledati zadnjih godina igru Bayerna i Reala u ligi prvaka, onda smo opet mi veliki favoriti, igrali smo i u finalu dok je taj Real ispadao od ekipe kao sto je Lyon neki 'Miraelem Pjanic' je izbacio taj ogromni Real koji te sezone potrosio 250M eura samo na pojacanja, kao sto rekoh invidualno Real je mali favorit ali nemojmo zaboraviti taj timski duh koji je mnogo bitan a to Real jednostavno nema, dok je Bayern u tome dosta poznat i taj njemacki mentalitet, osam njemackih reprezentativaca, to je velika prednost a o tome se malo prica skroz, niko nemoze iz sigurnosti tvrditi dali ce se ta utakmnica uopste igrati , pa i APOEL je izbacio Lyon koji je dosta skuplji,igracki jaci, i po svim segmentima bolji od kipranskog kluba, a i mi imamo isto tako dvije utakmnice sa Marseilom, ali meni naprotiv bas prija to sto je Real favorit, to ce biti u jednu ruku nasa prednost, pa i sam Murinjo je izjavio da se plasi Bayerna, ako nista barem cemo ih namuciti i nece to biti nimalo lahka pobjeda Reala, a ne kao sto nas dragi moderator govori da ce nas nabiti 4+ razlike, to se moze desiti tvom New Castleu ali nama ne, ma da sam ja nekako ubijedzen da ce Bayern igrati finale sa Barcelonom na Alianz Areni, ali o tome necemo, a jedino cega se bojim protiv Reala je te nase odbrane kako ce se nositi sa dosta brzim i tehnickim potkovanima igracima toga me najvise strah, isto tako strah me Pepea koji mi je jedan od najantipacnih igraca svih vremena koji je dosta grub i moze nam povrediti vaznog igraca, isto tako nemogu a da ne komentarisem poredzenje Neuera sa Casiljasom, pa budimo malo realni, Casiljas trenutno broj jedan, Neuer je odma iza njega, ali kako mozete porediti golmana koji deset godina brani, sa golmanom koji je nedavno tek poceo pruzati sjajne partije, kod igraca godine nisu uopste bitne, mozemo reci cak da su ovi mladzi ispred onih starijih, dok je to kod golmana skroz druga prica stariji imaju veliku prednost, iskustvo, i sve sto ide uz to, ja se slazem Kasiljas je trenutno ispred Neuera ali da li ce to biti tako i za par godina to cemo vidjeti, pa legende kao sto su Smajhel, Gigi Buffon po njima je Neuer broj jedan na svijetu i to nesto govori, ali ono sto je najzalosnije je to kad vidim da ovi Realovci kazu da je Casiljas najbolji svih vremena a nemogu a da se ne nasmijem :mrgreen:
Prvo kako mozete reci najbolji svih vremena kada pratite fudbal 5-10 godina u vrh glave 15, drugo Kasiljas nikad nece biti kao sto je bio Kahn,Smajhel, pa i Gigi, prave vodze to Kasiljas nije nikad bio niti ce ikad biti, jednostavno nema taj karakter, top 3 golmana svijeta u zadnjih 10-15 godina : 1.Oliver Kahn 2.Smajhel 3.Gigi Buffon, trenutno 1.Kasiljas 2.Neuer 3.Ceh/Hart.

I da umalo da zaboravim prevenstvo jos nije gotovo pobjeda protiv BVB bi vratila sve u igru ali ima jos dosta do toga, samo cega se bojim da ta forma ne padne ili povreda nekog kljucnog igraca, to bi nam bio veliki hendikep, za sada sve ide odlcino i iskren da budem nisam se nadao da cemo se vako brzo dignuti o ovim losim stvarima necu da pricam sada uopste kada nam sjajno ide, uff jedva cekam sljedecu utakmnicu i kantanje protivnika 8-)

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 17 mar 2012, 22:50

Arogantni je napisao/la:Koliko je timova te ''svemirske'' Lige proslo grupu LP a koliko Italijana...
Nemoj tu racunati EL jer je jedino vama, Spancima i istocnjacima zanimljivo to takmicenje... Cakk i jednom Partizanu to takmicenje nije bilo interesantno...
Toliko o snazi iste...
Kada se gleda snaga odredjene lige ne gleda se samo koliko timova prodje grupu, a ako oces vec da znas tri italijanska predstavnika su prosla grupu Lp-a a 2 njemacka predstavnika . No medjutim kada se gleda snaga lige gleda se snaga kompletne lige i klubova koji igraju u istoj. Dakle npr Cagliari bi komotno mogao da igra u cvajti ili cak mozda u trecoj ligi Njemacke , jer nemaju potrebnu snagu i kvalitet da igraju u Bundesligi. Te price da Italijanima nije zanimljivo takmicenje Evropa Lige se moze okaciti macku o rep , drugo je kada ti nesto nije zanimljivo a drugo kada nemas potrebnu snagu da prodjes dalje. To sto se neki igraci pordaju za sicu, ne znaci da je liga slaba , vec znaci da odredjeni timovi koji igraju u toj ligi nisu dovoljno pametni da produze ugovor igracu na vrijeme, te da ga onda prodaju za vecu lovu.
No medjutim i ta situacija se mijenja jer kako vidimo npr Borussia.D je krenula s vrlo kvalitetnim poslovanjem, te cak dovodi ekstra kvalitetne igrace koji bi mogli da igraju u i objektivno mnogo vecim klubovima.(Primjer Reusa).Vecina njihovih bitnih igraca su vec produzili ugovore. Drugo je sto npr Stuttgart nije imao snage ili zelje da zadrzi Gomeza , ali su ipak uzeli masnu lovu za njega. Klubovi Bundeslige imaju za cilj sto veci profit a ne da se zaduzuju kako bi dovodili "navikane" igrace , cilj je proizvodnja sto veceg broja kvalitetnih igraca, a ne da se klub odvede u dugovanja i mozda cak u bankrot. Dakle Njemacka Bundesliga je treca liga svijeta, zvanicno proglasena od strucnjaka koji se bave fudbalom godinama i ne posmatraju ga povrsno kao neki ovdje .
Roma nije mogla proci Slovana je l' ili recimo Palermo... Doduse ne mogu sjetiti od koga su ispali ali od nekog slabog kluba....
Da je u interesu Italijana LE ne bi u njoj izvodili kombinovane sastave kao recimo JUVE prosle god...
Tu Ligu se ne isplati igrati... i ako se vec mora igrati volio bi da od Italijana igraju timovi iz donjeg doma jer bi njima bilo interesantno igrati... pa bi onda vidjeli kako se gine i bori...
Ma uostalom boli me kiataa za LE, to je nebitno takmicenje...
A da ti igraci mozda nisu htjeli potpisati ugovore... Ipak zasitili se Bundeske i odlucili preci na puno veci nivo...
Cak su ti svi odbili i Bayerna, sto znaci da je nesto truhlo u drzavi Svapskoj, a to su slabi klubovi, ne racunajuci Bayern...
EDIT
Zavrsena rasprava sa moje strane jer ipak nije uredu da zachatavamo temu...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 mar 2012, 23:07

Arogantni je napisao/la:Roma nije mogla proci Slovana je l' ili recimo Palermo... Doduse ne mogu sjetiti od koga su ispali ali od nekog slabog kluba....
Da je u interesu Italijana LE ne bi u njoj izvodili kombinovane sastave kao recimo JUVE prosle god...
Tu Ligu se ne isplati igrati... i ako se vec mora igrati volio bi da od Italijana igraju timovi iz donjeg doma jer bi njima bilo interesantno igrati... pa bi onda vidjeli kako se gine i bori...
A da ti igraci mozda nisu htjeli potpisati ugovore... Ipak zasitili se Bundeske i odlucili preci na puno veci nivo...
Cak su ti svi odbili i Bayerna, sto znaci da je nesto truhlo u drzavi Svapskoj, a to su slabi klubovi, ne racunajuci Bayern...
Niko im nije naredio da izvode kombinovane sastave ili jeste :? . I da su mozda izvodili prvi sastav , ne mozes sa sigurnoscu reci da bi prosli. U interesu italijana bi sigurno trebalo biti to takmicenje jer na njemu gube dosta bodova, dok drugi dobijaju dosta bodova. Udinese na primjer je izvodio prvi sastav pa su opet ispali od tamo nekog Alkmara :shock: . Mislis da npr Schalke ne bi zelio da igra LP ? Nebitno sto ne igraju LP ni Schalke npr ne izvodi kompletan prvi sastav u EL pa opet dobija utakmice , nema to nikakve veze . Roma kakvo ime npr ima i Juventus bi trebali biti u stanju da dobijaju tamo neke Slovane s 5 sastavom. Medjutim ne igraju imena vec ljudi . A to da su se igraci zasitili Bundeslige mozda jeste tacno za par igraca , ali te igrace ipak traze klubovi poput Real Madrida ili Barcelone , te oni naravno ne odbijaju te ponude , kao sto ne bi vjerujem ni igraci bilo kojeg italijanskog kluba. Imas primjer Reusa koji se nije zasitio Bundeslige i nije otisao u Bayern vec u Dortmund , primjer Goetzea koji je uveliko trazena roba pa ipak ne ide iz Bundeslige. Postoji tu jos niz igraca ali ne bih da pisem vise o njima jer mogao bih do sutra . Tebi se ocigledno snaga lige ogleda u tome kako ce igrati Ligu Prvaka a ostala takmicenja su nebitna , onda bi po tvojoj logici spanska liga bila najjaca , samo zbog toga sto Real i Barcelona igraju sjajno , a vecina ostalih klubova u ligi su smijesni. Dakle nije jacina lige samo u tome kako ce neki klubovi odigrati u Ligi Prvaka vec u klubovima koji igraju u odredjenoj ligi. Jer naposlijetku ligu ne cini 4/5 timova vec 18 ili 20 ;)

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 17 mar 2012, 23:19

Arogantni je napisao/la:Roma nije mogla proci Slovana je l' ili recimo Palermo... Doduse ne mogu sjetiti od koga su ispali ali od nekog slabog kluba....
A to da su se igraci zasitili Bundeslige mozda jeste tacno za par igraca , ali te igrace ipak traze klubovi poput Real Madrida ili Barcelone , te oni naravno ne odbijaju te ponude , kao sto ne bi vjerujem ni igraci bilo kojeg italijanskog kluba. I
Kako ne odbijaju... Primjer Chielinija... Kojeg su svi trazili a on je uprkos ocajnoj igri JUVENTUSA ostao odan klubu...
Zatim Maicon koji je na pocetku htio ici za Mouom ali se kasnije malo prisabrao i ostao... Ibra ove sezone nije htio u Real... Ili recimo Totti one sezone kada je Cassano presao u Real... Al' opet Totti je najveca legenda jednog kluba stoga njegov ostanak i ne racunam...
Ima tih slucajeva u Italiji koliko hoces pored ovih... Naravno msm na ove najvece i najjace klubove...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 mar 2012, 23:22

O svemu se raspravlja samo ne o Bayernu, pa recimo onda da je ova tema onako univerzalna. Cekamo da se jave oni sa pdf-a chat pa da nastavimo diskusiju. :twisted:

Moderacija vrlo slabo radi svoj posao, caj stovise doticni se ukljucuju u nepotrebnu raspravu, pa dokle majka mu stara. :mrgreen:
Nema @Gere, nema ni cistine.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 mar 2012, 23:35

izvinjavam se zbog spamanja teme stvarima koje nemaju veze s Bayernom i zamolio bih administraciju da izbrise mojih par postova , gdje se vodi diskusija nevezana za Bayern. Samo sam imao potrebu da odgovorim na postove pojedinaca koji su daleko od istine.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2012, 23:37

@Bundesliga: Prežavakana je to tema, nemoj se borit s vjetrenjačama i sve je jasno....Vidiš da Justinu Bieberu nije jasno dal je Bundesligaš ikad prošao grupnu fazu , a Schalke igrao polufinale Lige prvaka prošle sezone. Znači onaj ko prati fudbal zar može takvo polufinale fulit? Bieber htio u svrhu promocije albuma malo stvorit zbrku, a vi ga shvatili ozbiljno..... :D

A Arogantnom malo dosadno na temi Serie A , nema šta puno pisat o Interu i drugim stvarima pa malo navrno kod nas..... :) :) :) Ja mislio doša čestitat na ovim dobrim igrama, reko malo pogledao ove utakmice sedmice, šestice uz Coca Colu , čips i pomfrit a on došao da nam ovde nervozu prosipa.....E majka mu stara.....@Bundesliga zato opušteno, vidi kako Bayo fino maršira, a što bude više marširao više će se padobranaca ovde spuštat, ista priča uvijek.... :D :D

Nego nakon Biebera (joj Bieber sjetih se možda će se uskoro ovde i Backstreet Boysi pojavit, pa i oni bi nam nešto mogli o BuLi reči, al hajd ko god došo, dobro došo, čorbe za sviju ima :lol: ).....

A sad malo da se uozbiljimo, ili ti se uozbiljim, joj kad bi se ovde svi znali ko ja uozbiljit dobro bi bilo.... :)
Znači danas dobra partija, dobar protok lopte, dobra predstava, samo nekako sam danas tu više ostavljenog prostora primijetio nego u ove 2 prethodne utakmice. Jeste da taj protok lopte ide sve bolje i ta kombinatorika je sve bolja, ali nekako nam je Hertha u startu baš ostavila praznog prostora. A donekle smo ga i mi sami stvorili, ali sam mislio da će to Rehhagel još više zacementirat pozadi..
Npr protiv Basela je prostor bio mnogo više zgusnut, znači oni su se bili odlično postavili, u startu nam sve suzili, ali smo ih mi brzo razvukli brzim golom.....Danas nam se prostor čak i malo više otvorio.....Znači u protekle 2 utakmice smo baš mi suzbili protivnika uza zid , da nije mogao naći odgovor, dok je Hertha malo danas u startu pomogla. Međutim, sad bilježimo sjajne rezultate jer pucamo od samopouzdanja, nekako smo sav teret skinuli protiv Hoffenheima, a onda to prenijeli na utakmicu s Baselom i prosto poboljšali apsolutno kretanje.

Sad opet puno više probijamo kroz sredinu, dosta zbog kretanja i Mullera i Riberyja i Robbena (ovaj prvi je opet znatno digao formu, a ova druga dvojica često uđu u sredinu sada), tako da je sad teško proračunati našu igru i prosto sve se akcije odvijaju brzo. Dobro je kretanje bez lopte, onda lopta ide brzo, brz je protok, šanse se koriste, jer sad je i samopouzdanje visoko, postoji ta uvjerenost u vlastite sposobnosti.

A danas eto ja spomenuh kvalitete Mullera, kad čovjek baš ostvari veliki doprinos pobijedi danas. 1 gol, asistencija i na njemu skrivljen penal. On i Ribery su dosta toga doprijenijeli.
Još jedan bitan činilac u svemu je Kroos, čovjek koji me u protekli par utakmica, mislim u onoj crnoj seriji prije Hoffe, posebno razočarao, jer kod njega nije bilo pravog kretanja, pravog usmjerenja prema golu, pravih pokušaja da uputi pas, da uradi nešto eksplozivno poput pravog šuta, a sad se probudio, sad djeluje svježe dobro, a i ima dobru kvotu pasova koji stižu do saigrača.

Timski duh se opet sve više diže, npr. Robben prepušta loptu kod drugog penala Gomezu, proslava golova na poseban način....Bayern je uvijek bio familijaran klub, klub visokog , izrazitog timskog duha i na momente je tu možda malo došlo do krize, malo su se igrači u doba te krize grizli, izjedali jedni druge, a sad se atmosfera opet vratila na visok nivo....

Možda mala zamjerka danas, što je nekako bilo pozada te opuštenosti, na primjer protiv Basela smo u potpunosti od starta bili kompaktni, pozada smo zatvorili, a naprijed igrali kontrolisano ofanzivno, dok onda nismo ispali pravu paljbu.....Danas je bilo tih par greški, koje nas u nekoj drugoj utakmici i to protiv top protivnika mogu skupo koštat. Na toj lijevoj strani se mora zakrpit. Alaba je odradio u protekle 2 utakmice dobar posao, ali on je preofanzivno orijentisa, pa se tamo to mora malo zakrpit. Vidjet ćemo dal će se tamo opet vraćat Lahm, a onda desno opet Rafinha. Ali vjerovatno će u nekim drugim utakmicama i Ribery radit prema nazad još više pa odmah tu ima još više stabilnosti, jer kad smo već vodili, onda je bilo tu malo i opuštanja i to je jasno...

Sada je u srijedu bitna , a i teška utakmica protiv Gladbacha, gdje nam treba pobjeda da uđemo u finale Kupa, na taj način bi onda imali u najmanju ruku solidnu sezonu, a sve ostlao bi dalje vidjeli koliko bi još mogli zasladit ovu sezonu. Finale Kupa treba izborit, primać se tom trofeju, onda idemo izborit polufinale Lige prvaka i tu ostat dalje u igri za trofej i u BuLi vršit do kraja pritisak na Bvb.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 17 mar 2012, 23:42

kakvo offtopičarenje nemogu vjerovati :roll:

umjesto da hvalite današnju pobjedu i da se pripremate za svoj naredni okršaj kontra nas, vi nasjedate na provokacije...

Bayern je zaredao nekoliko sjajnih partija, ali to nas nimalo ne plaši.... :) U ovoj utakmici Bayern je izraziti favorit i tu nema dilema, ali ni mi vas nećemo dočekati spuštenih gaća.... Gladbach je željan ovakvih utakmica i gori za tim da se dokopa finala, ali eto, i vi gorite da nas makar jednom u ovoj sezoni dobijete :D ... Vjerujem da Favre već uveliko počeo da sprema taktiku...

Uglavnom vjerujem da nas čeka sjajan obračun...
Agieren statt reagieren

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.