ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

formance
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la formance » 17 mar 2012, 14:27

samosarajvo je napisao/la:Upravo to.Primjetio sam kod Nadala jucer kad ima samopouzdanja igra odlicno i sve ulazi ali mu se precesto tokom meca desava da mu padne koncentracija a sto mu se nije desavalo prije.
I prije se njemu to dešavalo, samo što se nije manifestovalo neforsiranim greškama nego udarcima koji su završavali oko servis polja. Sada, kada igra malo agresivnije, pad koncentracije i oscilacije u igri dovode do toga da ispucava loptice u aut u želji da osvoji direktan poen. Večeras ima podlogu i protivnika koji mu odgovaraju. Očekujem prolazak Nadala, mada sa Rogerom se nikad ne zna.

Johny, u 19:00.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 17 mar 2012, 14:30

Johny je napisao/la:U kolko pocinju Novak i John ?
u 19 h ...
Nadam se da večeras RF prolazi jer navijam za njega a i mislim da ima više šanse protiv Djokovica, ako ovaj prođe :P
Ako Rafa i Novak prođu, ja bih rekao, piši još jednu titulu za Novaka :?
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 mar 2012, 14:32

Ma kod Rafe se odamh vidi na očima, kad ima problema, budu mu pune suza, samo što ne zaplače ;)
Kad je nasmijan, nemaju šansi protivnici :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 mar 2012, 14:33

amerosm je napisao/la:Znaci veceras svim navijacima Federera preostaje nerviranje, jer ce doticni svojim glupostima Nadalu pokloniti jos jedno finale. Jesam li upravu @Edine ? ;) ;)
Ma jesi, vec znam sta ce se desit, al' ostaje mala nada posto nije GS, tako da ima sanse!

GO ROGER!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 17 mar 2012, 14:49

Edin TM87 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Znaci veceras svim navijacima Federera preostaje nerviranje, jer ce doticni svojim glupostima Nadalu pokloniti jos jedno finale. Jesam li upravu @Edine ? ;) ;)
Ma jesi, vec znam sta ce se desit, al' ostaje mala nada posto nije GS, tako da ima sanse!

GO ROGER!
A griješit će Federer enormno ...
Nema više ni on strpljenja i koncentracije za neku razmjenu s Rafom, ako mogne nekim winnerom riješiti biće dobro.
Inače, piši propalo :S
-CaptainFantastic08-

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 mar 2012, 15:10

Bekend mu je los kroz citav turnir, ne vidim sad nacin da dobije Rafu, jedni da se drasticno popravi bekend, protiv Delpa je bio malo bolji nego na pocetku turnira, al' ja se idalje nadam... :D

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 17 mar 2012, 15:26

Kako je Nadal u par navrata lose vracao druge servise (i to vecinom bh) :o :o. Cak je i Nalbandian imao bolji postotak osvojenih poena na drugi, nego li na prvi servis :lol: :lol:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 17 mar 2012, 15:30

formance je napisao/la:Hebo sam sinoć i podlogu i tenis i Nadala, sve na kamaru. :mrgreen:
Savjetujem moderatorima da cenzurisu rijec 'podloga' :mrgreen: .

Nadal nikako da uhvati pravu formu. Ne znam u cemu je problem, ali ovo definitivno nije Nadal iz najboljih dana. Pokaze on ponekad zbog cega je mocan, ali nema prepoznatljive konstantnosti i sigurnosti tokom kompletnog duela.

Imam neki osjecaj da bi Federer mogao iznenaditi. Po prvim put igram dvicu na Feda :mrgreen: .

Nalbandian izgubio stomak :mrgreen: .

Kada su polufinala po nasem vremenu?

Kada 'trebe' igraju :mrgreen: ?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 17 mar 2012, 15:32

u 7 Djokovic/Isner , u 9 Nadal/Federer
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 17 mar 2012, 15:52

Valencia je napisao/la:Savjetujem moderatorima da cenzurisu rijec 'podloga'
Najbezbolnije rješenje. :mrgreen:

Meni je Rafa prije meča sa Nalbijem bio prvi favorit turnira, ali ne znam koliko su ti mečevi protiv Granoljersa, Mayera i Dologpolova pokazali njegovu pravu snagu i realno stanje stvari. Izgledao je izvrsno protiv njih, svi udarci su slušali i relativno lako je sa svima njima izašao na kraj. S druge strane, Nalbandian je uvijek imao igru za Nadala. I na USO-u prošle godine kada je bio fizički mnogo inferiorniji dobro ga je namučio, stoga je jasno da Rafa više griješi u tim mečevima.
Jučer je moglo biti svega, ali ipak Nadal je mentalna gromada što dokazuje iz meča u meč.

O mečevima Rogera i Rafe sve je hiljadu puta rečeno. Nadal je za mene uvijek favorit, osim na brzoj podlozi.
Međutim, istina je da ovaj Roger, pod uslovom da kompleks ne uradi svoje, može nauditi Nadalu, pa čak i na ovoj "plavoj šljaci". Samopouzdanje je tu, a Bogami i motivacija kao i igra. Ako bi večeras izgubio i ako ne osvoji jedan od ova 2 mastersa (IW i Miami) priče o 17-om GS-u će postati obične ublehe. Vrijeme je da prelomi taj problem mentalne prirode koji ima u mečevima sa Nadalom.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 17 mar 2012, 17:05

formance je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Upravo to.Primjetio sam kod Nadala jucer kad ima samopouzdanja igra odlicno i sve ulazi ali mu se precesto tokom meca desava da mu padne koncentracija a sto mu se nije desavalo prije.

I prije se njemu to dešavalo, samo što se nije manifestovalo neforsiranim greškama nego udarcima koji su završavali oko servis polja. Sada, kada igra malo agresivnije, pad koncentracije i oscilacije u igri dovode do toga da ispucava loptice u aut u želji da osvoji direktan poen. Večeras ima podlogu i protivnika koji mu odgovaraju. Očekujem prolazak Nadala, mada sa Rogerom se nikad ne zna.

Johny, u 19:00.
Slazem se sa tim ali ne mogu se oteti utisku da u nekim situacijama u kojim je Nadal imao otvoren teren pa je slao lopte u aut.Znaci situacije koje moras zavrsit vinerom nebitno jesi li defanzivac ili ofanzivac...

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 17 mar 2012, 18:28

Za to mogu navesti 2 razloga:
1.) Dodavanjem 3 grama na glavu reketa je odlučio da ofanzivnu igru podigne na viši nivo. Dakle, ofanzivna igra = više grešaka. Još se on privikava na to, nemoj zaboraviti da mu je ovo tek treći turnir ove sezone.

2.) Tvrdoglavost. Želi da rizikuje, želi da što lakše osvoji poen, to je razlog zašto gađa linije. I to naravno iziskuje više grešaka.

Što se mene tiće, to je dobra stvar za njega. Sada je on kompletniji teniser nego je bio 2010 godine, što nikako ne može biti loše po njega. Čak, u eventualnom meču njega i Novaka, stavio bih pare na Nadala. Novak uopšte ne briljira, a Nadal igra jako dobro. Neće njega poremetiti sinoćnji meč protiv Nalbya, on se hrani takvim mečevima. Daju mu potrebnu dozu samopouzdanja, a znamo kako Rafa igra kada je motivisan i nabrijan.

Mogao bi on do titule ovdje, ali Bogami, večeras će dosta zavisiti od Rogera. ;)

Profesionalnitenis.com

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 17 mar 2012, 19:04

Prvi pravi ispit za Novaka,biće guravo
Drugo polufinale,malo veće šanse Rafi
"Indija,Pakistan..."

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 17 mar 2012, 19:10

Evo ga počeli su, za sad ga Isner bojlerima gađa :D
-CaptainFantastic08-

lupen
Kontakt:

Post Postao/la lupen » 17 mar 2012, 19:38

Nole za sad veoma siguran,brejknuo je Johna bez izgubljenog poena.Za sada odlično vraća ove "bombe" Isnera.
RR#9

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 17 mar 2012, 19:45

lupen je napisao/la:Nole za sad veoma siguran,brejknuo je Johna bez izgubljenog poena.Za sada odlično vraća ove "bombe" Isnera.
Jbmti sunce čovjek servira sa 3,5 m.Sve je do Novaka,u razmjenama puno bolji.Sad za sad
"Indija,Pakistan..."

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 mar 2012, 19:45

soba 39 je napisao/la:Prvi pravi ispit za Novaka,biće guravo
E hvala sto dajes Rafi vece sanse, ti si me kosto na AO :twisted:

:lol: Isner vratio brejk :roll: :mrgreen:

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 17 mar 2012, 19:51

Edin TM87 je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:Prvi pravi ispit za Novaka,biće guravo
E hvala sto dajes Rafi vece sanse, ti si me kosto na AO :twisted:
Izvini ;) ali izgleda da kao što je Novak u rafinoj glavi tako je i Rafa u rodžerovoj.
Evo Novak vrati amerikanca u život :cry:
"Indija,Pakistan..."

lupen
Kontakt:

Post Postao/la lupen » 17 mar 2012, 19:52

soba 39 je napisao/la:
lupen je napisao/la:Nole za sad veoma siguran,brejknuo je Johna bez izgubljenog poena.Za sada odlično vraća ove "bombe" Isnera.
Jbmti sunce čovjek servira sa 3,5 m.Sve je do Novaka,u razmjenama puno bolji.Sad za sad
Ala,kako se brzo okrenu rezultat.Čovjek od 3-5 do 6-5 za 7-8min.Ništa,idemo dalje. :D
RR#9

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 mar 2012, 19:52

Zamislite Isner osvoji Masters :mrgreen:

Sta sam ti rek'o legendo, over gemova...

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.