Valencia je napisao/la:Savjetujem moderatorima da cenzurisu rijec 'podloga'
Najbezbolnije rješenje.
Meni je Rafa prije meča sa Nalbijem bio prvi favorit turnira, ali ne znam koliko su ti mečevi protiv Granoljersa, Mayera i Dologpolova pokazali njegovu pravu snagu i realno stanje stvari. Izgledao je izvrsno protiv njih, svi udarci su slušali i relativno lako je sa svima njima izašao na kraj. S druge strane, Nalbandian je uvijek imao igru za Nadala. I na USO-u prošle godine kada je bio fizički mnogo inferiorniji dobro ga je namučio, stoga je jasno da Rafa više griješi u tim mečevima.
Jučer je moglo biti svega, ali ipak Nadal je mentalna gromada što dokazuje iz meča u meč.
O mečevima Rogera i Rafe sve je hiljadu puta rečeno. Nadal je za mene uvijek favorit, osim na brzoj podlozi.
Međutim, istina je da ovaj Roger, pod uslovom da kompleks ne uradi svoje, može nauditi Nadalu, pa čak i na ovoj "plavoj šljaci". Samopouzdanje je tu, a Bogami i motivacija kao i igra. Ako bi večeras izgubio i ako ne osvoji jedan od ova 2 mastersa (IW i Miami) priče o 17-om GS-u će postati obične ublehe. Vrijeme je da prelomi taj problem mentalne prirode koji ima u mečevima sa Nadalom.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com