ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- VolimLiverpool
- Kontakt:
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Re: ATP Tour
Nema ovaj Nalbandian snage za 3 set, Rafini udarci su duplo jači. 

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Vratio se Rafa.
Strasan gem na 4-6 3-4 0-30, koji bi mogao biti odlucujuci trenutak u mecu.
Pitanje je kako ce Nalbi reagovati i koliko je fizicki spreman.
Igra Nadal dobro, sto jest.
@bianco
Nikad Nalbi nije "lupao" po loptici kao Nadal i on uvijek protiv njega igra ovako, plasira udarce, bez mnogo snage.
Strasan gem na 4-6 3-4 0-30, koji bi mogao biti odlucujuci trenutak u mecu.
Pitanje je kako ce Nalbi reagovati i koliko je fizicki spreman.
Igra Nadal dobro, sto jest.

@bianco
Nikad Nalbi nije "lupao" po loptici kao Nadal i on uvijek protiv njega igra ovako, plasira udarce, bez mnogo snage.

Genius, outrageous, the best ever! RF!
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ma kažem ja da je ovo gotovo. 

Ž '21!
-
- Kontakt:
Rafa odigrao ne tolko dobar mec, puno je grejsio ali je opet pobjedio Nalbandiana koji je igrao dobro.Drago mi je zbog toga.
E jbg Nalbi, im'o ga je nekoliko puta, na 4:3 0:30 u drugom setu, pa na pocetku drugog dvije brejk lopte, i na kraju treceg dvije brejk lopte! Steta stvarno, sad Roger mora dobit' i Nadala i Djokovica (najvjerovatnije), da uzme turnir... Nije nemoguce nista! GO ROGER!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Hebo sam sinoć i podlogu i tenis i Nadala, sve na kamaru.
Sad su se slegli utisci, pa ću hladne glave napisati svoj dojam o jučerašnjim 1/4finalima..
Meč nije bio nešto kvalitetan, uglavnom se išlo na grešku protivnika, a rezultat je uglavnom išao u korist onoga ko je bio stabilniji sa osnovne linije. Nalbandian je pokazao zašto ga je uživanje gledati kada je raspoložen. Kako samo ti udarci izgledaju, ta lakoća sa kojom igra, to je strašno. Nadal je još jednom vidio kako je teško igrati protiv zdravog i raspoloženog Davida, protiv kojeg spinovi i bilo kakav pokušaj destrukcije igre ne pale. Sve te greške Rafe su nastale zbog nedovoljno samopouzdanja u svoje udarce. Kada ti neko bekendom razbija tvoj krucijalni udarac - forhend, kao što je to Nalby radio njemu, onda je normalno da ćeš u poptunosti izgubiti fokus i vjeru u sebe.
- Međutim, ne bi Rafa bio to što jeste, kada se ne bi vratio iz gotovo izgubljene situacije. Uz Hewitta, najveće srce na touru. Nalby nije mogao konstantno igrati na visokom nivou, te oscilacije u igri, bez obzira koliko one trajale, igrači poput Nadala će iskoristiti i okrenuti stvari u svoju korist. Imao je David 2 break lopte na početku drugog seta, imao je još nekoliko finih prilika pred kraj istog seta, ali nije iskoristio. Rafa to neće propustiti, pravi brejk nakon 2 Davidove početničke greške i uspjeva osvojiti 2 set.
U 3 setu smo vjerovatno svi očekivali raspad i potpuni potop Nalbandiana, uostalom, tako je i počelo. Nadal je odmah napravio brejk, kasnije još jedan i opet se David zamalo vratio. Uspio je vratiti jedan brejk, kada je Rafa servirao za meč, a imao je na 5-4 i 2 brejk lopte, koje opet nije iskoristio. Odličan poen na 15-40 je odlučio sudbinu i tok tog gejma.
Nadal je imao nekoliko odličnih voleja i par nevjerovatnih udaraca. Odlično igra kada ima samopouzdanje u svoje udarce, zato tako mora igrati i večeras. Nikakvih oscilacija večeras ne smije biti, ovo je neki novi (pretpostavljam) Roger.
Drago mi je što je Nalby pokazao ovakav nivo tenisa. Mogao je do pobjede, međutim nije uspio. Samo da ne bude povreda, ubijeđen sam da imamo još puno toga vidjeti od ovog maestra.
O meču Delpa i Rogera se nema ništa posebno reči. Očekivano. Delpo nije smio dozvoliti da ga onda greška sudija u prvom gejmu izbaci iz takta, jednostavno nije smio. Ostalo je historija. Federer još jednom objasnio neke stvari.

Sad su se slegli utisci, pa ću hladne glave napisati svoj dojam o jučerašnjim 1/4finalima..
Meč nije bio nešto kvalitetan, uglavnom se išlo na grešku protivnika, a rezultat je uglavnom išao u korist onoga ko je bio stabilniji sa osnovne linije. Nalbandian je pokazao zašto ga je uživanje gledati kada je raspoložen. Kako samo ti udarci izgledaju, ta lakoća sa kojom igra, to je strašno. Nadal je još jednom vidio kako je teško igrati protiv zdravog i raspoloženog Davida, protiv kojeg spinovi i bilo kakav pokušaj destrukcije igre ne pale. Sve te greške Rafe su nastale zbog nedovoljno samopouzdanja u svoje udarce. Kada ti neko bekendom razbija tvoj krucijalni udarac - forhend, kao što je to Nalby radio njemu, onda je normalno da ćeš u poptunosti izgubiti fokus i vjeru u sebe.
- Međutim, ne bi Rafa bio to što jeste, kada se ne bi vratio iz gotovo izgubljene situacije. Uz Hewitta, najveće srce na touru. Nalby nije mogao konstantno igrati na visokom nivou, te oscilacije u igri, bez obzira koliko one trajale, igrači poput Nadala će iskoristiti i okrenuti stvari u svoju korist. Imao je David 2 break lopte na početku drugog seta, imao je još nekoliko finih prilika pred kraj istog seta, ali nije iskoristio. Rafa to neće propustiti, pravi brejk nakon 2 Davidove početničke greške i uspjeva osvojiti 2 set.
U 3 setu smo vjerovatno svi očekivali raspad i potpuni potop Nalbandiana, uostalom, tako je i počelo. Nadal je odmah napravio brejk, kasnije još jedan i opet se David zamalo vratio. Uspio je vratiti jedan brejk, kada je Rafa servirao za meč, a imao je na 5-4 i 2 brejk lopte, koje opet nije iskoristio. Odličan poen na 15-40 je odlučio sudbinu i tok tog gejma.
Nadal je imao nekoliko odličnih voleja i par nevjerovatnih udaraca. Odlično igra kada ima samopouzdanje u svoje udarce, zato tako mora igrati i večeras. Nikakvih oscilacija večeras ne smije biti, ovo je neki novi (pretpostavljam) Roger.

Drago mi je što je Nalby pokazao ovakav nivo tenisa. Mogao je do pobjede, međutim nije uspio. Samo da ne bude povreda, ubijeđen sam da imamo još puno toga vidjeti od ovog maestra.
O meču Delpa i Rogera se nema ništa posebno reči. Očekivano. Delpo nije smio dozvoliti da ga onda greška sudija u prvom gejmu izbaci iz takta, jednostavno nije smio. Ostalo je historija. Federer još jednom objasnio neke stvari.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Sigurno, ukoliko ne bude povreda da ce Nalbi pravit velike stvari, pa kakav bekend, moze komarca pogodit s njim 

-
- Kontakt:
Upravo to.Primjetio sam kod Nadala jucer kad ima samopouzdanja igra odlicno i sve ulazi ali mu se precesto tokom meca desava da mu padne koncentracija a sto mu se nije desavalo prije.formance je napisao/la:Hebo sam sinoć i podlogu i tenis i Nadala, sve na kamaru.![]()
Nadal je imao nekoliko odličnih voleja i par nevjerovatnih udaraca. Odlično igra kada ima samopouzdanje u svoje udarce, zato tako mora igrati i večeras. Nikakvih oscilacija večeras ne smije biti, ovo je neki novi (pretpostavljam) Roger.![]()
Puno lopti je fulio, lopti koje su lagane bile ,to je ono sto me zabrinjava ali opet to je samo jedan mec, vidjeli smo da je ostatak turnira bio dobar pa je moguce da je to bila samo jedna losa noc

Valjda ce Isner veceras iznenadit

Pa da Roger lahko dodje do svoje 20. masters titule i pobjegne Nadalu na dvije?samosarajvo je napisao/la: Valjda ce Isner veceras iznenadit

-
- Kontakt:
Hahaha...bolje i to nego jos jedan poraz od Djokovica.Dotugo bi ga skroz.Edin TM87 je napisao/la:Pa da Roger lahko dodje do svoje 20. masters titule i pobjegne Nadalu na dvije?samosarajvo je napisao/la: Valjda ce Isner veceras iznenadit
2 titule je nista...

Trenutno je takva situacija da bi halalio par mastersa i slicno da bi Rafa pobjedio Novaka i probio led. A kad se to desi, nema tog broja mastersa kojeg on nece prestic

Ja sam zadovoljan, rekao sam i prije pocetka polufinale i finale i dosta.
Rafa je favorit, solidno igra, ali neki osjecaj mi govori da bi RF veceras mogao do pobjede.
P.S Federer dobio 37 od posljednjih 39 meceva.
Prosli put niz je prekinuo Nadal, valjda veceras nece.

Rafa je favorit, solidno igra, ali neki osjecaj mi govori da bi RF veceras mogao do pobjede.
P.S Federer dobio 37 od posljednjih 39 meceva.

Genius, outrageous, the best ever! RF!
- sarajlija89
- Kontakt:
Nadam se da cu stic pogledat ovo polufinale, obzirom da Juve iga u 20:45... pa kad bi malo kasnije pocelo
Uglavnom, moglo bi se ovo mozda i osvojit aBd.
GO ROGER

Uglavnom, moglo bi se ovo mozda i osvojit aBd.

GO ROGER
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
Valjda ce ti se poklopit, mislim da bi prvi polufinalni mec mogao ic' u 3 seta, vidjet cemo...sarajlija89 je napisao/la:Nadam se da cu stic pogledat ovo polufinale, obzirom da Juve iga u 20:45... pa kad bi malo kasnije pocelo![]()
Uglavnom, moglo bi se ovo mozda i osvojit aBd.![]()
GO ROGER
Veceras svi uz Rogera i klasik ce da pocne, najveci rivalitet otkako je tenisa

-
- Kontakt:
Isto i ja mislim a navijac Rafe, dakle objektivan sam 100%.retro je napisao/la:Ja sam zadovoljan, rekao sam i prije pocetka polufinale i finale i dosta.![]()
P.S Federer dobio 37 od posljednjih 39 meceva.![]()
![]()
Rafa favorit(1.6-2.0 kvota), obojica u solidnoj formi ali suha govori RF.Dosta ce i zavisit od rezultata Isner - Djokovic.
Da je Grand Slam nebi tako mislio, ali kao sto vec napisah, Roger ove godine ce igrati bolje i vise paznje posvecivati 500 i 1000
- legenda reala
- Kontakt:
Edo stručnjače jesi vidio kako se najveći koji je kročio, izvuče iz naizgled bezizlazne situacije
Onako loše odigra i opet dobije
koliko je griješio i ti bi mu napravio probleme.
U koliko je večeras polufinale da vidimo kako ti Feđa plače

Onako loše odigra i opet dobije

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Kad zavrse Isner - Djokovic! Iskoristi poklon kvotu na Rogera, i poduplaj svoj dobitak!legenda reala je napisao/la:Edo stručnjače jesi vidio kako se najveći koji je kročio, izvuče iz naizgled bezizlazne situacije![]()
![]()
Onako loše odigra i opet dobijekoliko je griješio i ti bi mu napravio probleme.
Inace, ja kao strucnjak ti savjetujem da igras over gemova na Novaka i Dzona

Znaci veceras svim navijacima Federera preostaje nerviranje, jer ce doticni svojim glupostima Nadalu pokloniti jos jedno finale. Jesam li upravu @Edine ?

"My Favorite Ring is Always the Next One"
U kolko pocinju Novak i John ?
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.