ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Ne znam, bojim se, vidio si mec u Dubaiu, kako je Delpo igr'o, nije mu mog'o servis Roger uzet, a imao je i 4 set lopte u drugom TB-u. Nadam se da nema vise toliko snage, al' ne treba ic' na to, i on i Roger ce se naspavat i odmorit, tako da nas sutra ocekuje odlican mec! Jedva cekam Djokovica, BN je cudo u nedostatku SK-a 

Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
- legenda reala
- Kontakt:
Dobar im i onaj komentator nije toliko subjektivanEdin TM87 je napisao/la:Ne znam, bojim se, vidio si mec u Dubaiu, kako je Delpo igr'o, nije mu mog'o servis Roger uzet, a imao je i 4 set lopte u drugom TB-u. Nadam se da nema vise toliko snage, al' ne treba ic' na to, i on i Roger ce se naspavat i odmorit, tako da nas sutra ocekuje odlican mec! Jedva cekam Djokovica, BN je cudo u nedostatku SK-a

A zna o tenisu skoro kao i ti
A najveći koji je kročio će razmontirati Argentinca

Jel igraju večeras i u koliko da gledam kaži mi

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Sutra igraju... U 3 po noci, nema veze gledat cemo najveceg ko sto kazes, al' ne protiv onog Argentinca na kojeg ti mislis, nego na onog kojeg ja mislimlegenda reala je napisao/la:Dobar im i onaj komentator nije toliko subjektivanEdin TM87 je napisao/la:Ne znam, bojim se, vidio si mec u Dubaiu, kako je Delpo igr'o, nije mu mog'o servis Roger uzet, a imao je i 4 set lopte u drugom TB-u. Nadam se da nema vise toliko snage, al' ne treba ic' na to, i on i Roger ce se naspavat i odmorit, tako da nas sutra ocekuje odlican mec! Jedva cekam Djokovica, BN je cudo u nedostatku SK-a![]()
A zna o tenisu skoro kao i ti
A najveći koji je kročio će razmontirati Argentinca![]()
Jel igraju večeras i u koliko da gledam kaži mi

Veceras Almagro dobija Novaka! Legendo, cini mi se da je kvota oko 8,80, iskoristi savjet strucnjaka dok jos mozes...

-
- Kontakt:
Da li prenosi Sport klub masterse ? Nemam sk,ali većeras idem u goste a moram Noleta pratiti 

$ ? $ ? ? " " ".
Večeras nas očekuju sjajni mečevi i ne sumnjam da će velemajstori ove igre ispuniti naša očekivanja.
Federer - Del Potro
Uglavnom je sve rečeno o meču između njih dvojice. Itekako dobro se poznaju, igrali su nekoliko puta u posljednjih mjesec-dva, tako da otprilike znamo kako će se meč odvijati i šta trebaju raditi i jedan i drugi da bi došli do željenog cilja, pobjede. Činjenica je da Delpu fali samopouzdanja u mečevima sa TOP 4 igračima, ali i da to nije presudna stvar zbog koje gubi mečeve protiv njih. Ima nekoliko stvari koje može i mora popraviti, naravno ako želi da se nada nećemu u tim mečevima.
Šta treba večeras raditi ? Imati jako dobar postotak prvog servisa i napadati svaku kraću lopticu. U dužim razmjenama nema šanse, jer tu Rogerove varijacije dolaze do izražaja. Delpo mora biti taj koji će mijenjati ritam i šetati Rogera po terenu. Ne smije loptice slati isključivo na bekend ili na forhend. Mora miksati, mora igrati taktički, pametno i napadački senzacionalno. Jedino tako može dobiti Rogera.
Što se Rogera tiće, jasno nam je kako će igrati. Prvi servis Delpa će koristiti da riternom preuzme inicijativu u poenu, jer Delpov snažni servis je izuzetno pogodan za Rogerov ritern na ovakvoj vrsti podloge, a na drugi servis će vjerovatno koristiti slajs, te tako tjerati Delpa da se što više saginje i na taj način mijenjati ritam poena.
Ostalo je jasno, forhend i varijacije će praviti razliku u dužim poenima, a takvih će mnogo biti.
Očekujem pobjedu Rogera u 2 seta.
Nadal - Nalbandian
Šta reči o ovom meču ? Definitivno meč koji sam "rezervisao" da gledam čim sam ugledao žrijeb na IW-u i želja mi se ostvarila. Maestro zvani David zna kako treba igrati protiv Nadala, a Rafa zna koliko je teško igrati protiv raspoloženog i zdravog Davida. Nikakav spin i flat udarci ne pale protiv Nalbijevog 2HBH-a, tako da Rafa mora ozbiljno pristupiti meču. O varijacijama i udarcima jednog i drugog tenisera je suvišno govoriti. Nalby je puno raznovrsniji i kompletniji teniser, ali Nadal igra nevjerovatno dobro ove sedmice i po mom mišljenju je prvi favorit za osvajanje titule u IW-u. Svi udarci slušaju, servis je konstantan i neugodan za mnoge protivnike, kretanje je odlično i definitivno ima igru za titulu, naročito u ovom momentu kada je Roger bolestan, a Novak nimalo ne briljira.
Međutim, meč protiv Nalbandiana je prvi ozbiljniji test za Rafu na ovom turniru i vidjećemo kako će ga proći.
Nalby će svojim fantastičnim bekendom praviti razliku i razbijati Rafine spinove, ali Rafa će nevjerovatnom snagom, anticipacijom i kretanjem pokušavati držati lopticu što više u terenu i čekati pravu priliku za napad ili se eventualno orjentisati na svoje prepoznatljive poene iz defanzive, kada izvlači nemoguće udarce i totalno razbije samopouzdanje protivniku. Sve je moguče u ovom meču, naravno, očekujem pobjedu Nadala, jer Davidova igra puno oscilira, no definitivno očekujem 3 seta i prije svega jedan odličan i vrlo kvalitetan meč, kakav nam ova dvojica majstora sigurno mogu pružiti.
Federer - Del Potro
Uglavnom je sve rečeno o meču između njih dvojice. Itekako dobro se poznaju, igrali su nekoliko puta u posljednjih mjesec-dva, tako da otprilike znamo kako će se meč odvijati i šta trebaju raditi i jedan i drugi da bi došli do željenog cilja, pobjede. Činjenica je da Delpu fali samopouzdanja u mečevima sa TOP 4 igračima, ali i da to nije presudna stvar zbog koje gubi mečeve protiv njih. Ima nekoliko stvari koje može i mora popraviti, naravno ako želi da se nada nećemu u tim mečevima.
Šta treba večeras raditi ? Imati jako dobar postotak prvog servisa i napadati svaku kraću lopticu. U dužim razmjenama nema šanse, jer tu Rogerove varijacije dolaze do izražaja. Delpo mora biti taj koji će mijenjati ritam i šetati Rogera po terenu. Ne smije loptice slati isključivo na bekend ili na forhend. Mora miksati, mora igrati taktički, pametno i napadački senzacionalno. Jedino tako može dobiti Rogera.
Što se Rogera tiće, jasno nam je kako će igrati. Prvi servis Delpa će koristiti da riternom preuzme inicijativu u poenu, jer Delpov snažni servis je izuzetno pogodan za Rogerov ritern na ovakvoj vrsti podloge, a na drugi servis će vjerovatno koristiti slajs, te tako tjerati Delpa da se što više saginje i na taj način mijenjati ritam poena.
Ostalo je jasno, forhend i varijacije će praviti razliku u dužim poenima, a takvih će mnogo biti.
Očekujem pobjedu Rogera u 2 seta.
Nadal - Nalbandian
Šta reči o ovom meču ? Definitivno meč koji sam "rezervisao" da gledam čim sam ugledao žrijeb na IW-u i želja mi se ostvarila. Maestro zvani David zna kako treba igrati protiv Nadala, a Rafa zna koliko je teško igrati protiv raspoloženog i zdravog Davida. Nikakav spin i flat udarci ne pale protiv Nalbijevog 2HBH-a, tako da Rafa mora ozbiljno pristupiti meču. O varijacijama i udarcima jednog i drugog tenisera je suvišno govoriti. Nalby je puno raznovrsniji i kompletniji teniser, ali Nadal igra nevjerovatno dobro ove sedmice i po mom mišljenju je prvi favorit za osvajanje titule u IW-u. Svi udarci slušaju, servis je konstantan i neugodan za mnoge protivnike, kretanje je odlično i definitivno ima igru za titulu, naročito u ovom momentu kada je Roger bolestan, a Novak nimalo ne briljira.
Međutim, meč protiv Nalbandiana je prvi ozbiljniji test za Rafu na ovom turniru i vidjećemo kako će ga proći.
Nalby će svojim fantastičnim bekendom praviti razliku i razbijati Rafine spinove, ali Rafa će nevjerovatnom snagom, anticipacijom i kretanjem pokušavati držati lopticu što više u terenu i čekati pravu priliku za napad ili se eventualno orjentisati na svoje prepoznatljive poene iz defanzive, kada izvlači nemoguće udarce i totalno razbije samopouzdanje protivniku. Sve je moguče u ovom meču, naravno, očekujem pobjedu Nadala, jer Davidova igra puno oscilira, no definitivno očekujem 3 seta i prije svega jedan odličan i vrlo kvalitetan meč, kakav nam ova dvojica majstora sigurno mogu pružiti.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
- BeyKopites
- Kontakt:
Malo su pokvarili meč s ovom greškom, jer vidi se da je Delpo iznerviran sad i da ne misli o igri ...
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
Federer je trebao priznati da je bio out ,tako bi učinio pravi gospodin. Ali većina igrača nebi priznala tako da ni Federer nije.
Nije prvi put da hawk eye zakaze, aut jeste bio, ali pravila su takva, Lahyani nije mogao promijeniti odluku jer nije vidio, a ako ne radi "oko sokolovo" odluka ostaje ista.
A Del Potro previse paznje poklonio tom trenutku i sada juri rezultat.
A Del Potro previse paznje poklonio tom trenutku i sada juri rezultat.
Zasto bi priznao, aut uopste nije bio tako ogroman, vjerovatno je i mislio da je dobra lopta.Semper je napisao/la:Federer je trebao priznati da je bio out ,tako bi učinio pravi gospodin. Ali većina igrača nebi priznala tako da ni Federer nije.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
- BeyKopites
- Kontakt:
Nije mogao Federer priznati da je out, jer on u trenutku servisa nema puno vremena da vidi kako loptica pada tako da...Semper je napisao/la:Federer je trebao priznati da je bio out ,tako bi učinio pravi gospodin. Ali većina igrača nebi priznala tako da ni Federer nije.
Nije mogao pricati nesto o cemu nije siguran, a pogotovo na svoju stetu

-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
6-3 RF
Nastavlja se tiranija nad Delpom u 2012, opet Fed dobro mixuje igru, izvlaci Del Potra iz njegove komforne zone, servis radi dobro.
6-3 6-2
Prava igra u pravo vrijeme, u pocetku udarci malo kaskali, jer nije trenirao puno u posljednjih par dana, Del Potro opet bez odgovora na Federerovu igru i to je vec njegov 4. poraz ove sezone protiv Federera. Servirao odlicno, 13. aseva i dobro je sto servis radi svoj posao, jer je itekako vazna stavka u njegovoj igri.
13. pobjeda za Federera u nizu, cekamo Nadala.
Nastavlja se tiranija nad Delpom u 2012, opet Fed dobro mixuje igru, izvlaci Del Potra iz njegove komforne zone, servis radi dobro.
6-3 6-2
Prava igra u pravo vrijeme, u pocetku udarci malo kaskali, jer nije trenirao puno u posljednjih par dana, Del Potro opet bez odgovora na Federerovu igru i to je vec njegov 4. poraz ove sezone protiv Federera. Servirao odlicno, 13. aseva i dobro je sto servis radi svoj posao, jer je itekako vazna stavka u njegovoj igri.
13. pobjeda za Federera u nizu, cekamo Nadala.

Zadnja izmjena: retro, dana/u 16 mar 2012, 22:27, ukupno mijenjano 1 put.
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Dominacija Federera, pregledao sam drugi set i zaista uživao u svakom potezu Federera. Odlična uvertira za sutrašnje polufinale i eventualni meč protiv najvećeg rivala, najteži protivnik dosadašnjeg dijela turnira je pobjeđen najlakše.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Metla. Stvarno mi je zao Delpa, nema srece sa zrijebom evo na vec 4 najveca turnira... Prvo AO u 3 seta (Roger isp'o od Nadala), zatim Rotterdam u 2 seta (Roger osvojio), zatim finale Dubai-a u 2 gutava seta u TB, i sad najlaksa pobjeda do sad nad Delpom. Nadam se da ce ga Delpo izbjec' u Miamiu
A Roger, haman bez greske odigr'o mec, a sad navijamo za fomansovog pulena
Samo nek' je on ozdravio, iako izgleda malo blijed, al' valjda ce za sutra bit jos spremniji

A Roger, haman bez greske odigr'o mec, a sad navijamo za fomansovog pulena

Samo nek' je on ozdravio, iako izgleda malo blijed, al' valjda ce za sutra bit jos spremniji

Strasan mec bi mogao biti izmedju Rafe i Nalbia, ako bude u pola dobar kao 2009. na istom ovom turniru, uzivat cemo.
Tada je Nalbi imao 6-3 5-2, pet mec lopti nije iskoristio, Nadal se nekako izvukao u tie breaku drugog seta, a onda treci uzeo sa nulom.
[youtube][/youtube]

Tada je Nalbi imao 6-3 5-2, pet mec lopti nije iskoristio, Nadal se nekako izvukao u tie breaku drugog seta, a onda treci uzeo sa nulom.
[youtube][/youtube]
Delpo bez asa
on moze dobit Federera samo kada ja cekam Rogera na kladionici..
Nadam se da ce Rafa i Nalbandian odigrati zanimljiviji mec, iako imam feeling da ce i tu biti lagana pobjeda Nadala, i to nekih 6-4 6-2.

Nadam se da ce Rafa i Nalbandian odigrati zanimljiviji mec, iako imam feeling da ce i tu biti lagana pobjeda Nadala, i to nekih 6-4 6-2.
- BeyKopites
- Kontakt:
Sad se samo nadam da će "nekako" Nalby dobit Nadala, mada su šanse nikakveBianconeri1988 je napisao/la:Dominacija Federera, pregledao sam drugi set i zaista uživao u svakom potezu Federera. Odlična uvertira za sutrašnje polufinale i eventualni meč protiv najvećeg rivala, najteži protivnik dosadašnjeg dijela turnira je pobjeđen najlakše.

Ako bude igrao protiv Rafe sutra, Roger ce prvenstveno zavisiti od njegove igre, jer mu Rafa ne odgovara nikako - a pogotovo kad igra na nivou

-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
-
- Kontakt:
Evo ja kao veliki fan Rafe imam osjecaj da ce Roger uzeti sutra ako se sastane sa Rafom.
I Nadal igra odlicno, kao i Federer na IW-u.Cak je i Nadal pokazao bolju i sigurniju igru ali suha naka..valjda me demantuje sutra.
Vidjecemo kolko ce Nadal ozbiljno shvatit taj mec sutra, da je GS stavio bih petobanku na spanca ali ovako bgm nisuam siguran.Roger mi se cini napaljeno i mislim da ce ove sezone mnogo vise paznje posvecivat 500 kama i 1000 nego sto je to radio dosad.
Doduse i Nadal nije nista osvojio odavno pa je moguce da i on odigra na maximumu...vidjecemo.
Kako god ocekuje nas duel najvecih tenisera trenutno i najvecih rivala u historiji ovog sporta.Valjda ce mladji slavit
P.S. Naravno ako Rafa pobjedi sad

Vidjecemo kolko ce Nadal ozbiljno shvatit taj mec sutra, da je GS stavio bih petobanku na spanca ali ovako bgm nisuam siguran.Roger mi se cini napaljeno i mislim da ce ove sezone mnogo vise paznje posvecivat 500 kama i 1000 nego sto je to radio dosad.
Doduse i Nadal nije nista osvojio odavno pa je moguce da i on odigra na maximumu...vidjecemo.
Kako god ocekuje nas duel najvecih tenisera trenutno i najvecih rivala u historiji ovog sporta.Valjda ce mladji slavit

Imam i ja suhu da Roger uzima Nadala... Al' Nalbi ce me zajebatsamosarajvo je napisao/la:Evo ja kao veliki fan Rafe imam osjecaj da ce Roger uzeti sutra ako se sastane sa Rafom.I Nadal igra odlicno, kao i Federer na IW-u.Cak je i Nadal pokazao bolju i sigurniju igru ali suha naka..valjda me demantuje sutra.

-
- Kontakt:
Dobar Nalbi...ulaz mu ove dijagonale samo tako..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.