Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

AÐ_Official
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la AÐ_Official » 16 mar 2012, 13:19

Prinudjen je napisao/la:
harishp je napisao/la: I opet ne stima,jedan od najboljih ce samo na klupu u slucaju povrede.
Izdvajam samo onaj dio posta, u kojem kao nešto tvrdiš. Da ne lutamo u potpuni besmisao, u koji pokušavaš pobjeći sa nekim mojim kutarisanjem, fructalom, frizerskim salonom itd.

Dakle, kako Aguero tako često završi na klupi kad je zdrav? Nije jedan od najboljih u Cityju? Opet, ako se usudiš objasniti šta je ondje bilo sarkastično, bujrum ;)
Mene vasa rasprava u vezi gustih sokova i frizerskih salona neinteresuje, al' mi neke stvari smetaju kao trn u oku.

Kako mozes poredit Aguera i Viscu? Poredis kruske i jabuke. Aguero igra u ekipi koja sama vrijedi 500 miliona funti, i u kojoj je velika konkurencija i igraci se cesto rotiraju. Edin Visca igra u prosjecnoj ekipi u prosjecnoj ligi i epitet "jedan od najboljih" bi trebao znacit da je starter, jer nema se sta rotirat u prosjecnoj ekipi koja proba da ostvari kakve takve rezultate i bori se za playoff za EL.

Prinudjen
Kontakt:

Post Postao/la Prinudjen » 16 mar 2012, 13:32

AÐ_Official je napisao/la: Mene vasa rasprava u vezi gustih sokova i frizerskih salona neinteresuje, al' mi neke stvari smetaju kao trn u oku.

Kako mozes poredit Aguera i Viscu? Poredis kruske i jabuke. Aguero igra u ekipi koja sama vrijedi 500 miliona funti, i u kojoj je velika konkurencija i igraci se cesto rotiraju. Edin Visca igra u prosjecnoj ekipi u prosjecnoj ligi i epitet "jedan od najboljih" bi trebao znacit da je starter, jer nema se sta rotirat u prosjecnoj ekipi koja proba da ostvari kakve takve rezultate i bori se za playoff za EL.
Kao prvo, Edin Višća jeste starter. I trenutno i u najvećem dijelu sezone. Dalje, dovoljno je da klub na njegovoj poziciji ima jaču konkurenciju i on upada u rotaciju. Ti stvarno samo pogoršavaš ovu tešku raspravu, punu besmisla. Prvo tvrdiš da sam rekao da je Višća najbolji igrač Istanbula, a sad porediš kvalitet engleske i turske lige i klubova za koje igraju Višća i Aguero(igra u prosjecnoj ekipi u prosjecnoj ligi), a to je potpuno besmisleno, jer sam ja istakao kako je Višća, dobro sad pazi!....... jedan od najboljih igrača Istanul Buyuksehir Belediyespora!!!
Znači JEDAN od, i znači Istanbul BB-a, koliko god da je taj tim prosječan i u kakvoj god ligi da igra!
Ne znam zašto ti povremena rotacija, u koju je zapao, govori više od njegove statistike i obavezno znači da nije ni jedan od najboljih Istanbul BB-a. :?

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 16 mar 2012, 13:45

Prinudjen je napisao/la:
AÐ_Official je napisao/la: Mene vasa rasprava u vezi gustih sokova i frizerskih salona neinteresuje, al' mi neke stvari smetaju kao trn u oku.

Kao prvo, Edin Višća jeste starter. I trenutno i u najvećem dijelu sezone. Dalje, dovoljno je da klub na njegovoj poziciji ima jaču konkurenciju i on upada u rotaciju. Ti stvarno samo pogoršavaš ovu tešku raspravu, punu besmisla. Prvo tvrdiš da sam rekao da je Višća najbolji igrač Istanbula, a sad porediš kvalitet engleske i turske lige i klubova za koje igraju Višća i Aguero(igra u prosjecnoj ekipi u prosjecnoj ligi), a to je potpuno besmisleno, jer sam ja istakao kako je Višća, dobro sad pazi!....... jedan od najboljih igrača Istanul Buyuksehir Belediyespora!!!
Znači JEDAN od, i znači Istanbul BB-a, koliko god da je taj tim prosječan i u kakvoj god ligi da igra!
Ne znam zašto ti povremena rotacija, u koju je zapao, govori više od njegove statistike i obavezno znači da nije ni jedan od najboljih Istanbul BB-a. :?
To postoji rotacija u prosjecnom klubu u prosjecnoj ekipi koja se bori svim i svacim da nesta postigne? Nisam upoznat sa tom taktikom da se to radi. Najbolje ekipe mogu sebi omogucit rotaciju jer imaju 20 izuzetno talentiranih igraca, a nisam siguran da to moze IBB. Trenutno koji god trener pogleda Edinovu statistiku reci ce "ovdje nesta nije uredu, nemoze jedan od najboljih igraca sjedit na klupi u ovokvom klubu, prosjecnim, kao sto je IBB". Provodio sam dovoljno vremena oko trenera, menadzera, profi fudbalera da znam o cemu pricam.

Prinudjen
Kontakt:

Post Postao/la Prinudjen » 16 mar 2012, 14:05

AÐ_Official je napisao/la:To postoji rotacija u prosjecnom klubu u prosjecnoj ekipi koja se bori svim i svacim da nesta postigne? Nisam upoznat sa tom taktikom da se to radi. Najbolje ekipe mogu sebi omogucit rotaciju jer imaju 20 izuzetno talentiranih igraca, a nisam siguran da to moze IBB. Trenutno koji god trener pogleda Edinovu statistiku reci ce "ovdje nesta nije uredu, nemoze jedan od najboljih igraca sjedit na klupi u ovokvom klubu, prosjecnim, kao sto je IBB". Provodio sam dovoljno vremena oko trenera, menadzera, profi fudbalera da znam o cemu pricam.
Možda ti imaš neko drugo poimanje sintagme "jedan od najboljih", ali meni ona znači da je jedan od nekoliko najboljih igrača tog i takvog kluba. Opet ti ideš u to radi li se o talentovanim igračima ili prosječnim. To je apsolutno nebitno. Recimo da je Višća fakat daska, i onda u užasnom klubu imaš još nekih 20 daski, ali je Višća nešto kvalitetnije drvo od recimo 15 njih. Ali, od tih top 5 daski, jedna ili dvije se koriste za istu namjenu(nogu od stola), a stolar smatra da ih treba ponekad zamijenit i posušit da nijedna ne istruhne, jer je u sto u vlažnoj prostoriji. I ta daska(Višća) fakat drži bolje od tih nekih 15 mrtvih dasaka i stolar za nju kaže: "Da, to mi je jedna od najboljih dasaka".

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 16 mar 2012, 14:24

Said Husejinović potpisuje za Sarajevo?
Ako je istina nadam se da ce ozbiljno prici ovome jer bi ovo mogao biti njegov novi pocetak. Im'o je sve predispozicije da postane odlican igrac, ali je prokockao sansu. Medjutim evo mu se ukazuje nova. Nije kao prva, ali ipak je sansa. Opet kazem, sve je ovo pod uslovom da je istina da ce potpisati za FK Sarajevo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 mar 2012, 17:29

AÐ_Official je napisao/la:
Kako mozes poredit Aguera i Viscu? .
Nikad izvini ili prinudjeni inace ubija argumentima :lol:
Ovo najbolje ignorirati,jer ce covijek ulazeci sa njim u raspravu morati kao i on mjenjati stotinu nickova.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 16 mar 2012, 17:45

Prinudjen je napisao/la:
AÐ_Official je napisao/la:To postoji rotacija u prosjecnom klubu u prosjecnoj ekipi koja se bori svim i svacim da nesta postigne? Nisam upoznat sa tom taktikom da se to radi. Najbolje ekipe mogu sebi omogucit rotaciju jer imaju 20 izuzetno talentiranih igraca, a nisam siguran da to moze IBB. Trenutno koji god trener pogleda Edinovu statistiku reci ce "ovdje nesta nije uredu, nemoze jedan od najboljih igraca sjedit na klupi u ovokvom klubu, prosjecnim, kao sto je IBB". Provodio sam dovoljno vremena oko trenera, menadzera, profi fudbalera da znam o cemu pricam.
Možda ti imaš neko drugo poimanje sintagme "jedan od najboljih", ali meni ona znači da je jedan od nekoliko najboljih igrača tog i takvog kluba. Opet ti ideš u to radi li se o talentovanim igračima ili prosječnim. To je apsolutno nebitno. Recimo da je Višća fakat daska, i onda u užasnom klubu imaš još nekih 20 daski, ali je Višća nešto kvalitetnije drvo od recimo 15 njih. Ali, od tih top 5 daski, jedna ili dvije se koriste za istu namjenu(nogu od stola), a stolar smatra da ih treba ponekad zamijenit i posušit da nijedna ne istruhne, jer je u sto u vlažnoj prostoriji. I ta daska(Višća) fakat drži bolje od tih nekih 15 mrtvih dasaka i stolar za nju kaže: "Da, to mi je jedna od najboljih dasaka".
:lol: dobro, kroz nase rasprave Visca se pretvori u parmak i dasku, predpostavljam hrast? :lol:

Mora se malo sale. Al' ozbiljno ti govorim da reprezentacija ima vrlo malo koristi od "jednog od boljih" u prosjecnoj ekipi. Iz prosjecnih ekipa se samo kupuje tj. proda samo najbolji igrac. Kao sto je danas selektor Susic rekao, "Visca je na radaru al' mora redovno igrat'". To je u vezi potencijalnih reprezentativaca, dok standardni ili vec testirani nemaju sta dokazivat jer svi vec znaju kakve kvalitete posjeduju. Neko ce dati argument da Misimovic, Medunjanin, Rahimic su klupa u klubovima, il' cak sjede na tribini. Pa da, sjede, to je realno, al' onda gledajkoga spominju kao zamjenu...Ljevakovica, Golica, Tripica, Burica. Kad bi Miske, Medo, Rahima dosli u klubove gdje ti navedeni potencijalci igraju, oni bi deformisani na jednoj nozi i losim vidom u oba oka bili bog i batine. Nemozes trazit zamjenu za Rahimica s' nekim ko mu nije do koljena. Pa nece covjek, npr, svog Mercedesa zamijenit za yuga 45, nego za nesta jednakog kvaliteta il boljeg od Mercedesa. zar ne?

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 16 mar 2012, 17:49

Prvo samo u Safeta nema veze gdje je kome prirodna pozicija a u svih trenera (osim Mancinija) se zna ko kosi a ko vodu nosi...
Znaci Visca je bolji na krilu a Aguero u napadu a ko je generalno bolji igrac to zna i malo dijete mada nas moze vrijeme vrlo lako demantovati...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 16 mar 2012, 17:56

Za_raju je napisao/la:
Prvo samo u Safeta nema veze gdje je kome prirodna pozicija a u svih trenera (osim Mancinija) se zna ko kosi a ko vodu nosi...
Znaci Visca je bolji na krilu a Aguero u napadu a ko je generalno bolji igrac to zna i malo dijete mada nas moze vrijeme vrlo lako demantovati...
Znaci ti bi prije Viscu stavio da igra krilo nego Aguera? Iako Aguero je bolji fudbaler? Znaci nebitno sto je Visca neiskusan, sto je tek ove godine presao iz BH premier lige, momak koji jos ima mnogo da nauci...dokaz broj jedan ti je taj sto, iako fit, pun snage, cesce ulazi sa klupe nego pocinje utakmice.

EDIT: Nebitno, nemora se poredit Visca i Aguero. Nek' to bude Johnson i Aguero. Znaci ti bi stavio Johnsona a poslao Aguera na klupu(jer napad je vec krcat)?
Zadnja izmjena: AÐ_Official, dana/u 16 mar 2012, 18:03, ukupno mijenjano 1 put.

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 16 mar 2012, 18:01

Kako pojedinci pišu o Višći rekao bi čovjek da je neki wonderkid koji igra najmanje u solidnom klubu liga petice. :roll:

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 16 mar 2012, 18:13

Za_raju je napisao/la:
Znaci ti bi prije Viscu stavio da igra krilo nego Aguera? Iako Aguero je bolji fudbaler? Znaci nebitno sto je Visca neiskusan, sto je tek ove godine presao iz BH premier lige, momak koji jos ima mnogo da nauci...dokaz broj jedan ti je taj sto, iako fit, pun snage, cesce ulazi sa klupe nego pocinje utakmice.

EDIT: Nebitno, nemora se poredit Visca i Aguero. Nek' to bude Johnson i Aguero. Znaci ti bi stavio Johnsona a poslao Aguera na klupu(jer napad je vec krcat)?
Naravno da bih prije prirodno krilo stavio na krilo od nekog napadaca ako nije rezultatski zaostatak pa da svi idu u napad.
U pocetnoj foramciji uvijek bi stavio Viscu na krilo prije Vede .Da sad ne poredimo Aguera i Viscu jer u ovom momentu je to smijesno mada za koju godinu ovo sto pisemo moze biti smijesno...Nikad se ne zna a ako pratimo Spahinu karijeru ovo je izvjesno kao i da cemo vecerati...
dzonvejn je napisao/la:Kako pojedinci pišu o Višći rekao bi čovjek da je neki wonderkid koji igra najmanje u solidnom klubu liga petice. :roll:
Pa i jeste wonderkid ako znas taj momak je sa oranice otisao u solidnu(gornji dom) ligu ktomu jos i balavac i poceo derati ekipe tipa Galatasraj,Fener,Besiktas...Pa ti sad vidi sta je ;)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
"No God is Good God "

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 16 mar 2012, 18:25

@Za_raju, nemoj tako bolan. Pa kako ces stavit sve ukupno kvalitetnijeg igraca na klupu a ubacit nekog nizih kvaliteta da igra? nije to da govorimo napadaca na stopera(nedo bog) al' krilo i napadac to je vrlo slicno sto se tice mentaliteta, znaci napad orijentisani.

Ja mislim da je htio @dzonvejn samo da ukaze na to da uzdizemo Viscu mnogo i da treba mu dati vremena da polako napreduje, kao sto ti kazes tek je presao iz ove mizerne lige. Talenat jeste, i on je skroman momak, veliki radnik, nije u oblacima. Njemu najmanje treba da u ovom momentu se daje epitet "wonderkid" il' spasitelj krilne pozicije u reprezentaciji. Mi, Bosanci, previse i prebrzo ocekujemo cuda, to se odnosi na reprezentaciju opcenito, selektora susica, i od mladih igraca.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 16 mar 2012, 18:29

Danas Bicakcic od pocetka za Braunschweig, a Subasic na klupi za Dresden.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 16 mar 2012, 18:42

AÐ_Official je napisao/la:@Za_raju, nemoj tako bolan. Pa kako ces stavit sve ukupno kvalitetnijeg igraca na klupu a ubacit nekog nizih kvaliteta da igra? nije to da govorimo napadaca na stopera(nedo bog) al' krilo i napadac to je vrlo slicno sto se tice mentaliteta, znaci napad orijentisani.

Ja mislim da je htio @dzonvejn samo da ukaze na to da uzdizemo Viscu mnogo i da treba mu dati vremena da polako napreduje, kao sto ti kazes tek je presao iz ove mizerne lige. Talenat jeste, i on je skroman momak, veliki radnik, nije u oblacima. Njemu najmanje treba da u ovom momentu se daje epitet "wonderkid" il' spasitelj krilne pozicije u reprezentaciji. Mi, Bosanci, previse i prebrzo ocekujemo cuda, to se odnosi na reprezentaciju opcenito, selektora susica, i od mladih igraca.
Ok to sto kazes recimo Vedo je bolji od Visce i njega cemo na krilo to se vjerovatno u fazi napada nece osjetiti ali sta ce se desiti kad je defanziva u pitanju kad Vedo bude morao zamjeniti pozicije sa Mujdzom?

Kada se Mujdza uvuce preme stoperu znaci nama napadac(Vedo) automatski postaje desni bek ili jos gore kada Mujdza "proguli" po boku i ode u fazu napada tada Vedo mora igrati beka,izgleda da o tom nisi razmisljao...

Dok je recimo jednom Visci desna strana ili lijeva strana uza specijalnost tako da mu rotacije sa bekom nece predstavljati nikakav problem jer je ustavari za takve situacije je citav zivot i utreniravan....
Razumijes nije sve tako jednostavno kad se postavljaju igraci na neprirodne pozicije jer se tokom meca moraju transformirati na jos neprirodnije pozicije... ;)

A to nas je u proslim kvalifikacijama kostalo puno...
Zadnja izmjena: Za_raju, dana/u 16 mar 2012, 18:51, ukupno mijenjano 1 put.
"No God is Good God "

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 16 mar 2012, 18:50

Za_raju je napisao/la:
AÐ_Official je napisao/la:@Za_raju, nemoj tako bolan. Pa kako ces stavit sve ukupno kvalitetnijeg igraca na klupu a ubacit nekog nizih kvaliteta da igra? nije to da govorimo napadaca na stopera(nedo bog) al' krilo i napadac to je vrlo slicno sto se tice mentaliteta, znaci napad orijentisani.

Ok to sto kazes recimo Vedo je bolji od Visce i njega cemo na krilo to se vjerovatno u fazi napada nece osjetiti ali sta ce se desiti kad je defanziva u pitanju kad Vedo bude morao zamjeniti pozicije sa Mujdzom?
Kada se Mujdza uvuce preme stoperu znaci nama napadac(Vedo) automatski postaje desni bek ili jos gore kada Mujdza "proguli" po boku i ode u fazu napada tada Vedo mora igrati beka,izgleda da o tom nisi razmisljao...

Dok je recimo jednom Visci desna strana ili lijeva strana uza specijalnost tako da mu rotacije sa bekom nece predstavljati nikakav problem jer je ustavari za takve situacije je citav zivot i utreniravan....
Razumijes nije sve tako jednostavno kad se postavljaju igraci na neprirodne pozicije jer se tokom meca moraju transformirati na jos neprirodnije pozicije... ;)

A to nas je u proslim kvalifikacijama kostalo puno...
U formaciji 4-2-3-1 ako je desni bek u prodoru naprije onda lijevi bek ostane nazad, tako da imas 3 odbrambena igraca na svojoj polovini, jos uz to imas defanzivnog veznog tipa Rahimica koji vreba na sredini terena i pokriva tog lijevog ili desnog beka u slucaju kontra napada. Znaci to desno/lijevo krilo haman nikad se nece naci u svom sesnaestercu ili pri korner zastavici osim ako je lud kao Rooney.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 16 mar 2012, 18:57

Evo jos gore situacije , Medunjanin na DM-u recimo kada Spaha povuce loptu naprijed nama Medunjanin onako fizicki limitiran mora igrati stopera ako Spaha zijani loptu naprijed...
I more jos takvih primjera a najgore je to sto vecina raje ovakvih svari apsolutno nije svjesna i onda se pitaju kako primismo 4 ili 6 golova...
Zadnja izmjena: Za_raju, dana/u 16 mar 2012, 18:59, ukupno mijenjano 1 put.
"No God is Good God "

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 16 mar 2012, 18:59

Za_raju je napisao/la:Evo jos gore situacije Medunjanin na DM-u recimo kada Spaha povuce loptu naprijed nama Medunjanin onako fizicki limitiran mora igrati stopera ako Spaha zijani loptu naprijed...
I more jos takvih primjera more a najgore je sto vecina raje ovakvih svari apsolutno nije svjesna i onda se zapitamo kako primismo 4 ili 6 golova...
Onda se po.seri Spahicu pod sesir. Sta on ima "povlacit" loptu? Dje je pos'o, gdje je on u stvari povlaci? Iz svog sesnaesterca do centra?

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 16 mar 2012, 19:02

Da ali ovo je 2012 godina i igra se moderan fudbal sa puno trke i rotacije u toku meca su sastavni dio ako se zeli nekog pobjediti...
"No God is Good God "

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 16 mar 2012, 19:08

Za_raju je napisao/la:Da ali ovo je 2012 godina i igra se moderan fudbal sa puno trke i rotacija ako se zeli nekog pobjediti...
Sta ti je bolan? Koji to stoperi danas presijeku napad i povuku loptu do centra il' dalje? Trka, da. Al' da neko mijenja poziciju sa stoperom jer on, ludjak, odlucio da povuce loptu do protivnicko sesnaesterca eh to jos nisam vidio. Kad bi to Terry, Pique, Puyol, Ferdinand, Vidic, Thiago Silva uradili mu.da bi im visila u centru grada.

Ako ce se Spahic tako kurcit u reprezentaciji kao sto ti mislis onda daj ti nama Adnana Buharaliju, barem ce on znati da ostane na svojoj poziciji.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 16 mar 2012, 19:56

Jel neko ima informaciju o Sudicu? Jel igro danas u prijateljskoj utakmici?
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.