Rekonstrukcija stadiona u BiH

Lik
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Lik » 15 mar 2012, 22:13

cala je napisao/la:znam da ne cini stadion, ali i rekao sam da za ovo vrijedi cekati i 5 godina, jer ovo kad se napravi bice vrh
pa na žalost i čekaju je 5 godina skoro...
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 15 mar 2012, 23:21

Alucard je napisao/la:
Svaka ti čast na ovoj slici, jako kvalitetna slika gdje se dobro vidi čitava tribina i svaki detalj. Ovaj naš stadion odnosno ova sjeverna tribina je radjena do jaja kvalitetno, prava betonska tvrđava (naravno osim krova :mrgreen: ) kojoj nema smrti! Jbga jest da sve sporo ide ali ovaj stadion ili bar ovo do sada što je naporavljeno je financirala samo opština Tuzla a da je bilo pomoći od kantona (a da ne govorim od Federacije) do sada bi bile gotove 3! Al, jbga, uglavnom Tuzla će njega izgraditi kad-tad!
@Alucard - Hvala, ali nisam ja slikao, eto pošto je slika stvarno ekstra pa da ne kupim zasluge. ;)

@Lik - Čekamo već oko 12 godina to jest od kako je istok srušen tada je obećana nova tribina i cijeli stadion.

S druge strane ovo nije tako ekstra kao što se ovdje priča, treba biti realan a ne kao pojedinci iz ostalih gradova (čitaj većina). U ovu tribinu postoji samo jedan ulaz, tj. stepenice, tako da ne znam šta bi se desilo kada bi 3000 nagrnulo na ovu tribinu i trebalo bi sigurno 10-ak minuta da se "ukrcaju" ovdje. Nagib tribine nije isti kao na zapadu, tako da će morati prepravljati zapad 100% ako misle spajati te dvije tribine, a to se nije očekivalo. Ne znam ko će im kupiti poslovne prostore na onako neatraktivnom mjestu ispod tribine ( ako su ovi "otvori" za prozore i vrata ispod tribine namjenjeni za poslovne prostore). Ugl. po meni je najveći problem jedne jedine stepenice odnosno ulaz.

Naravno ovo je samo moje viđenje ove tribine, kada bi uporedili vrijednosti ove tribine sa manama, sigurno je i dalje idealna za naše uslove. 8-)
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 16 mar 2012, 00:01

[youtube][/youtube]

Da malo poredimo. Jedan projekt koji je jako slican stadionu u Tuzli, gradi se u Nisu. Nisam bas upoznat 100%, al tamo drzava financira, ne sve, al mislim 50%, a 50% lokalna samouprava. Sve ide na kredite, ljudi otplacuju i dobro im. Ovaj stadion nije jedini koji tamo grade po tom planu i programu, al to nije ni bitno, vec to da je jedan nako slican projekt niknuo za svega godinu dana. Prosle godine u krajem treceg mjeseca ovo je pocelo da se gradi, uskoro ce i zavrsit sve osim zapada za koji jos nisu obezbjedili pare. Bilo bi lijepo da i kod nas drzava da koju marku i da se i Tuzli barem sjever i istok naprave u kratkom vremenu, a ostatak stadiona polako kad budu bolja vremena. Meni je drago da se radi koliko god se moze, al nitko se nebi bunio da se da neki kapital i da dignemo tu infrastrukturu na veci nivo, privucemo gledatelje, a s tim i sponzore, bit ce koja marka vise, bolje ce se placat, bolje ce se igrat, napredovat cemo.

Jos jedna stvar koja me zanima za Tuzlu se tice atletske staze. Ocel ta atletska bit samo da se ima i vidi, te ovakvim kao ja malo ogadi stadion, jer volim cisto nogometne stadione il ce ta atletska bit po propisima po broju traka, dimenzijama i svime ostalim?? Ako nece bit po propisima ja onda ne znam zasto bacaju pare u to, ali ako oce onda neka, iako ih ne volim ovoj drzavi bi trebao i jedan moderan atletski stadion.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 16 mar 2012, 00:16

Baš sam gledao malo srpske projetke na skyscrapercity.com... i vidjeh da neki četvrtoligaš ima stadion sa 7k stolica, da je to nedavno stavljeno, i LED display, Leskovac, čini mi se. Ostao sam frapiran.
Hayley <3

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 16 mar 2012, 02:37

badblueboylivno je napisao/la:Baš sam gledao malo srpske projetke na skyscrapercity.com... i vidjeh da neki četvrtoligaš ima stadion sa 7k stolica, da je to nedavno stavljeno, i LED display, Leskovac, čini mi se. Ostao sam frapiran.
Koliko sam ih ja upratio nemaju jos, al imat ce. Postavili su stolice na jednu tribinu i kad postave na drugu imat ce 7k ;). Ja ih redovno pratim na skyscrapercityu i ocaran sam jbt. Tamo se bas ono gradi, svaki dan ispisu po 10-20 stranica foruma. Za par godina ce im prvoligasi i drugoligasi imat strasnu infrastrukturu, dok cemo mi kaskat godinama, s tim da i kod nas imas nekih projekata, al jako se sporo gradi i bez podrske drzave.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Jankauskas
Kontakt:

Post Postao/la Jankauskas » 16 mar 2012, 11:34

B. luka ,
slika

slika

slika

slika

slika

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 16 mar 2012, 11:42

Na toj prvoj slici, koju svrhu sluzi tih par kvadrata trave izmedju tribine i staze? Vidim sa gornje strane tribina je uz ogradu, a onda u blizem uglu ima taj prostor. Hoce li se tu sta postavljat ili?

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 16 mar 2012, 11:52

AÐ_Official je napisao/la:Na toj prvoj slici, koju svrhu sluzi tih par kvadrata trave izmedju tribine i staze? Vidim sa gornje strane tribina je uz ogradu, a onda u blizem uglu ima taj prostor. Hoce li se tu sta postavljat ili?
I na gornjoj strani je isto, samo sto je ograda primaketa tribini zbog startnih mjesta traka za trcanje. Mozes ovdje to lijepo vidit

slika
(otvori sliku u novoj kartici da bi vidio cijelu)

Tribina na ovom gornjem dijelu ne ide na polukrug, vec je na cosak, pa je tako i ograda izvedena i nama se cini da tribina nije uradjena simetricno. Ovo je vjerovatno jedini razlog zasto tribina nije radjena tik uz stazu, vec ima ovaj prostor. Vecina slika je sa ove otkrivene tribine i onaj gore dio se ne vidi dobro i ljudi se pitaju zasto je to, zasto nije jos zakrivljeno, a ovo vidim kao jedini razlog

STEFAN_777
Kontakt:

Post Postao/la STEFAN_777 » 16 mar 2012, 16:21

PRIJEDOR 16.03.2012

Intenzivirani radovi na istočnoj tribini Gradskog stadiona u Prijedoru

slika
Nakon pauze uzrokovane lošim vremenskim prilikama, radovi na izgradnji istočne tribine Gradskog stadiona u Prijedoru su nastavljeni pojačanim intenzitetom. Iako je prvobitno bilo planirano da tribina bude završena do početka proljetnog dijela prvenstva, zbog loših uslova za nastavak gradnje krajem januara i tokom februara, od toga se odustalo. Kako nam je rekao Milorad Šipka, potpredsjednika Upravnog odbora Rudar Prijedora zaduženog za sportska pitanja, obaviješteni su i nadležni organi u Fudbalskom/nogometnom savezu BiH. „Ljudi iz Saveza su posjetili Prijedor kako bi se na licu mjesta uvjerili u napredak radova.
Prema njihovim riječima, bili su zadovoljni onim što su vidjeli tako da prolongiranje završetka radova na istočnoj tribini neće uticati na odluku o igranju Rudara na Gradskom stadionu u Prijedoru do kraja tekuće sezone“, potvrdio je Šipka. On se posebno zahvalio načelniku opštine Prijedor Marku Paviću bez čije pomoći ne bi bilo ni realizacije ovih radova. Nakon završetka istočne tribine prijedorski stadion će imati kapacitet od 3250 sjedećih mjesta i u potpunosti će zadovoljavati sve propise N/FSBiH. Inače, tokom zimske pauze u Premijer ligi, na Gradskom stadionu u Prijedoru postavljen je sistem za navodnjavanje terena.
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

http://www.gradprijedor.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 16 mar 2012, 18:59

Emir ZENICA je napisao/la:Kad su ovo uradili ?
slika
zadnji tjedan,al to ce biti izvaljeno za dva kola,od tih sipki se nece vidjeti utakmica,zar nije jednostavnije bilo staviti mrezu,al to je bio zahtjev odbora za normalizaciju kako cigani iz nase uprave kazu
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 16 mar 2012, 19:02

Rosas7 je napisao/la:
Emir ZENICA je napisao/la:Kad su ovo uradili ?
slika
zadnji tjedan,al to ce biti izvaljeno za dva kola,od tih sipki se nece vidjeti utakmica,zar nije jednostavnije bilo staviti mrezu,al to je bio zahtjev odbora za normalizaciju kako cigani iz nase uprave kazu
Isto to u Njemackoj imaju samo sto je vise "fensi" i uradjeno. Postavi mrezu i dodji divljak i nozem to rijesi. Stavi celik, mermer, eh to treba malo vremena.

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 16 mar 2012, 20:38

Ma te sipke na stajanju pod BB mi izgledaju presmijesno. Tako su naivne, ovu debljinu svatko tko ima malo snage moze savit, pogotovo jer su ovako dugacke i onda je jos lakse

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 16 mar 2012, 23:26

Totalni promasaj ovi siljci,kao sto neko rece mreza bi tu bila idealna.Jao koja glupost majko moja.Sve je to savez kriv,vratite nam USANOVICA ! :mrgreen:
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 17 mar 2012, 12:03

slika

slika

slika

slika

slika
Zadnja izmjena: flash, dana/u 17 mar 2012, 13:07, ukupno mijenjano 1 put.
Nema vise :P

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 17 mar 2012, 13:01

slika

slika

slika

slika

slika

slika

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 17 mar 2012, 13:13

Prekrasno. Odlična tribina, ovako bi bilo idealno za manje klubove. Kapacitet? Oko 2k, pretpostavljam?
Hayley <3

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 17 mar 2012, 13:21

badblueboylivno je napisao/la:Prekrasno. Odlična tribina, ovako bi bilo idealno za manje klubove. Kapacitet? Oko 2k, pretpostavljam?
Ma idealna za manje klubove.Sve na svom mjestu nema dalje.Kapacitet je koliko sam ja upucen 1500 s tim da su u sklopu tribine izgradjene i 24 dvokrevetne sobe.

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 17 mar 2012, 13:24

fakat odlicno,reprezentacije ce imati odlicne uslove,al jbt Zenica i okolina ce imati odlicnih tribina i stadiona kao citava drzava zajedno :mrgreen:
a ovo i treba da bude princip za manje sredine,jedna manja tribina sa svim potrebnim sadrzajima uz odlican teren,malo vece sredine da imaju jos jednu-dvije tribine i da se krene naprijed u ovom nasem fudbalu prije svega od uslovnosti na stadionima...
a u 3-4 grada trebaju veci stadioni na kojima bi mogla igrati reprezentacija...
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 17 mar 2012, 13:33

K'o što sam i reko, samo je evo @flash postavio slike. Nije bilo ove konstrukcije za krov prošle sedmice, čudna mi je, baš me zanima kako će izgledati... Onaj snijeg od prije mjesec dana je sve poyeb'o, al' eto, repka već od idućeg okupljanja će biti u Zenici. Možda koju Džeko i ekipa odigraju s nama kod škole, blizu je :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 17 mar 2012, 13:37

Vidim da na terenu nema trave, il' se to meni cini?

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: NazorUso i 3 gosta.