FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nanek

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nanek » 15 mar 2012, 00:17

[youtube][/youtube]

Obratite paznju na 1:20 :)

Kako slave iza ovi securitasi,prvi su mi oni zapali za oko :)

hahhahahaha najjaci su :)

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 15 mar 2012, 00:20

nanek je napisao/la:[youtube][/youtube]

hahhahahaha najjaci su :)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: i brzo se sjeti da je na radnom mjestu pa brze bolje vrati se u "poziciju" :lol:
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 15 mar 2012, 00:30

@zaboljisportubih,
Jarane,tvoji postovi su itekako citani i zanimljivi i nemoj se ustrucavati da pises svoja misljenja. Hvala ti na tome.

I,moram,ono psovanje je stvarno malogradjanstina!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 15 mar 2012, 00:44

napokon imamo dva odlicna beka a uz to jedan 20. drugi 21. godinu, sa njima sve ide bolje i brze, zalaganje svih za cistu desetku, jos kerla umjesto vasilica i smajic/beslija umjesto selimovica i idealni tim

Hard Bass
Kontakt:

Post Postao/la Hard Bass » 15 mar 2012, 00:52

nanek je napisao/la:[youtube][/youtube]

:lol:

Protiv Sirokog je isto onaj sto je bio ispred nas,cijelu tekmu navijao sa nama,naravno tiho :D
Ludlo 4 (koristim ovaj racun,od ludla ne znam sifru )

VOLIM ŽELJEZNIČAR!

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 15 mar 2012, 08:09

Borac karna od ekipe, citavu utakmicu ljudi igraju bunker ali bukvalno svih deset igraca na svojoj polovini,mi odigrali borbeno, cvrsto i hrabro sto mi se sviđa izuzetna borbrnost svih igraca na terenu. Sve u svemu prolazimo u finale volio bih da finale bude Velez- Zeljo kao u stara dobra vremena. Ova ekipa moze jos bolje ali teren to nedozvoljava sve u svemu ja prezadovoljan Brko je napravio starsnu ekipu :D
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 15 mar 2012, 08:29

Bio sam ponosan na momke sinoć.Sve i da su izgubili oduševili su me borbenošću, trkom, zalaganje, presingom svi su bili na nivou.Još kad se tome doda onakav teren, može se reči da su stvarno fizički jako dobro pripremljeni.Nekako mi se činilo da svi dišu ko jedan, da ova ekipa ima glavu i rep i od početka do kraja se igrao jedan sistem, koji je morao rezultirati pogotkom.Već sam naveo, da su svi igrači odigrali perfektno, pa ne bih o njima puno.Ali isto tako,moram se dotaći, Kvesića momak je maestralan i jako školovan za poziciju koju igra.Znači dvije utakmice protiv ekipa kao što su Široki i Borac, odigrati na onakvom nivo, pokazuje da onakve igre nisu slučajnost.On je Veliko pojačanje, i moram reči svaka čast za momka. Zebi je s njim puno lakše igrati,jer mu konstantno otvara prostor i odvlači igrače, siguran, pouzdan....svi komplimenti od mene.
Zaista dugo nisam vidio onakvu borbenost i požrtvovanost.Rezultat je takav kakav jeste, i sve je otvoreno u kupu...,ali što se lige tiče, ukoliko se nastave igre sa ovim pristupom utakmicama svih do jednog, nemamo konkurencije.
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

Blaf
Kontakt:

Post Postao/la Blaf » 15 mar 2012, 08:33

Željo dobar ali Borac nije djelovao nimalo naivno kad primi loptu :o , očekujem u revanšu dobru tekmu i naravno prolaz dalje :D

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 15 mar 2012, 08:37

Stvari se dobro odvijaju, i u prvenstvu i u kupu, pritisak je na drugima.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 15 mar 2012, 08:43

Prejaki smo! Ja sinoć govorim drugu da ćemo ga zabiti pa makar i u 90-oj, jer osjeća se ta sigurnost, nema više nervoze k'o nekad pa da raja odmah počne zviždati, psovati. Podrška na nivou, rezultati maksimalni.
IDEMO DALJE!
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!

TM87doboj
Kontakt:

Post Postao/la TM87doboj » 15 mar 2012, 08:53

Blaf
Željo dobar ali Borac nije djelovao nimalo naivno kad primi loptu , očekujem u revanšu dobru tekmu i naravno prolaz dalje

de svega ti obrazlozi ovu recenicu " Borac nije djelovao nimalo naivno kad primi loptu"
i kad nikog nema znaj da tu sam ja,da ti pjevam i zate da se lemam,ako treba idemo do dna

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 15 mar 2012, 08:56

TM87doboj je napisao/la:Blaf
Željo dobar ali Borac nije djelovao nimalo naivno kad primi loptu , očekujem u revanšu dobru tekmu i naravno prolaz dalje

de svega ti obrazlozi ovu recenicu " Borac nije djelovao nimalo naivno kad primi loptu"
Nije djelovao naivno, djelovao je smiješno!
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!

TM87doboj
Kontakt:

Post Postao/la TM87doboj » 15 mar 2012, 09:03

likusa je napisao/la:
burazzz je napisao/la:
likusa je napisao/la:Ja se samo pitam zasto se spustati na taj nivo ? Zast vracati istom mjerom pa valjda smo kulturniji,valjda imamo dovoljno drugih pjesama ! Koga ba briga za cetnike i ostalo ! Kazem vam ljudi okolo komentarisu kako radi toga nece vise doci pa jbt jel nam to treba

btw. O Zebi ne treba ni pricati ;) takodje Nyema kapa dole kako se covjek bori ! Adilovic pod hitno naucit se padati i anuciti primati loptu :roll:
haj ti malo do kuhinje ;)
nek ti mama ide do kuhinje ;) !Imam vise utakmica od tebe pogledanih i iz vremena kada nije bilo onakvog navijanja ! Kada se pjevalo Ja sam lud,ja sam jak itd! Nasao si reci ko treba do kuhinje :arrow:
like nek si mu odg...... :)
i kad nikog nema znaj da tu sam ja,da ti pjevam i zate da se lemam,ako treba idemo do dna

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 15 mar 2012, 10:17

Ne preostaje mi ništa drugo, nego da čestitam svim igračima na izuzetnoj borbenost. Po svemu, pa i u želji za pobjedom je prednjačio Zeba. Svaka mu čast.

Borac igrao "ciganski", hinjski, a istu karakteristiku bih uputio i glavnom sudiji, iako ni jednu odluku prilikom davanja kartona nije pogriješio. Međutim, trebao je Bilbiji dati žuti mnogo ranije, zbog onog hinjskog lakta i blefiranja, nakon pokušaja insceniranja faula u duelu sa Čolom. Imao sam osjećaj da će, čim se neko od igrača Borca nakašlje u našem šesnaestercu da će svirati penal za njih. Nažalost, ta mu se pritajena želja nije ostvarila, jer Borac našem kaznenom nije ni primirisao.

Molim Vas da me ne napadate, što komentarišem sudiju, ali je na mene ostavio takav utisak. Na kraju krajeva, prije nogo što je Bogi dobio drugi žuti, nije nam svirao čist faul na visini šesnaesterca, a oni su tada krenuli u kontru. To je ono "cigansko suđenje". Fol ja realan, a ovamo jedva čekao da nas "ukopa". Na dosta odluka je i Amar popizdio. Sva sreća pa je u izjavama bio suzdržan.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 15 mar 2012, 10:22

"Iako ofanzivno orijentisani, banjalučani nisu uspjeli postići gol, što je bio osnovni cilj..." :?
http://www.fkborac.net/sajt/izvjestaji/ ... 4/03/2012/" onclick="window.open(this.href);return false;

"Prednost od jednog gola u eliminacijskoj fazi takmičenja nije velika, ali može se ispostaviti i ogromnom..."
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/po ... m-proljece" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 15 mar 2012, 10:29

Dobar je bio Kvesa,ali igrac koji mi se najvise promijenio u odnosu na jesen je Colic. Sad je mnogo sigurniji i mirniji. Cini mi se da i Svraka igra dosta pametnije i da manje prodaje lopte.
Sve u svemu,ekipa djeluje puno snaznije u odnosu na konkurenciju,a to ce se potvrdit na boljem terenu.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Fkr.87
Kontakt:

Post Postao/la Fkr.87 » 15 mar 2012, 10:35

ellaxaz je napisao/la:"Iako ofanzivno orijentisani, banjalučani nisu uspjeli postići gol, što je bio osnovni cilj..." :?
http://www.fkborac.net/sajt/izvjestaji/ ... 4/03/2012/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jbg napadali ljudi :lol: :lol:
Za tvoje boje zivim ja, Sloboda Tuzla !!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 15 mar 2012, 10:36

Nema se sta puno napisati osim cestitati nasim igracima.Odigrali su srcem po jako jako teskom terenu.Raduje me spremnost nasih igraca,mi vec dvije utakmice trazimo igru pritiskom na protivnicki gol,a po ovom terenu tu je utrosena ogromna energija.Mi zbog terena nismo mogli graditi igru kakvu zelimo,a onakav Borac,sa onakvim ciljem je imao ono sto je zelio sa terenom,jer im je lakse braniti se i izbijati lopte,puno manje utrosene energije.Zamalo da im uspije.
Opet nemam zamjerku ni na jednog igraca,pohvalio bih svakoga,mozda mi je jedan od losijih bio mali Colic.Sa druge strane Kvesic i Nijema su mi odigrali fantasticno.Necu u dublju analizu igre i igraca jer bih otisao presiroko.

Prosli put sam pohvalio ekipu Sirokog,nastojao sam biti objektivan,znali su da se brane,a znali su i da probaju da se nadigravaju.Zaista bih pohvalio i Borac da se ima sta reci za njih u tom smislu,jer ja volim fudbal,a nije me briga odakle taj fudbal dolazi.
Cak su juce prevazisli i Travnika sa svojom taktikom.Ocekivao sam da igraju zatvoreniju varijantu,ali ono je toliko neocekivano od jedne ekipe koja se bori za kup i za izlazak u evropu da sam ja frapiran ostao.Ne djeluju mi ni kao spremna ekipa,jer spremne ekipe sa igracem vise,bez obzira na taktiku,nesvjesno bar pokusaju da predju centar i pokusaju napraviti akciju.Kriticno lose i kukavicki su dosli da odigraju 90 minuta.Propagirali su totalni antifudbal,ja da vidim onakvog Zelju ,bio bih totalno razocaran kao navijac.Ono je bruka.Sudjenje je posebno na njihovu stranu bilo korektno,pa ne mogu oni ni o tome pricati nista posebno.

Zasluzena nasa pobjeda.Imali smo zelju,htijenje,srce,i da je teren bio iole dobar,napravili bi puno vise.Svaka cast svim nasim igracima i strucnom stabu.Tako se igra za Zelju.Navijaci Borca neka se zapitaju kakva im je to ekipa i ko je sastavlja i kakvom taktikom misle postici bilo sta.I Travnik bi nesto vise pokusao.Ono je najdefanzivnija partija neke ekipe koju sam ja vdio u zadnjih desetak godina ako ne i vise.
E uspjeli smo i to probiti.Jaki smo!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 15 mar 2012, 10:37

za evrope (kao prvaci,vjerujem, u CL-u) imamo nekoliko igrača:
Kvesić - pravi igrač...ali baš pravi. brz, prodoran, dobar centaršut s obje noge, ne komplikuje.
Niema - dobar igrač koji može igrati u austriji, poljskoj...dakle motorički jako dobar, jak u duelu, iznošenje lopte skromno...strah me je samo da ga neće biti u ekipi kad krenu evropske tekme jer će otići
Bogićević - najjači naš stoper, mana mu je blagi primitivizam (vidjeli smo juče kako dobija prvi karton) i slabija motorika ali je postavljanje odlično
Kerla - mogao bi biti naš prvi stoper ako bude pravi..ako taktički usvoji neke stvari onda bi se mogao dobro i prodati, fizički je strašan..čak i za evropske okvire (govorim o nekoj srednjoj evropskoj klasi)
Bekrić - motorika dobra, kad je jednostavan i okomit prema golu jako je zeznut i bit će bitan u evro tekmama
Zeba - samo neka odigra kao i ove sezone u evropi i to je mjera
blizu neke srednje evropske klase, po mom skromnom mišljenju, su: Svraka (kada poboljša pas i duel igru), možda, ali samo možda Adilović ali nisam siguran. Bešlija na rutinu može još uvijek ali teško u evropi...smajić mi je najveće razočarenje jer sam vjerovao da će sa zebom raditi belaje ali to nije onaj dečko iz zrinjskog nekada. možda se oporavi od ozljed ai uđe u onaj pravi ritam..e tada bi bio igrač na levelu bekrića i zebe
ostali su po meni inferiorni kada su evro tekme u pitanju i tu treba pojačavati ekipu...mislim da je zola možda igrač za budućnost ali nisam puno vidio od njega...ovaj komentar je pokušaj da se malo priča o našim igračima a ne samo o tribini...ps: skandiranej protovničkom golmanu kad izbija loptu je papankasto, a nacionalizam prisutan u skandiranju tm je - nacionalizam. valjda ćemo to prevazići.
vozdra

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 15 mar 2012, 10:42

Zeljo je odlicna ekipa. Kompletan vezni red je iznad nivoa ove lige jedno 5 nivoa. Ali Zelji fali dobar napadac !!!
Adilovic nije napadac za Zelje,iako ce pogled na listu strijelaca reci da ja nisam u pravu. Ali to je moje misljenje :)

Ipak prvi Zeljin spic mora biti igrac koji ce u napadu moci i sam nesto odigrati,napraviti sansu,zabiti gol,a ne ovisiti o Zebinim loptama.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.