SSC Napoli

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

JavierPortillo
Kontakt:

Re: SSC Napoli

Post Postao/la JavierPortillo » 14 mar 2012, 23:29

Krajnje su neozbiljno shvatili Napolitanci ovu utakmicu. Kontali doci u London i sa setnjom proci Chelsea, nije moglo. U prvoj utakmici gledali smo rastracan, dominantan i leprsav Napoli, veceras nezainteresovan i impotentan. Steta, prosli su najjacu grupu ovosezonske Lige prvaka da bi na kraju na ovako bizaran nacin ispali, primit pet golova u dvije utakmice, anblivbl.
"Preferiram poraz u odnosu na pobjedu sa golom iz penala" - Marcelo Bielsa

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 mar 2012, 23:36

Napoli danas ni sjena one ekipe iz prve utakmice iako su imali neke šanse ipak sam očekivao više, Cavani podbacio totalno , Aronica očajan kao i ostatak tria iz zadnje linije u skoku dosta loši praktično svaki prekid je bila gol šansa pred golom De Santisa.Više sreće slijedeće godine ukoliko naravno izborite CL. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 mar 2012, 23:36

Puma je napisao/la:Eto, to je to

pozdravite mi Waltera Mazzarija
Gle, nisam neki ljubitelj lika i dela W.Mazzarrija, ali ne vidim sta je on tu mogao da uradi... :roll:
Povredio se Maggio, umesto nega ulazi Dossena koji ima problema sa prijemom i predajom lopte - elementima fudbala.
Aronica je totalno zalutao u ovu fazu takmicenja. Drogba ga je razvalio.
To su vec dve "rupe" u odbrani. Kad se tome dodaju slabi Zuniga i poslovicno bledi Hamsik, dobije se da su utakmicu igrali Campagnaro, Inler, Gargano, Lavezzi i da je MDS branio izuzetno. Cavani nije bio danas koncentrisan. To je malo, cak i za ovakav Chelsea.
Izmene su bile OK, mozda je samo tajming problem. Vargas nema niti minut evrofudbala, a Pandev je joker i nista vise od toga. Ostatak klupe je bio neupotrebljiv u ovakvoj utakmici.

Ostaje zal, jer je utisak da smo ih mi drzali sve vreme svojim greskama. U prvoj tekmi su dali gol greskom Cannavara, ovde je Aronica dva puta pogresio + Dossena bez veze poklonio penal. Jbga, to je mnogo gluposti u nesto malo vise od 200 minuta igre. :(

Nemojte samo o "neozbiljnostima" na ovoj utakmici. To jednostavno ne stoji. Chelsea je veceras bio bolji, zasluzeno slavio, ali je golove dao kombinacijom okolnosti (naivnost nasih igraca i individualna klasa Drogbe). Nema to veze sa pristupom. Problem je neiskustvo i nekvalitet.

Sto se tice Chelsea, oni utrpase 4 komada veceras. Treba "ugurati" 4 gola i slabijoj klasi od one koja igra u LS, a tek top ekipi. Ipak, poprilicno sam siguran da im se ovde put zavrsava, ne nalete li na Apoel ili OM u 1/4ki.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 14 mar 2012, 23:40

Šteta za Napoli, nisam gledao, vidio sam doduše prvi gol Drogbe.. onih prvih 25 min imao sam utisak da malo ozbiljnija završnica je mogla biti krunisana jednom loptom iza Cecha...
Šteta zaista... jbg...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 14 mar 2012, 23:42

slika

Repect za Napolitance. Meni žao onog Johnyija, kao Žabac je navijao za Valenciju pa ispadoše od Chelsija, a sada kao Johny navija za Napoli i opet ispadoše od Chelsija. Očekujem uskoro novi nick.

Više sreće naredne godine.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 mar 2012, 23:47

Imao je Napoli nekoliko prilika u 1. poluvremenu. Da je barem jedna usla, sve bi bilo drugacije. No, da su babi krila, bila bi pi*ka k'o avion. :mrgreen:

Malo me sudija nervirao (nekako mi je cudno kako neke stvari "nije vidio"), al prolasku' Chelsea se nema sta prigovoriti. Izgleda da je taj odlazak AVB-a ipak malo razdrmao ekipu, pa sad Terry, Lampard i Drogba mogu sami odlucivati sta i kako igrati. :mrgreen: Vidjeli smo i na kraju da je vise Terry savjetovao saigrace, a Di Matteo samo... :roll:

Napoliju svaka cast na prolasku najteze grupe i onako odigranoj prvoj utakmici. Veceras je neiskustvo uradilo svoje, a to se ne prasta. No, sigurno je da ova ekipa moze na kraju zavrsiti u top 3 i tako i naredne godine igrati Ligu Prvaka.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 14 mar 2012, 23:47

Mogao je da ne izgubi, sad ne smijem 7 dana izaci iz kuce :roll: :mrgreen:

Mogao je i nauciti nesto iz duela Arsenal-Milan, jer se vidjelo da je pristup utakmici bio lezeran, a i one izjave igraca kako sigurno prolaze su u najmanju ruku neozbiljne

Da mi je neko rekao da ce Napoli izgubiti 4-1 i ispasti od ovakve rinake od ekipe, reko bi mu da nije normalan :roll:

ja se ne sjecam kad je neko rezultatski ovako unistio Napolija

Svejedno, sjajna sezona u LP, steta sto nisu usli u najboljih 8, skidam kapu ADL-u sta je uspio stvoriti za par godina

p.s nisam gledo II poluvrijeme, ni produzetke, pa ne mogu komentarisati to neko navodno sudijsko "siljenje" za Chelsea, ali svejedno i da ga je bilo mislim da to nije neki izgovor za, barem meni, sokantan rezultat
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 mar 2012, 23:49

Hamsik mi se nekako pogubio veceras, nije ono ni njegova prirodna pozicija, igrao je skroz desno, a inace covjek igra iza ove dvojice i tu je mnogo bolji. Cavani nikako nije bio na nivou veceras. Trenutak koji je promijenio dosta toga je izlazak Maggio-a i ulazak Dosene, koji jeste prebacen lijevo, ali ste mogli primijetiti da je automatski svaki napad Chelsea kasnije isao na Dossena-u i to sa dosta uspjeha, jos je i penal skrivio. Lavezzi je pokretacka snaga Napoli-a,fantastican igrac, ima ga na svakom dijelu terena i gdje god da se nalazi opasan je, ali nazalost po njih nije imao podrsku veceras. Chelsea je odigrao jako dobro,dali su sve od sebe, maksimum u ovom trenutku i to im se isplatilo, a cini mi se i zelja je bila mnogo veca ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 mar 2012, 23:57

@Puma

Zato sto nisi gledao, zato tako i govoris. ;) Mazzarri je dobro postavio ekipu. Sve je radilo kako treba. Jbga, nije on kriv sto je Aronica nedovoljno dobar za Drogbu (sta je mogao: da ubaci Fernadeza, Gravu, Britosa ili Fideleffa mozda :?: ), sto je Dossena dve klase ispod Maggio-a, te sto Hamsik ne ume da igra velike utakmice. Jbga, to je ono cime raspolaze.

@Monolog

Ja se najvise plasim da ne udjemo u LS dogodine. Sto zbog treceg mesta koje je i dalje u zraku, sto zbog kvalifikacija i 3. kruga u kome obavezno nalece neki Englez ili Spanac. A bez LS, ova ekipa tesko da ce opstati u ovom sastavu. Takvi su zahtevi trzista i FFPa. Sta da se radi. :cry:

Bilo kako bilo - ovo je velika skola, a sutra ce opet sijati sunce...

Mirsad_LFC
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad_LFC » 15 mar 2012, 00:00

Braco Napolitanci veliki respect, ostaje zal jer zaista ste mogli i morali bolje odigrat ;)
walk on with HOPE in your heart

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 mar 2012, 00:07

Šteta, šteta :x :x

Jbg nije se dalo.
Mišljenja sam da se ovaj Chelsea napao kao i u Italiji da bi Napoli prošo dalje.
Nekako čim su malo jače pritisli na njihovoj polovici, odmah su to bile šanse, ali jbg
Golovi lehavi, ali onaj četvrti pa dvojici kroz noge prođe lopta i Bane ostane sam :? :?
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Siljoninho
Kontakt:

Post Postao/la Siljoninho » 15 mar 2012, 00:11

Ipak, poprilicno sam siguran da im se ovde put zavrsava, ne nalete li na Apoel ili OM u 1/4ki.
Mislis da Roman nije umjesao svoje prste :mrgreen:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 mar 2012, 00:17

Napoli je odigrao večeras solidno utakmicu, na momente i dobro i sve se moglo prelomit i na drugi način.
Zapravo Napolija je samo ukopal loša skok igra u odbrani, Chelsea je stalno bio opasan nakon ubačenih lopti u šesnaesterac, plavci su najviše glavom prijetili. Kod četvrtog gola su imali tu izrađenu akciju po zemlji.
Napoli je brojne prilike propustio u prvom poluvremenu i to je onda tako u ovim utakmica K.O. faze, trenuci sve okrenu....Kod 3:1 je Zuniga dobro promiješao odbranu Chelsea i imao sjajnu šansu.
Prolaz Chelsea je zaslužen, ali nije prolaz Napolija toliko daleko bio, koliko se sad po rezultatu čini. U prelomnim trenucima se Chelsea bolje snašao i to je to. Napoli je ulaskom u osminu finala , a i samom igrom svo vrijeme ove sezone u Ligi prvaka se prezentirao na sjajan način.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 15 mar 2012, 00:21

Monolog je napisao/la:Imao je Napoli nekoliko prilika u 1. poluvremenu. Da je barem jedna usla, sve bi bilo drugacije. No, da su babi krila, bila bi pi*ka k'o avion. :mrgreen:

Malo me sudija nervirao (nekako mi je cudno kako neke stvari "nije vidio"), al prolasku' Chelsea se nema sta prigovoriti. Izgleda da je taj odlazak AVB-a ipak malo razdrmao ekipu, pa sad Terry, Lampard i Drogba mogu sami odlucivati sta i kako igrati. :mrgreen: Vidjeli smo i na kraju da je vise Terry savjetovao saigrace, a Di Matteo samo... :roll:

Napoliju svaka cast na prolasku najteze grupe i onako odigranoj prvoj utakmici. Veceras je neiskustvo uradilo svoje, a to se ne prasta. No, sigurno je da ova ekipa moze na kraju zavrsiti u top 3 i tako i naredne godine igrati Ligu Prvaka.
Ja se moram nadovezati na ovo, večeras je više nego očito bilo da Chelsea mora proći dalje po svaku cijenu.
Sudija je večeras Napoliju uradio isto ono što je onaj međed nama protiv Portugala, stalno sjeckajući igru kada je lopta kod igrača Napolija, donošenje nekih nepromišljenih odluka tipa da ne svira faul nego pušta prednost i iz istog tog napada Cavaniju se svira offside... :roll:

Međutim mora se priznati da Napoli kada je trebao po svaku cijenu krenuti naprijed po gol, to je izgledalo veoma tromo...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 15 mar 2012, 00:24

Pa nije Liga šampiona Serie A da se ne svira igranje rukom kao penal. :mrgreen:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Feco
Kontakt:

Post Postao/la Feco » 15 mar 2012, 00:25

Sad mi je samo zao sto se pika ona :Igru brisi,rezultat pisi .. VELIKA STETA :roll: :!:
Svim srcem vam zelim plasman u LP i iduce sezone,vi ga zasluzujete ,a mi zasluzujemo da uzivamo u vasoj igri .. Tuto kompleto :)) sretnoOo :mrgreen:

Siljoninho
Kontakt:

Post Postao/la Siljoninho » 15 mar 2012, 00:28

Bianconeri1988 je napisao/la:Pa nije Liga šampiona Serie A da se ne svira igranje rukom kao penal. :mrgreen:
Pitaj Ovreba :lol:

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 15 mar 2012, 00:42

nažalost, imao sam loš predosjećaj i nije me izdao. prođe chelsea, aronica katastrofa igrač, drogba zvijer i po.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 15 mar 2012, 00:47

vrlo dobar nastup u LP se zavrsio na cudan nacin kada su igraci trebali da daju jos vise od sebe nisu odigrali na nivou LP sto im se obilo o glavu uz par pehova(povreda Maggia) i jedna od losijih predstava Cavanija,i nekonstantnost Hamsika koji igra uz povremene bljeskove ali u utakmicama koje su bitne pokazuje da ocigledno nema vrhunski kvalitet i da ne moze da parira kada su na suprotnoj strani WC igraci,a i sam Mazzari zna da Aronica nije kvalitet ali pita se pravi od onog od cega se ima...
o sudjenju bi se dalo diskutovati,vrlo cudne odluke svabe u vaznim momentima i da li se ovo Chelseau vraca nepravda protiv Barce u ratama :? ,nije imao kardinalne greske ali je igru sjeckao kad je to Napoliju bilo najgore i vrlo cudan kriterij dosudjivanja faula na jednoj i na drugoj strani,a potez Drogbe sa "skrivenim pogledom" treba samo da ga podsjeti na cuveni f**king disgrace i kakve su bile reakcije na nepravdu prema njegovom klubu,a sa ovim veceras se svrstao u kategoriju Busqetsa :oops:
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 15 mar 2012, 00:50

@Magicni

Nije dobro postavio ekipu. Trebo je od pocetka krenut defanzivno bez Hamsika. Jel talijan il nije ???

Imo je extra rezultat i trebo je pokusat da se brani. Mogo je tako pokusat poluvrijeme i ako nije islo promijeni i cao. Al opet ja mrzim Mazzaria pa mozda i nisam realan. :mrgreen:

Kakogod zasluzen prolazak rusa...
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Lucio idiote umri !

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Biscione i 3 gosta.