Na tim maketama koliko se sjecam stoji da sjever ima 6000 stolica, a jug 3000xxl basket je napisao/la:5.000 i nesto stolica kada su postavljene na komplet tribinu zajedno s obje zdenke , imate maketu i na sjevernoj tribini i na zapadnoj ko ne vjerujeAldinn1 je napisao/la:Ima pet hiljada stolica i više nema.SkyWallker je napisao/la:Ljudi u klubu ako misle imati posjetu od pretprosle godine a samim tim i vece prihode pod hitno trebaju odraditi neku marketinšku kampanju, i pored toga sto razvaljujemo, i pored toga sto smo prvi i pored toga sto smo u polufinalu KUP-a posjeta je enormno slaba, fakat svako normalan kad bi sjeo i razmislio zbog čega je to tako mislim da ne bi znao odgovoriti, ovaj iz BL. poredi cijene karata na njihovim tekmama koja je 3KM i cijenu nasih karata koja je dosta veca za sve tribine a negleda standard koji ima SA. i BL. a takodjer ne moze se porediti Željo sa Borcem u mnogim segmentima od zanimljivosti gledanja do veličine kluba (bez uvrede).
Sjever prima 8.000 a ne 5.000 kao sto neko napisa, sutra isto očekujem slabu posjetu prvenstveno jer je radni dan, ja kako sam shvatio jos nije odlučeno za jug, ako grijesim neka me neko ispravi, kako sam ja shvatio ujutro dolaze mupovci da pogledaju tribinu i ako odluče pustiti je u "promet" ne kontam sta je sa kartama kao sto rece jedan forumaš, fakat No.1 smo po svemu a opet imamo nekih nazovi problema koji sputavaju raju u uživanju trenutačnih rezultata
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Nema šanse da sjever primi osam hiljada kako si napisao.SkyWallker je napisao/la:Kakve veze imaju stolice !? stolice su bitne kada igras u Evropi, u PL. to nema nikakve veze, mozes na tribini imati 500.stolica a pustiti 5.000 karata u prodaju normalno ako tribina moze primiti toliko ljudi, govorim o tribini koliko moze primiti navijača a ne o broju stolicaAldinn1 je napisao/la:Ima pet hiljada stolica i više nema.SkyWallker je napisao/la:Ljudi u klubu ako misle imati posjetu od pretprosle godine a samim tim i vece prihode pod hitno trebaju odraditi neku marketinšku kampanju, i pored toga sto razvaljujemo, i pored toga sto smo prvi i pored toga sto smo u polufinalu KUP-a posjeta je enormno slaba, fakat svako normalan kad bi sjeo i razmislio zbog čega je to tako mislim da ne bi znao odgovoriti, ovaj iz BL. poredi cijene karata na njihovim tekmama koja je 3KM i cijenu nasih karata koja je dosta veca za sve tribine a negleda standard koji ima SA. i BL. a takodjer ne moze se porediti Željo sa Borcem u mnogim segmentima od zanimljivosti gledanja do veličine kluba (bez uvrede).
Sjever prima 8.000 a ne 5.000 kao sto neko napisa, sutra isto očekujem slabu posjetu prvenstveno jer je radni dan, ja kako sam shvatio jos nije odlučeno za jug, ako grijesim neka me neko ispravi, kako sam ja shvatio ujutro dolaze mupovci da pogledaju tribinu i ako odluče pustiti je u "promet" ne kontam sta je sa kartama kao sto rece jedan forumaš, fakat No.1 smo po svemu a opet imamo nekih nazovi problema koji sputavaju raju u uživanju trenutačnih rezultata![]()
Potpis!
Niko nije ostvario "jače evropske rezultate" sa posjetom od 2-3 hiljade ljudi. Niko nije ostvario "jače evropske rezultate" sa navijačima čiji su razlozi nedolaska "hladno", "ima prijenos" i slični. Simpatizeri to ne kontaju. Simpatizeri kontaju da sve može preko noći.Prinudjen je napisao/la:Nema više te gladi kod simpatizera za titulama. Ne znam šta je tu mistika. Ima gladi za jačim evropskim rezultatima. Ciljevi su se pomjerili. Kad toga bude, eto ih nazad. Prosto k'o pasulj.
Gledamo pune stadione u Bundesligi, iz utakmice u utakmicu, iz sezone u sezonu. Ali, daleko smo mi od Njemačke, ljudi brinu o drugim stvarima... Dobro. Zamislimo da se Željo plasira u grupnu fazu LP. Izvuče nam ćelo Bayern, tim A i tim B. Puno Koševo protiv Bayerna. Iduće godine opet grupna faza, opet ćelo izvuče Bayern. Ma šta ću na utakmici, pa gledao sam prošle godine Bayern. Šta misliš koliko bi bilo ljudi sa takvim mišljenjem? Previše. A i hladno nekako. A muka mi i u onu gužvu ići. Ima na TV-u. Ostat ću kući, moram pratiti Manchester, igro sam hendikep keca. Ovaj zrak mi ne paše nikako. Eventualni dodaci na izgovor. Ako slučajno nije hladno, ili Manchester ne igra baš tu noć...Na sve smo spremni. Jer takvi smo mi, i takav je naš **** mentalitet. A na forumu svi pametni. Svi sve znaju.
Danas je utakmica polufinala Kupa BiH. Igra Željo.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
- SkyWallker
Nema šanse da sjever primi osam hiljada kako si napisao.

Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
Pa nema nas 10.000 na forumu. Ko ne ide na utakmice Želje, obično i ne svraća na temu i forume Želje. Osim ukoliko ne živi negdje daleko, pa mu ostaje samo forum. Možda je i do nekog mentaliteta. Najbolje nahvatati nekoga ko je dolazio u šampionskoj sezoni, a sad ne dolazi, i poslati ga na izučavanje. Nekakva dublja anketa bi mogla dati pravi odgovor. Ja sam jednako gladan trofeja, taman da ih 1000 osvojimo uzastopno. Sad mi je recimo motiv da se po trofejnosti odvojimo od ovih ostalih domaćih klubova, koji su tu negdje. Recimo, nikad mi nije bilo jasno zašto ljudi odmah odustaju od odlaska na utakmicu, ako postoji vjerovatnoća da će padati kiša.
K'o da se o kiselim kišama radi. K'o da kapi glave sijeku. Zato mi je drago bilo kad se napunio stadion prije dvije sezone protiv Širokog i onda se prolomili oblaci
Kad su svi fino zauzeli svoja mjesta
Puno simpatizera, a malo vijernih navijača...

e cuj 8 milja na sjever vela havle..svakakvih gluposti ljudi pisu...
evo sad vam je bio kao pun sjever a 2 300 karata ste prodali(izvor Amar Osim
)..
ee ajde sad iskreno koliko vas je bilo to na tekmi protiv Sirokog ako vam je sjever bio skoro pun...
pa nemate polugodisnjih za sjever i jug 3 milje..
..mislim ako hocete da kazete da vas je bilo oko 5 milja. sto jednostavno se ne slaze sa podacima.. 
pa protiv Penarosse na Grbavici kad je bio pun al pun Sjever ...tj kad su zdenke bile skoro puno bilo je oko 6 500..
tako sam negdje procitao..a vi do sada niste prisli nijednom golubarniku..
evo sad vam je bio kao pun sjever a 2 300 karata ste prodali(izvor Amar Osim

ee ajde sad iskreno koliko vas je bilo to na tekmi protiv Sirokog ako vam je sjever bio skoro pun...
pa nemate polugodisnjih za sjever i jug 3 milje..

pa protiv Penarosse na Grbavici kad je bio pun al pun Sjever ...tj kad su zdenke bile skoro puno bilo je oko 6 500..

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Pa zasto se konstantno gleda standard Sarajeva pa pola raje dodje sa strane ako cemo tako gledatSkyWallker je napisao/la:Ljudi u klubu ako misle imati posjetu od pretprosle godine a samim tim i vece prihode pod hitno trebaju odraditi neku marketinšku kampanju, i pored toga sto razvaljujemo, i pored toga sto smo prvi i pored toga sto smo u polufinalu KUP-a posjeta je enormno slaba, fakat svako normalan kad bi sjeo i razmislio zbog čega je to tako mislim da ne bi znao odgovoriti, ovaj iz BL. poredi cijene karata na njihovim tekmama koja je 3KM i cijenu nasih karata koja je dosta veca za sve tribine a negleda standard koji ima SA. i BL. a takodjer ne moze se porediti Željo sa Borcem u mnogim segmentima od zanimljivosti gledanja do veličine kluba (bez uvrede).
Sjever prima 8.000 a ne 5.000 kao sto neko napisa, sutra isto očekujem slabu posjetu prvenstveno jer je radni dan, ja kako sam shvatio jos nije odlučeno za jug, ako grijesim neka me neko ispravi, kako sam ja shvatio ujutro dolaze mupovci da pogledaju tribinu i ako odluče pustiti je u "promet" ne kontam sta je sa kartama kao sto rece jedan forumaš, fakat No.1 smo po svemu a opet imamo nekih nazovi problema koji sputavaju raju u uživanju trenutačnih rezultata

Željeznicar za život cijeli !
- nookey
- Kontakt:
Imamo upravo oko 2500-3000 godišnjih, polugodišnjih i nek se prodalo oko 2500 karata, to je cifra koja je bila protiv Širokog.mma_hz je napisao/la:e cuj 8 milja na sjever vela havle..svakakvih gluposti ljudi pisu...
evo sad vam je bio kao pun sjever a 2 300 karata ste prodali(izvor Amar Osim)..
pa nemate polugodisnjih za sjever i jug 3 milje..![]()
..mislim ako hocete da kazete da vas je bilo oko 5 milja. sto jednostavno se ne slaze sa podacima..
Druga stvar je da nije bio PUN sjever. Znači kad uporedimo recimo utakmice protiv Borca, reprezentacije i sl. kad nije mogla šibica pasti, sad nije bio pun. U dio sa stolicama je moglo bar 1000 ljudi još stati, a u popularnu zdenku, znamo i sami da može i do 2000 ljudi stati jer nema stolica.
Da rezimiramo, kapacitet PUNOG sjevera se kreće od 7500-8000 jer se ne može precizno odrediti zbog nepostojanja stolica na jednom dijelu.
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!
- SarajlijaTM
Ti me asociras na jednog druga pitara,koji je ono zagrizenimma_hz je napisao/la:e cuj 8 milja na sjever vela havle..svakakvih gluposti ljudi pisu...

Nego,znas kad vi stanete u zdenku koja je 1/5 sjevera,pa kazete da vas je bilo 3000,ako od toga odbijes realno pola,ko sto najmanje nadodate,pomnozi sa 5 i odbij zdenku,dobijes da je nas dio sjevera oko 6000,a neka tacna info kaze da na sjeveru ima nesto malo vise od 5000 stolica.znaci ako bi se bas nakrcao sa zdenkama stane oko 7000-8000k ljudi,sto realno rijetko bude
Ali to nije tema danasnje emisije,tema je da ce veceras igraci borca da se vracaju kuci s pjesmom neke ptice nikad ne polete

lagano i hladno 2:0
p.s.-s kim vi igrate danas?

- nookey
- Kontakt:
Ja mislim sa Stupčanicom prijateljskuSarajlijaTM je napisao/la:Ti me asociras na jednog druga pitara,koji je ono zagrizenimma_hz je napisao/la:e cuj 8 milja na sjever vela havle..svakakvih gluposti ljudi pisu...
tako sam negdje procitao..a vi do sada niste prisli nijednom golubarniku..![]()
![]()
,a bolje zna zeljin sastav,kad i s kim igramo i gdje,a od igraca sarajeva jedino alaima zna nabojati.sala
![]()
Nego,znas kad vi stanete u zdenku koja je 1/5 sjevera,pa kazete da vas je bilo 3000,ako od toga odbijes realno pola,ko sto najmanje nadodate,pomnozi sa 5 i odbij zdenku,dobijes da je nas dio sjevera oko 6000,a neka tacna info kaze da na sjeveru ima nesto malo vise od 5000 stolica.znaci ako bi se bas nakrcao sa zdenkama stane oko 7000-8000k ljudi,sto realno rijetko bude
Ali to nije tema danasnje emisije,tema je da ce veceras igraci borca da se vracaju kuci s pjesmom neke ptice nikad ne polete
lagano i hladno 2:0
p.s.-s kim vi igrate danas?

@mma_hz dodji da ti pozajmim lopatu,vidim da kukate da nemate ni lopata

sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001
- nookey
- Kontakt:
Nemaju stadiona, nemaju lopata, pa majka mu stara šta čovjek da im radizeljo1 je napisao/la:@mma_hz dodji da ti pozajmim lopatu,vidim da kukate da nemate ni lopata![]()
![]()

Mnogo stvari se treba dovesti u red i od strane kluba i od strane navijaca(tu prvo mislim na ponasanje jer dosta starijih ljudi koji dolaze sa djecom iz nekog straha od nereda izbjegavaju dolazak) da bi posjeta bila veca.Najbolji nacin da klub provjeri koliki je interes raje je taj da na jednoj utakmici sa malo kvalitetnijim protivnikom ulaz bude besplatan i sve ce nam biti jasno.Na utakmice ne idu samo mladji navijaci nego i citave porodice i normalno je da tim ljudima i cijena predstavlja problem.Ja licno fala Bogu u mogucnosti sam da sebi priustim dolaske i svake godine dam najmanje 300 km za ulaznice a tu ubrajam cetiri godisnje karte i ulaznice za 4 ili 5 utakmica kupa za nas cetvoro ali za ljude koji stvarno sastavljaju jedva kraj sa krajem to je puno htjeo to neko priznati ili ne.Ovdje mnogi pametuju i odlucuju ko voli klub a ko ne voli osnovu toga dali ce doci na utakmicu,busaju se kao "veliki i najodaniji" navijaci a kada nesto treba uraditi nigdje ih.Ljetos kada je bila akcija uredjenja juga to se najbolje dalo vidjeli,tih dana razmisljao sam da li da ikada vise pustim sinove na stadion i na utakmicu,dolazili su kuci prljavi i nikakvi od umora dok su oni kvazi veliki a sto je najbitnije i stariji svoje guzove hladili u okolnim kafanama,a poslije toga se k....li kako se brinu i kako se zalazu.Ljudi iz kluba zaduzeni za animiranje raje i vecu posjetu nerade nista,markenting katastrofa a o izgledu stadiona i tribina za koje se karte naplacuju da ne govorim,pa sjesti na one stolice koje se operu jednom u deset godina je stvarno umjetnost.Zar se nemoze dogovoriti sa nekom skolom blizu stadiona da osnovci ociste to jednom u mjesec dana a da imaju besplatan ulaz.I na kraju zar nije bolje imati deset hijada gledalaca sa prosjecno cijenom karte od 3 ili 4 marke nego imati tri hiljade sa prosjecnom cijenom od 6 ili 7 maraka.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
Ma starije osobe mislim na 40+ godina razmišlja na način kako je prije bilo kada su igrali baždarević i ostali, kad smo sve ekipe rušili i tako.. prvenstveno tako moj otac misli, iako ja idem na svaku utakmicu voljenog kluba...
Povratkom OSIMA Željo je institucija na ovim prostorima sigurno...
Živio nam Osim dragi!!
Povratkom OSIMA Željo je institucija na ovim prostorima sigurno...
Živio nam Osim dragi!!
moje je misljenje da i kada bi karte bile 3-4 km kao sto neko rece to nebi uticalo puno na broj raje 500 ljudi gore dole najvise.Ne stoji da je bolje imati 10000 a karte 3-4 ,mislim jeste bolje ali je nerealno do jaja!
AMAR OSIM!!!
-
- Kontakt:
jasko_juve je napisao/la:ima li prenosa danas gdje?
rekoše u ponedejeljak da će biti na BHT
Skoro 20 tekmi bez poraza i vama normalno sto dodje nekih 5000 ljudi na grbavicu..Ubjedjen sam da se na grbavici djeli bar po lizalo da bi doslo vise raje..I kakve marketinske kampanje trebaju da dovedu guzicare na grbavicu,imas ponajbolju ekipu poslije rata,imas rezultate imas sve.Znaci dovoljno je samo malo volje i zelje i da dovuces guzicu na grbavicu ali izgleda i ovo je malo.Ova ekipa zasluzuje bolju podrsku valjda to treba svima biti jasno.
Zeljo.ba je napisao/la:Skoro 20 tekmi bez poraza i vama normalno sto dodje nekih 5000 ljudi na grbavicu..Ubjedjen sam da se na grbavici djeli bar po lizalo da bi doslo vise raje..I kakve marketinske kampanje trebaju da dovedu guzicare na grbavicu,imas ponajbolju ekipu poslije rata,imas rezultate imas sve.Znaci dovoljno je samo malo volje i zelje i da dovuces guzicu na grbavicu ali izgleda i ovo je malo.Ova ekipa zasluzuje bolju podrsku valjda to treba svima biti jasno.
neki od tih koji ne dolaze kažu da je to sve namješteno, razmisli malo o tome
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 59 gostiju.