Bravo, odlican post. Jedan od najboljih na ovom forumu._dreamer_ je napisao/la:na mnogim forumima se vec danima cita ista prica, rasturicemo armence, turci ce goriti u paklu zenice itd itd... no kako se utakmice primicu sve sam manje i manje optimistican...
prije svega, zabrinjavaju me nebuloze cirolinija.. da je trener kojem se mozes ulizivanjem uslepati u ekipu, to sam znao... ali ocekujem, da kada je kvalitet ipak ocigledan, da kvalitetniji igrac ipak igra umjesto ulizivaca... mislim, ne tvrdim da mu se neko ulizuje odnosno ne, mislim prvenstveno na njegove miljenike tipa muratovic, ibricic... mozda je muratovic karakteran covjek, ljudina i sve to, ali zar da on ima prednost nad zlatanom bajramovicem na zadnjem veznom(kad je spreman)... pa to muratovicu nije ni prirodna pozicija... a bajramovic je klasa od igraca, iako je duga pauza bila, ostao je osjecaj i kvalitet u njemu, vidjelo se na svim njegovim utakmicama... nadalje, eto corbic ce braniti izgleda protiv armenije... kojim zaslugama? mislim, svaka povratna lopta ka njemu je za bismille jer covjek ne zna izbit loptu, malo je rec... i ovako mi izgleda trom i nepokretan... ali i njega je ciro ocigledno zgotivio... begovic s druge strane je tek dosao vjerovatno je ono malo povucen, sutljiv i pokusava da odradi svoj posao... ko zna, mozda se i varam, ali mi se cini da ce corbic na go.
treca stvar sto me brine su ibisevic i dzeko... ko je gledao utakmice (al objektivno a ne kroz bh naocale, posmatrajuci svoje dijamante i zmajeve) bundeslige mogao je primjetiti da su nam napadaci u bedaku zescem... iskreno, dzeko mi je poceo toliko sa svojim ponasanjem ici na zivce da je to nevjerovatno... momak koji nikad, apsolutno nikad nije bio sebican (izuzev mozda jedne ili dvije utakmice pred kraj prosle sezone), pokusava jako cesto nekakve prodore kroz tri-cetiri igraca pa se onda provali... ok, proslo mu je jednom ili dvaput (protiv bajerna recimo) ali to nije to.. to nije vise onaj igrac koji se stavljao u sluzbu wolfsburga. tada je bio definitivno najbolji. ne znam koliko je do novog trenera i novog sistema ali se ne cini dobro. takodjer je postao jako nervozan i svako malo se svadja i gestikulise... opet bubice, on je sad kao zvijezda pa je svaki duel s njim najmanje faul... mislim, vrhunski je igrac samo zato sto se trudi i bori i grize i radi svoj posao a ne mahala sa sudijom... ako mu to oduzmes, nestaje ta njegova klasa..
ibisevic s druge strane nema problema sa sebicnoscu ali se stedi do te granice u duelima da je to presmijesno.. pa mislim da ima jedan od najlosijih skorova kad su dobijeni dueli napadaca u pitanju, u bundesligi... jednostavno uzas. ja ne znam jel to posljedica povrede i tog podsvjesnog straha, ali ovaj ibisevic kojeg smo do sad gledali u ovoj sezoni nije za prve postave. u napadu, u zavrsnici je mlitav i neprecizan, krasi ga sve ono sto ga je krasilo one sezone kad je u hoffenheimu bio predmet zafrkancije.. sada naravno ima veliki kredit kod navijaca i svi ocekuju da dodje barem dijelom u staru formu ali se ne zivi od proslosti pa ce tako i ibi morati da podigne svoju formu, da se naostri ili mu ne gine klupa u hoffenheimu... salihovic mi ove godine takodjer ne izgleda dobar, ali nije tako kriticno.. mislim da od njega ne treba ocekivati u reprezentaciji velike stvari, ima i on odredjenu klasu ali su mu mane sto je spor i sto desnom nogom ne zna prakticno nista. samim time je sebe strasno limitirao kao igraca...
sve u svemu, nisu nam igraci u top formi pa ne treba da bradom paramo oblake i ocekujemo cuda... ako se budu maksimalno trudili a ne nesto kalkulisali i stedili, onda ce i rezultat biti na nivou.. sve ostalo bi moglo biti kobno po nas...
Armenija-BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Armenija-BiH
Mudro zboris dreameru.
Da sam na Cirinom mjestu imao bi veliku dilemu, Muslimovic ili Ibisevic. Supic je bio solidan u onih par meceva. Sada je bez kluba, nije u takmicarskoj formi, ali isto tako nije on zaboravio braniti, takodjer osjecam isti strah kada mu zadnja linija vrati loptu. Mada bi bilo malo luckasto baciti Begovica u vatru u ovakvim utakmicama, jer tremu mora imati, a ista nas moze kostati. Nadam se isto tako da ce Salihovic zaigrati na svojoj poziciji.
Da sam na Cirinom mjestu imao bi veliku dilemu, Muslimovic ili Ibisevic. Supic je bio solidan u onih par meceva. Sada je bez kluba, nije u takmicarskoj formi, ali isto tako nije on zaboravio braniti, takodjer osjecam isti strah kada mu zadnja linija vrati loptu. Mada bi bilo malo luckasto baciti Begovica u vatru u ovakvim utakmicama, jer tremu mora imati, a ista nas moze kostati. Nadam se isto tako da ce Salihovic zaigrati na svojoj poziciji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- NoName
- Kontakt:
Vedo je igrao prvo poluvrijeme i bio je katastrofalno loš, njegove udarce je bez ikakvih problema branio golman Famosa, koji je na taj način stekao simpatije svih na tribinama. Udarci su bili više nego mlaki, lopta je jedva do gola dolazila. Nije se otvarao suigračima, u duelima skroz loš, kad god je nešto pokušao sam da riješi loptu je gubio...Slično kao ove sezone u Hoffenheimu.miralem444 je napisao/la:vedo treba igrat jer je muslimovic se tek oporavio ....a to sto je dao gol sad protiv famosa nista ne znaci ko ce pocet utakmicu...NoName je napisao/la:Na klupi za rezerve. Još uvijek nije spreman, Muslimović je dosta bolji trenutno. Igrati mogu samo najbolji a Vedo, na žalost, trenutno to nije.Elddar je napisao/la:pa gdje ti je vedo?
pa ljudi moji jel vi ovo primjecujete kako zajednistvo kakv vjera vlada u nasima igracima da konacno mogu da su pravi...u sto je i nesumnjam...jest ih ciro nabrijo bravo cironi svaka ti bila ...samo naprijed...ako prodemo na svijecko prvenstvo ciro od mene kao nagradu dobijas pet treba ima da budes citavu noc ko u haremu..ko sejk...eto...samo da prodemo..
Sa druge strane Muslimović je lav na terenu, bori se, otvara, dodaje, odličan igrač. Pored gola je imao i jednu prečku iz fantastičnog udarca te je u napadu otvorio još nekoliko prilika, ali treba imati na umu da je igrao u drugom poluvremenu, znači, u lošijoj postavci. U napadu je surađivao sa Hrgovićem, to je valjda dovoljno...
Vedu volim ko da mi je brat, plakao sam ko dijete kad se vratio na teren ali Muslimović je u ovom momentu puno spremiji i treba da bude u prvom sastavu.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
_dreamer_ je napisao/la:na mnogim forumima se vec danima cita ista prica, rasturicemo armence, turci ce goriti u paklu zenice itd itd... no kako se utakmice primicu sve sam manje i manje optimistican...
prije svega, zabrinjavaju me nebuloze cirolinija.. da je trener kojem se mozes ulizivanjem uslepati u ekipu, to sam znao... ali ocekujem, da kada je kvalitet ipak ocigledan, da kvalitetniji igrac ipak igra umjesto ulizivaca... mislim, ne tvrdim da mu se neko ulizuje odnosno ne, mislim prvenstveno na njegove miljenike tipa muratovic, ibricic... mozda je muratovic karakteran covjek, ljudina i sve to, ali zar da on ima prednost nad zlatanom bajramovicem na zadnjem veznom(kad je spreman)... pa to muratovicu nije ni prirodna pozicija... a bajramovic je klasa od igraca, iako je duga pauza bila, ostao je osjecaj i kvalitet u njemu, vidjelo se na svim njegovim utakmicama... nadalje, eto corbic ce braniti izgleda protiv armenije... kojim zaslugama? mislim, svaka povratna lopta ka njemu je za bismille jer covjek ne zna izbit loptu, malo je rec... i ovako mi izgleda trom i nepokretan... ali i njega je ciro ocigledno zgotivio... begovic s druge strane je tek dosao vjerovatno je ono malo povucen, sutljiv i pokusava da odradi svoj posao... ko zna, mozda se i varam, ali mi se cini da ce corbic na go.
treca stvar sto me brine su ibisevic i dzeko... ko je gledao utakmice (al objektivno a ne kroz bh naocale, posmatrajuci svoje dijamante i zmajeve) bundeslige mogao je primjetiti da su nam napadaci u bedaku zescem... iskreno, dzeko mi je poceo toliko sa svojim ponasanjem ici na zivce da je to nevjerovatno... momak koji nikad, apsolutno nikad nije bio sebican (izuzev mozda jedne ili dvije utakmice pred kraj prosle sezone), pokusava jako cesto nekakve prodore kroz tri-cetiri igraca pa se onda provali... ok, proslo mu je jednom ili dvaput (protiv bajerna recimo) ali to nije to.. to nije vise onaj igrac koji se stavljao u sluzbu wolfsburga. tada je bio definitivno najbolji. ne znam koliko je do novog trenera i novog sistema ali se ne cini dobro. takodjer je postao jako nervozan i svako malo se svadja i gestikulise... opet bubice, on je sad kao zvijezda pa je svaki duel s njim najmanje faul... mislim, vrhunski je igrac samo zato sto se trudi i bori i grize i radi svoj posao a ne mahala sa sudijom... ako mu to oduzmes, nestaje ta njegova klasa..
ibisevic s druge strane nema problema sa sebicnoscu ali se stedi do te granice u duelima da je to presmijesno.. pa mislim da ima jedan od najlosijih skorova kad su dobijeni dueli napadaca u pitanju, u bundesligi... jednostavno uzas. ja ne znam jel to posljedica povrede i tog podsvjesnog straha, ali ovaj ibisevic kojeg smo do sad gledali u ovoj sezoni nije za prve postave. u napadu, u zavrsnici je mlitav i neprecizan, krasi ga sve ono sto ga je krasilo one sezone kad je u hoffenheimu bio predmet zafrkancije.. sada naravno ima veliki kredit kod navijaca i svi ocekuju da dodje barem dijelom u staru formu ali se ne zivi od proslosti pa ce tako i ibi morati da podigne svoju formu, da se naostri ili mu ne gine klupa u hoffenheimu... salihovic mi ove godine takodjer ne izgleda dobar, ali nije tako kriticno.. mislim da od njega ne treba ocekivati u reprezentaciji velike stvari, ima i on odredjenu klasu ali su mu mane sto je spor i sto desnom nogom ne zna prakticno nista. samim time je sebe strasno limitirao kao igraca...
sve u svemu, nisu nam igraci u top formi pa ne treba da bradom paramo oblake i ocekujemo cuda... ako se budu maksimalno trudili a ne nesto kalkulisali i stedili, onda ce i rezultat biti na nivou.. sve ostalo bi moglo biti kobno po nas...
sto mrzim ovaj bh mentalitet i ovako razmisljanje.
kad nam ne ide, onda se redovno pljuje po citavoj repki, ne valja ovaj ne valja onaj, savez napolje, itd.
kad nam konacno malo krene, opet ne valja ovaj, ovaj nije u formi, nemoj njeg, uvedi ovog bla bla ..
pa ljudi mozemo li imalo uzivati u ovim trenucima, ne moramo ni proci dalje, nek izgubimo od Armenije i od Turske ako je vec dotle doslo, dobro je pa se jos nadamo necemu.
kakvi bi komentari bili da smo 3. il 4. u grupi ..
sve u svemu, nek nam je Bog na pomoci

...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
Utakmicu protiv Turske u Zenici ce suditi portugalski sudac Olegario Bartolo Benquerenca. On nam je sudio utakmicu protiv Belgije u Zenici 2005. godine. Znam ga dobro i vrlo je korektan.hilmo je napisao/la:u Armeniji nam sudi onaj nekakav holanđanin sto se raduje kad jedan tim postigne gol, i sto priznaje neregularne a poništava regularne golove....a za Tursku još ne znamgazija87 je napisao/la:Da li neko zna koje ce nam sudije sudit u Armeniji i u Zenici
slažem se s gore navedenim. Da su bile ove tekme pred kraj prošle sezone nebi bilo dileme, ali iovako čemo nekako izgurati........
sa Bosnom tugujem, Bosni se radujem
Bosna je život, života mog
Bosno ti si šampion.........
Bosna je život, života mog
Bosno ti si šampion.........
- NoName
- Kontakt:
Lično ili personalnoTarik14 je napisao/la:Utakmicu protiv Turske u Zenici ce suditi portugalski sudac Olegario Bartolo Benquerenca. On nam je sudio utakmicu protiv Belgije u Zenici 2005. godine. Znam ga dobro i vrlo je korektan.

Eddar, bez dileme mi imamo zayeban mentalitet ali je čovjek iznio činjenice, to mu se ne može osporiti. Jest ono, sve dobro izgleda trenutno ali opet vidjet ćemo na terenu, posebno protiv Turske, gdje ćemo zapravo pokazati jesmo li karakter ili ne.
Na kraju krajeva, ovo je forum, iznošenje mišljenja, to ne treba nikome smetati sve dok je u granicama uljudnog i normalnog.
Zadnja izmjena: NoName, dana/u 03 sep 2009, 12:38, ukupno mijenjano 1 put.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
de ga pitaj koliko ce biti zutih na utakmici da mogu odigrati kladunjaru na nasu tekmuNoName je napisao/la:Lično ili personalnoTarik14 je napisao/la:Utakmicu protiv Turske u Zenici ce suditi portugalski sudac Olegario Bartolo Benquerenca. On nam je sudio utakmicu protiv Belgije u Zenici 2005. godine. Znam ga dobro i vrlo je korektan.![]()

salu na stranu, valjda ce biti ok sudjenje...no realno, ako mi budemo oni pravi na terenu nemamo se razloga bojati sudaca...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- el-fighter
- Kontakt:
Ako sudac nebude korektan, možemo se halalit sa baražom. FIFA je rekla svoje. Ako jedna baklja uleti na teren, diskvalifikovani smo. Ako sudac bude navijao za Turke, negine nam diskvalifikacija.
Daj Bože da naši navijači budu korektni na utakmici i da nebacaju baklje na teren.
Daj Bože da naši navijači budu korektni na utakmici i da nebacaju baklje na teren.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- Mali Maestro
- Kontakt:
Bit će teško ali ne trebamo sada dodatno vršiti pritisak na igrače , lično volio bih kad bi se malo mediji pritajili . Ako Bog da naši igrači će smoći snage da pobjede ove dvije utakmice i da se vrate u pobjedničku formu . I na kraju sretno momci.
PS.Nadam se da će navijači korektno bodriti naše momke.
PS.Nadam se da će navijači korektno bodriti naše momke.
Please
Ja sam gledao ove sezone 2-3 utakmice Hoffenheima i 5-6 utakmica Wolfsburga ukljucujuci i neke prijateljske utakmice (gledao na BWIN kladionici)....
I Dzeko i Ibisevic su miljama daleko od onoga sto su bili prosle godine....Ibisevic ima argument, bio je povrijedjen i sada polako ulazi u formu, boji se duela, oprezno prilazi no ne zivi on na racun stare slave i svjestan je on da ce morati jos mnogo ad radi na tome da bude onaj stari.
Sa druge strane Dzeku je tatalno s....bo onaj prelaz u AC Milan. Sad je sa jedne strane postao zvijezda a sa druge se mnogo manje trudi nego ranije. No i kod jednog i drugog su prisutni ti znaci koji ukazuju da su postali drugaciji, nerzovni, manje tce, vise masu rukama, vise se obracaju sudiji (barem Dzeko), manje efikasni, manje pokretni, ukratko daleko manje opasni nego prosle godine
I Dzeko i Ibisevic su miljama daleko od onoga sto su bili prosle godine....Ibisevic ima argument, bio je povrijedjen i sada polako ulazi u formu, boji se duela, oprezno prilazi no ne zivi on na racun stare slave i svjestan je on da ce morati jos mnogo ad radi na tome da bude onaj stari.
Sa druge strane Dzeku je tatalno s....bo onaj prelaz u AC Milan. Sad je sa jedne strane postao zvijezda a sa druge se mnogo manje trudi nego ranije. No i kod jednog i drugog su prisutni ti znaci koji ukazuju da su postali drugaciji, nerzovni, manje tce, vise masu rukama, vise se obracaju sudiji (barem Dzeko), manje efikasni, manje pokretni, ukratko daleko manje opasni nego prosle godine
A imal to gdje zvanicno da je FIFA rekla?? Pusti ba te suplje price ovih iz saveza, to oni izmislili da nebi morali placati kazne... Nemoguće je da se reprezentacija diskvalifikuje zbog bakljiel-fighter je napisao/la:Ako sudac nebude korektan, možemo se halalit sa baražom. FIFA je rekla svoje. Ako jedna baklja uleti na teren, diskvalifikovani smo. Ako sudac bude navijao za Turke, negine nam diskvalifikacija.

kakva trema, momak je branio protiv arsenala na onakvo stadionu i pred onoliko ljudi!!! nemanja nije trebao ni poziv dobiti jer se u repki gleda forma a ne zasluge, kod nas je to naopako i KOSTAT CE NAS KAD TAD, a osjecam da ce to biti turska sada jer nemanja je Gušo broj 2, kiksa na glupostima uostalom otjeran je iz kluba zbog toga, prima 3 gola od Petrovca iz crne gore I NE MOZE NACI KLUB MJESEC I POL, ODBIJAJU GA KLUBOVI IZ RUMUNSKE LIGE A TJERAJU IZ KIPARSKE ETO NAM TRENUTNO PRVOG GOLMANA !!!!Virtu4l je napisao/la:Mudro zboris dreameru.
4-IN-A-ROW
- Principatus
- Kontakt:
Nista protiv opreza, ipak ne brine me Dzeko, jer je protiv Irana pokazao sta moze u reprezentaciji, a tu je uvjek davao goalove, cak i kada u Wolfsburgu nije islo tako dobro. Za Ibisevica tesko reci, nisam vidio ovu utakmicu protiv famosa, u Hoffenheimu citava ekipa slaba u zadnje vrijeme, posebno ofanzivno, Ibisevic je protiv Panathenaikos morao sam sebi loptu scepati i uvaliti. Meni djeluje veoma napet, malo nervozan, mislim ipak da bih trebao igrati, protiv Armenije bih trebao najzad da uvali, a Muslimovica kao jokera, jer tu je strasan.
Isto sto se tice Muratovica, covjek cvijeta u svojoj ekipi, a u reprezentaciji sagorjeva na terenu, tesko ga staviti na klupu, Bajramovic vjerovatno ce tek igrati protiv Turske.
Isto sto se tice Muratovica, covjek cvijeta u svojoj ekipi, a u reprezentaciji sagorjeva na terenu, tesko ga staviti na klupu, Bajramovic vjerovatno ce tek igrati protiv Turske.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
NoName- Znam ga licno. Cesto sam gledao utakmice gdje je on sudio i, bar do sada, je uvijek bio korektan prema oba tima. Nadajmo se da ce tako biti i u Zenici protiv Turske jel ono sto nam najmanje treba u ovom trenutku je sudijske nepravde.
Turci tajno strahuju od utakmice u Zenici mada to javno jos nisu priznali :
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-23137.htm
Turci tajno strahuju od utakmice u Zenici mada to javno jos nisu priznali :
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-23137.htm

upravo tako... onaj ko je gledao tekme 90 minuta sve je mogao vidjeti.. no et, dobra je stvar sto oni nisu sigurno zaboravili igrati i sto se nadam da ce za reprezentaciju ipak dati maksimum, u pitanju je svjetsko prvenstvo tako da ne vjerujem da ce manjkati volje i zelje...NK_Nemila je napisao/la:Ja sam gledao ove sezone 2-3 utakmice Hoffenheima i 5-6 utakmica Wolfsburga ukljucujuci i neke prijateljske utakmice (gledao na BWIN kladionici)....
no ja da sam dzekin otac ili neko, prvo bi ga malo spustio na zemlju jer je ocigledno da je ili neko zasicenje ili nesto drugo u pitanju... uostalom, nisam prvi koji ovo spominje, citav forum wolfsburgov prica jednu te istu pricu.. zato mi je zao sto nije otisao u jak klub.. taman da sjedi na klubi bio bi mozda bolji jer bi to za njega bio izazov i trudio bi se vjerovatno vise da se izbori za nesto...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
ma bio na kafi sa njimNoName je napisao/la:Lično ili personalnoTarik14 je napisao/la:Utakmicu protiv Turske u Zenici ce suditi portugalski sudac Olegario Bartolo Benquerenca. On nam je sudio utakmicu protiv Belgije u Zenici 2005. godine. Znam ga dobro i vrlo je korektan.![]()
Eddar, bez dileme mi imamo zayeban mentalitet ali je čovjek iznio činjenice, to mu se ne može osporiti. Jest ono, sve dobro izgleda trenutno ali opet vidjet ćemo na terenu, posebno protiv Turske, gdje ćemo zapravo pokazati jesmo li karakter ili ne.
Na kraju krajeva, ovo je forum, iznošenje mišljenja, to ne treba nikome smetati sve dok je u granicama uljudnog i normalnog.

BB BiH
- Principatus
- Kontakt:
Hehe prvi put vidim ovu reklamu:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Sta hoce da kazes?Virtu4l je napisao/la:Tarik nabodi ih

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.