FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nime_tm87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nime_tm87 » 13 mar 2012, 22:48

zlatandr je napisao/la:Kakav nam je teren, hoce li biti ista bolji nego u subotu sto je bio?
Ma teren 10 puta bolji od onog u subotu... ;)

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 13 mar 2012, 22:48

Prinudjen je napisao/la:
jug-onostalgicar je napisao/la:dio sa vjerom se treba izbaciti iz pjesme OVO JE SEKULARNA DRZAVA!!!!
sto se tice kluba ovo sa jugom je sramotno dvoumim se bi li otisao ili ne jer je ovo za osude! i bojkota
Još jedan koji misli svojom glavom. Svaka čast.

Osim svoja očekivanja od navijača može ostaviti za kuće. Može govoriti jedino o broju gledalaca, ali i tad mu predlažem da promisli da li su možda i oni nešto imali udjela u tome. Ne možeš zatvarat pola stadiona, jer ti je mrsko očistit malo snijega, i slat stoku na skuplju tribinu, koja ti je dva dana i čistila tu jeftiniju, umjesto tebe. Pa nismo svi retardirani, iako je puno i takvih. Svi nisu. Čuj jedino zadovoljan podrškom protiv Sarajeva i Širokog. Nedavno gledam snimak utakmice iz Travnika. ORI se Željina pjesma 95 minuta krcatog dijela za gostujuće navijače. Nije se čulo nijedno skandiranje simpatizera Travnika i još nas opališe po ušima. Je li mu ni tu nije valjala podrška?! :oops:
Razmisljaj ti svojom glavom,ali loncice nemoj da lupas!
AMAR OSIM!!!

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 13 mar 2012, 22:49

@nick
ma nije drug svima baš do kvaliteta fudbala, za uslove kakvi su kod nas, Željo je mašina (može to i bolje)..
da se razumijemo, tačno je to što si rekao da je svaka TV utakmica bolja od naše, al Želju u srcu nosi dosta ljudi kojim je bitno da dođu i da gledaju svog Želju, bez obzira kakav je.. I to je Željo u srcima puno više ljudi nego što dođu na Grbavicu..

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 13 mar 2012, 22:49

nick je napisao/la:
inacefindecko je napisao/la:
Aldinn1 je napisao/la:Čovjek je stvarno u pravu i vidi se da je ljut na navijače. Nikad jači, nikad bolji, niko nam nije otišao, a došli nam jaki igrači i nas samo pet hiljada na Grbavici.
Stvarno sramota ..
I kaže pravi nekom stadion...
Klepamo curice tri razlike, ipak imamo najjaču ekipu u ligi ..
tačno je da je naš Željo najbolji i najjači, a mala posjeta.. ne znam do čeg je to..
Ipak, neke razloge vidim i u ovom:
Istok=nije moguć pristup
Zapad=sjede samo parajlije i guzonje
Jug=tu raje i ima, ne može se reć da nema, a kad nije dobro popunjen to je najčešće radi termina
Sjever=jedina normalna tribina, ali cijena za jednog prosječnog Bosanca (navijača Želje) je velika. 8 KM je ipak malo previše, hajd za derbije, al protiv ekipa kao što su Leotar, Travnik itd. ne bi trebale bit tolike. Tako da onaj ko nema polugodišnju ili godišnju, a ne ide mu se na jug (gdje su cijene pristupačnije), nema želje da dođe.

Mislim da je i do marketinga, ovaj Fan Shop sad vadi ukupnu sliku rada marketing službe, urađen je stvarno dobar fan shop, ali me ipak malo nervira ta marketing služba Želje. Sve to izgleda neorganizovano što se marketinga tiče, a marketingom se dobijaju novi sponzori, sponzorima pare, a kad imaš više para, možeš i spustit cijene karata malo što će ti dovest raju.
Rekoh neke pomalo negativne stvari, al nadam se da mi plava braća neće zamjerit..
Usput, ponašanje uprave i samog Osima prema navijačima je ponekad bahato, moramo priznat.. Navijač se ne gleda kao navijač već kao konvertibilna marka!

jedini problem je sto sedmicno imas na tv 25 utakmica i na svakoj se vidi bolji fudbal i to je to
e neka ne dolaze onda u Dolinu ako ne mogu izdvojiti piš.ljivih 5-8 km svake druge hefte. neka gledaju "bolji fudbal"

[youtube][/youtube]

PRVI KOMENTAR !!!
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

Борац Бања Лука 1926
Kontakt:

Post Postao/la Борац Бања Лука 1926 » 13 mar 2012, 22:51

Mogu vas pitati nešto, a da ne shvatiti ko provokaciju ? :!:

Gdje vi mislite da vam stane preko 5000 ljudi ? Jug vam ne radi sutra, istoka nemate svakako( imate, ali malo k'o stoji onde). Nije valjda da na sjever može 5000 ljudi stati ?

A karta 8 km, za tribinu iza gola, a kod nas istok 3 km :roll:
"? ' & рано $,? ' " у / прође"

Aldinn1
Kontakt:

Post Postao/la Aldinn1 » 13 mar 2012, 22:51

inacefindecko je napisao/la:
Aldinn1 je napisao/la:Čovjek je stvarno u pravu i vidi se da je ljut na navijače. Nikad jači, nikad bolji, niko nam nije otišao, a došli nam jaki igrači i nas samo pet hiljada na Grbavici.
Stvarno sramota ..
I kaže pravi nekom stadion...
Klepamo curice tri razlike, ipak imamo najjaču ekipu u ligi ..
tačno je da je naš Željo najbolji i najjači, a mala posjeta.. ne znam do čeg je to..
Ipak, neke razloge vidim i u ovom:
Istok=nije moguć pristup
Zapad=sjede samo parajlije i guzonje
Jug=tu raje i ima, ne može se reć da nema, a kad nije dobro popunjen to je najčešće radi termina ili neki izbjegavaju doći radi odnosa na tribini..
Sjever=jedina normalna tribina, ali cijena za jednog prosječnog Bosanca (navijača Želje) je velika. 8 KM je ipak malo previše, hajd za derbije, al protiv ekipa kao što su Leotar, Travnik itd. ne bi trebale bit tolike. Tako da onaj ko nema polugodišnju ili godišnju, a ne ide mu se na jug (gdje su cijene pristupačnije), nema želje da dođe.

Mislim da je i do marketinga, ovaj Fan Shop sad vadi ukupnu sliku rada marketing službe, urađen je stvarno dobar fan shop, ali me ipak malo nervira ta marketing služba Želje. Sve to izgleda neorganizovano što se marketinga tiče, a marketingom se dobijaju novi sponzori, sponzorima pare, a kad imaš više para, možeš i spustit cijene karata malo što će ti dovest raju.
Rekoh neke pomalo negativne stvari, al nadam se da mi plava braća neće zamjerit..
Usput, ponašanje uprave i samog Osima prema navijačima je ponekad bahato, moramo priznat.. Navijač se ne gleda kao navijač već kao konvertibilna marka!
Istina je to da je Osim nekad bahat i da nema osječaja. Ali raja su stvarno bezobrazna i nezahvalna.
Prijatelju sta da su očistili jug i da imamo osposobljena istok ti stvarno misliš da pored tv prenosa bi bilo više od onih pet milja, ma nema šanse. Raja su bezobrazna čim ima na tv-u to ne izlazi iz kuće **** ih kuća.
Da dovodeš Rivalda džaba sve, evo doveli Bekrića sanjali smo ga bar mi navijači koji dolazimo.
Imamo ekipu boli glava, ali džaba ..
Potpis!

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 13 mar 2012, 22:52

Osim nije mislio na navijanje, nego podrska kao u smislu slaba posjeta, sjetite se da je govorio da je nekada bolje i manje ljudi a da ne vrijedjaju navijace. Covjek hoce da dodje vise ljude na tekme ekipe koja je najbolja, a da isto tako ne pljuju po igracima kada fule 2 pasa.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Mirsad94
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad94 » 13 mar 2012, 22:54

Jug treba da bude otvoren sto prije,jer ko je bio protiv sirokog mogao je da prisustvije sceni kako smo satrog dedu nagovarali 3 min da sjede kada je Tarik "naredio" da pola tribine sjede zbog pjesme "Jer kada mi navijamo...",hocu reci da mnogo takvih "sa sjevera" nije zeljelo ni otici na utakmicu upravo iz takvih i slicnih razloga, nek se nastavi po satrom sjeveru nejgovi jugu njegovi i mislim da ce se posjecenost bar malo poboljsati jer ovo je sramotno s obzirom na "situaciju" u kojoj smo.

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 13 mar 2012, 22:56

8 KM je puno za prosječnog stanovnika našeg grada, ipak rijetko ko ostavlja marku po marku za Želju, jer isto tako vjerovatno skuplja marku po marku za nešto drugo..
nivo nezaposlenosti je velik, ali nije samo kod nas problem posjeta, pa i realno ni pitari nisu ništa bolji, a ni ostali klubovi nemaju neku preveliku posjetu..
slažem se da bi naša trebala bit najveća jer smo bolji nego ikad, ali treba gledati malo i realno činjenice.a i mislim da bi jug također bio puniji da se malo srede stvari na tribini, da se osjeća malo više složnosti..

ja se nadam da će biti bolje, da će uprava prestati tretirati navijača kao KM, te da će se naći način da se još više privuče narod :))
pozdrav

arzaminjo
Kontakt:

Post Postao/la arzaminjo » 13 mar 2012, 23:01

inacefindecko je napisao/la:8 KM je puno za prosječnog stanovnika našeg grada, ipak rijetko ko ostavlja marku po marku za Želju, jer isto tako vjerovatno skuplja marku po marku za nešto drugo..
nivo nezaposlenosti je velik, ali nije samo kod nas problem posjeta, pa i realno ni pitari nisu ništa bolji, a ni ostali klubovi nemaju neku preveliku posjetu..
slažem se da bi naša trebala bit najveća jer smo bolji nego ikad, ali treba gledati malo i realno činjenice.a i mislim da bi jug također bio puniji da se malo srede stvari na tribini, da se osjeća malo više složnosti..

ja se nadam da će biti bolje, da će uprava prestati tretirati navijača kao KM, te da će se naći način da se još više privuče narod :))
pozdrav
treba poraditi na relaciji klub - navijaci , moze se tu dosta toga napraviti npr. da svaka osnovna skola dodje po jednom besplatno na utakmicu , da imaju barem minimalan popust na godisnje tj polugodisnje za penzionere i ove mladje , isto tako dosta toga se moze povezati i sa shopom ... ima tu dosta stvari koje bi se mogle napaviti al ne mozes ti ocekivati takvo nesto od nase uprave mi smo za njih ka sto ti rece KM :roll:
Zadnja izmjena: arzaminjo, dana/u 13 mar 2012, 23:02, ukupno mijenjano 1 put.
21. nastala je ljubav .. FCŽ !
LA VECCHIA SIGNORA 1897

LomimGaUDzungli
Kontakt:

Post Postao/la LomimGaUDzungli » 13 mar 2012, 23:01

& & ? 1926 je napisao/la:Mogu vas pitati nešto, a da ne shvatiti ko provokaciju ? :!:

Gdje vi mislite da vam stane preko 5000 ljudi ? Jug vam ne radi sutra, istoka nemate svakako( imate, ali malo k'o stoji onde). Nije valjda da na sjever može 5000 ljudi stati ?

I više od 5000 stolica ima sjever.

Aldinn1
Kontakt:

Post Postao/la Aldinn1 » 13 mar 2012, 23:03

& & ? 1926 je napisao/la:Mogu vas pitati nešto, a da ne shvatiti ko provokaciju ? :!:

Sjever prima oko pet hiljada.
Potpis!

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 13 mar 2012, 23:04

Sjever je uvijek 8,ljudi koji vam je vise,zasto sad odjednom preseravate.Nisam ni ja sretan zbog ne zalaganja ljudi koji su morali odraditi posao da osposobe jug ali sta je tu je.Na kraju krajeva sutra idemo da gledamo POLUFINALE KUPA,nesto za sta smo se molili svake noci prije samo par godina unazad i sad se ovdje svadjamo medjusobno oko par maraka gore dole.Teska je situacija ali bas kao da je nekada i bila lagana :D
AMAR OSIM!!!

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 13 mar 2012, 23:11

Nisi upravu prošle godine je protiv Olimpica bio 5 upravo zbog toga što je jug bio zatvoren. Zar mi navijači da kompenziramo gubitke kluba jer uprava nije sposbna za 2 mjeseca da napravi uvjete za održavanje utakmice?

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 13 mar 2012, 23:12

Nema tu nesto puno razmisljat... RAJA SE ZASITILA i isfrustrirala kratko receno... zato sto moze se reci stagniramo... moramo jos da napredujemo... jednostavno AMAR je uradio sto se ekipe tice veoma dobar posao i tu se nema sta reci fakat... al ovi levati u upravi zajebavaju stvar... jug zatvoren, sjever 8 KM... bezobrazluk...hajde sto se raja zasitila vec se isfrustrirala...znate kad vam nalete dani nemate cenera u djepu i sta ces dogodi se i to..zato nemojte mi tih prica ko da je hiljadu maraka bla bla... to je sto se tice ovih minulih desavanja u klubu protekle 2-3-4 sedmice...morat cemo pricekat ova dva tri kola da se stvari smire sto se tice stadiona, juga, uprave i svega toga i onda pocinje dominacija na sve frontove od tribine, terena, uprave... cim se zavrsi sezona ide i nasa dolina da se gradi... pa nece nam se vise desavati ove stvari sto su se desavale proslih dana...samo opusteno i svi u DOLINU!

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 13 mar 2012, 23:13

Mislio sam na ligu,i utakmice inace!
AMAR OSIM!!!

Prinudjen
Kontakt:

Post Postao/la Prinudjen » 13 mar 2012, 23:15

csh je napisao/la:Mislio sam na ligu,i utakmice inace!
Inače je jug otvoren. Ovo nije inače-situacija.

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 13 mar 2012, 23:29

Prinudjen je napisao/la:
csh je napisao/la:Sjever je uvijek 8,ljudi koji vam je vise,zasto sad odjednom preseravate.Nisam ni ja sretan zbog ne zalaganja ljudi koji su morali odraditi posao da osposobe jug ali sta je tu je.
:!:
AMAR OSIM!!!

xxl basket
Kontakt:

Post Postao/la xxl basket » 13 mar 2012, 23:29

necu puno pametovati samo cu reci onaj ko kuka radi 8 KM nek i ne dolazi , 90% mojih jarana bili pitari ili manijaci ne rade i nemaju platu ali zato imaju svaki dan za cigare 3 marke i za kafu 1.5 KM do 2 to je 5 tako da prica nema se nikako ne stoji godinama je tako s kafom i cigarama ... kome su cigare i ta kafa bitnija od Zelje neka ne dolazi nikako , druga stvar s Osimom se u potpunosti slazem da smo hafifni , klub je oborio sve rekorde u pobjedama , imamo najskuplju i najbolju ekipu u zadnjih 5 godina i umjesto da se otimamo za karte da nema mjesta na Grbavici mi napunimo 3 000 ... sad se ljudi vade na pricu za 3 marke nas zakidaju kao 3 marke su nesto ne znam koliko ... morate shvatiti da se za 3 dana morao ocistiti sav snijeg postojeci na tribini i plus platiti obezvbjedjenje i jos dosta stvaro jednostavno se ne isplati jer ce se svakako istopiti do slijedece domace tekme... da ne duzim ko zivi za Zelju sutra ce naci svoje mjesto na Sjeveru ovi ostali koji traze najmanju sitnicu da kritikuju i razloge da ne dodju ko uvrijedjene mlade nam i ne trebaju

Prinudjen
Kontakt:

Post Postao/la Prinudjen » 13 mar 2012, 23:34

csh je napisao/la:
Prinudjen je napisao/la:
csh je napisao/la:Sjever je uvijek 8,ljudi koji vam je vise,zasto sad odjednom preseravate.Nisam ni ja sretan zbog ne zalaganja ljudi koji su morali odraditi posao da osposobe jug ali sta je tu je.
:!:
Ti si više debatant od smajlija i znakova vidim. :? Sjever nije UVIJEK 8. Ljudi su ti to već rekli. Koliko treba puta ponovit da zatvoren Jug mijenja situaciju. Minimalac raste sa 5 na 8. To ranije(Olimpic kući) nije bila praksa! Eto, probaj usvojit nešto od ovoga, pa se javi, da se ne vrtimo u krug.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 39 gostiju.