Armenija-BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BiH ce u Armeniji:

1) Pobijediti
267
91%
2) Igrati nerijeseno
10
3%
3) Izgubiti
16
5%

Ukupno glasova: 293

NoName
Kontakt:

Re: Armenija-BiH

Post Postao/la NoName » 02 sep 2009, 21:31

Evo, ja sam danas bio na utakmici pa ću malo probati da prenesem utiske. Utakmicu je Ćiro započeo sa čudnim sastavom: Supić, 3 štopera (Spahić, Nadarević, Jahić), po bokovima su ordinirali Vladavić i Salihović, sredina sa Pjanićem, Muratovićem i Rahimićem, polušpic Ibričić i u špicu Ibišević. Ono što me zadovoljilo su odlične igre Vladavića, Jahića, Pjanića i Nadarevića a sa druge strane me nikako nisu zadovoljile igre Ibričića i Ibiševića. Ibišević je imao par prilika, jednu prečku pogodio glavom ali ostalo je bilo jako slabo, tačnije mlako.

U drugom poluvremenu je sastav bio totalno izmjenjen. Na terenu su u drugom poluvremenu bili: Begović, Damjanović, Pandža, Mirvić, Mravac, Hrgović, Rahimić, Muratović, Misimović, Muslimović i Vladavić. Formacija nije bila baš prepoznatljiva jer je Hrgović igrao više naprijed nego na boku, Vladavić je isto bio više u napadu. U drugom poluvremenu su se, po meni, istakli Damjanović, Mravac (odličan!) a naprijed je razvaljivao Muslimović koji je, po meni, apsolutno pokazao da je po formi daleko ispred Ibiševića. Razočarenje, očekivano, je bio Hrgović a njegovu igru najbolje pokazuje jedan komentar nekog gledaoca koji mu je doviknuo: Potrudi se malo bolan, ako se potrudiš mogao bi te Famos uzeti. Očajno.

Džeko i Bajram danas na poštedi (makar od igre, Džeku su maksimalno okupirali fanovi i to je stoički podnio :D ).

Po meni, Ćiro baca neke bombe i ova utakmica nije apsolutno imala svrhu da se iskristališe sastav. Igrao je previše defanzivno, Famos je imao čak 2 prilike :D . Neki igrači su fakat pokazali da se na njih može ozbiljno računati (Pjanić, Damjanović, Mravac, a ponajviše Vladavić i Muslimović) dok sa druge strane ne treba previše kritikovati ni ove koji nisu nešto posebno pružili, čuvaju se svi. Da, zaboravih, iako mi je Mirvić bio daleko, nije se učinio loš.

ABD u Jermeniji, nakon što u tim upadnu Edin i Bajram (nadam se od prve minute), onda ćemo imati strahota jak vezni red, koji je po meni danas bio problematičan, jer ga tupavo nije ni bilo. Sve je bilo podređeno defanzivi nekako, takve su formacije bile. Više mi je ovo ličilo na pripremu sastava za Tursku nego Jermeniju a možda i stari vuk Ćiro malo maže oči budućim protivnicima ;)
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 02 sep 2009, 21:31

Joj kace vise

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 02 sep 2009, 21:33

miralem444 je napisao/la:Turska target misija nevjerojatnost
(FIFA.com) Wednesday 2. rujna 2009
Ispis
E-mail my friend
Dijeliti

Kada je napravljen izvući za europske zone 2010 FIFA World Cup ™ kvalifikacijske natrag u novembru 2007, bilo je malo promatrači koji je mogao vidjeti posljednjih Španjolskoj i Turskoj uzimanje gornjište-dva utora u Skupina 5. Gotovo dvije godine i stručnjaci imaju pravo da polovina, sa UEFA EURO 2008 Pobjednici leti visoko na prvo mjesto sa šest pobjeda iz šest. Ipak, umjesto Turske, treći-mjesto završiti na Koreja / Japan 2002, ili Belgija strane prepuna obećavajuće mlade zvijezde, to je Bosna i Hercegovina, koji su se čvrsto prianjanje na drugom mjestu.

Sudjelovanje u samo svoj treći FIFA World Cup Qualifying faze, Bosnia-Herzegovina Football Association (NFSBH) koji imaju samo pridružio FIFA 1996, balkanski opremiti vrlo brzo postati pravi snagu na europskoj razini. Zapravo, oni su osvojili četiri od njihovih šest utakmica u dijelu do sada, s njihova dva poraza, dolazite neparan cilj daleko do osnivanja heavyweights Španjolskoj i Turskoj. Što je više, oni su trenutno četiri točke jasno je potonji i na pole position na zahtjev grupe Južna Afrika 2010 play-off veza, kao i sve njihove outscoring rivala sa 18 golova do sada - dva više od La Roja.

"Imamo dobar trener i mi smo dobra ekipa, sa mladim igračima ulazi njihova trgovina u velikim klubovima. Duh unutar vod je strašan. Mi smo poput velike obitelji. Mislim da je tajna našeg uspjeha , "rekao je kapetan Emir Spahić FIFA.com. Centralni branič, koji igra za francuski klub Montpelier, oporavio od svinjske gripe nastup na vrijeme za Bosnu i Hercegovinu je predstojeće kvalifikacijske utakmice protiv daleko Grupa 5 donje strane Armenija i kod kuće u Tursku, 5. i 9. rujna respektivno.

"Možda će biti Turska igra koja definitivno odlučuje naša sudbina, ali susrećemo Armenija prvi i ne možemo si priuštiti da pogriješiti. Moramo uzeti jedan korak u isto vrijeme i vrlo pažljivo omotača", rekao je Spahić, prije zadiru u mogućnost postizanja sljedeće godine globalni eksponat. "Moje srce mi govori možemo učiniti. Uvijek sam vrlo optimistično i pozitivno i mislim da u ovom timu."

Nakon što je u zemlji nogometni navijači su na ulice slaviti dvije pobjede nad Belgija u March / April 's kvalifikacijama double-header, još veći izljev nacionalnog radost mogla biti u dućan bi trebao Miroslava Blaževića optužbe pobijedila Tursku u Zenici. "Najvažnije je sada da ne dozvoli ovu priliku skliznuti kroz prste", rekao je trener.
Moje srce mi govori mi to možemo napraviti. Ja sam uvijek vrlo optimistično i pozitivno i mislim da u ovom timu.
BiH Emir Spahić

Iako Bosna i Hercegovina kamp usredotočiti na uzimanje potpunosti iskoristiti svoju priliku da povijest, njihove turske kolege imaju borba na njihovim rukama ostati u utrci kvalifikacija. Fatih Terim strani, koji je imao uzbudljiv trči do zadnje četiri na EURO 2008, trebate samo pogledati na rekord od šest golova i pet podjeli kada je priznao krivicu za svoje drhteći pokušava kvalificirati za treću FIFA World Cup finale.

"Mi smo napravili nekoliko grešaka, ali smo također smo imali opterećenje od loše sreće ispred cilja. Ali, mi ćemo biti vrlo fokusiran protiv Estonije i stvari će se okrenuti od njih dobro za nas", izjavio turski veznjak Arda Turan ispred u subotu susret u Kayseri's Kadir Has stadionu, ulaznice za koje je već rasprodan.

Turska mora uzeti sva tri boda ostati na Bosanci 'stazom prije dvije momčadi susreću u srijedu u igri koja je, s obzirom Bosne i Hercegovine struja prevlakom, još je jedan morati-pobijediti za sukob Terim's squad. "Postoji 12 bodova i dalje igrati za te ja ne mislim da BiH će poduzeti sve od njih", rekao je napadač Nihat Kahveci iz Turske pre-igra trening baza. "Mi svi žele ići na Svjetsko prvenstvo, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći doći."

Nedvosmislen 3-0 pobjeda u posljednjih mjesec dana je prijateljski protiv Ukrajine pod uvjetom dobrodošao poticaj za Nihat povjerenje i suradnju, iako njihov uzrok će biti oslabljen odsutnost kroz ozljeda ključnih Brazilski-rođen polutka Mehmet Aurelio. Ipak, posljednju riječ mora ići u izbornik Terim, koji je masterminded niz dramskih comebacks u Austrija / Švajcarska prošlog ljeta: "Tako dugo dok ste na pravom mjestu u pravo vrijeme, onda možete učiniti nemoguće mogućim

evo prijevod onog teksta..ma ljudi turska jje nasa i bozija..
cuj ovog kahvecija on misli da ce oni uzet 12 b..pa care valja vam doc u bih...ma samo ce vas u sanducima iznijet iz bit..kad podete iz turske obavezno se pozdravite s porodicom.
google translate.... :lol: :lol:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 02 sep 2009, 21:35

BIHfan je napisao/la:
miralem444 je napisao/la:Turska target misija nevjerojatnost
(FIFA.com) Wednesday 2. rujna 2009
Ispis
E-mail my friend
Dijeliti

Kada je napravljen izvući za europske zone 2010 FIFA World Cup ™ kvalifikacijske natrag u novembru 2007, bilo je malo promatrači koji je mogao vidjeti posljednjih Španjolskoj i Turskoj uzimanje gornjište-dva utora u Skupina 5. Gotovo dvije godine i stručnjaci imaju pravo da polovina, sa UEFA EURO 2008 Pobjednici leti visoko na prvo mjesto sa šest pobjeda iz šest. Ipak, umjesto Turske, treći-mjesto završiti na Koreja / Japan 2002, ili Belgija strane prepuna obećavajuće mlade zvijezde, to je Bosna i Hercegovina, koji su se čvrsto prianjanje na drugom mjestu.

Sudjelovanje u samo svoj treći FIFA World Cup Qualifying faze, Bosnia-Herzegovina Football Association (NFSBH) koji imaju samo pridružio FIFA 1996, balkanski opremiti vrlo brzo postati pravi snagu na europskoj razini. Zapravo, oni su osvojili četiri od njihovih šest utakmica u dijelu do sada, s njihova dva poraza, dolazite neparan cilj daleko do osnivanja heavyweights Španjolskoj i Turskoj. Što je više, oni su trenutno četiri točke jasno je potonji i na pole position na zahtjev grupe Južna Afrika 2010 play-off veza, kao i sve njihove outscoring rivala sa 18 golova do sada - dva više od La Roja.

"Imamo dobar trener i mi smo dobra ekipa, sa mladim igračima ulazi njihova trgovina u velikim klubovima. Duh unutar vod je strašan. Mi smo poput velike obitelji. Mislim da je tajna našeg uspjeha , "rekao je kapetan Emir Spahić FIFA.com. Centralni branič, koji igra za francuski klub Montpelier, oporavio od svinjske gripe nastup na vrijeme za Bosnu i Hercegovinu je predstojeće kvalifikacijske utakmice protiv daleko Grupa 5 donje strane Armenija i kod kuće u Tursku, 5. i 9. rujna respektivno.

"Možda će biti Turska igra koja definitivno odlučuje naša sudbina, ali susrećemo Armenija prvi i ne možemo si priuštiti da pogriješiti. Moramo uzeti jedan korak u isto vrijeme i vrlo pažljivo omotača", rekao je Spahić, prije zadiru u mogućnost postizanja sljedeće godine globalni eksponat. "Moje srce mi govori možemo učiniti. Uvijek sam vrlo optimistično i pozitivno i mislim da u ovom timu."

Nakon što je u zemlji nogometni navijači su na ulice slaviti dvije pobjede nad Belgija u March / April 's kvalifikacijama double-header, još veći izljev nacionalnog radost mogla biti u dućan bi trebao Miroslava Blaževića optužbe pobijedila Tursku u Zenici. "Najvažnije je sada da ne dozvoli ovu priliku skliznuti kroz prste", rekao je trener.
Moje srce mi govori mi to možemo napraviti. Ja sam uvijek vrlo optimistično i pozitivno i mislim da u ovom timu.
BiH Emir Spahić

Iako Bosna i Hercegovina kamp usredotočiti na uzimanje potpunosti iskoristiti svoju priliku da povijest, njihove turske kolege imaju borba na njihovim rukama ostati u utrci kvalifikacija. Fatih Terim strani, koji je imao uzbudljiv trči do zadnje četiri na EURO 2008, trebate samo pogledati na rekord od šest golova i pet podjeli kada je priznao krivicu za svoje drhteći pokušava kvalificirati za treću FIFA World Cup finale.

"Mi smo napravili nekoliko grešaka, ali smo također smo imali opterećenje od loše sreće ispred cilja. Ali, mi ćemo biti vrlo fokusiran protiv Estonije i stvari će se okrenuti od njih dobro za nas", izjavio turski veznjak Arda Turan ispred u subotu susret u Kayseri's Kadir Has stadionu, ulaznice za koje je već rasprodan.

Turska mora uzeti sva tri boda ostati na Bosanci 'stazom prije dvije momčadi susreću u srijedu u igri koja je, s obzirom Bosne i Hercegovine struja prevlakom, još je jedan morati-pobijediti za sukob Terim's squad. "Postoji 12 bodova i dalje igrati za te ja ne mislim da BiH će poduzeti sve od njih", rekao je napadač Nihat Kahveci iz Turske pre-igra trening baza. "Mi svi žele ići na Svjetsko prvenstvo, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći doći."

Nedvosmislen 3-0 pobjeda u posljednjih mjesec dana je prijateljski protiv Ukrajine pod uvjetom dobrodošao poticaj za Nihat povjerenje i suradnju, iako njihov uzrok će biti oslabljen odsutnost kroz ozljeda ključnih Brazilski-rođen polutka Mehmet Aurelio. Ipak, posljednju riječ mora ići u izbornik Terim, koji je masterminded niz dramskih comebacks u Austrija / Švajcarska prošlog ljeta: "Tako dugo dok ste na pravom mjestu u pravo vrijeme, onda možete učiniti nemoguće mogućim

evo prijevod onog teksta..ma ljudi turska jje nasa i bozija..
cuj ovog kahvecija on misli da ce oni uzet 12 b..pa care valja vam doc u bih...ma samo ce vas u sanducima iznijet iz bit..kad podete iz turske obavezno se pozdravite s porodicom.
google translate.... :lol: :lol:
dadada...**** te da nebih to ja prevodio..
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Dzoka The maniacs
Kontakt:

Post Postao/la Dzoka The maniacs » 02 sep 2009, 21:38

nije vezano za ovu temu imate na wogosci Famos=BiH Sad ce kraj 1 pol
TheManiacs 1987 BarceLona Catalonia! ZlaTan IBraHimoviC!

emir_

Post Postao/la emir_ » 02 sep 2009, 21:43

sve je to u redu, evo recimo, Slaven Bilic je pletikosu odmah prebacio na klupu kad je ovaj izgubio mjesto u spartaku a branio je Vedran Runje... ajde da supic ima klub i da brani dobro i neka ga prije begovica ali on mjesec dana trenira samostalno ili kako vec i da ima prednost u odnosu na asmira... nema smisla...
4-IN-A-ROW

karl hajnc rumenige
Kontakt:

Post Postao/la karl hajnc rumenige » 02 sep 2009, 21:44

Krenuti sa Muslimovicem pa poslije ubaciti Ibisevica,sa Begovicem na golu naravno.Za Hrgovica tu mjesta nema.
Trica im ne gine,a sa Turcima kom` obojci,kom´ opanci.Pa da vidimo cija majka crnu vunu prede...Sa Misketom kraljem!
Vidim nas u barazu protiv Hrvata i vidim Bilica kako se drzi za glavu poslije tekme kao Osim nekada davno protiv Videotona.Onako u nevjerici covjek stoji i ne zna na koju ce stranu dok Ciro uzdignutih pesnica i ozarena lica na rukama mase nestaje u povorci.
Afrika to je moj dream,Afriku volim srcem svim... 8-)

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 02 sep 2009, 21:46

karl hajnc rumenige je napisao/la:Krenuti sa Muslimovicem pa poslije ubaciti Ibisevica,sa Begovicem na golu naravno.Za Hrgovica tu mjesta nema.
Trica im ne gine,a sa Turcima kom` obojci,kom´ opanci.Pa da vidimo cija majka crnu vunu prede...Sa Misketom kraljem!
Potpis, apsolutno!
karl hajnc rumenige je napisao/la: Vidim nas u barazu protiv Hrvata i vidim Bilica kako se drzi za glavu poslije tekme kao Osim nekada davno protiv Videotona.Onako u nevjerici covjek stoji i ne zna na koju ce stranu dok Ciro uzdignutih pesnica i ozarena lica na rukama mase nestaje u povorci.
Afrika to je moj dream,Afriku volim srcem svim... 8-)
Ja Hrvate ne vidim u baražu. Doći ćemo glave onom pizdošu Ronaldu ;)

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 02 sep 2009, 21:51

kada sam upratio vijesti sa tekme isto sam prvo pomislio da ciro vise sprema za tursku. s druge strane isto zamazuje oci! zao mi je ako je hrgovic tako los ali se ne bi cudio (ne znam ima li to ikakvog smisla) da mu je ciro rekao da malo ohane i da se pokaze losiji nego sto jeste.vjerujem da su turci i satelitom sve to spijunirali
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 sep 2009, 21:54

džakailibu je napisao/la:kada sam upratio vijesti sa tekme isto sam prvo pomislio da ciro vise sprema za tursku. s druge strane isto zamazuje oci! zao mi je ako je hrgovic tako los ali se ne bi cudio (ne znam ima li to ikakvog smisla) da mu je ciro rekao da malo ohane i da se pokaze losiji nego sto jeste.vjerujem da su turci i satelitom sve to spijunirali
Ma proslu tekmu kako je odigrao u Furthu,strah bi me bilo staviti ga i protiv Boksita :roll: a bogzna i tamo je satelita bilo :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 02 sep 2009, 21:57

Ma ja, on je namjerno odigrao 47 utakmica loših pa će eksplodirati u Zenici :D Poslao bih ja njega na tribine, ne znam zašto ga je i zvao. Još jednom, čitajući postove na drugim temama, moram da ustvrdim: MRAVAC odličan!!! A sjetite se utakmice protiv Irana, i tada je bio jako dobar. ABD, još malo utakmica i on će biti izuzetno pouzdan reprezentativac. Umije nogama da igra a o visini i da ne govorimo.

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 02 sep 2009, 22:31

ccc kako nas ovi turski igraci podcjenuju , sto ce im se to osvetit

ciro je stari lisac, ima on nesto u rukavu ! :mrgreen:
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

elle
Kontakt:

Post Postao/la elle » 02 sep 2009, 23:04

golovi sa danasnje prijateljske protiv Famosa

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 02 sep 2009, 23:07

NoName je napisao/la:Ma ja, on je namjerno odigrao 47 utakmica loših pa će eksplodirati u Zenici :D Poslao bih ja njega na tribine, ne znam zašto ga je i zvao. Još jednom, čitajući postove na drugim temama, moram da ustvrdim: MRAVAC odličan!!! A sjetite se utakmice protiv Irana, i tada je bio jako dobar. ABD, još malo utakmica i on će biti izuzetno pouzdan reprezentativac. Umije nogama da igra a o visini i da ne govorimo.
:shock: Je si li te gledao utakmicu sa Iranom. Napadaci su ga prolazili kao banderu. Naravno da je dobar sa Famosom. Nek je imalo brzi protivnik obore ga u sekundi

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 sep 2009, 23:09

Dado je napisao/la:
NoName je napisao/la:Ma ja, on je namjerno odigrao 47 utakmica loših pa će eksplodirati u Zenici :D Poslao bih ja njega na tribine, ne znam zašto ga je i zvao. Još jednom, čitajući postove na drugim temama, moram da ustvrdim: MRAVAC odličan!!! A sjetite se utakmice protiv Irana, i tada je bio jako dobar. ABD, još malo utakmica i on će biti izuzetno pouzdan reprezentativac. Umije nogama da igra a o visini i da ne govorimo.
:shock: Je si li te gledao utakmicu sa Iranom. Napadaci su ga prolazili kao banderu. Naravno da je dobar sa Famosom. Nek je imalo brzi protivnik obore ga u sekundi
:roll: O cemu ti
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 sep 2009, 23:24

Predlazem administratorima da zabrane stavljanje tekstova na stranom jeziku bez prevoda, ja licno razumjem ali neko ne razumje pa se koristi ona budalastina zvana Google translate.

Ali evo ja cu prevesti za one koji ne razumiju.

Kada su u novembru 2007. godine izvucene grupe za SP 2010 u JAR - Evropska zona, posmatraci (odnosno exsperti) prve dvije pozicije u grupi 5 su bili rezervisali za Spaniju i Tursku. Medjutim blizu dvije godine poslje exsperti su polovicno upravu, jer pobjednik EURO-a 2008 Spanija koraca velikim koracima ka SP 2010 s sest pobjeda u isto toliko utakmica. Pored Turske, koja je bila treca reprezentacija svijeta na SP-u 2002, i reprezentacije Belgije koja u svojim redovima i vrhunske mlade zvijezde, BiH je ta koja cvrsto drzi drugu poziciju.

U svom trecem ciklusu kvalifikacija za FIFA SP, Fudbalska asosijacija Bosne i Hercegovine, koja je clanica FIFA-e od 1996. godine, ova zemlja je pocela igrati dobra nogomet na Evropskoj razini. Oni su u ovim kvalifikacijama od svojih sest utakmica dobili cetiri, s porazima s golom razlike od velesila kao sto su Turska i Spanija. Sto je jos vaznije oni se nalaze u pol-poziciji sto se tice Braza za SP 2010, jer imaju prednost nad rivalom od cetiri boda, i postigli su najvise golova u svojoj grupi tj. 18 - dva vise nego "crvena furija".

"Mi imamo odlicnog trenera (izbornika) i odlicnu momcad, s mladim igracima koji igraju zapazenu ulogu u velikim klubovima. Duh unutar ekipe je odlican odnosno strasan (u pozitivnom smislu). Mis smo kao velika porodica, i ja mislim da je to tajna naseg uspjeha" izjavio je Emir Spahic kapiten reprezentacije BiH za FIFA.com. Stoper koji igra za Francuskog prvoligasa Montepelier, na vrijeme se oporavio od svinjske gripe pred vazne utakmice njegovog tima u kvalifikacijama portivArmenije u gostima i Turske kuci, 5. i 9. septembra.

"Mozda je utakmica sa Turskom ta koja odlucuje nasu sudbinu, ali se prvo susrecemo s Armenijom i nemamo pravo na kiks. Moramo ici stepenicu po stepenicu i moramo biti veoma oprezni rekao je Spahic prije nego sto se je dotakao velikog natjecanja (SP 2010) naredne godine. "Moje srce mi govori da cemo uspjeti. Ja sam veoma pozitivan i optimistican i ja vjreujem u ovaj tim".

Nakon sto su navijaci okupirali ulice nakon dvije pobjede portiv Belgije u utakmicama koje su odigrane u martu/aprilu, a nacionalna radost bi dostigla vruhnac kada bi izabranici Miroslava Cire Blazevica u Zenici pobjedili Tursku. "Veoma je vazno da ne ispustimo ovu priliku, odnosno da nam ne sklizne korz prste" rekao je selektor.

Ztao sto igraci BiH se fokusiraju da ispisu historiju, njihovi konkurenti Truci moraju se boriti da bi ostali u utrci. Ekipa Fatiha Termia koja je imala uzbudljiv nastup na EURO 2008,i u ovim kvalifikacijama ima sest postignutih i pet primljenih golova, nasla bi se pred blamozom kada ne bih izborila svoj treci nastup na SP-u.

"Napravi smo nekoliko kikseva, ali takodjer nismo imali srece pred protivnickim golom, ali smo trenutno fokusirani na Estoniju i mislim da ce nam se ta nesreca vratiti (misli da ce u toj utakmici imati srece), rekao je Arda Turan igraca Glatasaraya, prije subotnjeg okrsaja na stadionu Kayseri's Kadir Has, gdje su sve karte rasprodate.

Truska mora uzeti tri boda kako bi ostala za ledjima BiH prije njihovog okrsaja u srijedu, koja BiH daje sansu da rijesi sve dileme. "U igri je jos 12 bodova, i ja ne mislim da ce BiH uzeti svih 12 bodova"rekao je napadac Nihat Khaveci prije treninga. "Svi zelimo na SP i ucinit cemo sve da se nadjemo tamo".

Pobjeda od 3-0 proslog mjeseca u prijeteljskoj utakmici u Ukrajini, dalo je dadatno povjerenje i optimizam za Nihata i kompaniju, i ako ce njihova ekipa biti oslabljenja ne igranjem kljucnog igraca Brazilskog proijekla Mehmeta Aurelia. Ipak posljednja rijec je u rukama slektora Terima, koji je na EURO 2008 imao dramaticne povratke svoje ekipe: "Ako ste tako dugo (valjda misli na posao trenera), u pravo vrijeme na pravom mjestu mozete nemoguce stvari uciniti mogucim".
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 sep 2009, 23:32

Kao prvo Spancima valja abd izgubiti od nas, i tako da nece zadrzati 100% ucinak!!!!
Dalje: Bih ce ispisati historiju, u to ne treba niko da sumnja. Naravno podrazumijeva se odlazak u Afriku.
I na kraju: Turci nemaju sta da traze protiv nas. Neka se nadaju da ih Estonija ne kurne, jer su pravo zeznuti, sto su Turci i osjetili na svojoj kozi!!!!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 02 sep 2009, 23:44

Kad ce vise....... jooooj! ubi me ovo cekanje, nervoza, nestrpljivost...... pojest cu se :o
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 02 sep 2009, 23:47

Elddar je napisao/la:Kad ce vise....... jooooj! ubi me ovo cekanje, nervoza, nestrpljivost...... pojest cu se :o
svi cemo jarane, svi cemo

izet fazlinovic
Kontakt:

Post Postao/la izet fazlinovic » 02 sep 2009, 23:54

Imam nekako jedan los predosjecaj.
Nadam se, da cemo pobjedtiti ermence ali ako izgubimo protiv turske onda ce biti tesko, da sacuvamo 2.mjesto.
Znaci nesmi mo nikako izgubiti, ako igramo nerijesno onda smo tkacili belgijance 100% i onda samo jos trebamo pobjediti estoniju i gotovo.
Sta vrijedi racunanje, sada samo vrijedi ono, sta ce zmajevi dokazati na terenu. :D

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 0 gostiju.