FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Zeljo ima najbolji tim i pravo cudo bi bilo da ne uzmu titulu.
Napisao si ti to fino i u vecini stvari bi se slozio sa tobom osim kad je Svraka u pitanju, a vidim dosta je ljudi napisalo Svraka igrac utakmice po meni ako bi morao birati najlosijeg u prvih 11 je bas Svraka i pored gola, pa imao je par dodavanja igracima Sirokog i to pravo u noge, al eto ne vidimo svi isto utakmicu...Inace cijela ekipa je odigrala disciplinovano a to je moguce jedino ako imas kuveta da trcis a to se jedino i moglo po onakom terenu.boccaccio je napisao/la:Prezadovoljan sam,s obzirom na uslove koji su vladali na terenu,i s obzirom da se radi o prvom kolu...pritisak na nase igrace je bio veliki,dosao je zaista respektabilan protivnik,igraci su jako dobro izdrzali pritisak vaznosti utakmice.
Iako je teren ogranicavao mnoge mogucnosti,ja sam u nasim igracima vidio da imaju ideju u igri,vidio sam spremnost ekipe i ova mi je utakmica unijela dodatan optimizam.Igracki,kada gledam,obradovan sam nacinom i pristupom u igri apsolutno svakog igraca.Nenormalna podloga je onemogucila da se ideje sprovode u djelo,pa se tako od Bekrica i Zebe vidjelo otprilike ono sto je i ocekivano,a to je da su se trudili,sa potezima su falili,ali je to i normalno u ovim uslovima.Golman nam je siguran i daje veliko rasterecenje nasim stoperima.Vrlo je to bitno za snagu unutar odbrane.Bekovski dvojac je mlad,skolovan i borben.Svaka im cast na odigranoj utakmici,kao da igraju deset godina seniorski fudbal.Rutinski i sigurno,imamo zaista dva perspektivna i dobra igraca na bokovima.Vidim tu vise mogucnosti i znanja u Kvesicu,ali i Colic je za mene totalno napredovao.
Ne sjecam se kada sam vidio da je Svraka bolje odigrao.Ja sam inace njegov veliki kriticar,i drago mi je da imam tu mogucnost da ga za promjenu i nahvalim.Definitivno igrac utakmice.Samo da ovako nastavi.Nijema je pretrcao kao pola tima zajedno.Defanzivno cista desetka,nebrojeno napada je prekidao i smetao,njegov problem bio je predaja lopte.Beslija se trudio,Zeba se trudio,Bekric je u pocetku nekako bio sakriven,kao da je bjezao od primanja lopte,no to je brzo ispravio,ali i za njega i Zebu se vidjelo da trpe zbog podloge.Bice odlican tandem kada budu bili i bolji tereni.Selimovic je po meni imao perfektno kretanje.Bas kako treba u napadu,medjutim nije za ovakav teren,da je i on imao bolju podlogu,mislim da bi bio konkretniji.
Puno smo pretrcali u prvom poluvremenu.Na onakvom terenu vrsiti jak pritisak,potrosi ogromnu kolicinu energije i mislim da smo na odmor otisli duplo umorniji od Sirokog.To nam se malo vratilo u drugom poluvremenu,ali eto,imali smo i malo srece.Cestitam igracima i strucnom stabu na velikom trudu i na tome sto su izdrzali pritisak prvog kola.Sada ce,vjerujem,biti lakse.
Nadam se da ce teren biti malo bolji za srijedu,i nadam se da ce uprava konacno progledati i vidjeti koliko se izgubilo i novaca i publike zbog svoje nesposobnosti.Jug bi morao biti osposobljen za srijedu.
Sirokom sve cestitke,odigrali su kolektivno,korektno i pokusali su u drugom nesto napraviti.I njima je falio teren.Sjajna su ekipa,a Vedran Jese je za mene definitivno najbolji odbrambeni igrac u BiH
Kao i ti ja sam zadovoljan!Jos samo da ove smetljare nalupamo i onda polako...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Na ovoj utakmici,gdje je podloga ovakva kakva je ,meni je najmanji problem bio ako neko pogrijesi u dodavanju,u predaji lopte,prosto jer je ono teren po kojem se jedva hoda...Ja sam gledao neke druge kvalitete,ako bi gledao po predaji onda bi mi Nijema bio definitivno najlosiji pojedinac,a on je meni bio jedan od boljih po kretanju,po destrukciji igre protivnika i po kilometrazi,pokrivao je svaki dio terena.To mi vazi i za Svraku isto,on je jednostavno bio taj faktor koji nije dozvolio Sirokom da preuzme igru u sredini terena u prvom poluvremenu,jos je stigao da bude i aktivan pa da i zabije gol..Ni Beslija nije imao nikakvu predaju,ni Zeba bog zna kakvu predaju lopte,Bekric onako sa predajom lopte...generalno nije bilo dobre predaje lopte,osim u par navrata,ali to je sve zbog podloge.Dijelom i zbog toga,Svraka je dosao u prvi plan jer je njegova motorika u prednosti u odnosu na ostale,pa je on i najmanje patio zbog ovakvog terena,jer on ne zna da igra lopte,a ovaj put je trcao ispravno...to je naravno samo moje misljenje 

http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
- spielführer_21
- Kontakt:
Zeba je "prodao" i poslao u bunar sijaset lopti, no to se prašta zbog terena, tako da ni Muameru ne treba zamjeriti. Za mene definitivno igrač utakmice, još bi pohvalio mlade bekove 

Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Gotovo si me ubjedioboccaccio je napisao/la:Na ovoj utakmici,gdje je podloga ovakva kakva je ,meni je najmanji problem bio ako neko pogrijesi u dodavanju,u predaji lopte,prosto jer je ono teren po kojem se jedva hoda...Ja sam gledao neke druge kvalitete,ako bi gledao po predaji onda bi mi Nijema bio definitivno najlosiji pojedinac,a on je meni bio jedan od boljih po kretanju,po destrukciji igre protivnika i po kilometrazi,pokrivao je svaki dio terena.To mi vazi i za Svraku isto,on je jednostavno bio taj faktor koji nije dozvolio Sirokom da preuzme igru u sredini terena u prvom poluvremenu,jos je stigao da bude i aktivan pa da i zabije gol..Ni Beslija nije imao nikakvu predaju,ni Zeba bog zna kakvu predaju lopte,Bekric onako sa predajom lopte...generalno nije bilo dobre predaje lopte,osim u par navrata,ali to je sve zbog podloge.Dijelom i zbog toga,Svraka je dosao u prvi plan jer je njegova motorika u prednosti u odnosu na ostale,pa je on i najmanje patio zbog ovakvog terena,jer on ne zna da igra lopte,a ovaj put je trcao ispravno...to je naravno samo moje misljenje

Pogledao sam i snimak utakmice i kazem ti generalno sam zadovoljan ekipom bili smo na visini zadatka cak se u pojedinim momentima i nazirala ideja i par dobrih akcija i slazem se da je teren odgovarao vise trkacima nego znalcima sa loptom, prijatno sam iznenadjen od recimo Colica puno zrelije nego sto je to do sada bio slucaj ali najbolja sansa sirokog opet je proizasla iz jednog takvog dodavanja Svrake i umalo da sve padne u vodu al eto bilo sto je bilo, svdjelo mi se i to kako smo igrali nakon vodstva ( do sada nismo imali to ) znalacki smo trosili vrijeme i nismo bezglavo jurcali ekipa sazrijeva i po meni bi bilo cudo da ispustimo prvo mjesto, ja bi zanemario u KUP i skoncetrisao se na ligu al ponavajuci Amara to se nece desiti.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Negdje sam procitao da je Niema najlosiji bio na tekmi,meni licno je lik bio opet najbolji zajedno sa Bekricem,koji je u napadu ganjao a Niema je bezbroj lopti stizao i spasavao sto je po meni u par navrata bilo kljucno juce...moje misljenje...nemam namjeru niskim se peglat oko ovog.
® GONGASHI POWERHOUSE ® Founder & Capitano ©
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300
Svraka je igrač koji daleko najviše pretrči u našoj ekipi. To Amar zna i cijeni, jer da nije tako, već bi neko drugi igrao na njegovoj poziciji.
Muamer Svraka je nakon Borca, apsolvirao i drugu jaku ekipu, Široki. Svaka čast.
Jednom prilikom sam, posvetio cijelu utakmicu kretanju fudbalera na terenu, sa naglaskom na sredinu terena. Ja sam se frapirao, kako taj momak garga. To nije normalno. I jučer je na dvadeset metara od gola Širokog pogrešno dodao loptu i uspio da se vrati i spasi čist gol. To u našoj ekipi može samo Svraka. Nebitno ko pogriješi u fazi napada, a i sam učestvuje u njemu, samo on može da se vrati i postavi u liniju.
Kada pogledamo našu postavku, na prvi pogled je to 4-2-3-1, a u suštini ona tako izgleda samo kada se branimo. Kada napadamo Svraka je taj koji ide naprijed i u fazi napada smo u formaciji 4-1-4-1.
Zamolio bih boccaccia da jednu utakmicu posveti posebnu pažnju na Svraku i njegovo kretanje, te iznese svoje mišljenje. Neka ga uporedi sa kretanjem igrača cijele ekipe sa osvrtom na sredinu terena.
Muamer Svraka je nakon Borca, apsolvirao i drugu jaku ekipu, Široki. Svaka čast.
Jednom prilikom sam, posvetio cijelu utakmicu kretanju fudbalera na terenu, sa naglaskom na sredinu terena. Ja sam se frapirao, kako taj momak garga. To nije normalno. I jučer je na dvadeset metara od gola Širokog pogrešno dodao loptu i uspio da se vrati i spasi čist gol. To u našoj ekipi može samo Svraka. Nebitno ko pogriješi u fazi napada, a i sam učestvuje u njemu, samo on može da se vrati i postavi u liniju.
Kada pogledamo našu postavku, na prvi pogled je to 4-2-3-1, a u suštini ona tako izgleda samo kada se branimo. Kada napadamo Svraka je taj koji ide naprijed i u fazi napada smo u formaciji 4-1-4-1.
Zamolio bih boccaccia da jednu utakmicu posveti posebnu pažnju na Svraku i njegovo kretanje, te iznese svoje mišljenje. Neka ga uporedi sa kretanjem igrača cijele ekipe sa osvrtom na sredinu terena.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Zna li neko od vas mozda hoce li se nesto poduzeti u vezi terena do srijede ? Da se barem malo sanira, ivalja ako je moguce. 

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- KB-TM87
- Kontakt:
teško, danas je zima još su najavljene padavine, bićemo sretni ako bude u onom stanju prije meča sa Širokim...Elegant je napisao/la:Zna li neko od vas mozda hoce li se nesto poduzeti u vezi terena do srijede ? Da se barem malo sanira, ivalja ako je moguce.
Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
Da je barem da vrijeme posluži, da se teren još isuši, jer uz aut liniju i ćoškove terena je nemoguće trčati, a kamoli igrati nogomet, noge propadaju u blatu. To se juče odlično vidjelo.
- KB-TM87
- Kontakt:
prelaziće se opet valjcima... samo da vrijeme posluži...
Željezničar - kult glavnog grada
-
- Kontakt:
...cetitike igracima i strucnom stabu na pobjedi
teren los, protivnik dobar i na mahove bolji, tako da je zadovoljstvo krajnjim rezultatom vece; junak utakmice ( svraka m. ), je mogao komotno biti i naj tragicar: sve ono dobro sto je ucinio, ponistio je (pre)velikim brojem pogresnih dodavanja u zoni i situacijama kada se takva greska skupo placa; po meni, niko se nije posebno istaknuo, cijeli tim je odigrao dosta dobro, s obzirom na teren

Iskreno, Svraka da ima taj zadnji pas i 90% tačnost predaje lopte, on bi komotno mogao igrati u timovima iz lige petice. Trku ima fenomenalnu, izgleda da mu je kapacitet pluća abnormalanal_akhisari je napisao/la:...cetitike igracima i strucnom stabu na pobjediteren los, protivnik dobar i na mahove bolji, tako da je zadovoljstvo krajnjim rezultatom vece; junak utakmice ( svraka m. ), je mogao komotno biti i naj tragicar: sve ono dobro sto je ucinio, ponistio je (pre)velikim brojem pogresnih dodavanja u zoni i situacijama kada se takva greska skupo placa; po meni, niko se nije posebno istaknuo, cijeli tim je odigrao dosta dobro, s obzirom na teren

FAN SHOP
18 KM maica

18 KM maica

- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ja sam davno rekao da je Svraka nezamjenljiv igrač u ovoj ekipe Želje, to su jučer najbolje vidjelo koliko nam znači samo njegova trka.
Posebno sam zadovoljan igrom Samira Bekrića, da je kojim slučajem teren bio bolji onaj Jefhton ga očima ne bi vidio, jučer je u par navrata Bekrić s lakoćom izašao na kraj s njim.
Ukoliko sa ovom ekipom uđemo i u kvalifikacije za Ligu šampiona imamo se čemu nadati, jer će igrači provesti najmanje još 4 mjeseca zajedno i bit će još uigraniji.
Trenutno ova ekipa nema slabu tačku.
Posebno sam zadovoljan igrom Samira Bekrića, da je kojim slučajem teren bio bolji onaj Jefhton ga očima ne bi vidio, jučer je u par navrata Bekrić s lakoćom izašao na kraj s njim.
Ukoliko sa ovom ekipom uđemo i u kvalifikacije za Ligu šampiona imamo se čemu nadati, jer će igrači provesti najmanje još 4 mjeseca zajedno i bit će još uigraniji.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Bianconeri1988 je napisao/la:Ja sam davno rekao da je Svraka nezamjenljiv igrač u ovoj ekipe Želje, to su jučer najbolje vidjelo koliko nam znači samo njegova trka.
ne pretjeruj

spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Mislim da pretjerujete jer jučer Željezničar nije pokazao ni 10 % svojih mogućnosti. U 1. poluvremenu smo imali par dobrih akcija u drugom ni naopako. Široki da je bio malo prisebniji mogao je vrlo lahko do boda. Lošoj igri i jedne i druge ekipe je kumovao loš teren. Mislim da Kerla treba da zamjeni Vasilića jer nakon njegove greške u 2.minuti Široki je mogao vrlo lahko do golašto bi vjerovatno odredilo tok utakmice. Za pohvalu je velika borbenost igrača i 3 boda koja su nam izuzetno važna za osvajanje titule.
- nookey
- Kontakt:
Gušo nas je spasio kod one šanse kad je izašao sam pred njega u drugom poluvremenu.
Da je bio bilo koji drugi golman ili bi 'ladno šutirao pored njega ili bi ga lobovao, ali Gušo gorostas ga je bukvalno prepao kad je istrčao!
Da je bio bilo koji drugi golman ili bi 'ladno šutirao pored njega ili bi ga lobovao, ali Gušo gorostas ga je bukvalno prepao kad je istrčao!

I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!
iam li igdje snimak utakmice ? 

21. nastala je ljubav .. FCŽ !
LA VECCHIA SIGNORA 1897
LA VECCHIA SIGNORA 1897
Baš moraš biti zlobna hinja sa skrivenim motivima ili čeznut da budeš originalan, pa reći da je Svraka bio najlošiji ili da se nije istakao
Mislim, kako uopšte neko može spomenuti njegovu izgubljenu loptu prosječne opasnosti, a prešutiti da je pretrčao 60 metara da filmski spasi zicer, koji se razvio iz te greške. Prosto nevjerovatno. Ili kad je poslao u reklame na sredini terena dvojicu igrača Širokog, jednog po jednog i predao Selimoviću kontru. Ili kad je kroz dvojicu krenuo i izborio faul na ivici 16. Pa onda i najgluplju loptu kad je prodao, nakon par odličnih driblinga, odmah je ponovo ukrao. Strašna partija.
Dotakao bih se i Nyeme, koji doslovno presiječe 10 lopti u 3 minute utakmice i to na fantastičan način, kad Široki pravi pritisak i po nekima je ovdje najlošiji, jer je imao lošu predaju
Ili pokušajte pratiti i defanzivni učinak ili makar odustanite od komentarisanja sveukupnog učinka na forumu. Eto, molim vas.
Ili kako neko kaže za Svraku da je mogao sve uništiti jednom izgubljenom loptom na sredini, prosječne opasnosti, a ne pominje kako je Bekrić MORAO sa pet metara, neometan, zabiti za 1:0, a nije ni zakačio loptu
...Nakon sjajnog prodora jučer fantastičnog Čolića... Kako može jedna obična izgubljena lopta Svrake biti gora od propuštanja čistog zicera?!
Najgori je bio Selimović, što sam znao, čim sam čuo da je u sastavu. On ne zna primiti loptu, on nema snage za ne za duel, već da sam ostane na nogama, kad ga lopta pogodi u daske. Od njega može biti koristi kad igra krilo, jer ima solidnu brzinu, koju pokaže svakih 10 utakmica, ali on sam u napadu... To je dokazana havarija. Ali znam da nepokretni Ramić ne bi bolje, tako da je bolje i ovo. Priznat ću da je Vernes izborio mnogo faulova, ali dosta ih je sudija navukao, koji sveukupno nije navlačio.

Dotakao bih se i Nyeme, koji doslovno presiječe 10 lopti u 3 minute utakmice i to na fantastičan način, kad Široki pravi pritisak i po nekima je ovdje najlošiji, jer je imao lošu predaju

Ili kako neko kaže za Svraku da je mogao sve uništiti jednom izgubljenom loptom na sredini, prosječne opasnosti, a ne pominje kako je Bekrić MORAO sa pet metara, neometan, zabiti za 1:0, a nije ni zakačio loptu

Najgori je bio Selimović, što sam znao, čim sam čuo da je u sastavu. On ne zna primiti loptu, on nema snage za ne za duel, već da sam ostane na nogama, kad ga lopta pogodi u daske. Od njega može biti koristi kad igra krilo, jer ima solidnu brzinu, koju pokaže svakih 10 utakmica, ali on sam u napadu... To je dokazana havarija. Ali znam da nepokretni Ramić ne bi bolje, tako da je bolje i ovo. Priznat ću da je Vernes izborio mnogo faulova, ali dosta ih je sudija navukao, koji sveukupno nije navlačio.
Trenutno korisnika/ca: Anpa, Balorda, ErosViverosViv, Kajkutenjoyer, kraljlavova, Lekqqq1921, Maestro^^, MrAmarOsim, TefalTava i 27 gostiju.