neka kozulj ce u dinamo...ŠB.TRN je napisao/la:Jure bio igrač Posusja,s nama nista nije imao!Naravno da je bolje da negdje igra,al gdje mi saljemo nase junire to je sramota.Politika nam je ocajnca.Jučer Nikola Marić brani cijelo poluvrijeme a Mikulić ni sekunde.A eto ostavili ga u klubu,momku 19 godina.Pa gdje to ima.Kvesica ostavljamo među 18 u Širokom a Zlomislića,Glavinu i ostale šaljemo po ovim vukojebinama,a bolji su igrači !!!Ustvari Glavina nije ni dobio pravu priliku ovdje.Ovaj Kožulj da je imalo pametan nikad ne bi otisao iz Zrinjskog,kod nas ce tesko dobiti priliku pored nasih zvijezda!!!
NK Široki Brijeg
Re: NK Široki Brijeg
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Bolan, znam. Al imas primjera stogod svejedno.ŠB.TRN je napisao/la:Jure bio igrač Posusja,s nama nista nije imao!Naravno da je bolje da negdje igra,al gdje mi saljemo nase junire to je sramota.Politika nam je ocajnca.Jučer Nikola Marić brani cijelo poluvrijeme a Mikulić ni sekunde.A eto ostavili ga u klubu,momku 19 godina.Pa gdje to ima.Kvesica ostavljamo među 18 u Širokom a Zlomislića,Glavinu i ostale šaljemo po ovim vukojebinama,a bolji su igrači !!!Ustvari Glavina nije ni dobio pravu priliku ovdje.Ovaj Kožulj da je imalo pametan nikad ne bi otisao iz Zrinjskog,kod nas ce tesko dobiti priliku pored nasih zvijezda!!!
Pa gdje bi ti slao juniore svega ti? Kome? Ako je u nas ocajna politika, a naravno da ima smijesnih odluka zbog vec navedenih stvari u BH nogometu i uopce stanju sporta u drzavu, ali i nepostojanju strucnjaka u omladinskim kategorijama, osim Kare recimo, a zamisli sada kakvo je tek stanje u ostalim klubovima. Pa sta ti predlazes, jel i to opet prica nasi su duplo bolji od svih ostalih? Daj bolan molim te, kad bi svi igrali imali bi 11 igraca iz Širokog Brijega u startnih 11 i eto ga. I gdje bi bili? Pa vise mi imamo nasih mladih igraca u kadru prve momcadi nego ubijedjen sam 90 posto klubova u premijer ligi. Jel malo imati u prvoj ekipi Brekala, Corica, Kvesica, Ivankovica, Ljubica, Kozula, Mikulica te uvjetno receno i Kozulja?
Sta fali Kvesicu? Sta je odigrao, odigrao je dobro i ima potencijal dovoljan za ovu ligu. Zlomislic, Glavina, u redu, sta, nek se pokazu ''u vukojebinama'', i sto ne bi i oni dozivjeli sudbinu Jure Ivankovica pa ih vratimo na taj nacin? Vi od pojedinih napraviste igracine bez da su odigrali ista znacajnije u karijeri dosad. Ako nema mogucnosti i prostora ovdje, jel bitnije da igra nego sjedi na klupi zbog NJEGA SAMOG? Gdje bi ih ti slao, a da nije vukojebina, u Hajduk mozda, Dinamo? Jel to zadovoljava nase megalomanske uvjete i razmazene domace igrace? Naravno uz uvjet da istisnu pritom Sharbini-a il Kovacica il Tomecaka. Daj bolan pogledaj malo sta pises.
Evo, pada mi na pamet sad npr. i plavo-bijela vecer. Juru znam godinama, Danu isto tako, mislis da su ustali sa mjesta i obisli malo ljude, proveselili se kao nekakvi domaci igraci? Jesu k.urac moj, drkali ondje nesto i glumili samo njima nesto poznato. Za Glavinu cu se i sloziti da je mogao biti rezervni igrac uvijek, ili je mogao Juri uzeti mjesto komotno, jer je brzi od njega i sposobniji. Ali nije. Nije ni prvi ni zadnji takav, takve stvari se u nogometu jednostavno desavaju. Ovakve price ne bi zadovoljila ni FC Barcelona jer uvijek, ali uvijek cete vi naci nekog igraca kojeg znate il da ti je nesto il da ti je osobna preferencija, i eno, amen ne valja, poslali ga u vukojebinu, ''a duplo bolji od tamo nekog''. Pa j.ebemu mater. Teesko ce ti bogami ijedan hipertalent propasti. Hoce jedino ako je retardiran u glavu.
A sto se tice Kozulja, on igra na poziciji Wagnera, sada i Bajana. Jel to ozbiljno mislis da zasluzuje priliku vise od njih i mjesto u startnoj momcadi? Uozbilji se. Dobivao je i vise nego dovoljno prostora u pripremama, i iskoristio je i prikljucen je prvoj momcadi, a fakticki ''jucer'' dosao, i dobivat ce jos prilika do kraja sigurno. Zar je to malo? Ako to nije dovoljno za mladog igraca, e pa, izvoli onda i ti na posudbu ako neces cekati jos godinu, dvije, kad bi takvi trebali upravo i zamijeniti Wagnera.
Ali ne, ti pricas o ''nasim zvijezdama'' koje zauzimaju prostor ovakvim mladicima, a to sto ti mladici nemaju MINIMUM respekta prvo prema klubu, pa prema starosjediocima kluba i prema nekim prirodnim procesima koje MORAS proci ako zelis igrati seniorski nogomet i dobiti mogucnost da igras u svom klubu, to je druga stvar i vise govori o takvima, nego bilo cemu drugom. Nabijem ja svakog takvog profesionalca na neku stvar kojem je kao iz ponizenja, sta li, otici na posudbu negdje ili pricekati svoju priliku ako je vec u kadru prve momcadi, i to ne radi se tu o ekipi koja ima luksuz da igra s cim hoce i kako hoce, nego ekipe kojoj je imperativ stalna borba za Europu. Ispada da se redom radi o potencijalima razine Inieste u njihovim godinama, a zamisli, zavrse u drugoligasima. Golemo. To me dalje jos podsjeca na primjer Dine. Pazi njemu ponudili bili posudbu prije par godina, da ne sjedi na klupi, i ovaj ''ucjenjivao'' klub kao ili cu igrati ili prekidam karijeru. HEJ! Nisam nista gluplje u zivotu svom cuo od jednog nogometasa, a cuo sam svasta. Nabijem ti ja na neku stvar i takvog igraca i silu i razmazenost, a i vas koji svako malo nadjete uvijek nekoga tko je ostao zakinut jer uvijek ce se netko takav naci. It's life. FUCKING DEAL WITH IT.
...Život za Široki...
Za ovog Ljubića nisam siguran da je nasa skola,al nema veze.Pa daj mi nabroji koji to nas igrač nije bolji od Jure,a da igra veznog igrača.Ja samo kazem da ovaj Kožulj kod nas nikada nece dobiti nikakvu priliku,Mikulić je nece dobiti,Markovic je nece dobiti.Zasto???Zbog talova u klubu koji odgovaraju danasnjoj strukturi.Svaki brazilac koji dođe,neko dobro prođe.I sada ostajem pri tvrdnji da su juniori bili bolji dok su igrali momci iz Širokog,i osvajali su i naslove i netko od njih je mogao postati i igrač.Zna se koje su to generacije i koji su to igrači.Dovoljno je vidjeti samo koliko je klub igrača upropastio,kad se sjetim Muse,od kapetana do igrača kojeg se sutalo.To za plavo.bijelu noc se slazem,i nije mi jasno sta ti igrači rade u Širokom.Da su kvaliteta -nisu.Ustvari za jednog znam zbog cega je tu a vjerojatno je i s drugim takva situacija.Vrijeme ce pokazati tko je bio u pravu.

- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Nebitno, nas je igrac. Pa, kad sam to ja branio Juru? Nikad. Govorim svejedno, jel malo koliko igra igraca iz Širokog Brijega, ne samo nase skole, nego naseg grada? Tko to svega ti jos to ima iz sredine od 30ak 000, a da je pritom jos i u vrhu? Sta bi te/vas zadovoljilo? Prvih 11 iz Širokog Brijega i da je svaki od njih neciji brat, rodjak, sin, sura, poznanik, prijatelj? Hoce li uvijek ''onaj drugi'' biti ''duplo bolji'', iako dva koraka nije napravio u seniorskom nogometu i kao razmazeno deriste ucjenjuje klub ili nekoga drugog jer mu ispod casti prihvatiti posudbu u ''vukojebinu'' ili sjesti na klupu i cekati priliku?
Odakle znas da Kozulj nikad nece dobiti priliku? Prvo je dobio nagradu za igre u omladinskom pogonu i isao na pripreme u Tursku s prvom ekipom, a da se razumijemo, tko je on, sta je, nego balavac? Poslije toga je dobio prilike na skoro svakoj pripremnoj utakmici i vjerujem da ce je i dalje dobivati jer je pokazao da zna igrati nogomet, a Karacic nije glup da takvo sto ne vidi, ta jel i sam promovirao par mladica na neki nacin. Dalje, sto Mikulic uopce mora dobiti sansu? Treci je golman, kad se oprosti Maric, moze biti drugi, al jasno je da ni u kojem slucaju nije u svojim godinama bolji ni od Bilobrka, pa cak ni Marica, tako da ta cinjenica sama po sebi njemu treba odredjivati gdje je i sta je on u poretku i ima da sjedi, suti i radi.
Markovic? Ono sto je odigrao, odigrao je nesigurno u dosta situacija, s opasnim kratkim pasovima i horizontalnim loptama koje NEMAJU mjesta u seniorskom nogometu osim ako se ne zoves Xavi, a ono drugo je odigrao prosjecno. Igra bolji igrac na njegov poziciji od njega samog i sta sad tu? Cinjenica. Sjedi, suti, radi.
Kakve veze imaju Brazilci? Tko je bio dobar, ostao je neko znacajnije vrijeme, ostali su ili se razisli ili poslani drugdje, dok su drugi ostavili duboki trag u Širokom Brijegu.
Znaci tebi je rijesenje da su nam juniori sastavljeni od igraca iz Širokog Brijega iskljucivo? Ti moras da se salis, reci mi da se salis? Hajde nas onda usput osudi na totalnu prosjecnost. Majke ti nema Barcelona toliko igraca i talenata u svom gradu da samo od njih opstanu nego vrebaju talente iz cijelog svijeta i ne razmisljaju uopce da li ce osvajati ti mladici titule u omladinskoj skoli, nego kako sto prije i sto lakse takvog jednog talenta osposobiti za ozbiljni nogomet, a ne j.ebeno naturanje djeci od malih nogu da na svaki nacin moraju doci do pobjede (sto je potpuno pogresna filozofija s obzirom otkad se sa njom pocinje, za razliku kada bi ona ustvari trebala poceti), a ti bi nas osudio na igrace iz Širokog Brijega, sredine od 30 000 ljudi. Pa smijesno, taman kao da nikad nogometa nisam igrao i sam pa vidio cega sve tu ima i o cemu pricate ccc.
Kakva bolan generacija, o cemu pricas, kao sto rekoh, tu je najvazniji j.ebeni sustavni rad kojeg su pojedini imali, odredjeni uvjeti i neka organizacija, a ti trofeji sami po sebi ne znace ama bas NISTA, shvati, NISTA, nula bodova, cak su u brojnim slucajevima samo indikatorima katastrofalnog rada drugih klubova u tom segmentu. Znas ti sta je jos poslije toga potrebno da takav jedan postane uopce UPOTREBLJIV igrac u seniorskoj momcadi, kamoli dobar igrac? Pa bolan imala ih je Sloboda kudikamo vise, npr., i ima i dan danas, pa nije u stanju to iskoristiti jer je jaz izmedju ta dva segmenta PREVELIK jednostavno i oni nemaju potrebnu struku i pripremu da takvo sto prevazidju, i ti tu moras znati neke stvari i nogom se u guzicu udarati da ti jedan jedini igrac iz generacije izadje kao potencijal za prvu momcad, kamoli da pricas o glupostima tipa ''bolje su igrali kad su igrali momci iz Širokog''.
Kako god, to su stvari koje ti vrlo povrsno gledas i analiziras u razlicitim vremenima i segmentima.
U pravu jesi u nekim stvarima, ne kazem uopce da nisi, i naravno da svatko sve to voli vidjeti u svom klubu i da veseli, mene prvog, presretan sam kad to vidim (ali i realan, a realnost je da je dosta razloga za postojece stanje, a pojedini to izdizu van konteksta i fantaziraju isuvise), al bogami podsjecas na kojekakvog propalog talenta ili isfrustriranog i iskompleksiranog oca nekog takvog, tipa Svrze i slicni, kojima primarna prica uvijek pocinje sa ''a moj mali je...'' Ma nabijem im bolan malog na k.urac i sve to, niste vi svjesni kolika ste kolektivno kao širokobrijeska publika postala razmazena derista i kvazi-lokalpatrioti, upravo radi takvih me nikad sjeverna simpatizerska tribina vidjeti nece, niti zelim, jer mi se ne slusaju debilizmi poluamaterskih papaka koji su umislili valjda da gledaju Barcelonu, a da im je dijete novi Messi. A sutra da se da prilika svim tim igracima koje si naveo, i da ne budu za seniorski nogomet, da pocnu grijesiti, prvi bi takvi stali u red da pljuju kao i prema pojedinim postojecim, i naklapali kako im to nesto utjece na kvalitet nogometa ili posjetu, iako cinjenica sve da im je i sve po volji, a da izostane rezultat, nasli bi opet razlog za ''diskusiju'', da se tako izrazim.
Smjehurija bolan, smjehurija, dobro razmisli malo o tome.
Odakle znas da Kozulj nikad nece dobiti priliku? Prvo je dobio nagradu za igre u omladinskom pogonu i isao na pripreme u Tursku s prvom ekipom, a da se razumijemo, tko je on, sta je, nego balavac? Poslije toga je dobio prilike na skoro svakoj pripremnoj utakmici i vjerujem da ce je i dalje dobivati jer je pokazao da zna igrati nogomet, a Karacic nije glup da takvo sto ne vidi, ta jel i sam promovirao par mladica na neki nacin. Dalje, sto Mikulic uopce mora dobiti sansu? Treci je golman, kad se oprosti Maric, moze biti drugi, al jasno je da ni u kojem slucaju nije u svojim godinama bolji ni od Bilobrka, pa cak ni Marica, tako da ta cinjenica sama po sebi njemu treba odredjivati gdje je i sta je on u poretku i ima da sjedi, suti i radi.
Markovic? Ono sto je odigrao, odigrao je nesigurno u dosta situacija, s opasnim kratkim pasovima i horizontalnim loptama koje NEMAJU mjesta u seniorskom nogometu osim ako se ne zoves Xavi, a ono drugo je odigrao prosjecno. Igra bolji igrac na njegov poziciji od njega samog i sta sad tu? Cinjenica. Sjedi, suti, radi.
Kakve veze imaju Brazilci? Tko je bio dobar, ostao je neko znacajnije vrijeme, ostali su ili se razisli ili poslani drugdje, dok su drugi ostavili duboki trag u Širokom Brijegu.
Znaci tebi je rijesenje da su nam juniori sastavljeni od igraca iz Širokog Brijega iskljucivo? Ti moras da se salis, reci mi da se salis? Hajde nas onda usput osudi na totalnu prosjecnost. Majke ti nema Barcelona toliko igraca i talenata u svom gradu da samo od njih opstanu nego vrebaju talente iz cijelog svijeta i ne razmisljaju uopce da li ce osvajati ti mladici titule u omladinskoj skoli, nego kako sto prije i sto lakse takvog jednog talenta osposobiti za ozbiljni nogomet, a ne j.ebeno naturanje djeci od malih nogu da na svaki nacin moraju doci do pobjede (sto je potpuno pogresna filozofija s obzirom otkad se sa njom pocinje, za razliku kada bi ona ustvari trebala poceti), a ti bi nas osudio na igrace iz Širokog Brijega, sredine od 30 000 ljudi. Pa smijesno, taman kao da nikad nogometa nisam igrao i sam pa vidio cega sve tu ima i o cemu pricate ccc.
Kakva bolan generacija, o cemu pricas, kao sto rekoh, tu je najvazniji j.ebeni sustavni rad kojeg su pojedini imali, odredjeni uvjeti i neka organizacija, a ti trofeji sami po sebi ne znace ama bas NISTA, shvati, NISTA, nula bodova, cak su u brojnim slucajevima samo indikatorima katastrofalnog rada drugih klubova u tom segmentu. Znas ti sta je jos poslije toga potrebno da takav jedan postane uopce UPOTREBLJIV igrac u seniorskoj momcadi, kamoli dobar igrac? Pa bolan imala ih je Sloboda kudikamo vise, npr., i ima i dan danas, pa nije u stanju to iskoristiti jer je jaz izmedju ta dva segmenta PREVELIK jednostavno i oni nemaju potrebnu struku i pripremu da takvo sto prevazidju, i ti tu moras znati neke stvari i nogom se u guzicu udarati da ti jedan jedini igrac iz generacije izadje kao potencijal za prvu momcad, kamoli da pricas o glupostima tipa ''bolje su igrali kad su igrali momci iz Širokog''.
Kako god, to su stvari koje ti vrlo povrsno gledas i analiziras u razlicitim vremenima i segmentima.
U pravu jesi u nekim stvarima, ne kazem uopce da nisi, i naravno da svatko sve to voli vidjeti u svom klubu i da veseli, mene prvog, presretan sam kad to vidim (ali i realan, a realnost je da je dosta razloga za postojece stanje, a pojedini to izdizu van konteksta i fantaziraju isuvise), al bogami podsjecas na kojekakvog propalog talenta ili isfrustriranog i iskompleksiranog oca nekog takvog, tipa Svrze i slicni, kojima primarna prica uvijek pocinje sa ''a moj mali je...'' Ma nabijem im bolan malog na k.urac i sve to, niste vi svjesni kolika ste kolektivno kao širokobrijeska publika postala razmazena derista i kvazi-lokalpatrioti, upravo radi takvih me nikad sjeverna simpatizerska tribina vidjeti nece, niti zelim, jer mi se ne slusaju debilizmi poluamaterskih papaka koji su umislili valjda da gledaju Barcelonu, a da im je dijete novi Messi. A sutra da se da prilika svim tim igracima koje si naveo, i da ne budu za seniorski nogomet, da pocnu grijesiti, prvi bi takvi stali u red da pljuju kao i prema pojedinim postojecim, i naklapali kako im to nesto utjece na kvalitet nogometa ili posjetu, iako cinjenica sve da im je i sve po volji, a da izostane rezultat, nasli bi opet razlog za ''diskusiju'', da se tako izrazim.
Smjehurija bolan, smjehurija, dobro razmisli malo o tome.

...Život za Široki...
Nema potrebe za tolikim postom,sve se moze jednostavnije objasniti.Sta je uradio Jefton,Bertosa koji jos nije dosao sebi koliko su ga pojedini igrači vozali po terenu.Sta je uradio Jure,Dane,Serdarušić,Marić pa da zasluzuju biti u nasem timu.Velike novce dajemo na prosječne igrače,sreca to nas proracun moze izdrzati.Devedeset posto juniora sa strane dovode ljudi koji imaju od toga nesto(od roditelja) klub od njih nema nista i nije mi jasno tko ih i drzi tu u Širokom.Ugovore nece nikad potpisati,al eto neka ih.I kojeg smo to igrača sa strane izbacili,ni jednoga,samo nasim momcima uzimaju priliku.Mislim na momke koji zele raditi i trenirati ne na tatine sinove.Treba dobro vidjeti koga dovodimo,momke od kojih ce koristi imati klub ili momke od kojih ce korist imati Galerija,Mexx....Krepani Velez,Sloboda i ostali igrače prodaju vani,a mi nase ne mozemo nigdje,jedino ako Maminjo se zaleti pa uzme prosječnog igrača,tipa Zakrića.Ako ovi lokalni zavrse u Fealu,svi u kući su im zadovoljni.Kazem da radimo pogresno u vecini segmenata,jedino sto smo izgradili infrastrukturu.Prazne tribine nam sve govore.Znači,nije nikome interes da publika uopce dođe,kao sto i ne dolazi.I sjeverna tribina i je najbolja,jer tu su ljudi koji prate klub od onih vremena kad smo bili tko zna u kakvoj i u kojoj ligi.Nasim igračima je predobro i zato se i ponasaju kao razmazene pickice,od Šilića do ostalih.Jedino Ješi skidam kapu zato sto je gospodin bio i ostao.Svaka cast nasoj upravi na uvjetima u kojima igrači i stozer radi ali da grijese u puno toga,to cu uvijek govoriti.Jesam li u pravu vidjet cemo.Inače na svakoj sam utakmici i prvenstvenoj i prijateljskoj,kako kosarci tako i na nogometu,da ne bi ispalo kako samo kukam i dolazim na derbije!!
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Jefthon je igracina za vecinu njih ondje, bio je igracina i u ruskoj prvoj ligi (nesto sto je bilo i ostat ce misaona imenica za sve igrace u nasem kadru, da se razumijemo, osim Bajana), bio je igracina i u Zagrebu. To sto evidentno nije u formi i mora se rijesiti par kg - druga stvar. To svi vide, ne izmisljas toplu vodu. Al ti tu uopce ne vidis sta bi nam znacio da bude u nekadasnjoj formi, nego automatski ocekujes da razvaljuje zato sto je stranac. E pa zato si ga i dobio s nekom manjom cijenom, odnosno zato si dobio da uopce dodje tu, inace ne bi ni primirisao Pecari. To vrijedi i za sve ostale takve igrace, vecinu koja dodje ces ti morati rehabilitirati (ista stvar je u kosarci, samo sto je ta liga osjetno jaca pa ima i neku vrijednost i samim time privlacnija je igracima, al pogledaj redom koga dobivas - npr. Vrbanc, Vladovic, Morovic, Dijan, sve redom slovili za odlicne kosarkase, ALI, svaki, al svaki od njih je dosao sa nekom ozljedom ili duzim periodom bez igre i ti si ih morao cekati i rehabilitirati, to je tvoja REALNOST, to je ono sto ti ogranicen fond novca moze dovesti, a u nogometu je taj fond jos OGRANICENIJI, iako je veci kolicinski od potrebnog za kosarku, al TEK TU shvatis koliko ti puno, puno vise novca treba za nogomet, ako zelis biti neki faktor, i jos se boriti s time u ovakvoj ligi pri tome, i naravno, povrh svega toga jos ugoditi nasim dezurnim zugatorima jer je tamo neki mali s Puringaja ''x puta bolji od Bertose'' ili vrlo vjerovatno novi Ronaldo, samo eto ne da mu se prilika), i to ti je tako zbog ugleda lige i zbog visokih cijena igraca na trzistu koje je hajmo reci nama dostupno, a VRLO je ograniceno, sto svjesno, sto iz drugih faktora.ŠB.TRN je napisao/la:Nema potrebe za tolikim postom,sve se moze jednostavnije objasniti.Sta je uradio Jefton,Bertosa koji jos nije dosao sebi koliko su ga pojedini igrači vozali po terenu.Sta je uradio Jure,Dane,Serdarušić,Marić pa da zasluzuju biti u nasem timu.
I jos nesto, kad sam vec kod Jefthona, ja koliko se sjecam upravo ti si (ispravi me ako grijesim) poceo i sa nosi onog Marciana i bla bla, dok je ovaj dosao inicijalno ozlijedjen, nije prosao pripreme s ekipom i nije bio u formi, a sta nam danas znaci nakon sto je sve to prosao? Najveci trkac u ekipi, nastranu tehnicka limitiranost, kao sto se i znalo da moze i treba biti, a zato je i doveden. E pa, tvoj problem je sto ne gledas dovoljno unaprijed. Sta je problem malo pricekati i vidjeti moze il ne moze? Jok, automatski ne valja, zauzima XYZ igracu mjesto.
Bertosa? Poceo osrednje, imao tu nesrecu da u jednom od prvih nastupa za protivnika imao igraca klasu iznad ove lige, al je i tada imao mogucnost trke makar, to sam odmah rekao, a danas je tu mogucnost zadrzao, jedan je od rijetkih koji moze napraviti 10 sprintova po osnovnoj liniji u onoj ekipi i postao sigurniji u sebe. Za nasu ligu sasvim ok igrac. Mislim da je bespredmetno uopce pricati da li je bolji igrac od Markovica i sl. Pa to nije uopce za istu recenicu dok zadnje navedeni ne skupi makar jednu sezonu seniorskog nogometa, a ti bi ga gurnuo u vatru. Pa svaki iole bolji ofenzivac bi ga pojeo dok mu jos glas u potpunosti ne mutira.
Serdarusic ne zasluzuje biti u timu? Zelen si brate, dobro zelen, ne sjecas se ni njega, a niti vidis koliko je kvalitetniji na lopti od svih nasih defanzivaca zajedno. I Serdarusic u formi je igracina za Glavinu, Ivankovica, Kozula i navedi jos par nasih igraca slobodno - zajedno.
Jure, Dane su mi nebitni, ne preferiram, a Maric je bogami golman i po' nekad bio za pola premijerligaskih golmana danas, ne vidim zasto ne bi zasluzio biti rezerva, nije kao da je prva opcija ili neki faktor. Treba ga sutnuti ove sezone i dovesti mladica koji je u debelo zelenim godinama za golmana i forsirati ga kao drugog golmana? Po cemu, zaboga? Posudba, tocka. Ako nije u stanju cekati priliku koja ce vjerovatno biti njegova cim se doticni oprosti, e onda ne znam, izvoli u FEAL, kako kazes.
Relativan ti je termin ogromne novce. Za cije prilike, svjetske, ili nase?Velike novce dajemo na prosječne igrače,sreca to nas proracun moze izdrzati.Devedeset posto juniora sa strane dovode ljudi koji imaju od toga nesto(od roditelja) klub od njih nema nista i nije mi jasno tko ih i drzi tu u Širokom.Ugovore nece nikad potpisati,al eto neka ih.
Znas ti kad Široki ne bi davao ''ogromne novce na prosjecne igrace''? Onda kad bi prestao dovoditi igrace iz Hrvatske koji su skuplji samo zato sto su igrali ili igraju HNL, al eto Hrvati su, pa zadovoljava publiku, a pocne dovoditi igrace iz BiH, neovisno o nacionalnosti, koji su vec izgradjeni i kvalitetni igraci, ali i s nizom cijenom zbog toga odakle su ponikli i gdje igraju. E tada Široki nece bacati ''ogromne novce'', jer ce sa istim novcem imati duplo bolju momcad. No, to je druga prica. Ali ovo ti je prvi i krucijalni element koji ti moras shvatiti, ako cemo mi nastaviti ovu raspravu.
A u koji to klub ne dovode igrace sa strane neki treci ljudi? Gdje toga nema danas u modernom nogometu i po cemu klub od njih nema nista u svakom mogucem slucaju? Mislim, halo, pa jesi ti svjestan o cemu ti pricas? Široki se sa kampom i uvjetima trudi postati nesto van lokalnih okvira, mamac za siru nogometnu populaciju u BiH, a po tvojoj prici su nepotrebni, jer mi smo sami sebi dovoljni? Smijesno. Sta smo mi bolan, Barcelona, sa populacijom od 10 milijuna mozda? Ne znam kako vam se da toliko fantazirati.
Pa ti se salis? Pa evo ti samo dva aktualna reprezentativca BiH - Papac i Pandza. Da ih nismo mozda mi ''rodili'' ili su odnekle dosli ''uzeti nasim momcima priliku''? Ma sramota da ih bude.I kojeg smo to igrača sa strane izbacili,ni jednoga,samo nasim momcima uzimaju priliku.Mislim na momke koji zele raditi i trenirati ne na tatine sinove.Treba dobro vidjeti koga dovodimo,momke od kojih ce koristi imati klub ili momke od kojih ce korist imati Galerija,Mexx....
I cekaj malo, jel to od nasih momaka nema korist Galerija, Mexx il sta vec? Oh. My. God.
Pa razmazeniji su ovi iz Širokog Brijega jedno x puta, i gori, a pola ih znam osobno il sam sa njima igrao i dan danas igram, i netko ce mi tvrditi suprotno? Dosta bolan forsiranja nekoga samo zato sto je kao nas il sta vec. Forsiraj nekoga zato sto je dobar, a boli me k.urac odakle je i ciji je, zaista previse slusas isfrustrirane papke na tribinama.
Pa o tome ja tebi covjece i pricam. Sta ti svega ti ocekujes iz premijer lige BiH, da ovi ponikli u Širokom Brijegu svi se redom prodaju u hiperklubove? Pa ti nisi dobar. I da, znas zasto ''krepani'' Velez, Sloboda i nebitno tko jos prodaju vani nesto? Pa zato sto imaju hebene profi menadzere. Pa znas ti koliko ima profi menadzera u ovom nasem dijelu? Jedan jedini. Jedan jedini koji nesto moze napraviti, a uopce se ne bavi tim igracima. Znas koliko ih ima po Bosni, Bosnjaka, Srba? Ihhh. A momak moj, ne shvacas sta pricas uopce.Krepani Velez,Sloboda i ostali igrače prodaju vani,a mi nase ne mozemo nigdje,jedino ako Maminjo se zaleti pa uzme prosječnog igrača,tipa Zakrića.Ako ovi lokalni zavrse u Fealu,svi u kući su im zadovoljni.
I da, sta sad sto je vecini FEAL vrhunac? Pa bolan nisi ni svjestan koliko talenta, al prije svega truda, rada i zalaganja treba da uspijes, a ja tebi jos jednom cu spomenuti primjer doticnog ''naseg momka'' koji je pricao kako ce se ostaviti nogometa ako ga posalju na posudbu. Eto, to ti je razmisljanje ''naseg momka'', i vise nego zrelo i inteligentno, nema sta. I on bi trebao uspjeti? On bi mi trebao bitniji biti automatski nego netko tko ce doci sa strane i mozda ustvari i cijeniti pruzenu priliku cisto zato sto je iz Širokog? Da je Leo Messi ja bi ga nogom u guzicu zato sto je tup u glavu. I bezobrazan.
Pa, sto mislis da se gradila ta infrastruktura? Sto mislis cemu sporazumom sa Dinamom? Sto mislis zasto Karacic uvodi mlade igrace pomalo i zasto je Toni postavljen kao sef omladinske skole da makar NETKO tko zna s mladima radi tu? Bolan orijentiraju se na neke stvari, najlakse je reci nista ne valja i nikad nece ni valjati. Vec sam ti rekao sta Širokom treba, nisu tu uopce bitni nikakvi nasi momci, igraci, niti ista deseto, nego kvalitetna struka i kadar.Kazem da radimo pogresno u vecini segmenata,jedino sto smo izgradili infrastrukturu.Prazne tribine nam sve govore.Znači,nije nikome interes da publika uopce dođe,kao sto i ne dolazi.I sjeverna tribina i je najbolja,jer tu su ljudi koji prate klub od onih vremena kad smo bili tko zna u kakvoj i u kojoj ligi.
Da, prazne tribine govore o razmazenoj publici. A da se razumijemo, boli me k.urac hoce li itko od takvih doci, ja cu doci da igramo zadnju ligu, a takvi nece ako im nesto fali, pa sve da mu vlastiti sin igra tu svaku utakmicu, al ce zato srati i zugati sve dok se to ne desi. I onda ce svejedno biti nezadovoljan. Eto, to ti je Široki Brijeg.
A o sjevernoj tribini i polovici tamo - LOL. Neka, hvala. Strucnjak do strucnjaka, nema sta.
Naravno da se ponasaju razmazeno, daj mi te nogometase koji globalno ne djeluju kao hrpa neobrazovanih, razmazenih zvijezda. Mislis da jedino ti imas takvo misljenje o svojim nogometasima? Smijesno.Nasim igračima je predobro i zato se i ponasaju kao razmazene pickice,od Šilića do ostalih.Jedino Ješi skidam kapu zato sto je gospodin bio i ostao.Svaka cast nasoj upravi na uvjetima u kojima igrači i stozer radi ali da grijese u puno toga,to cu uvijek govoriti.Jesam li u pravu vidjet cemo.Inače na svakoj sam utakmici i prvenstvenoj i prijateljskoj,kako kosarci tako i na nogometu,da ne bi ispalo kako samo kukam i dolazim na derbije!!
Ali, ja cu tebi nesto nadodati tu - gori su ovi domaci sto puta. Jel potreba da nama u Banja Luci dolazi jedan Dejan Bandovic i place pred nama, a ti ''nasi momci'' o kojima pricas davno otisli, ni pozdraviti se s navijacima? Koliko si ti puta ovo dozivio negdje na strani? Ja jesam, i tek tu i u nekim druzenjima ti neke stvari vidis, stoga, pusti mi te price.
Momak, dobar si ti decko, imas ti nekih validnih pitanja i poanti i ja se slazem u nekim dijelovima zato sto su to elementarne i jasne stvari koje bi svi voljeli, ali bogami pun k.urac stvari ti tu ne vidis ili nisi dozivio, a drugacije bi malo razmisljao, a bez uvrede, al ja iskreno ne mislim nakon ovog napisanog teksta da imas vise od 18 godina.
Dalje, naravno da uprava grijesi i puno toga, al hocemo li potencirati samo to? Ima ih puno, PUNO gorih, 90 posto ove lige bi dalo lijevu ruku da moze biti u takvoj poziciji danas. A ne moze. Ali, ne.
Ne govorim ja tebi niti sporim ista, al imas poremecene vrijednosti i vidjenje svega toga, a ne vidis siru sliku i kompletno stanje BH drustva i BH nogometa uopce gdje bi ti da funkcioniras besprijekorno i uvodis neke novine i dizes ligu na neki nivo, a na osnovu cega, nicega, sve dok se neke stvari ne promijene, a to ne moze sam Široki Brijeg napraviti.
...Život za Široki...
Bojim se ista ti odgovoriti,trebat ce mi sati da sve uspijem procitati.S vecinom tog tvog napisanog se ne slazem,al ima i dobrih stvari,po meni.To za Bandovića je smijesno.Sto nije Šilić plakao kad jedini nije htio Škripare pozdraviti???Uzimas samo primjere koji tebi odgovaju.Ja se nadam da ja griješim i da cemo mi ove sezone napraviti neki veci uspjeh.Nogometu bi kosarka trebala biti uzor,HKK Široki.Znam da si to jednom objašnjavao,pa ne moras opet,kako je to velika razlika,bla,bla bla....Napisao bih ti jos nesto sto sam zaključio iz tvog pisanja,al ti to ne bi leglo.Pozdrav!
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
A ne shvacas sta hocu da ti docaram. Al eto. Kriterij nije i ne moze biti isti za neke stvari, niti su polazne tocke iste za stvari s kojima ti nogomet u BiH usporedjujes. Nisu, ne mogu biti. Ja ti govorim sta bi Široki mogao, kako bi smanjio taj neki jaz, a to da on moze opstati na nacin na koji si zamislio, s ogranicenom bazom igraca i iskljucivosti, mogao bi, zasto ne. U zupanijskoj ligi.
...Život za Široki...
Pozdrav za sve navijače Širokog !
Ja sam iz Brčkog i odnedavno sam počeo da skupljam ulaznice sa fudbalskih utakmica.
Nemam niti jednu sa neke od utakmica Širokog igranih u Širokom Brijegu.
Ako neko ima ulaznicu sam bilo koje utakmice bio bih mu zahvalan da mi je pošalje.
Možete mi se javiti na mail [email protected]
Ja sam iz Brčkog i odnedavno sam počeo da skupljam ulaznice sa fudbalskih utakmica.
Nemam niti jednu sa neke od utakmica Širokog igranih u Širokom Brijegu.
Ako neko ima ulaznicu sam bilo koje utakmice bio bih mu zahvalan da mi je pošalje.
Možete mi se javiti na mail [email protected]
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
ŠIROKI BRIJEG - Pred sami nastavak proljetnog dijela Premijer lige u prostorijama kluba NK Široki Brijeg održana je tiskovna konferencija na kojoj su se pojavili trener Karačić, te stoper Širokobriježana Slavko Brekalo i novopridošli Brazilac, otprije poznati Ricardo Bajano.
„Veći pritisak je ipak na Željezničaru, oni moraju razmišljati o tomu što ako im se dogodi poraz. Ovo, naravno, nije prijetnja, ali veliki su izgledi na našoj strani zbog toga manjeg pritiska u derbiju. Rasterećeni možemo dobiti jako puno“, kazao je na konferenciji za novinare Branko Karačić.

Šef stručnog stožera dodao je kako Široki Brijeg „bez straha odlazi na Grbavicu, iako uz puni respekt Osimu i njegovoj momčadi“. „Mislim da je start vrlo bitan, ali ne i presudan. Težak teren će biti problem za obje momčadi, jer gajimo kombinatoriku, s puno kratkih dodavanja, a to neće biti moguće u subotu. Džidić sigurno neće igrati, Marciana ćemo pokušati osposobiti za nastup nakon preležane gripe, a svi ostali su na raspolaganju. Svjesni smo da Željo ima izuzetno kvalitetne pojedince poput Zebe, Bešlije, Smajića, zatim i neugodnog Adilovića, a izuzetno su opasni u prekidima. Ako uspješno riješimo skok igru, sigurno će i naši izgledi za pozitivan rezultat narasti“, zaključio je Karačić.
Slavko Brekalo je kazao da je atmosfera u momčadi vedra, „radili smo mnogo, sada to treba pokazati u derbiju“. Izrazio je uvjerenje da će uspješno zamijeniti Džidića i istaknuo, kao i Karačić, kako Široki ovom utakmicom može „puno dobiti“.
Glasnogovornik Mario Marušić istaknuo je kako NK Široki Brijeg očekuje u derbiju korektne uvjete za igru, na razini onih kakve je imao Željezničar, kao i sve druge momčadi koje su gostovale na Pecari.
Na kraju pressice službeno je predstavljen povratnik Ricardo Bajano koji je izrazio zadovoljstvo što je ponovno u Širokom i što će zaigrati zajedno s bratom Wagnerom u, vjeruje, šampionskoj momčadi.

„Veći pritisak je ipak na Željezničaru, oni moraju razmišljati o tomu što ako im se dogodi poraz. Ovo, naravno, nije prijetnja, ali veliki su izgledi na našoj strani zbog toga manjeg pritiska u derbiju. Rasterećeni možemo dobiti jako puno“, kazao je na konferenciji za novinare Branko Karačić.

Šef stručnog stožera dodao je kako Široki Brijeg „bez straha odlazi na Grbavicu, iako uz puni respekt Osimu i njegovoj momčadi“. „Mislim da je start vrlo bitan, ali ne i presudan. Težak teren će biti problem za obje momčadi, jer gajimo kombinatoriku, s puno kratkih dodavanja, a to neće biti moguće u subotu. Džidić sigurno neće igrati, Marciana ćemo pokušati osposobiti za nastup nakon preležane gripe, a svi ostali su na raspolaganju. Svjesni smo da Željo ima izuzetno kvalitetne pojedince poput Zebe, Bešlije, Smajića, zatim i neugodnog Adilovića, a izuzetno su opasni u prekidima. Ako uspješno riješimo skok igru, sigurno će i naši izgledi za pozitivan rezultat narasti“, zaključio je Karačić.
Slavko Brekalo je kazao da je atmosfera u momčadi vedra, „radili smo mnogo, sada to treba pokazati u derbiju“. Izrazio je uvjerenje da će uspješno zamijeniti Džidića i istaknuo, kao i Karačić, kako Široki ovom utakmicom može „puno dobiti“.
Glasnogovornik Mario Marušić istaknuo je kako NK Široki Brijeg očekuje u derbiju korektne uvjete za igru, na razini onih kakve je imao Željezničar, kao i sve druge momčadi koje su gostovale na Pecari.
Na kraju pressice službeno je predstavljen povratnik Ricardo Bajano koji je izrazio zadovoljstvo što je ponovno u Širokom i što će zaigrati zajedno s bratom Wagnerom u, vjeruje, šampionskoj momčadi.

...Život za Široki...
Mi za godinu dana ne mozemo napadača kupiti.Pa ovaj Roskam nigdje ne moze igrati napadača,3 prekrsaja napravi u napadu,to moze samo glup igrač.S Kvesićem sam odigrao 300 utakmica i steta je sto nije kod nas,al ....
Ivanković,Zakarić,Ćorić,ispade nasi iz Širokog najgori.Majko mila komu mi placu dajemo.Uprava dade Blato Velezu,lijep potez al koliko nas mrze a vi im to omogucujete je sramota.A kad su u upravi isti kao i oni sto zvijezdu nose!!ŠB.TRN je napisao/la:Mi za godinu dana ne mozemo napadača kupiti.Pa ovaj Roskam nigdje ne moze igrati napadača,3 prekrsaja napravi u napadu,to moze samo glup igrač.S Kvesićem sam odigrao 300 utakmica i steta je sto nije kod nas,al ....
Jefton,Roskam,Ivankovic brate mili tarabe zive,nastavite li ovako nepise vam se dobro....
-
- Kontakt:
Šteta za poraz, parirali smo Želji u 2.poluvremenu, imali smo kontrolu igre ali nije išlo
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
Dobro je Široki odigrao. Najbolji u širokom su bili stoper (broj 8. čini mi se Ješe), Marciano i golman.
Ti nisi ni gledao utakmicu... Kakav Marciano, covjek nije ni igrao...ublehas je napisao/la:Dobro je Široki odigrao. Najbolji u širokom su bili stoper (broj 8. čini mi se Ješe), Marciano i golman.
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...
Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
da li je igrao Mladen Jurcevic za siroki? 

- slogauskoplje
- Kontakt:
jenkvitez je napisao/la:da li je igrao Mladen Jurcevic za siroki?

Sloga Uskoplje
Svaka cast na otvorenoj igri,na onom terenu je bilo tesko hodati a kamoli igrati.Pobjedili smo ali i viste mogli do boda,onaj je promasio vec vidjen go.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
Imal kod vas još ovih kao Kvesić ?
Jel br.16 Ćorić,igrao na desnom krilu? nešto ga naši baš nahvališe
Jel br.16 Ćorić,igrao na desnom krilu? nešto ga naši baš nahvališe

Einigkeit und Recht und Freiheit
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Doktorinho, ik0ik0, Kajkutenjoyer, lakilone, MikiPirs, rishovski, ultrazonfa, Venom, WeekendOffender, Zhustri i 35 gostiju.