FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Klare

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Klare » 08 mar 2012, 02:09

@Valencia, nismo mi subjektivni, nego vi ne znate. :mrgreen:

Jetso,
A neka, de mi reci zašto spamaš? :? :D
Reci nešto ozbiljno, da li treba Riberi u sredinu, ili ne. :?
Dva igrača ne mogu biti podjednaka, ko je bolji, Riberi ili Roben :? , znači nema yebanja, a da ti ne uđe. :lol: Ili tamo, ili 'vamo, sredine nema. :mrgreen:

effe, nemoj mi samo tih Moninih, možeš mislit', hej ono priča s djevojkom i ovamo piše u isto vrijeme :? , da mi je Bogdo vidjeti kako to izgleda, dobro još nije rekao da piše u poziciji konja. :lol:

Al' tu prokletiju neću, ne smijem, zna secko zašto, ako imalo znam, vjerujem da ni on neće, ili možda hoće? :?

A znači omer prisvojio pošiljku, izgleda da se tu ogromna baja krije, možeš misliti. :D

Uh, doba su, idem, mora se sutra ustajati. :)

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 08 mar 2012, 02:20

Klare je napisao/la: Jetso,
A neka, de mi reci zašto spamaš? :? :D
Cuj Jetso. :lol:
Ja sam svoju spamersku karijeru najavio, samo sto me niko nije shvatio ozbiljno. Eh eto vam sad. :twisted:
Klare je napisao/la:Reci nešto ozbiljno, da li treba Riberi u sredinu, ili ne. :?
Apsolutno sam za to da se proba. Nisam siguran da bi proslo, ali je vrlo moguce.
Al' k'o sto rekoh, ne sada. Treba sacekati ljetne pripreme, pa onda uvjezbavati takve stvari.
Preozbiljno je to da bi se tek tako radilo. ;)
Klare je napisao/la: Dva igrača ne mogu biti podjednaka, ko je bolji, Riberi ili Roben :? , znači nema yebanja, a da ti ne uđe. :lol: Ili tamo, ili 'vamo, sredine nema. :mrgreen:
Rekoh da su u pet deka, i stvarno velike razlike nema.
Al' ako vec moram, reci cu da je pet deka vise na strani... taram taraaaam... Robbena.
Ipak protiv najvecih protivnika od njega prije ocekujem eksploziju , nego od Riberyja.
Eto, jel' ti dusa na mjestu :?:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 08 mar 2012, 10:24

valencija je inace (ne)covjek koji voli da siri lazne vijesti, da laze o drugim forumasima, potvara i optuzuje za nesto sto nisu uradili, zar ne?
Secer
Do sada nisam upoznao covjeka sa vise arogancije, a manje pokrica. Samo tvoje pisanje odaje polupismenost i intelektualnu limitiranost. Ti covjece imas kompleks vise vrijednosti i tipicni 'mesijanski sindrom'. To dovoljno pokazuje pismo upuceno Jupu :mrgreen: . U kojem ti paralenom paralelnom univerzumu zivis, pobogu si. Spusti se malo, na ovom podforumu ima nekolicina momaka koji su u svakom pogledu ispred tebe pa se opet ponasaju pristojno.
arogantan da, ali samo prema onima koji misle da su pokupili svu pamet svijeta a u stvari nemaju pojma.
jao, pogledajte ovog ´valensiju´ i uvjerite se da na svijetu postoji strucnjak za sve pocevsi od sporta a zavrsavajuci na psihologiji. deriste sebi uzima za pravo da pravi nekome dijagnoze :lol: nije li najprece da je napravis sebi, jer covjek koji sam sebe pobija postom napisanim nekoliko minuta nakon prvog, ne moze biti nista do slucaj za psihologa. labilna i beskarakterna licnost koja odgovara uvredama svakome ko njegovu ´fudbalsku kompetentnost´ dovodi u pitanje. ostalim citateljima savjetujem da pogledaju postove effea, klare i dzet seta i nauce kako se druziti na forumu i od pdf-a na kojem postas napraviti najbolji.
momci, svaka cast. stvarno sam uzivao citajuce ove opustene komentare.
mislim da je kolega romario prilicno dobro objasnio zasto gomez ne moze igrati u formaciji 4-3-3, a ti ga i dalje furas.
Al' kada je igrao Drogba 4-3-3, moze i Gomez.
naravno. ti si najbolji dokaz da svako moze sve. kako drugacije objasniti da jedna neznalica poput tebe pise na forumu i na najgori moguci nacin izvrijedja svakoga ko mu pokusa objasniti cinjenicno stanje.

jedan spori svajnstajger bi se tesko uklopio u tu formaciju. sakiri nikako. igraci koji bi igrali ispred gustava moraju biti podjednako dobri u defanzivi i ofanzivi, moraju biti neumorni trkaci i beskompromisni borci i radilice.
Jos me neko treba ubjedjivati da Luco, Mota i Balak mogu, a Svajn ne moze igrati centralnog veznog u formaciji 4-3-3.
gdje sam ja to napisao da svajnstajger ne bi mogao igrati u toj formaciji?
momcino, ti si izgubio vezu sa stvarnoscu, haluciniras, prividja ti se da sam napisao ono sto u stvari nisam(imas kriva uvjerenja), nisi u stanju kontrolisati emocije itd.
cekaj, zar ovo nisu simptomi sizofrenije?
i ono se naslo da meni pravi dijagnoze :lol:
dalje, roben ne moze igrati tu poziciju(lazna devetka)...
Valencia je napisao/la:Nisam ni rekao da moze.
Ja cu pojesti monitor ako Riberi odigra iole dobru sezonu na poziciji koju u Barsi igra Mesi ili Kagava u Dortmundu. On nije taj igrac. Njegov najveci kvalitet su prodori u trku. Nema on potrebne karakteristike za poziciju ofanzivni vezni/poluspic. Ako vec to imate na umu, onda bolje da ste predlozili Robena koji ima neuporedivo bolje karakteristike za tu poziciju. Al' nije ni on taj, bas kao ni Kristiano Ronaldo.
gle, ovdje nas savjetuje da predlozimo robena :lol:
mi koji rednovno pratimo bayern smo misljenja da bi riberi mogao odigrati tu poziciju, van gaal(strucnjak) takodje vjeruje da bi riberi mogao igrati tu poziciju, a jedan valencija ne vjeruje :lol:
dakle, provjereni svjetski strucnjak je siguran da bi mogao, dok valensija nije tog misljenja i istovremeno predlaze robena( :lol: ) za tu poziciju. ali, u narednoj recenici se pobija.

sad, necu te pitati znas li bolje od dvostrukog osvajaca lige prvaka - van gaala, ali cu te pitati znas li vise o fudbalu od forumasa koji su misljenja da bi riberi pruzao vrhunske partije na toj poziciji?
ustvari, ne moras odgovarati, jer ovo je svakako zadnji post u kojem cu se osvrnuti na forumasa valencia.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 mar 2012, 12:16

Secer
valencija je inace (ne)covjek koji voli da siri lazne vijesti, da laze o drugim forumasima, potvara i optuzuje za nesto sto nisu uradili, zar ne?
Koja lazna vijest? Ja sam te nominovao za 'zlatnu kantu' jer nisi ispostovao obecanje iz kviza koji si organizovao. Ne trebam ti govoriti kako se u raji nazivaju ljudi koji reziraju takvu izradu i zajeb. Al' prihvatam da postoji sansa da iz nekih razloga nisi mogao ispostovati dogovoreno. Nista ne mogu tvrditi, sve je moguce. Nominaciju sam povukao kada mi je JetSet objasnio da si na drugi nacin kompenzovao prvobitnu zamisao. Na kraju si ipak pokazao ljudskost koja je vrijedna svake hvale. Ja sam povukao nominaciju i izbrisao sve sto sam napisao o tebi na temi 'zlatna kanta'. To je cijela prica.
arogantan da, ali samo prema onima koji misle da su pokupili svu pamet svijeta a u stvari nemaju pojma.
jao, pogledajte ovog ´valensiju´ i uvjerite se da na svijetu postoji strucnjak za sve pocevsi od sporta a zavrsavajuci na psihologiji. deriste sebi uzima za pravo da pravi nekome dijagnoze nije li najprece da je napravis sebi, jer covjek koji sam sebe pobija postom napisanim nekoliko minuta nakon prvog, ne moze biti nista do slucaj za psihologa. labilna i beskarakterna licnost koja odgovara uvredama svakome ko njegovu ´fudbalsku kompetentnost´ dovodi u pitanje. ostalim citateljima savjetujem da pogledaju postove effea, klare i dzet seta i nauce kako se druziti na forumu i od pdf-a na kojem postas napraviti najbolji.
momci, svaka cast. stvarno sam uzivao citajuce ove opustene komentare.
Pa ne mogu sebi pisati dijagnozu, to niko ne radi :mrgreen: . Moze biti da si u pravu :mrgreen: .
Al' kada je igrao Drogba 4-3-3, moze i Gomez.
naravno. ti si najbolji dokaz da svako moze sve. kako drugacije objasniti da jedna neznalica poput tebe pise na forumu i na najgori moguci nacin izvrijedja svakoga ko mu pokusa objasniti cinjenicno stanje.
I kakve ovo veze ima sa Gomezom i Drogbom?

Ja sam ti dokazao da Gomez moze igrati formaciju 4-3-3. Kada mogu Drogba, Falkao i Milito, moze i Gomez. Nece biti na nivou Eta, ali moze biti dosta dobar.
gdje sam ja to napisao da svajnstajger ne bi mogao igrati u toj formaciji?
momcino, ti si izgubio vezu sa stvarnoscu, haluciniras, prividja ti se da sam napisao ono sto u stvari nisam(imas kriva uvjerenja), nisi u stanju kontrolisati emocije itd.
cekaj, zar ovo nisu simptomi sizofrenije?
i ono se naslo da meni pravi dijagnoze
Evo ovdje si napisao,.. Malo bolje pamti ono sto pises :) .
jedan spori svajnstajger bi se tesko uklopio u tu formaciju. sakiri nikako. igraci koji bi igrali ispred gustava moraju biti podjednako dobri u defanzivi i ofanzivi, moraju biti neumorni trkaci i beskompromisni borci i radilice.
I zasto bi se tesko uklopi? Kako su se uklopili Luco, Mota i Balak?
gle, ovdje nas savjetuje da predlozimo robena
mi koji rednovno pratimo bayern smo misljenja da bi riberi mogao odigrati tu poziciju, van gaal(strucnjak) takodje vjeruje da bi riberi mogao igrati tu poziciju, a jedan valencija ne vjeruje
dakle, provjereni svjetski strucnjak je siguran da bi mogao, dok valensija nije tog misljenja i istovremeno predlaze robena( ) za tu poziciju. ali, u narednoj recenici se pobija.

sad, necu te pitati znas li bolje od dvostrukog osvajaca lige prvaka - van gaala, ali cu te pitati znas li vise o fudbalu od forumasa koji su misljenja da bi riberi pruzao vrhunske partije na toj poziciji?
ustvari, ne moras odgovarati, jer ovo je svakako zadnji post u kojem cu se osvrnuti na forumasa valencia.
Moze on tu poziciju odigrati na nizem nivou, npr. u FRA prvenstvu. U Bajernu, nema sanse. Nema pas igru i kreativnost za tu poziciju. Roben je u svakom pogledu bolji igrac, tako da je logicno da bi se i na to poziciji bolje snasao. Al' jasno sam podvukao da to nije pozicija za njega. Nije ti uspjeo providni pokusaj sa podvlacenjem recenice. Da si makar izbrisao ono sto slijedi u nastavku, mozda bi i dokazao kontradiktornost :mrgreen: .

Nemoj se ljutit. Necu vise napadati 'kult licnosti' koji si izgradio na forumu, koji ti vjerovatno pretstavlja dusevnu hranu i kompenzaciju za neostvarene snove u stvarnom zivotu :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 08 mar 2012, 12:27

Ljudi nemoj te se uzalud prepirati, kako kod mi prevrtali i okretali formacije, morace na ljeto doci jos jedan vezni (kreativni-ofanzivni) i jedan napadac (koji je bolji tehnicar i koji se vise krece od Gomeza) inace je sva prica uzaludna!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 mar 2012, 12:43

vendeta87 je napisao/la:Ljudi nemoj te se uzalud prepirati, kako kod mi prevrtali i okretali formacije, morace na ljeto doci jos jedan vezni (kreativni-ofanzivni) i jedan napadac (koji je bolji tehnicar i koji se vise krece od Gomeza) inace je sva prica uzaludna!
Ma da opet krene prava igra sva bi se diskusija smirila.
Činjenica je da se na početku sezone pokazalo da ova ekipa može funkcionisat sjajno, to je dokaz koliko naša ekipa može. E sad neki ljudi neće da shvate da u fudbalu sistem , psihologija igra ogromnu ulogu. A argument onima koji misle da je do nekvaliteta naših igrača je valjda to što su nam na početku slabi protivnici bili, a evo mi sad s istim protivnicima igramo slabije. Tako da ja baš ne kužim to, al hajd....

A ovo što se pojačanja tiče, tu će ti doći stoper i jedan napadač koji će prije biti zamjena Gomezu, dopuna, a ne neko ko će ga izbacit iz prvog tima. Moguće da baš dođe neki bombastični, ali ova opcija prva je realnija.
Što se igrača kreativca tiče, ideja ti nije loša, ali nema za sad takvih naznaka, samo ja moram priznat da u zadnje vrijeme nikako s Kroosom nisam zadovoljan.
Ali evo i sam Beckenbauer je sinoć izjavio da nam svi igrači igraju ispod nivoa i tačno je. Ko nam je zapravo u pravoj formi. Dok eto po nekoj posebno lošijoj formi za sad odudaraju Kroos i Rafinha, dugo ni Lahm nije baš onaj stari, Muller daleko od forme, Gomez pao u formi zadnjih par utakmica. Forma drugih varira. E sad zamisli da se to opet sve normalizuje. Šta misliš kako bi igrali? Sve bi bilo ko s početka sezone.
Ključno je sad dal će Heynckes doprijeti do ekipe, dal će oni zaista skontat koliko su nam ciljevi bitni i postati opet jedinstveni. Ako se to postigne onda će biti uspjeha ove sezone, a ako ne onda će sezona propast.
Sve se ovaj mjesec lomi i sve ćemo skoro do kraja marta znati. Bar ono ključno....Znat ćemo šta je još ostvarivo ove sezone. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 08 mar 2012, 12:57

effe_sa je napisao/la:
A ovo što se pojačanja tiče, tu će ti doći stoper i jedan napadač koji će prije biti zamjena Gomezu, dopuna, a ne neko ko će ga izbacit iz prvog tima. Moguće da baš dođe neki bombastični, ali ova opcija prva je realnija.

Što se igrača kreativca tiče, ideja ti nije loša, ali nema za sad takvih naznaka, samo ja moram priznat da u zadnje vrijeme nikako s Kroosom nisam zadovoljan.
Slazem se stobom da je ova prva opcija realnija ali to i jeste problem, nema Gomez prave konkurencije, zapravo je konkurencija uopste mala u ekipi jer je jako malo igraca a neki od njih su potpuno otpisani kao Pranjic, Contetno, Usami..... Ja licno smatram da ako Bajern zeli da igra kao Baraca ili Real onda mora imati i jaku klupu kao oni.
I tako i Kroosu treba konkurent kao i Gomezu, ja se iskreno nadam da ce nekoga dovesti. Evo kako ja to zamisljam od novih igrca bi trebalo dovest:
- golman (drugi golman zamjena za Butta)
- bek (nema veze ljevi ili desni)
- stoper (najverovatnije Dante)
- Sahqiri
- ofanzivni vezni- kreativac
- napadac.
A Butta, Brena, Pranica, Usamija i Olica se treba rijesiti. I onda bi imali ekipu u kojoj bi svaka pozicija bila duplo pokrivena.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 mar 2012, 13:05

effe_sa je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:Ljudi nemoj te se uzalud prepirati, kako kod mi prevrtali i okretali formacije, morace na ljeto doci jos jedan vezni (kreativni-ofanzivni) i jedan napadac (koji je bolji tehnicar i koji se vise krece od Gomeza) inace je sva prica uzaludna!
Ma da opet krene prava igra sva bi se diskusija smirila.
Činjenica je da se na početku sezone pokazalo da ova ekipa može funkcionisat sjajno, to je dokaz koliko naša ekipa može. E sad neki ljudi neće da shvate da u fudbalu sistem , psihologija igra ogromnu ulogu. A argument onima koji misle da je do nekvaliteta naših igrača je valjda to što su nam na početku slabi protivnici bili, a evo mi sad s istim protivnicima igramo slabije. Tako da ja baš ne kužim to, al hajd....
Ja ne vidim nikakav problem u sistemu. Isti sistem se igrao na pocetku sezone, kao i u sezoni kada se igralo finale LP. Nije Bajern divlji klub da nema sistem.

Moguce da je jedan od problema psihologija. Sigurno tih problema ima vise,.. Al' glavni problem je katastrofalna forma Robena i Riberija. Normalno da ce rezultati biti losi ako oni ne igraju dobro. I MU ce igrati lose kada zakazi Runi, Real kada zakaze Ronaldo, Milan kada zakaze Ibrahimovic itd itd. To je sasvim logicno.

Miler gotovo cijelu sezonu igra rezervisano. I Gomez se pritajio. Al' oni si igraci koji uveliko zavise od Robena i Riberija. Ja sam uvjeren da ce i oni biti mnogo bolji kada prorade R & R.

Jasno je da ekipa igra lose kada stekaju najbolji igraci.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 08 mar 2012, 13:12

Ribery je sigurno bolja opcija za lazne 9-ke nego li Robben.

Robben je izvikan igrac , covjek jedne finte i bjezanja u jednu stranu.Ribery je mnogo kreativniji , raznovrsniji i igrac sa vecom flexibilnoscu u igri.Robben je igrac koji jedino dobro moze igrati na poziciji desnog krila.Njegovo izvlacenje u sredinu je jedino njegovo oruzje dok Ribery ima u igri mnostvo drugih karatkeristika.Porediti Robbena i i Messija je surovo , sem sto su ljevaci ne vidim ni jednu drugu slicnost.

Valencija rece da je Robben bolji igrac od Ribery-a , to mi je neodlucna konstatacija u potpunosti.
Ribery je meni licno" bolji "i igrac kojeg bi prije pozelio u svom timu nego li ovog drugog.U globalu ne pretendiram da je bolji ,ali svom timu moze ponuditi vise opcija i mogucnosti od Robbena zasigurno .
Švajnstagjer je igrac koji moze igrati u svakom sistemu prakticno podjednako dobro.U 4-3-3 zasigurno ne bi bio toliko produktivan medjutim dobar bi bio zasigurno.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 mar 2012, 13:19

Valencia je napisao/la: Ja ne vidim nikakav problem u sistemu. Isti sistem se igrao na pocetku sezone, kao i u sezoni kada se igralo finale LP. Nije Bajern divlji klub da nema sistem.

Moguce da je jedan od problema psihologija. Sigurno tih problema ima vise,.. Al' glavni problem je katastrofalna forma Robena i Riberija. Normalno da ce rezultati biti losi ako oni ne igraju dobro. I MU ce igrati lose kada zakazi Runi, Real kada zakaze Ronaldo, Milan kada zakaze Ibrahimovic itd itd. To je sasvim logicno.

Miler gotovo cijelu sezonu igra rezervisano. I Gomez se pritajio. Al' oni si igraci koji uveliko zavise od Robena i Riberija. Ja sam uvjeren da ce i oni biti mnogo bolji kada prorade R & R.

Jasno je da ekipa igra lose kada stekaju najbolji igraci.
Psihologija i sistem igre su u ovom slučaju povezani. Iz prostog razloga što se igra povredom Schweinsteigera narušila, onom povredom još onda u Ligi prvaka, tada se poljuljala samouvjerenost ekipe i interesantno da je Bayern sve više odudarao od one igre s presingom kojeg je bilo jako puno na početku sezone.
Tako se poveže više faktora, izgube se bodovi u određenim utakmicama i dođe do nesigurnosti u ekipi.
Tada Heynckes nije pronašao pravo rješenje a igrači su nekako počeli svaljivat krivicu jedni s drugih.
U tim trenucima je bio potrebana lider, a taj lider koji udari šakom od sto nedostaje, čak ni Schweini nije to skroz, to su bili Effenberg, Kahn, Van Bommel, pa čak i Ballack, jer ti igrači su imali to nešto da naprave neki bitan potez i imali su tu prezentnost. Na primjer Ballack se skroz od ove trojice razlikovao, ali je on znao zabit gol kad se utakmica lomi, bilo glavom, bilo nogom, ali znao je ugurat taj neki gol u prelomnim susretima, a bio je jedan od onih koji je stvarao i te varnice, znači uđe u dijalog sa sudijom, sa protivničkim igračima. E to sada fali, jer to za razliku od nabrojanih nema naš sadašnji kapiten Lahn.

Spominješ lošu formu Riberyja i Robbena. Međutim Ribery je Bayernov najbolji igrač ove sezone (nije ovo sad ona subjektivnost :) ) prema brojnim statističkim podacima. Zabio je par golova i u gotovo svim pobjedama bio jedan od ključnih igrača. Ako si gledao susret protiv Schalkea sjetit ćeš se koliko je dobro igrao i sam slomio Schalke.

Kod Robbena je situacija drugačija. Robben je bio ključna prevaga u svojoj prvoj sezoni kod nas, on je imao veliki, veliki doprinos u osvajanju duple krune i ulasku u finale Lige prvaka. Prošla sezona mu je bil slabija od prve, ali je bila dobra. Dok ove sezone on prvi put se nakon povrede nije vratio na pravi način. Sad on fula prilike, njegovi šutevi ne pronalaze cilj. Odmah nastaje novi problem. Schweinsteiger se nakon zimske pauze povrijedio, Robben ne pogađa, ekipa ima psihološku barijeru u gostima, nema se na koga oslonit, jer Robben ne pruža ono što se očekuje i nastaje nervoza. A sav teret pada na Riberyja, znači da nije bilo jakog Riberyja, Bayern ne bi ni u Kupu ni Ligi prvaka, ni dovde dogurao, a u prvenstvu bi plasman bio još gori. E zato je nad Riberyjem neopravdana kritika. Mnogi su drugi ispod nivoa, gotovo cijelu sezonu, a Ribery ima padove ove sezone mnogo rjeđe.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 mar 2012, 13:22

vendeta87 je napisao/la:
A Butta, Brena, Pranica, Usamija i Olica se treba rijesiti. I onda bi imali ekipu u kojoj bi svaka pozicija bila duplo pokrivena.
Butt je zadužio klub, nastavit će rad kao trener u mlađim kategorijama. Breno se nije dokazao nikako, nikad čovjek da bljesne, veliki problem u glavi ima. Olić bi možda mogao ostat još jednu sezonu, jer može od njega koristi biti.
A Usamija moramo pustit, iako je on najveća Heynckesova greška, mislim u smislu što ga nije forsirao. Japanac po meni ima sjajan potencijal, a nije dobio pravu priliku...Štetaa.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 mar 2012, 13:48

Effe_SA

Ima dosta istine u prvom pasusu. Sve je to tacno. Al' opet napominjem da su Roben i Riberi najveca snaga Bajerna. Sjeti se prosle sezone kada su bili povrijedjeni. Bajern je kruzio kao kisa oko Kragujevca, nije imao ko konkretizovati napade. Kada oni ne igraju vrhunski fudbal Bajern je u nezgodnoj situaciji. A R & R su takvi igraci da uglavnom ovise o sebi i svom raspolozenju, za razliku od recimo Milera i Gomeza koji igraju dobro kada i ostatak ekipe.

Pa jeste najbolji. Al' ovaj Riberi nije ni sjena onog iz prve sezone kada je zario i palio u svakoj utakmici. Sada mu se desi da protiv Frajburga i Humburga odigra dosta blijedo. I naravno, Bajern kiksa u tim mecevima. Ko ce donijeti prevagu ako nece Riberi i Roben!? Bez njih sve ide na silu. Oni moraju povuci u SVAKOJ utakmici. Ronaldo i Mesi u SVAKOJ utakmici 'vuku' svoje klubove. Kada podbace oni uglavnom podbaci cijela ekipa. To je tako.

I Nani odigra brilijantno u nekim utakmicama, ali precesto 'blokira'. I naravno da ce MU igrati lose kada zakazu krila na kojim se zasniva cijela koncepcija. U tome je poenta. Bajern igra takav stil da Roben i Riberi 'ne smiju' zakazati.

I u trecem pasusu ima dosta istine. Da ne duzim, Bajernu na krilu u SVAKOJ utakmici trebaju super raspolozena igraci. Njihova igra se zasniva na prodorima preko krila. Kada je igrao Efenberg uglavnom se probijalo kroz sredinu, a sada je sav teret pao na krila. Zbog toga bi bilo pametno dovesti jos jednom vrhunskog krilnog igraca, jer znamo koliko R & R imaju problema sa povredama. Njima svaka cast kada uopste igraju nakon svega sto su prosli. Posebno Roben koji me uvijek fascinirao spektakularnim povratcima. Sada to ne ide tako brzo kao sto kazes. Valjda ce proraditi. Ako proradi, proradit ce cijela ekipa - vidjet ces.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 08 mar 2012, 15:16

iskoristi bih priliku i izvinio se kolegi valensiji za uvrede koje se mogu pronaci u dva zadnja posta koje napisah.
druze, vjeruj da sam pisao u afektu i da ti postovi nisu moje stvarno misljenje o tebi.
evo, ja cu zaboraviti ono sto si napisao meni, ti zaboravi moja 2 zadnja posta i krenimo ispocetka.
jos cemo zamoliti monu da ih izbrise i svi cemo biti zadovoljni.
Nemoj se ljutit. Necu vise napadati 'kult licnosti' koji si izgradio na forumu, koji ti vjerovatno pretstavlja dusevnu hranu i kompenzaciju za neostvarene snove u stvarnom zivotu
cuj, kult licnosti :lol:
evo da ti pokusam objasniti sta me je iznerviralo.
ubacujes se u diskusiju k´o grom iz vedra neba a svoj post pocinjes sa ´ja cu pojesti...´, ili tako nesto. kompletan post je napisan nekim arogantnim tonom(barem je meni tako izgledalo) kao da se obracas nekim osnovcima koji nemaju pojma o cemu pricaju. ono, sta vi znate i to sto ste napisali je sra.nje dok je jedina istina ono sto ja kazem.
ja ne bi imao nista protiv tvog posta da isti pocinje sa ´ja sam misljenja...´ ili tome slicno.
pazi, pravo izrazavanja vlastitih stajalista je usidreno u njemackom ustavu. dakle, nedodirljivo je. ali, vrijedjanje je kaznjivo djelo.
kako nekome reci ono sto mislis o njemu ili iznijeti svoje misljenje o necemu a da istovremeno ne prekrsis zakon?
sasvim jednostavno. bitno je da svaku misao pocnes sa ´ja sam misljenja...´.
dakle, svakom policajcu, svakom sluzbeniku mozes reci da je mentol, svinja, glup itd. a da ne prekrsis zakon.
sad, ovo su najgrublji primjeri, no nebitno.
dakle, da si ti svoj post zapoceo sa ´ja sam misljenja da to i to nije tako kao sto vi mislite´ ili tome slicno, vjeruj da ne bi reagovao. ovako, desilo se ono sto se desilo i stvarno mi je zao.

no, vratimo se temi.
citirao si jedan dio mog posta i tvrdis da sam rekao kako svajn ne bi mogao igrati u formaciji o kojoj smo govorili/pisali.
jedan spori svajnstajger bi se tesko uklopio u tu formaciju
ja ovdje ne vidim negaciju. dakle, misljenja sam da bi se tesko uklopio, ali nigdje ne rekoh da se ne bi uklopio.
svajni je teski dizelas kojem treba dosta vremena da se zahukta i dodje do max. brzine. ogledaj samo kako zabacuje glavu unazad kada krece u sprint. dakle, nedostatak eksplozivnosti je jedina mahana dok nj. ostali kvaliteti govore da bi se odlicno uklopio u vezu sa jos dvojicom.

sto se tice riberija, navijaci bayerna imaju misljenje koje je suprotno tvome a problem je sto ti ne uvazavas nase dokaze kojih ima u izobilju. ali, pravu istinu bi saznali terk onda kada bi riberi zaigrao na toj oziciji. netko od nas bi bio u pravu, bez daljnjeg. sad, nesto ne vjerujem da ce hejnkes kojeg je pregazilo vrijeme probati tu kombinaciju. sta znam, mozda pod nekim novim, mladim trenerom ala gvardiola.
cheers
ps.
effe, slazem se sa ovim sto si napisao u ova zadnja dva posta. haman po prvi put da se slazemo u svemu :)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 mar 2012, 16:33

Ne ljutim se. Valjda se ni ti ne ljutis. Sto se mene tice - sve je u redu :) .

'Pojeo bih monitor...'. Na taj nacin sam htio pokazati koliko sam siguran u siguran u ono sto govorim. Vec kod Sacirija koristim termine 'mislim ili vjerujem'. Inace sam oprezan kod karakterizacije, obicno pazim da ne lupetam stvari koje mi se poslije mogu obiti od glavu. A uvijek postoji odredjena sansa da nisi u pravu. Da je neko tvrdio da ce Grcka osvojiti EP u Portugalu, ja bih vjerovatno napisao: 'Ja cu pojesti monitor ako Grcka osvoji EP'. Dakle, sve je moguce.

U vise navrata sam pisao 'o krilima u sredini terena'. Nekoliko puta na temi MU i Barsa. Pisao sam iz licnog iskustva i mnogih dosadasnjih primjera. Krilni igraci razmisljaju potpuno drugacije od ofanzivnih veznjaka. Krilni igraci su naviknuti na veliki manevraski prostor. Nemaju osjecaj za prostor, nemaju kvalitetno kretanje i igru bez lopte, nemaju pas igru itd itd. Pisao sam detaljno o tome, mrsko mi sad ponavljati.

Sjecam se da je Portugal pokusao sa Figom na poziciji 'desetke', pa nije pokazao ni 50% svojih mogucnosti. Imao je vrhunsku tehniku, ali se na toj poziciji nije osjecao lagodno kao na krilu. MU je pokusao sa Kristianom Ronaldom u vrhu napada, ali nije bio ni priblizno dobar kao na krilu. Pokusao je i Portugal. Bocni igraci se tesko snalaze u sredini. Takvih primjera ima jako jako malo, iako se dosta pokusavalo. Mesija necemo uzimati kao primjer, ono je manijak. Mada je on poceo ka krilni napadac, potpuno drugaciji od recimo Pedra koji igra znatno blize aut liniji.

Riberi je majstor u trku. On bi kao desetka mogao koristiti u kontrama ili polukontrama. Ne znam sta bi mogao napraviti na postavljenu odbranu!? Cvrsto vjerujem da nema potrebne karakteristike za tu poziciju. Volio bih da ga Jup prekomanduje, pa da vidimo kako to izgleda.

Nisu ni Cavi i Buskec brzi igraci, ali se konstantno krecu. Nema tu sprinteva, samo lagano kretanje i otvaranje. Al' oni su drugi svijet za ostale, tako niko drugi ne moze igrati. Rekao sam, Bajern moze igrati kao nekada Celzi ili Porto. R & R su stvoreni za formaciju 4-3-3, u kojoj bi djelovali kao krilni napadaci. Vezni red bi mogao biti samo jaci sa DODATNIM igracem. Svajn bi imao znatno manje posla u defanzivi ako bi pored sebe imao dva umjesto jednog igraca. Imao bi nesto vecu slobodu u igri prema naprijed, kao sto ima Lampard u Celziju. E sad, druga je stvar sto Svajn nema tako dobar napadacki potencijal kao Lampi. On je fantastican igrac za posjed, a iz velkog posjeda bi dolazilo do pukotina koje bi koristili krilni napadaci. Vjerujem da bi Bajern mogao napraviti veci pritisak sa tri igraca u veznom redu.

Al' sve je to u domenu pretpostavke. Pokusao je i Fergi eksperimentisati pa dobi po usima od Sitija. Nije jednostavno mijenjati formaciju. Po meni je i ova dobra, samo ako bi U POTPUNOSTI proradili R & R.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 08 mar 2012, 17:12

"Po meni je i ova dobra, samo ako bi U POTPUNOSTI proradili R & R."

druze valencija, mislim da je secer, a bogami i ja, potencirao tu pricu oko promjena u napadu bayerna, tj guranju riberija u sredinu terena, upravo zato da bi se desilo ovo sto ti kazes ako bi U POTPUNOSTI proradili

to je ta ideja da se maximalno iskoriste njih dvojica

dok igraju na krilima uvijek ce biti limitirani, kao sto je bio i messi u barci dok je igrao na krilu, jednostavno na krilu imas manje prostora za djelovanje direktno na gol, igrac te lakse cuva, zna kud ces jer imas samo jednu putanju prema golu, pogotovo kad igras kao bayern, da ljevonogi igra po desnoj, a desnjak po lijevoj strani, u toj situaciji ti krilni igraci mogu ici dakle jedino na gol, a ne kao klasicna krila gdje ljevak igra lijevo, ide po strani i ide se na centarsut i slicno. roben i riberi igraju dakle na to da kad prime loptu idu okomito na gol, a tako je tesko proci, zato izgledaju nekad nemocno jer odbrana zna kud ce i kako ce, ako se imalo odbrambeni igrac dobro postavi, tu prolaza nema

isto to se desavalo i messiju u barci, pa je presao u sredinu kako bi svoj kvalitet jos vise iskoristio, sto se na kraju i desilo

moze bayern ovako i nastaviti, al onda trebaju promjene na drugim pozicijama, ili da na mjestu gomeza igra neki velemajstor koji ce izvlaciti odbrane i praviti visak, ili da u veznom redu bayern pored svajnija nadje jos nekog top svjetskog prodorno igraca koji ce praviti visak i praviti prostor za robena i riberija

ovako bayernov napad je predvidiv i zato imaju problema kad se ekipe dobro brane, gomez posto je krupan nema tu neku pokretljivost da igra ponekad i laznu devetku, riberi i roben na strani kad prime loptu budu lako ustopani jer ih odbrana cuva samo sa postavljanjem, imaju mogucnost prodora jedino ako se desi neka greska u odbrani, ako odbrana nesto bezveze ispadne

moze to i ovako na jos jedan nacin, a to je da bekovi igraju puno ofanzivnije, na strani gdje je riberi kad recimo lahm dobro istrci naprijed onda vec i riberi ima puno vise prostora, moze gurnuti lahma u priliku, ili iskoristiti to sto odbrana prati lahma pa da se on onda stusti po golu

drugacije ovako jednostavno ne moze

opet moram spomenuti barcu, nije neko qrcenje, nego jednostavno barca je dobar primjer jer u napadu igra jako slicno bayernu, tj ta opcija da ljevak igra desno, da se ide okomito po golu, to je moglo funkcionisati nekad prije kad je taj trio u napadu bio ronaldinjo-eto-messi, al i tad je ronaldinjo bio madjionicar i samo svojom genijalnoscu mogao se probijati s krila, a uz to i eto je kao klasican spic bio vrlo pokretljiv, puno pokretljiviji i brzi nego sto to moze biti gomez

dakle da rezimiram, riberi ne mora u sredinu, samo ako bayern bude imao nekog brzog pokretljivog napadaca tipa eto, vilja itda, te da takvi centralni napadaci mogu igrati i laznu devetku. ne kazem da je gomez los napadac, on ima svoje prednosti i kvalitete, al po meni on ne bi treba igrati sa jos dva krilna napadaca koji idu okomito na gol. gomez je idealan za taktike gdje imas klasicna krila desno krilo desnjak, lijevo ljevak, pa da se onda koriste centarsuti i to

i jos nesto, vidim neki ove nase ideje ne svacaju kako treba, ne kazemo mi da bayern treba igrati apsolutno kao barca, dakle tika taka, nema to veze s ovim da riberi ide u sredinu, jedno jeideja niskog napadaca, a tika taka je drugi potpuno fenomen i ne mora bayern to igrati niti moze, to da se igra brze sa niskim napadacem nije izum barce, mnoge su ekipe oduvijek tako igrale, npr takvi su napadaci bili romario, pa i najveci bayernov i njemacki napadac svih vremena miler takodje nije bio neka hrmpalija
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 08 mar 2012, 17:34

Sretan 8. Mart svi djevojcicama iz Minhena ! :lol:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 mar 2012, 18:09

Pa gdje ce proraditi ako nece na svojoj prirodnoj poziciji!? Riberi i Mesi su razlika kao nebo i zemlja. Mesi je posebna klasa, dosta jaci od Ronalda, a da ne pominjem Riberija. Moze li Ronaldo igrati desetku!? Pa probao je u MU i Portugalu, pa se vidjelo da je kao krilo ili krilni napadac daleko produktivniji. Jbg, nije ovo play station da igrace mozes setati po terenu, niti je svaki igrac Mesi.

Svi su krilni igraci predvidivi. U 99% slucajeva biraju jednu od dvi opcije; probiti po krilu ili uci u sredinu. Igraci kao Bejl ili Valnsia u 99% slucajeva probijaju po krilu, pa ih protivnik opet ne moze zaustaviti, iako koriste dvi - tri finte :mrgreen: . Igrao si fudbal, valjda znas kako je tesko zaustaviti igraca koji je brz, ima brz rad nogu i dobar dribling. Uglavnom ne pomaze to sto znas sta ce napraviti. Roben i Riberi su raznorsniji igraci od Valensie i Bejla. Sa njima nisi siguran hoce li probiti krilo ili ce ulaziti u sredinu. Jos kad im se pridruze bekovi, eto belaja za protivnika.

Jedini problem R & R je taj sto su ih povrede dobrano upropastile, pa sada tesko odrzavaju vrhunsku formu. Ako se vrate u pravu formu, uvjeren sam da ih opet niko nece moci zaustaviti. Dzaba ti sto znas sta ce napraviti.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 mar 2012, 18:16

Još jedna je stvar bitna, što bi htio dopunit i na ono danas....Znači Ribery i Robben kad su obojica u vrhunskoj formi oni mogu razvući i razbiti svaku odbranu. Međutim ako su obojica u malo slabijoj formi i ne krene ih dobro, ili jedan baš skroz zakaže onda protivnik zatvori krila i gotova priča.
E sad dolazimo do središnjih napada, kada se zatvore R&R onda bi na red trebao doći Kroos ili Muller, a sad postoji problem što je Kroos u nastavku sezone nikakav, a Muller promjenljiv, nije ni Thomas dostigao onaj svoj vrhunski nivo, onaj nivo iz svoje prve sezone i sa Mundijala 2010. god. Znači središnji dio Bayernove ofanzive mora biti intenzivniji, zatim treba da budu brže promjene pozicija.....
Problem je znači u drugom dijelu sezone bio što je uvijek nešto falilo ili ovo gore nabrojano ili eventualno onda nezalaganje u nekim utakmicama, ili da kažemo nedovoljno zalaganje (primjer Freiburg), a protiv Leverkusena se dodala nova stvar, a to je nekorištenje šansi.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

bavaraccccc
Kontakt:

Post Postao/la bavaraccccc » 08 mar 2012, 18:30

Danas nema slabih ekipa,ali realno ako pogledamo istini u oci,ukoliko nekim cudom prođemo bazel sa onom igrom,ukoliko nam u cetvrt finalu dode bilo ko osim apoela i eventualno benfice rastaviti ce nas i rastovariti na proste faktore sto je jos veca sramota,mislite da bi mi puno bolji bili od leverkuzena sinoc,realno mi bismo samo 4 primili, to je jadno,stoga potrebna potpuna rekonstrukcija ekipe!
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 08 mar 2012, 19:04

Mislim da bi za vas najbolje bilo da izvucete Barsu ili Real ,i da junackom :D igrom ih razvalite i pokazete svima da se mozete nositi sa velikim klubovima... :mrgreen:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.