Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

SIR
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la SIR » 08 mar 2012, 15:03

Desole je napisao/la:odlican transfer, ali ipak treba ostati realan i ne nadati se dovođenju jos 4igraca

ako dovedemo hazarda ili gotze-a pokazat cemo ozbiljne namjere, sto ce me ujedno i zadovoljiti

bilo koga od ova 2 da dovedemo necemo pogrijesiti, prije svega oba mogu igrati sigurno na 2pozicije, isto vazi i za lukasa, a to moze biti od velike vaznosti

naravno vratiti ponga, rya i lansburya, kako bi nadomjestili odlaske nekih igraca kao sto su diaby, benayoun, arshavin... eventualno walcotta

parka ce vjerovatno zadrzati jos jednu sezonu, pa kada ovaj bude morao ici u vojsku vratit' ce campbella, pretpostavljam... a chamkah napusta arsenal na kraju ove

a inace ako OX kaze za sebe da je AM, onda bi ga ja pustio da tu igra, dovođenjem edena/maria bi imali dovoljno igraca koji mogu konkurisati za AMR i AML
Sve sam procitao sad vam dolazi na ljeto Lukas, za te ostale igrace sto si naveo tesko bgm da ce dovesti AW., jer svi znamo kakav je on na parama. :P

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 08 mar 2012, 15:05

slika

Sretan rođendan Santosu ! Da nam se što brže oporavi od povrede ! :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 08 mar 2012, 15:10

Vidim da često spominjete da bi voljeli da dovedete Gotzea, ali Gotze ostaje 100 %. Naš generalni direktor je rekao da nam ne trebaju silni milioni od transfera jer nećemo otvarati banku nego je obećao da će Reus i Gotze 100 % igrati zajedno sljedeće sezone u BvB-u. Tako da njega možete slobodno otpisati jer BvB ima velike planove tako da je glupo pisati da će odreć' nekog od svojih najboljih igrača, u ovom slučaju Gotzea. No way Pedro. Iako ima ugovor do 2014. takođe se spominje i produženje istog. U Borussiji ima veliku perspektivu stalne borbe za titule u ligi i kupu kao i još veći napredak koji može ostvariti stalnim igranjem u LP. On mora da se dokaže i u LP pa tek onda možemo pričati o mogućoj prodaji ali zasad od toga nema ništa. ;) Takođe njegov menadžer je rekao prije par dana da BvB ne želi niti pristati razgovarati s nekim klubom ukoliko taj klub nije spreman platit' 40+ mil. eura.Jedno su želje a drugo je realnost. Puno realnije vam je dovođenje Hazarda.
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 08 mar 2012, 15:16, ukupno mijenjano 1 put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

SIR
Kontakt:

Post Postao/la SIR » 08 mar 2012, 15:15

Semir bvb je napisao/la:Vidim da često spominjete da bi voljeli da dovedete Gotzea, ali Gotze ostaje 100 %. Naš generalni direktor je rekao da nam ne trebaju silni milioni od transfera jer nećemo otvarati banku nego je obećao da će Reus i Gotze 100 % igrati zajedno sljedeće sezone u BvB-u. Tako da njega možete slobodno otpisati jer BvB ima velike planove tako da je glupo pisati da će odreć' nekog od svojih najboljih igrača, u ovom slučaju Gotzea. No way Pedro. Iako ima ugovor do 2014. takođe se spominje i produženje istog. Jedno su želje a drugo je realnost. U Borussiji ima veliku perspektivu stalne borbe za titule u ligi i kupu kao i još veći napredak koji može ostvariti stalnim igranjem u LP. On mora da se dokaže i u LP pa tek onda možemo pričati o mogućoj prodaji ali zasad od toga nema ništa. ;) Takođe njegov menadžer je rekao prije par dana da BvB ne želi niti pristati razgovarati s nekim klubom ukoliko taj klub nije spreman platit' 40+ mil. eura. Puno realnije vam je dovođenje Hazarda.
Ma normalno dabogda i Edena ne znam mozda ko zna prenese AW. :)

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 08 mar 2012, 15:36

Odličan posao, moram priznati. Osim samih ambicija, koje bi Arsenal trebao ispuniti, vjerujem da je i veliku kariku igrao i Mertesacker, s obzirom da mu je sunarodnjak a vjerovatno i prijatelj. A prijat će ovo i Peru sigurno.

Podolski je univerzalan ofanzivni igrač tako da će moći zamijeniti i Van Persiea i Gervinha, u tim nekim pozicijama u napadu. Sumnjam da će Wenger gurati obojicu u sami špic u nekoj 4-4-2 formaciji. Jednostavno, obojica su ljevaci što znači da bi jedan morao igrati onog desnog špica a mislim da to i nije baš dobra ideja. Prije će Poldi igrati na lijevoj strani, kao što radi u reprezentaciji, a s vremena na vrijeme, zavisno od stanja, mijenjati Robina u samom špicu, a to zapravo igra u Kolnu. Može igrati i iza Robina, kao neki AMF, polušpic. Zna to igrati u Kolnu, kada je iza Novakovića. Cijena je solidna, plata previsoka, ako je istinita cifra od 100.000 funti. Uglavnom, ovo ipak pokazuje da Arsenal ima itekakve ambicije za narednu sezonu. Ne bi bilo loše dovesti i još nekog igrača da se ne bi desilo da Wenger izjavljuje: "Nismo imali ofanzivnih igrača na klupi koji bi mogli uraditi nešto ozbiljnije u napadu i zamijeniti umorne igrače."
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 08 mar 2012, 15:48

Song, Arteta, Ramsey, Wilshere, Rosicky, Ox, Diaby (stim da možda ide) . Možda sam subjektivan al ovo je jedna od najboljih sreda u EPL.

Još jedno kvalitetno krilo i neki odbrambreni igrač i to bi bila ekipa koja bi se borila za titulu sigurno, jer bi konačno klupa bila jaka, veoma veoma jaka.
Vođa zna.

SIR
Kontakt:

Post Postao/la SIR » 08 mar 2012, 15:50

nedim1993 je napisao/la:Song, Arteta, Ramsey, Wilshere, Rosicky, Ox, Diaby (stim da možda ide) . Možda sam subjektivan al ovo je jedna od najboljih sreda u EPL.

Još jedno kvalitetno krilo i neki odbrambreni igrač i to bi bila ekipa koja bi se borila za titulu sigurno, jer bi konačno klupa bila jaka, veoma veoma jaka.
Moguce da i vi se borite konacno za titulu.. :P

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 08 mar 2012, 15:57

SIR je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la:Song, Arteta, Ramsey, Wilshere, Rosicky, Ox, Diaby (stim da možda ide) . Možda sam subjektivan al ovo je jedna od najboljih sreda u EPL.

SIR jel ima na Arsenalovoj temi neka vrsta hranjenja :mrgreen: . čovječe ne skidaš se odavde. :D
Vođa zna.

SIR
Kontakt:

Post Postao/la SIR » 08 mar 2012, 15:59

nedim1993 je napisao/la:
SIR je napisao/la:

SIR jel ima na Arsenalovoj temi neka vrsta hranjenja :mrgreen: . čovječe ne skidaš se odavde. :D
@nedim1993 izgleda da ti ocito smeta sto kom., ovdje, ali haj necu vise stvarno sam mozda nekad i dosadan. ;)
Nema hranjenja nikakvog, nego ste mi dragi poslije MANU! To je sve drug. :P

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 08 mar 2012, 16:06

Ni dan nije prošao od dovođenja Podolskog već se na tabloidima javljaju priče da naš kapiten odlazi :evil:

http://www1.skysports.com/football/news ... Milan-talk" onclick="window.open(this.href);return false;

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 08 mar 2012, 16:32

to mi se ne sviđa jer njegov agent je ista ona fufara što nam je prodala i Fabregasa i Nasrija. ;) Ali ja sam ubijeđen da Robin ostaje, bez obzira šta oni pričali. Naravno da bi htjeli da ga prodaju, tako bi zaradili mnogo više novca nego kad bi ostao i potpisao ugovor.

A šta vi mislite što je ovako rano AW već realizirao ovaj transfer? Pa uskoro treba potpisat ugovor sa Robinom, a kako ga uvjeriti da misli ozbiljno nego dovođenjem nekog priznatog imena. ;)

munja
Kontakt:

Post Postao/la munja » 08 mar 2012, 17:48

netreba trosit vrijeme i novac na Hazzarda, 24g.Mertens je kopija Hazarda i za manje pare bi se mogao dovesti isti kvalitet.
Zvijezde trenutne netreba dovodit, previse kenjkaju. Nadjite negdje sam ostavio link od Mertensa, mali je carobnjak sa loptom, pogledajte i prokomentarisite jer bi volio vidjet i vase misljenje, a navodno je AW zainteresovan za njega. Ako bi se odlucio da ga dovede, trebao bi to u miru i bez medija, jer mediji su ti koji dizu cijene igracima, izmisljejuci neke nepostujuce ponude drugih klubova, i na kraju bude "prasina se digla zbog povjetarca a ne uragana".
Vidjet cemo opet na kraju sta ce se desiti.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 08 mar 2012, 18:12

Arsenal have reportedly agreed a deal to sign Cologne striker Lukas Podolski at the end of the season. :mrgreen:

Sljedece sezone pocinje teroriziranje protivnicke odbrane
slika

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 08 mar 2012, 18:29

Po meni:
--------------------------Szczesny-----------------------
Sagna--------Koscielny---------Vermaelen------Santos
--------------------------Song-----------------------------
-----------------______------Wilshire-------------------
Chamberlain---------------------------------_________
--------------------------RVP------------------------------

II postava:
-------------------------Fabianski-----------------------
Jenkinson------Mertesacker-----______--------Gibbs
--------------------------________-----------------------
-----------------Arteta-------------Coquelin------------
Theo-------------------------------------------Gervinho
--------------------------Podolski-----------------------

I pored njih još: Manonne, Djourou, Miquel, Bartley, Frimpong, Lansbury, Diaby, Rosicky, Miyaichi, Ramsey, Campbell, Park.

Sa ovakvom klapom bi mogli ozbiljno razmišljati o trofeju.

Crveno :arrow: prilično sam siguran da će ih Wenger zadržati, a ne bi bila ni prevelika šteta da odu.

Eto, dakle pored Podolskog, trebamo jednog štopera, 2 veznjaka, od toga jednog sličnog Arteti, al' kvalitetnog i jednog snalažljivog nešto poput Rosickya. Takodje trebamo i jedno krilo, sličnog Chamberlainu.

Iako je ovo prilično velik broj igrača, opet sam mišljenja da će i oni, koji budu igrali najmanje, odigrati bar 10 utakmica u sezoni, jer smo ove sezone morali koristiti čak 32 igrača do sada, što je rekord sezone (ne znam da li uopće, al' sezone 100% jeste).

Dakle ,navijam za 4 pojačanja, a minimalno trebamo 2 (ako hoćemo u vrh) i to ništa manje kvalitetne od Lukasa.

+ na to dodamo da sa Diabyem i Frimpongom ne možemo biti sigurni ni da li će igrati ni kakvi će se vratiti, dobiješ brojku od 32 igrača (+2=34), + Miquel, Bartley, Manonne ne bi previše ni igrali ,dobiješ 29 igrača.

Ostaje da vidimo šta će Wenger napraviti, a ja ni najmanje ne sumnjam da će adekvatno pojačati ekipu.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

HectorLopez
Kontakt:

Post Postao/la HectorLopez » 08 mar 2012, 18:38

Svi oni koji sumnjaju u kvalitet igraca kao sto su Gibbs i Diaby samo neka se sjete da ne tako davno kad je Van Persie po sezoni igrao 15-ak utakmica bilo prica kako je on injury prone kako nista nije napravio u karijeri sjebale ga ozlijede a pogledajmo ga sada najbolji napadac kad je uspio godinu dana da poveze bez ozlijede. Ja isto ocekujem od Diabya i Gibbsa kad se rijese problema sa ozlijedama a rijesice se sigurno. Ako je istina ovo za Podolskog ja tipujem jos na Hazarda i to je to sto se tice transfera. Imacemo sirok rooster i jos bolje cemo se nositi sa ozlijedama.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 08 mar 2012, 18:43

Ja Diabya smatram kvalitetnim igračem , al' previše je ozlijedjen da bi se na njega moglo računati. Uredu ako bude zdrav, nek' igra kad god je u formi, al' kad je out moramo imati nekakvu rezervu na toj poziciji, koji neće biti samo statista na terenu, nego će kvalitetno igrati.

Koristiti 32 igrača nije malo, zato bolje spriječit nego liječit. Ko zna hoće li sledeće sezone Sagna ili Arteta, možda Vermaelen ili ne d'o bog Robin biti out po par mjeseci, e onda bi ga nayebali, ako bi se morali krpiti sa nekakvim polovnjacima ili improvizacijama (slučaj ove godine).

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

HectorLopez
Kontakt:

Post Postao/la HectorLopez » 08 mar 2012, 18:48

E pa to je isto i sa RVP bilo smatrali su ga kvalitetnim igracem ali previse ozlijedjenim, a normalno zamjene svakako treba imati i vjerujem da uz kupovinu Hazarda mi i bez Diabya imamo previse veznih igraca (Arteta, Coquelin, Frimpong, Ramsey, Song, Wilshare, Rosicky) plus ova dva 9 puno plata, treba to srezati, najbolje je Frimponga ponovo na posudbu poslati nije imao srece sa povredama treba njemu vise utakmica u Premiershipu.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 08 mar 2012, 19:04

HectorLopez je napisao/la:E pa to je isto i sa RVP bilo smatrali su ga kvalitetnim igracem ali previse ozlijedjenim,
Slažem se. Može se takodje i Diaby čekati, nije on ni star previše, al' dotada moramo imati dodatnog igrača u vezi, isto što smo ,dok smo čekali RVP-a, imali par napadača, koji su mogli igrati 'mjesto njega (Dudu,Adebayor, Henry).
HectorLopez je napisao/la: a normalno zamjene svakako treba imati i vjerujem da uz kupovinu Hazarda mi i bez Diabya imamo previse veznih igraca (Arteta, Coquelin, Frimpong, Ramsey, Song, Wilshare, Rosicky) plus ova dva 9
Ja sam nabroj'o dva(edit) više. Znači 11- Lansburya i nekog novog sam dod'o.

A čini ti se da je to puno plata. I ove godine smo ih imali 8-9. Coquelin, Song, Rosicky, Jack, Aaron, Benayoun, Arteta, Diaby i Frimponga u prvoj polovici sezone.

Arshavin i Benayoun sami zajedno imaju 150 000 funti sedmično (80k+70k). Eto gdje se mogu naći rezerve za plate novim igračima (dvojci). Chamakh i Almunia zajedno 110 000 funti sedmično (=Podolski). A Lansbury ima smješnu platu, 5000 funti sedmično, tako da on i ne uzima puno, čak i da mu se poveća plata, on neće dosta uticati na financijsku stabilnost. A imamo rezerve i Squillacija ,koji zaradjuje 60 000 funti sedmično. :shock:

Ne bi trebale plate predstavljati toliki problem ,jer mi medju 10 najplaćenijih igrača imamo 4 igrača, koji samo sjede na klupi, čak ni Wenger ne računa ozbiljno na njih (Almunia, Squillaci, Arshavin*,Benayoun).

*nema ga, al' uzimao je pare dobar dio sezone.

munja
Kontakt:

Post Postao/la munja » 08 mar 2012, 19:27

Arnelinho je napisao/la:Po meni:
--------------------------Szczesny-----------------------
Sagna--------Koscielny---------Vermaelen------Santos
--------------------------Song-----------------------------
-----------------______------Wilshire-------------------
Chamberlain---------------------------------_________
--------------------------RVP------------------------------

II postava:
-------------------------Fabianski-----------------------
Jenkinson------Mertesacker-----______--------Gibbs
--------------------------________-----------------------
-----------------Arteta-------------Coquelin------------
Theo-------------------------------------------Gervinho
--------------------------Podolski-----------------------
Sto se tice prve postave krilo koje fali, tu bi prazninu Mertens popunio sigurno, Rosicki sa ovom formom def.kraj Wilshire-a stavit.
Ili sta bi se moglo pokusat, Ox-a stavit iza RvP, a iza njega Song i Wilshere, krila Gerv.i Mertens.
Wolkota ostavit kao djokera sa klupe njega ne prodavati uopste.
Jaka klupa siguran sam da bi donijela manje povreda, jer bi se imali prostora standardni igraci odmarati nakon teskih utakmica, odmarati ih u nekim manje vaznim mecevima, ili proziv slabijih klubova.
Zasto npr.protiv wigana igrati sa najacim timom, a 2dana kasnije putujes na drugi kraj Evrope da bi igrao u LP sa istim timom, naravno tu dode do pada forme, snage, zamora i eto povreda.
Zasto u febr.ispadamo iz svih takmicenja, jer u jednom mjesecu igras i EPL, i Carl.kup, i FA kup i LP, da ne spominjem i prijateljske utakmice za repr. koliko je to samo utakmica i putovanja, energije i promjena klime za jedan tim koji nema bas adekvatne zamjene, i koji sve nade polaze u 15igraca.
Onih ostalih 15 je iz nuzde, nije Aw volja sto hoce on tako.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 08 mar 2012, 19:44

SIR je napisao/la:Sve sam procitao sad vam dolazi na ljeto Lukas, za te ostale igrace sto si naveo tesko bgm da ce dovesti AW., jer svi znamo kakav je on na parama. :P
ma naveo sam samo jednog igraca kojeg bi trebalo dovesti pored lukasa, tj jednog od ona dva - eden/mario
pored novca koji ode za pomenutog njemca imamo mi dovoljno para za jos 2pojacanja, e sad kako ce biti iskoristeno to cemo da vidimo

ovi ostali pomenuti su svi nasi igraci, koji ce se vratiti sa posudbi
Semir bvb je napisao/la:Vidim da često spominjete da bi voljeli da dovedete Gotzea, ali Gotze ostaje 100 %. Naš generalni direktor je rekao da nam ne trebaju silni milioni od transfera jer nećemo otvarati banku nego je obećao da će Reus i Gotze 100 % igrati zajedno sljedeće sezone u BvB-u. Tako da njega možete slobodno otpisati jer BvB ima velike planove tako da je glupo pisati da će odreć' nekog od svojih najboljih igrača, u ovom slučaju Gotzea. No way Pedro. Iako ima ugovor do 2014. takođe se spominje i produženje istog. U Borussiji ima veliku perspektivu stalne borbe za titule u ligi i kupu kao i još veći napredak koji može ostvariti stalnim igranjem u LP. On mora da se dokaže i u LP pa tek onda možemo pričati o mogućoj prodaji ali zasad od toga nema ništa. ;) Takođe njegov menadžer je rekao prije par dana da BvB ne želi niti pristati razgovarati s nekim klubom ukoliko taj klub nije spreman platit' 40+ mil. eura.Jedno su želje a drugo je realnost. Puno realnije vam je dovođenje Hazarda.
iskreno dobar je gotze ali ne vrijedi 40+mil, pa mi smo fabregasa prodali za dosta manje, a dokazan je igrac za razliku od golobradog maria
mada opcenito bi ja volio vise da dovedemo edena :D ali eto vidjet' cemo

jedno je jasno nama takav tip igraca treba, sad da li ce to biti hazard, gotze ili neko treci, tek cemo vidjeti

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.