Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

anton 1983
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la anton 1983 » 08 mar 2012, 10:48

A zar opet to nije fascinantno i smiješno?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 mar 2012, 10:52

anton 1983 je napisao/la:A zar opet to nije fascinantno i smiješno?
Kako kome...
Neko vise voli ligu u kojoj top timovi koji dobijaju monopolistu, gube sa sedmicama ili peticama po Evropi.
Neko vise voli pravu konkurenciju od one prividne.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 08 mar 2012, 10:55

MaGiCa je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:A zar opet to nije fascinantno i smiješno?
Kako kome...
Neko vise voli ligu u kojoj top timovi koji dobijaju monopolistu, gube sa sedmicama ili peticama po Evropi.
Neko vise voli pravu konkurenciju od one prividne.
Zašto sam sebe lažeš?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 mar 2012, 11:00

spielführer_21 je napisao/la: Zašto sam sebe lažeš?
Ne znam :?

Ja sam samo htio reći, da bi Juve mogao bez poraza završiti sezonu, a ne biti prvak, s tim da se radi o glavnom izazivaću za Naslov. Da je u pitanju, Napoli, Roma ili Inter, koji nisu pri vrhu niti ne gaje snove za naslov, to nebih niti primjetio, ak me razmete...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 08 mar 2012, 11:14

Odmah se sjetim one sezone(cini mi se 04/05) kada smo imali 18 remija :D to je i dalje rekord od kako igra 20 klubova u Serie A :D

Usput juventini sretan vam 8.Mart :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 mar 2012, 11:16

Koga si to pitao :?:

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 08 mar 2012, 13:20

MaGiCa je napisao/la:
Koga si to pitao :?:
Tebe.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 mar 2012, 14:13

spielführer_21 je napisao/la: Tebe.
Ako si mene pitao, da ti odgovorim kontrapitanjem: zasto mislis da ja sam sebe lazem :?:

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 08 mar 2012, 14:50

MaGiCa je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la: Tebe.
Ako si mene pitao, da ti odgovorim kontrapitanjem: zasto mislis da ja sam sebe lazem :?:
Pa o kakvoj PRAVOJ konkurenciji pričaš? I u bh ligi ima konkurencije, ali nema kvaliteta i što je gore nema napretka. Ove sezone jedino Milan i Juve igraju koliko-toliko dobro. Iduće sezone im se možda priključe Napoli, Roma i Inter (teško da će sva tri), a gdje su ostali? Lazio nema budućnosti, Udinese, Fiorentina, Genoa, Palermo- oni i ne pokušavaju da napreduju. I što je najgore: ko će u LE ove sezone i kako će se tamo ponašati? Izgleda da Roma i Inter pokušavaju da izbjegnu tu "kaznu"...

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 08 mar 2012, 15:06

pratio sam te do ovog da jedino milan i juve igraju dobro, ako ne pratiš seriju a valjda barem LP gledaš i vidio si da napoli igra jako jako dobro, ja bi čak rekao i odlično
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 08 mar 2012, 15:20

tony-mortale je napisao/la:pratio sam te do ovog da jedino milan i juve igraju dobro, ako ne pratiš seriju a valjda barem LP gledaš i vidio si da napoli igra jako jako dobro, ja bi čak rekao i odlično
Sad igraju, ali kroz sezonu su imali mnogo loših perioda, zaostaju za Milanom (koji nema neki perfektan učinak) 11 bodova, i što je najgore pobijedili su u samo 11 od 26 utakmica. Za utakmice u LP im svaka čast, no to nije mjerilo, po tome BvB ima katastrofalnu sezonu, a Inter ako prođe Marseille-a ima dobru?

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 08 mar 2012, 15:26

ma ne, ali ekipa koja izbaci man City ne može igrati nikakav drugi osim vrhunskog fudbala, a da nije u pitanju bio samo bljesak su pokazali i protiv chelsea, stvarno su odigrali vrhunski, uz samo jednu grešku odbrane koja ih je i koštala primljenog gola, osim toga im nisu nikakve opasne šanse ni napravili.

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 08 mar 2012, 15:29

spielführer_21 je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:pratio sam te do ovog da jedino milan i juve igraju dobro, ako ne pratiš seriju a valjda barem LP gledaš i vidio si da napoli igra jako jako dobro, ja bi čak rekao i odlično
Sad igraju, ali kroz sezonu su imali mnogo loših perioda, zaostaju za Milanom (koji nema neki perfektan učinak) 11 bodova, i što je najgore pobijedili su u samo 11 od 26 utakmica. Za utakmice u LP im svaka čast, no to nije mjerilo, po tome BvB ima katastrofalnu sezonu, a Inter ako prođe Marseille-a ima dobru?
A mozda je razlog to da je ital. ''prosjek'' jaci od tih smijesnih europskih ekipa... jednostavno ital. liga je najjaca to pokazuju i timovi u LP a ( koji igraju) jer medju 8 najboljih biti ce 3 Italijana... Pametnom dosta...
A sto se tice Napolia oni su dosta ove sezone utakmica odigrali bez Lavezzia i Cavania, a ponekad i bez Hamsika... Al' i bez tog Napoli gura dosta dobro...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 08 mar 2012, 15:33

ma dobro nije najjača liga, ali su treneri vjerovatno taktički najjači u italiji i teško je bilo koju ekipu čak i one sa samog dna tabele razbiti, kao što rade vrhunski klubovi u engleskoj protiv onih lošijih, teško se probijaju bunkeri i zato sve ekipe imaju kikseva

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 08 mar 2012, 15:33

tony-mortale je napisao/la:ma ne, ali ekipa koja izbaci man City ne može igrati nikakav drugi osim vrhunskog fudbala, a da nije u pitanju bio samo bljesak su pokazali i protiv chelsea, stvarno su odigrali vrhunski, uz samo jednu grešku odbrane koja ih je i koštala primljenog gola, osim toga im nisu nikakve opasne šanse ni napravili.
U europi su igrali ok i ja nisam ništa manje ni očekivao jer su dobra ekipa. Nije to baš bilo savršeno, jer pobijediti Chelsea ove sezone nije baš teško, a i za City ima oprobani recept koji Moyes stalno koristi s Evertonom. Kažem opet, dobro su igrali u LP, ali zato u Serie A nisu i mogu se zahvaliti samo LOŠOJ konkurenciji što još uvije imaju šansu da i iduće sezone izbore LP.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 mar 2012, 15:42

Pa o kakvoj PRAVOJ konkurenciji pričaš? I u bh ligi ima konkurencije, ali nema kvaliteta i što je gore nema napretka. Ove sezone jedino Milan i Juve igraju koliko-toliko dobro. Iduće sezone im se možda priključe Napoli, Roma i Inter (teško da će sva tri), a gdje su ostali? Lazio nema budućnosti, Udinese, Fiorentina, Genoa, Palermo- oni i ne pokušavaju da napreduju. I što je najgore: ko će u LE ove sezone i kako će se tamo ponašati? Izgleda da Roma i Inter pokušavaju da izbjegnu tu "kaznu"...
Ja smatram da su Milan, Juventus, Napoli, Lazio i Roma jaci nego prosle sezone. Genoa, Udinese i Palermo su opet dobri, a jedino su Inter i Fiorentina u kvalitativnom padu.
Sta ce biti sledece sezone - videcemo, ali sam siguran da ce top klubovi biti jos jaci i konkurentniji. Sto se tice Palerma i Udinesea - oni su "pijace", tako je glupo do njih ocekivati nekakav napredak. Fiorentina je sada low cost projekat i to je njihova realnost. Uskoro ce kao klub biti u toj grupi poluambicioznih. Genoa je nesto izmedju. Ni od njih ne treba ocekivati nekakvi kvalitativni skok, ali ce uvek biti u sredini tabele.
Ostali su skart i manji klubovi, ali njih ima svuda i oni su jednostavno nedovoljno dobri. Kad tome dodamo da se u ligu vraca barem jedno "veliko ime" (Torino/Verona), a da iz nje ispada zalutala Novara, ne vidim kako ce to sledeca sezona biti slabija od ove.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 mar 2012, 15:45

spielführer_21 je napisao/la: U europi su igrali ok i ja nisam ništa manje ni očekivao jer su dobra ekipa. Nije to baš bilo savršeno, jer pobijediti Chelsea ove sezone nije baš teško, a i za City ima oprobani recept koji Moyes stalno koristi s Evertonom. Kažem opet, dobro su igrali u LP, ali zato u Serie A nisu i mogu se zahvaliti samo LOŠOJ konkurenciji što još uvije imaju šansu da i iduće sezone izbore LP.
Napoli je bolje odigrao derbi utakmice nego sto je to Milan uradio. Dakle, bodovi su ispusteni u "malim" utakmicama. Tako da konkurencija ima da zahvali na tome Napoliju, a ne obratno.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 08 mar 2012, 16:36

MaGiCa je napisao/la:
Ja smatram da su Milan, Juventus, Napoli, Lazio i Roma jaci nego prosle sezone. Genoa, Udinese i Palermo su opet dobri, a jedino su Inter i Fiorentina u kvalitativnom padu.
Sta ce biti sledece sezone - videcemo, ali sam siguran da ce top klubovi biti jos jaci i konkurentniji. Sto se tice Palerma i Udinesea - oni su "pijace", tako je glupo do njih ocekivati nekakav napredak. Fiorentina je sada low cost projekat i to je njihova realnost. Uskoro ce kao klub biti u toj grupi poluambicioznih. Genoa je nesto izmedju. Ni od njih ne treba ocekivati nekakvi kvalitativni skok, ali ce uvek biti u sredini tabele.
Ostali su skart i manji klubovi, ali njih ima svuda i oni su jednostavno nedovoljno dobri. Kad tome dodamo da se u ligu vraca barem jedno "veliko ime" (Torino/Verona), a da iz nje ispada zalutala Novara, ne vidim kako ce to sledeca sezona biti slabija od ove.
Dobro znaš da je pred većinom klubova težak posao:
Da krenem od Rome. Ove sezone su imali šansu da se riješe polovnjaka i pronađu kostur tima za iduću, ali nisu to uradili tako da tek sad slijede promjene i krpljenje, tako da ne vjerujem ni da će iduće biti konkurentna za TOP 3.
Lazio- ekipa polovnjaka i staraca, jasno je da se moraju pojačati na većini pozicija, a hoće li to uraditi kako treba ovisi ponajviše o plasmanu u LP ove sezone.
Napoli- to ću prepustiti tebi, moje mišljenje je da ostanak najboljih i eventualna pojačanja isto ovise o plasmanu u LP.
Juventus- vjerovatno će još napredovati.
Inter- mora promijeniti pola tima. Prvo pitanje je imaju li trenera koji to može uigrati u kratkom roku, inače bi i iduću sezonu mogli provesti tražeći se, slično kao i Roma.
Milan- imaju dobar tim, ali i dosta polovnjaka i penzionera kojih će se riješiti, no vjerujem da će ipet biti u vrhu.

Udine i Palermo, kao što si rekao, ne treba shvatati ozbiljno, kao ni Genou. Od Fiorentine ništa i ne vidim tu još neku ekipu koja ima potencijala. Dakle ostajemo na 6 ekipa, od kojih 2 ovise o plasamanu ove sezone, 2 su u fazi remonta. Nije baš idilično, zar ne? Još uzmi u obzir da samo 3 idu u LP, tako da je jedini spas Serie A da i ostali top timovi shvate ozbiljno LE.

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 08 mar 2012, 17:12

ako morattija spuca prenos i dovede jakog trenera i utroši 150m eura inter će biti moćna mašina. juventusu treba jaki lijevi bek, jedan kreativni vezni ali baš dobar i jedan top napadač. znači ne matri ili borriello baš igračina u špicu i bili bi top tim. roma treba par pojačanja i ozbiljnog trenera. milanu trebaju dobri bekovi i pokoje osvježenje u vezi i napadu i veoma su jaki. taj je scenarij itekako moguć a uz udinese i napoli koji samo da ima jaku klupu za poneku rotaciju i ovako jak klub i uvijek solidan lazio serija a je itekako jaka i konkurentna. ne prihvatam kritike onih koji zagovaraju ligu u kojoj messi ekipi koja pregazi bayern najveći klub u njemačkoj, sa glavoboljom i sa pola snage uvali sam 5 komada :mrgreen:
a da ne govorim o švicarckim bankarima koji kada ne dobiju topli u firmi razljute se pa neki bavarci moraju platiti ceh :lol:
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 mar 2012, 18:42

Pa dobra je konkurencija u SERIA samo što je Magični dobio dojam da me može isprovocirati iz nićega...On inaće ima alergije pa svaki moj post 6 iljada puta preispita, prevede, okrene naopačke, traži šifru, koristi se enigmom, ne bi li dešifirirao, sakrivenu poruku, koje u većini slučajeva nema :?

Sick! :idea:

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Andrej i 0 gostiju.