Monolog je napisao/la:A onda cemo ovdje citati sljedece recenice:
1. Sneijder nema pojma. Bolje bih ja igrao!
2. Mora li Zanetti igrati svaku utakmicu. Bolje da se penzionise.
3. Joj trenera budale, ne zna iskoristiti Edinov potencijal i namjerno ga drzi na klupi. Bolje bih ja to radio.
Rekonstrukcija odbrane i veznog reda te "tjeranje" ovih mrtvackih navalnih igraca kombinovano sa novim trenerom = novi Inter koji ce biti konkurentan u Italiji. Barem ja to tako vidim.
Znam da ti i ja nemamo baš najbolji odnos, ali moram se složiti s tobom oko ove stvari.
Ja vidim neka 3 problema za koje ne znam kako će Moratti naći rješenje.
Prvi problem je taj da je od svih italijanskih klubova, barem većih, inter je najveća žrtva recesije, Moratti nema novca da uloži u ekipu, zato će navijači intera u sljedećim sezonama morati trpiti prosječne igrače. Drugi problem je što je večina trenutnih igrača stara i istrošena tako da se ne mogu prodati za neke ogromne pare, izuzev Snejidera i možda Maicona, a za ovo brukanje na terenu primaju ogromne plaće. Treći problem je što vjerovatno odsustvo iz Lige šampiona automatski znači i nemogućnost dovođenja tih top igrača koji su potrebni ovoj ekipi.
Moje mišljenje je da ni Moratti sam ne zna šta da radi. Nemoguće je se riješiti nekih 10 igrača u jednom prelaznom roku,a ni učestale smjene trenera uopšte ne pomažu.
Svi znaju šta je rješenje, ali je u praksi to rješenje skoro pa neizvodljivo. Trebat će najmanje 2 sezone da se to sve sredi, osim ako u međuvremenu Moratti ne odluči da proda klub Arapima. Sad se postavlja pitanje koliko dugo su navijači intera spremni čekati da se taj remont obavi!?
Interu se trenutno dešava nešto slično što se dešavalo Juventusu prošlih sezona.