@Secer: Ovo za Riberyja i dosta drugih stvari se slažem.....Samo ovo gore ili sam propustio ili nisi napisao, šta ti reče za ovu varijantu bez klasičnog napadača? Jesi li za to da tako igramo ili.....???
da, ja sam za to da se pokusa sa tom varijantom u kojoj bi igrali bez klasicnog spica i sa dosta radilica koje bi pozatvarale silne rupe koje nastaju zbog preofanzivne formacije sa 2 spica(gomez, muler), dva krilna napadaca(roberi) i krajnje ofanzivnom desetkom ili sesticom(kros, zavisno gdje igra).
E sad pošto gore rekoh da večina diskutuje oko sistema i vidi tu probleme, a šta kažeš šećko o ovom fulanju šansi i toj vrsti psihičke barijere koju sam spominjao....Pričao sam o tome, pa me sad zanima tvoje mišljenje....
mnogima je poznato da sam u mladosti trenirao boks i...bio prilicno uspjesan. mnogi su mi predvidjali uspjesnu karijeru i to je sve islo dok me yebena povreda ledja nije udaljila od svega pa tako i boksa, inace moje najvece ljubavi. i, najavi se ovaj glavni trener kojeg i nisam nesto pretjerano vidjao a u kojeg smo gledali kao sveca(svi rade, on dodje i pokupi kajmak).
najavljeno je da ce izabrati par od nas koji ce imati cast(za mene je to bila velika cast) boksati na nekom od turnira(ne sjecam se tacno kojem).
pripremi mene ovaj moj trener(cova me je gotivio kao rodjeno dijete) i za sparing partnera izabere djecka s kojim sam se inace poigravao.
sad, ulazi taj trener sa par ljudi i pocinje sou kojeg cu se sjecati dok sam ziv.
kad su me prozvali odjednom noge i ruke postaju teske, olovne. trebam li napominjati da me taj djecko naprasio bez da sam pokazao bilo sta sto bi me preporucilo za taj turnir.
zamisli sad kako je to na najvecem moguem nivou, na onome na kojem igraju igraci bayerna.
neki kazu da se ziv insan moze navici. qrac! moze se istrenirati da to malo potisne i nista vise.
dakle, tada i one jednostavne stvari postaju gotovo pa nemoguce.
pogotovo u bayernu u kojem vazda vlada taj pritisak.
u dortmundu nema tog pritiska, barem ne u toj mjeri. bayern MORA biti prvak, bayern MORA najmanje u 1/4 finale lp-a...
najbolji treneri su oni koji taj pritisak skidaju sa igraca. murinjo je najbolji u tome.
igraci moraju vjerovati treneru i to slijepo vjerovati. vjerovati da on zna najbolje, da ih moze unaprijediti, da ce njegova taktika upaliti itd.
bayernovi igraci ne vjeruju hejnkesu. dovoljno je procitati izjavu gomeza za bild u kojoj kaze kako ovaj sistem ne funkcionise i da ti bude dosta.
zamisli tek kakvo je stvarno stanje kad ovako krupne rijeci izlaze u javnost?!
znate li uopste sta znaci kada igraci sumnjaju u trenerove takticke zamisli?!
dakle, bayern ima vise problema, pocevsi od loseg psihickog stanja igraca, pa do same formacije.
eto, druze, to je moje misljenje.
ps.
zasto se se naklatili na romarija
ja se takodje u mnogo cemu ne slazem s njim ali ne mogu reci da je fula kao npr. vecina dortmundovih navijaca.
izgleda da je momak potcijenjen kao sto je potcijenjen nas saruman a svi znamo da se radi o dobrom forumasu.