Sto ce ti ga reci da se Demic usmeno dogovorio s Vojvodicem prije nego li je zvanicno odbio Velez. A on je zvanicno odbio Velez dosta vremena nakon sto se dogovorio s Velagicem (takodjer usmeno ko i s Vojvodicem). Samo je otiso iz Veleza jer mu je taj usmeni dogovor s Vojvodicem iz Slobode znacio vise nego usmeni dogovor s Velagicem iz Veleza. Iz ovog nije 100% jasno s kim se dogovorio prvo, Velagicem ili Vojvodicem, ali s kim god da se dogovorio prvo - nije se smjelo desit da Velezu on obeca ono sto nije ispunjeno, ili nije smio obecat ili je morao ispunit ono sto je obecao. Nije problem to da je on izabrao da ode negdje drugo - problem je sto je slagao klubu u kojem je ponikao.VELEZDOGROBA je napisao/la:Iako je tokom zimskog prelaznog roka najavljen kao zvučno pojačanje Slobode, Demić u proljetnom dijelu sezone neće nositi dres tuzlanskog tima. Razloge zbog kojih je odlučio "podići sidro", otkrio je u razgovoru za bportal.ba.
- Prije svega moram reći da sam odbio Velež prije dolaska u Slobodu, imao sam finansijski primamljivu ponudu za nastavak saradnje, ali nisam želio potpisati ugovor jer sam već sve dogovorio sa trenerom Vojvodićem koji je u razgovoru sa mnom bio dosta korektan. Međutim, drugačija situacija je bila po dolasku u Tuzlu. Nisam tražio nerealne uslove i neke cifre, a niti sam ih dobio. Pristao sam da ostanem tu do kraja sezone i da igram za platu, dogovoreno je da dobijem jednu platu unaprijed. Ipak, oko 20 dana koliko sam bio u Tuzli, slušao sam samo razna obećanja, ali plate nije bilo. Nisam više želio trošiti svoj novac, kaže Demić za bportal.ba.
U međuvremenu je Demić ponovo dobio poziv da se vrati u Velež.
- Zvao me trener Mirza Varešanović, ponudio mi je dobre uslove da se vratim, ali nisam želio ispasti varalica. Ostao sam tu i čekao da vidim hoće li se šta promijeniti. Međutim, svaki dan je bio isti, tako da sam vidio "koliko je sati". Odlučio sam se vratiti u Velež i ne želim da me neko shvati pogrešno. Slobodi želim sve najbolje u nastavku sezone, to je veliki klub i nadam se da će na proljeće ostvarivati bolje rezultate. Također, želim i da organizacija u klubu bude bolja jer je očito da je u krizi, nadam se da će ovakvih stvari biti što manje u budućnosti, kazao je Demić.
A druga strana ruzne price je to sto po ovoj prici Demica, Velez je nastavio kontakt sa Demicem cak i nakon ovoga, jer se on i dalje (sudeci po ovom) cuo sa Varesanovicem i "cekao" da vidi hoce li se sta promjeniti. Moje pitanje je zasto se Varesanovic i dalje vezao za igraca koji je vec jednom ponizio taj klub? Demic jeste igrac koji je dao taj famozni gol protiv svinja pod BB i koji je donio prvu pobjedu Velezu pod BB nakon rata - ali zar se Velez smije spustiti na takve grane da se ostane s Demicem u kontaktu nakon ovakvog ponasanja?