RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 05 mar 2012, 04:35

VELEZDOGROBA je napisao/la:Iako je tokom zimskog prelaznog roka najavljen kao zvučno pojačanje Slobode, Demić u proljetnom dijelu sezone neće nositi dres tuzlanskog tima. Razloge zbog kojih je odlučio "podići sidro", otkrio je u razgovoru za bportal.ba.

- Prije svega moram reći da sam odbio Velež prije dolaska u Slobodu, imao sam finansijski primamljivu ponudu za nastavak saradnje, ali nisam želio potpisati ugovor jer sam već sve dogovorio sa trenerom Vojvodićem koji je u razgovoru sa mnom bio dosta korektan. Međutim, drugačija situacija je bila po dolasku u Tuzlu. Nisam tražio nerealne uslove i neke cifre, a niti sam ih dobio. Pristao sam da ostanem tu do kraja sezone i da igram za platu, dogovoreno je da dobijem jednu platu unaprijed. Ipak, oko 20 dana koliko sam bio u Tuzli, slušao sam samo razna obećanja, ali plate nije bilo. Nisam više želio trošiti svoj novac, kaže Demić za bportal.ba.

U međuvremenu je Demić ponovo dobio poziv da se vrati u Velež.

- Zvao me trener Mirza Varešanović, ponudio mi je dobre uslove da se vratim, ali nisam želio ispasti varalica. Ostao sam tu i čekao da vidim hoće li se šta promijeniti. Međutim, svaki dan je bio isti, tako da sam vidio "koliko je sati". Odlučio sam se vratiti u Velež i ne želim da me neko shvati pogrešno. Slobodi želim sve najbolje u nastavku sezone, to je veliki klub i nadam se da će na proljeće ostvarivati bolje rezultate. Također, želim i da organizacija u klubu bude bolja jer je očito da je u krizi, nadam se da će ovakvih stvari biti što manje u budućnosti, kazao je Demić.
Sto ce ti ga reci da se Demic usmeno dogovorio s Vojvodicem prije nego li je zvanicno odbio Velez. A on je zvanicno odbio Velez dosta vremena nakon sto se dogovorio s Velagicem (takodjer usmeno ko i s Vojvodicem). Samo je otiso iz Veleza jer mu je taj usmeni dogovor s Vojvodicem iz Slobode znacio vise nego usmeni dogovor s Velagicem iz Veleza. Iz ovog nije 100% jasno s kim se dogovorio prvo, Velagicem ili Vojvodicem, ali s kim god da se dogovorio prvo - nije se smjelo desit da Velezu on obeca ono sto nije ispunjeno, ili nije smio obecat ili je morao ispunit ono sto je obecao. Nije problem to da je on izabrao da ode negdje drugo - problem je sto je slagao klubu u kojem je ponikao.

A druga strana ruzne price je to sto po ovoj prici Demica, Velez je nastavio kontakt sa Demicem cak i nakon ovoga, jer se on i dalje (sudeci po ovom) cuo sa Varesanovicem i "cekao" da vidi hoce li se sta promjeniti. Moje pitanje je zasto se Varesanovic i dalje vezao za igraca koji je vec jednom ponizio taj klub? Demic jeste igrac koji je dao taj famozni gol protiv svinja pod BB i koji je donio prvu pobjedu Velezu pod BB nakon rata - ali zar se Velez smije spustiti na takve grane da se ostane s Demicem u kontaktu nakon ovakvog ponasanja?
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

mo-bih
Kontakt:

Post Postao/la mo-bih » 05 mar 2012, 09:33

Dečko, predpostavljam da pišeš is dijaspore? Samo mi odogovori sa DA ili NE na jedno pitanje.. bi li ti u skandinaviji dolazio na posao a da ne primiš platu nekolilko mjeseci??? Nemoj srati kad nisi upoznat sa situacijom momaka koji igraju u ovoj jadnoj ligi ako je tako možemo nazvati! Ovo nije liga iz 80ih, kad su igrači imali sve, ovo je 2012 kad nemaju ništa i kad trebaju dodatno raditi ko konobari da prežive!
Da je Demić bio toliko šupak a Mirza toliki svetac nešti čisto sumnjam da bi ga Mirza zvao da se vrati...

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 05 mar 2012, 09:52

mo-bih je napisao/la:Dečko, predpostavljam da pišeš is dijaspore? Samo mi odogovori sa DA ili NE na jedno pitanje.. bi li ti u skandinaviji dolazio na posao a da ne primiš platu nekolilko mjeseci??? Nemoj srati kad nisi upoznat sa situacijom momaka koji igraju u ovoj jadnoj ligi ako je tako možemo nazvati! Ovo nije liga iz 80ih, kad su igrači imali sve, ovo je 2012 kad nemaju ništa i kad trebaju dodatno raditi ko konobari da prežive!
Da je Demić bio toliko šupak a Mirza toliki svetac nešti čisto sumnjam da bi ga Mirza zvao da se vrati...
Najjadniji ste vi koji u nedostatku argumenata se odmah pozivate na kredibilnost dijaspore kao da je 18 vijek, a ne 21. Nastojis covjeku lazi nametnuti misleci da ce svak prihvatiti hladno tvoje rijeci. Hehe.

Evo ja nisam dijasporac pa ne bi vratio Demica iz principa jer ovo salje losu poruku da svak moze raditi sa klubom. Velez je u istoj situaciji kao i drugi klubovi, ako ne i u boljoj pa ne vidim da je neko omalovazavao svoj klub i lagao na ovaj nacin. Demic je dobar igrac i moze pomoci Velezu, ali pojedini potezi idu na njegovu dusu.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 05 mar 2012, 10:15

ne želim da me neko shvati pogrešno ali da mi je i brat rođeni tražio bih od njega da na sred centra, na prvoj utakmici održi govor javnog izvinjenja pred svom rajom pa tek onda da mu se dozvoli nazad u sveti dres!!!!

pa nismo mi javna kuća i ako je 2012 i teška vremena!

RESPEKT PREMA VOLJENOM KLUBU JE LEKCIJA KOJU JE RIKI DEBELO ZANEMARIO!!!

zaboli me kita za mirzu zalizanog i probleme igraća sa istim,
Veležu se tako ne okreću leđa pa da je SMAK svijeta!!!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 05 mar 2012, 10:30

evo npr mali Duraković je otišao kako je otišao
ali po mom mišljenju klubu nije ovako sramno i jadno okrenuo leđa
i zato mu svaka čast!!!!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

karaiskakis
Kontakt:

Post Postao/la karaiskakis » 05 mar 2012, 10:54

Puno se neistina iznosi ovdje i neosnovanih optužbi od totalno neupućenih likova. riki jeste dogovorio sa veležom nastavak saradnje u slkučaju da mu propadne angažman vani. on je nekad u januaru otišao u spartu i nakon deset dana se vratio u mostar. nakon toga ga niko iz kluba nije kontaktirao jer su imali popunjen tim. zovnula ga je sloboda i on je otišao. u tuzli mu ništa nije ispoštovano, za to je saznao varešanović i s obzirom na manjak igrača zbog povreda pozvao ga da se vrati. to je jedina i prava istina. mrkva ga sigurno ne bi zvao da ga je mali nekad izradio, isto ko ni ostali članovi uprave...

peace_an
Kontakt:

Post Postao/la peace_an » 05 mar 2012, 11:01

karaiskakis je napisao/la:Puno se neistina iznosi ovdje i neosnovanih optužbi od totalno neupućenih likova. riki jeste dogovorio sa veležom nastavak saradnje u slkučaju da mu propadne angažman vani. on je nekad u januaru otišao u spartu i nakon deset dana se vratio u mostar. nakon toga ga niko iz kluba nije kontaktirao jer su imali popunjen tim. zovnula ga je sloboda i on je otišao. u tuzli mu ništa nije ispoštovano, za to je saznao varešanović i s obzirom na manjak igrača zbog povreda pozvao ga da se vrati. to je jedina i prava istina. mrkva ga sigurno ne bi zvao da ga je mali nekad izradio, isto ko ni ostali članovi uprave...
samo smo tebe cekali da nam ispjevas jednu baladu o velezovoj djeci,nosi se i ti i riki bola vise,kad nema gdje i kad ih neko drugi izradi eto ih nazad,nema ni jedan klub na svijetu u kojem ta djeca odlaze i dolaze kako im se cefne a klub ih vazda prihvati..a u medjuvremenu ga i ocrne usput preko novina ako ikako mogu

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 05 mar 2012, 11:24

VELEZ kao klub sa tradicijom gotivim u uvjek cu vas gotivit i bice te mi dragi ali da jedan igrac kao sto je DEMIC poigra se sa upravom VELEZA i sa Darkom Vojvodicem to mi nije jasnoo, on uopste ne zassluzuje da igra u klubu kao sto je VELEZ da se razumijemo ne zasluzuje da igra ni u Slobodi jer Sloboda je vece ime od njegovog. ja mu zelim sve najgore u karijeri i da se nikad ne naigra u Velezu.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

SIR
Kontakt:

Post Postao/la SIR » 05 mar 2012, 12:14

fukara87 je napisao/la:VELEZ kao klub sa tradicijom gotivim u uvjek cu vas gotivit i bice te mi dragi ali da jedan igrac kao sto je DEMIC poigra se sa upravom VELEZA i sa Darkom Vojvodicem to mi nije jasnoo, on uopste ne zassluzuje da igra u klubu kao sto je VELEZ da se razumijemo ne zasluzuje da igra ni u Slobodi jer Sloboda je vece ime od njegovog. ja mu zelim sve najgore u karijeri i da se nikad ne naigra u Velezu.
Veleza i ja gotivim i volim ga naravno poslije Sarajeva to mi je drag klub, i navijaci su njihovi dobri sa nama tako da samo rijeci hvale za njih. :)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 mar 2012, 14:10

slika

a vidi ti Kulje Vladića s VELEŽOVCIMA, evo ga stoji pored Osima :lol: :lol: :lol: :lol:

a voli se VELEŽ moj KULJE...

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 05 mar 2012, 14:13

fukara87 je napisao/la:VELEZ kao klub sa tradicijom gotivim u uvjek cu vas gotivit i bice te mi dragi ali da jedan igrac kao sto je DEMIC poigra se sa upravom VELEZA i sa Darkom Vojvodicem to mi nije jasnoo, on uopste ne zassluzuje da igra u klubu kao sto je VELEZ da se razumijemo ne zasluzuje da igra ni u Slobodi jer Sloboda je vece ime od njegovog. ja mu zelim sve najgore u karijeri i da se nikad ne naigra u Velezu.
Jednostavno smeće od čovjeka.Ja mu ne bih dao primirisat klubu!

SIR
Kontakt:

Post Postao/la SIR » 05 mar 2012, 14:21

ra1981 je napisao/la:
Jednostavno smeće od čovjeka.Ja mu ne bih dao primirisat klubu!
To stvarno nekontam jer covjek dodje u Slobodu, pa onda tek tako ode mislim da nije fino ni posteno sa njegove strane, moje misljenje pozz veliki od HZ! :D

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 mar 2012, 14:29

nakon ove sezone treba naše igrače podvrgnuti slijedećim vidovima testa:

- alkotest
- test protiv teških ili lakih droga
- psihotest
- test koji provjerava moždane funkcije.

Nakon izvršenih testova, slijede razgovori s socilozima i psiholozima u posebnim komorama koje se nalaze u vojnim bazama NATO -a u Brisselu. Po potrebi pojedine neposlušne igrače podrvgnuti lakšim ili težim vidovima mučenja tipa struja ili udaranje bičem.. :lol: :lol: :lol:

Ko ovo preživi može ostati u VELEŽU..... :lol: :lol: :lol:
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 05 mar 2012, 14:36, ukupno mijenjano 1 put.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 05 mar 2012, 14:36

AlemC85 je napisao/la:nakon ove sezone treba naše igrače podvrgnuti slijedećim vidovima testa:

- alkotest
- test protiv teških ili lakih droga
- psihotest
- test koji provjerava moždane funkcije.

Nakon izvršenih testova, slijede razgovori s socilozima i psiholozima u posebnim komorama koje se nalaze u vojnim bazama NATO -a u Brisselu. Po potrebi pojedine neposlušne igralče podrvgnuti lakšim ili težim vidovima mučenja tipa struja ili udaranje bičem.. :lol: :lol: :lol:

Ko ovbo preživi može ostati u VELEŽU..... :lol: :lol: :lol:
pa jednostavno im zabranit da izlaze iz kuce osim kad su treninzi i utakmice :lol: :lol: :lol:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 mar 2012, 14:38

evo jedne zajedničke izjave igrača VELEŽA:
" Mi ne znamo šta se dešava s nama, kao da ona stvar odlučuje umjesto nas". :lol: :lol: :lol:

bavaraccccc
Kontakt:

Post Postao/la bavaraccccc » 05 mar 2012, 14:43

Danas Demic u artu na kafi :D :lol: :lol:
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 05 mar 2012, 16:08

Ovo je stvarno hebo lud zbunjenog. Demic je prvo rekao da ce ici samo u inostranstvo. Nije nigdje otisao vani, dogovorio se s Velezom. Zatim je otisao za parama(obecanim), nije ih dobio. Iz Veleza su ga opet kontaktirali i on je pristao. Rijad Demic je izigrao Velez i tesko ce se iskupiti. Iskreno, najradije ga ne bih gledao u crvenom dresu, ali sta je tu je. Na nama je da grizemo prste od muke, a na njemu da se iskupi i da zajedno sa ostalim igracima odvede Velez u finale Kupa.

I samo jedno pitanje, ukoliko mi budemo igrali finale Kupa sa Zeljom i izgubimo, a Zeljo osvoji i ligu, da li mi idemo u Evropu, ili ide ko je najbolje rangiran na tabeli, a nije izborio plasman u Evropu? (opklada je u pitanju)
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 05 mar 2012, 16:15

karaiskakis je napisao/la:Puno se neistina iznosi ovdje i neosnovanih optužbi od totalno neupućenih likova. riki jeste dogovorio sa veležom nastavak saradnje u slkučaju da mu propadne angažman vani. on je nekad u januaru otišao u spartu i nakon deset dana se vratio u mostar. nakon toga ga niko iz kluba nije kontaktirao jer su imali popunjen tim. zovnula ga je sloboda i on je otišao. u tuzli mu ništa nije ispoštovano, za to je saznao varešanović i s obzirom na manjak igrača zbog povreda pozvao ga da se vrati. to je jedina i prava istina. mrkva ga sigurno ne bi zvao da ga je mali nekad izradio, isto ko ni ostali članovi uprave...
Prvo, to sto si rekao je Riki negirao u svom intervjuu juce jer je rekao da je "odbio" Velez pa otisao u Slobodu - to su njegove rijeci.

Drugo, evo i da si u pravu i da se Riki vratio i niko ga iz Veleza nije zvao jer je mjesto bilo popunjeno u timu (to je bilo u Januaru/Februaru) - pa objasni mi onda koji se to igrac koji igra Rikijevu poziciju povrijedio bas u tom periodu pa da se odjednom sada otvorilo mjesto u timu?

I trece, ako je tacno to sto govoris da je tim bio popunjen pa Riki nije imo mjesta u timu, kako onda da Riki govori da je bio u kontaktu s Varesanovicem svo to vrijeme i cekao da vidi hoce li se stvari sredit u Slobodi?

Ne druze. Nisi u pravu. Optuzbe nisu nit neosnovane a niti tako velike - sve sto Riki treba da uradi je izjavi "ja se stvarno izvinjavam - ono ponasanje nije bilo fino s moje strane. Malo sam bio ljut. Malo sam bio emotivan. Sve je ok i nece se vise ponovit." Riki da to kaze sve ce biti ok... ali nemojmo se lagat da su stvari dobre s Rikijem kad nisu i nemojmo izmisljat povrede igraca kad ih nema i neke zatvorene timove prije mjesec dana i sad odjednom otvorene timove.

Riki je ovde postupio ruzno.

Ali ono sto me sada jako zabrinjava je ponasanje uprave i tako lezeran prestup preko Rikijevog ponasanja. Stvarno su kod mene izgubili kredibilitet ako 'tek tako' Rikija prime nazad - jer njihov je posao da cuvaju obraz Velezu.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 05 mar 2012, 16:21

Jedna samo ispravka Demic je dobio para, da je covjek vratio bi sto je dobio. Ponio se ko zadnji klosar sa sms-om kako mu Mostar i roditelji nedostaju. Nemojte pisati da nije dobio , kada jeste i to na ruke pare, plus kada pocne prvenstvo imao je zagarantovanu platu. Zivio je u stanu predsjednika, a jedino zasto je on trosio svoje pare bilo je ispijanje kafa.
Zadnja izmjena: Sunderland, dana/u 05 mar 2012, 17:07, ukupno mijenjano 1 put.
Sloboda je moja nacija

karaiskakis
Kontakt:

Post Postao/la karaiskakis » 05 mar 2012, 16:44

ja cisto sumnjam da bi tana i mrkva vratili nekoga ko ih je prevario. povrijedili su se hasanovic i merzic majstore. u timu nema plejmejkera koliko se ja razumijem u fudbal. uostalom, okić je priošle zime pod ugovorom otišo u čelik, odradio pripreme i minut do 12 se vratio. i ? ujeo vuk kenjca, nisi se bunio tad na forumu. nisi ni kad je velikodušno vraćen hasanović koji nas je ostavio kad je bilo najteže i otišo u čelik. gore nije igrao pa se na ljeto vratio u mostar i opet? opet ujeo vuk kenjca. ti nisi upoznat sa situacijom oko svega a ponašaš se kao da sve znaš. nemoj da širiš negativnu energiju i huškački se postavljaš prema momku.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 2 gosta.