FK Rudar Kakanj

budimo_realni
Kontakt:

Re: FK Rudar Kakanj

Post Postao/la budimo_realni » 29 feb 2012, 18:48

Cini mi se da je Rudar napokon dobio jednog pravog napadaca, mislim na Bajru Spahica, barem prema ovom sto je pokazao na pripremama. A vjerujem da ce u prvenstvu biti jos bolji jer ce vise igrati a i biti potpuno spreman.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 01 mar 2012, 21:36

Samir Duro, najveće pojačanje Rudara
Borit ćemo se za naslov prvaka
Zimiski prelazni rok, nema dvojbe, najbolje su iskoristili čelnici kakanjskog prvoligaša. Novi članovi Rudara postali su donedavni igrači Čelika Amel Pjanić, Kenan Nemeljaković i Adis Čulov, zatim, Bajro Spahić i Dženan Duraković iz Veleža. Svakao, najzvučnije ime je Samira Dure, bivšeg reprezentativca i internacionalca, koji je stigao iz Zrinjskog.

slika
Samir Duro

Dolazak ovog iskusnog veznjaka slobodno možemo reći predstavlja najveće pojačanje koje su "zeleno-crni" angažirali u posljednjih desetak godina.

I ako je imao nekoliko premijerligaških ponuda, Duro je prihvatio onu iz Rudara i po prvi put će u karijeri igrati na prvoligaškim terenima.

-Rukovodstvo Zrinjskog se opredijelilo na podmlađivanje ekipe i ja sam shvatio da je vrijeme za odlazak iz Mostara. Imao sam ponuda od nekoliko premijerligaša, ali sam iz više razloga (pr)ocijenio da mi više odgovara Kakanj i bez većeg razmišljanja i dvoumljenja opredijelio sam se da karijeru nastavim u Rudaru.

- Zašto baš u Rudaru ?

-Prije svega zbog blizine Sarajeva, gdje imam stan i gdje ću biti uz porodicu. Kakanj je poznata nogometna sredina, Rudar ima bogatu tradiciju i mislim da sam izabrao pravu sredinu gdje ću moći u miru i bez velikih tenzija odigrati još koju sezonu.

- Kako ste primljeni u Kaknju ?

-Bolje nego što sam mogao zamisliti. Odlično. Kako od ljudi koji vode klub, trenera Buze, tako i od suigrača, od kojih mnoge poznajem od ranije i osjećam se kao da sam tu godinama. Atmosfera je izvanredna, trener Buza radi odlično i neću pretjerati ako kažem da nema nikakve razlike od priprema koje sam proveo u desetak mnogo poznatijih klubova!

- Ko su glavni kandidati za prvaka ?

-Ne poznajem dovoljno ovu ligu, ali vidim da mnogo "pucaju" na prvo mjesto i sigurno će borba biti krajnje neizvjesna. Pravog favorita nema, svi smo u istom položaju i "mrtva" trka će trajati do zadnjeg kola, što će dati posebnu draž ovoj sezoni, mišljenje je našeg sagovornika, koji bi volio da na kraju slavi onaj ko bude najbolji.

Samir Duro je slavio s prvoligašem sa Koševa u sezoni 2006/07. kada je bio jedan od ključnih igrača Sarajeva, a najveći trag ostavio je u Mariboru s kojim je osvojio čak četiri naslova prvaka Slovenije te u sezoni 1999/2000. izborio plasman u grupnu fazu Lige šampiona, što je uz sedam nastupa u A reprezentaciji BiH, kruna njegove bogate i plodne igračke karijere.

Lična karta

Samir Duro rođen je 18.10.1977. godine u Konjicu, gdje je u prvom timu Igmana zaigrao sa nepunih 17 godina. Boje Sarajeva branio je u tri navrata (1996-1999 i 2006, 2008-2009), zatim, NK Maribor (1999-2003), PAS Giannini(2003), FC Saturn(2003), FK Željezničar (2004), Publikum Celje(2005), NK Međimurje(2006-2007), FK Čelik (2009 -12 nastupa, NK Šibenik (2010 -11 nastupa), FK Čelik (2010-12 nastupa) i NK Zrinjski(2010-2011 - 26 nastupa).
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 02 mar 2012, 23:00

Nedjelja, 04.03. - Hadzici, teren s umjetnom travom

Famos/SAŠK - Rudar Kakanj
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 04 mar 2012, 21:54

Famos-SAŠK - Rudar 1:0
#samoRudar #zauvijek

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 04 mar 2012, 22:02

L' Imperator je napisao/la:Famos-SAŠK - Rudar 1:0
o tome sam ja govorio neki dan ... cuvajte se ...
1947!

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 04 mar 2012, 22:03

Nadao sam se pobjedi Rudara. :)

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 04 mar 2012, 22:12

nkvitez je napisao/la:

I ja :D
Upravo se dopisujem s jednim igracem i nimalo mi se ne svidja sta mi je sve rekao :?
Trica nam je u Bihacu ako se ne uozbilje malo..
#samoRudar #zauvijek

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 04 mar 2012, 22:16

L' Imperator je napisao/la:
nkvitez je napisao/la:

I ja :D
Upravo se dopisujem s jednim igracem i nimalo mi se ne svidja sta mi je sve rekao :?
Trica nam je u Bihacu ako se ne uozbilje malo..
Imate dosta jaku ekipu,dosta ste ulozili ako se ne uozbilje opet sve uzalud! :)

ma sta je rekao majketi,kakvi su to problemi? :o imaju pare,zive odlicno bar ovi nasi,samo trebaju da igraju i to im tesko. :?

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 04 mar 2012, 22:26

nkvitez je napisao/la:

ma sta je rekao majketi,kakvi su to problemi? :o imaju pare,zive odlicno bar ovi nasi,samo trebaju da igraju i to im tesko. :?
Ovo boldirano je otprilike odgovor na to pitanje. Ne igraju za kolektiv, vec glume nesto, za*ebaju se, soliraju..svasta nesto.., a trener to tolerise :oops:
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 04 mar 2012, 22:38

Ipak je 1:1 rezultat :roll: Na poluvremenu je bilo 1:0 za Famos-SAŠK, a ovaj igrac sto mi je rekao rezultat je odigrao samo prvo poluvrijeme i otisao kuci :D
#samoRudar #zauvijek

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 04 mar 2012, 22:42

Sreca pa kod nas to Ćutuk ne dopusta. :D haha eto dobro je onda,nije poraz ;)

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 04 mar 2012, 22:51

nkvitez je napisao/la:Sreca pa kod nas to Ćutuk ne dopusta. :D haha eto dobro je onda,nije poraz ;)
Da je Slavisa Bozicic imao ove igrace mi bi bili jesenji prvaci sa finom prednosti nad drugoplasiranim :D
Ma nije dobro, razlika u kvaliteti je velika, a rezultat 1:1
Vidit cemo kako ce to izgledati u Bihacu. To ce biti pravi ispit za ovu ekipu.
#samoRudar #zauvijek

unisovac
Kontakt:

Post Postao/la unisovac » 04 mar 2012, 22:52

1:1 je bilo odakle vam 1:0

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 04 mar 2012, 22:55

unisovac je napisao/la:1:1 je bilo odakle vam 1:0
Znam sad :D
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 04 mar 2012, 23:20

Buza (ni)je zadovoljan igrom u Hadžićima
U posljednoj pripremnoj utakmici, koju su odigrali na terenu s plastičnom travom u Hadžićima, "zeleno-crni" remizirali protiv prvoligaša iz Hrasnice SAŠK Napretkom Famosom (1:1)

Iako se radilo o generalnoj probi uoči nastavka prvenstva, trener Rudara Mirnes Buza nije mogao izvesti najbolju postavu i steći pravi uvid u formu najbolje jedanaestorice. Naime, zbog ranije ozljede, protiv Jadrana iz Tučepa, izostao je Petar Matović, koji je tek počeo s lakšim treninzima i neće igrati u Bihaću protiv Jedinstva, a nedostajali su i lakše povrijeđeni golman Amel Pjanić i Admir Kubat, koji su, kako kaže trener Buza, više iz predostrožnosti "preskočili" meč u Hadžićima.

Susret protiv SAŠK Napretka-Famosa počela je postava: Kemal Hadžić, Kenan Nemeljaković (od 46.Saša Prkić), Amel Hrustanović, Jasmin Čeliković, Semir Kubat, Samir Duro, Zlatan Gafurović, Dženan Duraković (od 46. Armin Topalović), Mirza Kovač (od 46.Eldin Murić), Adis Čulov i Bajro Spahić. U toku drugog poluvremena u igru su ušli: Amer Hrustanović, Kenan Helja, Armin Alagić, Adis Goralija, Armin Duvnjak, Mirza Spahić i Amel Neimarlija.

-Mogli smo pobijediti, ali i izgubiti. Nisam najzadovoljniji, ali ni razočaran. U početku smo djelovali dezorganizirano, gol primili nesporazumom u odbrani, a propustili realizirati dvije prilike. U nastavku je bilo bolje, postigli smo jedan gol i na kraju mogli čak i pobijediti, istakao je trener Rudara Mirnes Buza, te dodao da se njegovim igračima teško adaptirati na teren s umjetnom travom s obzirom da treniraju u neuslovnim uvjetima i blatnjavim terenima, bolje reći livadama.
#samoRudar #zauvijek

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 06 mar 2012, 12:06

nkvitez je napisao/la:

Ovo boldirano je otprilike odgovor na to pitanje. Ne igraju za kolektiv, vec glume nesto, za*ebaju se, soliraju..svasta nesto.., a trener to tolerise :oops:
Ne rekoh li ja da bi nama trener mogao biti problem. I kad sam rekao da se zae...baju na treningu ti me uvjeravao u suprotno, da toga nema kod Buze. Ipak se ja nadam da je to sve jer su prijateljske utakmice, da toga u prvenstvu nece biti. Ako bude ja bih odmah nakon dva-tri kola smjenio trenera.

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 06 mar 2012, 12:19

A i Kovac mu u prvoj :D :D . Jadni smo mi majko draga. Al tog momka neko gura u pm..

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 06 mar 2012, 15:35

budimo_realni je napisao/la: Ne rekoh li ja da bi nama trener mogao biti problem. I kad sam rekao da se zae...baju na treningu ti me uvjeravao u suprotno, da toga nema kod Buze. Ipak se ja nadam da je to sve jer su prijateljske utakmice, da toga u prvenstvu nece biti. Ako bude ja bih odmah nakon dva-tri kola smjenio trenera.
Pozeljno bi bilo 4 boda u prva dva kola osvojiti, minimalno tri. Sve ispod toga -> il' trenera ili pojacanja otjerati.., jer ako Krajina pobjegne vise od 4 boda (a jos im gostujemo mi) nema se tu sta vise ocekivati..
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 06 mar 2012, 15:59

budimo_realni je napisao/la: Ne rekoh li ja da bi nama trener mogao biti problem. I kad sam rekao da se zae...baju na treningu ti me uvjeravao u suprotno, da toga nema kod Buze.
Ma to sam ti ja iz vlastitog iskustva rekao. On je nama na Mladosti uveo profesionalizam neki ba, treninzi nam se nisu nista razlikovali treninga premijerligaskih ekipa (a tad' smo bili u kantonalnoj ligi), spremio nas te sezone kad smo usli u Drugu ligu da smo mogli svaki dan utakmice igrati, pucali smo od snage :mrgreen: uopste nije bilo za*ebancije (odmah te odstrani s treninga).. pravo je za*eban bio :D nezz sta mu je sad.., izgleda da je Rudar prevelik zalogaj za njega :?
#samoRudar #zauvijek

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 07 mar 2012, 21:27

budimo_realni je napisao/la: Ne rekoh li ja da bi nama trener mogao biti problem. I kad sam rekao da se zae...baju na treningu ti me uvjeravao u suprotno, da toga nema kod Buze.
Ma to sam ti ja iz vlastitog iskustva rekao. On je nama na Mladosti uveo profesionalizam neki ba, treninzi nam se nisu nista razlikovali treninga premijerligaskih ekipa (a tad' smo bili u kantonalnoj ligi), spremio nas te sezone kad smo usli u Drugu ligu da smo mogli svaki dan utakmice igrati, pucali smo od snage :mrgreen: uopste nije bilo za*ebancije (odmah te odstrani s treninga).. pravo je za*eban bio :D nezz sta mu je sad.., izgleda da je Rudar prevelik zalogaj za njega :?
I meni se cini... Al nadam se da se varamo i da ce Rudar igrati puno bolje nego sto mi mislimo da ce igrati....

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.