Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- IlPrincipino
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.
ne znamo ni mi...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Giorgione kaže da će sigurno propustiti nekoliko utakmica.
Nije ovo dobro nikako.
Dva najbolja igrača u odbrani su nam se povrijedila baš u najbitnijem trenutku ove sezone.
Nije ovo dobro nikako.
Dva najbolja igrača u odbrani su nam se povrijedila baš u najbitnijem trenutku ove sezone.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Sad smo se doveli u situaciju da MORAJU igrati igraci koji do sad nisu igrali. Lose je sve, od rasporeda pa nadalje.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee
Ale Del Piero aleee
- harebianconero
- Kontakt:
Najgore što se povređuju baš oni igrači gdje imamo najmanje zamjena...
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19
Barza bi trebao biti spreman za Bolognu,najbitnije je da on i Caceres budu tandem,inače nam se ne piše dobro.
Sreća pa se Vidal i Pepe vraćaju,a moramo i žute kartone čisiti,prvenstveno Licht koji će nam trebati u narednim mečevima.
Sreća pa se Vidal i Pepe vraćaju,a moramo i žute kartone čisiti,prvenstveno Licht koji će nam trebati u narednim mečevima.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Imamo mi zamjene za sve, ali najveći problem je što te zamjene skoro nikako nisu igrali ove sezone pa ima je samopouzdanje na niskom nivou, da ne govorim kako nisu u takmičarskoj formi, zato se i od tih zamjena ne mogu očekivati neke ekstra predstave na terenu.
Ž '21!
Ja mislim da opet Bonuci ima vise sanse da igra, ali eto vidjet cemo. Pepe se vraca na krilo i Vidal na sredinu. Vucko bi trebao na klupu, pa ce vjerovatno i Quag poceti.
Ale Del Piero aleee
Ale Del Piero aleee
- JuveSissoko
- Kontakt:
znate sta je uzrok losim igrama Juventusa, prije svega sredine terena? UMOR. Sjetite se samo utakmice protiv Milana i tempa.Nisu mogli da dodju do daha od nase trke i uzimanja lopti.Takav tempo niko ne moze drzat cijelu sezonu.Da tada nije bilo kikseva odbrane i nerjesenih rezultata sada bi bili daleko prvi jer smo tada lako stvarali prilike ili barem lakse.Taj temo jednostavno nasa veza nije odrzala i sada su dosta umorni.Kad se sjetim kako su brzi pasovi bili i brze se igralo a sto? Pa zato jer su nasi igraci sredine terena a i krila mnogo brze se kretali i bjezali od svojih cuvara sto je davalo vise prostora i olaksavalo Pirlu ili bilo kome iz sredine terena da sprovodi pasove.Nerjeseni rezultati sa pocetka sezone su bili plod glupih gresaka a danasnji su plod ne mogucnosti da se koncentrisemo cijelu utakmicu jer se umorimo te zbog umora ne mozemo da razbijemo bunker protivnika.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Ma opet je Conte kriv, sto skoro isti sastav uvijek izvodi. Glavni igraci igraju svaku utakmicu, cak su i u kupu igrali. Odgoda utakmica nam je samo lose dosla, jer se napravila pauza, nakon koje su "zgusnute" utakmice.
Ale Del Piero aleee
Ale Del Piero aleee
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ne možeš sad za sve kriviti Contea zbog jednog neriješenog rezultata. Igrači jesu trebali dobiti šansu, ali ko može garantovati da će taj neki igrač bolje odigrati od ovog sada? Niko. Zato Conte i ne želi previše da rizikuje.
Na početku sezone smo sanjali o CL, sad se borimo za Scudetto i opet ima nezadovoljnih, a niko ne želi da shvati da smo mi tim sa limitiranim igračima i nemamo kvalitet za Scudetto i to što nas drži u utrci za Scudetto je trener. Niko drugi.
Na početku sezone smo sanjali o CL, sad se borimo za Scudetto i opet ima nezadovoljnih, a niko ne želi da shvati da smo mi tim sa limitiranim igračima i nemamo kvalitet za Scudetto i to što nas drži u utrci za Scudetto je trener. Niko drugi.
Ž '21!
Nije 1 nego 12 nerjesenih rezultata. Od kojih se bar pola trebalo pobjediti. A jeste kriv jer ima igrace, da nema rekao bih svaka cast, ali ima i ne zeli da ih koristi. Caceres je dosao spreman, jer je vec bio konstantan u Sevilli a nije dobio prilike.
A i mi pricamo stalno o limitiranim igracima, kao da se s Lecceom bori za titulu, a ne s Juventusom. Kakvi tek limitirani igraci su nam uzimali bodove.
A i mi pricamo stalno o limitiranim igracima, kao da se s Lecceom bori za titulu, a ne s Juventusom. Kakvi tek limitirani igraci su nam uzimali bodove.
Ale Del Piero aleee
Ale Del Piero aleee
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Nema igrače, da ima igrače pobjeđivali bi, je li Conte kriv što pojedinci griješe na terenu i zbog toga ne pobjeđujemo utakmice? Normalno da nije, ipak igrači igraju, a ne Conte. Caceres je došao prije mjesec dana i prvo se je morao uklopiti u tim i malo uigrati. Nema to veze je li fizički spreman ili nije kad nije uigran sa ekipom. Svaki trener ima drugačiji sistem rada. Odbrana je najjači dio ovog tima, zato je Conte i ne mjenja tako često, osim kad je prinuđen.
Juventus je do ove sezone bio prosječna italijanska ekipa, zato nam je sad i tim pun limitiranih igrača. U derbijima odigramo dobro jer se ti igrači nalože i žele da dobiju, tj, žele da se dokažu, dok se naš pravi kvalitet pokazuje protiv srednjih i malih ekipa kad motiv u igrača nije kao u derbijima. Realnost da je Juventus samo ime trenutno i da se polako vraća u svjetski vrh.
Juventus je do ove sezone bio prosječna italijanska ekipa, zato nam je sad i tim pun limitiranih igrača. U derbijima odigramo dobro jer se ti igrači nalože i žele da dobiju, tj, žele da se dokažu, dok se naš pravi kvalitet pokazuje protiv srednjih i malih ekipa kad motiv u igrača nije kao u derbijima. Realnost da je Juventus samo ime trenutno i da se polako vraća u svjetski vrh.
Ž '21!
Giancerini i Padoin su dovedeni na njegovo insistiranje. Borielo je doveden ovaj prelazni rok, pretpostavljam kao njegova zelja, jer drugacije ne bi dobijao prilike koliko ih je dobijao. Ne zelim ja da kazem da je za sve kriv Conte, ali da su igraci toliko limitirani-nisu. Ima sasvim korektan prvi sastav da izvede na teren. Ovo jeste uspjeh, ali moglo se bolje. Najvise u ovim posljednjim utakmicama, koje nismo dobili zbog nikom jasnih eksperimentisanja. Povlacenje protiv Chieva mi jos uvijek nije jasno
ALI naravno da izrazavam zahvalnost na ovome sto radi, jer polako vraca Juve.
Ale Del Piero aleee
Ale Del Piero aleee
- paolomontero
- Kontakt:
dragi bianco,juve cak ni u serie B nije bio prosjecna ekipa, amauri,diego,sissoko, melo nisu prosjecni igraci,usudio bi se reci da bi diego u juve 98 mogao igrati,ali jednostavno sve je to lose izgledalo.conte se brani,govori prije sezone 6 mjesto,sto nije istina,juve uvijek jurisa na ligu prvaka i titulu,jednostavno u krizi smo,i mislim da pad forme Marchisia je jednostavno to uzrokovao,jer pirlo ne moze samBianconeri1988 je napisao/la:Nema igrače, da ima igrače pobjeđivali bi, je li Conte kriv što pojedinci griješe na terenu i zbog toga ne pobjeđujemo utakmice? Normalno da nije, ipak igrači igraju, a ne Conte. Caceres je došao prije mjesec dana i prvo se je morao uklopiti u tim i malo uigrati. Nema to veze je li fizički spreman ili nije kad nije uigran sa ekipom. Svaki trener ima drugačiji sistem rada. Odbrana je najjači dio ovog tima, zato je Conte i ne mjenja tako često, osim kad je prinuđen.
padoin dobar,zar ne,a napadali ste me kada sam ga branio
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi
Ti seguiremo anche noi
@paolomontero ok za te sto si nabrojao ali ovo su prosjecni igraci Giaccherini, Pepe, Padoin, De Cegile, Bonucci, Estigarribia a svi oni su nam standardni u prvih 11.
Ja bih volio da Dzeko dode, klub prije svega pa tako i ovog foruma
mislim da bi nam on bio od koristi, ali prije svega treba prvo naci bolje igrace umjesto ovih gore nabrojanih jer Matri uopste nije los koliko su ovi.
Ja bih volio da Dzeko dode, klub prije svega pa tako i ovog foruma

Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud
Pa imamo na klupi i tribinama, kao i omladinskom pogonu ogroman potencijal. S tim sto se ne slazem da Pepe i De Ceglie (i ponekad BonucciGlupost je napisao/la:@paolomontero ako tebi ovo nisu prosjecni igraci Giaccherini, Pepe, Padoin, De Cegile, Bonucci, Estigarribia ne znam sta su ti onda Iniesta, Nani, Ozil, Hazard itd.
Ja bih volio da Dzeko dode, klub prije svega pa tako i ovog forumamislim da bi nam on bio od koristi, ali prije svega treba prvo naci bolje igrace umjesto ovih gore nabrojanih jer Matri uopste nije los koliko su ovi.

Ale Del Piero aleee
Ale Del Piero aleee
Ovakvim igrama mogu biti samo zadovoljni da izbore direktan plasman u ligu prvaka. Prvi su samo zahvuljujuci katastrofalnim ulaskom Milana u sezonu. To da su znali iskoristit sad bi imali 10 bodova prednosti. Na pocetku su dobro igrali zbog euforije, novi stadion, nova sezona, novi trener, ... Sad kad treba rutina, nema ih ni na mapi. Ni jednu utakmicu nije igrala najjaca postava. To mozemo zahvaliti tvrdoglavom Conteu, covjek je pun sebe. Gdje su cijelu sezonu Krasic, Elia, Del Piero, De Ceglie, ... Jel Conte bas njih morao izabrat da gradi svoj glupi autoritet???
Imaju ekipu za ovogodisnji skudeto, ali sve mi se cini da nece iskoristiti povoljnu situaciju, ili je vec nisu iskoristili. Za naredni trebace jos kvalitetnijih igraca, dostojnih Juventusa, i ozbiljniji šef.
Imaju ekipu za ovogodisnji skudeto, ali sve mi se cini da nece iskoristiti povoljnu situaciju, ili je vec nisu iskoristili. Za naredni trebace jos kvalitetnijih igraca, dostojnih Juventusa, i ozbiljniji šef.
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !
- paolomontero
- Kontakt:
pazi giach,padoin,bonucci,esti su prosjecni igraci....za pepe-a i nisam siguran,fergunson je za njega rekao da bi mogao igrati u svakom evropskom klubu,dok je bio u udinese-uGlupost je napisao/la:@paolomontero ok za te sto si nabrojao ali ovo su prosjecni igraci Giaccherini, Pepe, Padoin, De Cegile, Bonucci, Estigarribia.
Ja bih volio da Dzeko dode, klub prije svega pa tako i ovog forumamislim da bi nam on bio od koristi, ali prije svega treba prvo naci bolje igrace umjesto ovih gore nabrojanih jer Matri uopste nije los koliko su ovi.
ali opet u sampionskom man utd su igrali PHILL NEVILLE, JONATHAN GREENING, LUKE CHADWICK, pa i sada FLETCHER, SMALLING nisu to neke igracine, pa u realu granero, callejon, arbeloa, pa u starom juventusu tu su bili birindelli, amoruso, zalayeta, ne mozes me ubijediti da je de ceglie losiji od birindelija.hocu da kazem da jednostavno nemamo losu ekipu,realno nisu ni ovi rezultati losi,ali navijaci juventusa su zeljni lige prvaka,zeljni titula, 6 godina je prosla,i zbog toga su ovakve kritike.realno juventus je po kvaliteti ekipe iza milana,u rangu sa romom,laziom,interom i napolijem,mislim da izmedju nas i pobrojanih ekipa nema neke razlike.nije to lose,ubijedjen sam da bi svaka od ovih ekipa dobila i liverpool i arsenal i chelsea da su u engleskoj
krasic nije prosjecan,krasic je zvijer,ali conte mu ne lezi.vidite on ne igra godinu i dalje ga man utd i celzi hoce
Ti seguiremo anche noi
Ti seguiremo anche noi
- Bianconeri1988
- Kontakt:
A zašto su dovedeni Giaccherini, Padoin i Borriello? Zato što Agnelli ne da love i zato što ne možemo trenutno dovesti bolje igrače od tih i Conte se mora zadovoljiti s takvim limitiranim igračima. Mi ne možemo dovesti boljeg igrača jer ne igramo u CL i dok god konstantno ne budemo igrali u CL morat ćemo se zadovoljavati sa ovakvim igračima. Misliš da Conte ne bi tražio bolje igrače da može? Normalno da bi, kao i svaki drugi trener. Conte ima sastav koji je u rangu Lazia, Napolija i Rome, svakako ne u rangu Milana, a ja koliko znam mi smo i ispred svih tih ekipa na tabeli.Soni je napisao/la:Giancerini i Padoin su dovedeni na njegovo insistiranje. Borielo je doveden ovaj prelazni rok, pretpostavljam kao njegova zelja, jer drugacije ne bi dobijao prilike koliko ih je dobijao. Ne zelim ja da kazem da je za sve kriv Conte, ali da su igraci toliko limitirani-nisu. Ima sasvim korektan prvi sastav da izvede na teren. Ovo jeste uspjeh, ali moglo se bolje. Najvise u ovim posljednjim utakmicama, koje nismo dobili zbog nikom jasnih eksperimentisanja. Povlacenje protiv Chieva mi jos uvijek nije jasno
Conte je napravio par grešaka u posljednjih par utakmica, ali i Fergusonu se i dan danas dešava da napravi pogrešan potez iako je 30 godina iskuniji trener od Contea. Isto kao da Conte nema pravo na grešku.
Pa pogledaj gdje su nas doveli ti igrači koji se ti naveo, pogledaj samo iz kojih ekipa su došli? Nijedan od tih igrača nije igrao u top 10 europskih klubova, a plaćani su po 25 miliona. Potrošili smo 200 miliona na te igrače, računajući transfere i plaće tih igrača i šta su ti igrači postigli? Da se brukamo u CL i primamo 4 komada kući, da nas Lech buši u LE. Ti igrači nisu ostavili nikakav trag u Juventusu, jedino po čemu će biti zapamčeni je to da su uspjeli napraviti najgori rezultat kluba u posljednjih 20 godina. Nisu ni uspjeli da se plasiraju u CL. Mi dok god ne budemo mogli dovesti igrača iz top 10 klubova bit ćemo prosječan tim.paolomontero je napisao/la:
dragi bianco,juve cak ni u serie B nije bio prosjecna ekipa, amauri,diego,sissoko, melo nisu prosjecni igraci,usudio bi se reci da bi diego u juve 98 mogao igrati,ali jednostavno sve je to lose izgledalo.conte se brani,govori prije sezone 6 mjesto,sto nije istina,juve uvijek jurisa na ligu prvaka i titulu,jednostavno u krizi smo,i mislim da pad forme Marchisia je jednostavno to uzrokovao,jer pirlo ne moze sam
padoin dobar,zar ne,a napadali ste me kada sam ga branio
Marchisio na papiru igra istu poziciju tokom čitave sezone, dok to na terenu izgleda drugačije, na početku sezone je bio dosta ofanzivniji nego sad. Conte je bezuspješno eksperimentisao i već od sljedeće utakmice ćemo se mi vratiti na standardni 4-3-3 sistem.
Ž '21!
- paolomontero
- Kontakt:
conte mora unijeti svjezu krv u napad
umjesto VUCINIC MATRI PEPE
sta mislite ELIA MATRI QUAGLIARELLA
igra bi sigurno bila i brza a i davali bi i vise golova
umjesto VUCINIC MATRI PEPE
sta mislite ELIA MATRI QUAGLIARELLA
igra bi sigurno bila i brza a i davali bi i vise golova
Ti seguiremo anche noi
Ti seguiremo anche noi
Trenutno korisnika/ca: Burberry46 i 3 gosta.