Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Soni
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Soni » 04 mar 2012, 14:27

slika
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 04 mar 2012, 14:30

Soni je napisao/la:slika
moguce je, al Andrea mora da odrijesi kesu.Mislim da ce ljeto biti ludo,pricekajmo.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 04 mar 2012, 14:31

Ma naj pametnije bi bilo da Agnelli ulozi pare na sudijama ko ostali sto rade i tako cemo doci do Scoudetta...

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 04 mar 2012, 14:33

Oxygen je napisao/la:Lavezzia ja ni pod razno ne bih,to sam već pisao x puta,simulira dosta,loš strijelac,ove sezone ga krenulo sa 5 golova u nizu,uglavnom Giovinco uvijek prije njega jer ima bolji dribling,viziju,prekide.
Jedina prednost Lavezzia je fizički dio,a i grbav je,to se Juventinama neće svidjeti. :mrgreen:
A dobro druže sve zavisi kolika bi odšteta bila, ali on je više igrač tipa Suareza koji dosta toga odradi za ekipu, dosta golova namjesti ili učestvuje u akcijama koje dovedu do istog. Da budem iskren Giovinca sam gledao samo par puta, tako da ne mogu po tom pitanju ništa reći, ali opet mislim da bi Lavezzi bio dobar. Naravno, ne mora to značiti da bi to bio pun pogodak, ali eto onako mi je lično drag kao igrač i plus brz je ... u svakom slučaju treba Juventusu igrač tog kalibra.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 04 mar 2012, 14:42

Mi ćemo biti pod tolikim pritiskom protiv Bologne, a znamo da moramo pobjediti tu utkamicu. Samo da je sudija sinoć postupio ispravno i isključio Dramea sad bi imali 2 boda više na našem kontu.

Valjda će Atalanta i Roma uspjeti sad otkinuti koji bod.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 04 mar 2012, 14:44

@genghis
Taj kalibar sigurno treba i doći će,ja sam možda malo subjektivan jer ne volim lavezzia.
Sa druge strane,Giovinca pratim od njegove devetnaeste godine kada je debitovao u seriji B u meču sa Bolognom,tada je odmah asistirao Trezeguetu za gol.
Svaki meč Italije U-21 sam gledao,momak je žario i palio,uostalom,imaju baš dugi klipovi na youtubu ako neko nije gledao.
Možda je on meni previše drag,ali ja i dalje se nadam da će se vratiti i dobiti šansu konačno,a sa Conteom bi on postao veliki igrač.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 mar 2012, 15:02

Mogu li i ja nesto prokomentarisat? :mrgreen:

Iz moje neke perspektive, a i sto je realno, Juventus nije kao onaj tim iz prvog dijela sezone.

Po meni, uzroci toga su pad forme nekih kljucnih igraca.

Marchisio- vec 10 utakmica on ko da ne igra...0.... :roll:
Vidal-isto tako... ali malo bolji....
Pepe... haj on je povrijedjen bio...

Jedino je, što je možda i izneneđujuće Pirlo konstatntan od veznjaka. Imajući u obziru njegove godine, jel?

Vezni red je bio najveca snaga Juventusa jesenas. Ta trka i presing, kao i kombinatorika. Sve smo to izgubili, jer Marchisio i Vidal nisu na nivou sa pocetka sezone, a mi smo se za Pirla najviše bojali. On je na nivou, drugi nisu...

Odbrana takodjer...

Lichsteinera nigdje nema 5-6 utakmica. Ostao bez snage...Nismo ni cvrsti pozadi ko ranije, ponovo nam se desavaju kiksevi iz ranijih sezona i da uvijek strahujemo zbog rekacija u odbrani. Tako je Bgm u ovoh posljednjih nekoliko utakmica. Izgubili smo cvrstinu, priznat cete.

Napad nije ni bio nesto ubojit... a kad nema neke igre, sada je jos i manje...

Generalni zakljucak je u stvari, da nas je sutigao taj neki umor. Kljucni igraci (trkaci), su van forme, a upravo je ta trka bila nas najjaci adut, čime smo nadoknadjivali manjak kvaliteta, lomeci protivnike trkom i presingom.

Fizicki smo pali, tj. oni kljucni igraci Lich, Marchiso,Pepe i Vidal, koji su u tome smislu pravili razliku... to je bar jasno.

Tesko je sad biti pametan. Conte se kritikuje zbog tih nekih rotacija, ali mislim da je i on pokusao promjenama osvjeziti ekipu i nadomjestiti na taj nacin ove nedostatke, ali igraci koje je koristio, jednostavno to nisu mogli.

Samo se nadam, da necemo u neku losu seriju uci, pa da nam se i ostali priblize... sada je ova sa Bolognom vazna, uostalom kao i svaka.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 04 mar 2012, 15:13

Sarajlija,slažem se.
Vezni red je po meni najbitniji dio ove ekipe,jer to objašnjava kako smo na vrhu tabele sa napadačima koji daju malo golova,a odbrana najbolja u ligi zahvaljujući svim veznjacima koji se vraćaju i pomažu.

Jeste se nešto promijenilo,neki igrači su dobili druge uloge,ja se sjećam kada je Conte puštao Vidalu da ide naprijed,da igra ispred,to je bilo sjajno,grizao je strašno,stavljao pod konstanti pritisak protivnike,a to se izgubilo.

Marchisio je pao,nema golova njegovih,to je zato što se prestao ubacivati iz drugog plana,nešto što je često radio.

Pepe je užasno bitan igrač za ovaj tim i drago mi je da se vraća jer kada je Licht van forme on je jedini koji napada tu desnu stranu.

P.S ako možeš odgovoriti na pitanje postavljeno na str 1370.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 mar 2012, 15:20

Nema Čekićara već duže vremena...nije nesto pretjerano bio aktivan ni ranije, nema bas vremena, govorio je nekad...

Simmpatisao je Juve, istina, i eto, pozdravljamo ga. :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 04 mar 2012, 15:36

Conte je napravio neke izmjene u taktici koje nam nisu donjele ništa dobro, niti rezultatski niti u igri, zato se treba vratiti na onaj stari sistem koji smo igrali od 5. kola pa do 19.

Marchisio više pomaže Pirlu, Vidal isto tako, zato u napadu i igramo lošije.
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 04 mar 2012, 15:47

Sutra će Chiellini biti podvrgnut magnetnoj rezonanci,previđaju se 2 sedmice pauze.
Ne bih bio previše razočaran ovim da znam da će Caceres igrati stopera,a siguran sam da će Bonnuci svaku startati,2 meča najmanje,ali Bonnuciu je i manje dovoljno da radi ono što je radio u zadnje vrijeme. :evil:
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 04 mar 2012, 16:54

Hvala Atalanti! :mrgreen:

4. bježimo 5 bodova, aBd s pobjedom protiv Bologne to će biti 8.
Ž '21!

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 04 mar 2012, 17:06

Juventusu definitivno treba jedan napadač kao što je Trezeguet bio. Napadač koji će realizirati prilike. Matri i Quagliarella (meni jedan od dražih igrača iz Serie A) troše previše prilika. Za Vučinića je svaki komentar suvišan. Definitivno je jak igrač, ima sjajan udarac, ima brzinu, ali nerijetko je sebičan. Mislim da je Krasić puno bolji izbor za poziciju "lutajućeg napadača", a kao povučena špica bi se puno bolje Del Piero iskazao.

Conte je napravio, relativno, dobar posao ove sezone. Prošlih sezona su treneri puno lošije radili.

Ja lično nikad neću prežaliti otpuštanje Deschampsa. Čovjek je uspio iz debelog minusa Juve da vrati u prvu ligu i dobio je otkaz jer je tražio od uprave dvije sezone da vrati Scudetto.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 04 mar 2012, 17:12

Ako nam dođe Džeko BHT će da otkupi Serie A. :mrgreen:
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 04 mar 2012, 17:16

harebianconero je napisao/la:Ako nam dođe Džeko BHT će da otkupi Serie A. :mrgreen:
Ne bi bilo lose i Spahic da dodje. Onda ce Hayat otkupiti prava na utakmice Juventusa :-)
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 04 mar 2012, 17:16

harebianconero je napisao/la:Ako nam dođe Džeko BHT će da otkupi Serie A. :mrgreen:
Koliko god volio da on dođe,ne bih želio isključivo zbog ove teme,toliko bi bilo instant navijača,da ne govorim pametovanja stručnjaka na forumu,našao bi se novi Aguero,novi Tevez koji ne dodaju loptu Džeki,to bi bilo pogubno za nas Juventine.
------------------------------

Danas je rođendan Pierluigiu Casiraghiu,mnogo ga gotivim,nadao sam se da će on preuzeti klupu Juventusa prije par sezona,gaji izuzetno ofanzivan fudbal,uostalom ko je pogledao utakmice U-21 Italije zna o čemu pričam.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 04 mar 2012, 17:22, ukupno mijenjano 1 put.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 04 mar 2012, 17:21

Oxygen je napisao/la:
Koliko god volio da on dođe,ne bih želio isključivo zbog ove teme,toliko bi bilo instant navijača,da ne govorim pametovanja stručnjaka na forumu,našao bi se novi Aguero,novi Tevez koji ne dodaju loptu Džeki,to bi bilo pogubno za nas Juventine.
Da je bolji od nasih napadaca jeste, al' upravo ja ga iz jednog razloga ne zelim... Ovdje bi se pojavilo milion novih strucnjaka i njihovih formacija sa Dzekom, a da mu kojim slucajem Conte ne pruzi sansu bio bi isti kao i Mancini koji gura svoje Italijane...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 04 mar 2012, 17:24

Nisam gledao utakmicu, ali otprilike znam na šta je to ličilo sinoć.
Volio bih samo da Conte navede jedan(1) razlog zašto npr. Padoin igra ispred Krasića, Elije. Isto važi i za Đakerinija. Koji k.urac Bonucci ima prednost nad Caceresom. De Ceglie nad Caceresom . :roll: Ionako nam je ekipa puna polovnjaka, i ovo malo igrača što nešto zna, on ih ne ubacuje. Vrijeme je da priliku dobiju neki novi igrači. Ovi su pokazali NE MOGU , ok daj brate priliku drugim igračima.
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 04 mar 2012, 17:28

Ja upravo ne želim Džeku iz razloga koje ste vi naveli.

Mislima da za 25 miliona možemo dovesti boljeg i nama potrebnijeg igrača, a to je Jovetić.
Ž '21!

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 04 mar 2012, 17:28

može li mi neko reći zašto je elia stalno na tribinama ili klupi? ima li neki razlog, svađa sa conteom ili se ne zalaže na treningu? mislim momak je bio vrlo dobar u hsv ne vjerujem da je giacherini išta bolji a kamoli onaj indijanac koji je imao veliku minutažu a elia nikad da zaigra. baš čudno.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.