dobro majstore, znas li kakve su rezultate pravile generacije u kojima su stasavali igraci o kojima danas toliko diskutujemo? generacije 84.,85.,86.,87.,88.,89.,90.,??? te generacije su znale pobijedit wolfsburg i hamburg na turnirima u njemackoj, ili otici u beograd pa nerijesit sa partizanom, ofk beogradom čija djeca imaju 45 puta bolje uslove za rad od naše. i ako nije bilo igrača od vladavića, daj mi ti reci nekog od tih što po tebi trebaju igrat da je bio dobar i pojačanje u pravom smislu...izuzev hadžiđulbića i majkića? ko je još od onih koji su godinama defilovali vrapčićima kasnije napravio nešto...postoji li takav?MostaracVelezovac je napisao/la:Konjicanin01 bravo!konjicanin01 je napisao/la:Pa stvarno kako vam ne dosadi ta prica o nasoj djeci, pa ta djeca kako i vi nazivate i nisu bas tako mlada,koliko je meni poznato ta vasa djeca su vec dugi niz godina u klubu, i onda kada bi im se ukazala prilika Velez bi bio na samom dnu tabele,dokaz o njihovoj velikoj kvaliteti i talentu su klubovi u koje su otisli,Durakovic u prejaki klub iz grada uglja,Demic u klub bankrot,nemoj se zanositi bezveze,druga stvar,majketi gdjesi jos vidio klub da se u najvecoj mjeri oslanja na svoju skolu ,a da pritom i ima neki znacajni uspjeh,rijetki su primjeri,ali ocito je mostarcima u dusi pljuvati po svemu i svacemu, a do juce si psovao, i tu vasu djecu, PEHLIC,I HANDZIC su i graci koji imaju kakvo takvo internacionalno iskustvo,bivsi uspjesni mladi reprezetantivci,a do juce su u velez stizali igraci za koje niko nikad nije ni cuo et kad je bar malo krenulo naprjed ni to nevalja Bog vama nebi ugodiokaraiskakis je napisao/la:na šta smo spali majko mila???? Čak je i Maksumića zvao Varešanović ali ovaj je odbio. Ne mogu da vjerujem da bukvalno sve što ne valja u Sarajevu i Želji dolazi kod nas. A naša djeca odlaze u Slobodu, Olimpik... Dno Dna!
"Nasa djeca" ili "nasi talenti" ili "nase zvijezde" su takvi da vec 15 godina pioniri, omladinci i kadeti su UVIJEK u dnu tabele. I upravo takve "zvijezde" dodju u Velez i kofrce se kad im se kaze da sjednu na klupu jer jos nisu spremni. Velezovi pioniri su danas izgubili od Hajduka 6:0.
6:0!!! I da od tih "talenata" za 5-6 godina krojimo tim?
Ovi ljudi nikako da svate da svi ti Velezovi talenti su ili ispodprosjecni ili prosjecni. Tu igraca od Vladavica pa do danas Velez nije vidio.
PS.. i nemoj se vrijedjat kad te neki padobranac u Mostaru nazove Seljacinom - to nekulturno ponasanje je u kasabi kakav je Mostar danas sasvim normalno.
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
-
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Ljudski bi bilo s tvoje strane izvinut se prvo?!?
ROĐENI BRATO
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
@karaiskakis
KAko imas zivaca majke ti vise , masirati se sa ovim tipovia ovdje. Stipu ih oni imaju da placu najvise u roku dva mjeseca najduze. Ljudi bez jasnog stava i sa nekom opstom demagogijom i pozitivom. Uvijek im je sve dobro a sto nije dobro to je njima od boga dano i samo tako moze biti i nikako drugacije. Zato drug, stipu ih neka palamude jedno mjesec dana sve do prvih ozbiljnijih utakmica ... a do tada pusti ih da uzivaju u mjehuricu koji se ovih dana kreira ...
KAko imas zivaca majke ti vise , masirati se sa ovim tipovia ovdje. Stipu ih oni imaju da placu najvise u roku dva mjeseca najduze. Ljudi bez jasnog stava i sa nekom opstom demagogijom i pozitivom. Uvijek im je sve dobro a sto nije dobro to je njima od boga dano i samo tako moze biti i nikako drugacije. Zato drug, stipu ih neka palamude jedno mjesec dana sve do prvih ozbiljnijih utakmica ... a do tada pusti ih da uzivaju u mjehuricu koji se ovih dana kreira ...
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Jes vala vas dvojica bi trebali otići preuzeti klub da nam sunce zasja...kimbo je napisao/la:@karaiskakis
A ne ovdje tako pametni na forumu vrijeme gubiti...
Na slijedećoj skupštini samo javite i tu se pojavite pa ćemo vam obezbjediti kakvu funkciju.
Vidim imate odgovor na SVE!
We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.
- Crni gavran
- Kontakt:
Evo slecem iz Zenice u vas prelijepi grad, da vidim sta ima kod vas
?
Sta ocekujete u Zenici, gdje ce te doci za otprilike 6 dana ako Bog da?
Moji su korjeni hercegovački, ali ukleti sam Čelikovac, rođeni Zeničanin. Valjda radi korjena, Velež mi je jako drag klub.
Mao cu se nadovezati na tu vasu pricu, prije rata, Velez je bio poznat po tome sto su 99 % tima cinili igraci iz Hercegovine, evo ja se rado sjecam sastava koji je pobjedio C.Zvezdu u Beogradu sa 3:0:
1. Marić - Mostar
2. Čutuk- Široki Brijeg
3. Hadžiabdić-Mostar
4.Ledić- Mostar
5.Matijević-Mostar
6.Đurasović-Mostar
7.Okuka-Kalinovik
8.Slišković-Mostar
9.Halilhodžić-Jablanica
10.Jakirević-Mostar
11.Skočajić-Mostar
Ovo ispred prezimena igrača su mjesta rođenja.
Da li mi neko sada može napisati sadasnju strukturu fudbalera Veleža po mjestu rođenja, bilo bi interesantno uporedbe radi. Pozdrav iz Zenice

Sta ocekujete u Zenici, gdje ce te doci za otprilike 6 dana ako Bog da?
Moji su korjeni hercegovački, ali ukleti sam Čelikovac, rođeni Zeničanin. Valjda radi korjena, Velež mi je jako drag klub.
Mao cu se nadovezati na tu vasu pricu, prije rata, Velez je bio poznat po tome sto su 99 % tima cinili igraci iz Hercegovine, evo ja se rado sjecam sastava koji je pobjedio C.Zvezdu u Beogradu sa 3:0:
1. Marić - Mostar
2. Čutuk- Široki Brijeg
3. Hadžiabdić-Mostar
4.Ledić- Mostar
5.Matijević-Mostar
6.Đurasović-Mostar
7.Okuka-Kalinovik
8.Slišković-Mostar
9.Halilhodžić-Jablanica
10.Jakirević-Mostar
11.Skočajić-Mostar
Ovo ispred prezimena igrača su mjesta rođenja.
Da li mi neko sada može napisati sadasnju strukturu fudbalera Veleža po mjestu rođenja, bilo bi interesantno uporedbe radi. Pozdrav iz Zenice

"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
-
- Kontakt:
Crni Gavrane, ukratko jako malo. Mozda 3-5 igraca su iz Mostara, ostalo sa izvana.
Razlozi su mnogi, prvenstveno Velezov propust u omladinskom pogonu koji je poceo prakticno od poslije rata, kao i stalni napadi na Velez koji su ucinili svoje.
Ta generacija koju ti spominjes je bila kad je Hercegovina zivila za Velez i svaki igrac iz Hercegovine je sanjao da nosi dres Veleza. Danas je to samo skupina djecaka iz Mostara (lijeve obale striktno) a sto je najgore, cak ni oni koji su ponikli u Velezu nemaju postovanja prema istom. To je najvise upravo radi konstantnog pljuvanja po Velezu (kao sto mozes i vidjet ovde na istom forumu od strane njih nekoliko kojima je to fakticki i posao) koje je stvorilo ogromnu negativnost prema Velezu i umanjilo njegovu vrijednost i napravilo situaciju gdje danasnja djeca fakticki i ne vide nista u tom Velezu.
Velez je u stvari napravio kardinalnu gresku prije 10 godina sto je popustio u omladinskoj i pionirskoj skoli i od tada pa do danas jako je malo dobrih igraca koji su ponikli u Velezu. To pokazuju i rezultati omladinskog pogona vec nekoliko godina gdje je Velez konstantno medju zadnjim. Tako da sada ti je velika vecina igraca Veleza od vani a manjina iz Mostara jer sve ove godine ustvari omladinski pogon nije radio nista kvalitetno.
Ove godine nesto se promjenilo na tom planu - sada postoje 2 Velezova tima pionira i 2 tima juniora. Nadati se da ce to uduplat nivo iskustva koji ce ti momci dobiti i da ce za 5-6 godina Velez imati veci postotak lokalnih igraca. Dobili su i nove prostorije. Nova su lica koja vode tu djecu. Sta ce bit za tih 5-6 godina -ostaje da se vidi.
Razlozi su mnogi, prvenstveno Velezov propust u omladinskom pogonu koji je poceo prakticno od poslije rata, kao i stalni napadi na Velez koji su ucinili svoje.
Ta generacija koju ti spominjes je bila kad je Hercegovina zivila za Velez i svaki igrac iz Hercegovine je sanjao da nosi dres Veleza. Danas je to samo skupina djecaka iz Mostara (lijeve obale striktno) a sto je najgore, cak ni oni koji su ponikli u Velezu nemaju postovanja prema istom. To je najvise upravo radi konstantnog pljuvanja po Velezu (kao sto mozes i vidjet ovde na istom forumu od strane njih nekoliko kojima je to fakticki i posao) koje je stvorilo ogromnu negativnost prema Velezu i umanjilo njegovu vrijednost i napravilo situaciju gdje danasnja djeca fakticki i ne vide nista u tom Velezu.
Velez je u stvari napravio kardinalnu gresku prije 10 godina sto je popustio u omladinskoj i pionirskoj skoli i od tada pa do danas jako je malo dobrih igraca koji su ponikli u Velezu. To pokazuju i rezultati omladinskog pogona vec nekoliko godina gdje je Velez konstantno medju zadnjim. Tako da sada ti je velika vecina igraca Veleza od vani a manjina iz Mostara jer sve ove godine ustvari omladinski pogon nije radio nista kvalitetno.
Ove godine nesto se promjenilo na tom planu - sada postoje 2 Velezova tima pionira i 2 tima juniora. Nadati se da ce to uduplat nivo iskustva koji ce ti momci dobiti i da ce za 5-6 godina Velez imati veci postotak lokalnih igraca. Dobili su i nove prostorije. Nova su lica koja vode tu djecu. Sta ce bit za tih 5-6 godina -ostaje da se vidi.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
-
- Kontakt:
buraz takav epitet mozes prikaciti sebi i takvim kao sto si ti,jer najvece zlo upravo je stvaranje negativne atmosfere u i oko kluba,sto se reflektira na sramnu posjetu kava je bila na zadnjim utakmicama koje je velez igrao,ok svjestan sam ja da ovi igraci koji su dosli nisu vrh,ali ako prodju kvalitetne pripreme nema sumnje da mogu dati kvalitet vise velezovoj igri,velezova nekadasnja skola je unistena 1993,jer doziviti to da cak mladje kategorije fk KLIS,klub iz buturovic polja pokraj konjica,nadigraju velezove nade,onda moras biti svjestan gdjese nalazi Velezova skola,nazalost bez adekvatne infrasatrukture,i kvalitetni trenera bolje se nemoze ni ocekivat,takodje nema ni kvantiteta,zato mislim da bi bilo pametno da ljudi iz veleza vrse skauting makar po klubovima iz hercegovine ,ko zna mozda ponovo ,ispliva neki Salihamidzic,Halilhodzic....kimbo je napisao/la:@karaiskakis
- Titova-Juga
- Kontakt:
Sta je ovo, nadmetanje odakle je ko ?
Niste vrtic prosli, autice, zmure, limune i narance pa sad to radite...
Dosadni ste, ukratko !
Niste vrtic prosli, autice, zmure, limune i narance pa sad to radite...
Dosadni ste, ukratko !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Evo cujem od prijatelja da se vratio odbjegli sin Rijad Demic. Sta sad je li dobro sto su ga primili nazad i jesu li zato ovi u Upravi s..ci ili su ga trebali ostaviti u Slobodi. U svakom slucaju imamo razlog da im j...mo sve po spisku. Prvo sto su ga "otjerali", a sada sto su ga primili nazad. Malo se ne uklapa sto su ga uopste tjerali, ali ko nam je mogao dokazati. E da osim par klubova koji su vec dugo u vrhu volio bih znati u kome su klubu podijelili januarsku platu. Pouzdano znam da su nasi dobili, kad dodamo pripreme u Antaliji, vjerovatno moze i bolje, ali je pitanje sto ne pomogne ko god moze niko nikome nece braniti ako si spreman raditi i pomagati klubu. Ja jesam donator kluba, ali iz toga ne trazim nikakva prava, nikoga ne napadam, nikoga ne hvalim dajte samo da svako od nas pomogne koliko moze, najlakse je samo kritikovati i napadati. Cesto citam forum, rijetko pisem, javim se kada imam nesto reci i zelio sam saopstiti vijest za Rikija. Mozete sada pucati po meni ok, ja sam svjestan da je nama tesko ugoditi. Sretno rodjeni u kupu i drugom dijelu sezone, pozdrav rodjenima ma gdje bili.
jeli istina ovo ?dalton je napisao/la:Evo cujem od prijatelja da se vratio odbjegli sin Rijad Demic. Sta sad je li dobro sto su ga primili nazad i jesu li zato ovi u Upravi s..ci ili su ga trebali ostaviti u Slobodi. U svakom slucaju imamo razlog da im j...mo sve po spisku. Prvo sto su ga "otjerali", a sada sto su ga primili nazad. Malo se ne uklapa sto su ga uopste tjerali, ali ko nam je mogao dokazati. E da osim par klubova koji su vec dugo u vrhu volio bih znati u kome su klubu podijelili januarsku platu. Pouzdano znam da su nasi dobili, kad dodamo pripreme u Antaliji, vjerovatno moze i bolje, ali je pitanje sto ne pomogne ko god moze niko nikome nece braniti ako si spreman raditi i pomagati klubu. Ja jesam donator kluba, ali iz toga ne trazim nikakva prava, nikoga ne napadam, nikoga ne hvalim dajte samo da svako od nas pomogne koliko moze, najlakse je samo kritikovati i napadati. Cesto citam forum, rijetko pisem, javim se kada imam nesto reci i zelio sam saopstiti vijest za Rikija. Mozete sada pucati po meni ok, ja sam svjestan da je nama tesko ugoditi. Sretno rodjeni u kupu i drugom dijelu sezone, pozdrav rodjenima ma gdje bili.
-
- Kontakt:
konjicanin01 je napisao/la:buraz takav epitet mozes prikaciti sebi i takvim kao sto si ti,jer najvece zlo upravo je stvaranje negativne atmosfere u i oko kluba,sto se reflektira na sramnu posjetu kava je bila na zadnjim utakmicama koje je velez igrao,ok svjestan sam ja da ovi igraci koji su dosli nisu vrh,ali ako prodju kvalitetne pripreme nema sumnje da mogu dati kvalitet vise velezovoj igri,velezova nekadasnja skola je unistena 1993,jer doziviti to da cak mladje kategorije fk KLIS,klub iz buturovic polja pokraj konjica,nadigraju velezove nade,onda moras biti svjestan gdjese nalazi Velezova skola,nazalost bez adekvatne infrasatrukture,i kvalitetni trenera bolje se nemoze ni ocekivat,takodje nema ni kvantiteta,zato mislim da bi bilo pametno da ljudi iz veleza vrse skauting makar po klubovima iz hercegovine ,ko zna mozda ponovo ,ispliva neki Salihamidzic,Halilhodzic....kimbo je napisao/la:@karaiskakis
Slazem se sa tobom.Svi znamo kako je Velezova infrastruktura unistena i sigurno da je tesko u ovakvim uslovima raditi,ali to treba mjenjati. Kvalitetan rad omladinske skole je bilo nesto sto je krasilo Velez 70 godina.A gdje smo sada znamo.Unistena infrastruktura ce biti izgovor do 2040 ili...
Koliko su vazni uspjesi te djece Klubu,toliko treba biti i cilj roditeljima da svoju djecu drze dalje od ulice i droge.
Zar je tesko organizovti "Mahale",zar je tesko vrsiti skauting talentovane djece iz drugih krajeva,pa cak ponuditi i neku stipendiju (jeftinije nego dovodjenje gotovih igraca).Ne postojanje dugorocnog plana i nedovoljna komunikacija sa navijacima su po meni, nase najvece greske.Zar je moguce da je nekom u Upravi svejedno ako na tekmu dodje 300 navijaca.Za mene je to kao da smo tu utakmicu izgubili,koji god rezultat bio.
Ima,naravno, i pomaka naprijed,ali cim napravimo 2 koraka naprijed uslijedi i 1 nazad.
O postovima nekih pojedinaca ne bih puno pisao, muka mi je.Pozdrav Rodjenima,ma gdje bili.
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !
- el-fighter
- Kontakt:
Na sluzbenoj stranici nema nista, a sve dok tamo ne bude, ne vjerujem .vm22 je napisao/la:jeli istina ovo ?dalton je napisao/la:Evo cujem od prijatelja da se vratio odbjegli sin Rijad Demic. Sta sad je li dobro sto su ga primili nazad i jesu li zato ovi u Upravi s..ci ili su ga trebali ostaviti u Slobodi. U svakom slucaju imamo razlog da im j...mo sve po spisku. Prvo sto su ga "otjerali", a sada sto su ga primili nazad. Malo se ne uklapa sto su ga uopste tjerali, ali ko nam je mogao dokazati. E da osim par klubova koji su vec dugo u vrhu volio bih znati u kome su klubu podijelili januarsku platu. Pouzdano znam da su nasi dobili, kad dodamo pripreme u Antaliji, vjerovatno moze i bolje, ali je pitanje sto ne pomogne ko god moze niko nikome nece braniti ako si spreman raditi i pomagati klubu. Ja jesam donator kluba, ali iz toga ne trazim nikakva prava, nikoga ne napadam, nikoga ne hvalim dajte samo da svako od nas pomogne koliko moze, najlakse je samo kritikovati i napadati. Cesto citam forum, rijetko pisem, javim se kada imam nesto reci i zelio sam saopstiti vijest za Rikija. Mozete sada pucati po meni ok, ja sam svjestan da je nama tesko ugoditi. Sretno rodjeni u kupu i drugom dijelu sezone, pozdrav rodjenima ma gdje bili.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Provjereno, jutros bio sastanak u klubu, sutra u savezu potpis, ako mi je izvor pouzdan, a trebao bi biti, do sada nije fulio, na dvije godine. Riki se navodno pokajao a klub ga prihvatio kao svoje dijete. A za finansije sam cuo prije. Primanja nisu spektakularna, ali se bar trude da budu redovna. Zbog rezultata u pripremama svi su od strucnog staba do igraca kaznjeni 20% od plate. Kad je redovna onda ima smisla i kaznjavati.
El-fighter, posteno, ne znam zasto nisu objavili tako da pouceni dosadasnjim iskustvom treba cekati zvanicnu objavu, iako ponavljan izvor je jako pouzdan i dobro informisan. Malo sam se raspitivao jer se pronio glas kako su ga u klubu odbili. Na srecu nije istina vec su zeljeli napraviti konsultacije i saglasnost vecine clanova UO. Na kraju su po meni potpuno ispravno odlucili da je Riki nase dijete i da se moze oprostiti kao sto je oprosteno i mnogim drugim igracima. Zbog propustenog najvise je izgubio upravo Riki.
-
- Kontakt:
ima istine u ovome,....
al demicu ne seri.
nisi jedini sto je bio po strani.
trebao si sutit i trudit se da izboris mjest.
taman kad si ga izborio otisao si,
nemoj zugat na klub
sretno ti al suti
al demicu ne seri.
nisi jedini sto je bio po strani.
trebao si sutit i trudit se da izboris mjest.
taman kad si ga izborio otisao si,
nemoj zugat na klub
sretno ti al suti
- el-fighter
- Kontakt:
Vidjet cemo sutra ili eventualno za par dana da li je istina da se Demic vratio u Velez. Znam samo da ovakva Sloboda ne moze biti bolji izbor od Veleza, a da li je dobro ili lose to sto se vratio stvarno nisam pametan da kazem.dalton je napisao/la:El-fighter, posteno, ne znam zasto nisu objavili tako da pouceni dosadasnjim iskustvom treba cekati zvanicnu objavu, iako ponavljan izvor je jako pouzdan i dobro informisan. Malo sam se raspitivao jer se pronio glas kako su ga u klubu odbili. Na srecu nije istina vec su zeljeli napraviti konsultacije i saglasnost vecine clanova UO. Na kraju su po meni potpuno ispravno odlucili da je Riki nase dijete i da se moze oprostiti kao sto je oprosteno i mnogim drugim igracima. Zbog propustenog najvise je izgubio upravo Riki.
Velež do groba života mi moga
jooj izvor Express majko draga...ne treba covjek da vjeruje ni Avazu a pogotovo ne nekoj njegovoj turbo folk inacici Express-u bez obzira na to sta u tekstu pise...bilo da je pozitivno ili negativnovm22 je napisao/la:
Sutra je zadnji dan prelaznog roka, mora se sve znati... Expres je od 01.marta, a danas je ipak 04.mart... vidjet cemo ujutro u 09 sati je li se Riki ipak vratio, ali smatram da ne treba pretjerivati, dobro je da nase dijete ostane u klubu, ali sada tek vidimo kako se sa svim manipulira da svaka medalja ima dvije strane. Žao mi je što je Riki propustio kompletne pripreme, ali znajući ga ipak će se brzo pripremiti. Moja je lična procjena da smo malo bolji nego na proljeće, ako Merza bude spreman, a već je u trenažnom procesu, onda bi sigurno rebali biti jači za 30%. Samo to treba pokazati i na terenu.
- Rodjeni_BRato
- Kontakt:
**** vas riad demic, jes mi neka igracina u picku materinu. @dalton haj nesiri gluposti majke ti 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.