FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

gorstak
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la gorstak » 03 mar 2012, 19:00

Žutalji vode.

Vrijeme je da se polahko odustaje od salatare i da se od sezone spasi šta se spasiti može.
24.04.1991.
Stern des südens

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 03 mar 2012, 19:06

Nakon utakmice sa Bazelom mozemo polahko praviti rezime sezone . Volio bi da me demantuju al je tako . Ne smijem ni zamislit sta bi bilo da u QF dobijemo Barcu , Reala ili Milana. Mozemo se donekle vaditi na izostanak Svajnija jer ej covjek jedan od najboljih igraca planete na toj poziciji al izostanak Van Buytena nebi trebao ni da se pomisli kao izgovor uz svo postovanje doticnom
Thomas Müller - Fußballgott

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 03 mar 2012, 19:13

Nije toliko problem sto gubimo, koliko je tesko gledati tu nemoc na terenu. Razlika je gotovo nevjerovatna u odnosu na pocetak sezone.
#divovi

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 mar 2012, 19:22

Komentar navijaca Bayerna nakon utakmice.
Was machen wir? Holen Heynckes. Den vllt. altmodischsten Trainer der noch lebt. Ein Trainer der die Erfindung des Balls noch live miterlebt hat.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Covjek mi je popravio dan. Neki se cak pitaju koliko moras biti los trener da dobijes otkaz nakon sto osvojis LP. Vecina navijaca zeli trenera kojem zele dati vremena da implementira jedan sistem po kojem ce Bayern biti prepoznatljiv. Posto je Bayern isti kao nase troclanu predsjednistvo i sve bazirano na prinicpu rotacije, sljedeci ko ce predlagati trenera je KHR a svima je poznato da je dobar prijatelj sa Favreom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 mar 2012, 19:23

po meni najveći vaš je problem što imate jednoličnu igru, igru koja je već podosta pročitana i ako se ekipa pravilno postavi nastaju problemi... slijedeća stvar koja proizlazi iz tog problema je da se ne znate prešaltati na drukčiji oblik igre, jako rijetko mjenjate formaciju u toku meča, nije dovoljno da se samo ofanzivna krila šaltaju... doduše i ponajveći problem je izostanak kreatora i motora igre, švajnija
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 mar 2012, 20:02

Pale_Companion je napisao/la:po meni najveći vaš je problem što imate jednoličnu igru, igru koja je već podosta pročitana i ako se ekipa pravilno postavi nastaju problemi...
Eh to stoji za par utakmica, ali ima sad jedan daleko veći problem i taj ne može skoro pa niko objasnit a to je propuštanje šansi. Naime mi smo trebali vodit u prvom poluvremenu 3-0 i to najmanje....U ovoj utakmici protiv Leverkusena u prvom poluvremenu, pa čak i jednim dijelom drugog poluvremena te u utakmici sa Schalkeom sistem je funkcionisao, dolazili smo do šansi, samo što smo protiv plavaca 2 puta pogodili a ispustili još brojne šanse, a danas smo ispustili brojne šanse i nismo opšte pogodili. A zašto nam trebaju tolike šanse, zašto se promašuju to je sada jedna duga priča....Možda nekad u narednom postu navedem neke moguće razloge, ali razlozi su toliko duboki da to sada ide daleko i daleko. A na primjer danas vrlo malo odgovornosti pada na trenera....Zar Jupp treba za igrače i golove da zabije....????
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 mar 2012, 20:06

@effe

ne znam, možda bi riješenje bilo da se igra sa dva špica, tada su veće šanse da će netko pospremit loptu u mrežu
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 mar 2012, 20:44

Pale_Companion je napisao/la:@effe

ne znam, možda bi riješenje bilo da se igra sa dva špica, tada su veće šanse da će netko pospremit loptu u mrežu
Trebalo bi možda to probat.....Ali gledaj kad ti ovi igrači toliko šansi imaju i ne zabiju gol onda tu nešto nije uredu u glavi....Znači sad bi čovjek mogao pričat ovaj kriv, onaj kriv, ma tu kolektivno psihološki neke stvari ne štimaju....Ja sam to rekao prije par dana, Bayern protiv koga god povede 99 % je pobjednik, kad krene gubit puno se teže vraća....Na realizaciji šansi i na tom psihološkom segmentu treba radit. Ali da bi bila ta psihološka barijera probijedna, moraš jednostavno imat opet jednu dobru utakmicu na strani, moraš ludo okrenut rezultat u jednoj utakmici, znači mora nešto biti što će ti vratit tu uvjerenost....Zato našu sezonu tanka nit dijeli i od propasti i od velikog uspjeha....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 03 mar 2012, 20:57

effe_sa je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:@effe

Trebalo bi možda to probat.....Ali gledaj kad ti ovi igrači toliko šansi imaju i ne zabiju gol onda tu nešto nije uredu u glavi....Znači sad bi čovjek mogao pričat ovaj kriv, onaj kriv, ma tu kolektivno psihološki neke stvari ne štimaju....Ja sam to rekao prije par dana, Bayern protiv koga god povede 99 % je pobjednik, kad krene gubit puno se teže vraća....Na realizaciji šansi i na tom psihološkom segmentu treba radit. Ali da bi bila ta psihološka barijera probijedna, moraš jednostavno imat opet jednu dobru utakmicu na strani, moraš ludo okrenut rezultat u jednoj utakmici, znači mora nešto biti što će ti vratit tu uvjerenost....Zato našu sezonu tanka nit dijeli i od propasti i od velikog uspjeha....

freund effe vjecni optimista

7 bodova zaostatka i vrlo losa igra, a s druge strane poletna borusija, jos i zabrinjavajuci rezultat protiv bazela gdje je ispadanje bayerna vec u osmini finala lige prvaka vrlo moguce

dal je to tanka nit, osim ako ne mislis da je biti viceprvak njemacke veliki uspjeh za bayern
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 mar 2012, 21:39

Romariooo je napisao/la:

7 bodova zaostatka i vrlo losa igra, a s druge strane poletna borusija, jos i zabrinjavajuci rezultat protiv bazela gdje je ispadanje bayerna vec u osmini finala lige prvaka vrlo moguce

dal je to tanka nit, osim ako ne mislis da je biti viceprvak njemacke veliki uspjeh za bayern
Vrlo loša igra???? :lol: :lol: :lol: :lol: Pa šta si ti gledo????
Znaš ti dobro šta sam pod veliki uspjeh mislio, jer ako ne uzmemo prvenstvo onda uzimamo Ligu prvaka, Kup bi trebali isto. Al meni Liga prvaka dovoljnoo 8-) Samo ne znam šta ćemo s Barcom onda? Pa et uzet će ona kup. Ko kućaaa :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 mar 2012, 21:45

Gde je Anton :?: Mora da se negde sakrio i kontemplira sta je opet poslo naopako.... :roll:
Nedostaju njegovi britki komentari ovoj temi, da bude zanimljiva kao na pocetku sezone. :(

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 03 mar 2012, 22:02

effe_sa je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:

Vrlo loša igra???? :lol: :lol: :lol: :lol: Pa šta si ti gledo????
Znaš ti dobro šta sam pod veliki uspjeh mislio, jer ako ne uzmemo prvenstvo onda uzimamo Ligu prvaka, Kup bi trebali isto. Al meni Liga prvaka dovoljnoo 8-) Samo ne znam šta ćemo s Barcom onda? Pa et uzet će ona kup. Ko kućaaa :lol:

heh

prvo proci bazela pa onda reci hop

ljudi ako vam daju jedan gol, morate dati tri

iskreno, vjerovao sam da ce bayern lako proci bazela, sad s ovim sjajnim rezultatom bazel ima velike sanse, bayern mora igrati sigurno u odbrani, ucinkovito u napada da biste prosli, a to je jako upitno, vrlo zaheban reultat kad izgubis bez gola u gostima, jos i bazel napadacka ekipa mislim da ce sto posto dati gol, samo pitanje koliko ce primiti

uglavnom, i da prodjete bazela, opet nikakvi favoriti niste,

rekao sam ti ja jos kad ste svi dizali bayerna u nebo da fali toj ekipi kvaliteta, kad ste bili zavarani dobrim pocetkom sezone, sad je vidljivo da tu trebaju neke radikalne promjene jer jednostavno nema kvaliteta ni za osvajanje bundes lige, a o ligi prvaka tesko mozete i sanjati, cak i da barca istupi iz takmicenja
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 mar 2012, 23:04

Romariooo je napisao/la:

heh

prvo proci bazela pa onda reci hop

ljudi ako vam daju jedan gol, morate dati tri
Pa eto ja se pružama daleko da bi i ti imao jednom priliku mene zahebavat za nešto......Kad sam zakoračio na forum imao si fulu u procjeni utakmice s Manu-om. Moram ti je uvijek nabit na nos , jer nikad nisi priznao koliko si tu pogriješio. A inače nisam ja toliko zlopamtilo jer ima vas par dođete samo kada Bayernu ide loše, a eto opet ja diskutujem.....Neki očigledno sanjaju Bayern, imaju noćne more pa se raduju kada Bayern posustane.
Romariooo je napisao/la: iskreno, vjerovao sam da ce bayern lako proci bazela, sad s ovim sjajnim rezultatom bazel ima velike sanse, bayern mora igrati sigurno u odbrani, ucinkovito u napada da biste prosli, a to je jako upitno, vrlo zaheban reultat kad izgubis bez gola u gostima, jos i bazel napadacka ekipa mislim da ce sto posto dati gol, samo pitanje koliko ce primiti
Eh sad očekivao da će biti lako. Jasno je da smo tu favoriti, ali kad taj moćni Manchester ispade od Basela kako onda to sad da "slabašni" Bayern prođe. Zar nije Bayern prosječna ekipa koja skoro nikad nije protiv nikog favorit? 8-)
Romariooo je napisao/la: uglavnom, i da prodjete bazela, opet nikakvi favoriti niste,
A ko je favorit? Barca možda.....Po čemu, zar nema iste pa čak i gore probleme u prvenstvu, nego što ih Bayern ima.

E evo rezonovanja i zaključivanja:

Barca prospe bodove protiv Villareala prije par kola (rezultat: 0:0), Bayern dobio Villareala 2 puta u Ligi prvaka, otreso ih. Ma mi to lako, nismo ko Barca. A kakva Barca zaostaje za Realom 10 bodova prije ovog kola, et nakon večeras 7 s utakmicom više i još se muči protiv tog Sportinga večeras.

Jel prepoznaješ nešto u ovom tekstu? Trebao bi bar prepoznat, ovo je gore čisto primjenjen način tvog rezonovanja i logičkog zaključivanja. Ev ja sad uzeo elemente logike koji meni odgovaraju, pa ti to tako stalno primjenjuješ na Bayern.
Danas si oko pola 4 kad je počela utakmica Bayern-Leverkusen, negdje igrao klikera i onda si pogledao na teletext ili na net i vidio rezultat i onda ti bilo dosadno i došao prcat ovde oko Baye. Standardna priča :) :) :) Samo daj da vidimo jednom neku drugu predstavu.Pa majka mu stara i najbolji film kad se 100 puta pogleda dosadi.
Romariooo je napisao/la: rekao sam ti ja jos kad ste svi dizali bayerna u nebo da fali toj ekipi kvaliteta, kad ste bili zavarani dobrim pocetkom sezone, sad je vidljivo da tu trebaju neke radikalne promjene jer jednostavno nema kvaliteta ni za osvajanje bundes lige, a o ligi prvaka tesko mozete i sanjati, cak i da barca istupi iz takmicenja
Pa ti si nas nešto tada ubjeđivao, nešto si ko govorio da bi mi trebali ekipe K'lauterna, Leverkusena i druge koje smo uzimali u tom periodu većinom s 3 razlike ili slično, uzimati sa po 5-6 golova razlike. Pa eto što Barca ne uzme Gijon, Osasunu i slične sa 5 golova razlike. Ja se ne sjećam da sam došao tamo na pdf pa o tome trubio.
Ko je onda nerealan, ko je realan, ko je to samo vječiti optimista? ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 mar 2012, 23:42

Yuto je napisao/la:@Saurman (zlatna kanta)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Peškirić pokušava biti duhovit.slika

Romariooo je napisao/la:

Deset bodova zaostatka i vrlo loša igra a s druge strane poletni Real, zabrinjavajući rezultati protiv Osasune,Getafea.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 mar 2012, 00:04

Peh za pehom se nastavlja, ovo sto gledamo nije onaj Bayern od prije 10-11 godina niti ce biti. Takva generacija se tesko ikad vise moze skupiti.
Danasnji igraci mozda posjeduju veci kvalitet nego ta prijasnja generacija ali nemaju srce, nemaju hrabrosti, odvaznosti, zelje, motiva...
Sve to izgleda nazor, bez imalo razmisljanja.
Nazalost, doslo se do onog perioda u kome se mora razmisljati o eventualnim sankcijama, kaznama, otkazima...

Neki ce reci kriva je uprava sto nije dovela pojacanja, a neki kriv je trener sa svojom postavkom i favoriziranjem pojedinih igraca. Slazem se i sa jednim i sa drugim, a vjerovatno i sa svim ostalim razlozima ukoliko postoje. Dali je u pitanju nemar i javasluk ili samo puka slucajnost tesko da cemo saznati jer je nemoguce suditi ali ono oko cega smo sigurni i ono sto vidimo je kako koji igrac stoji na terenu, koliko pruza svojih mogucnosti i na osnovu tih parametara mozemo suditi o formi istih.

Novac se prima a guzicom ni da se mrdne! :evil:

Napolje svi koji imaju takav pristup, barem dok ne shvate da sa svetinjom nema igranja. :x
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 mar 2012, 00:24

Maloprije sam vidio prvi gol Leverkuzena.

Vi niste ni svjesni kakvog talentiranog plivaca u ekipi imate. Kakav Majkl Phelps u najboljim danima, kako Neuer pliva. Mislim da je nakon onog danasnjeg plivanja ispunio normu za Olimpijadu. Steta mu je samo sto pliva u prazno, pa bi ga to moglo kostati da ne ostvari dobar rezultat i da ne uzme medalju na Olimpijskim igrama.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Klare

Post Postao/la Klare » 04 mar 2012, 01:31

Vrlo malo ljudi je gledalo današnju "blijedu" partiju,
a našli da komentarišu.

Jeste Neuer još jednom kiksao, ali Neuer je do tog trenutka u nekoliko navrata sjajno branio, do tog trenutka ostatak ekipe je već trebao riješiti pitanje pobjednika.

Igra nije bila loša, igra je bila, pa smijem li reći, odlična.

Dominacija, presing, tjeranje Bayerovih igrača u greške, kretnja, otvaranje prostora, stvaranje prilika, ekipa motivisana, ovo ozbiljno shvaćeno, ali veze među igračima dobrano potrgane.
Svaki od njih odluči dati svojih 100%, to se i desi, ali kada sastaviš dvojicu, neku manju grupu, taj postotak naglo spane.

Ne kažem sada da je ekipa u totalnom rasulu, ali u posljednjim utakmicama gledamo i previše dernjavine.
Igrači neće kolektivno da prihvate odgovornoste, nego se raznoraznim gestikulacijama tokom utakmice od onog drugog nastoji napraviti taj magarac koji je kriv za propuštene prilike i trenutno stanje.

Robben je jedan čudan lik(ovo ne pišem na osnovu ovogodišnjih rezultata), jedan lik koji umišlja da je nepogriješiv, on se na otvorenoj sceni želi predstaviti kao glavni točkić, on će mnogo puta negodovati svojim saigračima na nedovoljno dobroj lopti, pa čak i kad njegovo dodavanje ne prođe njegovu krivicu svaljuje na onog drugog, zbog navodno neutrčavanja...
Ali Robben ne zna, čudi me da mu neko nije rekao, a možda i jeste :? , da takvim potezima onom drugom ruši do temelja samopouzdanje, koje je itekako potrebno.

Drugi na listi je naša ljudina Muller, jednostavno o tim stvarima se mora pričati, na tome se mora dosta raditi, mora se stvoriti nekakva hemija, moraju igrači biti tolerantniji jedni prema drugima.

Poseban slučaj u obrnutom smislu je Gomez.
Oni nisu svjesni od kolike je važnosti taj čovjek za cijeli tim, oko njega po dvojica, trojica, četvorica, ostavlja ogroman prostor ostalim igračima svojom trkom i kretanjem, ispada pravi magarac, a za svako loše dodavanje dočekan je na nož, i kako jedan napadač u takvom okruženju da pozitivno djeluje.
Ali izgleda da je i njega ova loša atmosfera uzela pod svoje, pa tako smo mogli vidjeti i poteze nesvojstvene njegovom odgoju. ;)
Zato se posebno čovjeku treba diviti na ovih 25+ golova.

Trener je danas odradio vrhunski posao, sjajno je to posložio, ali ovo očigledno nije ni do njega...

Dakle, zaključak, kao rješenje za ovakve probleme se nameće jedan potez koji je na Uliju ili Kaletu, jedan potez vrlo rijedak, jedan potez koji može okrenuti ovu sezonu u suprotnom smjeru, inače nema nam izlaza, treba nam taj potez koji će iz igrača iskorijeniti ružne navike.

Igrače, kompletan stručni štab treba poslati na savjetovanje i druženje u najbližu psiholišku ordinaciciju, psiholog je jedino rješenje. To bi trebao biti trener, ali ovo je otišlo predaleko, tako da je i on tu potpuno nemoćan.

Igrači su na rubu, pa smijem li reći nervnog sloma. :?

To je penicilin, psiholog i ništa drugo! :!:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 04 mar 2012, 08:01

Poce da citam KlareTov post i zabrinu se za titulu :lol: :lol: :lol: ali ne odustade i kasnije mi se srce vrati na mjesto ! 8-) :mrgreen: :mrgreen:

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 04 mar 2012, 10:43

Ako se do sada nismo oprostili od titule, onda to sada definitivno trebamo uraditi. Sada pokusati spasiti sta se spasiti da i pokusati barem u LP otici sto dalje. Jucer smo odigrali dobro, ali bili smo totalno nepovezani. Sreca nasa pa smo na golu ima Neuera koji je jucer branio kao lud, iako smo imali odbranu koja je licila na svicarski sir. Na ljeto ocekujem velike promjene u ekipi.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 04 mar 2012, 11:22

MaGiCa je napisao/la:Gde je Anton :?: Mora da se negde sakrio i kontemplira sta je opet poslo naopako.... :roll:
Nedostaju njegovi britki komentari ovoj temi, da bude zanimljiva kao na pocetku sezone. :(
I onda kazes da ti nije cilj provokacija.

Procitaj jos jednom, tema se zove FC Bayern, a ne Anton, niti bilo koji drugi forumas.
#divovi

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.