Sta je tu cudno dao je ove sezone mislim 7 golova puno trci odigrao veliki broj utakmica za Milan,sada u zadnje vrijeme primjeti se da je umoran treba mu malo odmoraJuveSissoko je napisao/la:Nocerino u ITA reprezentaciji
Reprezentacija Italije
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Reprezentacija Italije
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
- JuveSissoko
- Kontakt:
ma nista, to me samo podsjeca kad je Molinaro bio prvi bek repke, u ostalom , samo mi bi smijesno, nista vise.meho-medo je napisao/la:Sta je tu cudno dao je ove sezone mislim 7 golova puno trci odigrao veliki broj utakmica za Milan,sada u zadnje vrijeme primjeti se da je umoran treba mu malo odmoraJuveSissoko je napisao/la:Nocerino u ITA reprezentaciji
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- IlPrincipe
- Kontakt:
i meni je smiješan Marchisio 

Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
Al' kao i takav je bolji od Nocerina 232433465565x.....IlPrincipe je napisao/la:i meni je smiješan Marchisio
Kakav Nocerino, de budite ozbiljni....
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...
Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Kako igra ove godine, zaslužio je. Treba biti realan, taman da nosi dres najmržeg vam kluba.
Pitanje glasi da l' Quagliarela zaslužuje poziv (neki su ga ovdje zazivali)? Zašto Bonucci zaslužuje poziv? Treba biti realan i priznati da je ova Italija tek za nijansu jača od one sa SP-a, al' da će to vremenom sve bolje i bolje izgledati.

Pitanje glasi da l' Quagliarela zaslužuje poziv (neki su ga ovdje zazivali)? Zašto Bonucci zaslužuje poziv? Treba biti realan i priznati da je ova Italija tek za nijansu jača od one sa SP-a, al' da će to vremenom sve bolje i bolje izgledati.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- senad_flamin
- Kontakt:
jao jao jaoArogantni je napisao/la:Al' kao i takav je bolji od Nocerina 232433465565x.....IlPrincipe je napisao/la:i meni je smiješan Marchisio
Kakav Nocerino, de budite ozbiljni....

-RIVALDO-
Ova Italija nije jaca od one... Mislim po imenima, a gledano kako igraju jest... Mada ko kaze da Quagliarella zasluzuje 1. postavu, mozda par Juventina al' da treba ici na EP. Treba, jer ako ne budu spremni Rossi i Cassano a jos ako ne pozove Balonju napad Italije ce biti kriminalan i u tom srazu nekvalitete Qualla zasluje poziv...Monolog je napisao/la:Kako igra ove godine, zaslužio je. Treba biti realan, taman da nosi dres najmržeg vam kluba.![]()
Bonucci treba ici al' samo da bude rezerva jer realno po kvaliteti je 4. najbolji stoper Italije nakon Barzaglia, Chielinia i Neste(koji se oprostio)...
Kakav Nocerino, ima u Italiji na pretek boljih veznjaka.... Jer je tu Italija najjaca i sigurno medju TOP3 reprezentacije u Europi na celu sa Pirlom i de Rossiem....
I kao ovakva ja vjerujem da Italija moze otici do kraja jer i ostali nista nisu bolji....
- senad_flamin
- Kontakt:
Previse si nerealanArogantni je napisao/la:Ova Italija nije jaca od one... Mislim po imenima, a gledano kako igraju jest... Mada ko kaze da Quagliarella zasluzuje 1. postavu, mozda par Juventina al' da treba ici na EP. Treba, jer ako ne budu spremni Rossi i Cassano a jos ako ne pozove Balonju napad Italije ce biti kriminalan i u tom srazu nekvalitete Qualla zasluje poziv...Monolog je napisao/la:Kako igra ove godine, zaslužio je. Treba biti realan, taman da nosi dres najmržeg vam kluba.![]()
Bonucci treba ici al' samo da bude rezerva jer realno po kvaliteti je 4. najbolji stoper Italije nakon Barzaglia, Chielinia i Neste(koji se oprostio)...
Kakav Nocerino, ima u Italiji na pretek boljih veznjaka.... Jer je tu Italija najjaca i sigurno medju TOP3 reprezentacije u Europi na celu sa Pirlom i de Rossiem....
I kao ovakva ja vjerujem da Italija moze otici do kraja jer i ostali nista nisu bolji....

-RIVALDO-
- legenda reala
- Kontakt:
Bježi Arogantni,kakva Italija ,što mi odemo i oni će otići do krajaArogantni je napisao/la:Jer je tu Italija najjaca i sigurno medju TOP3 reprezentacije u Europi na celu sa Pirlom i de Rossiem....

Sad ćeš reći kako Italijane ne smiješ nikad otpisati ,e ja ih odmah otpisujem da nešto mogu uraditi na EP

Zašto ,pa prije su imali igrače ,a sad su tu samo Bufon i De Rosi

Ako si zaslijepljen Juvetom

Budi realan Italija trenutno nema kvalitet za krov Evrope i nije u TOP 3 ,pitanje jel i u TOP 5

Italija trenutno živi na staroj slavi,i podhitno se nešta mora mijenjati ,jer ovako ne ide

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
MA ja napisa da je Italija TOP 3 al' samo na poziciji veznjaka, a ne na ostalim mada je najbolja na poziciji golmana na svijetu.... Al' kad pogledam ostale reprezentacije vidim da nisu nista jace pogotovo Englezi koji imaju barem 10-12 precjenjih igraca il recimo Holandija ima odbranu na nivou Islanda(ne naravno) al' tu nema klase osim Wiela a i on je jos zelen dok to ne pokaze u nekoj jacoj lizi...legenda reala je napisao/la:Bježi Arogantni,kakva Italija ,što mi odemo i oni će otići do krajaArogantni je napisao/la:Jer je tu Italija najjaca i sigurno medju TOP3 reprezentacije u Europi na celu sa Pirlom i de Rossiem....
I kao ovakva ja vjerujem da Italija moze otici do kraja jer i ostali nista nisu bolji....![]()
![]()
Sad ćeš reći kako Italijane ne smiješ nikad otpisati ,e ja ih odmah otpisujem da nešto mogu uraditi na EP![]()
Zašto ,pa prije su imali igrače ,a sad su tu samo Bufon i De RosiOstalo nije vrijedno pomena
![]()
Ako si zaslijepljen Juvetomšto moraš biti Italijom .
![]()
Budi realan Italija trenutno nema kvalitet za krov Evrope i nije u TOP 3 ,pitanje jel i u TOP 5![]()
Italija trenutno živi na staroj slavi,i podhitno se nešta mora mijenjati ,jer ovako ne ide
Ma i ovakvi Italijani ce ici na krov Europe 100% sam siguran....
- senad_flamin
- Kontakt:
Hajd nek se i ja mogu negdje sloziti sa tobomArogantni je napisao/la:MA ja napisa da je Italija TOP 3 al' samo na poziciji veznjaka, a ne na ostalim mada je najbolja na poziciji golmana na svijetu.... Al' kad pogledam ostale reprezentacije vidim da nisu nista jace pogotovo Englezi koji imaju barem 10-12 precjenjih igraca il recimo Holandija ima odbranu na nivou Islanda(ne naravno) al' tu nema klase osim Wiela a i on je jos zelen dok to ne pokaze u nekoj jacoj lizi...legenda reala je napisao/la:Bježi Arogantni,kakva Italija ,što mi odemo i oni će otići do krajaArogantni je napisao/la:Jer je tu Italija najjaca i sigurno medju TOP3 reprezentacije u Europi na celu sa Pirlom i de Rossiem....
I kao ovakva ja vjerujem da Italija moze otici do kraja jer i ostali nista nisu bolji....![]()
![]()
Sad ćeš reći kako Italijane ne smiješ nikad otpisati ,e ja ih odmah otpisujem da nešto mogu uraditi na EP![]()
Zašto ,pa prije su imali igrače ,a sad su tu samo Bufon i De RosiOstalo nije vrijedno pomena
![]()
![]()
Budi realan Italija trenutno nema kvalitet za krov Evrope i nije u TOP 3 ,pitanje jel i u TOP 5![]()
Ma i ovakvi Italijani ce ici na krov Europe 100% sam siguran....

-RIVALDO-
Nemaš spoznaju ako misliš da Italia ne može pobijediti svakoga.legenda reala je napisao/la:Bježi Arogantni,kakva Italija ,što mi odemo i oni će otići do krajaArogantni je napisao/la:Jer je tu Italija najjaca i sigurno medju TOP3 reprezentacije u Europi na celu sa Pirlom i de Rossiem....
![]()
![]()
![]()
Ne primiti gol može uvijek , sam govoriš o tome kakvog golmana ima.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ne znam, al' ja ovu Italiju ne vidim dalje od četvrtfinala. Možda kojim čudom odu i do polufinala, al' i to ako prvenstvo bude skroz ludo (poput onog u Portugalu).
Ako ćemo gledati vezu, Španci i Nijemci imaju bolju, Talijani su sa Englezima i Francuzima "tu negdje". Lijepo izgleda na papiru DDR - Pirlo - Montolivo - Marchisio, al' u ovom sastavu bi onda Marchisio igrao desno, a tamo ne može njegov kvalitet doći do izražaja. Ista stvar i sa Montolivom. Dakle, moraće se odlučiti samo za jednog (Pirlo i DDR su ipak zacementirali svoje mjesto u sastavu).
Glede Quagliarelle, pa vjerujem ipak da će Balotelli doći tobe, te će dobiti poziv. Dobro, on nikad neće biti čist u glavi, al' će to barem ostalim izgledati ok, jer zna i on da mu nastupi u reprezentativnom dresu mogu povećati reputaciju. Ista stvar je i sa Prandellijem koji bi u slučaju neuspjeha kombinovanog sa nepozivanjem Balotellija, ipak sebi iskopao grob.
A, s obzirom na (moguće) izostanke Cassana i Rossija, te nikakvu formu Pazzinija, polumrtve Quagliarellu i Boriella, te nedovoljno dokazanog Borinija, ne znam kako bi Balotelli mogao biti izostavljen, taman da je haški optuženik.
Holandija ima bolnu tačku u defanzivnom dijelu, al' to nadoknađuju potentnim krilima i napadačkim potencijalom (Hunto + RVP), a ne treba nikad zaboraviti ni Wesleya koji igra odlično u reprezentativnom dresu.
Sve u svemu, da ne idem u toliki of spominjanjem ostalih reprezentacija, ipak ostajem pri svom stavu da Italija ne može tako daleko. Da, znam da se radi o jednoj od najtrofejnijih fudbalskih nacija, no trofeje su donijeli neki drugi momci sa nekim drugim ljudima na klupi i nekom drugom filozofijom igre.

Ako ćemo gledati vezu, Španci i Nijemci imaju bolju, Talijani su sa Englezima i Francuzima "tu negdje". Lijepo izgleda na papiru DDR - Pirlo - Montolivo - Marchisio, al' u ovom sastavu bi onda Marchisio igrao desno, a tamo ne može njegov kvalitet doći do izražaja. Ista stvar i sa Montolivom. Dakle, moraće se odlučiti samo za jednog (Pirlo i DDR su ipak zacementirali svoje mjesto u sastavu).

Glede Quagliarelle, pa vjerujem ipak da će Balotelli doći tobe, te će dobiti poziv. Dobro, on nikad neće biti čist u glavi, al' će to barem ostalim izgledati ok, jer zna i on da mu nastupi u reprezentativnom dresu mogu povećati reputaciju. Ista stvar je i sa Prandellijem koji bi u slučaju neuspjeha kombinovanog sa nepozivanjem Balotellija, ipak sebi iskopao grob.

Holandija ima bolnu tačku u defanzivnom dijelu, al' to nadoknađuju potentnim krilima i napadačkim potencijalom (Hunto + RVP), a ne treba nikad zaboraviti ni Wesleya koji igra odlično u reprezentativnom dresu.
Sve u svemu, da ne idem u toliki of spominjanjem ostalih reprezentacija, ipak ostajem pri svom stavu da Italija ne može tako daleko. Da, znam da se radi o jednoj od najtrofejnijih fudbalskih nacija, no trofeje su donijeli neki drugi momci sa nekim drugim ljudima na klupi i nekom drugom filozofijom igre.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Tako si govorio iza ital. timove u LP i sta bi, i Napoli i Arsenal razbise svoje suparnike.... A i Inter ce proci 100% dalje jer je ubio Marseilla na njihovom stadionu i onda gol u 92.min...Monolog je napisao/la: Sve u svemu, da ne idem u toliki of spominjanjem ostalih reprezentacija, ipak ostajem pri svom stavu da Italija ne može tako daleko. Da, znam da se radi o jednoj od najtrofejnijih fudbalskih nacija, no trofeje su donijeli neki drugi momci sa nekim drugim ljudima na klupi i nekom drugom filozofijom igre.
Dakle, Italija i ovakva osvaja jer ce pokazati jaku psihicku i timsku snagu bas onakvu kakvu i prikazuju njeni timovi ove sezone...
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Pomiješao si me s nekim, vjeruj mi. Nisam nikakvu prognozu bacio.Arogantni je napisao/la:Tako si govorio iza ital. timove u LP i sta bi, i Napoli i Arsenal razbise svoje suparnike

Edit:
Chelsea - Napoli i Arsenal - Milan su definitivno najzanimljiviji mečevi osmine finala. Posebno ovaj između Arsenal i Milana. Tu se ne bih usudio prognozirati pobjednika. Arsenal je znao izbaciti Talijane, te s te strane i ne bi bilo iznenađenje kada bi to ponovili. S druge strane Milan igra mnogo bolje negoli je to bio slučaj prošle godine. Imaju potentan napad (Ibra, Cassano, Pato i Robinho), stare lisce u vidu Neste, Seedorfa, odličnog Silvu i ove godine sjajnog Princa. Ne bi bilo iznenađenje da prođu dalje. Još ako se pojačaju u ovom prelaznom roku, onda...
Evo mojih (koliko-toliko) uspješnih prognoza, sad sam ih iskopao negdje.Da danas igraju Marseille i Inter, prednost bi dao Francuzima. No, do februara će to vjerujem biti druga priča. Vjerujem da Inter može proći, posebno ukoliko dovedu nekoliko pojačanja u zimskom prelaznom roku.
Evo, samo ovdje pogriješih. Tu je i revanš (mada ne dajem šanse Chelseau), što ne treba zaboraviti. Eh, da l' sam ja toliko podcijenio Talijane kao što ti tvrdiš?Napoli također nije imao sreće. Chelsea je iskusnija ekipa u ovom takmičenju, a to je veliki +. Oporaviće se Essien i biće spreman, tako da će on biti možda i najveće pojačanje londonskog kluba. AVB je u posljednje vrijeme malo stabilizovao ekipu, tako da ipak njih vidim kao moguće putnike u četvrtfinale.
- JuveSissoko
- Kontakt:
nema potrebe da se od ove Italije nesto ocekuje, to je dosta dosta ogranicena reprezentacija.Ako sta urade to ce bit plod neke srece ili ono kad se igra na ispadanje pa poludis jednu vecer.Manjak je talenata u Italiji danas, al opet jbga ne mozes svaki 10 godina izbacivat igrace poput Tottia, Vieria, Del Piera, Baggia, Zole, Maldinia, Buffona, Neste, Cannavara , Baresia. pa ni Brazil, koji je najtalentovanija nacija na svijetu, to ne moze.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Ja ne bi otpisao ovu Italiju baš tako ko što neki čine. Određene su promjene došle dolaskom Prandellija i on je kao trener veliko oružje. Druga stvar uvijek je kod Talijana specifična stvar, oni ako povedu protiv njih se teško vratit.
Možda to nije Italija ko nekad prije, ali je ipak reprezentacija za respekt i ne bi mene ni malo iznenadilo da daleko doguraju.
Možda to nije Italija ko nekad prije, ali je ipak reprezentacija za respekt i ne bi mene ni malo iznenadilo da daleko doguraju.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Italijanima je uvijek najveći problem bio prolazak grupne faze, ako prođu grupu onda se stvarno ne zna šta od njih očekivati.
Od kako pratim fudbal, na svakom Svjetskom ili Europskom prvenstvu, Italijani ako prođu grupnu fazu uvijek su gubili na penale ili zahvaljujući nekim sudijskim zavrzlamama. Izuzetak je Euro 2000 kad su izgubili od Francuza nakon produžetaka.
Od kako pratim fudbal, na svakom Svjetskom ili Europskom prvenstvu, Italijani ako prođu grupnu fazu uvijek su gubili na penale ili zahvaljujući nekim sudijskim zavrzlamama. Izuzetak je Euro 2000 kad su izgubili od Francuza nakon produžetaka.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
Najveći favoriti su Njemačka i Španija... ekipa Panzera ima veliki motiv da nešto napravi, da se ovjenčaju naslovom.. Španci su možda malo zasićeni dobrih igara i priznanja...
Italijani su nagazna mina svakome... ako prođu grupu neće se niko naigrati protiv njih... lično bih volio da u nekoj fazi takmičenja u prosužetku izbace Portugalce... golom nekog rezerviste.. bilo kog.. iz prekida
Italijani su nagazna mina svakome... ako prođu grupu neće se niko naigrati protiv njih... lično bih volio da u nekoj fazi takmičenja u prosužetku izbace Portugalce... golom nekog rezerviste.. bilo kog.. iz prekida

29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Sve je moguce, sve je na dohvat ruke, sam se covjek ne smije predati"
Mislim da su sanse italije velike, ne kao Njemacke ili recimo Spanije pa cak i Holadnije, ali ova Italija sigurno moze daleko, kroz historiju su pokazali i kada su bili pocjenjeni i kada ih niko nije stavljao u uzi krug. Naravno da imaju nedostataka, mozda i manje kvalitetnih igraca na nekim pozicijam u odnosu na neke druge periode, ali ekipa su koja je predodređena da bude u vrhu.
Utakmica protiv SAD nije nikakvo mjerilo, vidilo se da Prandeli proba neke nove ideje i zamisli, bice to dosta bolje kada budu trebalo. Po meni ce sigurno, minimalno, doci do polufinala...
Evo po meni sastava koji ocekujem, naravno, ako se vrate svi povredjeni napadaci...
----------------------------Buffon
------Maggio--------BArzagli--------Chielini-----Cristio/Balzareti
--------------Marchiso----De Rossi---- Montolivo/ Nocerino
--------------------------Pirlo---------------
------------Rossi/Baloteli-----------Matri/ Govinico

Utakmica protiv SAD nije nikakvo mjerilo, vidilo se da Prandeli proba neke nove ideje i zamisli, bice to dosta bolje kada budu trebalo. Po meni ce sigurno, minimalno, doci do polufinala...
Evo po meni sastava koji ocekujem, naravno, ako se vrate svi povredjeni napadaci...
----------------------------Buffon
------Maggio--------BArzagli--------Chielini-----Cristio/Balzareti
--------------Marchiso----De Rossi---- Montolivo/ Nocerino
--------------------------Pirlo---------------
------------Rossi/Baloteli-----------Matri/ Govinico
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.