Haris Vučkić

Cincinnatus
Kontakt:

Re: Haris Vučkić

Post Postao/la Cincinnatus » 29 feb 2012, 17:52

Ziva istina. Isto tako steta za onog Bacinovica.
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 29 feb 2012, 18:46

Jedna stvar su uslovi za dobijanje državljanstva, potpuno druga uslovi za dobijanje tkz. "sportskog državljanstva" odnosno prava nastupa za reprezentaciju određene zemlje. Dobijanje državljanstva je stvar zakona određene država i ona su razlikiju od država do države, pogotovo kad je u pitanju omogućivanje dvojnog državljanstva (o tom sam pisao kad je bilo priče oko Bracinog povratka). Apsolutni preduslov za "sportsko državljanstvo" jedne zemlje je državljanstvo te iste zemlje, uz mogućnost dvojnog državljanstva što je opet specifično. Hoću da kažem da je moguće imati samo jedno "sportsko državljanstvo", a s druge strane dvojno državljanstvo dvije zemlje (u nekim slučajevima i više).

Nama je na ruku išla promjena FIFA-inih propisa od prije 2-3 godine, kojima je omogućena promjena "sportskog državljanstva" onih igrača koji su igrali za mlađe selekcije druge zemlje, bez da su nastupili za A selekciju u zvaničnoj utakmici. Slučajevi Begovića, Mujdže i Medunjanina, s tim da sva trojica imaju dvojna državljanstva.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 29 feb 2012, 18:49

zgembo89 je napisao/la:Jedna stvar su uslovi za dobijanje državljanstva, potpuno druga uslovi za dobijanje tkz. "sportskog državljanstva" odnosno prava nastupa za reprezentaciju određene zemlje. Dobijanje državljanstva je stvar zakona određene država i ona su razlikiju od država do države, pogotovo kad je u pitanju omogućivanje dvojnog državljanstva (o tom sam pisao kad je bilo priče oko Bracinog povratka). Apsolutni preduslov za "sportsko državljanstvo" jedne zemlje je državljanstvo te iste zemlje, uz mogućnost dvojnog državljanstva što je opet specifično. Hoću da kažem da je moguće imati samo jedno "sportsko državljanstvo", a s druge strane dvojno državljanstvo dvije zemlje (u nekim slučajevima i više).

Nama je na ruku išla promjena FIFA-inih propisa od prije 2-3 godine, kojima je omogućena promjena "sportskog državljanstva" onih igrača koji su igrali za mlađe selekcije druge zemlje, bez da su nastupili za A selekciju u zvaničnoj utakmici. Slučajevi Begovića, Mujdže i Medunjanina, s tim da sva trojica imaju dvojna državljanstva.
prijatelske utakmice se ne racunaju i nije bitno koliko je igrac drzava predstavljao u toj konkurenciji.

Semir Tuce
Kontakt:

Post Postao/la Semir Tuce » 29 feb 2012, 19:47

Što se njega tiče on je svoje danas reku u intervjuu za slovenski portal siol, da će igrati samo za Sloveniju, da ga igranje za koju drugu državu ne interesuje.
A šta se tiče tih ić, ič... svi ti "slovenci" koji su našeg porijekla su na ić.
Handanović, Dedić, Iličić, Bačinović, Jokić.
Neznam gdje si ti pročito da su na ič :)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 feb 2012, 19:54

Semir Tuce je napisao/la:Što se njega tiče on je svoje danas reku u intervjuu za slovenski portal siol, da će igrati samo za Sloveniju, da ga igranje za koju drugu državu ne interesuje.
A šta se tiče tih ić, ič... svi ti "slovenci" koji su našeg porijekla su na ić.
Handanović, Dedić, Iličić, Bačinović, Jokić.
Neznam gdje si ti pročito da su na ič :)
:mrgreen:
Ma Mudonja i Begsonovih nikad dosta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

nihco

Post Postao/la nihco » 29 feb 2012, 19:59

nismo mu pristupili na vrijeme, decko je jos prosle godine debitovao u njukaslu, i i tada ga je trebalo fatati.mi danas, kada igra reprezentativnu utakmicu, izmisljamo kojekakve tekstove kako je "na suasicevom radaru", ne bi li opravdali nerad, neprofesionalizam i javasluk. nista bolje nismo ni zasluzili nego da slavimo minimalan poraz protiv nikada vgoreg brazila, umjesto da nekoga pitamo zasto vuckic nikada nije kontaktiran.
Sent from my Commodore 64

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 29 feb 2012, 22:25

Usao oko 60te minute. Za sad nista posebno, jak je snazan vidi se, trci bez nekog ucinka ali doduse takva je i cijela utakmica, nema nekih uzbudjenja konkretnih akcija itd... Interesantan detalj, prilikom ulaska na teren proucio je i dovu, u najmanju ruku malo neozbiljno za jednog mladog ponosnog Slovenca ;). Tesko ce mu to Stajerci podnijet.

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 29 feb 2012, 23:58

Jel sad on definitivno ne može igrat za nas, vrijedel za promjenu državljanstva i prijateljske ? Ja mislim da vrijede...
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 01 mar 2012, 00:01

seha je napisao/la:Jel sad on definitivno ne može igrat za nas, vrijedel za promjenu državljanstva i prijateljske ? Ja mislim da vrijede...
Prijateljska je i ja mislim po pravilniku postoji jos uvijek mogucnost da za nas igra. Do sada je bio vjeran Janezima, al je jos uvijek za zgrabit ako Shef zeli.

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 01 mar 2012, 00:03

badboy je napisao/la:Usao oko 60te minute. Za sad nista posebno, jak je snazan vidi se, trci bez nekog ucinka ali doduse takva je i cijela utakmica, nema nekih uzbudjenja konkretnih akcija itd... Interesantan detalj, prilikom ulaska na teren proucio je i dovu, u najmanju ruku malo neozbiljno za jednog mladog ponosnog Slovenca ;). Tesko ce mu to Stajerci podnijet.
ovo ti je bezveze druze, nemoj se ljutit...ozil prouci dovu, a igra za svabe..ribery, abidal, nasri za francusku itd...mozda se on i stvarno osjeca kao slovenac i ponosan je na to, al vjera nema nikakve veze s tim ;)

@seha ima jos sanse, sve dok ne debituje u takmicarskoj tekmi
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 01 mar 2012, 00:05

stalno se u krug vrtimo znači može igrati za nas bez obzira na prijateljsku ali pitanje je hoće li s obzirom da je u izjavama zakleti Slovenac od glave do pete ;)

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 01 mar 2012, 00:10

Limuntos je napisao/la:@seha ima jos sanse, sve dok ne debituje u takmicarskoj tekmi
Super onda nadam se da su ove izjave samo zbog medija... Jes da on još nije dokazan igrač al nebi valjalo da gubimo igrače bez da probamo. @Semir Tuce kako ja ne mogu nać na tom sajtu lupčka mi je dala tu izjavu ? De link

EDIT

Evo našo sam i ja tu izjavu...
Zadnja izmjena: seha, dana/u 01 mar 2012, 00:14, ukupno mijenjano 1 put.
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 mar 2012, 00:11

seha je napisao/la:Jel sad on definitivno ne može igrat za nas, vrijedel za promjenu državljanstva i prijateljske ? Ja mislim da vrijede...
Pa stvarno ljudi, je li se mora sve ponovit 100 puta? Malo citajte, pa onda pisite.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 01 mar 2012, 00:15

zgembo89 je napisao/la:stalno se u krug vrtimo znači može igrati za nas bez obzira na prijateljsku ali pitanje je hoće li s obzirom da je u izjavama zakleti Slovenac od glave do pete ;)
Ma daj. Momak je pametan. Nije lud da blati ruku sto ga hrani, iako mu je mozda BiH repka veca zelja i sve ostalo. Sve je interes, u zivotu, u fudbalu. Glavni ce mu biti Janezi sve dok, aBd, ne dobije poziv za reprezentaciju BiH i onda ce biti kraj te "ljubavne" price.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 01 mar 2012, 00:52

.facebook.com/photo.php?fbid=236262986443229&set=a.236262979776563.51335.236224426447085&type=3
ova me slika tačno u srce dira
Zadnja izmjena: zgembo89, dana/u 01 mar 2012, 01:44, ukupno mijenjano 1 put.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 01 mar 2012, 01:27

zgembo89 je napisao/la:
Sta kaze ovaj Slovenac ispod slike
"to se nebo zgodilo Haris zavedno Slovenec" :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 01 mar 2012, 01:32

Adi_Zepce je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:
Jah kaj si pa ti mislil ? :mrgreen: da ti prevedem "a sta si ti mislio"..

Uglavnom yebes ga, da osjeca ovu zemlju u svom srcu sacekao bi josh malo a ne nama kod Janeza. Mozemo mi i bez njega.:arrow:
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 mar 2012, 01:52

Adi_Zepce je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:
Tak je i tvoj zemljak povedal,pa za Tursku zapicil.
Kljuc u bravu,i Vuckica u guz,ha ja.
Ko se napije mlijeka iz Stajerske taj na Slovenski muce.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 01 mar 2012, 02:10

harishp je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:
Tak je i tvoj zemljak povedal,pa za Tursku zapicil.
Kljuc u bravu,i Vuckica u guz,ha ja.
Ko se napije mlijeka iz Stajerske taj na Slovenski muce.
Nemoj mi ga bgt spomnjati :twisted: :twisted: Ovaj Vuckic je dosta talentovan,ali ako mu je draza Slovenija od BiH onda Boze moj..
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

baboitata
Kontakt:

Post Postao/la baboitata » 01 mar 2012, 03:00

nihco je napisao/la:nismo mu pristupili na vrijeme, decko je jos prosle godine debitovao u njukaslu, i i tada ga je trebalo fatati.mi danas, kada igra reprezentativnu utakmicu, izmisljamo kojekakve tekstove kako je "na suasicevom radaru", ne bi li opravdali nerad, neprofesionalizam i javasluk. nista bolje nismo ni zasluzili nego da slavimo minimalan poraz protiv nikada vgoreg brazila, umjesto da nekoga pitamo zasto vuckic nikada nije kontaktiran.
Stvarno si zloban, ali bas ono zloban...nevalja to bolan, obolice ces i fizicki od tolige mrznje. Mali je izabrao Sloveniju, ne vjerujem da ga Osim i ostali nisu kontaktirali, skoro isti slucaj kao sa Ibrahimovicem koji sam kaze da nikada nije bilo ni teoretske sanse da zaigra za BIH, a ludaci i dalje "novi Zlatan" i slicne majmunluke. Znas kada covjeku prisijes i ono za sto OCIGLEDNO i million posto nije kriv onda sva tvoja prica koja moze nekad biti i tacna pada u vodu, sve gledas is onoga kuta koji ti ide na ruku odnosno koji ti pomaze da neku osobu, u ovom slucaju Susica, ocrnis. Jos samo da krizu u Siriji povezes sa Papetom...Kritika je u redu, po meni moglo se i protiv Brazila drugacije, konacno se vidjelo da je Papak najobicniji tresh, nikako mi nije jasno otkud Salihovic na klupi a Medjed unutra...ali biti bolestan i vrebati i najmanju sansu da se neko ocrni je van pomati, posebno ako je taj neko selektor tvoje reprezentacije koja je pod njegovim vodjstvom ostvarila NAJVECi USPJEH otkako BIH postoji. Samo to da skontas i da zacutis bolan, kraj price...nema vise. Salihamidzic, Hibic, Konjic, Barbarez, Bolic, Baljic, Kodro, Music pa i Bajramovic i Spahic...skoro svi su u isto vrijeme bili u reprezentaciji i nista, nikada ni baraz...nikada ni TRECE mjesto, sa Cirom do baraza bez sanse za direktan plasman, sa Papetom samo nekoliko minuta do direktnog plasmana, prakticno smo 30-tak minuta vec bili na EP :lol:
19 mjesto na SVIJETU, ali dzaba je....nadje se nihco da zvoca.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.