Pauk je napisao/la:Surprise..surprise..po ko zna koji put opet je nasa fudbalska reprezentacija dokazala da ima
gubitnicki mentalitet.
Bolje se smijati nego plakati, ali najsmijesnije je sto neki zaista misle da imamo sanse da se plasiramo na SP 2014 u Brazilu.

Na žalost većine Bosanaca i Hercegovaca taj mentalitet nije ništa novo. Al' ako objektivno pogledaš, u Parizu smo igrali odlično kakvih 60 minuta , danas kakvih 70. Primijeti se napredak. I dobro, ne mora biti baš 10 minuta, bitna je suština, a ta je da smo igrali dobro više vremena nego u Parizu, što je svakako napredak.
//////
Možete me osudjivati da sam pristaša Papeta samo zbog FKS, al' ja moram reći PAPETU SVAKA ČAST! Mislim da nismo nimalo pogriješili ,odnosno Ivica nije nimalo pogriješio, sa Papetom. Drago mi je da je dobio novi ugovor.
Po prvi put u našoj historiji/istoriji/povijesti mi imamo nekakav identitet (o fudbalskom terenu govorim). Imamo neku igru, naš stil, al' taj stil je pri tom i lijep i učinkovit. Drago mi je zbog toga. To je prvo što sam priželjkiv'o od svakog narednog selektora BiH- da izgradi identitet reprezentacije.
U mnogim slučajevima reprezentacije (a i klubovi) sličnog profila igraju daleko neučinkovitije od nas, iako ponekad sa boljim igračima (meni idealan primjer je Obala Slonovače ili Srbija).
Takodje, drago mi je vidjeti da su naši igrači sposobni omogućiti brz protok lopte i mnoštvo kombinacija na sredini terena. Iskreno, nisam ni sumnj'o da znaju, al' su to u prošlosti rijetko pokazivali.
Da ne bude zabune, identitet je nešto što se gradi , stoga sam mišljenja da će se ova ekipa u kratkom periodu preobraziti iz ekipe sa apsolutno gubitničkim mentalitetom u ekipu sa jakim stavom i pobjedničkim mentalitetom. Meni za pravo da to tvrdim daju rezultati: preokret protiv Rumuna, danas nismo pali ,iako smo gubili, Bjelorusi u Zenici, pa čak (ako ćemo se služiti ekstremnim primjerima) i Portugal, budući da smo u prvom poluvremenu ,iako sa slabom igrom, imali
napola povoljan rezultat po nas. Ni tada se nismo predavali, nego smo ,iako loši, ganjali rezultat. Drugo poluvrijeme je splet okolnosti , o njemu (kao ni o cijeloj tekmi) neću.
I ono što mi je posebno drago, je da smo naučili biti prilagodljivi. Protiv Brazila igramo napadački, bez straha, ali i odgovorno, isto kao i protiv Francuza. Kada treba promijeniti stil igre, slati duge lopte na Džeku npr. radimo to sasvim pristojno. Postali smo jako prilagodljiva reprezentacija, što je po meni apsolutno dobro.
I najzad, dobra stvar bi mogla biti i ta, da bi u skorijoj budućnosti mogli dobiti i malo širi kadar, što bi bilo fenomenalno. Hajrović, Stevanović, Višća i Zukanović, Cocalić mi daju razlog, da se nadam napretku naše reprezentacije.
PS.odlična tekma (naša) ,ja sam prezadovoljan. Svaka čast Zmajevima, svaka čast Papetu i stručnom štabu. Igrali smo ofanzivno, koliko smo mogli naravno, al' isto tako smo i vrlo dobro brinuli o našem golu. Mislim da oni nisu imali pretjerano više dobrih prilika od nas. Apsolutno sam zadovoljan, iako je poraz (ali ništa ne znači).