28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kako ce zavrsiti utakmica Brazil - Bosna i Hercegovina ?

Pobjeda Brazila
100
38%
Nerijeseno
88
34%
Pobjeda Bosne i Hercegovine
73
28%

Ukupno glasova: 261

legenda reala
Kontakt:

Re: 28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la legenda reala » 28 feb 2012, 22:17

Samo ću reći:ELVIR RAHIMIĆ JE BOG FUDBALA
Medunjanin je takođe sjajno odigro ;) koliko igra u klubu ovo večeras je za sve pohvale .
Ibišević dosta dobar ;)

Ipak Sejo ne igra u klubu što je najavio odlazak,izgleda da je nešta drugo u pitanju ,jer u petnestak minuta nije ništa pokazao.
Odbrana je dosta dobro ,odigrala večeras,ja bi rekao da je napad zakazo,Džeko,Miske ,Pjanić ;)
Utakmica kakva se mogla očekivati,naši silno motivisani,Brazilci nisu na 100% svojih mogućnosti,Neymar je nikakav igrač,Ronaldinho je završio sa ozbiljnim nogometom ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 28 feb 2012, 22:18

cestitke ponosan sam na nase momke malo je falilo za nerijeseno sto bi bilo odlicno.mozda je ovako i bolje da se momci ne ufuraju ,dobra smo ekipa jos kad se vrate dvojica povrijedenih plus prikljuciti jos par mladih mundijal zagarantovan :D
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 28 feb 2012, 22:18

Bravo momci, ne daj se SASA!

Koliko Miske bolje izgleda na terenu, sada kada je izgubio koju kilu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 28 feb 2012, 22:19

EEEEEEE moj saša, eeeeeeee moj sašaaaaaaaaa, gdje je sada pobjeda naša, reci sašaaaaaaaa, ee moj saša

:lol: :lol: :lol: :lol:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 feb 2012, 22:19

harishp je napisao/la:
Tweeds_10 je napisao/la:Nadam se da Mancini nije gledao utakmicu veceras.

Inace smo bili odlicni.
Dobar :lol:
Inace tekma ko preslikana na Kosevu protiv Francuske kad smo izgubili sa 1-2 jos sa Bakom.
@Salt ti izgleda jos nisi skontao da smo igrali protiv Brazila od koga su i mnogo vece i jace repke padale.
ej ebiga nisam svatio :)...normalno da znam skim smo igrali ali pricam ti da vec dugi niz godina patimo od toga da kad god se povucemo da primamo golove...kazem ti posebno protiv Brazila se ne treba povlaciti onako u zadnjim minutama...razumijem ja da ti volis Susica, pa volimo mi njega svi kao selektora svakako, ali nije trebao onako suvise rano se povuci i to je to...ne kazem ja da je on pogrijesio,jer pored toga svega i umor nas je stigao sto se moglo i vidjeti...Uglavnom treba raditi na tome da ove zadnje minute utakmice trebamo poceti rjesavati u nasu korist ,jer previse smo gubili ovakvih utakmica...Uglavnom nema razloga za nezadovoljstvo odigrali smo dosta dobro cestitke momcima na odlicnoj partiji zaista su odigrali odlicno
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 28 feb 2012, 22:19

sve super bi, samo da Dzeko moze okvir gola pogodit, mozda bi i pobijedili na kraju. :twisted:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 28 feb 2012, 22:19

Jbg sada bi trebalo reci da smo odigrali dobro.Jesmo i to stoji.Ali ja se ne mogu oteti utisku kako mi ne mozemo jednostavno dovesti dobre stvari koje radimo do kraja.Ima nesto u nasim glavama sto ne valja.Uvjek tako.Odigramo kvalifikacije dobro u nekim trenutcima fenomenalno a onda zasereremo sve na kraju u jednoj tekmi.Ova utakmica je pravi pokazatelj toga kakvi smo zapravo.Ne nisam zadovoljan kad bolje razmislim.I niko me moze uvjeriti u suprotno.Kada ovakve tekme pocnemo dobijati a ne misliti da je poraz dobar onda cemo i napraviti nesto i otici na neko takmicenje.Do tada bojim se bice kao i do sada...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 feb 2012, 22:20

Kakvih sve debila ima kod nas to je nevjerovatno. Pa neki bi radije da se nigdje ne plasiramo samo da mogu reci :''Jesam vam rekao??'' Zive da dokazu da su upravu, i stvarno smijesno izgledaju sa svojim argumentima, i vole vise da Susic izgubi nego da dobije samo zato sto ga ne vole. Pa ne volim ga ni ja, izgleda ko tele, ali covjek izgleda zna sta radi, meni dovoljno.
Celik!3,2,2.

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 28 feb 2012, 22:20

Ljudi moji, pa mi smo se FENOMENALNO nosili sa "velikim" Brazilom... Naša reprezentacija raste u jednu veliku ekipu, koja će silovito napredovati sa ovako jakim utakmicama koje nas čekaju. Samo još pomislite kakva će to ekipa biti kad se Lulić i Mujdža vrate...

Momci, hvala Vam za ovakvu igru... PONOSAN SAM!
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 28 feb 2012, 22:20

kimbo je napisao/la:Onaj go vise sretno nego spretno jednostavno golman nije ocekivao onako septrljav sut.
Pametan sut, sine. Pametan.
Zamahnuo ko da ce mu sutati u suprotnu stranu, a osutao kosonji kroz noge i Cezara sjeo na guzicu. :)

Papac pokazao ono u cemu je najbolji. Autogolovi. Onako se, Dzeko suta, a ne svaka preko gola. :lol:
Vedo se upisao u historiju. Prvi Bosanac koji je zabio Brazilu. :mrgreen:

Dobri smo bili, iako je brazil bio u jacem sastavu nego mi.

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 28 feb 2012, 22:21

ovom utakmicom smo dokazali,da je bolja igra sa 2 napadaca.. ne znamo mi igrati defanzivno,ali i nemamo neku odbranu,nama svaka reprezentacija moze dati gol.....

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 28 feb 2012, 22:21

AllGunsBlazing je napisao/la:Kakvih sve debila ima kod nas to je nevjerovatno. Pa neki bi radije da se nigdje ne plasiramo samo da mogu reci :''Jesam vam rekao??'' Zive da dokazu da su upravu, i stvarno smijesno izgledaju sa svojim argumentima, i vole vise da Susic izgubi nego da dobije samo zato sto ga ne vole. Pa ne volim ga ni ja, izgleda ko tele, ali covjek izgleda zna sta radi, meni dovoljno.
You sir, have my respect !
4.10.2009.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 28 feb 2012, 22:23

kimbo je napisao/la:
Ovdje bi se totalno slozio sa tvojom konstatacijom. Nemamo sanse sa ovakvim trkackim potencijalom za bilo kakav plasman. Da su Brazilci igrali 100% poderali bi nas danas.

- Susic testirao bunker igru sa trkackom reprezentacijom, ja bih rekao da je pomak naprijed iako igramo defanzivnije. Al u globalu propa jos jedna sansa za neke igrace da se testiraju.

- Koji osjecaj imati normanlnog golmana na golu !
- Rahimic maknut nije mogao.
- Spahic utakmica zivota
- Misimovic pozitivno iznenadjenje (bio je defanzivno agilniji i od Edina i od Vede sto me iznenadilo)
- Ibisevic negativno iznenadjenje. Jedini razlog za njegovo mjesto u prvih 11 je tempo i pritisak. Nista od toga danas. Onaj go vise sretno nego spretno jednostavno golman nije ocekivao onako septrljav sut.
- Edin potvrdio da je beton postao ofanizvno a i da ne zna osutati.
- Papac prestar
- Pandza prespor
My eyes are bleeding.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 28 feb 2012, 22:23

Izgleda da se neko s tribina gadno Džeki zamjerio, ne bi ga ovaj đaba pet puta gađao. :mrgreen:
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 28 feb 2012, 22:24

Edvin_Mg je napisao/la:ovom utakmicom smo dokazali,da je bolja igra sa 2 napadaca.. ne znamo mi igrati defanzivno,ali i nemamo neku odbranu,nama svaka reprezentacija moze dati gol.....
Definitivno . Jednostavno, ekipa smo čije je najjače oružje napad. Kad smo protiv Brazila ovako odigrali, protiv slabijih ekipa treba da ide još bolje. U takvoj formaciji malo moraju da trpe veznjaci, ali se večeras pokazalo da se i Miske može vratit nazad.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

goonertz
Kontakt:

Post Postao/la goonertz » 28 feb 2012, 22:25

Rahimić, je imao puno više grešaka nego što smo navikli..
Džeko, osim šuteva "Bogu iza nogu", voz'o je Brazilce kako je htio, uvijek je imao bar 2 na ledjima..
Miske smršao :mrgreen: pokazao kako je i dalje dobar, skakao, dodavao, extra odigrao..
Begović odličan.. 1. gol nije imao nikakve šanse, imao odličnih odbrana..
Spahić, kapiten k'o kapiten.. Otres'o jednom Neymara, kojem više nije palo na pamet da se valja po terenu.. Spasio čist gol..

Svi su dobro odigrali, ali dosta panično u odbrani, al' je djelovalo, jer smo svakim nabijanjem lopte imali šansu zahvaljujući Džeksonovim skovima i primanjima.. Solidan rezultat, odlična igra protiv 7. na svijetu

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 28 feb 2012, 22:26

Patrice_Evra_3 je napisao/la:
Edvin_Mg je napisao/la:ovom utakmicom smo dokazali,da je bolja igra sa 2 napadaca.. ne znamo mi igrati defanzivno,ali i nemamo neku odbranu,nama svaka reprezentacija moze dati gol.....
Definitivno . Jednostavno, ekipa smo čije je najjače oružje napad. Kad smo protiv Brazila ovako odigrali, protiv slabijih ekipa treba da ide još bolje. U takvoj formaciji malo moraju da trpe veznjaci, ali se večeras pokazalo da se i Miske može vratit nazad.
Slazem se. Ovo je odlicno funkcionisalo. Jedan napadac primi i odma ima drugog da ga uposli. A onako kad je Dzeko sam ne moze nista.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 28 feb 2012, 22:27

Pauk je napisao/la:Surprise..surprise..po ko zna koji put opet je nasa fudbalska reprezentacija dokazala da ima gubitnicki mentalitet. :lol:

Bolje se smijati nego plakati, ali najsmijesnije je sto neki zaista misle da imamo sanse da se plasiramo na SP 2014 u Brazilu. :lol:
Na žalost većine Bosanaca i Hercegovaca taj mentalitet nije ništa novo. Al' ako objektivno pogledaš, u Parizu smo igrali odlično kakvih 60 minuta , danas kakvih 70. Primijeti se napredak. I dobro, ne mora biti baš 10 minuta, bitna je suština, a ta je da smo igrali dobro više vremena nego u Parizu, što je svakako napredak.

//////

Možete me osudjivati da sam pristaša Papeta samo zbog FKS, al' ja moram reći PAPETU SVAKA ČAST! Mislim da nismo nimalo pogriješili ,odnosno Ivica nije nimalo pogriješio, sa Papetom. Drago mi je da je dobio novi ugovor.

Po prvi put u našoj historiji/istoriji/povijesti mi imamo nekakav identitet (o fudbalskom terenu govorim). Imamo neku igru, naš stil, al' taj stil je pri tom i lijep i učinkovit. Drago mi je zbog toga. To je prvo što sam priželjkiv'o od svakog narednog selektora BiH- da izgradi identitet reprezentacije.

U mnogim slučajevima reprezentacije (a i klubovi) sličnog profila igraju daleko neučinkovitije od nas, iako ponekad sa boljim igračima (meni idealan primjer je Obala Slonovače ili Srbija).

Takodje, drago mi je vidjeti da su naši igrači sposobni omogućiti brz protok lopte i mnoštvo kombinacija na sredini terena. Iskreno, nisam ni sumnj'o da znaju, al' su to u prošlosti rijetko pokazivali.

Da ne bude zabune, identitet je nešto što se gradi , stoga sam mišljenja da će se ova ekipa u kratkom periodu preobraziti iz ekipe sa apsolutno gubitničkim mentalitetom u ekipu sa jakim stavom i pobjedničkim mentalitetom. Meni za pravo da to tvrdim daju rezultati: preokret protiv Rumuna, danas nismo pali ,iako smo gubili, Bjelorusi u Zenici, pa čak (ako ćemo se služiti ekstremnim primjerima) i Portugal, budući da smo u prvom poluvremenu ,iako sa slabom igrom, imali napola povoljan rezultat po nas. Ni tada se nismo predavali, nego smo ,iako loši, ganjali rezultat. Drugo poluvrijeme je splet okolnosti , o njemu (kao ni o cijeloj tekmi) neću.

I ono što mi je posebno drago, je da smo naučili biti prilagodljivi. Protiv Brazila igramo napadački, bez straha, ali i odgovorno, isto kao i protiv Francuza. Kada treba promijeniti stil igre, slati duge lopte na Džeku npr. radimo to sasvim pristojno. Postali smo jako prilagodljiva reprezentacija, što je po meni apsolutno dobro.

I najzad, dobra stvar bi mogla biti i ta, da bi u skorijoj budućnosti mogli dobiti i malo širi kadar, što bi bilo fenomenalno. Hajrović, Stevanović, Višća i Zukanović, Cocalić mi daju razlog, da se nadam napretku naše reprezentacije.

PS.odlična tekma (naša) ,ja sam prezadovoljan. Svaka čast Zmajevima, svaka čast Papetu i stručnom štabu. Igrali smo ofanzivno, koliko smo mogli naravno, al' isto tako smo i vrlo dobro brinuli o našem golu. Mislim da oni nisu imali pretjerano više dobrih prilika od nas. Apsolutno sam zadovoljan, iako je poraz (ali ništa ne znači).
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 28 feb 2012, 22:27

nedim1993 je napisao/la:stvarno vas ne razumijem, al stvarno. pa brazil ekipu ima koju ni na menadzeru ne mozes sastavit, a vi se tu zalite nešto. pa prijateljska je utakmica yebemu. izvukli smo pouku, odigrali smo dobro. igrali smo rame uz rame za državom koja je sinonim fudbala. džeko je slabo šutiro što me čudi jer ima dobar šut, al svi su solidno odigrali. prolaz na SP ne treba dolazit u pitanje.
De bolan idi spavaj, dobro se pokrij dekom i ususkaj, ne znam stvarno ne mogu da vjerujem da si nas vec odveo bez ikakvih problema na SP, tako olako to pominjes kao da smo redovni ucesnici velikih takmicenja, a ne mi se nikad nismo plasirali nigdje, upravo zbog takvih kao sto si ti mi nemamo napretka, svasta :oops: :oops:

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 28 feb 2012, 22:27

Bilal je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Onaj go vise sretno nego spretno jednostavno golman nije ocekivao onako septrljav sut.
Pametan sut, sine. Pametan.
:lol: :lol: :lol: Ne znam bili se vise nasmijao na ovo sine ili na ovo pametan sut ....
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.